|
اخبار
نامه ایران به شورای امنیت درباره حمله تروریستی اسرائیل در لبنان
امیرسعید ایروانی در نامهای به شورای امنیت درباره حمله اسرائیل علیه انبار هلالاحمر کشورمان در سوریه گفت: هدف قرار دادن عمدی تأسیسات بشردوستانه و پزشکی نقض آشکار حقوق بینالملل بشردوستانه است.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نامهای به «پاسکال کریستین» رئیس شورای امنیت و «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل پیرامون حمله تروریستی رژیم صهیونیستی علیه انبار کمکهای بشردوستانه هلالاحمر در سوریه افزود: حمله فجیع به کمکهای بشردوستانه نقض آشکار حقوق بینالملل و اقدامی هولناک علیه تلاشهایی است که با هدف نجات جان انسانها انجام میشود. ایروانی اضافه کرد: این تأسیسات بشردوستانه توسط هلالاحمر ایران، صرفاً برای ارائه کمکهای حیاتی به غیرنظامیان آواره لبنانی و قربانیان تجاوز بیوقفه و وحشیانه رژیم اسرائیل تأسیس شده بود و به عنوان راه نجات حیاتی برای کسانی که از چنین جنایاتی رنج میبرند، عمل میکرد.
وی ادامه داد: هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران رسماً کمیته بینالمللی صلیب سرخ را از قصد خود برای تأسیس این مرکز کمکهای بشردوستانه مطلع کرده بود. با این وجود، به رغم اهداف کاملاً بشردوستانه این مرکز، تأسیسات و تجهیزات آن در این حمله وحشیانه و تروریستی به طور کامل نابود شد. ایروانی نوشت: جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت درخواست میکند این جنایت فجیع را به شدیدترین شکل ممکن محکوم کرده و اقدامات فوری و قاطع را برای جلوگیری از نقضهای بیشتر توسط رژیم صهیونیستی اتخاذ کند.
***
کدخدایی:
رژیم صهیونیستی باید هماکنون متوقف شود
عباسعلی کدخدایی با انتشار پیامی نوشت: رژیم صهیونیستی باید هماکنون متوقف شود. عضو شورای نگهبان، با انتشار پیامی به زبان انگلیسی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس، با استناد به گزارش کمیسیون تحقیق سازمان ملل، حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان صحرایی هلالاحمر ایران را که به منظور کاهش آلام غیرنظامیان آسیبدیده در مرز سوریه و لبنان برپا شده بود، جنایت علیه بشریت دانست. کدخدایی در این پیام نوشت: کمیسیون تحقیق سازمان ملل در گزارش خود اسرائیل را به جرم سیاست هماهنگ برای نابودسازی نظام بهداشت در غزه محکوم کرده است. تخریب عامدانه تأسیسات درمانی به مثابه جنایات جنگی و همچنین جنایت علیه بشریت و «نابودسازی» است. وی خاطرنشان کرد: جهان دارد اعتماد خود به شورای امنیت را از دست میدهد. این رژیم سرکش باید هماکنون متوقف شود.
***
بروجردی:
تفاهمنامه 25 ساله ایران و چین بستر مناسب توسعه است
رئیس انجمن دوستی ایران و چین گفت: تفاهمنامه ۲۵ ساله ایران و چین بستر مناسبی برای توسعه علمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی فراهم کرده است.
علاءالدین بروجردی در سخنرانی خود در پانزدهمین نشست مشترک سالانه انجمنهای دوستی ایران و چین به نقش راهبردی تفاهمنامه 25 ساله میان 2 کشور اشاره کرد و افزود: «این تفاهمنامه بستر مناسبی برای توسعه علمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی فراهم کرده است و ما به عنوان نمایندگان مردم 2 کشور، نقشی کلیدی در اجرای این تفاهمنامه ایفا میکنیم».
