|
اخبار
کشف جسد یک ورزشکار پس از ۱۰۰ سال
بقایای جسد کوهنورد اورست پس از ۱۰۰ سال در این کوه پیدا شد. نشنال جئوگرافیک خبر داد گمان میرود بقایای جسد کوهنورد «اندرو اروین» که ۱۰۰ سال پیش هنگام تلاش برای صعود به بلندترین کوه جهان جان باخت، در اورست پیدا شده باشد. سال ۱۹۲۴، سومین اکسپدیشن بریتانیا به اورست انجام شد که شامل کوهنورد معروف جورج مالوری نیز بود. اعضای اکسپدیشن ژوئن ۱۹۲۴ مفقود شدند. این گروه ژوئن ۱۹۲۴ ناپدید شد، علت مرگ این کوهنوردان هنوز مشخص نیست. بقایای جسد مالوری سال ۱۹۹۹ پیدا شد. کشف نشنال جئوگرافیک ۱۰۰ سال پس از ناپدید شدن کوهنورد ممکن است سرنخهای جدیدی را برای کشف رازهای یکی از بزرگترین ماجراجوییها در تمام دورانها به دست دهد.
***
الهلال وینیسیوس را میخواهد
صندوق سرمایهگذاری عربستان به دنبال جذب وینیسیوس جونیور برای الهلال است. به نظر میرسد حضور ستارگان بزرگ فوتبال جهان در عربستان همچنان ادامهدار است. باشگاههای بزرگ فوتبال عربستان با حمایت صندوق سرمایهگذاری این کشور محدودیتی برای جذب ستارههای بزرگ فوتبال جهان ندارند. روزنامه مارکا نوشت: عربستانیها دستبردار وینیسیوس نیستند و صندوق سرمایهگذاری این کشور این بار قصد دارد او را برای الهلال جذب کند. باشگاه الاهلی تابستان گذشته پیشنهادی ۲۵۰ میلیون یورویی برای جذب ستاره برزیلی رئال مادرید داد که البته این پیشنهاد رد شد. وینیسیوس در اوج دوران فوتبالش به سر میبرد و شانس اصلی کسب توپ طلا در سال جاری است. باید دید آیا باشگاه رئال مادرید اجازه جدایی به ستارهاش میدهد یا خیر.
***
رئیسجمهور برزیل عذر لژیونرها را خواست زلزله در سلسائو
رئیسجمهور برزیل گفت بازیکنانی باید به تیم ملی فوتبال این کشور دعوت شوند که در لیگ برزیل بازی میکنند.
به گزارش ایسنا، از جمله برزیلیهای معروفی که خارج از لیگ این کشور بازی میکنند میتوان به نیمار (الهلال عربستان) و وینیسیوس جونیور، رودریگو و آندریک (رئال مادرید) اشاره کرد.
به نوشته پایگاه اینترنتی ساپو دسپورتو، لولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل گفت: کسانی که خارج از برزیل بازی میکنند بهتر از آنهایی نیستند که اینجا (لیگ برزیل) بازی میکنند. مدتهاست گفتهام تیم ملی برزیل باید بازیکنانی داشته باشد که در این کشور بازی میکنند. دیدید که 2 بازیکنی که برابر شیلی گلزنی کردند در لیگ برزیل بازی میکنند.
به گفته او، باید به بازیکنان داخلی فرصت داد نه لژیونرها. او در عین حال خاطرنشان کرد هیچ ستاره فوتبالی در بین برزیلیهای خارج از این کشور وجود ندارد!
نشریه موندو هم مدعی شد که احتمال میرود وینیسیوس، رودریگو، رافینیا و دیگر لژیونرهای برزیلی پس از صحبتهای رئیسجمهور این کشور از تیم ملی برزیل خداحافظی کنند.
برزیل بامداد جمعه در دیدار مقدماتی جامجهانی ۲۰۲۶، شیلی را با نتیجه دو بر یک شکست داد. هر 2 گل برزیل را بازیکنان بوتافوگو به ثمر رساندند. ایگور ژسوس و لوئیس هنریکه برای سلسائو در این دیدار گلزنی کردند.
