28/فروردين/1404
|
12:26
۲۲:۱۹
۱۴۰۴/۰۱/۱۹
گزارش «وطن امروز» درباره دومین ملاقات ترامپ و نتانیاهو در سال 2025 میلادی در کاخ سفید و واکنش‌ها به این دیدار

شوک به جنگ‌طلب

رسانه های عبری سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن را بی ثمر و شرم آور توصیف کردند

شوک به جنگ‌طلب

گروه بین‌الملل: روز سه‌شنبه دومین سفر نخست‌وزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی به آمریکا در سال 2025 رقم خورد؛ سفری جنجالی که پس از نقض آتش‌بس و آغاز مجدد کشتار ساکنان غزه رخ داد و توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. این سفر به دعوت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا انجام شد و در شرایطی رخ داد که نیروهای ارتش متجاوز آمریکا مشغول بمباران یمن در حمایت از تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی هستند و صهیونیست‌ها نیز دور جدیدی از کشتار بی‌رحمانه را در باریکه کوچک و پرتراکم غزه آغاز کرده‌اند؛ کشتاری که صدای اعتراض بسیاری از جهانیان را در آورده است، بویژه در روزهای اخیر که فراخوانی بین‌المللی و سراسری برای برگزاری تجمعات اعتراضی در بسیاری از کشورهای مسلمان و غیر مسلمان جهان برای محکومیت کشتار امدادگران فلسطینی در نوار غزه از سوی گروه‌های حقوق بشری و دانشجویان حامی فلسطین صادر شده است. در سفر دوم نتانیاهو به واشنگتن اهدافی از پیش تعیین شده به عنوان موضوع مذاکرات و جلسه نخست‌وزیر رژیم غاصب و رئیس‌جمهور آمریکا مطرح شده بود؛ اهداف و موضوعاتی همچون هماهنگی سیاست‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا در قبال ایران، بحث درباره جنگ غزه و آزادی اسرای صهیونیست و مذاکرات درباره تعرفه‌های گمرکی وضع شده بر صادرات کالاهای صهیونیستی به خاک ایالات متحده آمریکا که در محافل و رسانه‌های رژیم صهیونیستی سر و صدای فراوانی به پا کرده است. 
* گمانه‌زنی‌ها درباره محورهای مذاکرات
پیش از سفر نتانیاهو به کاخ سفید تحلیل‌های متفاوتی از سوی منابع مختلف درباره این سفر مطرح شده بود؛ از رایزنی 2 مقام سیاسی برای چگونگی حمله به ایران گرفته تا میزان موفقیت چانه‌زنی نخست‌وزیر رژیم برای کاهش تعرفه تعیین شده بر محصولات رژیم اشغالگر، همچنین نحوه مذاکرات آتش‌بس غزه و تبادل اسرای صهیونیست که موضوع اصلی این روزهای محافل رژیم صهیونیستی است. برخی تحلیلگران یکی از مهم‌ترین محورهای گفت‌وگوی دوباره ترامپ و نتانیاهو در سال 2025 را تقویت اتحاد استراتژیک رژیم صهیونیستی و آمریکا در برابر ایران معرفی کرده بودند. تلاش ترامپ برای اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران برای بار دوم و علاقه نتانیاهو برای کشاندن پای آمریکایی‌ها به جنگی به نیابت از آنها علیه ایران این احتمال را تقویت کرده بود که موضوع مذاکرات این دو بیشتر بر نحوه اعمال فشار و حتی تهاجم نظامی به ایران متمرکز باشد تا یک توافق با جمهوری اسلامی ایران و همین مساله نیز حواشی این سفر را برای رسانه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی بسیار مهم کرد. از سویی، یکی دیگر از محورهای مهم دیدار نتانیاهو و ترامپ هماهنگی برای مقابله با محور مقاومت عنوان شده بود. بر اساس گمانه‌زنی‌های رسانه‌های غربی و عبری نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال تضمین حمایت حداکثری نظامی و امنیتی آمریکا برای انجام تجاوزات بیشتر علیه گروه‌های محور مقاومت و حتی ایران است؛ تجاوزاتی که ممکن است منطقه را درگیر جنگی فراگیر کرده و هزینه‌های هنگفتی را برای دولت ترامپ ایجاد کند. از همین رو برخی گمانه‌زنی‌ها و تحلیل‌ها تلاش برای تاثیرگذاری بر سیاست خارجی ترامپ برای تغییر چهره منطقه از طریق ادامه و پیشبرد طرح‌هایی همچون پیمان آبراهام را در دستور کار نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی می‌دانستند. 
