|
آمار شهدای غزه به مرز ۳۸ هزار نفر رسید
وزارت بهداشت فلسطین از ارتکاب ۳ کشتار جمعی دیگر در نوار غزه و شهادت ۲۵ فلسطینی دیگر خبر داد. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه دیروز سهشنبه با انتشار آمار روزانه شهدا و زخمیهای حملات اخیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد تعداد قربانیان این جنگ باز هم افزایش یافت. طبق گزارش وزارت بهداشت غزه، شمار کلی شهدای حملات رژیم صهیونیستی به ۳۷ هزار و ۹۲۵ نفر و تعداد زخمیها به ۸۷ هزار و ۱۴۱ نفر رسید.
ارسال به دوستان
دیوان عالی آمریکا حکم به مصونیت ترامپ از اتهامات مربوط به حوادث 6 ژانویه داد
تبرئه شورشی
بایدن: در آمریکا پادشاه نداریم، هر کدام از ما مقابل قانون برابریم
گروه بینالملل: در عرض چند روز دومین خبر بد به بایدن و کمپین انتخاباتی رئیسجمهور آمریکا رسید؛ «دونالد ترامپ» رقیب بایدن در انتخابات ریاستجمهوری از اتهاماتش درباره 4 پرونده در دیوان عالی آمریکا تبرئه شد تا با توان بیشتر برای پیروزی بر بایدن به مبارزات انتخاباتی خود ادامه دهد.
دیوان عالی ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه اول ژوئیه (۱۱ تیر) حکم داد نمیتوان دونالد ترامپ را به دلیل اقداماتی که در چارچوب اختیارات قانون اساسی به عنوان رئیسجمهور انجام داده است، تحت پیگرد قانونی قرار داد، البته قضات همزمان گفتهاند این مصونیت برای «اعمال خصوصی» وی معتبر نیست.
دیوان عالی آمریکا با ۶ رای موافق در مقابل ۳ رای مخالف اعلام کرد در حالی که رؤسای جمهور سابق میتوانند در چارچوب اختیارات قانونی خود اقداماتی انجام دهند و از مصونیت برخوردار هستند اما برای اقدامات خصوصی از مصونیت برخوردار نیستند.
«جان رابرتز» قاضی ارشد دیوان عالی آمریکا درباره این حکم به خبرگزاری رویترز گفت: «ما به این نتیجه رسیدیم که بر اساس ساختار قانون اساسی، ماهیت قدرت ریاستجمهوری ایجاب میکند رئیسجمهور سابق از تعقیب کیفری برای اقدامات رسمی در دوران تصدی خود مصونیت داشته باشد». رابرتز افزود: «حداقل با توجه به اختیارات اصلی ریاستجمهوری در قانون اساسی، این مصونیت باید مطلق باشد».
ترامپ پس از حکم دیوان عالی آمریکا، آن را یک پیروزی بزرگ برای دموکراسی دانست. این حکم، محاکمه ترامپ به دلیل توطئه برای تغییر نتیجه انتخابات سال ۲۰۲۰ را به تعویق میاندازد. ترامپ متهم است ادعاهایی دروغین درباره تقلب در انتخابات سال ۲۰۲۰ آمریکا مطرح کرده، ایالات متحده آمریکا را فریب داده، حقوق شهروندی را نقض کرده و همچنین مقامات وقت را برای تغییر نتایج انتخابات تحت فشار قرار داده است.
دیوان عالی 4 گروه از اتهامات مندرج در کیفرخواست ترامپ را تحلیل کرد. این اتهامات عبارت است از: گفتوگوهای ترامپ با مقامات وزارت دادگستری پس از انتخابات ۲۰۲۰، فشار ترامپ بر «مایک پنس» معاون رئیسجمهور وقت برای جلوگیری از تایید پیروزی بایدن در انتخابات توسط کنگره، نقش ترامپ در جمعآوری رایدهندگان جعلی طرفدار خود برای استفاده در فرآیند صدور گواهینامه و رفتار او مربوط به حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا توسط حامیانش.