***
مدال از دستان کاپیتان تیم ملی سر خورد
نوشاد عالمیان با شکست مقابل شینوزوکا از ژاپن از رسیدن به جمع ۸ بازیکن برتر قاره کهن بازماند.
فدراسیون تنیس روی میز خبر داد در مرحله یکهشتم نهایی مسابقات انفرادی قهرمانی آسیا، نوشاد عالمیان کاپیتان تیم ملی تنیس روی میز کشورمان به مصاف شینوزوکا هیروتو دارنده رنکینگ ۴۳ دنیا از ژاپن رفت و با نتیجه ۳ بر ۲ نتیجه را واگذار کرد.
عالمیان در ست نخست ۱۶ بر ۱۴ پیروز شد، بازی در ست دوم با حساب ۱۱ بر ۹ به سود حریف ژاپنی پایان یافت، در ست سوم این بازی، عالمیان مقتدرانه ۱۱ بر ۵ پیروز شد و در ست چهارم این بازی، حریف ژاپنی نوشاد بود که توانست ۱۱ بر ۹ به برتری دست یابد و همه چیز در عدد 2 برابر شد.
در ست سرنوشتساز پنجم، بازی نزدیک و پایاپای پیش رفت اما سرعت بالای بازیکن ژاپنی باعث شد در لحظات آخر، بازی با نتیجه ۱۱ بر ۷ به سود شینوزوکا خاتمه یابد تا در مجموع این بازی ۳ بر ۲ به سود ژاپنی به پایان برسد.
نوشاد عالمیان برای رسیدن به یک هشتم نهایی مسابقات، لیانگ جینگ نفر پنجم جهان از چین را حذف کرده بود. با حذف عالمیان، پرونده پینگپنگ بازان کشورمان در بیستوهفتمین دوره رقابتهای تنیس روی میز قهرمانی آسیا در قزاقستان بسته شد.
ارسال به دوستان
«شامپو» جایزه نیمیر عبدالعزیز در لیگ ژاپن!
نیمیر عبدالعزیز بعد از کسب عنوان بهترین بازیکن زمین در لیگ ژاپن، شامپوی مو هدیه گرفت. نیمیر عبدالعزیز، ستاره والیبال جهان و تیم ملی هلند راهی لیگ ژاپن شد و به عضویت تیم وولفداگز ناگویا درآمد. این باشگاه ژاپنی که فصل قبل بارتوش کورک را در اختیار داشت، بعد از رفتن این بازیکن لهستانی سراغ نیمیر رفت و توانست فوقستاره هلندی را با ملیپوش لهستانی جایگزین کند. او بعد از درخشش در دیدار این هفته تیمش در ژاپن، به عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب شد و نکته جالب اینکه به عنوان جایزه «شامپو مو» هدیه گرفت.
ارسال به دوستان
کلاف سردرگم انتخاب سرمربی استقلال
آبی گرم میشود؟
زهره فلاحزاده: درست ۹ روز دیگر استقلال باید در دوبی به مصاف النصر عربستان برود اما همچنان وضعیت نیمکتش مشخص نیست.
باشگاه استقلال پس از استعفای جواد نکونام و پذیرش آن، بیانیهای صادر کرد که با سرمربیگری موقت سهراب بختیاریزاده، بزودی تکلیف نیمکت خود را مشخص خواهد کرد و یک مربی معتبر خارجی استخدام میکند اما روزها گذشت و یک هفته هم از دیدار این تیم در لیگ برتر سپری شد و هنوز خبری از انعقاد قرارداد نیست.
مدیران استقلال با ۳ گزینه اروپایی به طور همزمان مذاکره کردند که ۲ گزینه خیلی زود جواب منفی دادند و گزینه سوم یعنی پل لو گن فرانسوی بیش از آن ۲ مربی خواستار خرید وقت بود. قرار بود که این مربی نامآشنای اروپایی چهارشنبهشب جواب نهایی را (یعنی امضای قرارداد) به باشگاه بدهد و حتی توافقی هم حاصل شده بود اما با توجه به اینکه خبر تغییر محل برگزاری بازی استقلال - النصر و رفتن به زمین بیطرف منتشر شد، این مربی هم از آمدن به ایران انصراف داد و روز پنجشنبه همه درهای مذاکره با این مربی بسته شد.