از همین رو اقدامات دیگری همچون جلب نظر ترامپ برای اجرای اقدامات خرابکارانه و ضدامنیتی و افزایش فشار اقتصادی بر جمهوری اسلامی ایران در دستور کار نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی قرار داشت؛ اقداماتی همچون ترورها، حملات سایبری و خرابکاری در بسیاری از بخش‌های مربوط به انرژی، زندگی روزمره شهروندان و... که پیش از این نیز سابقه داشته است. از دیگر محورهای احتمالی مذاکرات ترامپ و نتانیاهو که به آن اشاره می‌شد، جنگ غزه و تعرفه‌های ترامپ بود که توجه شهرک‌نشینان صهیونیست را بیشتر به خود جلب کرده بود و طبق تحلیل‌ها نتانیاهو برای ساکت کردن صدای معترضان و مخالفان داخلی به دستاورد در این حوزه‌ها احتیاج داشت.
* حضور جنایتکار در کاخ سفید
نتانیاهو شامگاه دوشنبه در حالی به کاخ سفید وارد شد که حکم بازداشت وی به اتهام جنایات جنگی توسط دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) برای دومین‌بار در سال 2025 توسط ترامپ و دولت آمریکا نادیده گرفته شد و کاخ سفید با آغوش باز از جنایتکاری جنگی که از تسلیحات آمریکایی برای کشتار زنان و کودکان غزه استفاده می‌کند استقبال کرد؛ استقبالی که صدای اعتراض بسیاری را بلند کرد و هزاران نفر همزمان با سفر نتانیاهو به واشنگتن در این شهر تجمع اعتراضی برگزار کرده و اقدامات نمادینی همچون قرار دادن 17 هزار جفت کفش کودکانه به نشانه 17 هزار کودک فلسطینی که به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند را انجام دادند اما تمام این اقدامات تاثیری بر رویکرد دولت ترامپ بر حمایت و میزبانی از رژیم صهیونیستی نداشت. البته حواشی سفر نتانیاهو به همین مساله ختم نشد. پیش از دیدار 2 مقام سیاسی، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه نشست خبری مشترک نتانیاهو و ترامپ که قرار بود ساعت ۲۲ به وقت تهران برگزار شود، لغو شده است. علاوه بر این مساله بسیاری از رسانه‌های عبری تحولات رخ داده در اتاق بیضی را بر خلاف انتظار هیات صهیونیست معرفی کرده و از ضربات متعدد ترامپ به نتانیاهو و هیات همراه خبر دادند. یکی از مهم‌ترین شوک‌ها برای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اما خبر مذاکره با ایران بود که منجر به هویدا شدن تاثیر شوک در چهره نتانیاهو شد و بسیاری از کاربران فضای مجازی و رسانه‌های عبری این حرکات نتانیاهو را نشانه عدم آگاهی وی از شروع قریب‌الوقوع مذاکرات بین آمریکا و ایران دانستند. همین مساله نیز به عنوان شکستی بزرگ برای سفر دیپلماتیک نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی معرفی شد. تحلیلگران صهیونیست نیز شرایط به وجود آمده برای نخست‌وزیر خود را شرم‌آور توصیف کردند. از دیگر شکست‌های نتانیاهو در سفرش به واشنگتن عدم موفقیت در جلب نظر ترامپ برای کاهش تعرفه اعلام شده بر واردات کالاهای تولید شده در سرزمین‌های اشغالی بود. بنا بر گزارش رسانه‌های عبری دونالد ترامپ تصمیم گرفته است بر کالاهای اسرائیلی تعرفه‌ای 17 درصدی اعمال کند و علت اصلی اجرای این سیاست تعرفه‌ای تهاجمی کسری تجاری 7.4 میلیارد دلاری در تجارت با رژیم صهیونیستی عنوان شده است. نتانیاهو پیش از سفر خود قول داده بود نظر ترامپ را برای کاهش این تعرفه‌ها جلب کند اما ترامپ در دیدار با نتانیاهو، همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران از اعلام تعهد به انجام این کار خودداری کرد.
