|
اخبار
تولید ۱۹۵ هزار دوز واکسن ایرانی آنفلوآنزا
رئیس سازمان غذا و دارو با رد کمبود واکسن آنفلوآنزا و تامین آن از طریق واردات، از تولید ۱۹۵ هزار دوز واکسن ایرانی آنفلوآنزا خبر داد. دکتر سیدحیدر محمدی گفت: شرکت تولیدکننده واکسن آنفلوآنزا در ایران تاکنون ۱۹۵ هزار دوز واکسن تحویل معاونت بهداشت وزارت بهداشت برای تزریق رایگان به گروههای پرخطر داده است. وی افزود: قرار است ۲۰۰ هزار دوز دیگر نیز برای توزیع در داروخانهها در اختیار شرکتهای پخش دارو قرار گیرد؛ منتظریم این شرکت واکسنهای تولیدی را زودتر تحویل دهد تا در اختیار مردم قرار دهیم. محمدی درباره واردات واکسن آنفلوآنزا نیز بیان کرد: تاکنون در مجموع مجوز ورود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار دوز واکسن داده شده که حدود یکمیلیون و ۸۰۰ هزار دوز آن وارد کشور شده و در داروخانهها در دسترس مردم قرار دارد. رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: طبق رصدی که انجام شده، در حال حاضر واکسن آنفلوآنزا هم در شرکتهای پخش دارو و هم داروخانهها موجود است. محمدی اضافه کرد: ۲۵۰ هزار دوز واکسن خارجی نیز برای تزریق به گروههای پرخطر تحویل معاونت بهداشت وزارت بهداشت شده است. وی یادآور شد: مردم میتوانند از طریق سامانه تیتک به آدرس ttac.ir یا آدرس mobile.ttac.ir در قسمت داروهای کمبود جستوجو کرده و نزدیکترین داروخانه به محل جستوجو که واکسن آنفلوآنزا دارد را انتخاب و واکسن تهیه کنند.
***
هشدار درباره شیوع تب دنگی
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نسبت به شیوع بیماری تب دنگی در کشور هشدار داد. قباد مرادی درباره وضعیت تب دنگی در کشور اظهار داشت: موارد تب دنگی در کشور ما افزایش پیدا کرده است و از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲، ۷۵ مورد بوده و از پایان سال گذشته میزان مبتلایان که همه آن وارده بوده، افزایش یافته است. وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون تعداد مبتلایان تب دنگی به ۲۲۶ مورد رسیده است. بسیاری از مبتلایان وارده از کشورهای مختلف از جمله امارات، پاکستان، عمان و... بوده است. مرادی گفت: علت اشاره به کشورهای همسایه از این جهت است که این کشورها آلوده به تب دنگی هستند و تاکنون ۷۶ مبتلا انتقال محلی دارند، یعنی کشور ما اکنون کاملا مستعد است که این بیماری در آن فراگیر و به دیگر افراد نیز منتقل شود. سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به وضعیت بیماری تب دنگی در برخی شهرها همچون چابهار واقع در استان سیستان و بلوچستان اشاره و خاطرنشان کرد: در شهر چابهار بیش از ۹۰ مورد بیماری تاکنون ثبت شده است. موارد تب دنگی در استانهای فارس، هرمزگان، قزوین، گیلان و اصفهان نیز گزارش شده و ممکن است بخشی از موارد وارده باشد.
***
نتایج نهایی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ اعلام شد
نتایج پذیرفتهشدگان نهایی رشتههای مختلف تحصیلی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ (رشتههای تحصیلی با آزمون و پذیرش صرفاً براساس سوابق تحصیلی) اعلام شد. سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور نتایج پذیرفتهشدگان نهایی رشتههای مختلف تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ (رشتههای تحصیلی با آزمون و پذیرش صرفا براساس سوابق تحصیلی) را اعلام کرد. نتایج نهایی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاعرسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org اعلام شده است. داوطلبان میتوانند با مراجعه به صفحه
https://my.sanjesh.org/login نتیجه خود را مشاهده کنند. پذیرفتهشدگان نهایی این آزمون لازم است بر اساس مندرجات اطلاعیهای که همراه با اعلام نتایج، در درگاه اطلاعرسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور منتشر میشود، اقدامات لازم را به عمل آورند. پیش از این گفته شده بود نتایج نهایی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در بعدازظهر روز شنبه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۳ اعلام میشود. نتیجه اولیه آزمون به همراه کارنامه ملاک انتخاب رشته جمعه ۹ شهریور منتشر شد و یک میلیون و ۳۰ هزار و ۵۱۵ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند.
