|
اخبار
اتصال 600 مدرسه به شبکه ملی اطلاعات
مجری خدمات اتصال و دسترسی پرسرعت مدارس به شبکه ملی اطلاعات در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از اتصال ۶۰۰ مدرسه به شبکه ملی اطلاعات بر بستر فیبر نوری خبر داد. ولیالله مرادی اظهار کرد: در پی پیشبینی اتصال و دسترسی پرسرعت سازمانها، مراکز آموزشی، پژوهشی، حوزوی، کسبوکارها و کاربران تجاری با حداقل سرعت 100 مگابیت بر ثانیه در سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، تفاهمنامهای بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت آموزشوپرورش در سال گذشته امضا شد تا بر اساس آن مدارس کشور بر بستر فناوری فیبر نوری به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند. وی با اشاره به اجرای پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب وکارها تصریح کرد: با اجرا و توسعه پروژه ملی فیبر نوری در سراسر کشور، اتصال هزار و ۶۵۶ مدرسه به شبکه ملی اطلاعات نیز آغاز شد که در حال حاضر از این تعداد، ۶۰۰ مدرسه در ۴۴ شهر در سراسر کشور بر بستر فیبر نوری به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند.
***
وضعیت قرمز هوا در ۵ محدوده تهران
شاخص آلودگی هوای پایتخت دیروز نیز ناسالم بود و روی عدد 112 قرار گرفت تا کیفیت هوای این کلانشهر همچنان در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار گیرد. بنا بر اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، در شرایطی که کیفیت هوا در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار گیرد، افراد خیلی حساس در صورت امکان باید فعالیتهای سنگین و طولانی خود را کاهش بدهند. روز گذشته ایستگاههای شادآباد، شهرداری منطقه ۱۱، شهرداری منطقه ۱۹، میدان فتح و وردآورد با شاخصی بالاتر از عدد ۱۵۰ در وضعیت ناسالم قرار گرفتند. بر اساس روزشمار شاخص آلودگی، برای هوای تهران از ابتدای امسال تاکنون ۵ روز هوای پاک، ۱۶۵ روز هوای قابل قبول، ۷۱ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۳ روز ناسالم به ثبت رسیده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل تهرانیها ۸ روز پاک، ۱۷۳ روز قابل قبول، ۵۷ روز ناسالم برای گروههای حساس و ۶ روز ناسالم را تجربه کردند.
***
خروج ۱۰۰ هزار مددجو از پوشش کمیته امداد
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) از ایجاد بیش از ۲۶۷ هزار فرصت شغلی و خروج ۱۰۰ هزار نفر از تحت پوشش کمیته امداد با حمایت بانکها و دولت خبر داد. سیدمرتضی بختیاری در مراسم تجلیل از یاوران اشتغال با حضور مدیران عامل بانکها و وزیر اقتصاد و دارایی به بیان گزارشی از عملکرد کمیته امداد در حوزه اشتغالزایی پرداخت. وی در این مراسم از همکاری و حمایت بیدریغ مدیران عامل بانکها و بانک مرکزی قدردانی کرد و گفت: سال گذشته با وجود اینکه در بودجه ۳۵ هزار میلیارد تومان برای کمیته امداد پیشبینی شده بود و تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری در اولویت بانکها قرار داشت، مدیران عامل بانکها و بانک مرکزی با وجود تمام مشکلات منابع و مصارف، دست ما را گرفتند. با وجود ناترازیها، توانستیم بیش از ۷۰ درصد از این بودجه را در استانها جذب کنیم. بختیاری ادامه داد: در نتیجه این حمایتها، موفق شدیم ۲۶۷,۷۰۰ فرصت شغلی در سراسر کشور ایجاد کنیم. همچنین مجموع تسهیلاتی که از بانکها، استانداریها و صندوق قرضالحسنه همت دریافت کردیم، به ۳۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. در مجموع توانستیم ۷۵ درصد از تسهیلات کل را جذب کنیم و گام مهمی در راستای توانمندسازی مددجویان برداریم. وی در ادامه افزود: سال گذشته خوشبختانه موفق شدیم بیش از ۱۰۰ هزار نفر را از پوشش کمیته امداد خارج کنیم. امسال نیز با وعده حمایت رئیسجمهور، امیدواریم تا پایان اسفند ۱۱۰ هزار نفر دیگر از مددجویان کمیته امداد به خودکفایی برسند. رئیس کمیته امداد با اشاره به آمار مستعدین اشتغال تحت پوشش کمیته امداد گفت: ما در حال حاضر یک میلیون و ۴۲۵ هزار و ۱۴ خانوار تحت پوشش داریم که از این تعداد، ۶۱ هزار و ۴۸۴ خانوار سرپرست آنها بانو هستند. همچنین ۹۴۸ هزار و ۶۷۳ نفر از این آمار در مناطق روستایی زندگی میکنند و تعداد افراد مستعد اشتغال در رده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال، بالغ بر ۵۳۱ هزار و ۴۳۰ نفر است.
