|
سکه ۴۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
دیروز در بازار سکه و طلا، قیمت طلای ۱۸ عیار هر گرم ۳ میلیون و ۴۹۵ هزار تومان، سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۳۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز ۴۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود. همچنین نیمسکه بهار آزادی ۲۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان، ربعسکه بهار آزادی ۱۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و سکه گرمی ۷ میلیون تومان به فروش رسید.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد
خنثیسازی بمب هیجان بازار ارز
نرخ دلار در ایران به محدوده ۶۰ هزار تومان رسیده، در حالی که مقامات دولتی تأکید کردهاند انتقام خون شهید اسماعیل هنیه از اسرائیل گرفته خواهد شد
گروه اقتصادی: بازار ارز درحالی به تنشهای ژئوپلیتیک بیتوجه شده است که در زمان عملیات «وعده صادق» رشد کاذب حدود ۱۵ درصدی را تجربه کرده بود. این ثبات نرخ دلار در ایران در شرایطی که همچنان ریسکهای سیاسی وجود دارد که به معنای بازگشت عقلانیت و آرامش بر بازار بوده که تحت تاثیر مدیریت بانک مرکزی محقق شده است.
یک کارشناس اقتصادی درباره کاهش نرخ دلار در ایران با وجود تنشهای سیاسی به «وطن امروز» گفت: این موضوع نشان میدهد بازار نسبت به این خبرها دیگر هیجانی رفتار نمیکند. از طرف دیگر تجربه واکنش بازار به اتفاقات اینچنینی موقت بوده است، به همین دلیل معاملهگرها با عقلانیت بیشتری روند بازار را دنبال میکنند.
علیاکبر نیکواقبال تصریح کرد: در چند ماه گذشته نوسانات نرخ دلار در ایران به حداقل ممکن رسیده است. این موضوع تحت تأثیر پارامترهای کلان اقتصادی همچون افزایش درآمد ارزی، کاهش نقدینگی و... رخ داده است، از این رو پایداری در اقتصاد کشور باعث شده تا سطح نوسانات بازار به حداقل ممکن برسد.
وی ادامه داد: رویکرد کنونی بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز باعث شده تقاضاهای کاذب در بازار از بین برود، بنابراین شاهد روند صعودی نرخ دلار در ایران در اوج هیجانات کوتاهمدت بودیم. هماکنون نیز این روند نزولی ادامه دارد، چرا که چشمانداز بازار ارز دیگر صعودی نیست. درواقع نرخ دلار در ایران امروز دیگر به مسائل هیجانی واکنش نشان نمیدهد، بلکه فاکتورهای بنیادی عامل تاثیرگذار در ارزشگذاری دلار محسوب میشوند.
نیکواقبال با تاکید بر اینکه سیاست دولت در حال حاضر ایجاد ثبات در اقتصاد است، اظهار کرد: این موضوع میتواند به افزایش سرمایهگذاری در بخشهای مولد اقتصاد کمک کند. بهطور قطع ورود جریان پول به بخش تولید میزان التهابات بازار ارز را نیز کاهش میدهد. ثبات نرخ دلار در ایران در شرایطی که همچنان ریسکهای ژئوپلیتیک وجود دارد به معنای بازگشت عقلانیت و آرامش به بازار است.
* حباب دلار در حال کاهش یافتن است
همچنین پویان مظفری، کارشناس اقتصاد درباره تارگت قیمت دلار ۵۷ بعد از فروکش کردن هیجانات بازار گفت: بهطور قطع دلار دوباره به کانال ۵۷ هزار تومان بازمیگردد اما ادامه روند آن به سیاستهای دولت بازمیگردد.
کارشناس اقتصاد معتقد است با توجه به اینکه قیمت دلار نیز ۱۴۰۳ یک بار تا محدوده ۵۷ هزار تومان کاهش داشته، بعد از تخلیه حباب این بار نیز به کانال ۵۷ هزار تومان بازمیگردد.
