|
اخبار
در بوداپست قهرمان وزن 86 کیلوگرم شد
بازگشت طلایی
حسن یزدانی در فینال رقابتهای رنکینگدار مجارستان مقابل حریف آمریکایی پیروز شد و به مدال طلا رسید.
در ادامه رقابتهای رنکینگدار مجارستان در وزن ۸۶ کیلوگرم حسن یزدانی بعد از شکست ۱۳ بر ۲ اتهان راموس از پورتوریکو و ۱۲ بر ۲ هایتو ایشیگورو از ژاپن، در نیمهنهایی هم ۱۰ بر صفر عظمت دولتبیکوف قزاق را برد و فینالیست شد.
دارنده ۹ نشان المپیک و جهانی، برای کسب مدال طلای تورنمنت مجارستان با ترنت هیدلای آمریکایی مبارزه کرد که با نتیجه ۱۲ بر ۲ پیروز میدان شد و به مدال خوشرنگ طلا رسید.
یزدانی که بعد از هشت ماه دوری از میادین به دنبال انجام عمل جراحی، برای کسب آمادگی به منظور شرکت در المپیک ۲۰۲۴ در این مسابقات شرکت کرده بود، با تحقیر حریف آمریکایی و کسب مدال طلا خصوصا برای هموطن او، آرون بروکس که به تازگی در مسابقات انتخابی جایگزین دیوید تیلور شده، خط و نشان کشید.
***
پایان کار نویر در تیم ملی بعد از یورو
دروازهبان باتجربه ژرمنها بعد از یورو از تیم ملی کشورش کنارهگیری خواهد کرد. تیم ملی فوتبال آلمان میزبان یورو ۲۰۲۴، امیدوار است با هدایت یولیان ناگلزمن نتایج خوبی به دست آورد. به گزارش بیلد، مانوئل نویر ۳۸ ساله قصد دارد بعد از پایان یورو از بازیهای ملی خداحافظی کند. پیش از او تونی کروس نیز اعلام کرده بود بعد از پایان یورو ۲۰۲۴ از تیم ملی کشورش و فوتبال کنارهگیری خواهد کرد. بعد از نویر، مارک آندره تراشتگن عهدهدار حراست از دروازه ژرمنها خواهد بود. آلمان در نخستین دیدار یورو باید به مصاف تیم ملی اسکاتلند برود.
***
حق فسخ ۲ ستاره، سپاهان را دچار مشکل خواهد کرد؟
۲ بازیکن تیم فوتبال سپاهان اصفهان با وجود تمدید قرارداد میتوانند از تیمشان جدا شوند. فرشاد احمدزاده و شهریار مغانلو ۲ بازیکن سپاهان که در میانههای لیگ بیستوسوم قراردادشان را با این تیم تمدید کردند، در صورت پیشنهاد جدید میتوانند از این تیم جدا شوند. در قرارداد هر ۲ بازیکن حق فسخ وجود دارد و احمدزاده با پرداخت 6 میلیارد تومان و شهریار مغانلو با پرداخت 10 میلیارد تومان میتوانند از جمع شاگردان مورایس جدا شوند.
