|
اخبار
رهبر انقلاب در پاسخ به نامه رئیس کمیته ملی المپیک:
به خاطر شاد کردن مردم و سربلندی کشور صمیمانه سپاسگزارم
در پی نامه رئیس کمیته ملی المپیک خطاب به رهبر حکیم انقلاب اسلامی و ارائه گزارشی از دستاوردهای ورزشی و فرهنگی اعضای کاروان ورزشی جمهوری اسلامی در بازیهای المپیک و شاد کردن دل مردم ورزشدوست ایران، حضرت آیتالله العظمی خامنهای سپاسگزاری صمیمانهشان را از ورزشکاران خوشروحیه و با اراده کشورمان اعلام کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در حاشیه نامه رئیس کمیته ملی المپیک نوشتند: «از ورزشکاران عزیز و خوشروحیه و با اراده و از روسای فدراسیونها و مربیان و از کمیته ملی المپیک که در مسابقات اخیر مایه شادی و سربلندی کشور را در صحنه ورزش فراهم آوردند، صمیمانه سپاسگزارم. موفق باشید انشاءالله».
آقای محمود خسرویوفا، رئیس کمیته ملی المپیک در نامه خود در ارتباط با موفقیتهای کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «خادم الرضا(ع)» به برخی دستاوردهای ورزشی و فرهنگی ورزشکاران کشورمان از جمله کسب بالاترین تعداد مدال در المپیک پاریس پس از المپیک لندن در سال ۱۳۹۱، حضور بیسابقه بانوان در کاروان ورزشی ایران و درخشش فوقالعاده این بانوان و کسب عناوین مهم در برخی رشتهها برای نخستین بار در رقابتهای المپیک، اشاره کرده بود.
***
جزئیات جدید از نحوه ترور شهید هنیه
یک منبع آگاه در گفتوگو با العالم گفت: ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس با موشک حامل مواد منفجره شدید، با همکاری آمریکا و با سوءاستفاده از فضای یک کشور منطقه انجام شده است.
این منبع آگاه به العالم اظهار داشت: ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران بر اثر انفجار بمب انجام نشده، بلکه با موشک حامل مواد منفجره شدید رخ داده است.
وی تصریح کرد: ترور هنیه با استفاده از یک موشک سبک وزن با کلاهک انفجاری قوی انجام شد، بدنه این موشک نیز از مواد غیرفلزی بوده است.
این منبع افزود: شلیک موشک از بیرون ایران و از یک کشور دیگر بوده است. موشک از یکی از کشورهای منطقه شلیک شده و در واقع در این ترور از فضای یکی از کشورهای منطقه سوءاستفاده شده است.
این منبع آگاه خاطرنشان کرد: آمریکا در طراحی و اجرای این عملیات با رژیم صهیونیستی مشارکت داشته است. وی افزود: بحث نفوذ امنیتی و بمبگذاری مطرح نبوده و هیچکس در این رابطه دستگیر نشده است، این مباحث ساخته و پرداخته دشمن است و صحت ندارد.
این منبع مطلع گفت: دشمن با این عملیات میخواست از طریق ترور یک رهبر سنیمذهب، رابطه بین شیعه و اهل سنت را تخریب و بین ایران و محور مقاومت شکاف ایجاد کند.
وی اظهار داشت: ایران قطعا پاسخ این ترور را خواهد داد. پاسخ ایران امنیتی نخواهد بود، بلکه پاسخ نظامی، متناسب، موثر و غافلگیرانه خواهد بود.
این منبع آگاه درباره پاسخ انتقامی ایران گفت: هنگام اجرای عملیات، هر کشوری که در دفاع از رژیم صهیونیستی جلوی این عملیات را بگیرد، به مثابه مشارکت در هجوم علیه ایران تلقی میشود.
