|
آغاز تحقیقات دیوان کیفری بینالمللی درباره جنایات رژیم صهیونیستی
فاتو بنسودا، دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در خاک فلسطین اظهار کرد: قصد داریم تحقیقات خود را در اینباره آغاز کنیم. وی افزود: بررسی مقدماتی در فلسطین انجام شده است و برای شروع تحقیقات دلایل منطقی داریم. اسرائیل عضو دیوان کیفری بینالمللی نیست، بنابراین قضات ما حوزه جغرافیایی تحقیقات را تعیین میکنند. در بیانیه بنسودا آمده به این نتیجه رسیده که جرائم جنگی در کرانه باختری، قدس شرقی و نوار غزه رخ داده است.
ارسال به دوستان
در گفتوگوی «وطن امروز» با نماینده حماس در تهران مطرح شد
صهیونیستها فقط زبان اسلحه را میفهمند
چشمپوشی از قدس، چندپاره کردن کرانه باختری و سکوت در برابر اعلام بیتالمقدس بهعنوان پایتخت این رژیم همگی از اجزای «معامله قرن» است
به تازگی مذاکرات بین این 2 گروه فلسطینی فتح و حماس دوباره از سر گرفته شده است و امید آن میرود که انتخابات سراسری در فلسطین برگزار شود. همین موضوع باعث شد تا با خالد قدومی، نماینده حماس در تهران به گفتوگو بنشینیم. در خلال بحث، قدومی با اشاره به بنبست سیاسی انتخاب نخستوزیر و تشکیل کابینه در رژیم صهیونیستی در سال 2019، که به یکی از جدیترین بحرانهای سیاسی این رژیم از زمان تاسیس مبدل شده است، دلایل بروز این بنبست را تشریح کرد. نماینده حماس در تهران همچنین در رابطه با معامله قرن با اشاره به روندهایی که از مدتها قبل شروع شده، اعلام کرد این طرح از مدتها قبل در مرحله اجراست اما اسمی از آن برده نمیشود. قدومی همچنین درباره رشد قدرت احزاب عرب در ساختار انتخابات رژیم صهیونیستی و اینکه آیا میتوان به اثرگذاری و مقابله با این رژیم از طریق فعالیتهای سیاسی امیدوار بود، صحبت کرد. ***
* رژیم صهیونیستی از نظر ساختار سیاسی در یکی از بحرانیترین شرایط خود طی چند دهه اخیر به سر میبرد؛ تحلیل شما به عنوان نماینده حماس درباره روند انتخابات در این رژیم و آینده تشکیل دولت چیست؟
این رژیم از بدو تاسیس بهرغم تفاوتهای درونی که در مکاتب فکری و طیفهای سیاسی خود داشت، در طول 70 سال گذشته در قبال اختلافات ریشهای بینگروهی انعطاف بالایی از خود نشان داده است. این رویکرد ارتباط مستقیمی با امنیت این رژیم غاصب دارد. گروههای سیاسی صرفنظر از راستگرا یا چپگرا بودن و حتی گروههای مذهبی با هدف حفظ امنیت، از خواستههایشان کوتاه میآیند. این حقیقتی است که باید درباره دشمنانمان به آن اشاره و اذعان کنیم.
اما انعطافپذیری بین گروههای سیاسی در این رژیم با روی کار آمدن دولتهای فاسد و مستبد متزلزل شده است. آنها در داخل خود دچار فساد هستند و ماهیت قوهقضائیه نیز در این رژیم خدشهدار شده است. نتانیاهو به عنوان یک شخصیت راستگرای افراطی منافع خود را ارجح از منافع کل رژیم میداند. همین امر هم سبب شد او با تعلیق تشکیل دولت، نقش خود را در بین لابیهای صهیونیستی حاضر در آمریکا بیشتر کند.
در حال حاضر وضعیت سیاسی رژیم صهیونیستی سست و ناپایدار و سیاستهایش در برخورد با مقاومت محکوم به شکست است. مقاومت در طول یک دهه گذشته بارها دست بالای خود را در عملیاتها و واکنش به اقدامات این رژیم نشان داده است.