بروجردی همچنین به سابقه طولانی روابط میان ایران و چین که به دوران راه ابریشم بازمیگردد، اشاره کرد و اظهار داشت: «ما وظیفه داریم این میراث گرانبها را در دنیای مدرن با روشهای نوین ادامه دهیم». وی از پیشرفتهای چشمگیر چین تحت رهبری شی جین پینگ در حوزههای اقتصادی قدردانی کرد و سرمایهگذاری چین در زیرساختهای ایران را عاملی برای ارتقای همکاریها دانست. وی افزود: روند همکاریها و روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی سیر صعودی داشته است و مقامات ارشد 2 کشور در دولتهای مختلف، سفرهای متقابل و مستمری به کشورهای یکدیگر داشتهاند. رئیس انجمن دوستی ایران و چین ابراز امیدواری کرد 2 طرف شاهد تحولات جدید و بیشتری در مسیر پیشرفت و افزایش روابط و همکاریهای دوجانبه باشند. در پایان این نشست مشترک، یادداشتتفاهمی میان انجمنهای دوستی ایران و چین از سوی رؤسای 2 انجمن امضا شد.
***
فرمانده جدید سپاه حفاظت هواپیمایی معرفی شد
آیین تکریم و معارفه فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی در محل ستاد سپاه حفاظت هواپیمایی برگزار شد.
سردار فتحالله جمیری فرمانده سپاه حفاظت، از اقدامات 5 ساله سرهنگ محمدمهدی معصومی فرمانده سابق سپاه حفاظت تقدیر و سردار هادی ملانوری را به عنوان فرمانده جدید این سپاه معرفی کرد. در این مراسم فرماندهان لشکری، مسؤولان کشوری و مدیران شرکتهای هواپیمایی و ارگانهای نظامی و انتظامی در حوزه صنعت هوانوردی و مدیران «دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله الاعظم(عج)» حضور داشتند.
***
عراقچی به عراق سفر میکند
سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر وزیر امور خارجه کشورمان به عراق خبر داد. اسماعیل بقایی، از سفر سیدعباس عراقچی به عراق خبر داد. بنا به گفته وی، وزیر امور خارجه در ادامه رایزنیهای دیپلماتیک با کشورهای منطقه، امروز در رأس هیاتی عازم بغداد خواهد شد. بقایی افزود: عراقچی در این سفر با وزیر خارجه و دیگر مقامهای ارشد عراق دیدار و درباره روابط دوجانبه و نیز آخرین تحولات منطقه رایزنی خواهد کرد.
ارسال به دوستان
عارف سهشنبه به پاکستان میرود
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد محمد رضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری اسلامی ایران برای شرکت در بیستوسومین نشست روسای دولتهای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای روز سهشنبه ۲۴ مهر به اسلامآباد سفر میکند.
ارسال به دوستان
سفر مهم رئیس مجلس به لبنان و حضور او در محل بمباران ساختمانهای مسکونی در بیروت، اقتدار جمهوری اسلامی و حمایت ایران از حزبالله را نشان داد
ایستادهایم کنار مقاومت
گروه سیاسی: سفر روز گذشته دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به بیروت بازتابهای بسیاری در رسانههای مختلف منطقهای و فرامنطقهای داشت. دیروز قالیباف در حالی در مرکز بیروت قدم میزد که چند روز قبل اسرائیل 2 ساختمان را در همین نقطه از پایتخت لبنان ویران کرده بود. حضور رئیس مجلس در چنین شرایطی و در محل ساختمانهای بمباران شده، پیامهای روشنی را به رژیم صهیونیستی و سراسر منطقه مخابره میکند که از آن میتوان با عنوان سفری برای تغییر موازنه سیاسی و حتی رسانهای تعبیر کرد.
به گزارش «وطن امروز»، هواپیمای حامل رئیس مجلس شورای اسلامی و هیات همراهش روز گذشته در حالی در فرودگاه بیروت به زمین نشست که خود قالیباف خلبانی آن را بر عهده داشت. کمی آن طرفتر، دود ناشی از بمباران جنگندههای اسرائیلی در لنز دوربین فیلمبردار دیده میشد. مثل چند روز پیش که عراقچی به بیروت سفر کرد، اسرائیل مدام در حال بمباران پایتخت لبنان است و برای هواپیماهای ایرانی که قصد ورود به این شهر را دارند خط و نشان میکشد اما مقامات کشورمان بیتوجه به این هشدارها پشت سر هم به آنجا سفر میکنند و دیدارهای دیپلماتیک و هماهنگیهای لازم برای حمایت از مقاومت را انجام میدهند.