ارسال به دوستان
نگاهی به تأثیر بلندمرتبهسازیهای بیرویه در تهران و کلانشهرها بر تشدید ناترازیهای انرژی و بروز خاموشیها
تراکم بحران
زینبسادات فخرایی: ناترازی شدید گاز و برق، تهران را با خاموشی مواجه کرده است. گسترش ساختمانهای بلندمرتبه، به دلیل مصرف بالای انرژی برای گرمایش و تهویه، بار سنگینی بر شبکه برق و گاز کشور وارد کرده است و حالا این برجهای بلند، پنهانترین عامل خاموشیهای گسترده شهر تهران شدهاند.
دولت اخیرا اعلام کرد به دلیل قطع مازوتسوزی در نیروگاهها، خاموشیهای گستردهای در پیش است و جدول زمانبندی قطع برق نیز منتشر شد. طبق گزارشها، زمستان تاریکی امسال برای کشور پیشبینی میشود. با این حال، واقعیات نشان میدهد علت اصلی خاموشیها نه قطع مازوتسوزی، بلکه کمبود گازوئیل در نیروگاهها است. ناترازی انرژی بویژه در تهران بهشدت نمایان است. به گفته محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع توانیر، ۶۰ درصد مصرف برق کشور به بخش خانگی اختصاص دارد. سعید عقلی، مدیر سابق مرکز دیسپیچینگ شبکه گاز کشور نیز اعلام کرده است بخش خانگی ۷۰ درصد گاز تولیدی کشور را مصرف میکند. این آمارها نشان میدهد در کنار مشکلات مربوط به تأمین سوخت نیروگاهها، افزایش مصرف انرژی در بخش خانگی نقش پررنگی در تشدید ناترازی برق و گاز دارد.
یکی از دلایل اصلی این افزایش مصرف انرژی، گسترش بلندمرتبهسازی در شهرهایی مثل تهران است. تحقیقاتی که توسط شرکت UCL «UCL Energy Institute» انجام شده است، نشان میدهد ساختمانهای بلندمرتبه به دلیل نیاز بیشتر به تهویه، روشنایی و سیستمهای گرمایشی، مصرف انرژی بسیار بیشتری دارند. این عامل بویژه در پیک مصرف برق و گاز، بار زیادی به شبکه وارد میکند و به بحران انرژی دامن میزند.
* ناترازی ۱۰۰۰ مگاواتی برق تهران
طبق اعلام فرهاد شبیهی، مدیرعامل برق منطقهای تهران، ناترازی برق در تهران بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ مگاوات تخمین زده میشود. این ناترازی عمدتا به کمبود گازوئیل برای تولید برق و کمبود منابع انرژی برای تأمین نیازهای شهروندان برمیگردد.