دیوان عالی آمریکا اعلام کرد ترامپ کاملا در گفتوگو با مقامات وزارت دادگستری مصون است. این دادگاه همچنین اعلام کرد ترامپ در رابطه با تعاملات خود با مایک پنس نیز «مصونیت» دارد. با این حال درباره ۲ مورد اتهام دیگر، دیوان عالی تصمیمگیری درباره مصونیت ترامپ را به دادگاههای پایینتر واگذار کرد.
این نخستینبار از زمان شکلگیری آمریکا در قرن هجدهم است که دیوان عالی این کشور اعلام میکند روسایجمهور سابق این کشور در هر موردی از اتهامات جنایی مصون هستند.
اکثریت محافظهکار دیوان عالی شامل ۳ قاضی است که ترامپ آنها را منصوب کرده است. تصمیم دیوان عالی آمریکا به این معناست که این پرونده مشخص تا پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا که 5 نوامبر برگزار میشود، به تعویق خواهد افتاد اما سخنگوی کمپین انتخاباتی جو بایدن، رئیسجمهور فعلی آمریکا گفت ترامپ «فکر میکند بالاتر از قانون است».
این خبر برای ترامپ یک معجزه انتخاباتی است. بعد از نمایش ضعیف جو بایدن مقابل ترامپ در نخستین مناظره انتخاباتی، این دومین ضربه مهلک به بایدن در مبارزات انتخاباتی بود. بایدن در سخنانش به حمله روز ششم ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره اشاره کرد و از آن به عنوان «یکی از سیاهترین روزها در تاریخ آمریکا» نام برد. وی گفت: «مردم آمریکا باید تصمیم بگیرند آیا میخواهند یک بار دیگر برای ریاستجمهوری به ترامپ اعتماد کنند، آن هم حالا با دانستن این نکته که او تشویق شده تا هر کاری را، هر موقع که دوست دارد، انجام دهد؟».
رئیسجمهور آمریکا تأکید کرد شهروندان این کشور «حق» دارند قبل از اینکه از آنها خواسته شود تا امسال به پای صندوقهای رای بروند، «در مورد آنچه روز ششم ژانویه رخ داد، پاسخ بگیرند». به گفته بایدن، حالا به واسطه حکم دیوان عالی این امر «به احتمال بسیار بسیار زیاد امکانپذیر نیست» و محاکمه ترامپ تا پیش از انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر، رخ نخواهد داد.
وی گفت: «در آمریکا پادشاه نداریم. هر کدام از ما مقابل قانون برابریم. هیچکس، هیچکس بالاتر از قانون نیست، حتی رئیسجمهور. من به حدود اختیارات ریاستجمهوری که 3 سال و نیم است در اختیار دارم، احترام میگذارم. اما هر رئیسجمهوری، از جمله دونالد ترامپ الان دیگر آزاد است که قانون را نادیده بگیرد. من با چیزی که قاضی سوتومایر (یکی از 9 قاضی دیوان عالی که گرایشات لیبرال دارد) امروز نوشت موافقم. او گفت حالا رئیسجمهور پادشاهی است که فراتر از قانون است. با وجود ترس برای دموکراسیمان، من مخالفم. خب! حالا مردم آمریکا هم باید مخالفت کنند؟ من که
مخالفم!»
این در حالی است که «مایک جانسون» رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری فاکسنیوز، سخنان بایدن را «خطرناک و نفرتانگیز» خواند و رئیسجمهور کنونی را به «تلاش در جهت تضعیف دیوان عالی» متهم کرد.