ارسال به دوستان
بازدید از موزهها برای پرسنل فراجا یک هفته رایگان شد
فرمانده یگانهای انتظامی و حفاظتی فراجا گفت: به مناسبت هفته انتظامی از روز جمعه ۲۰ مهرماه به مدت یک هفته بازدید از تمام موزهها و محوطههای تاریخی در سراسر کشور برای پرسنل فراجا و خانوادههای آنها رایگان است. سردار بنیاسدیفر افزود: علاوه بر موزهها و محوطههای تاریخی کشور، موزه تنوع زیستی و حیاط وحش واقع در بوستان پردیسان نیز آماده پذیرایی از همکاران و خانواده آنها در این ایام است.
ارسال به دوستان
حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان صحرایی هلال احمر ایران در مرز سوریه و لبنان
ستاره وحشیگری
گروه اجتماعی: بامداد روز پنجشنبه رژیم صهیونیستی بیمارستان صحرایی جمعیت هلالاحمر ایران واقع در مرز لبنان و سوریه را هدف حمله موشکی قرار داد؛ حملهای وحشیانه و غیرانسانی که هر چند خوشبختانه هیچ امدادگری در آن دچار صدمه نشد ولی بیمارستان کاملا تخریب شد و در آتش سوخت. این اقدام ضدبشری رژیم سفاک و کودککش صهیونیستی در حالی است که این مرکز درمانی و امدادرسان از علائم مشخص، تابلو و پرچم برخوردار بوده و حتی از آسمان نیز دیده میشد تا مشخص شود چنین مرکزی، محل درمان و امداد و نجات و اسکان اضطراری جنگزدگان است. همچنین این اقدام نهتنها نشاندهنده بیتوجهی به حقوق بشر و اصول اولیه بشردوستانه است، بلکه نقض صریح قوانین بینالمللی به شمار میرود، زیرا بیمارستانهای صحرایی، بویژه در مناطق جنگی، نماد امید و نجات برای غیرنظامیان و آوارگان است و هدف قرار دادن آنها نشاندهنده یک نوع بیاخلاقی و بیرحمی است که باید بشدت محکوم شود. در این میان جمعیت هلالاحمر ایران همواره در راستای اهداف انساندوستانه و کاهش آلام بشری، به خدماترسانی به آسیبدیدگان و غیرنظامیان پرداخته است. تأسیس بیمارستانهای صحرایی در مناطق جنگی و بحرانزده، اقدامی است که تنها از یک نهاد بشردوستانه انتظار میرود. این بیمارستانها به افراد آسیبدیده و نیازمند کمکهای پزشکی، امید و درمان ارائه میدهند و حمله به آنها، نهتنها حقوق بشر را زیر پا میگذارد، بلکه نشاندهنده یک رویکرد غیرانسانی به بحرانهاست. این در حالی است که باید از هلالاحمر و تمام نهادهای بشردوستانه که در صف مقدم کمک به آسیبدیدگان قرار دارند، حمایت شود. تاریخ نشان داده است سکوت در برابر ظلم و تعدی، تنها به تداوم آن منجر میشود. تمام دولتها، نهادهای بینالمللی و مردم سراسر جهان میدانند تلاشهای هلالاحمر در راستای انسانیت و صلح همچنین امداد و نجات در شرایط بحرانی است. بویژه در زمان جنگ است. رئیس جمعیت هلالاحمر کشور در این باره گفت: در حمله بامداد روز پنجشنبه رژیم صهیونیستی به بیمارستان هلالاحمر در مرز لبنان و سوریه، هیچ امدادگری آسیب ندید اما این مرکز کاملا تخریب شد.