فعالیتهای دیپلماتیک و حضور میدانی مقتدرانه مقامات ایرانی پس از عملیات «وعده صادق۲»، کاملا ملموس بوده است. درست چند ساعت بعد از عملیات «وعده صادق2»، رئیسجمهور به قطر رفت و اندکی بعد از آن وزیر خارجه رهسپار لبنان شد! گویی دیپلماسی پس از میدان و انجام بزرگترین و دقیقترین عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی، ماموریتی برای مقامات ایرانی است که از دوحه تا بیروت، دمشق، ریاض، عشقآباد و... با جدیت دنبال میشود.
* پیام قاطع حمایت از مقاومت اسلامی
در تمام سفرهای مقامات مختلف کشورمان به هر بهانه و مناسبتی که باشد، پیام حمایت ایران از مقاومت اسلامی به صراحت بیان میشود. 3 روز پیش (19 مهر) که عراقچی به ریاض رفت، هر چند از قبل یکی از اهداف حضور او در عربستان بررسی مناسبات دوجانبه اعلام شده بود اما وزیر خارجه به محض ورود به پایتخت سعودی، در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد در این سفر صرفا میخواهد درباره تحولات منطقه و خصوصا لبنان رایزنی کند و «مناسبات رو به رشد دوجانبه، انشاءالله در سفری دیگر بررسی میشود».
قالیباف نیز قرار بود دیروز به ژنو برود تا در اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU) شرکت کند اما ترجیح داد پیش از عزیمت به ژنو، به بیروت برود تا «اعلام همبستگی ملت ایران با مقاومت لبنان و فلسطین» را در ابتدا از بیروت جنگزده اعلام کند و سپس رهسپار ژنو شود. در همین باره «محمدسعید احدیان» دستیار سیاسی - رسانهای رئیس مجلس با اشاره به سفر قالیباف به بیروت، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «سفر دکتر قالیباف به لبنان و ابلاغ پیام رهبر انقلاب به مردم و مسؤولان لبنان در میان تهدیدات رژیم نامشروع و قبل از سفر به ژنو، حامل پیام روشن برای مردم مقتدر لبنان و البته رژیم حرامزاده صهیونیستی است: جمهوری اسلامی ایران تا آخر و برای همیشه در میدان در کنار حزبالله و محور مقاومت است».
به نظر میرسد پس از موفقیت در میدان جنگ سخت و انجام عملیات تاریخی «وعده صادق 2»، ایران به عنوان قدرت اول منطقه و اصلیترین حامی جریان مقاومت در مبارزه با صهیونیستها، قصد دارد موفقیت در میدان رزم را در میدان دیپلماسی کامل کند. اعلام صریح حمایت از مقاومت در تمام مراودات دیپلماتیک (از عشقآباد تا دوشنبه و بیروت) نمود بارز چنین هدفی است.
19 مهر که مسعود پزشکیان برای شرکت در همایش بینالمللی «ارتباط متقابل زمانها و تمدنها؛ مبنای صلح و توسعه» که به مناسبت سیصدمین سالگرد تولد «مختومقلی فراغی» شاعر بزرگ ترکمن برگزار شده بود، به عشقآباد پایتخت ترکمنستان رفت، حضور در این همایش فرهنگی را نیز فرصتی برای حمایت از مقاومت اسلامی و مردم غزه و لبنان قرار داد. او گفت: «هنوز هم بسیاری از مؤلفههای یکجانبهگرایی، همزیستی جامعه انسانی را با اختلال مواجه کرده است. مصداق روشن آن را امروز در فلسطین در نادیده انگاشتن حقوق ملتی میبینیم که دارای تاریخ، فرهنگ و عناصر هویتی مشخص و مختص خود هستند. وقتی صحبت از ظلم و بیعدالتی میشود، تصویر رنج مردم بیپناه غزه در ذهن ما نقش میبندد. عمق بحران غزه و قساوت به کار رفته در این جنگ نابرابر و حملات وحشیانه صهیونیستها به شهرهای لبنان، خارج از توصیف است».