«سونیا سوتومایر» یکی از ۳ قاضی دیوان عالی که با این حکم مخالفت کرده بود، روز دوشنبه هنگام قرائت متن انتقادی این ۳ قاضی هشدار داد حکم دیوان عالی اکنون به رئیسجمهور قدرتی میبخشد که او را «به پادشاهی بالاتر از قانون» تبدیل میکند. ترامپ در مقابل با انتشار پستی در شبکه اجتماعیاش به نام «تروث» از این حکم استقبال کرد و آن را «یک پیروزی بزرگ برای قانون اساسی و دموکراسی» آمریکا خواند.
از طرفی وضعیت رقابتهای انتخاباتی در آمریکا هم بشدت در هالهای از ابهام قرار دارد. نتایج یک افکارسنجی جدید نشان میدهد دونالد ترامپ در مناظره انتخاباتی با اختلاف ۲ به یک بهتر از جو بایدن عمل کرد و از هر ۱۰ پاسخدهنده، ۶ نفر گفتند فکر نمیکنند رئیسجمهور فعلی آمریکا بتواند دوره احتمالی 4 ساله دوم ریاستجمهوری خود را به پایان برساند. بر اساس این نظرسنجی، بهرغم عملکرد ضعیف بایدن در مناظره، ترامپ هم از نظر بینندگان، فردی مانده در گذشته و علاقهمند به خود، نه مردم آمریکا توصیف شد.
اکثر پاسخدهندگان گفتند ترامپ به جای «افرادی مثل من»، «برای خودش» میجنگد و به جای «همه آمریکاییها» با «پایگاه» خودش صحبت میکند، در حالی که شرکتکنندگان در نظرسنجی به بایدن در هر ۲ ویژگی امتیاز مثبت دادند. آنها همچنین ارزیابی کردند بعید است او دوره دوم ریاستجمهوری احتمالی خود را به پایان برساند و عملکردش به طور کلی بسیار پایینتر از ترامپ بود.
***
مجری بیبیسی: ترامپ را بکشید!
یک مجری شبکه خبری «بیبیسی» با اشاره به حکم دیوان عالی آمریکا درباره مصونیت قانونی «دونالد ترامپ»، پیشنهاد قتل رئیسجمهور سابق آمریکا را مطرح کرد. «دیوید آرونوویچ» مجری خبری بیبیسی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس خواستار کشتن «دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا شد. او سپس در مواجهه با انتقادهای گسترده از این اظهارات خود، پیامش را حذف و آن را یک «شوخی» عنوان کرد. آرونوویچ که مجری یکی از برنامههای شبکه خبری بیبیسی است، در این پیام نوشته بود: «اگر به جای بایدن بودم، فرصت را از دست نمیدادم و ترامپ را به دلیل تهدیدی که برای امنیت آمریکا دارد، میکشتم». او در این پیام به حکم اخیر دیوان عالی آمریکا اشاره کرد که دستکم حدی از مصونیت قانونی را برای ترامپ در نظر گرفته است. پیام این مجری با واکنشهای گستردهای در فضای مجازی روبهرو شد و کاربران او را به ترویج خشونت متهم کردند. آرونوویچ اما مدعی شد پیامش «بهوضوح طنز» بوده است.
ارسال به دوستان
خرازی اعلام کرد در صورتی که غرب مکانیسم ماشه را فعال کند، واکنش شدیدی دریافت میکند
هشدار هستهای
گروه سیاست خارجی: روزنامه فایننشالتایمز گزارش داد دکتر سیدکمال خرازی در گفتوگو با این روزنامه اعلام کرده جمهوری اسلامی ایران تمایلی به وقوع جنگ منطقهای ندارد و از آمریکا، متحد اصلی رژیم صهیونیستی خواسته به آن برای جلوگیری از گسترش بیشتر تنشها فشار بیاورد. او در پاسخ به اینکه آیا ایران در صورت درگرفتن جنگی تمامعیار، به حمایت نظامی از حزبالله لبنان خواهد پرداخت، گفت: «تمام مردم لبنان، کشورهای عربی و اعضای محور مقاومت، از لبنان در مقابل اسرائیل حمایت خواهند کرد».