پویان مظفری با تاکید بر اینکه معرفی کابینه دولت چهاردهم نیز به دلیل از بین بردن ابهامات در سیاستگذاری منجر به کاهش قیمت دلار میشود، اظهار کرد: بسیاری از قوانین و مقرراتی که بر بورس تاثیرگذارند توسط کابینه دولت چهاردهم تصمیمگیری خواهند شد. از طرف دیگر دولت چهاردهم به دنبال توسعه روابط با کشورهای دیگر است که همین موضوع میتواند سیگنال به بازار ارز محسوب شود.
مظفری با تاکید بر اینکه در چند ماه اخیر بانک مرکزی مدیریت بازار ارز را از طریق تامین تقاضا پاسخ داده است، گفت: زمانی که ارز به اندازه کافی در بازار وجود داشته باشد حتی اگر سیگنال تورمی نیز وجود داشته باشد حرکت رو به بالا نخواهد داشت. در مقطع کنونی پیشبینی میشود قیمت دلار با فروکش کردن التهابات بار دیگر وارد کانال ۵۷ هزار تومان شود اما ادامه روند بعدی آن به سیاستهای کلان اقتصادی و تعیینتکلیف لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده مربوط خواهد بود.
* واکنش بازارها به ثبات نرخ دلار در ایران
ورود و خروج پول به بازارها تحت تاثیر جو روانی، میزان نقدینگی و... است، به همین دلیل بانک مرکزی سیاست مدیریت نرخ بهره را بر اساس شرایط کشور دنبال کرده تا نقدینگی به سمت بازارهای مولد برود. این موضوع تا حدودی نوسانات بازار ارز را تحت تاثیر قرار داد. هرچند اثر سیاست بانک مرکزی زیر سایه تنشهای منطقهای هنوز در بازارهای مالی مانند بورس دیده نشده است. در بسیاری از نقلوانتقالات پولی و فرآیندهای تامین مالی نرخ بهره نقشی اثرگذار دارد. سیاستهای اخیر بانک مرکزی در راستای کمک به تامین مالی، کاهش نرخ بهره بوده است، به طوری که نرخ اوراق از حدود ۳۸ درصد به زیر ۳۰ درصد رسیده است.
بهره بینبانکی غیرمستقیم بر بازار سرمایه اثرگذار است، به همین دلیل سرمایهداران و فعالان بازار بورس نوسانهای این نرخ را رصد میکنند. در واقع بازار بینبانکی ابزاری میتواند نقدینگی بازار را جذب یا روانه بازار سرمایه کند. اقدام اخیر بانک مرکزی برای کاهش نرخ اوراق و نرخ بهره بینبانکی در راستای معکوس کردن جریان پول به سمت اقتصاد مولد اتفاق افتاده است اما به دلیل جو منفی ناشی از تنش منطقهای فعلا به این سیگنال واکنش نشان نداده است.
علیرضا سادات، کارشناس بازار سرمایه در این باره گفت: نرخ بهره و سود سپرده تاثیر مستقیم بر بازار دارد. افزایش این نرخها نشان میدهد سیاست مهار تورم است، همچنین بانکها در جذب نقدینگی موفق نبودهاند. در بازار سرمایه نیز حجم بالای معاملات نشانه جذب نقدینگی است. در مقطع کنونی کاهش حجم معاملات به دلیل افزایش ریسکهای دیگری است، بنابراین کاهش نرخ بهره بینبانکی آغاز سیاستهای انبساطی در اقتصاد کشور خواهد بود. از طرف دیگر افزایش نرخ بهره بینبانکی بیشتر تاثیر روانی بر بازار سرمایه دارد، به همین دلیل بانک مرکزی در چند وقت اخیر نرخ بهره بینبانکی و نرخ اوراق را کنترل کرده است.
