|
ارسال به دوستان
اخبار
«فتح قریب» حسن روحالامین رونمایی میشود
در اختتامیه دومین جشنواره بینالمللی رسانهای «صبح» که اول خرداد با حضور رئیس سازمان صداوسیما و ۴۰ مهمان خارجی برگزار میشود، از جدیدترین تابلوی نقاشی حسن روحالامین رونمایی خواهد شد.
این جشنواره که به دبیری محسن یزدی با نمایش آثار مستند، انیمیشن و فیلم کوتاه راهیافته به مسابقه، همراه با برگزاری کارگاههای تخصصی با موضوع رسانه، از امروز آغاز میشود، مطابق جدول برنامهریزی شده، قرار است در مراسم اختتامیه بزرگداشت «اسرا البحیصی» بانوی خبرنگار شبکه العالم در غزه که در طول بیش از ۷ ماه جنگ در سرزمینهای اشغالی گزارشهای متعددی را از غزه و فلسطین تهیه و منتشر کرد تا صدای مظلومیت مردم فلسطین را به گوش جهان برساند، برگزار شود.
رونمایی از تابلوی نقاشی «فتح قریب» جدیدترین اثر حسن روحالامین از دیگر بخشهای ویژه این رویداد خواهد بود. این اثر نگاهی متفاوت به پیروزیهای جبهه مقاومت در غزه و نابودی رژیم صهیونیستی دارد.
***
«حریر سفید» آماده نمایش شد
فیلم داستانی کوتاه «حریر سفید» به نویسندگی خشایار پیرعلمی، کارگردانی محمد غزازانی و تهیهکنندگی عماد اخلاقی پس از طی مراحل فنی و تولید، آماده نمایش شد.
این فیلم پنجمین ساخته محمد غزازانی بعد از فیلمهای «من بی من»، «یک روز معمولی»، «در وجه و بستر» و... است.
حریر سفید به روایت تقابل نسل گذشته و نسل آینده میپردازد و به مشکلاتی اشاره داردکه والدین به صورت ناخواسته در کودکی برای فرزندان خود به وجود میآورند و عوارض آن تا سالها در زندگی آنها تاثیر منفی میگذارد.
***
مهدی خادم، دبیرکل دیوان داوری خانه سینما شد
در حکمی از سوی محمدمهدی عسگرپور، رئیس هیاترئیسه دیوان داوری خانه سینما، سیدمهدی خادم به عنوان دبیرکل دیوان داوری خانه سینما برگزیده شد.
در متن حکم محمدمهدی عسگرپور به خادم آمده است: در مسیر انتقال وضعیت قبلی شورای داوری و اجرای آییننامه مصوب، مسائل و دشواریهایی وجود دارد که بیشک تسلط جنابعالی میتواند راهگشا باشد. انتظار میرود در نیمه اول سال جاری، دیوان داوری به صورت رسمی جایگزین شورای داوری باشد، هرچند پروندههای مفتوح و مورد بررسی در شاکله قبل به سرانجام خواهند رسید. امیدوارم ساماندهی تمام امور اداری و دبیرخانه، مراودات با مراجع قضایی، مکاتبات، ابلاغیهها با درایت جنابعالی به نحو مطلوبی انجام شود.
***
«سفر برق» به شبکه مستند رسید
مستند «سفر برق: داستان انرژی» در گونه مستند اجتماعی، محصول انگلیس در سال ۲۰۲۰، قرار است از شبکه مستند سیما پخش شود.
مدیر دوبله این مستند لادن سلطانپناه و صدابردار آن روژین جشنسده است. آزاده اکبری، شهراد بانکی، محمد بهاریان، ارسلان جولایی، الهام چارانی، اعظمسادات دلبری، مسعود سلطانی، ابوالفضل شاهبهرامی، علیرضا شایگان، فاطمه صبا، نغمه عزیزیپور، امیرصالح کسروی، علی منانی، نیما نکوییفرد و لادن سلطانپناه صداپیشههای این اثر بودند.