* جنگ رسانهای در بیروت
حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در پایتخت لبنان که ابتدا با تصاویر خلبانی او در میان بمباران اطراف فرودگاه بیروت آغاز شد و سپس با قدم زدن قالیباف در مناطق مورد هدف قرار گرفته مرکز بیروت ادامه یافت، بار روانی بسیاری به رژیم صهیونیستی وارد میکند. اسرائیل حتی پیش از سفر عراقچی اعلام کرده بود اجازه نخواهد داد حتی هواپیماهای غیرنظامی ایران به بیروت بیایند، حالا پشت سر هم مقامات کشورمان به لبنان میروند و حتی در خیابانهای این کشور قدم میزنند!
بعد از ترور و شهادت آیتالله سیدحسن نصرالله توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی، اسرائیل سعی میکرد هم خود را پیروز میدان جنگ سخت معرفی کند و هم در عرصه رسانه و جنگ روانی، برتری خود را به طرف مقابل دیکته کند. اعلام عدم ورود هواپیماهای ایرانی به بیروت، در راستای چنین هدفی بود. آنها میخواستند اعلام کنند لبنان را در اختیار گرفتهاند و هر کاری که بخواهند در آنجا انجام خواهند داد. اما فقط 4 روز پس از ترور شهید نصرالله (6 مهر) ایران اسلامی عملیات بزرگ «وعده صادق 2» را در شامگاه دهم مهر انجام داد و سپس روز بعد از انجام این عملیات، ابتدا پزشکیان به دوحه رفت و روز 13 مهر نیز عراقچی وارد بیروت شد و حالا قالیباف مانور مقتدرانهای در بیروت نشان میدهد.
ایران در حال استفاده از ابزارهای خود برای فشار بر دشمنی است که تمام بلوک غرب را پشت خود دارد. یکی از این ابزارها، شجاعت مسؤولان عالیرتبه کشورمان در مواجهه با تهدیدهای دشمن است. از «جمعه نصر» که راهبرد ترسآفرینی رژیم در منطقه و کشور را از بین برد و دلها را استوار کرد تا حضور مقامهای عالی جمهوری اسلامی در بیروت زیر آتش، ایران اکنون در حال عقب زدن دشمن هم در جریان جنگ زمینی و هم در جریان جنگ شناختی و رسانهای است. رساندن این پیام که حزبالله زنده و دارای پشتیبانی کامل ایران است به معنای ناممکن بودن هرگونه آینده سیاسی در لبنان بدون حضور حزبالله و پافشاری مقاومت بر اصول و شروط خود در جنگ با رژیم صهیونیستی است.
شجاعت و خونسردی مقامات ایرانی در برابر تهدیدهای اسرائیل و هیاهوی رسانههای غربی درباره حمله احتمالی این رژیم به ایران، استراتژی اثرگذاری است که کشورمان در مقابله با دشمن اتخاذ کرده است. همین خونسردی و اعتماد به نفس است که باعث شد «عبدالباری عطوان» از تحلیلگران سرشناس جهان عرب با اشاره به سفرهای مقامات کشورمان در میان تهدیدهای رژیم صهیونیستی بگوید: «ایران حقیقتا خونسرد است! یعنی صحبت از حمله اسرائیل با هماهنگی آمریکاست اما ایران کاملا خونسرد رفتار میکند. ببینید! وزیر امور خارجه ایران به بیروت میرود. رئیسجمهورشان به دوحه میرود و آنجا سخنرانی میکند و بازمیگردد».
