|
اخبار
قالیباف درباره حادثه معدن طبس:
با مدیران بیعرضه شدیداً برخورد شود
رئیس مجلس شورای اسلامی با تسلیت به خانوادههای جانباختگان حادثه معدن طبس گفت هیاتی از مجلس با مسؤولیت نیکزاد، نایبرئیس مجلس به طبس رفته تا پیگیریها در حوزه مجلس انجام شود.
محمدباقر قالیباف روز گذشته در بیستوهشتمین هیأت عمومی دیوان محاسبات گفت: ابتدا به مردم و خانوادههای داغدار در شهرستان طبس به خاطر واقعه تلخ معدن تسلیت میگویم و برای همه آن عزیزان از دست رفته آمرزش و مغفرت خواستارم و انشاءالله به خانواده آنها صبر و اجر داده شود. وی افزود: وظیفه همه ما این است که درباره این حادثه رسیدگی جدی کرده تا با پیشگیری، از اینگونه حوادث تلخ جلوگیری شود. در همین راستا دیروز (یکشنبه) هیاتی با مسؤولیت آقای نیکزاد، نایبرئیس مجلس به طبس عزیمت کرده و پیگیریهایی در حوزه مجلس شده که به مردم اطلاعرسانی میشود.
رئیس مجلس در ادامه با تبریک هفته دفاعمقدس گفت: اساسا در جنگ، سختی و خشونت وجود دارد اما جنگ تحمیلی برای ما دفاعمقدس بود؛ دفاع از این جهت که ما هرگز آغازکننده این جنگ نبودیم و در مقابل یک تهاجم ناجوانمردانه دفاع کردیم، لذا دفاع برای ما مقدس بود.
قالیباف همچنین با یادآوری اینکه امسال، سال اول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه است، گفت: ۵ سال فرصت برای اجرای قانون وجود دارد، پس حتما گزارشهای دیوان محاسبات باید منطبق با این برنامه باشد. وی اضافه کرد: ما به دنبال ایجاد محدودیت نیستیم و حتما باید برای شرکتهای دولتی شفافیت مالی ایجاد کنیم اما نباید مانع تحرک تجاری و رفتار مالی آنها با بانکهای عامل شویم. باید اجازه دهیم کارهای تجاری و روابط تجاری خود را انجام دهند و از آن طرف منابع را کنترل کنیم. رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: منابع ما در حوزه نفت و معدن بسیار مهم است که متاسفانه به اندازه منابع موجود خود، منابعی را هم هدر میدهیم. از دیوان محاسبات میخواهم شجاعت را از مدیران قوی و امین نگیریم و این همان تفاوت بین نظارت هوشمند و نظارت کور است.
***
انتقاد رئیسجمهور از مشی مزورانه رهبران غربی
مدعیان حقوق بشر چرا جنایات رژیم غاصب در غزه را فریاد نمیزنند؟
مسعود پزشکیان که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در سفر نیویورک به سر میبرد، در گفتوگوی کوتاهی در مسیر این سفر در واکنش به تشدید جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری و احتمال اعلام شمال غزه به عنوان منطقه جنگی در کابینه بنیامین نتانیاهو، با بیان اینکه «همانگونه که ایران برای همه ایرانیان است، کره زمین برای همه مردم دنیاست»، گفت: حتی موجودات زنده روی کره زمین هم حق حیات دارند. آنچه اسرائیل بر سر مردم مظلوم غزه میآورد و کشورهایی که ادعای حقوق بشر میکنند، بدون توجه به ارزش انسانیت، جان انسانها و حقوق بشر، این جنایات رژیم غاصب را نمیبینند. اینها چرا نسبت به وضعیتی که در غزه در حال روی دادن است، فریاد نمیزنند؟ تازه خیلی اوقات با پررویی از جنایتهای اسرائیلیها در غزه و کرانه باختری دفاع هم میکنند و بعد هم دم از حقوق بشر و انسانیت میزنند. گفتارها و رفتارهای غرب متناقض، غیرقابل قبول و دروغ است.
