|
اخبار
استیضاح همتی رسماً به جریان افتاد
عضو هیاترئیسه مجلس با اعلام این خبر که استیضاح وزیر اقتصاد رسما به جریان افتاد، گفت: طبق آییننامه داخلی مجلس، کمیسیون اقتصادی یک هفته فرصت دارد تا با دعوت از وزیر اقتصاد و نمایندگان متقاضی استیضاح، محورهای استیضاح آقای همتی را مورد ارزیابی قرار دهد.
احمد نادری با اعلام این خبر که استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی با 89 امضا به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شده است، افزود: براساس آییننامه داخلی هماکنون فرآیند استیضاح آقای همتی در کمیسیون اقتصادی رسما به جریان افتاد.
وی بیان کرد: بر همین مبنا کمیسیون اقتصادی یک هفته فرصت دارد تا با دعوت از وزیر اقتصاد، توضیحات وی را در حضور نمایندگان استیضاحکننده مورد ارزیابی قرار دهد.
عضو هیاترئیسه مجلس خاطرنشان کرد: کمیسیون اقتصادی پس از برگزاری نشست مشترک با وزیر اقتصاد، باید گزارشی از این نشست را به هیاترئیسه ارسال کند تا این گزارش در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار گیرد. پس از اعلام وصول گزارش کمیسیون اقتصادی از سوی هیات رئیسه، آقای همتی 10 روز فرصت دارد تا با حضور در صحن مجلس توضیحات خود را به نمایندگان ارائه کند.
***
پزشکیان: قاتلان غزه مخل امنیتند
رئیسجمهور گفت: ما دنبال جنگ نیستیم و با همسایگانمان برادریم، آنکه قاتل است و انسانهای بیگناه را بمباران میکند، جهان را ناامن کرده است، نه ما.
به گزارش تسنیم، مسعود پزشکیان صبح دیروز در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران بیان کرد: امروز قاتلانی در دنیا هستند که صدها هزار نفر را کشتهاند و الان هم در حال قتلعام مردم غزه هستند و همزمان ادعای حمایت از حقوق بشر را دارند! اینان میگویند «میخواهیم در منطقه امنیت ایجاد کنیم». آنها دست از کشتار بردارند، منطقه امن میشود. ما دنبال جنگ نیستیم و با همسایگانمان برادریم، آن که قاتل است و انسانهای بیگناه را بمباران میکند، جهان را ناامن کرده است، نه ما.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: هرکس به ایران بیاید، میهمان ما است و در کشورهای همسایه نیز خود را میهمان میدانیم.
***
رؤسای ستاد کل ایران و عمان طرح اخراج فلسطینیان را محکوم کردند
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان و رئیس ستاد نیروهای مسلح سلطنت عمان ضمن بررسی اوضاع منطقه بویژه نسلکشی مردم مظلوم فلسطین در غزه، طرح شوم کوچاندن و اخراج فلسطینیان از سرزمین مادری آنها را بهشدت محکوم کردند.
دریاسالار عبدالله بن خمیس الرئیسی، رئیس ستاد نیروهای مسلح سلطنت عمان صبح دیروز با حضور در محل ستاد کل نیروهای مسلح با سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.
سرلشکر باقری در این دیدار خاطرنشان کرد: با توجه به خوی وحشیگری و توسعهطلبی رژیم صهیونیستی که همواره به دنبال توسعه سرزمینی است؛ تنها راه مقابله با این رژیم اشغالگر و تروریست، اتحاد و همدلی کشورهای منطقه است.
در بخش دیگری از این دیدار، طرفین ضمن بررسی اوضاع منطقه بویژه نسلکشی مردم مظلوم فلسطین در غزه، طرح شوم کوچاندن و اخراج فلسطینیان از سرزمین مادری آنها را بهشدت محکوم کردند.
دریاسالار عبدالله بن خمیس الرئیسی، رئیس ستادکل نیروهای مسلح سلطنت عمان در این دیدار با بیان اینکه روابط ۲ کشور از دیرباز بر حسن اعتماد متقابل بنا شده است، گفت: عمان همواره بر توسعه روابط ۲ کشور در تمام سطوح تأکید دارد.
وی اضافه کرد: همواره تعامل و همکاری مناسبی بین نیروهای نظامی و امنیتی ۲ کشور برقرار است.