پیرحسین کولیوند در این باره گفت: جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال و پیشروی نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر و در راستای اهداف انساندوستانه خود به منظور کاهش آلام بشری آوارگان و غیرنظامیان آسیبدیده از حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه کشور لبنان اقدام به برپایی بیمارستان صحرایی ۵۶ تختخوابی در مرز کشور سوریه کرد. این بیمارستان محل نگهداری مواد غذایی، اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی بود که هدف حمله قرار گرفت. وی افزود: خوشبختانه این حمله، تلفات جانی نداشت و همه امدادگران کشورمان در سلامت هستند. این مرکز دارای علائم مشخص، تابلو و پرچم بود که حتی از آسمان نیز دیده میشد و کاملا مشخص بود این مرکز، محلی درمانی - بهداشتی برای امداد و نجات و اسکان اضطراری است اما باز هم مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت. کولیوند گفت: آمبولانسها، بیمارستان صحرایی و تمام تجهیزات و اقلام دارویی این مرکز در این حمله از بین رفت. وی افزود: این اقدام رژیم صهیونیستی، طبق اصول و قواعد حقوق بینالملل بشردوستانه که بر اساس آن، هرگونه حمله و تعرض به اماکن و مراکز غیرنظامی بویژه مراکز درمانی و بیمارستانی ممنوعیت مطلق دارد، محکوم است و ما با ارسال نامه به روسای فدراسیون و کمیته بینالمللی صلیب سرخ، ضمن اعلام موضوع، خواستار محکومیت این اقدام و شکایت علیه رژیم اشغالگر شدهایم. همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه نیز حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان صحرایی هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران در منطقه مرزی سوریه و لبنان را به عنوان مصداق کامل جنایت جنگی توصیف و بشدت محکوم کرد. اسماعیل بقایی با یادآوری ممنوعیت حمله به بیمارستانها و مراکز درمانی و بهداشتی طبق قوانین شناخته شده حقوق بشردوستانه بینالمللی، حملات مکرر رژیم اشغالگر به بیمارستانها و مراکز درمانی و امدادی در غزه، لبنان و سوریه را نشانه روشنی از طغیان این رژیم علیه همه قواعد و هنجارهای بینالمللی دانست و خواستار واکنش صریح نهادهای ذیصلاح بینالمللی از جمله کمیته بینالمللی صلیب سرخ و محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی به عنوان جنایت جنگی شد. وی همچنین با اشاره به ضرورت بسیج جامعه جهانی برای کمک به صدها هزار لبنانی که طی 2 هفته اخیر به دلیل تشدید حملات رژیم صهیونیستی به مناطق غیرنظامی لبنان از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند، بر مسؤولیت سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بینالمللی ذیربط بویژه کمیساریای عالی پناهندگان و صلیب سرخ برای کمکرسانی فوری به آوارگان تاکید کرد.
* حمله به بیمارستان صحرایی ایران نقض صریح حقوق بشر
رئیس جمعیت هلالاحمر در نامه به روسای فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلالاحمر و کمیته بینالمللی صلیب سرخ، خواستار محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان ۵۶ تختخوابی هلالاحمر ایران در مرز سوریه و لبنان و شکایت علیه این رژیم اشغالگر شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، متن نامه ارسالی پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلالاحمر به کیت فوربس، رئیس فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلالاحمر و میرجانا اسپولیاریک ایگر، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ به شرح زیر است:
«سرکارخانم رئیس
از طرف جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران مراتب درود خود را به سرکار عالی و همه کارکنان در دفتر فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلالاحمر ابلاغ میکنم. همانطور که مستحضرید جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال و پیشروی نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر و در راستای اهداف انساندوستانه خود به منظور کاهش آلام بشری آوارگان و غیرنظامیان آسیبدیده از حملات کور و ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه کشور لبنان اقدام به برپایی بیمارستان صحرایی ۵۶ تختخوابی در کشور سوریه کرد که متاسفانه مطلع شدیم این بیمارستان به همراه انبار دارویی آن شب گذشته مورخ ۹ اکتبر ۲۰۲۴ (۱۸ مهر ۱۴۰۳) به واسطه حمله رژیم اشغالگر قدس به طور کامل در آتش سوخته و امکان ارائه خدمات بشردوستانه ما را غیرممکن ساخته است. بدیهی است طبق اصول و قواعد حقوق بینالملل بشردوستانه مندرج در کنوانسیونهای چهارگانه ژنو ۱۹۴۹ و قواعد عرفی بینالمللی بشردوستانه، هرگونه حمله و تعرض به اماکن و مراکز غیرنظامی بویژه مراکز درمانی و بیمارستانی ممنوعیت مطلق دارد. از این رو، جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران قویاً هدف قرار دادن بیمارستان صحرایی و انبار داوریی مستقر در منطقه مرزی سوریه و لبنان را محکوم کرده و از فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر درخواست میکند تا ضمن محکوم کردن حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی، واکنش و اقدامات فوری و لازم، از جمله انعکاس آن به سازمان ملل متحد را انجام دهند. به پیوست تصاویر این حمله جنایتکارانه، جهت استحضار و صدور دستور مستندسازی و اقدام عاجل ارسال میشود.