رئیسجمهور هدفش از سفر به نیویورک را هم اینگونه تشریح کرد: ما در این سفر دنبال باورها، اعتقادات و ارزشهایی هستیم که سازمان ملل مدعی است برایش میخواهد کاری انجام دهد. ما در این سفر میخواهیم بگوییم اگر راست میگویید در عمل نشان بدهید، نه در شعار. وی ادامه داد: حضور در اجلاس سازمان ملل فرصتی برای حضور و دفاع از دیدگاهها و مواضع جمهوری اسلامی ایران است تا در برابر دیدی که به دروغ از ما ساختهاند، بگوییم اگر انسانید و وجدان دارید، همه انسانها را درست ببینید.
***
مقدمفر: رضا سراج مجاهد فیسبیلالله و پاسدار تراز نظام بود
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به شخصیت مرحوم رضا سراج گفت: او تمام عمرش در حال مجاهدت در راه انقلاب اسلامی بود و کنار این جهاد، اخلاق و زیست مؤمنانه داشت و یک انسان در تراز انقلاب اسلامی و پاسدار و استاد دانشگاه تراز نظام بود.
حمیدرضا مقدمفر، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به شخصیت و منش مرحوم سردار رضا سراج در عرصههای جهادی، مدیریتی و فرهنگی گفت: آقای سراج یک مجاهد فیسبیلالله بود، کسی که از ایام جوانیاش در عرصه جنگ سخت و در دوران دفاعمقدس یک رزمنده تمامعیار تا سطح فرمانده گردان بود و بسیجیهای گردانش به او عشق میورزیدند. وی ادامه داد: آقای سراج یک روحیه بسیار جذاب مردمی داشت و فرماندهای قدر و خطشکن، در دوران دفاعمقدس بود و مجاهدات بسیاری داشت. مقدمفر افزود: دکتر سراج بیان خوبی جهت تبیین داشت و در عرصه سیاسی و مدتی که معاون سیاسی قرارگاه ثارالله بود، سخنرانیها و قلم تحلیلیاش واقعا راهگشا بود و جریانها و بچههای انقلابی و متدینین و حزباللهیها و بسیج از آن استفاده میکردند. کارشناس مسائل سیاسی ابراز کرد: در جریان فتنههای مختلف، فتنه 88، قبل و بعد از آن، حضور مرحوم سراج در بسیج دانشجویی منشأ اثر بود و واقعا آنجا جهاد کرد و توانست در بسیج دانشجویی تحول ایجاد کند و منشأ اثر باشد. بچههای بسیجی و دانشجو خیلی به او علاقه داشتند و با او همراهی میکردند، لذا در حوزههای مختلف توانست اثرگذاری داشته باشد و بسیج دانشجویی را متحول کند.
ارسال به دوستان
سپاه برای احیای محل کار کارگران معدن طبس آماده است
سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه در پیامی آمادگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای هرگونه کمک در احیای محل کار کارگران حادثه تلخ و دلخراش معدن در طبس را اعلام کرد. در این پیام آمده است: اینجانب ضمن اعلام همدردی با خانواده قربانیان حادثه و طلب سلامتی و بهبودی مصدومان این واقعه تلخ، آمادگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای هرگونه کمک در احیای محل کار کارگران شریف و تلاشگر را اعلام میکنم.
ارسال به دوستان
با حکم رهبر انقلاب محمد مخبر مشاور و دستیار رهبری شد؛ «وطن امروز» درباره پیام این حکم و تأثیر آن بر سیاستورزی مخبر گزارش میدهد
نماد دولت شهید رئیسی
گروه سیاسی: رهبر انقلاب دیروز طی حکمی دکتر محمد مخبر را به عنوان مشاور و دستیار خود انتخاب کردند. در حکم رهبری با اشاره به خدمات مخبر در عرصههای مدیریتی و اقتصادی، وظیفه او ادامه سیاست دولت شهید رئیسی برای شناسایی و به کارگیری نیروهای جوان و نخبه جهت کمک به دستگاههای مختلف درج شده است.