خرازی در این گفتوگو بیان کرد: «احتمال گسترش این جنگ به کل منطقه وجود خواهد داشت که تمام کشورهای آن، از جمله ایران درگیر آن خواهند شد. در چنین وضعیتی، ما هیچ انتخابی جز حمایت از حزبالله با تمام امکانات نخواهیم داشت». وی افزود: «گسترش جنگ به نفع هیچ کس، نه ایران و نه آمریکا نیست». نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، مستقر در نیویورک، پیشتر با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس هشدار داد حمله گسترده رژیم صهیونیستی به لبنان به یک جنگ تمامعیار تبدیل خواهد شد. در این پیام آمده است: «اگر چه ایران تبلیغات رژیم صهیونیستی مبنی بر قصد حمله به لبنان را جنگ روانی میداند اما در صورت دست زدن به یک تهاجم نظامی تمامعیار، جنگی نابودکننده رخ خواهد داد. تمام گزینهها، از جمله مشارکت کامل همه جبهه مقاومت روی میز است». نمایندگی ایران در سازمان ملل پیش از این نیز در پیامی در شبکه مجازی نوشته بود: هر تصمیم نابخردانهای توسط رژیم اشغالگر اسرائیل که ناظر به نابودی زیرساختهای لبنان و منطقه اشغالی ۱۹۴۸ باشد، منطقه را وارد جنگ جدیدی میکند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین گفت جمهوری اسلامی ایران در صورتی که مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن منجر به بازگشت دوباره این کشور به توافق هستهای شود، حاضر به برگزاری این مذاکرات خواهد بود.
جمهوری اسلامی ایران پس از خروج آمریکا از توافق هستهای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریمهای بازگرداندهشده آمریکا و بدعهدی شرکای اروپایی برجام در عمل به تعهداتشان در زمینه کاهش تاثیر این تحریمها و عادیسازی روابط تجاری با ایران، بهتدریج، به عنوان اقدامات جبرانی، اجرای تعهدات هستهای خود را ذیل این توافق کاهش داد.
برجام محدودیتهایی را برای فعالیتهای هستهای ایران در ازای رفع تحریمها ایجاد کرده بود. تلاشها برای احیای این توافق نیز که با خروج یکجانبه آمریکا ضعیف شد، از جمله در مذاکرات وین که از مارس ۲۰۲۱ آغاز شد و پس از یک سال دچار وقفه شد، تاکنون به نتیجه نرسیده است.
اقدامات جبرانی ایران در چارچوب بند ۳۶ برجام بود. مقامات ایران تاکید کردهاند این اقدامات برگشتپذیر است و به محض بازگشت طرفین توافق به پایبندی به تعهداتشان، ایران این اقدامات را به حالت قبل بازمیگرداند و اجرای تعهدات خود را از سر میگیرد.
خرازی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره ادعای غرب و رژیم صهیونیستی درباره وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران گفت: «ما قصد ساختن تسلیحات اتمی را نداریم.».
او همچنین تکرار کرد اگر ایران با تهدید وجودی مواجه شود، «طبعا ما مجبور خواهیم بود دکترین خود را تغییر دهیم». مقامات ایران تاکید کردهاند تولید و بهکارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و ماهیت برنامه هستهای ایران صرفا صلحآمیز است. وی افزود که اگر غرب تصمیم بگیرد مکانیسم ماشه (بازگردانی یکباره تحریمهای سازمان ملل علیه ایران) را برای بازگردانی تحریمهای لغوشده تحت توافق هستهای به کار بندد، «واکنش شدیدی از ایران از نظر تغییر در راهبرد هستهای آن دریافت خواهد کرد». خرازی در پایان بیان کرد: «تاکنون، ما تصمیمی برای غنیسازی بیشتر از ۶۰ درصد نداشتهایم اما تلاش کردهایم تجربیات خود را با استفاده از دستگاهها و تنظیمات مختلف گسترش دهیم».