منتظر پاسخ سرکارعالی در این باره هستیم.
با احترام، دکتر پیرحسین کولیوند
رئیس جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران»
ارسال به دوستان
توصیههای رئیس سابق سازمان تأمین اجتماعی به وزیر کار در مراسم معارفه مصطفی سالاری به عنوان سرپرست جدید این سازمان
بحرانسازی افراطی در تأمین اجتماعی را ممنوع کنید
مراسم تودیع میرهاشم موسوی و معارفه مصطفی سالاری به عنوان سرپرست سازمان تامین اجتماعی در حالی برگزار شد که مدیرعامل سابق این سازمان در این مراسم به ایراد سخنانی پرداخت و توصیههایی را به وزیر کار و رئیس جدید این سازمان کرد.
میرهاشم موسوی اظهار داشت: چند درخواست از وزیر کار دارم که طبق تجربه 3 ساله مدیریتی که در این سازمان داشتهام میتواند در پیشبرد اهداف این سازمان به آقای سالاری کمک کند؛ تکلیفی احساس کردم که اینها را بگویم. این سازمان، سازمانی است که تنوع و تکثر خدمات دارد، پس برای آن وقت بیشتری بگذارید، چرا که حدود ۴۷ میلیون نفر از این سازمان حقوق میگیرند. اگر اتفاقات لحظهای در این سازمان رخ دهد و تصمیم آنی و قطعی گرفته نشود، این سازمان در ماهیتها دچار مشکل میشود. نکته دوم اینکه در این سازمان به الزامات مدیریتی و شرایط مدیریت بهرهورانه و حرفهای بیشتر توجه شود، بویژه در تامین اجتماعی. وی در ادامه گفت: نمیشود حرف از رشد و پیشرفت بزنیم اما به الزامات آن پایبند نباشیم. نخستین الزام که باید در این سازمان مورد توجه قرار گیرد، قانونمداری است. این سازمان ارکان، اساسنامه و شرکای اجتماعی دارد، بعضی وقتها برخی پدیدهها و نهادسازیهای موازی ممکن است آسیب بزند. یعنی ما نمیتوانیم بدون الزامات نهادی و ساختاری که در رشد و پیشرفت در مسؤولیت و در پاسخگویی و مدیریت در بهرهوری وجود دارد به آن توجه نکنیم و انتظار داشته باشیم این سازمان یا هر سازمان دیگری بتوانند از این اقتضائات عبور کند.