گفته میشود باشگاه استقلال با گزینههای دیگر خارجی در حال مذاکره است، هر چند این گزینهها سطح پایینتری نسبت به گزینههای قبلی دارند و مثل پل لو گن مربیان رزومهدار و پرافتخاری در سطح یک فوتبال اروپا محسوب نمیشوند.
از طرفی گفته میشود اختلاف بین مدیرعامل و رئیس هیاتمدیره همچنان وجود دارد و هر کدام از طرفین برای برهم زدن معادلات و مذاکرات دیگری تلاش میکنند، به طوری که اسامی مربیان مدنظر از داخل باشگاه به رسانهها و حتی برخی کانالهای هواداری داده میشود تا ایجنتها و دلالها به موضوع ورود کرده و مانع آمدن مربیان موردنظر باشگاه به ایران شوند.
اما سوال مهم این است: باشگاه استقلال که پیش از اخذ مجوز جواد نکونام با یک مربی درجه چندم مذاکره و حتی قرارداد هم بسته بود و حتی شنیده میشود این مربی در ایران هم حضور پیدا کرده بود، چطور نمیتواند پای یک مربی دیگر را به ایران بکشاند و تکلیف تیمش را مشخص کند؟
چگونه آن زمان اختلاف چندانی بین مدیرعامل و رئیس هیاتمدیره نبود و هر دو به طور هماهنگ با بازیکنان خارجی و مربی خارجی قرارداد میبستند و صدای اعتراض کسی بلند نمیشد اما حالا اختلافاتی به وجود آمده که گزینهها پشتسر هم منتفی میشوند؟!
به هر حال آن چیزی که برای هواداران استقلال آزاردهنده است، وعدههای پوچ مدیران و عدم توانایی آنها برای اداره تیم است؛ مدیرانی که در کانال رسمی بیانیه حمایتی از سرمربیشان منتشر میکردند اما در خفا به دنبال زیر گرفتن او بودند و قول به خدمت گرفتن مربی معتبر خارجی میدادند. به هر شکل این رفتارها باعث شده کمتر هواداری به مدیران استقلال اعتماد و اعتقادی داشته باشد.
آن چیزی که مشخص است، خبری از مربی معتبر خارجی نخواهد بود و در نهایت یا گزینه نامعتبر خارجی به تیم قالب میشود یا همان مربی ایرانی که شیطنتهایش تمامی ندارد و منتظر این است لقب ناجی استقلال را به او دهند تا به ایران بازگردد، به عنوان سرمربی انتخاب میشود.
هر چه هست با این وضعیت استقلالیها نمیتوانند خیلی روی کمک مدیرانشان حساب کنند. درواقع به جای اینکه کادر مدیریت کنار هم به دنبال جنگیدن با رقبا باشند، بیشتر به دنبال مچاندازی با خودی هستند تا هر که زورش بیشتر بود و برنده دوئل شد، دیگری را از میدان به در کند.
***
گمانهزنی درباره گزینهها
سرمربی رومانیایی مدنظر استقلال مورد توجه باشگاه کاردیفسیتی ولز هم قرار گرفته است. باشگاه استقلال در پی قطع همکاری با جواد نکونام هنوز نتوانسته جانشینی برای این مربی ایرانی پیدا کند. فرشید سمیعی، مدیرعامل باشگاه استقلال روز جمعه مدعی شد با پل لوگن به توافق رسید و حتی پیشقرارداد بین طرفین هم امضا شده بود اما در نهایت این مربی فرانسوی به خاطر شرایط موجود تصمیم گرفت قید حضور در ایران را بزند. متئو مورتو، خبرنگار سرشناس ایتالیایی خبر داده استقلال نسبت به استخدام لائورنسیو رگکامف ابراز علاقه کرده اما این باشگاه ایرانی تنها مشتری این مربی رومانیایی نیست و باشگاه کاردیفسیتی ولز هم او را در رادار خود قرار داده است. کاردیفسیتی البته در حال مذاکره با «کلودیو ماکلله» هم هست. رگکامف 49 ساله تاکنون هدایت 16 تیم مختلف را بر عهده داشته، از جمله ۲ دوره مربیگریاش در استوا بخارست رومانی (2012 تا 2014 و 2015 تا 2017)، الهلال و الاهلی در لیگ عربستان و الوصل امارات.