این مستند، داستان انرژی، مهمترین منبع قرار گرفته در اختیار بشر را به تصویر کشیده و نشان میدهد چگونه در آب، غذا، شهرها، وسایل حملونقل و حتی جنگها ردپایی از انرژی وجود دارد، همچنین چگونگی مهار چنین نیرویی را به منظور توسعه و پیشرفت بیشتر انسان بررسی کرده است.
***
بازدید رایگان از کتابخانه و موزه ملی ملک
کتابخانه و موزه ملی ملک در ۲ مناسبت «روز جهانی موزه» و «زادروز فرخنده امام رضا علیهالسلام» از گردشگران و بازدیدکنندگان موزه به رایگان میزبانی میکند.
دوستداران فرهنگ و هنر دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ همزمان با «روز جهانی موزه» و «زادروز فرخنده امام رضا علیهالسلام» میتوانند از تالارهای نخستین موزه وقفی - خصوصی ایران بازدید کنند. همچنین امکان بهرهمندی از برنامههای کتابخانه و موزه ملی ملک به مناسبت چهاردهمین رویداد فرهنگی هنری ماه هشتم بویژه نمایشگاههای آثار کهن و معاصر تذهیب برای بازدیدکنندگان فراهم خواهد بود. علاقهمندان برای بازدید از تالارهای موزه میتوانند به ساختمان این موقوفه به نشانی «تهران، خیابان امام خمینی، خیابان 30 تیر، خیابان یارجانی، خیابان ملل متحد (میدان مشق) کتابخانه و موزه ملی ملک» مراجعه کنند.
***
مهرزاد دانش میهمان دهمین «پاتوق فیلمکوتاه»
دهمین جلسه از فصل نهم پاتوق فیلمکوتاه با حضور مهرزاد دانش امروز یکشنبه 30 اردیبهشتماه در سینما بهمن تهران برگزار میشود.
در این نشست فیلمهای کوتاه «چله سیاه» به کارگردانی محمد خاکساری، «ماهکان» به کارگردانی حسام حسینی و عباس حسینزاده، «تکهای از تو» به کارگردانی هادی نوری و «پارادوپینگ» به کارگردانی محمدرضا حسنیرنجبر روی پرده خواهند رفت.
مهرزاد دانش، نویسنده و منتقد سینما، به عنوان کارشناس این هفته، پس از اکران آثار با کارگردانهای فیلمهای کوتاه به نمایش درآمده و مخاطبان گفتوگو میکند و آثار را مورد تحلیل و بررسی قرار میدهد. محمد صابری به عنوان مجریکارشناس برنامه حضور خواهد داشت.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با سیدرضا میرکریمی و بهروز افخمی درباره توسعه سالنسازی در سینما
سینما روی پرده
گروه فرهنگ و هنر: یکی از اهداف اصلی دولت سیزدهم در عرصه فرهنگ و هنر توسعه زیرساختها بوده است؛ موضوعی که به کرات از سوی متولیان حوزه فرهنگ و هنر در دولت به آن اشاره شده و وعده ساخت 1000 سالن سینما تا سال 1404 نیز داده شد.
در حال حاضر حدود 838 سالن سینما در کشور فعال است، در حالی که این عدد تا پایان دولت سابق 573 سالن بود. درواقع طی ۲ سال گذشته حدود 220 سالن به بهرهبرداری رسیده است اما بر اساس بررسیهای انجامشده و مطابق سالنامه آماری سینمایی، حدود ۴۴ شهر با بیش از 100 هزار جمعیت فاقد سینما هستند و ساخت سالن در این شهرها جزو هدفگذاریهای آتی دولت محسوب میشود.
از سوی دیگر فروش سینما سال گذشته رقم 1300 میلیارد را پشت سر گذاشت و با شکستن رکورد ۲۳ ساله خود نشان داد تقاضا برای تولید و ساخت آثار سینمایی وجود دارد اما به توسعه زیرساختها برای عرضه این تولیدات طی سالیان طولانی در برخی شهرستانها توجه نشده و این هم یکی از دلایلی است که شاید بتوان با تکیه بر آن بر توسعه زیرساختهای سینمایی بیش از پیش تاکید کرد.