***
توضیحات قوه قضائیه درباره پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی
طبق اعلام مرکز رسانه قوه قضائیه، پرونده محمدی و حامدی با نظر موافق کمیسیون عفو در فهرست پیشنهادی عفو ۲۲ بهمن قرار گرفت و با موافقت رهبر معظم انقلاب با فهرست پیشنهادی رئیس قوه قضائیه، این افراد مشمول عفو شدند.
به گزارش فارس، تابستان سال جاری الهه محمدی و نیلوفر حامدی، 2 محکوم امنیتی با نوشتن نامهای به رئیس قوه قضائیه نسبت به اقدامات خود در سالهای پیش از دستگیری ابراز ندامت کرده و تقاضای عفو و بخشودگی کردند.
محمدی و حامدی در نامهای که به رئیس قوه قضائیه نوشتند ضمن ابراز ندامت از رفتار گذشتهشان متعهد شدهاند مانند زمان پس از آزادی موقتشان از زندان (ماههای گذشته) هیچ رفتار خلاف قانونی مرتکب نشده و نسبت به اقداماتشان در سالهای گذشته که منجر به صدور حکم محکومیت برای آنان شد نیز ابراز پشیمانی کردند.
پاییز سال جاری سخنگوی قوه قضائیه نیز اعلام کرد، پس از موافقت رئیس قوه قضائیه با ارجاع پرونده این دو نفر به کمیسیون عفو و بخشودگی، مراتب در دادگستری استان تهران پیگیری و پرونده مذکور در کمیسیون عفو استانی بررسی شد. سپس این پرونده با نظر موافق به کمیسیون عفو مرکزی ارسال شده و در این کمیسیون در نوبت رسیدگی قرار دارد.
در نهایت با نظر موافق این کمیسیون نام محکومان مورد اشاره در فهرست پیشنهادی عفو ۲۲ بهمن قرار گرفت. با موافقت رهبر معظم انقلاب با فهرست پیشنهادی رئیس قوه قضائیه، این افراد نیز مشمول عفو قرار گرفتند.
ارسال به دوستان
جدیدترین اظهارات ترامپ چگونه دستهای خالی او علیه ایران را فاش کرد
جفت پوچ!
گروه سیاسی: رئیسجمهور آمریکا دوباره به لفاظی جدیدی نسبت به کشورمان مبادرت کرده است. او که نشان داده از ثبات رای خوبی برخوردار نیست، بهرغم آنکه چند روز پیش در جریان ملاقات با نخستوزیر رژیم صهیونیستی از قدرت ایران سخن گفته بود، در مصاحبهای که بتازگی فاکسنیوز پخش کرده است، از آنچه «وحشت و عصبی بودن ایران» از آن یاد کرده، سخن گفته است!
به گزارش «وطن امروز»، شامگاه دوشنبه 22 بهمن در حالی که تمام دنیا شاهد اتحاد ایرانیان در راهپیمایی میلیونی بزرگداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بودند، شبکه آمریکایی فاکسنیوز گفتوگویی از ترامپ منتشر کرد که در آن وی به موضوع نحوه تعامل با ایران پرداخته است.
ترامپ در این گفتوگوی تلویزیونی گفت: «همه تصور میکنند اسرائیل با کمک و تایید ما خواهد رفت و ایران را بمباران خواهد کرد. ترجیح من این است که چنین اتفاقی نیفتد. بشدت ترجیح میدهم یک توافق با ایران را ببینم». وی با این ادعا که برای متوقف کردن ایران 2 راه وجود دارد، افزود: «یا با بمباران کردن ایران یا با یک تکه کاغذ نوشته. من ترجیح میدهم توافقی داشته باشیم که به آنها آسیب نزند».
ترامپ در ادامه این گفتوگو در ادعایی مضحک بیان داشت: «من فکر میکنم ایران خیلی وحشت کرده و عصبی شده، بویژه که سامانه دفاع هواییشان تا حد زیادی از بین رفته است. شاید همین حالا که با هم صحبت میکنیم آنها دنبال این باشند که سامانههای جدیدی تهیه کنند ولی فعلا که سامانه دفاع هواییشان به طور عمده از بین رفته است».
رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه خود همچنین با اشاره به حادثه انفجار پیجرها در لبنان گفت: «آنها ترسیدهاند و خواهان توافق هستند. من هم میخواهم با آنها به توافق برسم، بدون اینکه بمبارانشان کنم».