ارسال به دوستان
روز مهم تیم ملی فوتبال ایران مقابل ازبکستان در آزادی
پیروزی برای حفظ صدرنشینی
محمد پالیزپیشه: تیم ملی فوتبال کشورمان سهشنبه آخرین بازی خود در مرحله دوم انتخابی جامجهانی ۲۰۲۶ را مقابل ازبکستان برگزار میکند. شاگردان امیر قلعهنویی در حال حاضر ۱۳ امتیازی هستند و فقط به دلیل تفاضل گل بهتر نسبت به ازبکها، صدرنشینی گروه E را حفظ کردهاند. به همین دلیل صعود به عنوان تیم اول این گروه از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و البته این اتفاق تنها با کسب نتیجهای مطلوب مقابل یکی از قدرتهای نوظهور فوتبال آسیا خواهد افتاد. ازبکستان تیمی است که در ماههای اخیر خود را به سطح تیمهای درجه یک آسیا بسیار نزدیک کرده و هیچکس فراموش نمیکند شاگردان سرتکو کاتانچ تنها تیمی بودند که در جام ملتهای آسیا موفق شدند قطر قهرمان را در ۱۲۰ دقیقه متوقف کنند و با بدشانسی در ضربات پنالتی از رسیدن به نیمهنهایی بازماندند. کسی هم از یاد نبرده که این تیم قدرتمند در نیمه دوم بازی رفت خود با ایران بازی ۲ بر صفر باخته را با تساوی ۲-۲ عوض کرد و شرایط دشواری را برای تیم ملی به وجود آورد؛ تیمی که در ۲۰ بازی اخیرش جز شکست یک بر صفر از ایران در فینال تورنمنت کافا که در آن هم فوتبال کاملا برابری ارائه کرد، فقط در یک بازی دوستانه در خاک آمریکا مغلوب یانکیها شده است. همچنین ۲ نفر از ستارگان این تیم یعنی اوستون اورونوف و جلالالدین ماشاریپوف با حضور در نیم فصل دوم لیگ برتر کشورمان، جزو تاثیرگذارترینها و محبوب دل هواداران سرخابی شدند؛ البته اگر نگوییم اورونوف بهترین بازیکن پرسپولیس و کل لیگ در دور برگشت بود.
سختی دیدار با ازبکستان قابل انکار نیست و در چنین وضعیتی از هواداران فوتبال انتظار میرود سهشنبه با کنار گذاشتن تمام تعصبات رنگی، کریهای مربوط به حواشی استقلال و پرسپولیس یا حتی سایر تیمهای لیگ برتری، به ورزشگاه آزادی آمده و در مصاف با این تیم قدرتمند فقط نام «ایران» را صدا بزنند. آخرین باری که تیم ملی در یک بازی رسمی میزبان ازبکها بوده، صعودش به جامجهانی ۲۰۱۸ قطعی شد و اکنون بار دیگر یک بازی فوقالعاده مهم در انتخابی جامجهانی پیش رو است. هواداران در هفتههای پایانی لیگ برتر تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا با حضور در ورزشگاه آزادی از تیم محبوبشان حمایت کنند اما در حال حاضر فقط باید یک محبوب برای کل ایران وجود داشته باشد و آن هم تیم جوان شدهای است که بازیکنان و کادرفنیاش بیش از هر زمان دیگری به حمایت «یار دوازدهم» خود نیاز دارند تا با اقتدار راهی مرحله سوم مقدماتی شوند. بدون شک حضور پرشمار و پرشور طرفداران تیم ملی در این بازی دشوار، شرایط حریف را سختتر و کار را برای ملیپوشان کشورمان راحتتر میکند و به همین دلیل انتظار میرود با توجه به برگزاری مسابقه در یک ساعت مناسب (۲۰:۳۰) کمتر شاهد صندلیهای خالی در ورزشگاه آزادی باشیم.
ارسال به دوستان
شوک به تیم ملی والیبال؛ پائز اخراج شد
در پی نتایج ضعیف تیم ملی والیبال کشورمان در 7 مسابقه لیگ ملتهای والیبال ۲۰۲۴ و عدم استفاده بهینه از پتانسیل بازیکنان والیبال کشورمان و با توجه به اهمیت حفظ شخصیت و اعتبار تیم ملی والیبال ایران در میادین بینالمللی، سیدمیلاد تقوی، رئیس فدراسیون والیبال پس از جلسه با موتا پائز، سرمربی تیم ملی والیبال کشورمان و جمعی از کارشناسان فنی، این مربی برزیلی - فرانسوی را از سمت سرمربیگری تیم ملی ایران برکنار کرد و پیمان اکبری را تا پایان مسابقات لیگ ملتهای والیبال به عنوان سرمربی تیم ملی والیبال کشورمان انتخاب و معرفی کرد.
