31/ارديبهشت/1404
|
04:36
۲۳:۲۳
۱۴۰۴/۰۲/۳۰
برخورد قاطع پلیس با مخلان امنیت در 2 ماه گذشته 42 نفر از اراذل و اوباش با شلیک مستقیم پلیس زمینگیر شدند

این گلوله‌ها امنیت می‌آورد

گروه اجتماعی: راهکار جدید پلیس برای دستگیری و زمینگیر کردن اراذل و اوباش مورد توجه و استقبال مردم قرارگرفته است. شلیک گلوله نیروهای پلیس به 42 نفر از اوباش و زورگیران نمونه‌ای از برخورد سخت و بی‌اغماض با برهم زنندگان آرامش و امنیت جامعه است. تاکید فرمانده فراجا بر پایان قدرت‌نمایی اشرار، اراذل و اوباش و مخلان امنیت تا جایی است که وی با صراحت و لحنی قاطع، اعلام کرد: «سال 1404 سال خشکاندن قدرت‌نمایی اراذل و اوباش است این افراد با دیواره‌های پوشالی خود سعی در ایجاد ترس دارند اما ما این دیواره‌ها را خرد خواهیم کرد و آنها را به همان جایی هدایت خواهیم کرد که تنها پناه‌شان، سوراخ‌ موش‌ها باشد، چرا که امنیت، شوخی‌بردار نیست و هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد آن را به سخره بگیرد». به گفته سردار رادان با همکاری قوه‌ قضائیه برخورد قاطع با افراد مجرم انجام می‌شود و از زمانی که برخوردها با اراذل و اوباش تشدید شده است، شاهد کاهش 40درصدی درگیری‌ها در خیابان‌ها هستیم. 
توجه به این مهم تا جایی است که سرهنگ راستی، رئیس مرکز عملیات سازمان اطلاعات پلیس تهران بزرگ نیز اخیرا با اشاره به برخورد قاطع پلیس با عناصر خطرناک و مسلح اظهار کرد: از ابتدای سال، در جریان عملیات‌ها، ۱۵ نفر از اراذل که مقاومت مسلحانه یا خشن داشتند، طبق حکم قانون، هدف گلوله قرار گرفتند که برخی قطع عضو شدند. از طرفی نیز دایره فعالیت پلیس در این حوزه وسیع‌تر شده و حتی اگر فردی برای نخستین بار مرتکب چنین جرائمی شود و سابقه‌ای هم نداشته باشد، پلیس بدون توجه به سابقه ورود خواهد کرد. گزارش‌ها حاکی است برخورد جدی پلیس با اراذل و اوباش و مخلان امنیت موجب شده افراد شناسنامه‌دار که به‌ عنوان اراذل شناخته می‌شوند، شرارت آنها به‌شدت کم شود به طوری که اکنون بیشترین گروه سنی عامل شرارت بین ۱۹ تا ۲۴ یا ۲۵ سال هستند.  تاکید پلیس این است حتی یک سابقه در پرونده یک فرد برای پلیس به ‌منزله نیاز به کنترل و زیر نظر گرفتن رفتارهای آینده او است.  
بنابراین روند شناسایی و برخورد با اراذل، چه باسابقه و چه بی‌سابقه، همچنان بی‌وقفه با جدیت ادامه دارد. هر چند مبارزه سرسختانه پلیس با اراذل و اوباش و زورگیران و سارقان و کسانی که باعث سلب آسایش و امنیت مردم می‌شوند بی‌امان است ولی به گفته آنها برخی قوانین بازدارندگی لازم را ندارد. در این باره رئیس قوه ‌قضائیه نیز با پلیس هم نظر است، به ‌طوری که حجت‌الااسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای رئیس دستگاه قضا مصّر است نیاز به یک بازنگری در برخی مقررات و قوانین وجود دارد. 