* استیصال مرد قمارباز
سخن از مواضع متناقض ترامپ بسیار است. او بارها نشان داده نهتنها روی قول و قرارهایش نمیایستد، بلکه حرف خودش را نیز براحتی تغییر میدهد.
اما درباره سخنان جدید او درباره کشورمان، میتوان 2 فرض را در نظر گرفت؛ اول اینکه پس از بیانات قاطع مقام معظم رهبری درباره عدم اعتماد به آمریکا و مذاکره نکردن با دولت این کشور، ترامپ که سعی داشت با سیاست سخنان نرم و اقدامات خشن، مسؤولان کشورمان را مجاب به پذیرش خواستههایش کند، اکنون نقشه خود را بر آب دیده و از سر انفعال و استیصال از ضعف ایران سخن میگوید.
اما در فرض دوم، بخشی از دلایل مواضع جدید ترامپ میتواند تحت تاثیر گفتوگوی او با نتانیاهو باشد. رژیم صهیونیستی مدعی است در حمله بامداد پنجم آبان امسال، بخش قابل توجهی از سیستم پدافند هوایی کشورمان را از کار انداخته است. خط غالبی که جریان رسانهای غرب دنبال کرده و میکند نیز همین است. همچنین فراموش نکنیم نخستوزیر رژیم صهیونیستی هنگام ملاقات با ترامپ به وی یک پیجر طلایی هدیه داد تا یادآور جنایات این رژیم علیه غیرنظامیان لبنانی باشد. ترامپ نیز در گفتوگویش با فاکسنیوز به عملیات تروریستی انفجار پیجرها اشاره کرده است.
البته باید اذعان کرد فرض دوم و تحت تاثیر قرار گرفتن ترامپ از نتانیاهو نمیتواند درست باشد، چرا که اسرائیل فرزند نامشروع آمریکاست و هر جنایتی که انجام میدهد، با کمک و تایید این کشور انجام میگیرد، لذا خود آمریکاییها بهتر از هر کسی میدانند که سیستم پدافند هوایی کشورمان و در مقایس بالاتر، قدرت نظامی کشورمان تا چه میزان است و نیاز نیست نتانیاهو در این باره چیزی به ترامپ بگوید.
در چند رزمایش اخیر نیروهای مسلح کشورمان بخوبی نشان داده شد که قدرت نظامی ایران در چه وضعیتی قرار دارد. بویژه در رزمایشهای پدافند هوایی سپاه و ارتش که انواع سیستمهای پدافند هوایی بومی و غیربومی به نمایش درآمدند، سیستم پدافندی کشورمان در صحنه عمل محک خورد. همچنین در رزمایش اقتدار پدافند هوایی ارتش، سیستم ضد هوایی برد بلند روسی «اس300» و سیستم پدافند هوایی بومی «باور 373» در عملیاتی مشترک، هوگردهای دشمن فرضی را در ارتفاع بالا مورد اصابت قرار دادند. فراموش نکنیم «باور 373» در حمله دوم رژیم صهیونیستی عملکردی فوقالعاده داشت و «اس300» نیز همان سامانهای است که غربیها مدعی بودند تمام آنها در حمله رژیم صهیونیستی از بین رفتهاند. به هر روی، اثبات قدرت نظامی ایران با وجود عملیات شگفتانگیزی چون حمله به پایگاه عینالاسد آمریکا که اتفاقا در دولت اول ترامپ انجام شد و همینطور 2 حمله تاریخی «وعده صادق یک و 2» به سرزمینهای اشغالی و دفاع جانانهای که پدافند هوایی در تجاوز هوایی اسرائیل از خود نشان داد و اجازه نداد حتی یکی از جنگندههای دشمن به حریم هوایی کشورمان ورود کند، امری بدیهی است و شرح آن در این مجال نمیگنجد.
* مشت پوچ ترامپ
ترامپ کاراکتری را برای خود برگزیده که از آن به عنوان «سیاستمدار دیوانه» یاد میشود. به قول ما ایرانیها او دشمنانش را به مرگ میگیرد تا به تب قانع شوند. درباره ایران ابتدا سعی کرد در عمل خشن باشد و در حرف نرم. از مذاکره گفت و در عمل سیاست فشار حداکثری را دنبال کرد.
