24/تير/1404
|
04:14
۲۲:۴۴
۱۴۰۴/۰۴/۲۳
طغیان جوانان کشتی ایران روی تشک آسیا

فتح قاطعانه بیشکک

علی هنرمنش: جوانان آزادکار ایران در یک نمایش مقتدرانه و غرورآفرین، خاک قرقیزستان را از آنِ خود کردند و در پایان با دست پر به وطن بازگشتند. قهرمانانی که انگار آمده بودند تا ثابت کنند هیچ قدرتی جلودار نسل تازه کشتی ایران نیست.
رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جوانان آسیا طی ۲ روز در بیشکک برگزار شد و ملی‌پوشان ایران با ۴ مدال طلا، ۲ نقره و یک برنز، جام قهرمانی را مقتدرانه در آغوش گرفتند.
در این جشنواره مدال‌ها، ابراهیم الهی در وزن ۷۰ کیلوگرم مثل یک قطار بدون توقف پیش رفت. او با شکست دادن رقبای تاجیک، مغول و قرقیز، به فینال رسید و در مبارزه پایانی با اقتدار ۸ بر ۳ از سد ژاپنی سرسخت گذشت تا طلای درخشان را روی سینه بچسباند.
محمدمهدی ممیوند در ۷۴ کیلوگرم هم کاری مشابه انجام داد. پس از گذر از حریف قرقیز و پیروزی مهیج در نیمه‌نهایی، در فینال بدون کوچک‌ترین رحمی، حریف ازبک را ۱۱ بر صفر ضربه فنی کرد.
در ۸۶ کیلوگرم، ابوالفضل رحمانی با کشتی‌های بی‌نقص و بردهای مقتدرانه مقابل رقبا، نشان داد نه‌تنها قدرت بدنی، بلکه تکنیک ناب ایرانی را بر حریفان تحمیل کرده است. او در فینال با حساب ۶ بر ۲ نماینده ترکمنستان را شکست داد و مدال طلا را به گردن انداخت.
عرفان علیزاده هم در دسته ۹۷ کیلوگرم بدون هیچ حرف و حدیثی فینالیست شد. در آخرین نبرد، علیزاده با حساب ۵ بر صفر کشتی‌گیر قزاق را کنار زد و چهارمین طلا را برای ایران گرفت.
اما در کنار این طلایی‌ها، ۲ نقره ارزشمند هم به دست آمد. ابوالفضل شمسی‌پور در ۷۹ کیلوگرم و توحید نوری در ۹۲ کیلوگرم تا فینال راهی بی‌نقص داشتند اما در نبرد پایانی طعم تلخ شکست را چشیدند و به مدال نقره بسنده کردند.
عرشیا حدادی هم در وزن ۵۷ کیلوگرم با کسب مدال برنز، سهم خود را از افتخار ادا کرد. او پس از شکست در نیمه‌نهایی، در دیدار رده‌بندی نماینده ترکمنستان را با اقتدار ۱۱ بر صفر ضربه فنی کرد و روی سکوی سوم ایستاد.
در کنار این قهرمانان، چند کشتی‌گیر دیگر هم بودند که دست‌شان از مدال کوتاه ماند. ابوالفضل بخشوده در ۶۱ کیلوگرم و سجاد پیردایه در ۶۵ کیلوگرم در لحظات حساس اسیر اشتباهات کوچک شدند و نتوانستند به مدال برسند. محمدرضا لطفی هم در سنگین‌وزن پس از شکست مقابل نماینده هند و سپس باخت حریفش در مراحل بعد، شانس ادامه مسابقات را از دست داد و حذف شد.
تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران با ۱۷۹ امتیاز، جام قهرمانی را در حالی بالای سر برد که تیم‌های هند و قزاقستان به‌ترتیب با ۱۵۷ و ۱۳۳ امتیاز، در رده‌های دوم و سوم ایستادند. ژاپن، قرقیزستان و ازبکستان هم پایین‌تر از ایران، به رده‌های چهارم تا ششم رضایت دادند.
این قهرمانی نه یک افتخار معمول و همیشگی، بلکه نشان از عمق استعدادیابی و قدرت ساختار فنی در کشتی ایران دارد. جوانانی که امروز روی سکوی قاره ایستادند، فردا می‌توانند امید مدال‌های جهانی و المپیک باشند.
بازگشت از بیشکک با کوله‌باری پر از طلا، نقره و برنز، یک پیام روشن داشت: «کشتی ایران، همیشه و همه‌ جا، آماده تاختن است». این پیروزی مثل یک هشدار برای رقبا بود؛ هشداری که می‌گوید باید آماده پذیرش موج تازه‌ای از آزادکاران ایرانی باشند.

ارسال نظر
پربیننده