05/مرداد/1404
|
08:15
۲۲:۳۸
۱۴۰۴/۰۵/۰۴
حماس: سخنان ترامپ و ویتکاف با روند مذاکرات دوحه همخوانی ندارد

ایستاده در برابر فشار

در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و استیو ویتکاف، فرستاده او در راستای همراهی با رژیم صهیونیستی، اظهاراتی منفی را پیرامون روند مذاکرات دوحه درباره برقراری آتش‌بس در غزه مطرح کرده‌اند، یکی از رهبران جنبش حماس اعلام کرد اظهارات مقامات آمریکایی با روند مذاکرات همخوانی ندارد. «عزت رشق» اعلام کرد: اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا و فرستاده ویژه او  با روند مذاکرات همخوانی ندارد. وی تصریح کرد: مذاکرات شاهد پیشرفت واقعی است و میانجیان خرسندی خود را نسبت به موضع جدی ما ابراز کرده‌اند. 
مقام جنبش حماس افزود: اظهارات آمریکا کابینه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی  را نادیده می‌گیرد که در مسیر توافق‌ها مانع می‌شود و از تعهدات فرار می‌کند. وی اظهار کرد: حماس از آغاز روند مذاکره با احساس مسؤولیت و انعطاف بالا رفتار کرده است. رشق تصریح کرد: جنبش حماس بر دستیابی به توافق فراگیر که تجاوزات را متوقف کند و به رنج مردم ما در غزه پایان دهد، اهتمام داشته است. وی تاکید کرد: ما پاسخ اخیر خود را پس از رایزنی‌های ملی گسترده با گروه‌های فلسطینی و میانجیان ارائه دادیم. رشق گفت: ما با تمام ملاحظات مطرح شده در چارچوب خود سند ویتکاف، برخورد مثبت و با انعطاف داشتیم. روز گذشته نیز جنبش حماس در واکنش به سخنان ویتکاف که مدعی عدم تمایل حماس برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه شده بود، اعلام کرد: در حالی که میانجیان خرسندی خود را نسبت به موضع سازنده و مثبت حماس اعلام کردند که راه را در مقابل دستیابی به توافقی فراگیر می‌گشاید، ما از سخنان منفی فرستاده آمریکا در قبال موضع این جنبش ابراز تعجب می‌کنیم. بامداد پنجشنبه جنبش حماس اعلام کرد پاسخ خود و پاسخ گروه‌های فلسطینی به پیشنهاد آتش‌بس را در میان فضای مثبت ارائه داده است. اما ویتکاف عصر پنجشنبه گفت هیات کشورش از دوحه بازگشته است تا مذاکراتی را بعد از پاسخ حماس انجام دهد. وی ادعا کرد پاسخ حماس نشان می‌دهد این جنبش تمایلی به دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه ندارد. فرستاده آمریکا ادعا کرد با وجود تمام تلاش‌های گسترده میانجیان اما حماس با حسن نیت رفتار نمی‌کند. در حالی که رژیم صهیونیستی از هیچ جنایتی در حق مردم غزه دریغ نکرده است و آمریکا نیز نسبت به این جنایت‌ها سکوت اختیار می‌کند، ویتکاف افزود: ما در حال حاضر گزینه‌های جایگزین را جهت بازگرداندن اسیران اسرائیلی از غزه بررسی خواهیم کرد تا محیطی باثبات‌تر برای ساکنان غزه ایجاد شود. تصمیم ویتکاف برای بازگرداندن هیات کشورش پس از آن بود که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز از بازگرداندن هیات رژیم صهیونیستی از دوحه جهت رایزنی خبر داد.
ادعاهای فرستاده آمریکا در حالی مطرح می‌شود که به اذعان خود صهیونیست‌ها نیز نتانیاهو به منظور بقای سیاسی‌اش خواهان دستیابی به توافق آتش‌بس با حماس نیست و او است که مانع‌تراشی می‌کند و می‌خواهد تا زمان انتخابات این رژیم در دسامبر 2026، جنگ غزه را ادامه دهد.

ارسال نظر
پربیننده