***
قالیباف خطاب به سنوار:
آزادی قدس آرمان نخست امت اسلامی است
رئیس مجلس شورای اسلامی انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس را تبریک گفت.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی انتخاب یحیی ابراهیم سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس را تبریک گفت. در این پیام آمده است: برادر مجاهد جناب آقای یحیی ابراهیم سنوار. سلام علیکم. انتخاب شایسته جنابعالی را به عنوان رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تبریک و تهنیت عرض مینمایم. بیتردید حضور جنابعالی به عنوان شخصیتی مجاهد و مبارزی قهرمان در میدانهای مقاومت ثابت کرد که مسیر پرافتخار شهدای راه قدس، با مجاهدتهای برادران عزیز ما در حماس و محور مقاومت، همواره ادامه خواهد داشت. در ادامه این پیام میخوانیم: همچنین یاد و خاطره شهید والامقام اسماعیل هنیه، رهبر محور مقاومت که در راه قدس و تحقق آرمان فلسطین در برابر رژیم غاصب صهیونیستی، دلیرانه جهاد نمود را گرامی میدارم. شهادت این رادمرد بزرگ تاریخ مقاومت، نمیتواند در انگیزه و اراده جوانان مؤمن و مبارز فلسطینی خللی وارد نماید. آزادی قدس شریف، آرمان نخست امت اسلامی است که انشاءالله، به مدد الهی در آینده نزدیک محقق خواهد شد. فرصت را مغتنم شمرده، از خداوند منان برای شهدای مقاومت علو درجات، برای جنابعالی سلامتی و توفیق روزافزون و برای مردم مقاوم فلسطین سعادت و سربلندی مسالت مینمایم.
***
محسن رضایی:
همه به پزشکیان کمک کنیم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همه به رئیسجمهوری کمک کنیم تا راهبرد کارآمدی با ایثار، برادری و بهکارگیری کارآمدترین افراد پیادهسازی شود.
محسن رضایی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وفاق و اجماع، 2 راهبرد و مسیر متفاوت دارد: 1- سهمخواهی 2- همافزایی برای کارآمدی. همه به آقای پزشکیان کمک کنیم تا راهبرد دوم یعنی کارآمدی با ایثار، برادری و بهکارگیری کارآمدترین افراد پیادهسازی شود. مشکل اصلی کشور ناکارآمدی ناشی از سهمخواهی است». روز یکشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ با پایان گمانهزنیها درباره فهرست وزرای پیشنهادی، ترکیب ۱۹ نفره مدنظر مسعود پزشکیان با ارسال نامه رئیسجمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
ارسال به دوستان
سردار نائینی: ترور هنیه بخشی از یک عملیات ترکیبی بود
سخنگوی سپاه با اشاره به ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، تصریح کرد: ترور اخیر بخشی از یک عملیات ترکیبی بود که شامل اقدامات امنیتی و جنگ شناختی و هدفش، دامن زدن به فتنهها و تضعیف امنیت کشور است. وی افزود: در حال حاضر، جمهوری اسلامی درگیر یک جنگ ترکیبی است که در آن دشمن از تمام مؤلفههای قدرت بهطور هوشمندانه استفاده میکند. اتاقهای فکر و سرویسهای امنیتی دشمن بهطور فعال در حال تولید روایتها و محصولات رسانهای هستند.
ارسال به دوستان
چرا ظریف از معاونت راهبردی رئیسجمهور استعفا کرد؟
اختلاف در نقطه صفر!
آیا سهمخواهان میتوانند از زیر بار مسؤولیت پزشکیان فرار کنند؟
گروه سیاسی: خبر تکراری بود: «محمدجواد ظریف استعفا کرد»؛ حالا کمکم عدد دفعاتی که وزیر سابق امور خارجه در چند سال گذشته استعفا کرده است دارد از دست در میرود. با این حال این استعفای او در شرایطی متفاوت نسبت به سریال استعفاهای قبلیاش به چشم میآید.