ارسال به دوستان
واکاوی مشکلات داخلی استقلال که با وجود 21 هفته صدرنشینی نتوانست قهرمان شود
حریف همه شدند جز خودشان
مهدی طاهرخانی: «مقابلشان نمیایستادم استقلال را میخوردند»، «اینها قصد کوچک کردن استقلال را داشتند». این ۲ جمله از جواد نکونام است علیه علی خطیر. آیا این همه حقیقت است؟ حقیقتا علی خطیر قصدش خوردن و نابود کردن استقلال بود؟ نهایتش با چند نتیجه بد، کادر فنی را عوض میکرد. نیتی که شاید حقیقتا از روز اول در مغز مدیرعامل سابق آبیها وجود داشت اما وقتی تیمش در صدر جدول بود چرا باید چنین میکرد؟
اینکه کدام بازیکن و از کدام کانال باید جذب استقلال شود گویا بزرگترین جنگ جاری بین نکونام و خطیر بود. فقط لازم بود جواد با خطیر درباره ۲ بازیکن بر سر لجبازی نمیافتاد تا هماینک ارونوف و منتظر محمد هر ۲ پیراهن استقلال را بر تن داشته باشند اما جواد نکونام که خودش پیگیر جذب ارونوف بود و میشود با قاطعیت گفت او این بازیکن را به تهران آورد، در لحظه آخر مقابل خطیر به گونهای باورنکردنی گروکشی کرد. همه چیز برای امضای قرارداد بین این ازبک و استقلال آماده بود که ناگهان نکونام شرط گذاشت «باید ۲ بازیکن ایرانی هم به همراه استون جذب شوند، اگرنه من این بازیکن را نمیخواهم». این عین صحبتی است که نکونام در یک نشست خبری، آن را به زبان آورد. به همین سادگی مهمترین خرید نیمفصل دوم فوتبال ایران، عوض لباس آبی مجبور شد پیراهن سرخ را بر تن کند. اورونوف و منتظر محمد هر دو میتوانستند امروز لباس استقلال را بر تن کنند، اما هر ۲ قربانی یک جنگ خانمانسوز در اردوی آبیها شدند. محمد فصل بعد لباس آبی را به واسطه قراردادی که دارد بر تن خواهد کرد اما حسرت اورونوف تا ابد همراه آبیپوشان باقی میماند. بازیکنی که تا امروز 7 گل در ۲ جام برای پرسپولیس زده و گلهای حساسش مقابل نساجی و استقلال خوزستان، 6 امتیاز برای قرمزها به ارمغان آورد. بدون تردید اگر این بازیکن ازبک به رختکن قرمزها در نیمفصل اضافه نمیشد، استقلال به راحتی قهرمان لیگ بیستوسوم لقب میگرفت.
* این بازیکنان برای پنجم شدن جذب شدند؟
«با این وضع نقل و انتقالات، هواداران انتظار جام نداشتند». آیا این ادعای نکونام صحیح است؟ استقلال ۲ بازیکن بزرگ را ابتدای لیگ بیستوسوم به واسطه قرارداد قرضیشان از دست داد. محمد محبی و مهدی قائدی به عنوان ۲ ستون بزرگ استقلال در خط حمله از جمع این تیم جدا شدند. نکونام قصد تغییر دروازهبان را هم داشت که گویا بعد از عدم توافق با گزینه اسپانیایی، مجددا به حسینی اعتماد کرد. او خودش عارف غلامی را از لیست بیرون گذاشت تا سهرابیان و سلیمی را به خط دفاعی تیمش اضافه کند. در نیمفصل هم سیلوا به این جمع اضافه شد. دست نکونام در این خط بسیار باز بود. استقلال در خط میانی هیچ بازیکن بزرگی را از دست نداد اما بزرگترین بدشانسی نکونام مصدومیت ناباورانه یامگا بود؛ بازیکنی که شاید به واسطه از دست دادن بینایی یک چشمش برای همیشه مجبور به خداحافظی از مستطیل سبز شود. مهری نیمفصل از این تیم جدا شد اما او هرگز در تیم نکونام، بازیکن ثابت و تاثیرگذار فصل قبل