* مدیریت نرخ بهره و نرخ دلار در ایران برای هدایت نقدینگی
نرخ بهره یکی از ابزارهای کاربردی دولتها برای پیشبرد سیاستهای پولی است. دولتها در سراسر جهان برای کنترل و مدیریت تورم، نقدینگی و جریان سرمایهگذاری در سطح کلان، از نرخ بهره به عنوان اهرم اثرگذار استفاده میکنند، بنابراین با افزایش نرخ بهره بانکی، مقدار پول در گردش در صنایع و شرکتها کاهش مییابد. این اتفاق در کوتاهمدت به کاهش تورم منجر میشود اما همزمان با این کاهش، وام و استقراض از بانکها نیز گرانتر میشود. با افزایش هزینهها و کاهش تمایل مردم به مصرف، درآمد شرکتها و صنایع نیز کاهش، مییابد. نتیجه غیرمستقیمی که از این تغییر حاصل میشود، کاهش تمایل مردم و سرمایهداران به فعالیت در بازار سهام و بورس است، چرا که صاحبان سرمایه ترجیح میدهند سرمایه خود را در مسیری قرار دهند که به سود بیشتر و با ریسک کمتر منتهی شود.
در کل، با توجه به تأثیری که افزایش نرخ بهره بر بازار بورس دارد، میتوان گفت روند کاهش نرخ بهره به نفع بازار بورس است.
* سیاستی در راستای حمایت از بورس و اقتصاد مولد
افزایش نرخ بهره منجر به کاهش حاشیه سود و رکود بازار سهام میشود. از این رو سرمایهگذاران برای کسب بازدهی از بازارهای بدون ریسک از بورس خارج میشوند. این مساله منجر به التهاب بازار ارز نمیشود. بنابراین بانک مرکزی برای جلوگیری از خروج سرمایه از بورس و ایجاد تعادل در بازار پول سیاست کاهش نرخ بهره را دنبال کرده است، به طوری که اخزا (اسناد خزانه اسلامی) از ۳۸ درصد به زیر ۳۰ درصد رسیده است.
اثر نرخ سود سپرده و اوراق بر بازار سهام کاملا محسوس است، به همین دلیل سرمایهگذاران زمانی که نرخ بهره بالا میرود برای دریافت سود بدون ریسک، تمایل بیشتری به نگهداری پول در حسابهای بانکی، صندوقهای درآمد ثابت یا خرید ارز خواهند داشت، در نتیجه بورس و بازار سهام با رکود مواجه میشود، بنابراین در مقطع کنونی که بورس روند نزولی دارد بانک مرکزی سیاست کاهش نرخ بهره بینبانکی و کاهش نرخ اخزا را دنبال کرده است. سیاستگذار از این طریق مانع خروج پول از بازار بورس شده است، هرچند بازار فعلا تحت تاثیر تنشهای سیاسی قرار دارد.
سیاست بانک مرکزی در راستای حمایت از بورس و اقتصاد مولد اجرا شده است، زیرا با افزایش نرخ اخزا شرکتها و صنایع راه دشوارتری برای تامین مالی خواهند داشت. همچنین بورس با نقدشوندگی کمتری مواجه بود. از سوی دیگر بازدهی سرمایهگذاریها نیز کاهش خواهد یافت و نقدینگی به بازارهای موازی سوق مییابد.
* جلوگیری از حرکت نقدینگی به بازارهای غیرمولد
رضا روحی، کارشناس اقتصاد درباره جلوگیری از حرکت نقدینگی به بازارهای غیرمولد گفت: رشد نرخ سود اخزا صنایع را برای بازپرداخت با هزینه بالاتری مواجه میکند. این موضوع هزینه بیشتری به قیمت کالا یا خدمات شرکتهای بورسی منتقل میشود. با افزایش هزینه نسبت به درآمد، حاشیه سود شرکتها افت پیدا میکند و همین سیگنالی برای خروج سرمایهها از سهام شرکت میشود اما در شرایط کنونی سیاست کنترل نرخ بهره و مدیریت بازار ارز، جلوگیری از حرکت نقدینگی به بازارهای غیرمولد است.