* موضع حماس در قبال دولتهای این رژیم چیست؟ آیا میتوان تفاوتی بین بنیگانتس و بنیامین نتانیاهو قائل شد؟
حماس هیچ تفاوتی بین اعضا و ارکان این رژیم قائل نیست. ما معتقدیم حکام این رژیم اعم از شخصیتهای راستگرا و چپگرا یا شخصیتهای دینی آن تفاوتی با هم ندارند. در این باره باید هشیار بود. اگر راستگراها جنگافروزی کردند، چپها به شکنجه کودکان و نوجوانان فلسطینی شهرهاند؛ ما هیچ فرقی بین آنها نمیبینیم. حماس معتقد است کل این رژیم در صدد آسیب رساندن به مردم فلسطین است و ما باید با این اقدامات مقابله کنیم.
* نظر شما در رابطه با معامله قرن چیست؟ آیا امکان دارد این معامله با توجه به ماهیت کشورهای عربی منطقه عملی شود؟
میزان سادهلوحی سیاسی در بین نخبگان منطقه بسیار تاسفآور است، چرا که اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی را نمیبینند. ایالات متحده و رژیم صهیونیستی سالهاست این معامله پلید را اجرا کردهاند. این نخستینبار نیست که اینها حقوق حقه فلسطینیان را ضایع میکنند. واقعیت این است که سم از مدتها قبل به کالبد این امت تزریق شده و برخی نخبگان به جای زدودن این سم، با سازشکاری، به تشدید اثر این سم کمک میکنند. برقراری روابط پنهان برخی کشورهای عربی و عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در این راستاست. چشمپوشی از قدس و مسجدالاقصی، چند پاره کردن کرانه باختری، سکوت در برابر اعلام بیتالمقدس به عنوان پایتخت این رژیم و انتقال برخی سفارتخانهها به قدس و محاصره غزه، شوراندن مردم علیه مقاومت و یهودیسازی مسجدالاقصی همگی از اجزای معامله قرن است. آیا باید منتظر ماند تا آنها به ما اعلام کنند معامله قرن همین است؟ آیا این نشانه سادهلوحی نخبگان ما نیست؟ آنها در حال حاضر هم مشغول اجرای این طرح هستند.
فشارهای مالی و سیاسی علیه گروههایی که در برابر این طرح ایستادگی میکنند وجود دارد ولی با تمام این احوال امید ما به ملتهای عربی و اسلامی که دلشان برای فلسطین و قدس میتپد بسیار است که همچنان مقاومت کنند، چرا که مقاومت رکن اصلی مقابله با این حرکت است. تمام همایشها، اجلاسها و تلاشها برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی باید متوقف شود و همه این اقدامات بخشی از معامله قرن است که 2 هدف را دنبال میکند؛ اول آنکه رژیم صهیونیستی دست برتر را در منطقه به دست آورد و دوم آرمان فلسطین بر اثر عادیسازی روابط جهان عرب با رژیم صهیونیستی کمرنگ و به فراموشی سپرده شود.
معامله قرن بدون شک به دلیل پایداری جریان مقاومت و هشیاری ملتهای منطقه به شکست خواهد انجامید. وحدت ما میتواند رژیم صهیونیستی را که عامل بیثباتی در منطقه است ریشه کن کند.
* مذاکرات بین حماس و فتح در چه مرحلهای است؟ چرا مصر به عنوان طرف سوم در این مذاکرات شرکت دارد؟
به عنوان یک فلسطینی از تفرقهای که باعث شده مشکلات ایجاد شود ناراحتم. در اینجا قصد ندارم طرف مقابل را ملامت کنم اما حمایت ما از حضور طرف سوم در فرآیند مذاکرات که همان برادران مصری هستند به چند دلیل بوده است؛ نخست آنکه مصر نقش مهمی در صحنه عربی و فلسطینی دارد و میتواند گفتوگوی ما و برادران فلسطینی را پیش ببرد. نکته بعدی اینکه مصریها اینگونه متوجه میشوند که کدام طرف باید ملامت شود، زیرا بخوبی میدانند هر آنچه از حماس خواسته شد انجام داد تا از این رهگذر گامی در جهت بهبود وضعیت مردم فلسطین بردارد. اسماعیل هنیه، نخستوزیر سابق فلسطین بدون شک محبوبترین شخصیت در جغرافیای سرزمینی فلسطین است. او سالها پیش داوطلبانه استعفایش را تقدیم کرد تا بهانهای برای اینکه حماس را مسبب مشکلات و دودستگی قلمداد کنند، نماند. تاکید ما این است که برادران ما در جنبش فتح باید هدفشان منافع ملی باشد. برای مثال وقتی ابومازن (محمود عباس) مسأله برگزاری انتخابات را در سازمان ملل مطرح کرد ما فورا آمادگی خود را نشان دادیم. اینطور نیست که ما سادهلوح باشیم، ما قصد داریم جدیتمان را در این کار نشان دهیم. پس از آن بود که آقای ناصر حنا، رئیس کمیته انتخابات به غزه آمد و مکاتباتی بین ما و آقای محمود عباس انجام شد تا انتخابات به شکل فراگیر برگزار شود. نیت حماس حمایت از مردم و صیانت از حقوق فلسطین و مقاومت است، چرا که معتقدیم دشمن به دنبال این است که مردم ما ضعیف و ناتوان باشند و از سلاح کارا و مهم مقاومت برخوردار نباشند.