اما درباره کشورمان، مشت پوچ ترامپ رو شد و با بیانات صریح مقام معظم رهبری در روز 19 دی ماه و این سخن که «آمریکا همان معاهده (برجام) را با وجود نقصهایی که داشت نقض کرد و از آن خارج شد. مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد» دست سیاستمدار دیوانه خالی ماند.
سپس مسؤولان و مقامات کشورمان در اعلام مواضعی واحد، سخنان رهبر معظم انقلاب را تایید کردند و 3 روز بعد نیز ملت ایران در راهپیمایی عظیم و میلیونی 22 بهمن که در حدود 1400 شهر و 38 هزار روستا در سراسر کشور بر پا شد، مظهر اتحاد ملی خود را به نمایش گذاشتند و پاسخ معناداری به لفظاییهایی ترامپ دادند.
از این رو باید گفت رئیسجمهور آمریکا خود بهتر از هر کس دیگری میداند که قدرت نظامی ایران متحد با بیش از 80 میلیون جمعیت و در پهنهای حدودا یک میلیون و 700 هزار کیلومتری و با صدها شهر موشکی زیرزمینی و سپاه و ارتش و بسیجی قدرتمند، چیزی نیست که او و فرزند ناخلفش اسرائیل از پس آن برآیند اما او تاجرمسلکی است که همواره سعی دارد به هر شکل و ترفندی، بیشترینها را آید خود کند و در آن سوی میز، صرفا با وعده و وعید، هیچ آوردهای نصیب طرف مقابل نکند.
* دوگانه جنگ - تسلیم!
ذکر این نکته نیز ضروری است که ترامپ در گفتوگوی اخیر خود با شبکه تلویزیونی فاکسنیوز که وابسته به جمهوریخواهان و همپیمانان ترامپ است، به صراحت گفته ایران اگر نمیخواهد بمباران شود، باید پای امضای یک تکه کاغذ بنشیند. به بیان واضحتر او ایران را در دوگانه جنگ (بمباران) - تسلیم قرار میدهد. میگوید اگر میخواهید بمباران نشوید، باید تسلیم شوید. این همان مسالهای است که عقلای کشورمان بارها نسبت به آن هشدار دادهاند؛ اینکه آمریکا به دنبال تسلیم شدن ایران است نه مذاکره.
مذاکره قاعدهای دارد و باید شرافتنمندانه باشد اما تسلیم هیچ قاعدهای ندارد جز پذیرش شروط طرف قویتر. مقام مظم رهبری نیز در سخنانشان اعلام کردند: «مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است». ترامپ صرفا در پی به تسلیم کشاندن کشورمان است. فراموش نکنیم او در یادداشت رسمی ریاست جمهوری خود درباره کشورمان، علاوه بر صنعت هستهای، سراغ توان موشکی ایران هم رفته و خواستار به تعطیلی کشاندن آن شده است.
ترامپ در سخنانش مدعی شده ایران وحشتزده است! این چگونه ترسی است که رهبری به صراحت از عدم مذاکره با آمریکا سخن گفته و مسؤولان نیز در صدایی واحد آن را تایید کردهاند. رئیسجمهور کشورمان در راهپیمایی 22 به صراحت گفت کلام رهبری فصلالخطاب است. مردم نیز در مقایس میلیونی در خیابانها و کوچههای شهرها و روستاهای کشور به صحنه آمدند و پیام معناداری به ترامپ فرستادند.
لذا رئیسجمهور آمریکا بخوبی میداند ایران قویتر از هر زمان دیگری است. اتفاقا در ایران تنها چیزی که وجود ندارد، ترس از حمله خارجی است. سردار حاجیزاده ،فرمانده هوافضای سپاه در راهپیمایی 22 بهمن جمله معناداری بر زبان جاری کرد. او گفت کسی نباید نگران بیرون (جنگ و عامل خارجی) باشد. ما باید مشکلات را در داخل کشور حل کنیم.
به واقع در شرایط کنونی و قدرتی که در درجه اول از وحدت ملت ایران و در درجه دوم از نیروی ایمان، همچنین انواع تسلیحات مدرن و قدرتمند نیروهای مسلح ساطع میشود، کسی از حمله خارجی باکی ندارد و ترامپ هم این را بخوبی میداند اما او قمارباز است و سعی دارد از کاه کوه بسازد و این بار شانس خود را در ضعیف جلوه دادن کشورمان امتحان کند. ایران قوی دست رد به سینه این قمارباز زده و بهرغم اینکه واقف به قدرت کشورمان است، سعی میکند با تکرار ادعای صهیونیستها درباره لطمه به سیستم پدافند هوایی ایران و احتمال حمله هوایی مجدد به کشورمان، از این نمد کلاهی برای خود ببافند.