این وضعیت در حالی است که به گفته مصطفی رجبیمشهدی، مدیرعامل توانیر، تنها ۴۰ درصد مخازن سوخت نیروگاهها پر است و تحویل گازوئیل به نیروگاهها نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است. در عین حال، ۷۰ درصد برق مصرفی کشور توسط نیروگاهها تولید میشود که این امر نشان میدهد بخش اعظم مشکل، ناشی از کمبود سوخت برای تولید برق است.
علاوه بر این، سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز نیز اعلام کرده است میزان ناترازی گاز در زمستان امسال به ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب میرسد که این موضوع به دلیل وابستگی بیش از حد به گاز در تمام بخشها از خانگی تا صنعتی و نیروگاهی است. نکته قابلتوجه دیگر اینکه بخش خانگی ۶۰ درصد مصرف برق و ۷۰ درصد مصرف گاز کشور را به خود اختصاص داده است که این میزان بالا در کنار دیگر مشکلات سیستم انرژی کشور، باعث تشدید ناترازی میشود. به طور مشخص، ناترازی برق در تهران که به خاموشیهای اخیر منجر شده، بخشی از این تصویر کلی است که نشان میدهد مصرف انرژی در پایتخت بهشدت از تولید آن پیشی گرفته و علت آن «شهر ناتراز» است.
* بلندمرتبهسازی و نقش آن در ناترازی انرژی
یکی از عوامل مهمی که در ناترازی انرژی نقش دارد، توسعه و ساخت ساختمانهای بلندمرتبه در تهران است. تحقیقات مختلف نشان میدهد مصرف انرژی در ساختمانهای بلندمرتبه به طور چشمگیری بیشتر از ساختمانهای کمارتفاع است.
طبق مطالعات UCL Energy Institute، مصرف برق در ساختمانهای بلند تقریبا 2.5 برابر بیشتر از ساختمانهای کوتاهتر است. این افزایش مصرف عمدتا به دلیل نیاز بیشتر به تهویه مطبوع، روشنایی و سیستمهای گرمایشی مرکزی است که در ساختمانهای بلندتر وجود دارد، همچنین، مصرف گاز در این ساختمانها تا ۴۰ درصد بیشتر از ساختمانهای کمارتفاع است، زیرا این ساختمانها به سیستمهای پیچیدهتری برای تأمین گرمایش و سرمایش نیاز دارند که مصرف انرژی آنها را افزایش میدهد.
در پژوهشی در بریتیش کلمبیا مشخص شد ساختمانهای بلندتر از ۱۵ طبقه بهطور میانگین ۵۰ درصد بیشتر از ساختمانهای کمارتفاع انرژی مصرف میکنند. این افزایش مصرف، بویژه در ساختمانهایی که از سیستمهای گرمایش گازی استفاده میکنند، به چشم میخورد که در برخی موارد باعث افزایش ۳۷ درصدی مصرف کل انرژی
میشود.
به عبارت دیگر، ساختمانهای بلند مرتبه به دلیل نیاز به تجهیزات پیچیدهتر برای مدیریت فضاهای بزرگتر و طبقات بیشتر، مصرف انرژی بیشتری دارند که به مشکلات زیادی در تأمین انرژی منجر میشود. در نتیجه، ساخت و توسعه ساختمانهای بلندمرتبه در تهران هم نهتنها باعث افزایش مصرف انرژی میشود، بلکه بهطور غیرمستقیم بر ناترازی انرژی و خاموشیهای گسترده تأثیر میگذارد.
این بحران نیازمند توجه جدی به بهینهسازی مصرف انرژی، بهبود سیستمهای گرمایش و سرمایش و طراحی شهر تراز و متناسب با توان انرژی کشور است تا از بروز بحرانهای بیشتر جلوگیری شود.
در نمودار بالا، میزان مصرف انرژی در ساختمانهای بلندمرتبه نشان داده شده است.
ارسال به دوستان
فرمانده فراجا:
800 هزار تبعه غیرمجاز از کشور طرد شدند
پس از تصمیم جدی برای طرد اتباع غیرمجاز از کشور و تلاش نیروی انتظامی برای شناسایی این افراد و هدایت آنها به مرزها برای بازگشت به کشورشان، طی چند ماه اخیر 800 هزار تبعه از کشور طرد شدهاند که 200 هزار نفر از آنها اتباع غیرمجازی هستند که به صورت خودمعرف حاضر به خروج از کشور شدهاند.