ارسال به دوستان
والاستریت ژورنال: ایران به رغم فشارهای واشنگتن، یک قدرت جهانی شده است
ایران قوی
گروه سیاست خارجی: رسانه آمریکایی در گزارشی درباره انتخابات ریاستجمهوری ایران اذعان کرد این کشور امروز با وجود تمام تحریمها، نسبت به دهههای گذشته نفوذ و تأثیرگذاری بیشتری در عرصه بینالمللی دارد. جمهوری اسلامی ایران با رهبری آیتالله «سیدعلی خامنهای» توانسته «در برابر چندین دهه فشارهای آمریکا مقاومت کند» و با همکاری با روسیه و چین، تلاشهای غرب برای منزوی کردنش را خنثی کند. روزنامه والاستریت ژورنال با این مقدمه ضمن اذعان به اشتباهات فراوان دولتهای متمادی ایالات متحده در منطقه، گزارش داد جمهوری اسلامی امروز «بزرگترین تهدید تاریخ ۴۵ ساله خود از زمان انقلاب را متوجه آمریکا» کرده است. به ادعای این روزنامه، جنبشهای مقاومت منطقه که رسانه آمریکایی به توانمندی آنها در منطقه اذعان کرده، تحت حمایت ایران قرار دارند و کشورهایی مانند عراق، لبنان، یمن و سوریه از تهران تأثیر میپذیرند. در این گزارش همچنین به عملیات «وعده صادق» اشاره شده که به گفته رسانه آمریکایی بزرگترین حمله به مواضع رژیم صهیونیستی در دهههای اخیر بوده است.
«سوزان ملونی» عضو اندیشکده «موسسه بروکینگز» که در دولتهای مختلف آمریکا نقش مشاوره درباره ایران را بر عهده داشته، ایران امروز را قدرتمندتر از ایران قبل از انقلاب اسلامی ارزیابی کرده و میگوید: «از بسیاری جهات، ایران امروز قدرتمندتر، بانفوذتر، خطرناکتر و تهدیدآمیزتر از ۴۵ سال قبل است».
به گزارش والاستریت ژورنال، از زمان دولت «جیمی کارتر» در آمریکا، تمام دولتهای این کشور مقابله با رشد ایران را در دستور کار سیاست خارجی خود قرار دادهاند اما امروز «قدرت فزاینده ایران نشاندهنده شکست غرب است». در این گزارش آمده است: «تحلیلگران باور دارند تحریم که ابزار همیشگی غرب بوده، دیگر نمیتواند ایران را در عرصه جهانی منزوی کند. ایران در واکنش (به تحریمها) اقدام به تعمیق همکاریهای خود با محور چین - روسیه کرده است».
به گزارش این روزنامه، دولتهای مختلف در کاخ سفید هر یک به نوبه خود سیاستی را در قبال ایران در پیش گرفتند و نسبت به پیشینیان خود کوشیدند عرصه را بر ایران تنگتر کنند یا آزادی عمل بیشتری به آن بدهند. با این حال، ایران همواره یک سیاست دفاعی منسجم را در پیش گرفته که شامل ایجاد قدرت بازدارندگی در برابر حملات دشمنان و ایجاد شبکهای از متحدان خود در منطقه است.