این ترامپ همان ترامپ دوره قبل است؛ چیزی تغییر نکرده. مذاکره از دید او یا تسلیم بیقید و شرط است یا امتیازگیری از طرف مقابل و در عوض دادن وعدههایی که مثل خروج از برجام، براحتی زیر آن میزد و همه چیز را بر هم میریزد.
ارسال به دوستان
پیرامون موضع صریح رهبر انقلاب درباره مذاکره با ترامپ
پیام در داخل هم دریافت شد
ثنا مجد: جمعه گذشته رهبر حکیم انقلاب اسلامی در جمع فرماندهان نیروی هوایی ارتش موضع صریحشان درباره «مذاکره با آمریکا» را بار دیگر اعلام کردند.
معظمله با اشاره به تجربه تلخ دهه 90، بر ناکارآمدی این رویکرد در گرهگشایی از مشکلات کشور تأکید کرده و پاسخ قاطع و عزتمندانهای به گزافهگوییهایی اخیر رئیسجمهور ایالات متحده دادند.
بیان این مطالب در جمع فرماندهان نیروی هوایی ارتش مقتدر جمهوری اسلامی، آن هم پس از تأکید بر ارتقا و تقویت توان نظامی نیروهای مسلح کشور، قطعا پیام لازم را به «مخاطب مورد نظر» ارسال کرده است اما صرفنظر از این نکته بسیار اساسی - که در جای خود باید به آن پرداخته شود - مقصود ما بررسی چرایی اعلان این موضوع است که چرا با وجود تاکیدات سابق، ایشان مجددا لازم دیدند پشت بلندگو مواضع جدید را مطرح کنند.
این البته نخستینبار نیست که رهبری این موضوع را به نحوی کاملا روشن و شفاف بیان میکنند، لیکن رفتار برخی افراد و جریانها در نسبت با این مساله به گونهای بوده که ایشان این بار به نحوی بسیار صریح و غیرقابل تفسیر بیان کردند.
رهبر انقلاب همواره و در تمام سالهای زعامتشان، موضع نظام اسلامی در برابر آمریکا را تبیین کردهاند اما مشخصا از اوایل دهه 90 که دوگانه ناصحیح «هستهای - معیشت» وارد گفتمان سیاسی کشور شد و حل این دوگانه نیز به شیوهای نادرست به «مذاکره» گره زده و متعاقب آن تمام امورات مملکت شرطی شد، با صراحت بیشتر و مصداقیتری به روشنگری این موضوع پرداختند. ایشان در آن سالها چه قبل از حصول توافق و چه پس از آن، بارها و بارها درباره تهیبودگی مذاکره و غیرقابل اعتماد بودن آمریکا هشدار دادند، پس از خروج ترامپ از توافق نیز با ارجاع به تجربه ناموفق برجام، تحقق هشدارهای پیشینشان در این باره را متذکر شدند اما متأسفانه برخی افراد و جریانهایی که نه در گذشته «تدبیر»ی جز مذاکره داشتهاند، نه در حال حاضر «راهبردی» غیر از آن دارند، با اصرار بر ادامه این مسیر و تفسیر به رایهای عجیب و قریب همه تلاش خود را برای فهم متعارف از این موضع صریح رهبری به کار گرفته و با لطایفالحیل کوشیدهاند رویکرد منفعلانه خویش را توجیه کنند!