در این باره فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: فرماندهی انتظامی در قول خود به مردم یعنی طرد 2میلیون نفر از اتباع خارجی غیرمجاز مصمم است و به قولی که به مردم داده حتما عمل خواهد کرد. سردار احمدرضا رادان دیروز با حضور در آیین افتتاح پروژههای عمرانی ستاد فرماندهی انتظامی استان البرز با تسلیت ایام فاطمیه، اظهار کرد: با تلاش برای ساخت منازل سازمانی و ملکی، بزرگترین دغدغه همکاران ما قابل حل است.
این مقام ارشد انتظامی اظهار کرد: برای کل کشور برنامه ساخت ۱۰۰ هزار منزل سازمانی را پیشبینی کردهایم که در حال انجام است و امیدواریم با کمکی که دولت و مجلس محترم خواهند داشت بتوانیم در ساخت این منازل سرعت عمل بیشتری داشته باشیم.
سردار رادان افزود: فرماندهی انتظامی در قول خود به مردم یعنی طرد 2 میلیون نفر از اتباع خارجی غیرمجاز مصمم است و به قولی که به مردم داده همچون تعقیب اشرار حادثه تفتان حتما عمل خواهد کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۸۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز از کشور طرد شده و عملیات طرد همچنان ادامه دارد و تا پایان سال طرد 2 میلیون تبعه غیرمجاز قطعا محقق خواهد شد. فرمانده انتظامی کل کشور افزود: کسانی که به هر دلیلی اتباع غیرمجاز را بهکار بگیرند برابر قانون شامل حال مجازات هستند و ما با تشکیل پرونده، این افراد را به محاکم قضایی معرفی میکنیم. وی بیان کرد: تاکنون بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز خودمعرف نیز برای ترک کشور خود را به پلیس معرفی کردهاند.
ارسال به دوستان
عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران در گفت و گو با «وطن امروز» هشدار داد
شیوع بیماری ناشناخته در کشور
این روزها مراجعه بیماران با علائم مشابه شبیه آنفلوآنزا یا سرماخوردگی شدید همراه با گلودرد و اسهال به مراکز درمانی و بیمارستانی زیاد شده است؛ بیماری ویروسیای که طبق گفته کارشناسان بهداشت عامل آن هنوز مشخص نیست و حتی مصرف دارو هم تاثیری بر بهبود بیماران ندارد.
این بیماری هر چند تهدیدکننده و کشنده نیست ولی مبتلایان به آن را چند روز زمینگیر میکند.
بر اساس پژوهشهای به عمل آمده، ذرات حاوی ویروسهایی چون آنفلوآنزا، کرونا و سرماخوردگی در هوای سرد از ثبات و پایداری بیشتری برخوردار بوده و به راحتی منتقل میشوند، بنابراین در فصل سرما بیماریهایی که عامل آنها ویروس است افزایش مییابد، چرا که فعالیت ویروسها معمولا به علت سکون هوا در فصول سرد بیشتر است.
مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با «وطن امروز» درباره علت افزایش میزان مراجعان به مراکز درمانی با علائم سرماخوردگی شدید، ضعف و بیحالی گفت: با افت دمای هوا، فعالیت ویروسها بیشتر میشود، به طوری که طی چند روز اخیر میزان مراجعهکنندگان به مراکز درمانی و بیمارستانی زیاد شده است.