نبود. نیمفصل ماشاریبوف آمد و جان دوبارهای به خط میانی آبیها داد. در خط حمله، مهمترین خرید نکونام، بلانکو بود اما گرانقیمتترین احتمالا همان مهرداد محمدی باشد. نوع بازی مورد علاقه نکونام محتاج یک بازیکن فیزیکی و هدزن مثل بلانکو بود از این رو مهرداد محمدی با وجود زدن 6 گل در ورزشگاه آزادی هرگز نتوانست بازیکن تاثیرگذار آبیها باشد. نکونام به ارسلان مطهری هیچ اعتقادی نداشت و نیمفصل او را در لیست خروج قرار داد. آرمان رمضانی به مثابه فصلهای قبل همان مهاجم ذخیره بود. سید ابوالفضل جلالی با توجه به توانایی مثالزدنیاش در ارسال سانترهای مورب و خطرناک تبدیل به گلسازترین بازیکن استقلال شد. در جناح راست اگر آن بلا بر سر یامگا نمیآمد شاید وضعیت آبیها متفاوت میشد با این حال کیفیت بالای حردانی باعث شد آبیها خلل چندان زیادی را در آن جناح احساس نکنند. اینک سوال مهم و بیپاسخ این است: آیا به صرف جدا شدن قائدی و محبی و جذب بلانکو، مهرداد محمدی و ماشاریبوف، باید هواداران استقلال، تیمشان را در حد پنجم شدن لیگ بدانند؟ در لیست نکونام بازیکنانی مثل علی قلیزاده، محبی، علیرضا جهانبخش، صیادمنش و... بودند که طبیعتا هیچ باشگاهی در ایران قادر به جذب آنها در پنجره تابستانی و زمستانی نبود. آن لیست دقیقا در راستای فشار به مدیریت بود و یک برگ برنده خاص برای آینده. هر مربیای میتواند چنین لیستی را مقابل مدیریت بگذارد و از آنجایی که احتمال خرید هیچکدامشان وجود ندارد، بعدها بگوید من این بازیکنان را میخواستم و آنها برایم نخریدند!
به نظر میرسد تاکتیک نکونام که تا حدودی موفق شد آن را انجام دهد، پایین آوردن سطح توقع از تیمش بود. او به محض پیش افتادن (فارغ از اینکه چه دقیقهای گل زده و نام حریف چیست) سراغ همان روش محبوبش میرفت. یعنی تدافعی کردن بازی و حفظ گل زده. اگرچه از حیث زیبایی و فوتبال تماشاگرپسند، این تاکتیک مورد دلخواه خیلیها نیست اما باید گفت نکونام با این روش تقریبا در همه بازیهای لیگ موفق بود. برای او حفظ نتیجه با هر روشی اهمیت دارد. شاید گلدرشتترین مثال مربوط به داربی رفت باشد؛ جایی که آنها دقیقه 96 بعد از تعویضهای هجومی موفق به زدن گل تساوی شدند و از آنجایی که قرار بود تیمش چند دقیقه باقیمانده دفاع کند، به حسینی دستور داد خودش را به زمین بزند تا فرصت جمع کردن بازیکنان و صحبت با آنها را پیدا کند. احتمالا مصدومیت عجیب و طولانی حسینی در بازی با گلگهر هم پیرو همین روش بود. آن هم درست در دقایقی که خبر گل خوردن پرسپولیس مخابره شد و استقلال در آن دقایق به صدر جدول رسیده بود. آنها این توقف را انجام دادند تا دست کم 10 دقیقه بیشتر بازیشان بعد از سوت پایان دیدار پرسپولیس در قزوین ادامه داشته باشد. البته با توجه به برد 3 بر یک قرمزها، این تاکتیک به کار نکونام نیامد و تنها مجبور شد سکوت قبرستانی ورزشگاه را چند دقیقه بیشتر تحمل کند.
***
آینده نکونام در ابهام
دیگر خبری از علی خطیر نیست. حالا هلدینگ خلیجفارس مالک آبیهاست با مدیران جدید. اگر استقلال در قائمشهر برنده میشد، آنها به احتمال بسیار زیاد قهرمان لیگ میشدند.
