تحلیلگر اسرائیلی: ارتش همچنان از ظرفیت تونلهای غزه در شگفت است
این تعبیری است که یوسی یهوشع تحلیلگر نظامی روزنامه یدیعوت احارآنوت در توصیف شرایط مقاومت در نوار غزه به کار برد.
او در گزارش تحلیلی خود در این رابطه نوشت، رانندگی با یک خودروی هامر بدون سقف از پایگاه ناحال عوز به منطقه درج التفاع در منتهی الیه غرب نوار غزه.
که ارتش اسرائیل در حال انجام فعالیت در آن است، زمانی کمتر از تهیه یک قهوه زمان میبرد، اما این فقط برای روی زمین است.
در حالی که همچون بقیه مناطق جنگی، زمان غزه هم شرایط خاص به خود را برای سپری شدن دارد.
من جنگ تونلها را از نزدیک دنبال کردهام، تونلهایی که همچنان به دلیل امتداد، عمق و شرایط پیشرفته آن همچنان ما را طی 21 ماه گذشته مدهوش و شگفت زده کرده است.
سرهنگ دوم (آ) از گردان 932 در این رابطه میگوید: روی زمین شما میتوانید در یک چشم به هم زدنی به دریا برسی، اما یک شهر کامل دیگر هم زیر پاهایتان قرار دارد.
تخریب این شهر زیر زمینی ماموریتی است که نیازمند تلاشهای اطلاعاتی، برنامه ریزی، پشتیبانی و ابزارهای ویژهای دارد و در کنار تمامی این موارد، وقت کافی هم باید برای انجام آن وجود داشته باشد.
در اینجا باید بگویم که زمان مهمترین مشکلی است که از میان بقیه مشکلات باید مد نظر قرار گرفته و حساسترین آن هم به شمار میرود.
او میافزاید: در میان فشارهای مردمی و تمایل به بازگرداندن اسرا که یکی از اهداف عملیات است، و اتهامات صورت گرفته علیه ارتش که کاری انجام نمیدهد، سخنی که بسیاری از وزرای کابینه هم بر آن تاکید کردند، ارتش اسرائیل با مشکل بزرگی در رابطه با رساندن این پیام که آنچه از ما میخواهید یک عمل شاق، سخت و خطرناک است، دچار مشکل شده است.
این کارشناس صهیونیست در ادامه مینویسد: زیرساختهای ایجاد شده در زیر نوار غزه، صرفا به یک اتاق استراحت ختم نمیشوند که وسایل آن از یکی از فروشگاهها خریداری شده باشند تا به آسانی از بین بروند، بلکه برای از بین بردن آن نیازمند اقداماتی سازمان یافته و حرفهای هستیم.
اقداماتی که از جمع آوری اطلاعات و ترسیم نقشهها و مسیر تونل آغاز و سپس به کنترل منطقه و تامین مراکز پدافندی آن ادامه و با ورود دستگاههای حفاری و ابزارهای دیگر مانند دستگاههای حسگر یا سگها برای اطمینان از امکان منفجر کردن تونل به نقطه پایانی خود نزدیک و بعد از آن است که عملیات انفجار آغاز میشود.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، شرایط زمین شناسی منطقه هم تاثیر مستقیم خود را بر روند عملیات وارد میکند، به طور مثال دستگاههای حفاری کارایی چندانی بر روی درختان ندارند، این عدم کاری در بکارگیری مواد منفجره هم دیده میشود.
در هر دو حالت این صرفا مشکل اسرائیل نیست بلکه مشکلی برای تمامی راهبردهای مشابه جهانی است، همین مسئله باعث میشود تا در مواردی پاکسازی یک منطقه یک کیلومتری چند هفته به طول بیانجامد.
این ارزیابی است که شماری از افسران عالی رتبه آن را ذکر کردهاند.
یک افسر عالی رتبه ارتش اسرائیل هم در گفتگویی با این رسانه اعتراف کرد، حماس هم در این مدت دست و پا بسته ننشسته است، بلکه ما در مسابقهای هستیم که هر دو طرف آن در حال یادگیری بوده و روشهای جدیدی را برای ادامه و پویایی ارائه میکنند.
این افسر بلند پایه که خواست نامش فاش نشود با ابراز ناخرسندی از انتقادهای صورت گرفته علیه ارتش اسرائیل گفت: هر کسی که تصور میکند ما کمک کاری میکنیم از آنچه که ما در اینجا با آن روبرو میشویم مطلع نیست.
یک افسر دیگر حاضر در عملیات میدانی هم گفت: هر آن احتمال دارد که یک فرد مسلح از داخل یک شکاف خارج شده و یک بمب را بدون آنکه ما متوجه شویم، کار بگذارد،
این تحلیلگر صهیونیست در پایان هم اعتراف کرد، اگر ارتش اسرائیل از مناطق مختلف نوار غزه عقب نشینی کند، (همانطور که در سایه پیش نویس توافق پیشنهاد به آن اشاره شده) به طور حتم حماس هم بیکار نخواهد نشست و به طور حتم مجبور به بازگشت به جنگ خوهیم شد، اما در دفعه بعد ما نیازمند نیروهای بیشتری خواهیم بود، در سوی دیگر ماجرا ساعت شنی زنده ماندن اسرا هم به شکل قابل توجهی در حال پایان است، به هر شکل محال است هیچ کدام از شما تصور دشواریهای (645) روز اسرات را داشته باشید.
این یک معضل است که باید تشریح شود، به هر شکل اگر هدف از بین بردن حماس باشد، جامعه باید از نظر افسران عالیرتبه مطلع شود، این هدفی است که برای تحقق آن باید سالها زمان وقت گذاشت و هر کسی که ادعایی خلاف آن را داشته باشد، نمیفهمد چه میگوید.
انتهای پیام/