|
ارسال به دوستان
عملکرد ضعیف مسؤولان در اجرای طرحی بزرگ
مقاومت دولت برای اجرای اقتصاد مقاومتی
گروه اقتصادی: نامگذاری سال 1395 به عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نشان میدهد مقوله «اقتصاد مقاومتی» که سالهاست مقام معظم رهبری بر اجرای آن تاکید دارند، اهمیتی بیشتر از آنچه مسؤولان فکر میکردند دارد. عملکرد دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی را نمیتوان به هیچ عنوان مثبت ارزیابی کرد چراکه دولت در 30 ماه فعالیت خود اقدام عملی در این زمینه نشان نداده و در حد چند سمینار و همایش، اقتصاد مقاومتی را پاس داشته است. کارشناسان اقتصادی معتقدند دولت باید با برنامهریزی مدون و جامع زمینه مقاومتی شدن اقتصاد را فراهم آورد. حجتالله عبدالملکی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) و کارشناس مسائل اقتصادی، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ابتدای سال جدید، گفت: رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال تاکید کردند که ما باید خودمان را در مقابل دشمن قوی کنیم. معظمله در سخنرانی خود در حرم مطهر رضوی فرمودند که آمریکاییها تحریمها را برنداشتند و بنا دارند به دلایل مختلف تحریمها را زیاد کنند. این مسالهای است که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.وی ادامه داد: اینکه تحریمها بتواند اقتصاد ایران را فلج کند هیچوقت مبنای علمی نداشته است، حتی کارشناسان اقتصادی آمریکایی و انگلیسی هم عموما این نظر را داشتند که تحریمها نمیتواند اقتصاد ایران را فلج کند. لذا این مساله که تحریمها بتواند اقتصاد ایران را نابود کند براساس علمی یک فرضیه غلطی است. این استاد دانشگاه تاکید کرد: کسانی که تحریمها را علیه ایران اعمال کردند نیز بهخوبی میدانستند که نمیتوانند با این روش اقتصاد ما را فلج کنند ولی روی فضای تبلیغاتی و روانی که بعد از تحریمها ایجاد میکنند حساب باز کرده بودند زیرا میدانستند همین فضا است که میتواند اقتصاد کشور را به هم بریزد. عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: توپخانه تبلیغاتی و روانی دشمن بیشتر از تحریمها توانست اقتصاد کشور را به هم بریزد و متاسفانه تعدادی از مسؤولان در داخل نیز با این فضا همآوا شدند و طوری القا کردند که این حرف دشمن صحیح است که تحریمها کشور را فلج میکند و ما از پا درمیآورد. وی افزود: همانطور که رهبری فرمودند ما اثرات تحریمها را خیلی بیشتر از آنچه بود دریافت و به مردم معرفی کردیم و در مقابل آن مجددا اثرات رفع تحریمها را خیلی بزرگنمایی کردیم.
لزوم توجه به ۱۰ راهکار رهبری
یک کارشناس اقتصادی درباره تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» گفت: توجه به ۱۰ راهکار مقام معظم رهبری برای «اقدام و عمل» در «اقتصاد مقاومتی» میتواند زمینهساز تحقق اقتصاد مقاومتی باشد. حسن حاجعلیاکبری در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه 2 سال از زمان ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی میگذرد، گفت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی در شرایط فعلی نیاز ضروری جامعه است. وی ادامه داد: راه برونرفت از مشکلات و تنها راهی که در این مقطع میتواند نظام ما را در مقابل همه توطئهها مصون کند اقتصاد مقاومتی است. امنیت جامعه و پایداری در عرصه اقتصاد و جلوگیری از نفوذ غربیها با تحقق شعار سال امکانپذیر است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تاکنون اقتصاد مقاومتی در حد شعار باقی مانده است، افزود: پیادهسازی و اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی از تأکیدات مقام معظم رهبری است. معنی این شعار این است که اقتصاد مقاومتی در گذشته بارها بیان شده است و همگان بر آن اذعان دارند و اکنون باید در مرحله عملیاتی اجرایی شود.