به گزارش این روزنامه، حضور نظامی آمریکا در منطقه و حمله به عراق و افغانستان نتوانسته مانع رشد ایران شود و نفوذ نظامی و سیاسی این کشور در منطقه افزایش یافته است. ایران همچنین در همکاری با روسیه و چین بهعنوان ۲ متحد قدرتمند خود، سعی دارد در سراسر جهان با نفوذ ایالات متحده مقابله کند. روزنامه چاپ آمریکا در گزارش خود با اشاره به اینکه «هدف از تحریمها و کنترلهای صادراتی غرب، تحت فشار قرار دادن دشمنان آمریکا بوده است» نوشت: غرب با استفاده از قدرت دلار تلاش کرده است دولتهای قدرتمند را تحت فشار قرار دهد تا آنها بدون درگیری نظامی تسلیم شوند اما آنها بهطور ناخواسته یک اقتصاد سایه در جهان ایجاد کردهاند که دشمنان اصلی آمریکا را به هم پیوند میدهد و چین را به عنوان دشمن اصلی واشنگتن در مرکز قرار داده است. روزنامه والاستریت ژورنال ادامه داد: محدودیتهای مالی و تجاری بیسابقه علیه روسیه، ایران، ونزوئلا، کره شمالی، چین و کشورهای دیگر با محدود کردن دسترسی به کالاها و بازارهای غربی، اقتصاد آنها را تحت فشار قرار داده است اما به گفته مقامات غربی و دادههای گمرکی، پکن به طور فزایندهای با تقویت روابط تجاری خود، تلاشهای تحت رهبری ایالات متحده را خنثی کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نیویورکتایمز: ژنرالهای اسرائیلی خواهان آتشبس در غزه هستند
مقامات امنیتی صهیونیست میگویند فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی به دلیل ترس از کمبود مهمات خواهان برقراری آتشبس در غزه هستند و به این نتیجه رسیدهاند که آتشبس سریعترین راه آزادی اسرای اسرائیلی است. ژنرالهای ارشد رژیم صهیونیستی خواهان آغاز آتشبس در غزه هستند، حتی اگر این کار سبب شود حماس قدرت خود را حفظ کند و شکاف بین ارتش و «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر این رژیم را که مخالف آتشبسی است که به «حماس اجازه میدهد از جنگ جان سالم به در ببرد»، تشدید کند. ۶ مقام امنیتی سابق و کنونی رژیم صهیونیستی گفتند ژنرالهای اسرائیلی بر این باورند که آتشبس بهترین راه برای بازگرداندن ۱۲۰ اسیری است که هماکنون در غزه، چه زنده و چه مرده نگهداری میشوند. به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، آنها تصریح کردند این ژنرالها برای نبردی دیگر پس از طولانیترین جنگ خود در غزه در طول تاریخ آماده نیستند. همچنین معتقدند نیروهایشان به زمان نیاز دارند تا در صورت وقوع جنگ با حزبالله لبنان بتوانند خود را بازیابی کنند. به گفته این مقامات امنیتی که خواستند نامشان فاش نشود، آتشبس با حماس همچنین میتواند دستیابی به توافق با حزبالله را آسانتر کند، زیرا حزبالله گفته است تا زمانی که اسرائیل نبرد در نوار غزه را متوقف نکند به حملات خود به شمال سرزمینهای اشغالی ادامه خواهد داد.
***
رهبر انصارالله: برای استقبال از ناوهای دشمن آمادهایم
عضو شورای عالی سیاسی یمن در سخنانی به آمریکا و انگلیس توصیه کرد هشدارهای رهبر جنبش انصارالله را جدی بگیرند. «محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن در این باره اظهار کرد: به آمریکاییها میگوییم هشدارها و تهدیدهای رهبر ما (عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارالله) جدی است. طبق گزارش شبکه المسیره، الحوثی تاکید کرد: ما آماده استقبال از هر ناو هواپیمابری هستیم که وارد محدوده عملیاتی ما میشود. وی ادامه داد: ملت یمن بر مشارکت در جهاد ملت فلسطین برای مقابله با تجاوز دشمن صهیونیست اصرار دارد. یمن در حمایت از غزه با آغاز حملات خود در ۳۱ اکتبر و انجام دهها عملیات پس از آن، تلاشهای آمریکا و انگلیس را برای شکستن محاصره تحمیلشده بر رژیم صهیونیستی در سراسر دریای سرخ ناکام گذاشته و این عملیات حتی از ناکام گذاشتن این تلاشها فراتر رفته و صنعا در پی حماقت ائتلاف آمریکایی با انجام حملاتی به مناطق مختلف یمن، اهداف خود را گسترش داده و حالا کشتیهای آمریکایی و انگلیسی را نیز شامل میشود. کارشناسان در این باره معتقدند عملیات بیسابقه ارتش یمن علاوه بر اینکه مانع تلاشهای آمریکا و انگلیس برای شکستن محاصره دریایی رژیم صهیونیستی شد، بلکه توان نظامیای را نشان داد که واشنگتن از آن بیاطلاع بود و در واقع معادلات آن را به هم ریخت.