با توجه به واقعیتهای موجود بدون شک اگر هلدینگ خلیجفارس هم بخواهد محدودیتهای سقف قراردادها نمیگذارد بازیکنان لیست سابق نکونام روانه استقلال شوند. پس باید آن لیست را فراموش کرد. از سوی دیگر استقلال نمیتواند همه بازیکنانش را تغییر دهد. این یعنی منهای 6 خرید جدید و اصلی، تقریبا شالوده استقلال در فصل بعد همین خواهد بود. نه استقلال و نه پرسپولیس در هیچ دورهای برای قهرمان نشدن، تیم نبستند. در هیچ دورهای آنها نیامدند که پنجم و ششم شوند. در هیچ دورهای بازیکنان آنها درجه 2 نبودند که هواداران بگویند این فصل نمیشود با این بازیکنان جام گرفت. حتی در شرایطی که آنها بدترین روزهای خود را در پایینترین ردهها سپری کردند، باز هم در ابتدای همان لیگ، هیچ سودایی نداشتند جز قهرمانی. به اسکواد استقلال نگاهی بیندازید. چون محبی و قائدی رفتند آنها حق نداشتند برای قهرمانی رویاپردازی کنند؟ استقلال را کوچک نکنید، بازیکنان فعلی را کماهمیت ندانید. اینها همانهایی هستند که 21 هفته فوتبالی، ماههای متوالی در صدر جدول بودند.
نکونام و خطیر یک آتش بزرگ را روشن کردند. دست آخر آبیها به جام نرسیدند و حالا میشود اینگونه تعبیر کرد که این آتش، نورش را در تاریکترین لحظات به مسیر پیش روی پرسپولیس رساند، گرمایش در سردترین برهه ممکن ارزانی رگهای حریف شد، شعلههای سوزانش از نزدیک، دامن خطیر را گرفت و شاید این شعله در ادامه متوجه نکونام هم شود اما در انتها میماند دودش که ناگفته پیداست به چشم هواداران رفت.
ارسال به دوستان
پیروزی 4 بر 2 تیم ملی فوتبال ایران مقابل هنگ کنگ
هت تریک طارمی
محمدرضا جوفار: تیم ملی فوتبال ایران در حالی موفق به کسب پیروزی مقابل هنگکنگ شد که امیر قلعهنویی با تغییرات اجباری در خط دفاع، تیم ملی را به میدان فرستاد و 2 گل از تیم نهچندان قدرتمند شرق آسیا دریافت کرد. دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و هنگکنگ در ورزشگاه ۴۰ هزار نفری هنگکنگ در حالی برگزار شد که این دیدار با پیروزی ۴ بر 2 شاگردان امیر قلعهنویی همراه بود. مهدی طارمی ۳ گل (۱۲- پنالتی، ۳۴- پنالتی و ۵۶) و سردار آزمون یک گل (۶۵) برای ایران و هیویما (۱۴) و پینتو (۶۰) نیز برای هنگکنگ گلزنی کردند.
* بازی پراشتباه در دفاع
تیم ملی ایران همانطور که انتظار میرفت تسلط کاملی بر توپ و میدان داشت. شاید اگر دفع توپ مناسب هونگ فای، دروازهبان هنگکنگ در دقیقه 2 بازی نبود مهدی طارمی خیلی زود میتوانست گل اول را به ثمر برساند اما گلر میزبان با کمک تیر دروازه موفق شد توپ را دفع کند. او اما تنها ۱۰ دقیقه دیگر توانست دوام بیاورد، چرا که مهدی طارمی پنالتیای که مهدی قائدی با سانتر خود و اصابت توپ به دست مدافع هنگکنگ کسب کرد را به تور دروازه میزبان چسباند تا گل نخست این دیدار به ثمر برسد. پس از این گل هنگکنگیها بازی مستقیم انجام دادند تا روی اشتباه آریا یوسفی در انتقال توپ از دفاع به خط میانی صاحب ضد حمله شوند و روی جاگیری «هی ویما» که با اشتباه خلیلزاده تکمیل شده بود به گل تساوی برسند. پس از این گل هم دفاع پراشتباه ایران ناهماهنگ به نظر میرسید بویژه امین حزباوی و آریا یوسفی اشتباههای مکرر در فاز دفاعی داشتند. بازی یکطرفه تیم ملی ایران اما ادامه داشت تا اینکه مهدی طارمی توانست روی نفوذ از عمق دفاع هنگکنگ با دروازهبان تک به تک شود و چارهای برای گلر میزبان جز خطا روی مهاجم ایران باقی نماند تا داور عمانی برای دومین بار نقطه پنالتی را نشان دهد و بازی در ۴۵ دقیقه ابتدایی با پیروزی 2 بر یک ایران به پایان برسد. اگرچه تیم ملی ایران در نیمه نخست موقعیتهای زیادی توسط طارمی و سردار آزمون خراب کرد اما پنالتیهای طارمی باعث کسب پیروزی در نیمه اول این بازی شد.