به گزارش «وطن امروز»، ۳ سال پیش محمد مخبر 17 مرداد 1400 طی حکمی از طرف شهید رئیسی، به عنوان معاون اول رئیس جمهور انتخاب شد. از آن زمان به بعد نام مخبر بیشتر در محافل خبری آمد و عموم مردم نام او را بیشتر شنیدند اما مخبر پیش از آنکه به عنوان معاون اول رئیسجمهور انتخاب شود، از سال ۱۳۸۶ ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را برعهده داشت و پیش از آن هم سمتهایی چون مسؤول بهداری سپاه دزفول در زمان جنگ، مدیرعامل مخابرات خوزستان، معاون استانداری خوزستان و معاونت بازرگانی بنیاد مستضعفان برعهدهاش بود.
وی در 14 سال مدیریت در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) توانسته بود اقدامات موفقی چون تاسیس بنیاد برکت، بنیاد احسان، موسسه دانشبنیان برکت، گروه توسعه اقتصادی تدبیر، راهاندازی قرارگاه محرومیتزدایی و پیشرفت در مسیر خدمت به محرومان و مستضعفان و تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا (کوو ایران برکت) را در پرونده خود به ثبت برساند.
* فرمانده اقتصادی دولت سیزدهم
مخبر با تجربیاتی که از قبل کسب کرده بود، به عنوان یک مدیر موفق، بازوی اقتصادی دولت شهید رئیسی را تقویت کرد. تا آنجا که از او به عنوان فرمانده اقتصادی دولت سیزدهم یاد میشد. ماموریت مخبر در دولت سیزدهم، تلاش برای جهش اقتصادی و اقدامات انقلابی دولت در حوزههای کلان اقتصادی، همچون گاز، پتروشیمی، خنثیسازی تحریمها و طرحهای آبرسانی بود. در نتیجه تلاشهای او در ذیل دولت شهید رئیسی بود که مشکل کمبود آب در خوزستان که در نخستین ماههای استقرار دولت شهید رئیسی تبدیل به یک دغدغه ملی شده بود، ظرف کمتر از یک سال برطرف شد.
مخبر که در دوران حضور در ستاد اجرایی فرمان امام، سیاستهای «اقتصاد مقاومتی» را که همواره مد نظر رهبری بود پیگیری میکرد، پس از انتخاب به عنوان معاون اول رئیسجمهور نیز ریاست «ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» را به دست گرفت تا وضعیت اقتصادی کشور را سر و سامان دهد. نگاه مخبر به فعالیتهای اقتصادی همواره بر اساس اقتصاد مقاومتی و مشارکت دادن مردم در امور اقتصادی بود. وی در این باره گفته بود: «اجرای طرحها باید با مشارکت و محوریت مردم انجام شود؛ به گونهای که هم در سرمایهگذاری و هم در مدیریت، مردم نقشآفرین باشند... طرحهایی که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب شده، اولویتهای مهم و راهبردی دولت برای افزایش قدرت اقتصادی کشور با توجه به شرایط تحریمی کشور و نظم جدید جهانی است و از نقشه جامع مقاومسازی اقتصاد ایران استخراج شده است. قدرت اقتصادی کشور باید با این طرحها بهروزرسانی شود و افزایش یابد و بر اساس آن، تعاملات بلندمدت با شرکای بزرگ اقتصادی طراحی شود که در حال پیگیری آن هستیم».