به گزارش «وطن امروز» از صبح روز یکشنبه زمزمههایی مبنی بر استعفای معاون راهبردی دولت چهاردهم به گوش میرسید و عدم حضور ظریف در جلسه هیات دولت نیز این زمزمهها را بیش از پیش تقویت کرد اما در نهایت یکشنبه شب وزیر اسبق امور خارجه با انتشار متنی در شبکه اجتماعی ایکس به گمانهزنیها پایان داد تا در روز معرفی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس شورای اسلامی، او اعلام کند قصد پیاده شدن از قطار دولت را دارد. آن چیزی که این همزمانی را بیش از پیش معنادار میکرد آن بود که ظریف در یک ماه گذشته و پس از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیسجمهور تبدیل به چهره اصلی دولت شده بود، تا جایی که همهجا نام پزشکیان بود و نشان ظریف. برجسته بودن نشان ظریف تا جایی پیش رفته بود که بسیاری از حامیان پزشکیان نیز پنهان شدن او پشت سیمای ظریف را برخلاف مصلحت دولت جدید میدیدند. برای نمونه در حالی که پزشکیان در 37 روز پس از انتخابش هنوز درباره پروسه و معیارهای انتخاب وزرا سخنی نگفته است اما ظریف به جای او در تلویزیون ظاهر شد و به شرح مکانیسم عجیبی پرداخت که قرار بود از دل آن 19وزیر انتخاب شود. از سوی دیگر عدم برگزاری نشست خبری رئیسجمهور جدید با اصحاب رسانه و حضور بیشفعالانه ظریف در مجامع سیاسی وجهه پزشکیان را به یک رئیس تشریفاتی دولت تنزل داده بود. در این شرایط منتشر شدن لیست نهایی وزرای پیشنهادی رئیسجمهور برای دولت چهاردهم تبدیل به نخستین جلوه اختلافات گسترده میان ظریف به عنوان فرد پشت پرده و پرنفوذ دولت با رئیس دولت شد. در متنی که ظریف یکشنبه شب منتشر کرد آورده است: «از 19 وزیری که امروز معرفی شدند، ۳ نفر نامزد نخست، ۶ نفر نامزد دوم یا سوم و یک نفر نامزد پنجم کمیتهها یا شورای راهبری بودند. بارها گفته بودم انتخاب اعضای دولت حق رئیسجمهور است و شورای راهبری و کمیتهها نهاد مشورتی هستند. از ایشان سپاسگزارم که این افتخار را به بنده دادند که در این تجربه جدید و ابتکار شجاعانه، مشارکتی داشته باشم. از دوستانم در کمیتهها و شورای راهبری نیز سپاسگزارم که ۴ هفته شبانهروز کوشیدند و بیش از 1000 نامزد را بررسی کردند تا نتیجه را به رئیسجمهور محترم ارائه کنیم. البته از نتیجه کار خود رضایت ندارم و از اینکه نتوانستم بهشکل شایستهای نظر کارشناسی کمیتهها و حضور بانوان، جوانان و اقوام را آنگونه که وعده داده بودم به نتیجه برسانم، شرمندهام». ابراز شرمندگی ظریف به عنوان شخصی که نقش راهبری در معرفی گزینههای وزارت به رئیسجمهور را داشته پیش از هر چیز تلاشی برای دیوارکشی میان بخشی از بدنه حامی پزشکیان با دولت تازهکار او است. از همین جهت به سختی میتوان این استعفا را جز با نیت تحت فشار قرار دادن پزشکیان درک کرد.
همزمان با شوک شبانه استعفای ظریف به دولت چهاردهم، بخشی از اردوگاه حامیان دولت، ردپای این استعفا و حذف ظریف از دولت را در درون خود دولت و نزدیکترین شخص به رئیسجمهور یعنی معاون اول وی محمدرضا عارف یافتند. سایت خبری انتخاب از مهمترین رسانههای حامی دولت روز گذشته در گزارشی نوشت: «عارف و قائمپناه ابتدا جهرمی را وتو کردند و نگذاشتند بهرغم موافقت اولیه پزشکیان، در دولت معاون اجرایی شود. طبق همین روایت، عارف و قائمپناه جدا از وتوی وزرای پیشنهادی متخصص، کابینهای را چیدند که با مخالفت تمامعیار ظریف و افکار عمومی روبهرو شد». از آنجا که انتخاب محمدرضا عارف به عنوان معاول اول رئیسجمهور در فضای سیاسی کشور اینگونه درک شد که پزشکیان انتخاب دست راست خود را به محمد خاتمی سپرده است، پذیرش چنین روایتهایی به آن معناست که بخش بزرگتری از جریان اصلاحات متمایل به کنار گذاشته شدن ظریف بوده است.