* تاوان جوانگرایی در دفاع
نیمه دوم هم با بازی مالکانه شاگردان امیر قلعهنویی همراه بود. او که ترجیح داده بود خط دفاع متفاوتی را وارد میدان کند و بهای جوانگرایی را با ایجاد تغییرات کلی بدهد، در فاز تهاجمی باز هم مثلث طارمی، سردار و قائدی را با پاسهای جهانبخش و قدوس شارژ میکرد تا آنها دروازه حریف را در این دیدار بارها با خطر مواجه کنند که مهدی طارمی روی یکی از حملهها توانست هتتریک کرده و گل سوم خود و تیم ملی را در دقیقه ۵۷ با پاس مهدی قائدی به ثمر برساند. بازیکنان هنگکنگ که هیچ شانسی برای صعود از گروه نداشتند بازی شجاعانه خود را با اضافه کردن یک مهاجم دیگر به خط حمله ادامه دادند تا اینکه توانستند در دقیقه ۵۹ روی صحنهای که به نظر میرسید روی علیرضا جهانبخش خطای محرز انجام شده است گل دوم را به ثمر برسانند. با این حال بازی تهاجمی ملیپوشان ایران ادامه داشت تا اینکه سردار آزمون موفق شد روی سانتر محمد قربانی و اشتباه خط دفاع میزبان، گل چهارم را با شوت زمینی محکم به ثمر برساند. پس از این گل حملههای هنگکنگ بیشتر و بیشتر شد تا دفاع متزلزل ایران چند بار به زحمت بیفتد و قلعهنویی تاوان جوانگرایی در دفاع را با اشتباههای فردی جوانان خود بدهد اما دیگر خبری از گل نبود و بازی با همان نتیجه ۴ بر 2 به سود سپیدپوشان ایران به پایان برسد. تیم ملی ایران با این پیروزی ۱۳ امتیازی شد.
ارسال به دوستان
یادداشت
دوئل شیاطین در تلآویو
حنیف غفاری: جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا طرح آتشبس جدیدی را به حماس و رژیم اشغالگر قدس ارائه کرده که به عقیده کارشناسان، مصداق نوعی عقبنشینی از مطالبات قبلی واشنگتن (با هدف آزادی همه اسرای صهیونیست در ازای آتشبس موقت) محسوب میشود. مقامات حماس کلیت طرح را ایجابی دانسته و در مقابل مقامات رژیم اشغالگر قدس دید سلبی و بازدارندهای نسبت به این طرح دارند. با همه این اوصاف، بحث بر سر طرح جدید ارائهشده در تلآویو ادامه دارد. واقعیت امر آن است که ارائه طرح آتشبس جدید توسط بایدن، مصداق صلحدوستی یا تلاش آمریکا برای پایان دادن به یک مناقشه و نسلکشی در غرب آسیا نیست و منبعث از استیصال و سردرگمی میدانی مشترک واشنگتن و تلآویو در طول ۸ ماه منازعه است. نباید فراموش کرد آمریکا پس از عملیات غرورآفرین حماس در ۷ اکتبر 2023 میلادی، حامی مطلق اهداف سهگانه اعلامی صهیونیستها در غزه بود و نابودی حماس، اشغال کامل غزه و آزادی اسرا بدون انعقاد توافق آتشبس و حتی مذاکره با مقاومت فلسطین را دستیافتنی قلمداد میکرد. سنتکام و پنتاگون با اعزام غیررسمی هزاران تفنگدار دریایی و فرماندهان نیروی زمینی از آمریکا، در برخی مناطق، فرماندهی عملیات نسلکشی و جنایت علیه کودکان و زنان بیدفاع غزه را برعهده گرفته و علاوه بر آن، از انواع تکنیکهای مدرن (از هوش مصنوعی گرفته تا ارسال پهپادهای انفجاری مدرن) در پشتیبانی از صهیونیستها استفاده کردند. از این رو ارائه طرح اخیر بایدن را نباید به مثابه طرح یک بازیگر واسطهگر یا کشور ثالث مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. کلیت ارائه این طرح، بیانگر شکست طرف جلاد و ظالم در جنگ غزه، یعنی زوج واشنگتن - تلآویو است. رسانههای وابسته به حزب دموکرات و حتی برخی رسانههای وابسته به حزب جمهوریخواه آمریکا بهگونهای طرح ارائهشده از سوی کاخ سفید را برای مخاطبان خود توجیه میکنند که گویا بایدن، بلینکن و سالیوان کمترین دخالتی در وقوع بحران و نسلکشی اخیر در غزه نداشتهاند! همانگونه که بارها اشاره شده است، تفکیک آمریکا از رژیم اشغالگر قدس در جنگ غزه، یک خطای راهبردی و محاسباتی محض محسوب میشود. نکته دیگر، معطوف به بحران تمام عیاری است که در کابینه رژیم اشغالگر قدس، متعاقب ارائه طرح بایدن رخ داده است. در پی تشدید اختلافات سران رژیم صهیونیست درباره طرح پیشنهادی برقراری آتشبس در نوار غزه و تبادل اسیران، «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت قومی این رژیم، نتانیاهو و کل کابینه را تهدید به سرنگونی کرده است.