بر اساس استانداردهای جهانی، به ازای هر 10 هزار نفر باید یک سالن سینما وجود داشته باشد، این در حالی است که در کشور ما بیش از 90 شهر بالای جمعیت ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر فاقد سالن سینما هستند و این موضوع موجب میشود به توسعه سینما که یکی از مولفههای انقلاب اسلامی است، توجه ویژه شود.
در همین ارتباط معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی طی گفتوگویی اعلام کرده بود با شروع به کار دولت جدید 573 سالن سینمای فعال در کشور داشتیم که امروز این تعداد به 838 سالن رسیده است. در حقیقت کمیسیون ماده ۸ به ۸۳۸ سالن مجوز فعالیت داده است. در کنار آن ۱۵۷ سالن جدید در بخش خصوصی مجوز ساختوساز گرفتهاند که تا پایان سال افتتاح خواهند شد. با این اوصاف راهاندازی سالن در برخی شهرها در راستای سیاستهای دولتی باید با همکاری ادارات کل ارشاد استان و موسسه سینماشهر و سایر نهادها فرهنگی و هنری انجام شود و حمایت از بخش خصوصی در راستای حفظ سالنهای نمایش فیلم و راهاندازی و فعال شدن سالنهای موجود بویژه در مناطق محروم و کمبرخوردار و بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، در اولویت قرار بگیرد که تا اواسط سال 1404 طبق وعدهها به 1000 سینما دست یابیم و عدالت فرهنگی نه تنها روی کاغذ، بلکه در عمل هم دیده شود. در این بین خبر افتتاح پردیس سینمایی دزفول، یکی از مناطق کشور که با دارا بودن بیش از یک میلیون جمعیت و فاقد سالن بود، نه تنها خبر خوشی است، بلکه گام مهمی در رسیدن به توسعه سالنسازی به شمار میرود.
***
فیلمهای متنوع، سینماهای متعدد
سیدرضا میرکریمی که برای شرکت در آیین افتتاح این پردیس سینمایی به دزفول رفته بود، با ابراز خوشحالی از این اتفاق گفت: خوشحالم بعد از مدتها به دزفول آمدم و این طبیعت و تمدن که مهر مادری در آن موج میزند، حالا با این فضای هنری ساخته شده، معنای دیگری دارد.
وی افزود: خاطراتی از دزفول برای من مانده که هر یک قصهای است. یک جمله معروف است که میگوید انسانهای ثروتمند انسانهایی هستند که قصه بسیار شنیدهاند. تجربه زیستی هرکس یک بار است و در این فرصت کم زندگی، قصهها باعث میشود تجربه ما بیشتر شود. میرکریمی با تقدیر از تیم جوان و خوشفکری که روی زیرساختهای فرهنگی بویژه سینما و سالنهای سینما در شهرستانها کار میکنند، اظهار کرد: انتظار میرود در کنار مهیا کردن زیرساختهای فرهنگی، برنامهریزی مناسبی برای تولید آثار متنوع اجتماعی و فرهنگی برای خانوادهها شود، زیرا معتقدم چیزی که هویت جمعی ما را در شهرها شکل میدهد، محلهای تجمعی است که برای فعالیتهای فرهنگی اتفاق میافتد.
کارگردان سینما در ادامه گفت: ضعفهای زیادی در این زمینه داشتیم که به نظرم در حال جبران است، البته باید در کنار آن به فکر تولید محصولات متنوعی برای نمایش در این سالنها باشیم و حواسمان باشد که ذائقه مخاطب نیاز به حفاظت دارد و با تولید آثار متنوع باید مشوق مخاطبان برای ورود به سینما باشیم و سینما به قشر خاصی تعلق نداشته نباشد.