* ظریف رفت؛ معاونت خلقالساعه میماند؟
خلاصه کنشگری ظریف در یک ماه گذشته از آن قرار است که ابتدا قاطعانه اعلام کرد در دولت چهاردهم حضور نخواهد داشت، پس از چند هفته اعلام کرد با درخواستهای گسترده قبول کرده که در دولت حضور داشته باشد و به عنوان معاون راهبردی رئیسجمهور منصوب شد. معاونت خلقالساعهای که گویی برای عضو کردن ظریف در هیات دولت شکل گرفته بود. با این حال یکشنبه و همزمان با نهایی شدن ترکیب وزرای منتخب رئیسجمهور برای دولت چهاردهم او باز هم استعفا و اعلام کرد حضور در دانشگاه را مفیدتر از دولت میبیند. حال با توجه به استعفای او این سوال پیش میآید که آیا معاونت تازهتاسیس راهبردی با خروج ظریف از پاستور منحل میشود، یا پزشکیان قصد دارد برای این دکمه تهیه شده یک کت و شلوار جدید بدوزد و آن را تبدیل به بخشی از دولت خود کند.
اما فراتر از سرنوشت این معاونت، ثبت رکورد استعفا از سوی ظریف نشان از عدم ثبات سیاسی وی در مواجهه با واقعیت بیرونی دارد. وی در بخشی از کتاب خاطراتش با عنوان پایاب شکیبایی جزئیات 5 بار استعفای خود در سالهای 92 تا 1400 را اینگونه روایت کرده است: «نخستین بار که تا مرز کنارهگیری پیش رفتم، در سفر نخست آقای رئیسجمهور به نیویورک در سال 1392 بود. برخی مشاوران آقای رئیسجمهور بدون هماهنگی تلاش کرده بودند نشست وزرای خارجه ۵ بهاضافه یک و ایران را به نشست سران تبدیل کنند. دومین بار طرحی پیرامون کمیته نیازهای هستهای کشور بدون هماهنگی با وزارت امور خارجه برای زمامداران کشور فرستاده شده بود که گفتوگوها را پیشاپیش محکوم به شکست میکرد. سومین نوبت به دنبال شکایت از بیتوجهی سایر وزارتخانهها به بایستههای بنیادین سیاست خارجی بویژه در ارتباط با ناهماهنگی در پیوندهای با روسیه بود که انجام وظیفه وزیر امور خارجه را بههم ریخته بود. ناگفته نماند که وزارت امور خارجه برای دفاع از پیوندها با روسیه وارد شده بود. نوبت دیگر، بر سرِ سفر بشار اسد در اسفندماه 1397 بود. کنارهگیری بعدی مربوط به فعالیتهای دیپلماتیک ما برای شکست دادن تلاش آمریکا برای بازگرداندن قطعنامههای شورای امنیت در برابر ایران در تابستان و پاییز 1399 بود. آقای پوتین یک پیشنهاد مطرح کرده بود که به نظر وزارت امور خارجه باید با روش دیپلماتیک با آن برخورد میشد. در شورای عالی امنیت ملی و در دولت با لحنی تند مخالفت کردند که توهین به وزارت و وزیر امور خارجه بود، پس از آن تقاضا کردم از حضور در هیات دولت معاف شوم که موافقت نشد».
* چالش صلاحیت سیاسی
هرچند مسعود پزشکیان تاکنون واکنش رسمی به استعفای ظریف از خود نشان نداده اما واضح است که حضور ظریف پس از این استعفا در دولت به معنای شکلگیری یک بلوک مخالف با وزرا در دل هیات دولت خواهد بود. از سوی دیگر اعتراض بخشی از اصلاحطلبان به وزرای انتخابشده که با استعفای ظریف جنبه نمادینی نیز به خود گرفت یک دوراهی حمایت یا عدم حمایت را مقابل این جریان سیاسی قرار داده است. با این حال نه افکار عمومی و نه فضای سیاسی کشور شانه خالی کردن اصلاحطلبان از زیر بار حمایت از پزشکیان را قبول نمیکند، چرا که از سویی مسعود پزشکیان گزینه خالص اصلاحطلبان بوده و آنها برخلاف روحانی نمیتوانند گزینه خود را به یک «رحم اجارهای» تشبیه کنند.