اکنون زمان اجراست
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مفهومسازی و قانونگذاری شده و اکنون زمان عمل و اجرای آن است، گفت: اجرای طرح اصلاح نظام بانکی و اصلاح سیاستگذاریهای پولی از ضرورتهای تحقق اقتصاد مقاومتی است. مرتضی بکی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به این موضوع اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی در حال حاضر به یک پارادایم دائمی و الگوی پیشرفت برای اقتصاد تبدیل شده و در این مدت نیز درباره آن مفهومسازیهای لازم صورت گرفته است. وی با بیان اینکه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی پیش از این ابلاغ شده و در برنامه نیز انعکاس یافته، گفت: مبتنی بر مفهومسازیهای صورتگرفته از اقتصاد مقاومتی از سوی همه اقتصاددانان، منظور از اقتصاد مقاومتی، یک اقتصاد تولیدمحور پایدار است که بر تولید رقابتی با جهتگیری صادراتی تأکید و تمرکز دارد. این اقتصاددان افزود: گسترش زمینههای اقتصاد تولیدمحور، رفع موانع تولید، انجام قانونگذاریهای لازم در اینباره و فراهم کردن زمینه قانونی، ایجاد فضای مناسب برای کسبوکار و... از جمله اقداماتی بوده که در این زمینه صورت گرفته است. وی طرح اصلاح نظام بانکی را از دیگر طرحهای ملی موثر در مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی نام برد و گفت: این طرح با جهتگیری بلندمدت در پی ایجاد عدل و قوام و ثبات در مسیر تأمین مالی و رفع تنگناهای اعتباری است که در کنار سایر طرحها قادر خواهد بود موجبات تحقق تولید پایدار را فراهم کند. مدیر دفتر مدلسازی دانشگاه امام صادق(ع) اضافه کرد: پس از مرحله مفهومسازی و شکلگیری قوانین لازم برای تحقق اقتصاد مقاومتی، اکنون زمان اجرا و عمل است. وی تأکید کرد: بهبود فضای کسبوکار و سودآور کردن تولید در شرایطی که اقتصاد کشور متأثر از برخی جهتگیریهای خاص در اقتصاد از بیماری هلندی رنج میبرد یک ضرورت است. بکی با بیان اینکه تولید، صنعت و کشاورزی ناشی از برخی جهتگیریها تضعیف شده است، گفت: در سال 1338 سهم کشاورزی از ارزش افزوده حدود 16 درصد بود و اکنون در برخی سالها به 6/5 درصد رسیده است. این درحالی است که این سهم برای خدمات در حال حاضر به 52 درصد رسیده که عملا اقتصاد را به بدنی با سری بزرگ به نام خدمات تبدیل کرده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
تقویم امروز
مرگ «رضاقلی خان نظامالسلطنهمافی» از رجال دوره مشروطه- 1303 ش
درگذشت استاد «عباس سحاب» جغرافیدان شهیر و پدر علم نقشهکشی ایران- 1379 ش
رحلت فقیه فرزانه آیتالله «ملا حبیبالله کاشانی» عالم ربانی و دانشمند کامل -1340 ق
وفات آیتالله «سیدهاشم نجفآبادی میردامادی» - 1380 ق
مرگ «ساموئل مورس» مخترع آمریکایی و مبدع تلگراف- 1872م
تولد «هانس کریستیناندرسن» نویسنده دانمارکی کتابهای کودکان- 1805م
روز جهانی کتاب کودک
ارسال به دوستان
سلام وطن
رهبر انقلاب با سخنان و رهنمودهای مدبرانهشان در ابتدای سال و در روزهای اخیر خطمشی سال 95 کشور را ترسیم کردند، حالا نوبت اقدام عملی دولت است تا دور از شعارهای جناحی کار کند. مواردی که ایشان پیشنهاد کردند باید عملی شود و در انتهای سال آمار عملکرد خود را اعلام کنند تا مردم بهتر بدانند برای انتخابات آینده کشور چطور تصمیم بگیرند.
هاشمپور
ما میخواهیم سر به تن فاسدان انگلیسی نباشد، آقایان از جانور عجوزه کاخ نکبتبار لندن (چارلز) دعوت کردند که به تهران بیاید.