روحی افزود: به این ترتیب در اوراق با نرخ بالا سرمایه به عنوان عاملی برای رشد تولید، بهای تمامشده بالایی را برای شرکتها در پی خواهد داشت. حتی درصد بالای قیمت تمامشده منجر به توقف روند رشد و توسعه شرکتها میشود. در مجموع افزایش نرخ بهره بر بورس تأثیری معکوس دارد و با بالاتر رفتن نرخ بهره بانکی، شاهد رکود بازار سرمایه خواهیم بود. این کارشناس با تاکید بر اینکه نرخ بهره بر فعالیت صنایع و شرکتهای بورسی تاثیر دارد، گفت: با توجه به اینکه ارزش سهام هر شرکت بر اساس مجموع ارزش فعلی جریانهای نقدی آتی آن تقسیم بر تعداد سهام شرکت میشود، پس نرخ بهره به صورت غیرمستقیم بر قیمتهای بازار سهام تأثیر خواهد داشت. در واقع نرخ بهره بالا، بدهی شرکت به بانک را بالا میبرد یا درآمد کم میشود. در نتیجه جریانهای نقدی شرکت کاهش خواهد یافت و شرکت در آینده سود و رشد کمتری خواهد داشت، سپس قیمت سهام آن صنعت یا شرکت کاهش مییابد.
بر اساس این گزارش، میتوان گفت ثبات نرخ دلار در ایران در شرایطی که قیمت سهام در بازار بورس همچنان نزولی است نشانه تاثیر هیجانات و حضور نوسانگیرها در بورس است. بنابراین در سطح کلان بازار ارز دیگر سیگنالی برای جریان پول ندارد، همچنین بانک مرکزی در چند وقت اخیر با اجرای سیاستهای مدیریت بازار پول و مدیریت نرخ بهره و کاهش نرخ اخزا، چشمانداز مثبتی را برای سرمایهگذاری ترسیم کرده است، هرچند هنوز اثر آن دیده نمیشود، چرا که بازارها همچنان هیجانی بوده و عدهای از این فضا حداکثر بهرهبرداری را میکنند تا سهام را ارزانقیمت از دست سهامداران خرد دربیاورند.
ارسال به دوستان
خط و نشان وزارت راه برای گرانفروشان بلیت پروازهای اربعین
نرخ مصوب بلیت پروازهای اربعین برای بازه زمانی 24 مرداد تا 9 شهریور بین 5 تا 6 میلیون تومان بسته به اینکه از مبدا کدام استان انجام میشود، تعیین شده است. در حال حاضر وزارت راه برای گرانفروشی بلیت پروازهای اربعین خط و نشان کشیده است.
فروش بلیت پروازهای اربعین از روز 21 مرداد آغاز شده است و تمام ظرفیت باقیمانده ظرف امروز و فردا باید ارائه شود. تا دیروز ظهر 50 درصد بلیت پروازهای اربعین حسینی فروخته شده بود و باقیمانده بلیتها تا پایان 23 مرداد (امروز) در دسترس مردم قرار خواهد گرفت. از سویی در روزهای اخیر حدود 3406 مجوز پروازی برای بازه زمانی پروازهای اربعین صادر شده است و صدور مجوز پروازها همچنان ادامه دارد.
در این میان عرضه بلیت پروازهای اربعین از دیروز افزایش یافته است. برخی خبرها حکایت از فروش بلیت با قیمت 14 میلیون تومان نیز داشت اما سازمان هواپیمایی مدعی شد قیمت ۱۴ میلیون تومانی پرواز اربعین برای ایرلاینهای خارجی است. هر چند مصوبه مورد اشاره نیز قرار شده از روز 24 مرداد اجرایی شود، از این رو دلیل قیمت بلیت قبل از این تاریخ مشمول مصوبه نیست.