* مدیریت قوی در دوره 50 روزه انتقال دولت
با سقوط بالگرد حامل ریاستجمهوری و شهادت سیدابراهیم رئیسی و همراهانش در بازگشت از افتتاح سد قیز قلعهسی که روز 30 اردیبهشت 1403 رخ داد، محمد مخبر طبق قانون سرپرست ریاستجمهوری شد. او باید به مدت 50 روز که قانون برای انتخاب رئیسجمهور جدید تعیین کرده بود، سکان هدایت دولت سیزدهم را برعهده میگرفت؛ دورانی سخت زیر ذرهبین احزاب و گروههای مختلف که هر کدام در تب و تاب حضور در رقابتهای ریاستجمهوری بودند و در چنین شرایطی، مخبر علاوه بر اداره باثبات کشور، اصل بیطرفی را در جریان رقابتهای انتخابات به درستی رعایت کرد. چنانکه این وجه از مدیریت 50 روزه مخبر بر دولت، مورد توجه دوست و دشمن قرار گرفت.
با آغاز ثبتنام کاندیداهای ریاستجمهوری، انتظار میرفت نام محمد مخبر نیز در میان نامزدها دیده شود، بویژه آنکه شهید رئیسی و کلیت دولت سیزدهم، از مقبولیت بسیاری بین مردم برخوردار بود اما مخبر بهرغم آنکه معاون اول شهید رئیسی بود و مدیریت درخشانی نیز در جایگاه سرپرست ریاستجمهوری از خود به یادگار گذاشته بود، از حضور در کوران رقابتهای انتخاباتی صرفنظر کرد تا به گفته خود، بیشترین تمرکزش بر اداره کشور در شرایط حساس پس از شهادت سیدابراهیم رئیسی باشد. از سوی دیگر عدم شرکت مخبر در انتخابات ریاستجمهوری، طرح هرگونه شائبهای را درباره جانبداری دولت سیزدهم از کاندیداهای حاضر در رقابتهای ریاستجمهوری برطرف کرد.
عملکرد خوب مخبر در جایگاه سرپرست دولت سیزدهم حتی مورد توجه رهبری نیز قرار گرفت و ایشان در دیدار اعضای دولت سیزدهم فرمودند: «بویژه از شخص آقای مخبر من باید تشکر ویژه بکنم؛ هم به خاطر همکاریشان با آقای رئیسی در طول این ۳ سال... و هم برای این 50-40 روز اخیر که ایشان در موضع «سرپرست ریاستجمهوری» حقّاً و انصافاً خیلی خوب کار کردند، خوب تلاش کردند، کارها را دنبال گرفتند، دنبال کردند. اینکه گفته شده بود «تا روز آخر، همه کارها انجام بگیرد» را ایشان به معنای واقعی کلمه جدی گرفتند».
* مأموریت معرفی نیروهای جوان و نخبه به دستگاهها
اکنون محمد مخبر به عنوان نماد اصلی دولت سیزدهم که عملکرد آن از جوانب مختلف مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گرفته است، وظیفه شناسایی، بهکارگیری و معرفی نیروهای جوان و نخبه جهت کمک به دستگاههای مختلف را برعهده دارد. حضرت آیتالله خامنهای در نخستین دیدار مسعود پزشکیان و اعضای دولت چهاردهم با ایشان با اشاره به اینکه باید فرصت خدمت به مردم و تلاش برای پیشرفت کشور را نعمت بزرگ الهی بدانیم، درباره خدمات دولت شهید رئیسی گفتند: بدانید فرصت ۴ سال خدمت به سرعت برق و باد میگذرد؛ البته در همین مدت هم میتوان کارهای بزرگی کرد. همچنانکه امیرکبیر در مدت ۳ سال کارهای بزرگی انجام داد و رئیسی عزیز هم در حدود ۳ سال خدمت برخی پایهگذاریهای خوبی انجام داد که انشاءالله ثمره آن به کشور خواهد رسید».