وی با بیان اینکه خیلی از بیماران علاوه بر داشتن علائم آنفلوآنزا به بیماری ناشناخته گوارشی مبتلا هستند، افزود: به نظر میرسد چون عامل این بیماری فعلا ناشناخته است، بهتر است مردم نسبت به پیشگیری از آن اقدام کنند. استفاده از ماسک همچنین شستن مرتب دستها و رعایت پروتکلهای بهداشتی ضروری به نظر میرسد، بویژه افرادی که دارای ضعف ایمنی یا بیماری زمینهای هستند.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه افرادی که به ویروس گوارشی مبتلا شدهاند باید مایعات زیادی مصرف کنند، افزود: این بیماری ناشناخته پرهیز غذایی ندارد و کسانی که به آن دچار میشوند برای تقویت بنیه خود بهتر است موز، گوشت، آب ماهیچه، برنج و سیبزمینی مصرف کنند، البته دوره بهبودی آن گذرا است و خیلی تهدیدکننده نیست ولی بیمار تا چند روز درگیر آن خواهد بود.
محرز افزود: اینکه چنین بیماری ویروسی وجود دارد، قطعا درست است ولی نوع ویروس هنوز مشخص نشده و احتمال اینکه سویهای از کرونا باشد بعید به نظر نمیرسد. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه باید بررسیهایی انجام شود تا مشخص شود عامل این عارضه چیست، اظهار داشت: از این به بعد بیشتر در دنیا ویروس خواهیم داشت، چرا که محیط زیست توسط عوامل انسانی دچار تخریب شده و اکنون حیوانهای خانگی بیشتر شدهاند که این عوامل تاثیر بسزایی بر افزایش بیماریهای نوظهور دارد.
ارسال به دوستان
محموله ۲۲۰ تنی کمکهای مردمی عازم لبنان و سوریه شد
مرهمی بر زخم مردم مظلوم فلسطین و لبنان
این روزها ایرانیان در قالب پویش «ایران همدل» هر آنچه را که در توانشان است برای کمک و همدلی با مردم مقاوم لبنان و فلسطین در طبق اخلاص گذاشتهاند؛ پویش خیرخواهانهای که تا زمان بازگشت شرایط عادی زندگی در مناطق جنگزده لبنان و غزه ادامه دارد، به طوری که همچنان صف اهدای طلا و جواهرات برای کمکرسانی به مردم مظلوم فلسطین و لبنان شلوغ است. رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر از اعزام محموله کمکهای مردمی با وزن ۲۲۰ تن به لبنان و سوریه خبر داد و گفت: این محموله به جز اقلام زیستی، داروهای مورد نیاز مردم را نیز شامل میشود. بابک محمودی دیروز اظهار داشت: کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم ایران برای مردم مظلوم لبنان و سوریه از سراسر کشور جمعآوری و بررسی لازم برای سلامت و تاریخ انقضای کمکهای غیرنقدی انجام شده همچنین کمکهای نقدی نیز به داروهای مورد نیاز مردم مظلوم تبدیل و امروز در قالب ۱۰ تریلر اعزام شد. وی با اشاره به اینکه این محموله دهمین محموله کمک برای مردم لبنان و سوریه است، افزود: محمولههای اهدایی به مردم جنگزده لبنان و سوریه با توجه به نوع و شرایط کالا به ۳ صورت زمینی، دریایی و هوایی به منطقه اعزام میشود و مردم همچنان میتوانند کمکهای خود را از طریق هلالاحمر به دست مردم مظلوم لبنان و سوریه برسانند. ۱۳ آبان امسال، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: پس از فرمایش و تاکیدهای رهبر معظم انقلاب درباره یاری همهجانبه به مظلومان لبنان و فلسطین و جبهه مقاومت و اعلام شماره حسابهای جمعیت هلالاحمر از طریق فراخوان رسمی، تاکنون بیش از ١٧٠ میلیارد تومان کمک نقدی جمعآوری شده است. وی اظهار کرد: افزون بر کمکهای نقدی، همچنین ١٢٠٠ تن کالای غیرنقدی اهدایی مردم، خیران و حامیان جمعیت هلالاحمر شامل اقلام دارویی، زیستی و غذایی در قالب کمکهای بشردوستانه و از طریق محمولههای دریایی و هوایی به مناطق جنگزده ارسال شده است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|