موسوی افزود: واقعا این را به عنوان تجربهای که کسب کردهام عرض میکنم، برای اینکه کمک شود به آقای سالاری و حتما در این راه موفق خواهد شد. مسؤولیت با اختیارات باید در نهاد رسمی سازمان درست دیده شود. وی تصریح کرد: نکته سوم را که میتواند کمک کند و بسیار مهم است و این را با استدلال و با عدد و رقم میتوانم تبیین کنم اما الان فرصت نیست، در حالت چند گذاره عرض میکنم. آقای دکتر میدری جلوگیری کنید از ناامید کردن مردم در صندوق تامین اجتماعی! من به بقیه صندوقها کاری ندارم که وضعیت آنها اسفناک است یا دچار بحران هستند، اما در صندوق تامین اجتماعی خواهش میکنم از بحرانسازی افراطی جلوگیری کنید. این صندوق در تجربه ۳ ساله کار ما نشان داد مشکل دارد و چالشهای آن نیز بزرگ است و اگر روی آن تمرکز نشود، بحرانآفرین خواهد شد و اگر بحرانی شود، دیگر قابل مدیریت نیست. بحرانسازی افراطی نباید در این صندوق اتفاق بیفتد. شما به عنوان وزیر کار و رفاه اجتماعی میتوانید؛ هم تکلیف کنید و هم پیشگیری؛ ما روی تکتک آنها حرف داریم. ما یک زمانی از همان ابتدا محاسبه کردیم که این صندوق ۸ سال فرصت طلایی دارد؛ ۳ سال آن گذشته و ۵ سال باقی است. از ورودی صندوق در ثبات مالی در کاهش ضریب ریسک برای افزایش ضریبافزایی پشتیبانی مالی استفاده کنید. ظرفیتهای دیگر در حوزههای سرمایهگذاری را احیا کند و از تجربههای جهانی در تحول سازمان استفاده کنید که این اتفاق شدنی است. موسوی افزود: ما وقتی میگوییم این سازمان بدون استقراض تعهدات خود را انجام داده، حتما باید چنین باشد و ابزار آن دست آقای دکتر و من است؛ پشت دیوارها پنهان نیست. صورتهای مالی الان موجود است. ما نیز میتوانیم حقوق بدهیم و میتوانیم از جای دیگر هم برداریم، یعنی از محل بانک اما اگر این اتفاق نیفتاده، نشان از کارایی مثبت دارد چرا که ما چیزی حدود ۶ تا ۹ میلیون بیمه نشده داریم و با ورود بخش عمدهای از آنها به بازار کار فرصت قابل توجهی در این سازمان ایجاد شده است. همچنین در واقعی کردن دستمزد، دریایی از شرایط و فرصت در این سازمان وجود دارد. که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: دولتها چرا منابع سازمان را در اختیار قرار نمیدهند. البته اینجا عرض کنم که بیسابقهترین تاییدیه بدهی در دولت شهید جمهور اتفاق افتاد. 257 هزار میلیارد تومان، معادل 3.5 برابر تاییدیه بدهی در تمام دولتهای سابق بوده که از آن محل این تسویه اتفاق افتاده است. این را باید گفت که من زیر بار مشکل در این سازمان موهایم سفید و کمرم خمیده شده و دوستان نیز تحت فشار قرار گرفتهاند و حتی در برخی خدمات، بازنشستگان ممکن است دچار مشکل شده باشند اما روی پای خودمان و استقلال مالی ایستادیم و ثابت کردیم میشود کار را انجام داد.
جمله آخر اینکه در سیاستها ابلاغی سازمان تامین اجتماعی، هم راهبردهای کلان آمده و هم راهکار وجود دارد و هم به لحاظ اقدام و عمل نقطهزنی شده است. چیز دیگری نمیخواهیم، بنابراین سازمان تامین اجتماعی میتواند مسیر احیای خود را که ریل گذاری شده است با قوت و قدرت بپیماید.
نکته چهارم بحث متناسبسازی حقوق بازنشستگان است. من احساس میکنم در این زمینه همچنان تکلیف داریم. کارهای خوبی که انجام شده و پیگیریهایی که شاهد بودیم شما مستمراً داشتید، الان به نظرم نزدیک به اقدام عملی نهایی است. این موضوع باید در اولویت قرار گیرد تا شیرینیای که با پرداخت علیالحساب از متناسبسازی حقوق بازنشستگان داده شده، با فوریت به کام آنها بنشیند.