سندروم مسؤولیتناپذیری اصلاحطلبان که در استعفای ظریف نیز خود را نشان داد این بار هیچ توجیهی ندارد. از سوی دیگر فاقد صلاحیت و کارآمدی نشان دادن پزشکیان نمیتواند معنایی جز تصدیق بیصلاحیتی این جریان از سوی خود داشته باشد، چرا که این جریان یک ماه پیش و با تمام ظرفیت سیاسی خود پشت پزشکیان آمد و اعلام کرد او توانایی اصلاح شرایط موجود را دارد. به هر حال استعفای ظریف و موج حمله برخی از اصلاحطلبان به پزشکیان در حالی است که در وهله نخست آنها نمیتوانند از مسؤولیت معرفی و حمایت از وی در انتخابات اخیر ریاستجمهوری شانه خالی کنند و ثانیا برخی معتقدند پزشکیان ریاستجمهوری خود را کاملا مدیون اصلاحطلبان نمیداند و از همین رو همه کابینه را در اختیار آنها قرار نمیدهد. اگرچه اکثر قریب به اتفاق دولت پزشکیان و کابینه پیشنهادی او را اصلاحطلبان تشکیل میدهند اما بسیاری معتقدند وضعیت سبد رای پزشکیان نشان میدهد این آرای شکننده عمدتا ناشی از فعالیتهای خود پزشکیان و نیز تبار و پیشینه قومی و همچنین تقید او به مبانی دینی و مذهبی بوده است.
***
عارف: راهبرد انتخاب وزرا توجه به تفکر سیاسی نیست
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه تعهد به آرمانهای انقلاب و نظام، خدمت به مردم و بهکارگیری افراد دردمند و متعهد از مهمترین معیارهای بهکارگیری و انتخاب افراد در جایگاههای مدیریتی در دولت چهاردهم است، افزود: راهبرد انتخاب مدیران و وزرا در این دولت توجه به تفکر سیاسی نیست و باید مدیران دولت چهاردهم به دنبال تحقق آرمانها و ارزشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مطالبات مردم و وعدههای داده شده توسط رئیسجمهور و در رأس همه آنها حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم باشند. محمدرضا عارف در جلسه شورای اقتصادی همچنین بر بهکارگیری نیروهای متخصص، متعهد و جوان در مسیر رسیدن به این اهداف تاکید کرد.
ارسال به دوستان
واکنشها و هجمههای اصلاحطلبان در پی اعلام اسامی وزرای پیشنهادی رئیس جمهور به مجلس
مطلوبشان نبود!
گروه سیاسی: تا چند روز پیش از فشار به رئیسجمهور انتقاد میکردند و حالا که لیست کابینه «مطلوب»شان نیست، خود اهرمی شدهاند برای فشار به پزشکیان و کابینهای که آن را مقدور میخوانند! تا زمانی که کاندیدای مورد نظرشان رای نیاورده بود، از دولت «وحدت ملی» سخن میگفتند و حالا بهزعم خودشان برای چند «باگ» در کابینه، رئیسجمهور را بازخواست میکنند که باید بیاید و توضیح بدهد چرا از حق و اختیارات قانونیاش برای انتخاب اعضای کابینه استفاده کرده است! حکایتی دارد ماجرای اصلاحطلبان که جمع نقیضین است.
از روز یکشنبه که پزشکیان اسامی کابینه را به مجلس معرفی کرد، بلافاصله اظهارنظرهای تندی را از چهرههای شاخص طیف اصلاحطلب شاهد بودیم. حسین مرعشی نخستین کسی بود که حرف از کابینه مطلوب و کابینه مقدور به میان آورد و گفت آنچه شورای راهبری معرفی کرده بود کابینه مطلوب بود! سپس احمد زیدآبادی از ۲ یا ۳ باگ درون کابینه سخن گفت (احتمالا منظورش وزرایی است که از دولت رئیسی باقی ماندهاند).
