رژیم صهیونیستی به بیش از 520 نقطه کشور آسیب رساند
با آنکه رژیم صهیونیستی در حمله وحشیانه به کشورمان مدعی بود اقداماتش فقط علیه مراکز نظامی انجام خواهد شد و مردم عادی در این جنگ در امان هستند اما شواهد گویای آن است که بخش عمده شهدا و مصدومان جنگ 12روزه مردم عادی غیرنظامی هستند و خانههای مردم مورد هدف قرار گرفت و ویران شد. رئیس جمعیت هلالاحمر در این باره گفت: رژیم صهیونیستی در حمله به کشورمان به بیش از 520 نقطه آسیب رساند. 21 مرکز درمانی مورد اصابت قرار گرفت که بیش از 160 زن و کودک در این حمله جنایتکارانه شهید شدند. پیرحسین کولیوند دیروز در نشست خبری با اشاره به اقدامات فوری و گسترده این جمعیت در ایام اخیر، گفت: در ساعات اولیه حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان ارزیابی مناطق آسیبدیده در اولویت قرار گرفت و بیش از ۵۲۰ نقطه آسیبدیده شناسایی شد که در تمام آنها نیروهای هلالاحمر حضور فعال داشتند. وی افزود: در حوزه جستوجو و نجات، بیش از ۷۰ درصد مجروحان توسط امدادگران جمعیت نجات یافتند. همچنین در عملیات آواربرداری، عمده پیکرهای شهدا توسط کارکنان هلالاحمر کشف و منتقل شد. کولیوند با اشاره به اقدامات درمانی و حمایتی ادامه داد: تمام تلاش ما بر این بود که مصدومان را بهموقع درمان کنیم. درباره عملیات اسکان، با همکاری شهرداری تهران، انتقال آسیبدیدگان به هتلها صورت گرفت و این مسؤولیت با دقت پیگیری شد. وی با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد اختلال در ارتباطات تأکید کرد: بهرغم برنامه دشمن برای قطع ارتباط، حتی یک لحظه ارتباطات ما قطع نشد. 5 قرارگاه مرکزی در نقاط مختلف تهران فعال بودند که ساختار سازمانی مشخصی نیز برای آنها تعریف شده بود. کولیوند در ادامه گفت: در قالب پیشبینیهای انجامشده، نقاهتگاههایی طراحی شده بود که در صورت افزایش شمار مجروحان، وارد مدار خدمت شوند. بر اساس دستورالعمل جدید، تدبیر استقرار ۱۵۰ هزار تخت در سراسر کشور صورت گرفت؛ هرچند خوشبختانه نیازی به استفاده از آنها پیش نیامد.
وی همچنین به حملات سایبری صورتگرفته در این ایام اشاره کرد و گفت: در حملاتی که باعث اختلال در سامانه نسخهنویسی الکترونیک و سیستم تأمین اجتماعی شد، با هماهنگی سریع، خدمات دارویی، توانبخشی و بیمهای به سرعت برقرار شد. رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به خدمات روانپزشکی و پشتیبانی روحی گفت: براساس تجربه دوران کرونا، سامانه ۴۰۳۰ برای حمایتهای روانی فعال بود و در این ایام بیش از ۱۰۰ هزار تماس با این سامانه ثبت شد. کولیوند در ادامه به توانمندیهای گروه آنست (واحد تخصصی جستوجو و نجات در آوار) اشاره کرد و گفت: گروه آنست با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته از جمله دستگاههای زندهیاب الکترونیکی و همچنین سگهای آموزشدیده، توانست عملکرد بسیار مؤثری در کشف افراد محبوسشده زیر آوار داشته باشد.
وی با اشاره به نقش کلیدی آموزش و مهارتورزی گفت: در سال گذشته ۷۰ هزار نفر در قالب تیمهای واکنش سریع آموزش دیدند و برای حضور در بحرانها آماده شدند. کولیوند در پاسخ به «وطنامروز» درباره اینکه همکاری نیروهای داوطلب امدادی در این حادثه چگونه بود؟ افزود: انصافا اغلب نیروهای داوطلب که تعداد آنها کم نیست برای همکاری اعلام آمادگی کردند، پزشکان، پرستاران، بهیارها، جراحان و نیروهای آموزشدیده نمونهای از نیروهای داوطلب امدادی بودند که خواهان همکاری با هلالاحمر بودند.
وی افزود: حتی رانندگان و مهندسان نیز برای همکاری و یاریرسانی در روزهای حین جنگ و پس از آن اعلام آمادگی کردند که برخی نیاز بود و برخی دیگر نیاز چندانی نداشتیم که بتوانیم از تخصص و توان آنها بهرهگیری کنیم.
وی در ادامه در خصوص تقویت شبکه خادم (خدمات داوطلبانه معتمدین محلی) نیز گفت: این شبکه بهطور جدی توسعه یافته و به عنوان بازوی داوطلبانه مؤثر در بحرانها وارد عمل میشود، البته ما ظرفیتهای استانی را شناسایی کردیم و بر اساس این ظرفیتها، کتاب عملیات پاسخ تدوین شد که در آن، ساختار سازمانی، سطوح عملیاتی و نحوه واکنش در شرایط بحرانی بهصورت دقیق مشخص شده است.
رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به دستاوردهای مهم در حوزه لجستیک و آمادگی فنی افزود: بازسازی تجهیزات، تقویت انبارها، اضافه شدن ۱۰۰ دستگاه آمبولانس، راهاندازی بیمارستانهای سیار و افزایش بالگردهای امدادی از جمله اقدامات شاخص در این مسیر بودهاند. وی به فعالیتهای بینالمللی هلالاحمر ایران در حوزه دیپلماسی بشردوستانه اشاره کرد و گفت: با تلاشهای انجامشده، جایگاه جمعیت هلالاحمر ایران در ردههای برتر صلیب سرخ جهانی قرار گرفته است.