* ادعای عجیب یک دلال: برانکو را به استقلال میآورم!
گمانهزنیها برای انتخاب سرمربی استقلال و بازار دلالی در فوتبال ایران به اوج رسیده و مشخص نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامهدار خواهد بود.
با انصراف پل لوگن از قبول پیشنهاد باشگاه استقلال و هدایت آبیپوشان پایتخت در رقابتهای لیگ برتر و لیگ نخبگان آسیا، حالا جریان دلالیسم در فوتبال ایران تمام عزم خود را جزم کرده تا گزینههای بُنجُل خود را به مدیران باشگاه استقلال معرفی کند تا شاید از این مسیر درآمدی هنگفت به جیب بزند. گفته میشود یکی از افرادی که در گذشته در باشگاه استقلال مسؤولیت داشته با اتحاد با برخی منتقدان کنونی مدیران استقلال در تلاش است سرمربی اسبق پرسپولیس را به عنوان گزینه پیشنهادی خود به مدیران استقلال تحمیل کند تا در مقطع کنونی او با کارنامهای بسیار ضعیف روی نیمکت استقلال قرار بگیرد تا به این ترتیب زمینه حضور مجددش در فوتبال ایران فراهم شود. دلال نوظهور فوتبال ایران در اقدامی بحثبرانگیز در حساب اینستاگرامی خود ادعا کرده پل لوگن، سرمربی بنجلی است که مدیران استقلال تلاش داشتند وی را به عنوان سرمربی جدید استقلال انتخاب کنند، در حالی که هواداران این تیم در مقطع کنونی منتظر معرفی فردی نظیر استراماچونی در استقلال هستند که مدیران استقلال از مذاکره با وی صرفنظر کردند. اما ماجرا وقتی جالبتر میشود که این دلال همزمان با انتشار این مطلب برای مدیران استقلال پیغام میفرستد: حاضر است برانکو ایوانکوویچ، سرمربی ناکام تیمهای ملی چین و عمان را که در سالهای اخیر عملکرد نامناسبی داشته به تهران بیاورد تا او هدایت استقلال را در دست بگیرد. با وجود پیگیریهای فراوان این واسطه غیرقانونی، مدیران استقلال هیچ واکنشی به این پیغامها نداشتهاند، به همین علت آقای دلال با فضاسازی به عنوان فعال مجازی در شبکههای اجتماعی دنبال این است تا مدیران استقلال را وادار به عقبنشینی کند. بررسیها نشان میدهد مدیران استقلال پیش از مذاکره با پل لوگن به استراماچونی پیشنهاد دادند ولی وی به استقلالیها اعلام کرد برای حضور در کادر فنی استقلال خودش به تنهایی 1.5 میلیون یورو میخواهد در حالی که این رقم به هیچ عنوان با مارکت این مربی همخوانی ندارد؛ به همین دلیل مدیران استقلال قید مذاکره با این مربی ایتالیایی را زدند. درباره رقم پیشنهاد باشگاه استقلال نیز بررسیهای «میزان» نشان میدهد، پل لوگن با رزومهای قابل قبول در مذاکرات خود به توافق مالی قابل قبولی دست پیدا میکند و قرار میشود در قبال دریافت دستمزد یک میلیون دلاری، او به همراه ۵ دستیار به ایران سفر کند تا همکاری خود را با استقلال آغاز کند که لغو بازی خانگی استقلال - النصر در تهران و توصیه سفارت فرانسه به همراه ارسال ایمیلهای ناشناس برای اعضای خانواده وی، باعث انصراف او از همکاری میشود. بررسی شرایط موجود نشان میدهد جریان دلالی در فوتبال ایران این روزها تمام عزم خود را برای تخریب مذاکرات هیاتمدیره استقلال با گزینههای کارنامهدار جزم کرده تا به این شکل شانس گزینههای مدنظر خود را افزایش دهد.
ارسال به دوستان
شکایت دستهجمعی اعضای وقت هیأتمدیره پرسپولیس از بیرانوند!