* واکنش رسانه‌ها به نتیجه سفر نتانیاهو
رسانه‌های آمریکایی، عبری و عربی به حواشی و محتوای اصلی مذاکرات نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در اتاق بیضی کاخ سفید پرداخته و به شکست‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این سفر پرداختند. در این زمینه، روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی نوشت: «از زمانی که نخست‌وزیر اسرائیل آخرین بار در واشنگتن حضور یافت، دلایلی برای خوش‌بینی داشت بویژه که ترامپ آن زمان با طرح‌هایی خیالی برای تسلط بر نوار غزه و تبدیل آن به مقصدی گردشگری، جهانیان را شوکه کرد. این طرح ترامپ هدیه‌ای به نتانیاهو و کاملا منطبق با خواسته‌های جریان راست افراطی اسرائیل بود و در عین حال به احتمال ایجاد دولت فلسطینی یا اعطای حقوق به ملت فلسطین بی‌اعتنا بود.
اما سفر اخیر در زمانی بسیار دشوارتر انجام شد بویژه در سایه اعمال تعرفه‌های ۱۷ درصدی از سوی ترامپ بر صادرات اسرائیل که موجب غافلگیری سیاستمداران تل‌آویو شده است. همچنین نشانه‌هایی از تمایل کاخ سفید به بررسی جدی انجام مذاکرات غیرمستقیم با جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه هسته‌ای دیده می‌شود و این در شرایطی است که تنش‌ها میان تل‌آویو و آنکارا به دلیل اقدامات اخیر اسرائیل در سوریه افزایش یافته است. نتانیاهو در داخل نیز با بحران‌هایی جدی مواجه است؛ از جمله قرار است این هفته در دادگاه فساد که مدت‌هاست در جریان است، شهادت دهد. او با مجموعه‌ای از اتهامات از جمله دریافت کمک مالی برخی همپیمانانش از قطر مواجه شده که هیچ نخست‌وزیری پیش از وی با آنها مواجه نبوده است».
نشریه فارن افرز نیز در گزارشی به مساله جنگ غزه و تحولات آن در فاصله بین ۲ سفر نتانیاهو به کاخ سفید اشاره کرد و نوشت: «بعید است دیدار اخیر ترامپ و نتانیاهو بتواند او را از مشکلات فزاینده‌اش نجات دهد یا راه‌حلی واقعی برای پایان دادن به چرخه جنگ در منطقه ارائه دهد. حتی در صورتی که اسرائیل و جنبش مقاومت اسلامی حماس به توافقی موقت برای آتش‌بس برسند، دستیابی به صلح واقعی در غزه در آینده نزدیک بسیار بعید به نظر می‌رسد». طبق این گزارش، از زمان عملیات ۷ اکتبر ۲۰۲۳، نتانیاهو بر تحقق همزمان ۲ هدف اصرار داشته است؛ آزادی تمام زندانیان صهیونیست در غزه و نابودی کامل حماس. با این وجود باید گفت دستیابی به این ۲ هدف به‌طور همزمان ممکن نیست، چرا که حتی اگر فرض شود می‌توان حماس را که سازمانی با حمایت مردمی گسترده در غزه است از بین برد، چنین کاری سال‌ها به طول می‌انجامد، این در حالی است که زندانیان صهیونیست چنین زمانی برای زنده ماندن ندارند. از آنجا که رژیم صهیونیستی تاکنون یکی از این ۲ هدف را به‌طور واضح بر دیگری اولویت نداده، هیچ‌یک از آنها نیز محقق نشده است. در حالی که بخش عمده‌ای از رهبران حماس، از جمله «یحیی السنوار» رئیس دفتر سیاسی این جنبش به شهادت رسیده‌اند اما حماس همچنان ساختار حکومتی خود را حفظ کرده است. 
بر اساس گزارش فارن افرز، جنبش حماس هنوز شکست نخورده و تحت رهبری عزالدین الحداد و محمد السنوار در حال تجدید قواست. روزنامه الاخبار لبنان نیز در گزارشی درباره سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا و نتایج ناشی از آن نوشت: «با وجود هماهنگی کامل در سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی که در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ تعمیق یافته است، نمی‌توان شرایط «دشوار» کنونی این رژیم را نادیده گرفت؛ شرایطی که مواضع پیشین واشنگتن نیز نتوانسته‌ راه‌حلی واقعی برای آن ارائه دهد. به همین دلیل برخی تحلیلگران بر این باورند که سفر اخیر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن نه‌تنها خروجی ملموسی برای نخست‌وزیر رژیم اشغالگر به همراه نخواهد داشت، بلکه در میانه شرایط پیچیده‌تر و اختلافات فزاینده میان 2 طرف انجام شده است.