بیتوجهی این جریان به هشدارهای مکرر رهبری و اصرار ناموجه به بازتکرار مذاکره با آمریکا، سبب شد ایشان در سال پایانی دولت دوازدهم با ابراز گلایه از این امر موضع نظام را به نحو علنیتری اعلام کنند: «خواهش میکنم همه این را توجه کنند! البته من این را بارها گفتهام، باز هم ناچارم بگویم، چون بعضیها یا متوجه نمیشوند یا وانمود میکنند متوجه نشدهاند! اینکه دشمن میگوید بیایید مذاکره کنیم، یعنی اینکه شما بیایید پشت میز مذاکره بنشینید و ما به شما بگوییم باید شما موشک نسازید، شما هم باید قبول کنید؛ اگر قبول کردید که خب! پدرتان درآمده؛ یعنی خودتان را بیدفاع کردهاید؛ اگر قبول نکردید، همین آش است و همین کاسه؛ باز هم دعوا، باز هم تحریم، باز هم تهدید» (10/5/1399). ایشان همچنین در مقطع دیگری متذکر شدند مشکل ما با آمریکا را فقط «باج دادن» حل میکند و این باج دادن فرآیند ناتمامی است که به موضوع هستهای منحصر نشده و گام به گام خردهفرمایشات بیشتری را شامل میشود تا آنجا که «پشت مرزهای خودتان، خودتان را محبوس کنید، دستتان را خالی کنید، صنایع دفاعیتان را تعطیل کنید. کدام ایرانی باغیرتی حاضر است یک چنین باجی بدهد؟» (5/9/1401). «نظام سیاسی آمریکا ادعای مسائل حیاتی را درباره جمهوری اسلامی ایران دارد... خب! اینها که نمیشود؛ انسانی که باشرف است و علاقهمند به حفظ مصالح کشور است که زیر بار این حرفها نمیرود؛ مذاکره یعنی این؛ اینکه بنده مخالفت میکنم با مذاکره، معنایش این است» (10/5/1399).
رهبر انقلاب حتی ناظر به بدعهدی ترامپ در ماجرای همان برجام شکسته- بستهای که به تصریح ایشان «برخی خطوط قرمز تعیینشده در آن رعایت نشد» (22/5/1397) مشخصا فرمودند: «اگر به فرض محال قرار بود با آمریکاییها مذاکرهای کنیم، قطعا با دولت فعلی مذاکره نمیکردیم» و این هنوز بیش از یک سال پیش از آن بود که رئیسجمهور تروریست ایالات متحده شخصا فرمان ترور سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی، قهرمان ملی این سرزمین را بدهد.
با این همه حامیان مذاکره با آمریکا که حتی پاسخ تحقیرآمیز «نه! مرسی» ترامپ هم متنبهشان نکرد، همزمان با تشکیل دولت چهاردهم به بازتولید ادبیات سیاسی دهه 90 رو آورده و بر آنند نسخه امتحان پسداده دولتهای یازدهم و دوازدهم را که به تعبیر رهبری، آن دولت را به «عبرت»ی برای آیندگان بدل کرد، برای پزشکیان نیز بازتجویز کنند.
این جریان که در دهه گذشته تمام مدعایش تفاوت راهبرد جمهوریخواهان و دموکراتها در قبال ایران بود و در این راستا هم همه کاسه و کوزههای عدم توفیق توافق را بر سر ترامپ شکست - البته بدون کمترین اشارهای به کوتاهی خود در کوتاه آمدن از «خطوط قرمز تعیین شده» و نیز اهمال در اخذ تضمین و بسنده کردن به «امضای کری»، نیز بدون اشاره به اینکه دستاورد «تقریبا هیچ» برجام محصول دوران اوباما بود - و هم با این استدلال که «با بایدن ببندیم تا ترامپ نیاید» همه تلاشش را به کار گرفت تا پیش از انتخابات آمریکا توافق دیگری رقم بزند، پس از روی کار آمدن دوباره ترامپ در چرخشی تناقضآمیز و مضحک به تَکرار راهبرد نخنما در نسبت با همان ترامپی پرداخت که آمال برجامی حضرات را ویران کرده بود و اینان مذاکره با چون اویی را صراحتا «دیوانگی» خوانده بودند که حتی ارزش وقت گذاشتن ندارد! و حالا بیآنکه تناقضات مذکور را به روی مبارک بیاورند، در صدد بودند با همان دستفرمان «هر توافقی بهتر از عدم توافق است»، «خسارت محض» دیگری را به کشور تحمیل کنند.
افراط این جماعت در نشان دادن اشتیاق به مذاکره با ترامپ به حدی شور ماجرا را درآورد که حتی صدای علی لاریجانی هم با وجود آنکه قرابت فکری زیادی با دولت چهاردهم دارد درآمد و از «ولع» و «گدایی» برخی برای مذاکره، آن هم پیش از آنکه هیچ پیشنهادی دریافت کرده باشند، انتقاد کرد!