در این میان در حالی سخنگوی سازمان هواپیمایی مدعی است قیمت 14 میلیون تومانی پروازهای اربعین مربوط به ایرلاینهای خارجی و کانکشن است که بلیت پرواز تهران-نجف شرکتهای هواپیمایی داخلی هم با قیمت 11.5 تا 14 میلیون تومان توسط برخی سایتها به فروش میرسید.
این در حالی است که قیمت فروش بلیت پروازهای اربعین با نرخ مصوب از 24 مرداد تا 9 شهریور برای هر مسیر تهران- نجف 5 میلیون تومان و بازگشت نیز همین قیمت خواهد بود. نرخ بلیت نیمه شرقی کشور از جمله استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و گلستان به نجف و بالعکس 6 میلیون تومان در هر طرف است. نرخ بلیت برای نیمه غربی کشور و مهران به نجف نیز 5 میلیون تومان است.
همه شرکتهای هواپیمایی موظفند بلیت اربعین را از طریق سایت شرکتهای هواپیمایی و درگاههای اینترنتی و دفاتر خدمات مسافرتی عرضه کنند.
شرکتهای هواپیمایی داخلی موظفند بلیت را با نرخ مصوب برای بازه زمانی 24 مرداد تا 9 شهریور عرضه کنند. در این بازه زمانی سازمان هواپیمایی کشوری و سازمان بازرسی باید نظارتهای خود را چندین برابر کنند و در صورتی که در این بازه زمانی بلیت گرانتر فروخته شود، برخورد خواهد شد.
همچنین زائران اربعین به هیچ عنوان نباید بدون بلیت به فرودگاههای داخلی و فرودگاه نجف مراجعه کنند. در فرودگاه نجف اجازه ورود به مسافران بدون بلیت را نمیدهند. از این رو زائران بلیت خود را به صورت رفت و برگشت خریداری کنند.
اربعین امسال زائران از 26 فرودگاه به نجف و بغداد منتقل میشوند. 80 درصد پروازهای اربعین به فرودگاه نجف و 20 درصد به فرودگاه بغداد انجام میشود. همچنین ایرلاینها اجازه فروش گروهی برای پروازهای اربعین را ندارند.
به نظر میرسد با توجه به اتفاقات اربعین سال گذشته و گرانفروشی بلیت پروازها توسط برخی ایرلاینها به واسطه نبود مسافر در هفته اول پروازها از نجف به تهران و در هفته دوم از تهران به نجف، سازمان هواپیمایی باید برنامه دقیقی برای جلوگیری از نابسامانی داشته باشد. طبق تجربه سالهای قبل در روزهای اربعین، یک بازه زمانی 3-2 روزه در مسیر پروازهای رفت و 3-2 روز هم پروازهای برگشت دچار خلأ میشود.
برای رفع این خلأ شرکتهای هواپیمایی باید بلیت پروازها را با قیمت مناسبتری بفروشند که تجربه نشان داده مردم از آن استقبال میکنند. البته مردم باید از قبل اقدام به خرید بلیت کنند و خرید بلیت پای پرواز ممکن نیست.
در اربعین بلااستثنا شرکتهای هواپیمایی باید هزینههای فرودگاه نجف را به صورت نقدی پرداخت کنند که ۶ میلیون تومان به ازای هر 10 میلیون تومان قیمت بلیت است. در همین ارتباط محمد محمدیبخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از مذاکره با بانک مرکزی برای تامین ارز مورد نیاز شرکتها خبر داده و گفته است: «طی هفته آینده، مشکل تامین ارز ایرلاینها با هماهنگی به عمل آمده، رفع میشود».
فروش تمام بلیتهای بازه زمانی اربعین 1403 در کل کشور از طریق سایت رسمی شرکتهای دفاتر آنلاین فروش بلیت (OTA) و دفاتر خدمات مسافرت هوایی منتخب معرفی شده توسط شرکتهای هواپیمایی به این سازمان انجام میشود. هرگونه نمایش، عرضه و فروش بلیت بازه اربعین بالاتر از قیمتهای تعیین شده ذیل بخشنامههای سازمان هواپیمایی کشوری تخلف است. از این رو با متخلفان برخورد آییننامهای به صورت تعلیق یک تا 3 ماه فعالیت دفتر مختلف و معرفی به مراجع قضایی و سایر مراجع ذیصلاح انجام میشود.