رهبر انقلاب همچنین شناخت داشتهها و ظرفیتها را شرط کارآمدی دولت دانستند و گفتند: «مثالهای زیادی وجود دارد که در گذشته برخی مسؤولان، استعدادها و ظرفیتهای داخلی را نشناختند یا باور نداشتند و از این جهت ضررهایی به کشور وارد شد». اشاره رهبری به شناخت ظرفیتهای داخلی زمانی پرمعناتر میشود که نگاهی به بیانات ایشان در آخرین دیدار اعضای دولت سیزدهم با ایشان بیندازیم.
در آن دیدار که هفدهم تیر امسال انجام شد، ایشان اعتقاد عمیق به تواناییهای داخلی را از خصوصیات برجسته شهید رئیسی خواندند و گفتند: «در دورههای مختلف با مسؤولان در این باره صحبت کردهایم، کسی هم مخالف نبود اما انسان میفهمد که رئیسی از بن دندان به ظرفیتها و تواناییهای داخلی برای حل مشکلات کشور اعتقاد داشت».
اکنون به نظر میرسد نوع نگاهی که در دولت شهید رئیسی حاکم بود، باعث شده مقام معظم رهبری، معاون اول رئیس جمهور شهید سیزدهم را به عنوان مشاور و دستیار خود با ماموریت و وظیفه مشخص انتخاب کنند. در دولت شهید رئیسی حلقهای از مدیران جوان و نخبه چه در کابینه و چه در سطوح دیگر مدیریتی حضور داشتند که عملکرد موفق آنها رهبری را بر آن داشته تا از دکتر محمد مخبر بخواهند با تداوم مسیر طی شده در دولت سیزدهم، شناسایی و بهکارگیری نخبگان جوان را ادامه دهد و از تواناییهای آنها برای کمک به دولت یا دیگر دستگاهها استفاده کند.
***
با حکم رهبر انقلاب
محمد مخبر، مشاور و دستیار رهبری شد
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی در حکمی آقای دکتر محمد مخبر را به عنوان مشاور و دستیار رهبری منصوب و وظیفه ایشان را امتداد سیاست مدبرانه دولت شهید رئیسی برای شناسایی و به کارگیری نیروهای جوان و نخبه جهت کمک به دستگاههای مختلف تعیین کردند.
متن حکم رهبر انقلاب به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر محمد مخبر دام توفیقه
با عنایت به خدمات متعهدانه و تأثیرگذار جنابعالی در عرصههای مدیریتی و اقتصادی بویژه در دولت شهید رئیسی و سیاست درست و مدبرانه به کارگیری نخبگان و جوانان پرانگیزه و تلاشگر در اجرای طرحهای گوناگون، شما را به عنوان مشاور و دستیار رهبری منصوب میکنم.
انتظار میرود در امتداد سیاست مزبور، شناسایی نیروهای جوان و همکاری با آنان را با برنامهریزی منطقی، پی گرفته و در کمک به دستگاههای دولتی و غیره از آن بهرهبرداری نمایید.
توفیقات شما را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای/ ۲ مهر ۱۴۰۳
ارسال به دوستان
در نشست شورایعالی قوه قضائیه مطرح شد
تأکید اژهای بر ساماندهی وضعیت ممنوعالخروجیها
رئیس قوه قضائیه دیروز طی سخنانی به صورت مبسوط به موضوع ممنوعالخروجیها و مشاهده مصادیقی از استمرار معضل عدم اطلاع شهروندان از وضعیت ممنوعالخروجیشان پرداخت. وی همچنین در ادامه به موضوع بازگشت هموطنان خارج از کشور و نگرانی آنها از امکان بازگشتشان به کشور نیز اشاراتی داشت.
حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنیاژهای دیروز در نشست شورای عالی قوه قضائیه با بیان اینکه 3 سال است روی رفع مشکلات و وضعیت ممنوعالخروجی افراد تاکید داریم، گفت: مکررا تاکید میکنیم وضعیت ممنوعالخروجیها ساماندهی شود و بهگونهای نباشد که افراد در حین سفر، در فرودگاه و در کنار خانوادهشان، متوجه ممنوعالخروجی خود شوند.