***
قالیباف: آمادگی داریم کریدور هوایی از تهران به بیروت برقرار کنیم
رئیس مجلس در بدو ورود به فرودگاه بیروت، در توضیح هدف این سفر گفت: عازم سفر به ژنو هستم اما تصمیم گرفتم به دعوت آقای «نبیه بری» اول به بیروت بیایم تا پیام مردم ایران و رهبری و ریاستجمهوری ایران را به مردم لبنان برسانم و اعلام کنم ما مثل همیشه کنار ملت و دولت لبنان و جریان مقاومت هستیم و در شرایط سخت مثل گذشته در خدمت آنان هستیم. او توضیح داد: در ادامه این سفر، بنده برای شرکت در نشست اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU) به ژنو سفر خواهم کرد و پیام مظلومیت مردم غزه و لبنان را به آنجا خواهم برد تا آنها را نسبت به وظایف خودمان و خودشان در عرصه بینالمللی برای حمایت از مردم مظلوم آگاه کنم تا حامی ملت لبنان و فلسطین باشیم. قالیباف بعد از ورود به بیروت، ابتدا با نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان دیدار و گفتوگو کرد؛ طبق گزارش سفارت ایران در بیروت، «میقاتی»، اولویت دولت لبنان را تلاش برای آتشبس بیان کرد و گفت: ما بر پایبندی لبنان به اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت و تقویت حضور ارتش در جنوب لبنان و برقراری تماسهای لازم با کشورها و سازمان ملل برای فشار بر اسرائیل جهت اجرای کامل این قطعنامه تأکید داریم. همچنین میقاتی و قالیباف درباره آخرین تحولات لبنان، اوضاع آوارگان لبنانی و لزوم توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه لبنان و کمکهای انسانی ارائهشده به این کشور رایزنی کردند. رئیس مجلس سپس در منطقه البسطه بیروت (بیروت غربی) حضور پیدا کرد و بازدیدی از مناطق مسکونیای داشت که توسط رژیم صهیونیستی بمباران و تخریب شده است.
در بازدید از منطقه البسطه بیروت، قالیباف با تاکید بر اینکه ایران همیشه حامی ملت لبنان و فلسطین بوده و هست، گفت: وظیفه ما حمایت و پشتیبانی از مردم در رسیدگی به آنها و ارسال امکانات در حوزه رسیدگی به مجروحان است و انشاءالله در بازسازی اینجا کمک میکنیم. رئیس مجلس افزود: رژیم صهیونیستی و در راس آن نخستوزیر گرگصفتش چنین جنایاتی را مرتکب شدند و در این شرایط سازمانهای بینالمللی و شورای امنیت سکوت کردهاند. لازم است کشورهای اسلامی و همه انسانهای آزادیخواه دنیا این جنایات را محکوم کنند و کمک به مردم اینجا در اولویت باشد. همچنین قالیباف پس از بازدید از مناطق بمبارانشده توسط رژیم صهیونیستی در مطلبی به زبان عربی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پیش از سفر به ژنو و شرکت در اجلاس بینالمللی روسای مجلس دنیا (IPU) به بیروت آمدم تا پیام حمایت رهبر و مردم ایران را به مردم مقاوم لبنان و پیام مظلومیت و ایستادگی مردم لبنان و فلسطین را به دنیا برسانم». برنامه بعد رئیس مجلس در بیروت، دیدار نبیه بری رئیس مجلس لبنان بود؛ بعد از پایان این دیدار، قالیباف در نشست خبری با اعلام مجدد حمایت ایران از مردم و دولت لبنان و محور مقاومت گفت: در دیدار با آقای میقاتی نخستوزیر لبنان، بیان داشتم ملت و مردم ایران برای کمک به مردم آواره و جنگزده لبنان و مجروحان آماده هستند تا زیر نظر دولت لبنان امکاناتی را برسانند، لذا اگر دولت لبنان کریدور هوایی را برای بیروت فراهم کند، آمادگی داریم این کمکها را در اسرع وقت به مردم میرسانیم. رئیس مجلس با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران از تصمیمات دولت و ملت لبنان در این زمان حمایت خواهد کرد»، افزود: از خبرنگاران و رسانهها تقدیر و تشکر میکنم، همچنین به همه ملت عزیز لبنان بویژه برای شهادت آقای سیدحسن نصرالله و عزیزان مقاومت تسلیت میگویم. قالیباف همچنین با خبرنگاران ایرانی حاضر در لبنان دیدار کرد.