اعاده حیثیت
اعضای هیاتمدیره پرسپولیس با اعلام شکایت از علیرضا بیرانوند، اقدام حقوقی مهمی را در تحولات مربوط به پرونده دروازهبان سابق خود انجام دادند.
یک هفته بعد از مصاحبه جنجالی علیرضا بیرانوند در میکسدزون ورزشگاه یادگار امام، هیاتمدیره پرسپولیس که مورد اتهام شدید دروازهبان شماره یک تیم ملی قرار گرفته، شکایت رسمی خود را نسبت به تهمت دریافت رشوه انجام داد.
علیرضا بیرانوند در مصاحبه خود صراحتا عنوان کرد نهتنها جریمه 20 میلیاردی را به پرسپولیس پرداخت نخواهد کرد، بلکه «شیرینی 5 میلیاردی را که برای دریافت الحاقیه» به اعضای هیاتمدیره پرسپولیس پرداخت کرده نیز از آنها پس خواهد گرفت.
بیرانوند در پایان این مصاحبه حتی مدعی شد در صورت ادامه جنگ لفظی پرسپولیس با او، حاضر است ویدئوی پرداخت این شیرینی را هم منتشر کند. این جمله بیرو با واکنش سریع معاون حقوقی باشگاه پرسپولیس مواجه شد و هومن هدایتی از بیرانوند خواست هرچه سریعتر ویدئوی مذکور را منتشر کند.
با این حال در جلسه هفته گذشته هیاتمدیره پرسپولیس، آنها شکایت دوباره از علیرضا بیرانوند را تصویب کردند. بر اساس این مصوبه، اعضای وقت هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس برای اعاده حیثیت از علیرضا بیرانوند شکایت کردند و حالا یکی از اعضای تیم مدیریتی باشگاه پرسپولیس به «ورزش سه» اعلام کرده این شکایت ثبت شده است.
این شکایت علاوه بر ثبت پرونده محرومیت و جریمه بیرانوند در کمیته استیناف و همچنین شکایت باشگاه پرسپولیس از او در کمیته انضباطی و همچنین احضار این دروازهبان به کمیته اخلاق و انضباطی است که بیرانوند را درگیر چندین پرونده حقوقی میکند.
او بعد از بازی ایران - قطر باید در کمیته انضباطی و اخلاق حاضر شود و در این باره به مسؤولان این دو کمیته قضایی فدراسیون فوتبال پاسخ دهد و حالا احتمالا با شکایت پرسپولیس، پایش به محاکم قضایی نیز باز خواهد شد تا درباره ادعای پرداخت «شیرینی» به اعضای هیاتمدیره پرسپولیس توضیحات خود را ابراز کند.
بیرانوند پس از این مصاحبه هیچ واکنشی نداشته اما محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه تراکتور، در مصاحبه مفصل خود از این دروازهبان حمایت کاملی انجام داد و اعلام کرد حکم کمیته تعیین وضعیت عادلانه نبوده است.
محمد دلبری، حسین شهریاری، مجید پوراحمدی، محمداسد مسجدی و پیمان حدادی 5 عضو هیاتمدیره پرسپولیس در زمان صدور الحاقیه فسخ قرارداد بیرانوند هستند که این شکایت دستهجمعی را ثبت کردند.
بر اساس این الحاقیه، بیرانوند در صورت عدم دریافت مطالباتش تا 15 روز بعد از پایان فصل، میتوانست قرارداد خود را یکطرفه فسخ کند اما آنطور که در حکم کمیته تعیین وضعیت آمده، پرسپولیس تا موعد فسخ مطالبات بیرانوند را پرداخت کرده و علاوه بر این، دروازهبان قرمزها نیز یک روز زودتر فسخ خود را انجام داد تا در این کمیته محکوم شود، هرچند حکم محرومیت او به دلیل «عدم سابقه در کمیته تعیین وضعیت و حضور در تیم ملی» تعلیق شد.
ارسال به دوستان
دیدگاه
چگونه هاب ترانزیت غرب آسیا شویم؟
دکتر مصطفی رضایی: توسعه زیرساختهای حملونقل و بهبود روشهای انتقال کالا و مسافر در کشورها، از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این راستا، تبدیل شدن یک کشور به هاب ترانزیتی میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی و تجاری آن داشته باشد.