در قسمت دیگر واکنش‌ها رسانه‌های عبری قرار داشتند که اغلب واکنشی بسیار ناامید‌کننده به سفر نتانیاهو از خود نشان دادند. روزنامه عبری «تایمز اسرائیل» نوشت: سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر به کاخ سفید ناامیدکننده بود، زیرا ترامپ از مذاکره با ایران خبر داد. همچنین روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» به نقل از منابع سیاسی درون دولت گزارش داد: اسرائیل از قبل از توافق ترامپ و ایرانی‌ها درباره مذاکرات ۲ طرف مطلع نبود! این روزنامه به نقل از یک منبع در هیات اسرائیلی نوشت: شوک در چهره هیات اسرائیلی در واشنگتن مشهود بود. 
همچنین سازمان رادیو و تلویزیون این رژیم گزارش داد: سفر نتانیاهو به واشنگتن به طور ناگهانی و با سرعتی مشکوک پایان یافت. سازمان رادیو و تلویزیون این رژیم افزود: سفر نتانیاهو به کاخ سفید هیچ پیشرفتی در مذاکرات یا کاهش تعرفه‌ها به همراه نداشت. این دیدار در حالی برگزار شد که پیش‌تر منابع رسانه‌ای به نقل از کاخ سفید گزارش کردند نشست خبری مشترک نتانیاهو و ترامپ لغو شده است. 
وبگاه واللا نیز نوشت: آخرین دیدار نتانیاهو و ترامپ ممکن است ناموفق‌ترین دیدار تاریخ باشد، زیرا همزمان با آغاز مذاکرات ایران و آمریکا، نتانیاهو دست خالی از واشنگتن بازگشت. این وبگاه نوشت: نتانیاهو در شرایطی در دفتر بیضی قرار گرفت که انتظارش را نداشت. ترامپ توپ‌های پیچیده سیاسی، امنیتی و اقتصادی را به سمت نتانیاهو پرتاب کرد اما او نتوانست یکی یکی به آنها پاسخ دهد.
* واکنش احتمالی نتانیاهو
با وجود شکست موقت جنگ‌طلبی نتانیاهو و ناموفق بودن سفر وی برای جلب حمایت حداکثری برای گسترش درگیری و جنگ در منطقه، همچنین شکست در کاهش تعرفه‌ها به نظر نمی‌رسد وی منفعل شود و احتمالا اقداماتی را برای پیگیری سیاست‌های جنگ‌طلبانه خود در دستور کار قرار دهد و جنایات بیشتری را مرتکب شود. 
این احتمال وجود دارد که با توجه به بلاتکلیفی وضعیت اسرای صهیونیست در نوار غزه و افزایش فشارهای بین‌المللی علیه جنایات رژیم اشغالگر در روزهای گذشته، همچنین عقب‌نشینی ترامپ از مواضعی همچون انتقال ساکنان غزه به مکانی دیگر پس از مقاومت شکل گرفته در این باره، ارتش اشغالگر به دستور نتانیاهو و طراحی کابینه افراطی وی دست به جنایات گسترده‌ای علیه مردم غزه‌ زده و شدت تجاوزات خود را بیشتر از گذشته کند؛ اقدامی که البته بدون هزینه نخواهد بود و در صورت گسترش تجاوزات زمینی صهیونیست‌ها در نوار غزه احتمال افزایش تلفات صهیونیست‌ها، همچنین کشته شدن بیشتر اسرای صهیونیست بیشتر خواهد شد. 
از سوی دیگر در ماجرای آغاز مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا به نظر می‌رسد نقشه نتانیاهو در کوتاه‌مدت برای کشاندن پای آمریکا به جنگی به نیابت از خود علیه تمامیت ارضی ایران ناکام مانده است و به همین دلیل و با توجه به سابقه صهیونیست‌ها در ترور و خرابکاری در ایران، احتمال انجام اقدامات خودسرانه علیه ایران توسط صهیونیست‌ها مطرح است.

ارسال نظر