محسنیاژهای با بیان اینکه متاسفانه همچنان مصادیقی از این موضوع مشاهده میشود، اظهار داشت: لذا به دادستانی انتظامی قضات و مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه دستور میدهم مصادیق این موضوع را به دقت بررسی و رسیدگی کنند و چنانچه قصور یا تقصیری از سوی ضابطان یا بازپرسها یا سایر مقامات قضایی مشاهده کردند، برخوردهای قانونی را به عمل آورند.
وی افزود: باید توجه داشت این موضوع دارای ضِمان است؛ ما باید خود را جای مردم بگذاریم؛ چه حسی پیدا میکنیم وقتی با خانواده بار سفر بستهایم اما در فرودگاه متوجه ممنوعالخروجی خود میشویم. باز هم تاکید میکنم چنانچه فردی ممنوعالخروج میشود، به محض رفع ضرورت، ممنوعالخروجی او باید برطرف شود و این موضوع به اطلاع او برسد؛ بعضاً افرادی که قبل از محکومیت، ممنوعالخروج شده بودند، به واسطه ارفاقات قانونی و آزادی مشروط، از زندان آزاد میشوند؛ در اینگونه موارد نیز باید چنانچه مسالهای وجود ندارد، ممنوعالخروجی آن فرد رفع شود و اگر به واسطه مسالهای، ممنوعالخروجی فرد رفع نمیشود، موضوع باید به اطلاع او برسد.
رئیس قوه قضائیه همچنین بیان داشت: در حال حاضر نیز یکی از دغدغههای برخی هموطنان مقیم در خارج از کشور این است که آیا میتوانند به ایران بیایند و بازگردند و چنانچه مشکلی نیز دارند آیا میتوانند با گرفتن وکیل، به رفع آن مشکل بپردازند یا اینکه حتما نیاز به حضور خودشان است.
محسنیاژهای ادامه داد: باید توجه داشت در برخی پروندهها بویژه پروندههای حقوقی، بعضا وکیل فرد میتواند امور را از ابتدا تا انتها تمشیت کند و شاید نیازی به حضور هموطن مقیم خارج در روند رسیدگی به پرونده نباشد؛ علیایحال مقوله ممنوعالخروجیها و مسائل مرتبط با آن، یکی از دغدغههای ایرانیان مقیم خارج از کشور است و قطعاً در دیدار رئیسجمهور با ایرانیان مقیم خارج نیز که طی روزهای آینده برگزار میشود، این موضوع مطرح میشود، لذا ساماندهی تمام و کمال مقوله ممنوعالخروجیها، موضوع بسیار بااهمیتی است که ضرورت دارد با فوریت انجام گیرد.
* دستور دادستان کل کشور درباره ممنوعالخروجیها
در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضائیه، حجتالاسلاموالمسلمین محمد موحدی، دادستان کل کشور با اشاره به تاکیدات رئیس قوه قضائیه ناظر بر ضرورت ساماندهی فوری مقوله ممنوعالخروجیها اظهار کرد: تاکیدات لازم را انجام دادهایم که نظارتهای لازم انجام شود تا فردی به صورت بلاوجه در حالت ممنوعالخروج باقی نماند و به محض برطرف شدن مشکل، ممنوعالخروجی وی برداشته شود. البته به این نکته هم باید توجه داشته باشیم که همه احکام ممنوعالخروجی از ناحیه قوه قضائیه صادر نمیشود، بلکه این احکام از ناحیه اجرائیات ثبت، بانکها، مالیات و... نیز صادر میشود. پیگیریها و اقدامات درباره ساماندهی مقوله ممنوعالخروجیها به صورت «بهروز» در دادستانی کل در حال انجام است.
ارسال به دوستان
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس عنوان کرد
بیارتباطی ماجرای پیجرها با شهادت شهید رئیسی
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به چگونگی انفجار پیجرها در لبنان گفت: ماجرای پیجرها هیچ ارتباطی با موضوع شهادت شهید رئیسی و همراهانش نداشته است.