وی بیان کرد: مکان مقدس، مکانی است که انسانها با یکدیگر در تعامل هستند و تجربیات خود را به یکدیگر منتقل میکنند و کمک میکند آن اجتماع به لحاظ فرهنگی فربهتر شود. اتوبانها، خیابانها و کوچهها شریانهای اصلی یک شهر نیستند، بلکه سالنهای اجتماع مکانهایی هستند که مردم در آن یکدیگر را میبینند و در کنار هویت فردی خود به یک هویت جمعی میرسند و سینما یکی از آن مظاهر است. میرکریمی در پایان تأکید کرد: سینما مکانی مدرن برای قصه گفتن و قصه ساختن است و هرکس زیرساخت سینمایی میسازد، به فرهنگ و هنر کشور کمک میکند. هرکس فیلم میسازد، به مخاطبان میآموزد جای دیگری باشند. تا زمانی که جای دیگری نباشیم، نمیتوانیم انسان اخلاقمداری باشیم. قصهها به همین دلیل انسانها را بزرگ میکنند.
***
لذت تماشای فیلم روی پرده
بهروز افخمی درباره سالنسازی در شهرستانهای مختلف کشور بیان کرد: امیدوارم امسال تعداد سالنهای سینما از هزار عدد عبور کند و سال آینده شاهد 1100 یا 1200 سالن سینما باشیم. این تعداد باز هم به نسبت نیازی که کشور با جمعیت فعلی خود دارد کم خواهد بود ولی تا حد قابل قبولی به عدد لازم برای ادامه سینمایی که بتوان نام سینمای صنعتی بر آن نهاد و به سینمایی که از لحاظ تجاری میتواند سودآور باشد، خواهد رسید.
وی با اشاره به نقش دستگاههای متولی در افتتاح سینماهای جدید و مدرن گفت: به گفته خود مسؤولان امسال به 200 سینمای مدرن بازسازی شده رسیدهاند و فکر میکنم سال آینده این عدد به 240 خواهد رسید.
افخمی با اشاره به تماشای فیلم در سالنهای مدرن سینما تصریح کرد: فیلم بهتر است روی پرده سینما دیده شود اما در فضای جدید کنونی بسیاری از افراد فیلمها را در بسترها و رسانههای مختلف مشاهده میکنند که یکی از معضلات سینمای ایران در عصر پیشین و عصر حاضر است که در فضای کنونی این معضل به کرات قابل مشاهده است.
او در پایان بیان کرد: دیدن فیلم روی پرده سینما برای فیلمساز شرایط مطلوبتری است و فیلمساز آرزوی دیده شدن فیلم خود روی پرده سینما را دارد. امیدوارم تعدد سینماها این امکان را برای افراد سینمادوست مهیا کند که تماشاگران ایرانی هم فیلمها را روی پرده سینما در استودیوی مناسب، صدای باکیفیت و با تصویری که رنگ و لعاب بهتری دارد، مشاهده کنند.
ارسال به دوستان
در آخرین نشست خبری نمایشگاه کتاب تهران عنوان شد
۴۹۷ میلیارد تومان میزان فروش ۱۰ روزه نمایشگاه کتاب
گروه فرهنگ و هنر: در حالی نمایشگاه کتاب تهران روز گذشته به کار خود پایان داد که یکی از ویژگیهای دوره سیوپنجم، نشستهای روزانه قائممقام نمایشگاه با اهالی رسانه و مطبوعات بود؛ نشستهایی که بیشتر جنبه گزارشدهی روزانه از وضعیت روز گذشته به خبرنگاران داشت و این در حالی بود که میتوانست به جای برپایی چنین نشستهایی، آمارها و گزارشهای روزانه از سوی روابط عمومی یا در وبسایتهای خبری متعلق به نمایشگاه نیز منتشر شود.
اما روز گذشته در حالی که کمتر از 5 ساعت به پایان زمان برگزاری نمایشگاه کتاب باقی مانده بود، علی رمضانی در آخرین نشست خبری خود آمارهای کلی از 10 روز برگزاری را به اصحاب رسانه اعلام کرد که یکی از این آمارها میزان 75 درصدی رضایت شرکتکنندگان از برگزاری نمایشگاه بود.