زائران اربعین حسینی میتوانند برای تهیه بلیت به سایت شرکت هواپیمایی آسمان به آدرس Iaa.ir مراجعه کنند. همچنین بلیتهای این شرکت از طریق دفتر فروش هواپیمایی آسمان واقع در ترمینال 4 فرودگاه مهرآباد و دفتر فروش هواپیمایی آسمان در دفتر مرکزی این شرکت به آدرس کیلومتر 2 جاده مخصوص کرج، روبهروی شهرک اکباتان جنب پارکینگ شرکت هواپیمایی آسمان به فروش میرسد.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر راه و شهرسازی:
نخستین کشتی حامل زائران اربعین حسینی از بندر خرمشهر عازم بصره شد
وزیر راه و شهرسازی از اعزام نخستین کشتی حامل زائران اربعین حسینی از بندر خرمشهر به بندر بصره عراق خبر داد و گفت: پایانه مسافری دریایی خلیج فارس به مساحت ۶ هزار مترمربع با تمام امکانات در خدمت زوار قرار دارد.
مهرداد بذرپاش در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: الحمدلله مسیر دریایی زوار به لطف سیدالشهدا(ع) و تلاش همکارانم در سازمان بنادر و دریانوردی باز و نخستین کشتی از بندر خرمشهر به بندر بصره عراق اعزام شد. پایانه مسافری دریایی خلیجفارس به مساحت ۶۰۰۰ مترمربع با تمام امکانات در خدمت زوار است و انشاءالله این ظرفیت سال آینده افزایش مییابد.
گفتنی است کشتی ویژه زائران اربعین حسینی بیستم مرداد به صورت آزمایشی از بندر خرمشهر عازم بصره شد و طبق برنامه ساعت ۸:۳۰ روز پنجشنبه ۲۳ مرداد به صورت رسمی سفر خود را آغاز میکند.
***
عرضه بلیت پرواز اربعین آغاز شد
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری دیروز گفت: از امروز (دیروز) عرضه قابل توجه بلیت پروازهای اربعین توسط شرکتهای هواپیمایی آغاز شده است.
جعفر یازرلو گفت: چنانچه افرادی بخواهند در حوزه فروش بلیت به تخلف و گرانفروشی بپردازند، نمایندگان سازمان هواپیمایی کشوری، همچنین دستگاه قضا و تعزیرات حکومتی به شدت با آنها برخورد خواهند کرد.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری به عرضه قابل توجه بلیت توسط ایرلاینها از روز گذشته اشاره کرد و گفت: برای مثال هواپیمایی آتا عرضه ۵۵ هزار صندلی را آغاز کرد، همچنین ایرانایر حدود ۴۲ هزار صندلی، سپهران ۱۹۲ پرواز با ۲۱ هزار و ۲۰۰ صندلی، قشمایر ۳۰ هزار صندلی، کاسپین ۱۱۶ لگ پرواز و کیشایر ۱۰۲ پرواز رفت و برگشت به عتبات خواهند داشت که بلیتهای مربوطه در بازه زمانی ۲۴ مرداد تا نهم شهریور به صورت تدریجی فروخته میشود.
وی با اشاره به انجام پروازها از ۲۶ فرودگاه از سرتاسر کشور به شهرهای عراق، خاطرنشان کرد: ۷۸ درصد پروازها از مبدأ فرودگاه بینالمللی امام خمینی انجام میشود و بقیه از دیگر فرودگاههای کشور خواهد بود.
