مزین شدن مدارس به نام شهدای اقتدار
به منظور ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت و حفظ هویت ملی در بین نسلهای حاضر و آینده، قرار است با نامگذاری برخی مدارس، اماکن فرهنگی، آموزشی و شهری یاد و نام شهدای اقتدار برای همیشه زنده نگاه داشته شود؛ یادمانهای ماندگاری که با نامگذاری شهدای اقتدار، ضمن پاسداشت ارزشهای والای شهدا، باعث ارتقای احساس تعلق اجتماعی و همبستگی خواهد شد. دیروز نخستین مدرسه در استان قزوین به نام شهید سرلشکر حاجیزاده نامگذاری شد.
در این باره رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه باید نام و یاد شهدا را گرامی بداریم و نوسازی مدارس تلاش میکند با نامگذاری مدارس به نام این عزیزان سهم اندکی ایفا کند، گفت: در همین راستا نخستین مدرسه در استان قزوین، زادگاه سردار حاجیزاده به نام ایشان مزین خواهد شد و امیدواریم این روال در دیگر استانها نیز استمرار یابد. حمیدرضا خانمحمدی روز گذشته در جلسه ستاد نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی با اشاره به ضرورت توجه به پیام عاشورای حسینی، گفت: جنگی که از عید غدیر شروع شد در شب عاشورا با حضور رهبر انقلاب و پیامی که داشت شکست بزرگ و سنگینی به دشمنان و صهیونیستها تحمیل کرد که ما زیر بار ظلم و زور نمیرویم و این مهمترین درس عاشوراست. وی ادامه داد: از روحیه مقاومت و شهادتطلبی که از امام حسین(ع) به ما رسیده باید الهام بگیریم و این مسیر را دنبال کنیم، طی این ۱۲ روز ۱۱۰۰ شهید داشتهایم و این مسؤولیت ما را سنگینتر میکند. باید نام و یاد شهدا را گرامی بداریم، نوسازی مدارس تلاش میکند با نامگذاری مدارس به نام این عزیزان سهم اندکی ایفا کند، در همین راستا نخستین مدرسه در استان قزوین، زادگاه سردار حاجیزاده به نام ایشان مزین خواهد شد و امیدواریم این روال در دیگر استانها نیز استمرار یابد. خانمحمدی در ادامه با اشاره به طرح شهید عجمیان به منظور بهسازی و شادابسازی مدارس، تصریح کرد: پیشبینی ما بر این است که بیش از ۱۱۰ هزار کلاس درس تحت پوشش طرح عجمیان شادابسازی و بهسازی شوند. مجید پارسا، مدیرکل آموزشوپرورش تهران در گفتوگو با «وطن امروز» درباره نامگذاری مدارس به نام شهدای اقتدار گفت: این موضوع در کارگروه ویژه مطرح شده است و اقداماتی نیز در این زمینه در حال انجام است تا نام برخی مدارس به نام شهدای اقتدار مزین شود. وی در ادامه در پاسخ به اینکه در جنگ 12 روزه چه تعداد مدارس در تهران دچار آسیب شدند، اظهار داشت: مدارسی نداشتیم که آسیب جدی ببینند یا تخریب شوند اما 36 مدرسه در اثر امواج انفجار موشکهای صهیونیستی آسیب سطحی در حد شکسته شدن شیشهها و... دیدهاند که بلافاصله اقدامات لازم برای ترمیم انجام شد به طوری که اکنون هیچ مدرسهای در تهران با مشکل آسیب جنگ مواجه نیست.
*اغلب شهدای دانشآموز، دبستانی بودند
طبق آمارهای موجود، حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به مراکز غیرنظامی موجب شهادت 700 غیرنظامی شد. طبق اظهارات علیرضا کاظمی، وزیر آموزشوپرورش ۳۰ دانشآموز و ۷ معلم در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل به شهادت رسیدند. بررسیهای نشان میدهد بیشترین تعداد دانشآموزان کشتهشده در مقطع تحصیلی دبستان و متوسطه اول بودهاند. در میان این دانشآموزان، تعدادی ورزشکار حرفهای بودند و تعدادی به همراه همه اعضای خانواده شهید شدند. تعداد شهدای دانشآموز در تهران بیشتر از بقیه شهرهاست و 14 دانشآموز دختر و 16 دانشآموز پسر در حمله به مناطق مسکونی شهرهای مختلف، به شهادت رسیدند.