طیف مذاکرهگرای دولت تا آنجا پیش رفت که درست شب پیش از عزیمت رئیسجمهور به روسیه برای امضای توافق مشترک راهبردی ۲ کشور و در شرایطی که ترامپ هنوز وارد کاخ سفید نشده بود، مصاحبهای با یک شبکه آمریکایی برای پزشکیان ترتیب داد که به ترامپ پیام بدهد ما اگر هم به روسیه میرویم ولی «راهبرد» اصلیمان پس از 10 سال همچنان «بستن با کدخدا»ست، حتی اگر پیش از این زیر میز بازی زده و محصول 2 سال «نشستن و برخاستن و گفتوگو کردن و دست دادن و خندیدن و رفاقت کردن» را به باد داده باشد!
این جماعت حتی پس از صدور فرمان «فشار حداکثری» ترامپ، با بایکوت رسانهای محتوای گستاخانهاش مبنی بر خلع سلاح کامل ایران و تحویل تمام سلاحهای متعارف و مانور دادن روی آن بخش از اظهارات وی که از تمایلش برای گفتوگو با پزشکیان گفته بود، به رئیسجمهور تروریست ایالات متحده درباره نگرانیهایش اطمینان خاطر داده و «خیالش را راحت» کرد!
اما از آنجا که چنین «راهبردی» نه در شأن و شایسته ملت عزیز ایران بود، نه جایی در دکترین سیاست خارجی ما داشت، سکاندار حکیم و مقتدر انقلاب بدون تعلل خود به میدان آمدند و بر اساس راهبردی برآمده از منطق قرآنی «چشم در برابر چشم... العین بالعین، الأذن بالأذن» استراتژی «تهدید در برابر تهدید» را مطرح و قاطعانه و مقتدارانه هشدار دادند «آمریکاییها اگر تهدیدمان کنند، تهدیدشان میکنیم. اگر تهدید را عملی کنند، ما هم عملی میکنیم. اگر به امنیت ملت ما تعرض کنند، ما هم به امنیت آنها تعرض خواهیم کرد؛ بدون تردید».
ایشان همچنین با وجود آنکه بارها موضع نظام درباره مذاکره با آمریکا را تبیین کرده بودند اما از آنجا که برخی همچنان با تفسیر به رای و حتی تحریف و ادعاهای خلاف واقع - ادعای «هماهنگی قدم به قدم» با رهبری در تدوین برجام به منظور زمینهسازی برای مذاکرات مجدد - سعی داشتند با ارائه قرائتی از مواضع ایشان آن را سازگار با مواضع انفعالی خویش جلوه دهند، با بیانی صریح و تفسیرناپذیر تکلیف مذاکره با آمریکا را روشن کرده و نقطه پایانی بر تمام تفسیرها و خوانشها از چند و چون موضعشان در نسبت با این موضوع گذاشتند تا هم دنیا موضع رسمی نظام را از زبان زعیم معظمش بشنود، هم کارگزاران نظام بیش از این وقت و فکر و انرژیشان را مصروف این موضوع نکرده و اهتمامشان معطوف به حل مسائل اساسی کشور مبتنی بر توانمندیهای داخلی باشد.
البته ناگفته نماند که با وجود این بیان صریح، جریان تحریف که همیشه دل در گرو مذاکره داشته و هنوز از آن دل نکنده است، باز هم به دنبال انقلت وارد کردن و تبصره و قید زدن به فرمایش رهبری است تا به هر نحو ممکن «روزنهای» هر چند باریک برای تحقق مقصود خود «بگشاید»، بنابراین انتظار میرود دولت و بویژه رئیسجمهور محترم که بارها و بارها بر ارادت و تعهد خویش به مقام معظم رهبری تأکید کرده و در سخنرانی 22 بهمن نیز به شیوه تحسینبرانگیزی مجددا بر این التزام تصریح کرد، این ارادت و تعهد را با بسیج مجموعه دولت در راستای تحققبخشی به منویات معظمله به نحوی عملی به اثبات رسانده و با فاصله گرفتن و پالایش نیروهای بیاعتقاد به راهبرد و گفتمان رهبری با تکیه بر سرمایههای بینظیر داخلی به اداره امور کشور و گرهگشایی از مشکلات مردم همت گمارد و در این صورت اطمینان داشته باشد حمایت کامل نیروهای انقلاب را نیز با خود خواهد داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|