در کشور ما، پیشرفت حملونقل دریایی و ریلی بهعنوان ۲ راه حملونقل اصلی، پتانسیل بالایی را برای تبدیل شدن به هاب ترانزیتی منطقه به کشور خواهد داد. برای افزایش میزان ترانزیت کالا از جنوب به شمال، باید از راهکارها و راهبردهای زیر استفاده کرد.
۱- توسعه زیرساختهای حملونقل
سرمایهگذاری در بهبود و گسترش زیرساختهای حملونقل در جنوب کشور، از جمله ساخت و توسعه بنادر و بنادر خشک، توسعه شبکه راهآهن و ایستگاههای لازم
افزایش ظرفیت و بهبود فنی و عملکرد زیرساختهای حملونقل موجود در جنوب کشور
۲- ایجاد شرایط مناسب برای تجارت و ترانزیت
تسهیل روند صادرات و واردات کالاها از جنوب کشور و ایجاد مراکز گمرکی و تسهیلات لازم در این مناطق
تسهیل ترخیص و ترانزیت کالاها و کاهش مراودات اداری و محدودیتها در این زمینه
۳- ایجاد ارتباطات و همکاری میان نهادهای مختلف
همکاری بین بنادر در جنوب کشور و شرکتهای حملونقل دریایی و راهآهن برای تسهیل و تسریع فرآیند ترانزیت کالاها
همکاری بین نهادهای دولتی و خصوصی برای ایجاد شرایط مناسب برای ترانزیت کالاها و افزایش جذابیت جنوب کشور به عنوان یک مرکز ترانزیتی
۴- افزایش اطلاعات و آگاهی درباره فرصتهای ترانزیت
اطلاعرسانی مناسب درباره تسهیلات و فرصتهای موجود برای ترانزیت کالاها از جنوب به شمال کشور و ارائه اطلاعات دقیق و جامع درباره زمان، هزینه و شرایط ترانزیت به نهادها و شرکتهای مختلف
۵- تشویق به سرمایهگذاری و توسعه فعالیتهای اقتصادی در جنوب کشور
ارائه تسهیلات و تخفیفات مالی و مالیاتی به سرمایهگذاران و شرکتهایی که در جنوب کشور فعالیت میکنند. با ایجاد شرایط مناسب برای راهاندازی و توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی در این مناطق با استفاده از این راهکارها و استراتژیها، میتوان میزان ترانزیت کالا از جنوب به شمال کشور را افزایش داد.
همچنین برای دستیابی به نتایج مطلوب در تبدیل شدن کشور به هاب ترانزیتی مهم است که چالشهای زیر برای حل مشکل ارتباط بین ترانزیت دریایی و ریلی مدنظر مسؤولان و تصمیمسازان قرار گیرد.
الف- معرفی حملونقل دریایی و ریلی در ایران
بررسی سیستم حملونقل دریایی ایران، از جمله بنادر مهم و ظرفیتهای آنها
بررسی سیستم حملونقل ریلی ایران از جمله شبکه راهآهن و قطارهای موجود
ب- ارزیابی وابستگی حملونقل دریایی در ایران
تحلیل و ارزیابی وابستگی حملونقل دریایی به زیرساختها و تسهیلات موجود
بررسی نقاط قوت و ضعف حملونقل دریایی در ایران
پ- ارزیابی وابستگی حملونقل ریلی در ایران
تحلیل و ارزیابی وابستگی حملونقل ریلی به زیرساختها و تسهیلات موجود
بررسی نقاط قوت و ضعف حملونقل ریلی در ایران
ت- تحلیل فرصتها و چالشها در تبدیل شدن به هاب ترانزیت
ارزیابی فرصتهای موجود برای تبدیل شدن حملونقل دریایی و ریلی به هاب ترانزیت غرب آسیا
شناسایی و بررسی چالشهایی که میتواند تبدیل شدن به هاب ترانزیت را محدود کند.
