ملکههای بیرحم پارسی
باربد بهراد: تیم ملی فوتبال زنان ایران خودش را به عنوان یک تیم مدعی در آسیا معرفی کرد. شاگردان مرضیه جعفری در جدالی یکطرفه، تیم ملی بوتان را شخم زدند و فقط شانس و تیرکها بودند که مانع آمار گلزنی ۲ رقمی شدند. اگر دروازه بوتان کمی مهربانتر بود، شاید رکوردی تاریخی به نام زنان ایران ثبت میشد.
در دومین بازی مرحله گروهی مقدماتی جام ملتهای آسیا، ایران از همان سوت آغاز نشان داد هیچ قصدی برای شوخی ندارد. زهرا علیزاده در همان دقایق ابتدایی دروازه حریف را گشود و عملاً از همان جا حکم شکست سنگین بوتان امضا شد. ۳ دقیقه بعد، سانتر دقیق از جناح راست به سر فاطمه شبان رسید و او با یک ضربه حسابشده، دومین گل را به نام خود نوشت.
وقتی هنوز دقیقه ۱۰ نرسیده بود، سومین گل وارد دروازه بوتان شد. شوت قدرتمند نگین زندی ابتدا به تیرک و بعد به دستان گلر برخورد کرد و دوباره مقابل پای شبان افتاد تا او دبل کند. اما این پایان ماجرا نبود. در یک صحنه غافلگیرکننده، مدافع ایران مرتکب اشتباه شد و مهاجم بوتان با شوتی عجیب، توپی را که شاید بیشتر شبیه پاس اشتباه بود، وارد دروازه ایران کرد؛ گلی که حتی دروازهبان ایران هم از ثبتش شوکه شد.
با وجود این گل، زنان ایران دست از حمله نکشیدند. نگین زندی دقیقه ۳۵ با تیزهوشی، توپربایی کرد و دروازه خالی حریف را نشانه گرفت تا چهارمین گل ثبت شود. در همان نیمه اول، ایران علاوه بر ۴ گل سالم، یک گل آفساید و ۲ ضربه به تیرک داشت که نشان داد بوتان کاملاً به زانو درآمده است.
نیمه دوم، شاگردان جعفری همچنان توپ و میدان را در اختیار داشتند و تیرک دروازه بوتان دوباره لرزید. نخستین گل این نیمه دقیقه ۸۰ توسط زهرا قنبری به ثمر رسید؛ او با یک حرکت نرم و شوت دقیق، توپ را به گوشه دروازه فرستاد و پنجمین گل را رقم زد. ۲ دقیقه بعد، روی یک کرنر، توپ ابتدا توسط دروازهبان حریف برگشت داده شد ولی محدثه ذلفی، تازهنفس میدان، مثل یک شکارچی کمین کرده بود و با یک شوت آرام، توپ را به تور دوخت.
دقیقه ۸۴، روژین تمریان که او هم به عنوان یار تعویضی وارد زمین شده بود، روی یک حرکت ترکیبی تیمی، توپ را گرفت و با ضربهای مهارنشدنی، هفتمین گل ایران را به ثمر رساند. این گل، تیر خلاص بود تا بوتان دیگر حتی امید به دفاع هم نداشته باشد.
جدا از ۷ گل، ۴ بار توپ به تیرک دروازه برخورد کرد و اگر کمی شانس با دختران ایران یار بود، میتوانستند ۲ رقمی شوند. از نظر روحی - روانی، این برد برای ایران یک پیام قاطع به حریفان آسیایی بود: «ما برگشتهایم، آمادهتر و خطرناکتر از همیشه!»
در این مسابقه، چهرههایی مثل زهرا قنبری، نگین زندی و فاطمه شبان ستارههای بیچونوچرای زمین بودند. عملکرد زهرا خواجوی هم در دروازه، جز آن گل غیرمنتظره، مطمئن بود. مدافعان نیز بهخوبی در انتقال توپ و پشتیبانی حملات عمل کردند.
ترکیب ابتدایی ایران شامل زهرا خواجوی، ملیکا متولی، فاطمه عادلی، فاطمه امینهبرازجانی، عاطفه رمضانیزاده، نگین زندی، فاطمه پسندیده، زهرا قنبری (کاپیتان)، فاطمه شبان، زهرا سربالی و زهرا علیزاده بود. مربیگری دقیق و برنامهریزیشده جعفری موجب شد دختران ایرانی هر لحظه عطش بیشتری برای گلزنی داشته باشند.
این نتیجه فقط یک پیروزی پرگل نبود، بلکه نمایشی بود از اتحاد، قدرت ذهنی و عطش تیم ملی زنان ایران برای دیده شدن در سطح قاره. دیگر هیچکس نمیتواند این تیم را دستکم بگیرد. وقتی شیرزنان ایرانی به زمین میآیند، توفان به پا میشود، درست مثل این بازی پرهیجان در امان.