772****0919
آقای روحانی! اقتدار کشور را با یک نان بخور و نمیری معامله کردید. دیدید که آمریکاییان بدعهدی میکنند که هیچ، هر روز هم برای شما بازی درمیآورند و پروندههای کهنه و قدیمی را زنده میکنند! این بود پسابرجام؟!
862****0912
بازنشستگان و مستمریبگیران راهآهن زاگرس شهرستان اندیمشک، عیدی نگرفتند و از حقوق هم کم کردند، دولت قبل کی اینجوری بود؟
600****0935
چطور میشود فردی که به عنوان یکی از مسؤولان کشور است و قرار است برای کشور تصمیم بگیرد و مصلحتها را تشخیص دهد در شبکههای اجتماعی صفحاتی دارد که سخنان غیر از مصلحتهای کشور در آن درج میکند؟ آیا نباید شورایعالی امنیت ملی خطمشی خاصی برای حضور مسؤولان در شبکههای اجتماعی بویژه آنهایی که طبق قانون کشور فیلتر هستند صادر کند تا شاهد نباشیم هر از گاهی سخنان تفرقهافکنانه و غیرمربوط از آنها صادر شود؟
سلامینژاد
خدا کند این خیل عظیم مداحان عزیز از رهنمودهای رهبری پند گیرند و در فضایی که به برکت نام ائمه تشکیل میشود برای اعتلای بینش سیاسی و اعتقادی جوانان نیز استفاده کافی برده شود و بصیرتافزایی از همین تکیهها، مساجد و حسینیهها صورت بگیرد.
خسروپناه
ارسال به دوستان
رشد اقتصادی کاذب
دولت به صورت زوری رونق اقتصادی ایجاد میکند!
وضعیت اقتصادی کشور در سال ٩٥دارای گردش کاذب خواهد بود که البته معتقدم دولت به دنبال برداشت سیاسی جهت انتخابات آتی است. محمدرضا جهانبیگلری، اقتصاددان و رئیس سابق کمیسیون پولی، بانکی، سرمایهگذاری و بیمه اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا درباره دلایل افزایش تعداد و رقم چکهای برگشتی در سال 94 به نسیمآنلاین گفت: معمولا 10 درصد چکهای برگشتی متعلق به افراد سودجو است و 90 درصد آن نیز مربوط به فعالان اقتصادی است که نتوانستند پیشبینی کوتاهمدتی از وضعیت اقتصادی کشور داشته باشند. وی در ادامه با بیان اینکه هدفگذاری اشتباه دولتمردان که اهداف غیرواقعی برای دوره یکساله کشور ترسیم کردند و بر همین اساس فعالان اقتصادی نیز نتوانستند به درستی برای آینده خود برنامهریزی کنند را عامل دیگری در افزایش چکهای برگشتی دانست و افزود: وضعیت اقتصادی کشور در حال حاضر نامناسب است و این موضوع نیز سبب شده فعالان اقتصادی با روند صعودی چکهای برگشتی مواجه شوند. جهانبیگلری، عدم راستگویی مسؤولان اقتصادی کشور را که وضعیت اقتصادی را مناسب توصیف میکنند از عوامل افزایش چک برگشتی فعالان اقتصادی دانست و گفت: رکود کامل اقتصادی، وجود تورم، عدم حمایت دولت از فعالان اقتصادی در راستای تولید ملی صادراتمحور و صدور بخشنامههای حمایتی که هیچوقت اجرایی نمیشود از دلایل افزایش چکهای برگشتی در سال 94 است. رئیس سابق کمیسیون سرمایهگذاری اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا در ادامه گفتوگوی خود با نسیمآنلاین درباره پیشبینی خود از وضعیت اقتصاد ایران در سال 95 نیز گفت: وضعیت اقتصادی کشور در سال ٩٥ دارای گردش کاذب خواهد بود که البته معتقدم دولت به دنبال برداشت سیاسی جهت انتخابات آتی است. مشاور سابق سازمان سرمایهگذاری توضیح داد: این گردش هیچگونه ثبات اقتصادی را به دنبال نخواهد داشت، چرا که برای بهبود وضعیت اقتصادی ابتدا باید شاخصهای اقتصادی تغییر کند. وی با تشریح این شاخصها اضافه کرد: این شاخصها شامل بهبود وضعیت کسب وکار، شفافسازی