ث- استراتژیها و پیشنهادها برای تحقق هاب ترانزیت
ارائه استراتژیها و راهکارهایی برای افزایش وابستگی حملونقل دریایی و ریلی به زیرساختها و توسعه تسهیلات
پیشنهادها برای ایجاد هماهنگی بین حملونقل دریایی و ریلی بهمنظور توسعه هاب ترانزیت
ارائه راهکارهایی برای مدیریت و حل چالشهای موجود در تبدیل شدن به هاب ترانزیت
در پایان باید بیان کرد نتایج بررسی و تحلیل میزان وابستگی حملونقل دریایی و ریلی در ایران برای تبدیل شدن به هاب ترانزیت غرب آسیا در تکمیل ارتباط و اتصال این ۲ نوع حملونقل در کشور خلاصه میشود.
ارسال به دوستان
یادداشت روز
آداب جنگ از دیپلماسی تا رسانه
حمید ملکزاده*: ما در میانه جنگ هستیم. اگرچه این جنگ هنوز بیرون از محدوده سرزمینی ما جریان دارد، با این حال نمیتوانیم مطمئن باشیم که روندهای آتی و تحولات آینده به همین شکل باقی میماند. این جنگ نیز درست مثل همه نمونههای دیگری که از منازعات نظامی وجودشناختی جاری میان بازیگران عمده سیاسی میشناسیم، موضوعی بسیار پیچیده است که دامنه گستردهای از مسائل مربوط به دیپلماسی، دیپلماسی عمومی و جنگ رسانهای را شامل میشود. تا جایی که میدانیم مسؤولان حکومتی و تصمیمگیران عمده در نظام تصمیمگیری جمهوری اسلامی ایران، هم در عرصه مسائل مربوط به دیپلماسی، یعنی هم در رابطه با دولتها و بازیگران منطقهای و هم در ارتباط با نهادهای بینالمللی تأثیرگذار در این زمینه، فعالیتهای پیگیر و مستمری را درباره مسائل مربوط به دیپلماسی جنگ در دستور کار قرار دادهاند. تا جایی که میدانیم تمهیدات نظامی لازم نیز درباره این موضوع توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اندیشیده شده است. نتایج حاصل از اقدام هوشمندانه و بهموقع جمهوری اسلامی ایران در جریان عملیات «وعده صادق2» نیز تا حد زیادی در حوزه دیپلماسی عمومی، بویژه در میان افکار عمومی منطقه و علاقهمندان به مقاومت در دیگر نقاط جهان تأثیرگذار بوده و کفه ترازو را به نفع جمهوری اسلامی ایران سنگین کرده است. با این وجود هنوز مسائلی هست که در زمینه مواجهه با افکار عمومی داخلی باید درباره آنها صحبت کنیم؛ مسائلی که ناگفته گذاشتن آنها در بلندمدت میتواند روند آینده این جنگ و این نزاع سخت گریزناپذیر را برای ما با چالشهایی قابلتوجه مواجه کند.
* باید بپذیریم در وضعیت عادی نیستیم
اینکه واقعیت جاری جنگ با رژیم صهیونیستی و وضعیت غیرعادی موجود در آن را بپذیریم به هیچ عنوان به این معنا نیست که ما جنگطلب هستیم یا اینکه از جنگ دفاع میکنیم.
این تنها تلاشی است که برای ارائه کردن توصیفی دقیق، روشن و صادقانه از وضعیت انجام میدهیم. برای فهمیدن این موضوع باید از قبل این نکته را در نظر بگیرید که جنگ در جهان جدید به طور عام، و جنگی که ما با شریرترین نیروهای نظامی در تمام تاریخ خودمان به عنوان یک مردم داشتهایم، یعنی با رژیم اشغالگر قدس، با آنچه از جنگهای کلاسیک میشناسیم تفاوتهایی بنیادین دارد. در جنگی که از آن صحبت میکنیم موشکها دیگر تنها برای کشتن نیستند که شلیک میشوند. حتی میتوانیم ادعا کنیم که کشتن تنها برای حذف کردن شخص یا اشخاص اتفاق نمیافتد. در این شکل جدید از جنگ، هر گلولهای که شلیک میشود چیزی بیش از جان هدف یا اهداف خودش را قصد کرده است. احتمالا به همین خاطر است که عملیات «وعده صادق 2» بعد از گزافههایی که نخستوزیر رژیم خطاب به ملت ایران ایراد کرد انجام شد و احتمالا مناسبترین زمان ممکن برای انجام دادن چنین عملیاتی به حساب میآمد.