* اتفاق متفاوتی که در انتخابات اخیر در سرزمینهای اشغالی رخ داد، کسب 15 کرسی از کنست توسط احزاب عربی بود. از نظر جایگاه آنها در رده سوم بیشترین کرسیها قرار میگیرند. نقش آنها در حال حاضر در حدی است که ائتلافشان با هرکدام از جریانها اگر چه حیاتی نیست اما موثر است. یکی از خواستههای همیشگی این احزاب تاسیس کشور فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ است. احمد طیبی، رهبر حزب «حرکت عربی برای تغییر» هم اعلام کرده است در وهله اول به دنبال برکناری نتانیاهو هستند، هر چند علاقه زیادی به بنیگانتس ندارند. نظر حماس در رابطه با این احزاب چیست؟ آیا اقدامات سیاسی آنها برای آینده فلسطین مفید خواهد بود؟
درباره مشارکت این گروهها در انتخابات باید گفت که اینها فرزندان فلسطین هستند. فلسطینیان ساکن این مناطق ستون فقرات فلسطین و حامیان مسجدالاقصی هستند. مشارکت در انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی یک اقدام سیاسی است که بخشی از گروههای حاضر در سرزمینهای پس از 1948 و نه همه آنها این رویه را پی گرفتهاند. ما اگر چه آنها را درک میکنیم ولی برای ما قابل پذیرش نیست. حماس با هرگونه مشروعیت بخشیدن به رژیم صهیونیستی مخالف است اما خب این تصمیمی است که آنها گرفتهاند.
این را هم باید گفت که این گروهها در فعالیتهای شکست محاصره غزه و کمک به مردم غزه هم نقش داشتهاند. فریادهای آنها باعث شد مظلومیت مردم غزه برای جهانیان هویدا شود. این احزاب هم در جامعه و هم در کنست تحت فشار هستند و مصونیت آنها نادیده گرفته میشود و احزابی که در پارلمان نیستند هم عموما فعالیتهایشان ممنوع و تعلیق میشود. اینها همه پیامهایی است به آن دسته از افراد و دولتهایی که معتقدند رژیم صهیونیستی یک حکومت دموکراتیک دارد. جالب آنکه اعراب متولد سرزمینهای اشغالی پس از مرزهای 1948 هم که به لحاظ حقوقی شهروند این رژیم محسوب میشوند شدیدا دچار این تبعیض هستند و از حیث داشتن گذرنامه و برخورداری از حقوق آموزشی مثل آموزش زبان عربی محرومند. درباره انتخابات اخیر هم دیدیم که جریان راستگرا با احزاب عرب همکاری نکرد و نمونه آن اظهارات لیبرمن درباره خروج حزبش از دولت در صورت حضور حتی یک عرب در فرآیند تشکیل دولت بود. این رفتارها نشان میدهد این دست از فعالیتهای سیاسی نمیتواند چندان موثر باشد، چرا که شاخصه این رژیم آپارتاید و تبعیض نژادی است. رژیم صهیونیستی فقط زبان اسلحه را میفهمد. با این رژیم به هیچ عنوان نمیشود با مبانی دموکراتیک تعامل کرد، چرا که حتی اگر فلسطینیها شناسنامه و گذرنامه صهیونیستی داشته باشند باز هم در ساختار سیاسی و حکومتی این رژیم جایی ندارند. صهیونیستها اعراب متولد سرزمینهای اشغالی را شهروند درجه 2 میدانند. ما بهرغم همه تلاشهای این احزاب و حمایتهای آنها از مردم غزه و راهپیماییهای بازگشت و دفاعشان از مسجدالاقصی، اقدامات سیاسی در چارچوب رژیم صهیونیستی را موثر نمیدانیم و این نه از سر ضعف این احزاب که ناشی از رفتار تبعیضآمیز و غیرمسؤولانه رژیم صهیونیستی است.