سپس دیگر چهرههای اصلاحطلب پای در میدان انتقاد گذاشتند و ابراز نگرانی کردند! در همین باره حشمتالله فلاحتپیشه گفته است: «توئیت زدم و گفتم خطر کابینه نوچگان در کمین است. متاسفانه آنچه در این کابینه میبینیم، نوعی از نگاه نوچگی است و کمتر کسی را در این لیست میبینیم که خودش باشد. اغلب افراد وابسته به یک شخص هستند. حتی وابسته به یک جریان هم نیستند»!
غلامحسین کرباسچی هم گفته است: «ما میفهمیم که ایشان (رئیسجمهور) محذوریت زیادی داشته اما این هشدار را میدهم که عدم توجه به شعارهای انتخاباتی و خواستههایی که آقای پزشکیان در جامعه احیا کرده، در کل به ضرر کشور خواهد بود و به نفع امنیت و جو سیاسی کشور نیست».
روزنامه هممیهن نیز با مقاله «کابینهای که انتظارش را نداشتیم» به وضوح سخن به میان آورده که چرا از اصلاحطلبهای پیش رو فقط 3 نفر در لیست کابینه است: «در این لیست از میان اصلاحطلبان پیشرو تنها نام محمدرضا ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت آمده است؛ چهرهای که در تمام روزهای فعالیت کمیتهها و شورای راهبری نامش در میان گزینههای مورد بررسی این تشکیلات بود و در کنار عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی اقتصاد و غلامرضا نوریقزلجه، وزیر جهاد کشاورزی که از حزب کارگزاران در این لیست قرار دارند، عملا همین ۳ گزینه اصلاحطلبانی هستند که تشکیلات آنها در چارچوب جبهه اصلاحات پزشکیان را به عنوان گزینه خود در انتخابات معرفی و حمایت کردهاند».
در کلیت انتقادهایی که اصلاحطلبها از طیفهای مختلف مطرح کردهاند، آن چیزی که به وضوح نمایان است، سهمخواهی آنها از دولت جدید است و گویی هرکدام از این طیفها خود را پدرخوانده دولت چهاردهم میداند و شخص رئیسجمهور را مدیون خود! چنانکه حسین مرعشی طی یادداشتی با انتقاد از سخنان علی عبدالعلیزاده، رئیس ستاد پزشکیان که بر تنهایی اعضای این ستاد در روزهای نخست تبلیغات انتخاباتی تأکید داشت، گفته بود: «به عنوان یکی از کسانی که خودش را به آقای پزشکیان نزدیک میداند باید تاکید کنم که با این فرمان حرکت کردن و نادیده گرفتن همه کسانی که جمع شدند و مردم را بسیج کردند و رایی را ساختند، اشتباه است. همانطور که نطقی مانند سخنان آقای عبدالعلیزاده در جمع فعالان ستاد دکتر پزشکیان که ما خودمان بودیم و بعد اصلاحطلبان آمدند، سپس اصولگرایان و...
اشتباه بود».
انتقاد اصلاحطلبان به کابینه اعلامی رئیسجمهور به قدری عجولانه و گاه تند بود که حتی محمد فاضلی از مشاوران پزشکیان در رقابتهای انتخاباتی نیز طی یادداشتی به نقد این واکنشها پرداخت و نوشت: «حداقل ۱۰ وزیر پیشنهادی کاملاً قابل دفاع در فهرست پیشنهادی را نمیبینند و کلیت کابینه را زیر سؤال میبرند و مسعود پزشکیان را در همین ابتدای کار تنها میگذارند و سودای بیاعتبار کردنش را دارند. به سرعت یادشان میرود که تا همین 3 ماه پیش، تنها ابزارشان برای اثرگذاری بر سیاست، توئیت زدن بوده است و به کلی در سیاست ایران امروز نادیده انگاشته شده بودند. خیلی زود یادشان رفته همین 6 ماه پیش امضاکنندگان بیانیه روزنهگشایی - صرفنظر از درستی یا نادرستی آن کنش – را به باد ناسزا گرفتند... هنوز نه وزیری به دار است و نه سیاستی به بار، چنان ژست فرار و پشیمانی گرفتهاند که انگار از سوییس به سودای بهشت وارد سیاست ایران شدهاند و یکباره با جهنم صحرای آفریقا مواجه شدهاند!...».