با عنایت به آنچه تا اینجا آوردیم «وعده صادق 2» را نباید بهعنوان نقطه پایانی بر جنگی که ما در میانه آن هستیم در نظر بگیریم. این تنها یک تحول جدی و قدمی تأثیرگذار است که باید آن را درست در معنای حقیقی خود فهمیده و برای قدمهای بعدتر از آن آماده شویم. سفرهایی که بعد از پاسخ ایران به شرارتهای رژیم صهیونیستی از طرف رئیسجمهور و وزیر امور خارجه دولت جمهوری اسلامی ایران انجام شد، در کنار برگزاری نماز جمعه با حضور با صلابت رهبر انقلاب در مصلای امام خمینی تهران، دنبالههای این پاسخ معنادار بودند. همه اینها یک معنای مشخص دارند: ما در یک وضعیت عادی نیستیم اما هراسی هم از آن نداریم. یعنی هم برای هر دقیقه از آن و تحولاتی که آبستن آن است برنامههای مشخصی داریم و هم در عالیترین سطح از مقامات، حاضریم هزینه این دفاعمقدس از ایران و ایده مقاومتی را که از ارزشهای اساسی آن نیرو گرفته است بپردازیم. این موضوعی است که هنوز به طور کافی و به شکلی متکافی در رسانههای ما به آن پرداخته نشده است.
* دلهای قوی، اذهان روشن
پاسخ غافلگیرکننده ایران به شرارتهای ارتش رژیم صهیونیستی علیه تمامیت ارضی و منافع مستقیم دولت جمهوری اسلامی ایران بعد از اجرای عملیات «وعده صادق2» شرایط جدیدی را در جنگ ما با رژیم اشغالگر قدس به وجود آورده است؛ شرایط تازهای که بر اساس آن کابینه امنیتی نتانیاهو یا باید شکست در مقابل ایران را پذیرفته و به روندهای دیپلماتیکی که از آلام مردم مسلمان در منطقه غرب آسیا میکاهد تن بدهد، یا باید در عملیاتی کور دامنه نزاع را گستردهتر کرده و در پاسخ به اقدام ایران علیه رژیم صهیونیستی، پاسخی نظامی را تدارک ببیند.
اینطور به نظر میرسد که کابینه نتانیاهو که گستردهتر کردن جنگ را به عنوان سرپوشی برای شکستهای معناداری که در میدان خورده، انتخاب کرده است، در مسیر دوم حرکت خواهد کرد. به همین خاطر است که دستگاه تبلیغاتی رژیم سعی میکند با بحث کردن مدام درباره حمله به ایران یا منافع مستقیم ما در محدوده سرزمینی خودمان ترسی که برای مدتها در سرزمینهای اشغالی احساس میشد را در ایران تولید کند. آگاهی ما از این موضوع نباید ما را در موقعیتی قرار دهد که واقعیت نزاع سختی که در آن قرار داریم را فراموش کنیم. این بازی روانی را باید در کنار مجموعه دیگری از اقدامات، از جمله فعال شدن دوباره بال تبلیغاتی وابسته به رضا پهلوی و البته خبر بازگشت تلویزیون منوتو به عنوان بازوی تبلیغاتی این جریان در نظر بگیریم. این یک بسته ترکیبی برای وارد شدن به جنگی ترکیبی است؛ جنگی که احتمالا با حمایت سربازان صهیونیست فارسیزبان جریان مییابد. ما نباید فراموش کنیم و نباید صحبت کردن درباره این موضوع را کنار بگذاریم که «ما در میانه جنگ هستیم، جنگی بنیادین برای حفاظت از حیثیت وجود شناختی خودمان در مقام یک واحد سیاسی». تنها در چنین حالتی است که میتوانیم انتظار داشته باشیم مردم ما با دلهای قوی و اذهانی آماده به استقبال شریرترین دشمنان تاریخ ایران خواهند رفت.
پژوهشگر اندیشههای سیاسی *
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|