یازرلو تأکید کرد: برای ایرلاینها و شرکتهای داخلی قیمت ارقامی است که توسط وزارت راه و شهرسازی اعلام شده و چنانچه در بازه زمانی ۲۴ مرداد تا 9 شهریور گرانفروشی انجام شود، بهشدت با آنها برخورد خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: طبیعی است در سایر ایام، عرضه، تقاضا، بازار و رقابت تعیینکننده قیمت بلیتها خواهد بود.
***
صدور بیش از ۹۶ هزار پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده در سال ۱۴۰۲
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: شتاببخشی به نوسازی بناهای ناپایدار و سقفهای لرزان در محدوده بافتهای فرسوده از اهم فعالیت ما در 3 سال گذشته بود و پارسال ۹۶ هزار پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده صادر شد. محمد آیینی با اشاره به چگونگی تعیین محدوده بافتهای فرسوده در شهرها گفت: بر اساس شاخصهای تعیینشده از سوی شورای معماری و شهرسازی کشور، شهرداریها محدودههایی را به کمیسیون ماده ۵ استان معرفی میکنند که پس از تصویب در این کمیسیون به عنوان محدودههای بافتهای فرسوده شهرها شناخته میشوند.
آیینی ضمن تقدیر از ۷۰۰ شهرداری و اعضای شوراهای اسلامی سراسر کشور که در حوزه بازآفرینی شهری نقش فعالی دارند، گفت: خوشبختانه با همکاری و همراهی بیش از ۷۰۰ شهرداری و شورای شهرهای سراسر کشور، بیش از ۹۶ هزار پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده و محلات کمبرخوردار در سال گذشته صادر شد که این اقدام در تاریخ نوسازی کشور یک رکورد تاریخی به شمار میآید.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان سخنانش از زحمات و تلاشهای وزیر راه و شهرسازی و اعضای شورایعالی معماری و شهرسازی که در حوزه بازآفرینی نقش تعیینکننده و فعالی داشتند، تقدیر و تشکر کرد.
***
اقتصاد ایران با وجود تداوم تحریمها برونگراتر شد
وزیر اقتصاد گفت: مجموع آمار صادرات و واردات ما در ابتدا و انتهای دولت سیزدهم نشان میدهد اقتصاد ایران در این دولت و با وجود تداوم تحریمها برونگراتر شده است.
سیداحسان خاندوزی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با آغاز به کار دولت سیزدهم صادرات نفت از نظر حجمی (تعداد بشکه صادرشده) بیش از دو برابر شده است، گفت: در حوزه صادرات غیرنفتی نیز بالاترین میزان صادرات در سال ۱۴۰۱ رقم خورده است، در نتیجه در مجموعه صادرات نفت و محصولات غیرنفتی ارزش بیشتری تولید شده است.
خاندوزی ادامه داد: در زمینه سرمایهگذاری، میانگین کاهش سرمایهگذاری در ۱۰ سال گذشته ۷ درصد بوده است. در دوره ۲۰ ساله، میانگین رشد سرمایهگذاری تقریباً صفر و برابر با منفی ۰.۳ درصد بوده است اما در دوره ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص به 6.4 درصد مثبت رسیده است. این رشد در سرمایهگذاری بیش از رشد اقتصادی بوده و این 2 متغیر، یکی کوتاهمدتتر و دیگری با چشمانداز بلندمدتتر، نشاندهنده تغییرات مثبت در اقتصاد کشور است. وی گفت: افزایش سرمایهگذاری در این 3 سال بهقدری قابلتوجه بوده که سهم سرمایهگذاری در GDP از ۱۹ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۲۲ درصد افزایش یافت. به بیان دیگر، اگر رشد اقتصادی را با حرکت 2 خودرو مقایسه کنیم، خودروی اول که رشد اقتصادی است، نسبت به میانگینهای ۱۰ و ۲۰ساله سریعتر حرکت کرده اما خودروی دوم که سرمایهگذاری است، با شتاب بیشتری حرکت کرده و این موجب تغییر نسبتها و جابهجاییها در اقتصاد شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|