همچنین در پی استعفای محمدجواد ظریف از معاونت راهبردی رئیسجمهور که در راستای انتقادها و فشار به پزشکیان پس از معرفی کابینه به مجلس انجام شد، محمد ابطحی در صفحه ایکس خود نوشت: «آقای ظریف عزیز، خیلی برای ایران زحمت کشیدی اما همچنان زودرنج ماندهای. کاش در سیاست داخلی هم مثل سیاست خارجی برای منافع مردم
بجنگی».
ارسال به دوستان
پزشکیان در پاسخ به تماس تلفنی نخستوزیر واتیکان:
طبق موازین بینالمللی، حق پاسخ به کشور متجاوز محفوظ است
گروه سیاسی: رئیسجمهور با تاکید بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در پرهیز از جنگ و ارتقای صلح و امنیت جهانی، اقدامات رژیم صهیونیستی در کشتار زنان و کودکان، همچنین اقدام جنایتکارانه این رژیم در ترور میهمان کشورمان را برخلاف همه اصول انسانی و قانونی دانست.
مسعود پزشکیان پیش از ظهر دیروز دوشنبه در پاسخ به تماس تلفنی کاردینال «پیترو پارولین» نخستوزیر واتیکان، با قدردانی از مواضع واتیکان در حمایت از استقرار صلح و ثبات و امنیت در جهان، نقشآفرینی فعالتر واتیکان برای توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، رفع محاصره این منطقه و امدادرسانی به مردم از طریق رایزنی با مجامع بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری را خواستار شد.
وی نسلکشی و کشتار زنان و کودکان مظلوم غزه، ترورهای بزدلانه در کشورهای منطقه و حمله به بیمارستانها و مدرسه محل سکان آوارگان را گوشهای از اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی دانست و افزود: در کمال ناباوری و تاسف با وجود گذشت ۱۰ ماه، نهتنها انتظارات ملتها برای وادار کردن این رژیم به توقف جنایت و آدمکشی بیسابقه در غزه بیپاسخ مانده، بلکه آمریکا و برخی کشورهای غربی با حمایت و پشتیبانی و سازمانهای بینالمللی با سکوت و انفعال خود، رژیم صهیونیستی را در ارتکاب این جنایت، نسلکشی و ترور ترغیب نیز کردهاند.
رئیسجمهور با تاکید بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در بیزاری و پرهیز از جنگ و خونریزی و ارتقای صلح و امنیت جهانی، اقدامات رژیم صهیونیستی در کشتار زنان و کودکان و حمله به بیمارستانها و مدارس و همچنین اقدام جنایتکارانه این رژیم در ترور میهمان کشورمان را برخلاف همه اصول انسانی و قانونی دانست و تصریح کرد: مطابق همه موازین و مقررات بینالمللی، حق دفاع و پاسخ به متجاوز برای کشوری که مورد تجاوز قرار گرفته محفوظ است.
کاردینال «پیترو پارولین» نخستوزیر واتیکان نیز در این گفتوگوی تلفنی ضمن ابلاغ پیام تبریک پاپ فرانسیس به پزشکیان در پی پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری و تقدیر از مواضع اصولی رئیسجمهور در تعامل سازنده با جهان و تاکید بر حفظ و ارتقای صلح و ثبات جهانی، افزود: واتیکان ضمن ابراز علاقهمندی برای گسترش هرچه بیشتر روابط میان 2 دولت، از مواضع جمهوری اسلامی ایران در مسیر ارتقای تعامل، همافزایی و همگرایی میان کشورهای منطقه و جهان حمایت میکند.
نخستوزیر واتیکان همچنین بر ضرورت توقف فوری کشتار غیرنظامیان در غزه و برقراری فوری آتشبس در این منطقه به عنوان موضع اصلی دولتش تاکید کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|