ارسال به دوستان
هزینههای بالای درمان سرطان پستان و تأثیر آن بر روند درمان
سرطان، مغلوب پیشگیری زودهنگام
هزینههای بالای درمان برخی سرطانها چون سرطان پستان موجب شده برخی بیماران به دلیل شرایط نامساعد مالی دوره درمان خود را تکمیل نکنند؛ موضوعی که هماکنون یکی از چالشهای مبارزه با این بیماری در کشور محسوب میشود. شایعترین سرطان در میان زنان و مردان سرطان پستان است، هر چند نام آن بیشتر با زنان گره خورده. طبق آمارها این نوع سرطان با شیوع ۱۲ درصدی، بالاترین میزان شیوع سرطان در کشور را دارد. بر اساس گزارشهای رسمی، هر سال بیش از ۱۲ هزار نفر به این بیماری مبتلا میشوند. ماجرا وقتی پیچیدهتر میشود که بدانیم ۲۱ درصد مبتلایان سرطان پستان در ایران زیر ۴۰ سال دارند در حالی که این آمار در جهان ۴ درصد است. این سرطان اما نه فقط به دلیل پیچیدگیهای پزشکی، بلکه به دلیل هزینههای بالای درمان آن، تأثیرات بسیاری بر زندگی بیماران و خانوادههای آنها دارد؛ موضوعی که افزایش هزینههای درمان، بویژه برای بیماریهای مزمنی مانند سرطان در سالهای اخیر به آن دامن زده است و روند تشخیص سریع و درمان کامل این بیماری را با چالشهایی مواجه کرده است. درمان این نوع سرطان شامل مراحل مختلفی از جمله ویزیت و آزمایش برای نمونهبرداری و تشخیص، شیمیدرمانی، پرتودرمانی، جراحی و در برخی موارد دارودرمانیهای خاص و هدفمند است. بر اساس آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، هزینههای درمان این بیماری در سالهای اخیر به طور مداوم در حال افزایش بوده است. براساس بررسیها، اگر بیمار قبل از گسترش بیماری شروع به درمان کند، هزینه حدودی درمان آن 5 میلیون تومان خواهد بود ولی در صورت عمل جراحی وسیع در یک بیمارستان خصوصی، ممکن است این عدد به بیش از ۴۰ میلیون تومان برسد. چالش تامین دارو را باید مانع دیگری برای درمان این سرطان دانست، چرا که برای این بیماری ممکن است داروهای خاصی تجویز شود که هر کدام قیمتهای بسیار بالایی دارند. بسیاری از داروهای مورد نیاز بیماران، بویژه داروهای جدیدتر و مؤثرتر، وارداتی هستند و با توجه به نوسانات نرخ ارز، قیمت این داروها بشدت افزایش یافته است. این هزینهها برای بسیاری از خانوادهها، بویژه آنهایی که در شهرهای کوچکتر یا با درآمد کمتر زندگی میکنند، بسیار سنگین است. در چنین شرایطی برخی از آنها دوره درمان خود را تکمیل نمیکنند که یکی دیگر از چالشهای مبارزه با این بیماری در کشور محسوب میشود. اینها همه ماجرا نیست. در ایران بسیاری از مراکز درمانی و بیمارستانهای مجهز در شهرهای بزرگ بهویژه تهران متمرکز هستند و این تشخیص بهموقع و درمان بیماری را سختتر هم میکند. آمارها نشان میدهد از ۱۵۵ هزار تخت بیمارستانی حدود ۱۷ درصد آنها در تهران است. بنابراین در شهرهای کوچکتر و مناطق محروم، بیماران نهتنها با کمبود امکانات پزشکی روبهرو هستند، بلکه مجبورند برای دریافت خدمات به شهرهای بزرگتر سفر کنند که خود به افزایش هزینهها نیز میانجامد. همانطور که اشاره شد، بر اساس گزارشهای رسمی، بیش از ۱۲ هزار مورد جدید از سرطان پستان در ایران هر سال تشخیص داده میشود. نکته اینجاست که در بسیاری از این موارد، بیماران در مراحل پیشرفته به پزشک مراجعه میکنند که به درمانهای پیچیدهتری نیاز دارند و هزینههای بیشتری نیز دارد. یکی از مهمترین مشکلات مالی، هزینههای داروهای سرطان پستان است. در سالهای اخیر به دلیل هزینههای بالای پزشکی و درمانی، بسیاری از بیماران را با مشکلات جدی مواجه کرده است. هرچند بیمهها و حمایتهای دولت در برخی موارد به داد بیماران میرسد اما این کمکها نمیتواند همه هزینهها را پوشش دهد. متخصصان میگویند برای مواجهه با این چالش باید به توسعه زیرساختها پرداخت که یکی از اصلیترین اقدامات در این زمینه سرمایهگذاری در ساخت مراکز درمانی و بیمارستانهای بهروز و مجهز است. باید دید دولت چهاردهم در حوزه بهداشت و درمان چه سیاستگذاریهایی انجام میدهد و چگونه زیرساختهای این حوزه را توسعه خواهد داد. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|