و ثبات قوانین، بهبود سرمایهگذاری، اصلاح قوانین پولی و بانکی و پارامترهای دیگر است و برای بهبود هریک نیاز به برنامهریزی و کارشناسی است که البته وزارت اقتصاد و دارایی در حال حاضر تمایلی از خود برای بهبود این شاخصها نشان نمیدهد. در ادامه میتوان اینطور نتیجه گرفت که تعهد ٧٠درصد فعالان اقتصادی قابلیت نقدشوندگی را ندارد و بانکها هم هیچ تمایلی به حمایت از بخشهای اقتصادی ندارند. وی اضافه کرد: از طرفی آنقدر وضعیت اقتصادی کشور شکننده شده که دارندگان چکها هیچ امید یا تحملی به صبر ندارند و مجبور میشوند نسبت به برگشت چکها اقدام کنند، چرا که تعهد خودشان هم به این تعهد بستگی دارد و بیاعتمادی بین فعالان اقتصادی داخلی وخارجی که نظارهگر شرایط اقتصادی ایران هستند رواج میگیرد که این بسیار خطرناک است و نشاندهنده حرکت لبه تیغ و مویرگی اقتصاد ایران است. این فعال اقتصادی پیشبینی کرد در سال ٩٥ شاهد یک تحرک کاذب در اقتصاد خواهیم بود که با زور دولت شکل خواهد گرفت. ارسال به دوستان
برنامهای برای خروج از رکود وجود ندارد
رکود مسکن 4 ساله شد
گروه اقتصادی: در حالی رکود بازار مسکن وارد چهارمین سال میشود که یکی از طولانیترین رکودهای این بازار را تجربه میکند. بازار مسکن پس از جهش قیمتها در سال ۹۱ وارد یک رکود عمیق شد که همچنان در این وضعیت به سر میبرد و با گذشت این سالها تغییری در این شرایط ایجاد نشده است. براین اساس، فعالان بازار مسکن تصور میکردند این رکود هم مانند سالهای گذشته با گذشت 2 یا 3 سال تبدیل به رونق میشود اما با آغاز سال ۹۴ که بخش مسکن تغییری را نداشت، هشدارها نسبت به این وضعیت آغاز شد. از سال ۹۲ و با روی کارآمدن دولت یازدهم، فعالان بازار مسکن امیدوار بودند تغییراتی در وضعیت رکود اقتصادی به وجود بیاید و کارشناسان از سال ۹۳ امیدهایی را برای رفع رکود در سال ۹۴ داشتند به همین دلیل نوید رونق بازار را در نیمه اول سال میدادند اما با گذشت نیمه اول، آنها امیدوار به نیمه دوم سال ۹۴ بودند در حالی که تا پایان سال هم تغییری در وضعیت بخش مسکن به وجود نیامد. به گزارش مهر، برخی کارشناسان معتقد بودند بازار مسکن در سال جدید تغییراتی را خواهد داشت اما بنگاههای املاک نسبت به این موضوع هم چندان امیدوار نیستند. البته در این میان، برخی سازندگان مسکن نسبت به آینده بازار امیدوارند، آنها معتقدند با آمارهایی که از افزایش معاملات مسکن حتی جزئی منتشر میشود، میتوان نسبت به آینده امیدوار بود، چرا که حتما دولت در سال جدید، برنامههای دیگری را برای اقتصاد و مسکن اجرایی میکند. در این میان گزارش بانک مرکزی نشان میدهد در اسفندماه سال ۱۳۹۴، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۱۳ هزار و ۱۳۹ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل 5/8 درصد کاهش نشان میدهد. در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معاملهشده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران 1/42میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل 9/3 درصد افزایش نشان میدهد. این گزارش میافزاید در سال ۱۳۹۴، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به 7/154 هزار واحد مسکونی بالغ شد که در مقایسه با سال قبل 3/10 درصد کاهش نشان میدهد. ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|