ارسال به دوستان
همزمان با کاهش اعتراضات خیابانی در عراق اعلام شد
حمایت خانواده صدام از آشوبهای عراق
در چند هفته اخیر همزمان با تلاش- فعلا ناکام- گروههای عراقی برای انتخاب نخستوزیر آینده این کشور، برخی اخبار از کاهش حضور معترضان در خیابانهای بغداد و سایر شهرهای محل برگزاری اعتراضات حکایت داشت. با این حال از دیروز زمزمههای احیای اعتراضات با هدف ساقط کردن ساختار سیاسی عراق آغاز شد. استعفای عادل عبدالمهدی، نخستوزیر سابق عراق با فشار برخی گروههای اصلی و بازیگران سیاسی این کشور انجام شد تا خیابانهای عراق از معترضان خالی شود اما این اتفاق نه تنها نیفتاد، بلکه بر عکس سبب از هم پاشیدگی سازمان برخورد با آشوبگران شد به طوری که در چندهفتهای که از این استعفا میگذرد، عراق روی آرامش به خود ندیده و هر روز اتفاق ضدامنیتی تازهای میافتد.
به گزارش «وطن امروز»، در تازهترین اتفاق در این زمینه، ایرنا گزارش داد «رغد صدام» دختر دیکتاتور سابق عراق با انتشار فایل صوتی در صفحه توئیتر خود با اشاره به اعتراضات مردم عراق گفته: «اینکه تجربه یک حکومت حقارت، وابستگی، عقبماندگی و کشتار باشد، پذیرفتنی نیست و هیچیک از آنهایی که دستشان به خون عراقیها آغشته شده از مجازات در امان نخواهند ماند و مردم همه قاتلان، سارقان اموال عمومی و کسانی را که در احترام به مردم عراق و حاکمیت کشورشان کوتاهی کردهاند، به جزایشان خواهند رساند و هر صاحب حقی به حق خود خواهد رسید». وی افزوده: «انقلاب شما گامی ضروری برای ایجاد یک نظام مستقل و عادلانه ملی و نشانگر توان شما در بنای عراقی قوی و آزاد است». در همین راستا «حریر حسین کامل» نوه صدام هم در واکنش به این سخنان در صفحه اینستاگرامی خود ادعا کرد سخنان مادرش پاسخی شفاف به کسانی است که آنها را به سوار شدن بر موج اعتراضات متهم میکنند. رغد با این پیام تلاش کرد خود را در تحریک مردم عراق بیگناه جلوه دهد، در حالی که حتی در متن همین سخنان نیز تلاش کرده مردم را به ادامه اعتراضات تشویق کند. دختر صدام به عنوان یکی از چهرههای باقیمانده از حزب منحله بعث در حال حاضر در اردن به سر میبرد و دولت عراق تاکنون بارها از «امان» خواسته او را به اتهام حمایت و مدیریت گروههای تروریستی در عراق تحویل دهد اما دولت امان تاکنون به بهانههای مختلف از این کار خودداری کرده است.