ابراهیم رضایی در توضیح جلسه فوقالعاده صبح دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این جلسه برای بررسی ابعاد فنی حادثه تروریستی لبنان و انفجار پیجرها در لبنان با حضور وزیر ارتباطات و تعدادی از معاونان وزیر، دستیار وزیر امور خارجه و مدیر کل غرب آسیا و شمال آفریقا و کارشناسان و نمایندگانی از مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد.
وی با بیان اینکه در این جلسه ابعاد و موارد مختلف و متنوع عملیات تروریستی اخیر در لبنان و انفجار پیجرها مورد بررسی قرار گرفت، افزود: وزیر ارتباطات توضیحاتی در این زمینه و همینطور درباره پیشگیری از حوادث مشابه در کشور ارائه کرد و توضیح داد عملیات اخیر در لبنان حاصل آلودگی صنعتی و یک عملیات ترکیبی بوده است. همچنین بیان کرد این پیجرها بیشتر در حوزه بهداشت و درمان کاربرد داشته است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: وزیر ارتباطات درباره تجهیزات داخلی بیان داشت ما به سمت بومیسازی تجهیزات حرکت میکنیم و این موضوع را در دستور کار داشته و داریم که تجهیزات مخابراتی را در راستای حمایت از تولید داخلی، بومیسازی کرده و آن را مورد حمایت قرار دهیم و حتی اکنون امکان صادرات برخی تجهیزات هم وجود دارد.
رضایی ادامه داد: در ارتباط با اقلام وارداتی مخابراتی هم وزیر ارتباطات گفت آزمایشگاههای تایید نمونه را متناسب با ماموریتها داریم و تاکید داشت باید سامانه رجیستری تقویت شود.
وی با اشاره به توضیحات کارشناسان حاضر در جلسه در ارتباط با حادثه تروریستی لبنان گفت: طبق توضیحات بیان شده، تامینکننده یا مسیر تامین این تجهیزات تحت اشراف اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بوده و این عملیات توسط رژیم صهیونیستی و با پشتیبانی آمریکاییها انجام شده است. آنها در پیجرها مواد منفجره را جاسازی و با سیستم سیگنال از راه دور، آنها را منفجر کردند.
رضایی اظهار کرد: در این جلسه تاکید شد درباره این حادثه باید علاوه بر دولت ایالات متحده آمریکا، دولتهای مجارستان و تایوان هم پاسخگو باشند، چرا که انحصار ساخت این تجهیزات در اختیار یک شرکت مجارستانی بوده و آنها در این ارتباط باید پاسخ دهند؛ ابعاد دیگر این حادثه نیز از طرف برادران ما در حزبالله لبنان در حال پیگیری و بررسی است.
وی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی کاملا آگاهانه و با اطلاع از اینکه اکثر مخاطبان یا هدف این عملیات، مردم عادی و غیرنظامیان هستند، این اقدام را انجام داده و آمریکاییها هم از این اقدام حمایت کردند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: همچنین مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت منطقه ارائه و تاکید کرد عملیات تروریستی اخیر در لبنان تاثیری بر حمایت حزبالله و مقاومت از غزه نخواهد داشت و حمایت آنها ادامه خواهد داشت، اگر چه هدف رژیم صهیونیستی از این عملیات بازداشتن حزبالله از حمایت از فلسطین و غزه بود اما به اهدافش دست پیدا نخواهد کرد.
رضایی در پایان گفت: همچنین در این جلسه تاکید شد ماجرای پیجرها هیچ ارتباطی با موضوع شهادت شهید رئیسی و همراهانش نداشته است. اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به اتفاق بر لزوم آمادگی برای مقابله با توطئههای دشمن از جمله در زمینه تروریسم سایبری و الکترونیکی و مقابله با اقدامات ضدبشری رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|