موضوعی که عثمان سالاری، نایب رئیس کمیسیون حقوقی مجلس می‌گوید، به محض اینکه اقدامی در راستای بازنگری در قانون و اصلاح آن از طریق معاون حقوقی قوه ‌قضائیه به ما اعلام شود آن را در قالب قانون مجازات اسلامی مورد بازنگری قرار خواهیم داد و الحاقات و اصلاحات را در این زمینه انجام می‌دهیم. 
* کاهش 15 درصدی جرائم خشن
تلاش شبانه‌روزی پلیس برای شناسایی و دستگیری سارقان، زورگیران و اراذل و اوباش بر کسی پوشیده نیست. طبق اظهارات اخیر ابوالفضل نیکوکار، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران، بررسی آمارهای رسمی استخراج‌شده از سامانه سمپ (سامانه مدیریت پرونده‌های قضایی) دادگستری استان تهران و همچنین آمارهای ارائه‌شده توسط نیروی انتظامی نشان می‌دهد جرائم خشن از جمله زورگیری‌ها در مقایسه با سال گذشته کاهش حدود ۱۵ درصدی داشته‌ است ولی به دلیل شدت اثرگذاری روانی این نوع جرائم بویژه زمانی که با پخش تصاویر آنها در فضای مجازی همراه می‌شود، احساس ناامنی در ذهن بخشی از جامعه شکل می‌گیرد.  
همچنین برخورد قاطعانه و قانونی دستگاه قضایی با سارقان بویژه زورگیران، با راهکارهایی مثل عدم اعطای موارد ارفاقی و تخفیفی و حتی‌الامکان عدم اعطای مرخصی به سارقان و زورگیران و نیز گسترش گشت‌های ترکیبی انتظامی و بسیج (رضویون) در مناطق جرم‌خیز که با هدف افزایش حضور میدانی و پیشگیری عملیاتی از وقوع جرم است، بسیار کارآمد است.
* برخورد جدی با لات‌های مجازی
اراذل و اوباش اکنون یک تهدید خیابانی نیستند بلکه تبدیل به تهدیدی اجتماعی و فرهنگی در سطح ملی شده‌اند. آنها اگر قبلا فقط در برخی محله‌ها مشهور بودند امروز در فضای مجازی با فالوئرهای چند هزار نفری قدرتنمایی می‌کنند. 
رسانه‌های اجتماعی نیز بستری برای دیده شدن آنها هستند و برخی اراذل از این فرصت برای مشهور شدن استفاده می‌کنند. کار این اراذل هم با افزایش تعداد فالوئرها بالا گرفته و گاهی با انتشار ویدئوهایی از سلاح‌های سرد، زندگی شبانه، مصرف مواد مخدر و خشونت‌های خیابانی برای خود برند می‌سازند. برخی نوجوانان و جوانان نیز که با شرایط اقتصادی نامناسب یا بدون الگوی سالم رشد کرده‌اند، متاسفانه به سمت این افراد جذب می‌شوند. از سوی دیگر بسیاری دیگر از اوباش در فضای مجازی خود را مرد میدان و لات بامعرفت جا زده‌اند که در واقع همین افراد مصداق تهدید امنیت عمومی هستند.
 جامعه‌شناسان می‌گویند باید آموزش‌های لازم به خانواده‌ها داده شود تا نوجوانان در برابر هر نوع جرمی حفظ شوند، آگاه‌سازی از طریق آموزش رسانه‌ای و آموزش‌و‌پرورش در این زمینه ضروری است. 
مجلس و دستگاه قضا هم باید قوانینی تدوین و تصویب کنند که با ترویج رفتارهای خشن در فضای مجازی بشدت مقابله شود. هر چند پلیس در این راستا نیز افراد شرور و لات‌های مجازی را شناسایی و به دستگاه قضا معرفی می‌کند اما تصویب قوانین برای برخورد بسیار سخت با آنها ضرورتی است که نباید از آن غافل شد.

ارسال نظر
پربیننده