ارسال به دوستان
پزشکیان در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها: موظف به پذیرش حرف درست از هر جناحی هستیم
روز حاشیهدار پزشکیان در دانشگاه
گروه سیاسی: رئیسجمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها که دیروز در دانشگاه تهران برگزار شد، علاوه بر آنکه درباره مسائل مختلف دانشگاهها صحبت کرد، کمی هم به مسائل سیاسی پرداخت و گفت: هر جناح و دستهای که حرف درست را بیاورد موظف هستیم بپذیریم؛ در برابر حرف درست ایستادن ظلم است، ما باید بهترین مسیر را برای حل مشکل پیدا کنیم.
مسعود پزشکیان در جمع اساتید و دانشجویان گفت: انتظار ما از دانشگاه این است که کشور ما را در قله علم و تکنولوژی قرار دهد. رئیسجمهور تصریح کرد: همه موظفیم درد و رنج مردم را حل کنیم و اگر در این راه به خارج از کشور رفتم، برای یاد گرفتن مهارت بود تا درد مردم را کم کنم. وی در همین زمینه اضافه کرد: بنده امروز اینجا هستم تا مشکلات مردم را کم کنم، زیرا جز ما قرار نیست کسی مشکلات مردم را حل کند. رئیسجمهور اظهار کرد: اگر امیدی به آینده کشور داریم، به دانشگاه و دانشگاهیان است.
وی افزود: دانشجو کسی است که ذهن خلاقی دارد و توانمند است و انگیزه دارد و دلش میخواهد ایران و کشورش را به عزت برساند. چشماندازی که مقام معظم رهبری مطرح میکنند که باید در منطقه اول شویم، با شعار و دعوا انجام نمیشود، این با تلاش و کوشش امکانپذیر است. وی با تأکید بر اینکه ما از کسی کمتر نیستیم، گفت: اینکه میگویم وفاق داشته باشیم و دعوا نکنیم، مبنای فکری و باورم از کتاب و قرآن است و اینطور رشد کردهام.
رئیسجمهور ادامه داد: خداوند در قرآن میگوید چه کسی ظالمتر از فردی است که دروغ بگوید، یا حرف درست را تکذیب کند، کسی که در برابر حرف درست سر خم کند.
پزشکیان افزود: چپ، راست، مذهبی، غیرمذهبی، حرف درست داشته باشد، ما میپذیریم، یعنی این آن چیزی است که باید اجرا کنیم. ما مشکلی نداریم و حرف هر کسی را حاضریم بشنویم. در خارج منابع دانشگاه را دولت میدهد یا دانشگاه پول درمیآورد؟ دانشگاه خودش باید پول دربیاورد.
* حاشیه در میان سخنرانی رئیسجمهور
وی همچنین حین سخنرانی خطاب به یکی از کارمندان دانشگاه حاضر در جلسه که از میان جمع قصد سخنرانی داشت، گفت: لطفا اجازه دهید حرف بزنم، قرار نبود شما حرف بزنید، شمایی که نمیتوانی نظم را مراعات کنی، یعنی ما هنوز به این فهم و آگاهی نرسیدهایم که در چارچوب یک برنامه مراعات کنیم. شما وقت خودت را باید استفاده کنی، یک جلسه بگذارید برای کارمندان حرف بزنیم.
رئیسجمهور در ادامه بیان کرد: هر استاد دانشگاهی میتواند گرهای را در اقتصاد، کشاورزی، فرهنگ و جامعهشناسی باز کند.
پزشکیان تصریح کرد: ما یک سیستم اداری و یک استاد داریم که میتواند مشکل سیستم اداری را حل کند. استاد قرارداد ببندد و مشکل را حل کند. من به استاد گفتم این وضعیت کشاورزی برازنده ما نیست. تئوری را در عمل اجرا کنید. در کلاس درس چگونه درخت بکارند و ماشین تعمیر کنند؟!