***
آنروا: ۲۵۰ هزار فلسطینی در خانیونس بار دیگر آواره شدند
آژانس آنروا اعلام کرد در پی صدور دستورالعملهای جدید از سوی تلآویو درباره تخلیه خان یونس، ۲۵۰ هزار فلسطینی بار دیگر مجبور به کوچ از این شهر شدند. آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) دیروز سهشنبه تاکید کرد با وجود اینکه مکان امنی در غزه وجود ندارد، ۲۵۰ هزار فلسطینی مجبور شدند بار دیگر از شهر خان یونس در جنوب نوار غزه کوچ کنند. به گزارش خبرگزاری «معا» فلسطین، آنروا تاکید کرد: تنها چند هفته پس از اینکه مردم مجبور شدند به شهر ویرانشده خان یونس بازگردند، مسؤولان رژیم صهیونیستی روز دوشنبه دستورالعملهای جدیدی برای تخلیه صادر کردند. تهدید اشغالگران مبنی بر آغاز عملیات نظامی جدید، تعداد زیادی از ساکنان را از مناطق شرقی خان یونس آواره کرده است. کلیپهای ویدئویی در شبکههای اجتماعی نشان میدهد آوارهها شب را در خیابانها سپری کردند. ساعاتی پس از صدور دستور ارتش اشغالگر به ساکنان مناطق شرقی خان یونس برای تخلیه آنجا به بهانه پرتاب موشکهایی از داخل این شهر به سمت شهرکهای غلاف غزه، جنگندههای رژیم صهیونیستی دوشنبهشب گذشته و بامداد دیروز حملات شدیدی را به مناطق مختلف خان یونس انجام دادند.
***
اوکراین ۳۰۰۰ زندانی را برای جنگ اعزام کرده است
آسوشیتدپرس گزارش داد اوکراین به سبب کمبود شدید سرباز برای جنگ با روسیه متوسل به هزاران زندانی جنایتکار برای استفاده از آنها در جنگ شده است.«اولنا ویسوتسکا»، معاون وزیر دادگستری اوکراین به خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد بیش از ۳۰۰۰ زندانی در این کشور بر مبنای لایحه جنجالی بسیج سرباز برای جنگ که ماه گذشته میلادی توسط پارلمان تصویب شد، آزادی مشروط دریافت کرده و به واحدهای ارتش پیوستهاند. طبق برآورد وزارت دادگستری اوکراین، حدود ۲۷۰۰۰ زندانی واجد شرایط برنامه جدید این کشور برای استفاده از مجرمان به منظور رفع کمبود سرباز در میدان جنگ هستند. ویسوتسکا گفت: «این زندانیها انگیزه زیادی دارند تا به عنوان یک قهرمان به خانه بازگردند نه اینکه از زندان به خانه بروند». به نوشته آسوشیتدپرس، اگر چه اوکراین جزئیاتی از آمارهای نیروهای استقراریافته یا کشته شده خود اعلام نمیکند اما فرماندهان ارتش این کشور در خط مقدم علنا هشدار دادهاند با کمبود جدی نیرو همزمان با ادامه روند تقویت قوای نظامی روسیه و پیشرویهای آنها به سمت غرب، دست به گریبان هستند. در مدت بیش از ۲ونیم سالی که از جنگ اوکراین میگذرد این نخستین بار است که مقامهای این کشور برای جذب سرباز متوسل به زندانیها و جنایتکارها میشوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|