وی در ابتدای نشست گفت: دقایقی پیش به واسطه درخواستها تصمیم گرفته شد اتصال سامانه پست به بخش مجازی قطع شود تا خریداران خرید کنند و کندیها برطرف شود، این تصمیم به نفع خریداران گرفته شد تا افراد خرید خود را بهراحتی انجام دهند.
قائممقام سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سپس بیان کرد: بخش مجازی تا ساعت ۱۲ امشب (شنبه) فعال است و توصیه میکنم مخاطبان با صبر به این بخش مراجعه کنند و خرید خود را انجام دهند تا سامانه خدمات بهتری را به مخاطبان ارائه دهد.
رمضانی با اشاره به موضوع نظرسنجی درباره «رضایت از زمان برگزاری نمایشگاه در اردیبهشت ماه» بیان کرد: ۷۵ درصد مخاطبان به این سوال پاسخ بله دادند.
به گفته رمضانی، افزایش اتفاقات فرهنگی نمایشگاه به صورت گستردهتر، اطلاعرسانی وسیعتر در رسانهها، تقویت آنتندهی و افزایش تعداد سطلهای زباله از جمله درخواستهای مخاطبان در روز دهم بوده است.
وی افزود: ارائه تخفیف ناشران، جذابیت بخش کودک و نوجوان و ارائه قیمت مناسب در بخش مجازی از جمله نقاط قوت روز گذشته و تهویه نامناسب؛ ناکافی بودن برنامهها در روز تعطیل و اتمام برخی کتابها از جمله نقاط ضعف این روز بوده است. در مجموع مخاطبان نمره ۷۰ را از ۱۰۰ به نمایشگاه کتاب در روز گذشته دادند.
سخنگوی نمایشگاه کتاب گفت: برنامههای فرهنگی امروز با تعداد کمتری در حال برگزاری است و ۱۹ نشست فرهنگی در 8 سرای مختلف نمایشگاه کتاب برگزار شده که قریب به ۵۰ نفر در آن حضور داشتند.
رمضانی درباره میزان تخلفات نیز گفت: روز گذشته هیأت رسیدگی به تخلفات ناشران ۱۰ رای صادر کرد که در راستای فروش کتب بدون مجوز، فروش کتاب غیر مرتبط با سالن و استفاده از دستگاههای غیرمجاز کارتخوان بوده که احکامی از جمله توبیخ، اخذ تعهد کتبی با درج در پرونده، تعطیلی غرفه و پنل مجازی و اعمال کاهش ۵۰ درصدی متراژ غرفه در سال آینده، محرومیت در دور بعدی و برای یک مورد هم محرومیت در دوره صادر شده است. سخنگوی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره میزان فروش این رویداد فرهنگی نیز گفت: تا پایان روز دهم در بخش حضوری ۳۱۹ میلیارد فروش داشتیم که ۲۲۳ میلیارد آن از طریق درگاه رسمی و ۹۶ میلیارد آن از مبادی غیررسمی و کارت به کارت بوده است. همچنین در بخش مجازی ۱۷۸ میلیارد فروش داشتیم که ۱۳۵ میلیارد سهم ناشران و ۴۳ میلیارد سهم کتابفروشان بوده است. در مجموع ۴۹۷ میلیارد فروش در بخش حضوری و مجازی تا روز دهم داشتیم. امیدواریم امروز به افزایش تعداد نسخه هم دست یابیم. تا روز گذشته یک میلیون و ۵۰ هزار نسخه بوده که در قالب ۵۹۰ هزار بسته ساماندهی شده
است.
علی رمضانی در پایان گفت: با توجه به تعداد زیاد ناشران عمومی، این ناشران بیشترین میزان فروش را داشتند، در رتبه بعد رقابت بین بخش کودک و نوجوان و بخش آموزشی است. همچنین تعدادی از ناشران کودک و نوجوان رتبههای اول تا سوم فروش بخش حضوری را به خود اختصاص دادند. مجموع کتابفروشیهای فعال ۳۱۰ کتابفروشی بوده که از این تعداد ۷۸ کتابفروشی در تهران و ۲۲۳ کتابفروشی در سایر استانها است. بنابراین حجم بسیار زیادی مربوط به سایر استانهاست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|