وی ادامه داد: ما دورهای به آمریکا رفتیم، اکثر دانشجوهای دکترا طرح داشتند. شما میتوانید مشکل اقتصاد، کشاورزی و صنعت ما را حل کنید. هر کدام منطقهای را بگیرید و ما با شما قرارداد میبندیم؛ مشکل صنعتی، اقتصادی یا کشاورزی را حل کنید. رئیسجمهور همچنین خطاب به دانشجویان گفت: به جای اینکه در کلاس بنشینید، بروید طرح بگیرید و مشکل را حل کنید. پزشکیان به ذکر تجربهای در دانشکده کشاورزی تبریز در حوزه اشتغال دانشجویی و کارآفرینی اشاره کرد و گفت: دانشکده کشاورزی تبریز ۳۴۰ هزار هکتار زمین دارد اما اساتید گیر پول هستند، گفتم این زمین را به من بدهید، سالی چند میلیارد برای شما پول درمیآورم. وی با تأکید بر اینکه ما به دنبال اساتیدی هستیم که به ما روش مدیریت در سیستم را آموزش دهند، اظهار کرد: برخی مدیران مدیریت میخوانند اما زمان برخورد با نیروی انسانی، دعوا میکنند. در کلاس آموزش میدهیم ولی وقتی بیرون میآیند کار بلد نیستند.
رئیسجمهور با بیان اینکه دلمان میخواهد بهترین کلاس، روش آموزشی و بهترین روش ارزیابی را داشته باشیم، اظهار کرد: شما دانشجویان نیروهای بزرگی هستید.
وی ادامه داد: داشتند من را حذف میکردند. «من»ها را دارند حذف میکنند، در حالی که هر کدام از این «من»ها میتوانند در کشور انقلابی ایجاد کنند.
رئیسجمهور افزود: من جراح قلب هستم و دانشجوی بدی هم نبودم اما اکنون از خیلی از جراحها عقب هستم. من باید احترام فردی که از من بهتر کار میکند را نگه دارم.
* تلاش برای نیل به چشمانداز مد نظر رهبری
پزشکیان ادامه داد: هوای اساتید و کسانی را که در مملکت تلاش میکنند خواهیم داشت و هر کاری بتوانیم برای اصلاح وضعیت این عزیزان خواهیم کرد. وی تصریح کرد: ما میتوانیم از دیگران بهتر باشیم. حداقل پایینتر نباشیم. من از گفتوگو باکی ندارم. فرصت بگذارند میآییم صحبت میکنیم. حرف منطقی را با جان و دل میپذیریم و حرفی هم غیرمنطقی بود، توضیح میدهیم.
رئیسجمهور همچنین اظهار کرد: ما میخواهیم کشورمان به جایی برسد که رهبری در چشمانداز مشخص کردند اما متأسفانه به اسم رهبری و برخلاف آنچه در چشمانداز تعیین کردند، کار میکنیم.
پزشکیان در پایان خاطرنشان کرد: رهبری سرافرازی و سربلندی کشور را میخواهند. ما میتوانیم با اساتید و دانشجویان تمام مشکلات کشور را برطرف کنیم.
همچنین در این مراسم هنگامی که رئیسجمهور پشت تریبون رفت، تعدادی از دانشجویان اعتراض کردند چرا فرصتی برای سخنرانی به آنان داده نشد. پزشکیان در واکنش به این اقدامات دانشجویان اظهار داشت: «دانشجو که شلوغ نمیکند، بگذارید من حرفم را بزنم تا ببینیم در ادامه چه میشود. اگر میخواهید جلسه را به هم بزنید من کلا بروم. یک نفر را به عنوان نماینده تشکلها انتخاب کنید تا پشت تریبون قرار بگیرد و حرفش را بزند».
در ادامه یکی از دانشجویان پشت تریبون قرار گرفت و نقطه نظرات خود را برای در اختیار قرار دادن تریبونی برای دانشجویان و تشکلهای دانشجویی مطرح کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|