بن گویر طرح ارائهشده از سوی رئیسجمهور آمریکا را «بسیار بد» خوانده و آن را مصداق عینی پذیرش شکست در برابر مقاومت فلسطین قلمداد میکند. با این حال، اصرار نتانیاهو بر ادامه جنگ در رفح نیز منتج به بروز منازعات تمامعیاری شده که حد وسط (نقطه توافق) معینی نیز برای رضایت طرفین مدعی وجود ندارد. به عبارت بهتر، میان مقامات امنیتی و نظامی رژیم اشغالگر قدس که خواستار انعقاد هرچه سریعتر آتشبس در جنگ برای آزادی اسرا و گریز از تشدید هزینههای شکست در این آوردگاه هستند و افرادی مانند بن گویر و اسموتریچ در کابینه رژیم اشغالگر قدس، نقطه اشتراک و راهحلی برای رسیدن به تفاهم وجود ندارد. انتخاب هر یک از این ۲ گزینه (آتشبس یا ادامه جنگ) مولد بحرانهای پایدار در اراضی اشغالی خواهد بود که حلوفصل آن قطعا از عهده حکمرانان صهیونیست و حامیان آمریکایی و اروپاییشان خارج خواهد بود، بنابراین باید حیات شوم صهیونیسم را به ۲ دوران قبل و بعد توفان الاقصی تقسیم کرد. صهیونیسم در دوران پساتوفان الاقصی فرجامی جز سقوط نخواهد داشت.
نکته پایانی آنکه حتی در صورت پذیرش آتشبس، سقوط کابینه نتانیاهو و حضور افرادی مانند یائیر لاپید و بنی گانتس در راس معادلات سیاسی و اجرایی تلآویو، تضادهای آنتاگونیستی و عمیق ایجادشده در اراضی اشغالی، زیربنای ساختار قدرت در رژیم نامشروع صهیونیستی را هدف قرار خواهد داد. این تضادها در ۳ سطح «سیاسی»، «امنیتی»و «نظامی» تبلور یافته و جابهجایی قدرت در تلآویو نیز نمیتواند این معادله را تغییر دهد. رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بیانات اخیرشان به مناسبت سیوپنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی، به تبعات و عواقب عملیات توفان الاقصی و جبرانناپذیری شکست صهیونیستها در آوردگاه جنگ غزه اشاره فرمودند. امروز مصادیق این شکست تمامعیار را صهیونیستها در ابعاد گوناگون مشاهده میکنند؛ از ناتوانی در دستیابی به اهداف میدانی و نظامی تا خیزش جهانی علیه ماهیت صهیونیسم و گفتمان سازش با دشمن. اعتراضات ضدصهیونیستی بیسابقهای که امروز در دانشگاههای آمریکا و اروپا رخ میدهد، نقطه آشکارساز گذار گفتمانی، عملیاتی و جهانی از صهیونیسم و پیشدرآمدی بر نابودی مطلق و کامل اسرائیل است؛ انشاءالله.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|