* جنگ لفظی برهم صالح با نمایندگان
تمدید مهلت انتخاب نخستوزیر عراق از سوی رئیسجمهور «برهم صالح» سبب اعتراض برخی نمایندگان مجلس این کشور از وی شده است به گونهای که دیروز «عدی عواد» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون وابسته به جنبش عصائب اهلالحق در عراق از جمعآوری امضا برای برکناری رئیسجمهور این کشور به اتهام سوگندشکنی و نقض قانون اساسی خبر داد. به گزارش المعلومه، عواد در بیانیهای اعلام کرد: رئیسجمهوری درباره قانون اساسی سوگندشکنی کرده و زمانبندیهای قانون اساسی را زیر پا گذاشته است. وی با بیان اینکه وظیفه اصلی رئیسجمهور صیانت از قانون اساسی و اقتدار آن است، خاطرنشان کرد: رئیسجمهور زمانبندیهای قانون اساسی را دور میزند و بهرغم پایان مهلت قانون اساسی، هنوز نخستوزیر را معرفی نکرده است. جمعهشب نیز گروهی از معترضان در میدان التحریر در مرکز بغداد خواهان برکناری برهم صالح، رئیسجمهور و محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق شده بودند. صالح نیز این حملات را بیپاسخ نگذاشته و از فشار برخی نمایندگان سخن گفته است. آنگونه که رسانههای عراقی دیروز اعلام کردهاند برهم صالح از طرف برخی نمایندگان برای انتخاب «قصی السهیل» تحت فشار بوده که زیر بار نرفته است. از چند و چون این فشارها در رسانهها سخنی گفته نشده اما ردپای این خبر در سخنان منابع نزدیک به برهم صالح مشهود است. بر همین اساس منابع نزدیک به رئیسجمهوری عراق دیروز اعلام کردند وی با سیاست دیکته کردنها و تحمیل نامزدی برای پست نخستوزیری مخالف است. عمده استدلال برهم صالح برای ادامه وضعیت مذکور این است که وی در روزهای گذشته با 170 نماینده مجلس گفتوگوهای شخصی یا چندنفره یا جمعی داشته و وضعیت نظرات آنقدر متناقض بوده که نتوانسته به جمعبندی برسد.
ارسال به دوستان
تأسیس ارتش فضایی آمریکا با هدف مقابله با چین و روسیه
رئیسجمهور آمریکا روز گذشته بودجه 738 میلیارد دلاری این کشور در بخش دفاعی را امضا کرد. تأسیس رسمی ارتش فضایی آمریکا و ادامه ممنوعیت همکاریهای نظامی با روسیه از مهمترین بخشهای این بودجه است که احتمال بروز تنشهای نظامی در سال 2020 را افزایش میدهد.
به گزارش «وطن امروز» دونالد ترامپ بودجه نظامی این کشور برای سال مالی 2020 را (که از اول اکتبر آغاز شده است) امضا کرد که شامل افزایش هزینههای دفاعی ایالات متحده به رقم 738 میلیارد دلار میشود. این بودجه تقریبا 20 میلیارد دلار بیشتر از سال گذشته است و 12 میلیارد دلار کمتر از آن چیزی است که ترامپ در ابتدا درخواست کرده بود.
در مجموع پنتاگون قادر خواهد بود 4/658 میلیارد دلار برای تامین امنیت، اعم از نظامی و انرژی هزینه کند. 5/71 میلیارد دلار برای عملیات نظامی ایالات متحده در خارج از کشور و 3/5 میلیارد دلار هم به منظور مقابله با بلایای طبیعی اختصاص یافته است. در این سند که به توافق رسیدن درباره محتوای آن تقریبا نیمی از سال به طول انجامیده، توجه زیادی به «اقدامات با هدف بازدارندگی روسیه» شده است. در بودجه نظامی آمریکا 300 میلیون دلار به عنوان کمک نظامی از جمله در قالب سلاحهای کشنده برای دولت اوکراین اختصاص یافته که این مبلغ 50 میلیون دلار بیشتر از بودجه سال 2019 است.
در این سند همچنین ادامه ممنوعیت همکاریهای نظامی با روسیه نیز مورد تاکید قرار گرفته است. علاوه بر این، وزیر دفاع آمریکا باید گزارشی را با تجزیه و تحلیل دقیق در این باره که آیا روسیه از شرایط پیمان «آسمان باز» پیروی میکند یا خیر تهیه کند. یک توافقنامه مهم به ایالات متحده، فدراسیون روسیه و 32 کشور دیگر اجازه میدهد پروازهای شناسایی را به منظور جلب اعتماد متقابل بر فراز سرزمینهای یکدیگر انجام دهند. در عین حال دولت ترامپ موظف شده اگر قصد خروج از پیمان «آسمان باز» یا پیمان ادامه کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی (استارت -3) را دارد، از قبل این مسأله را به کنگره اعلام کند.
قانون بودجه نظامی آمریکا یکسری تحریمها را علیه 2 پروژه عمده خط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا یعنی پروژههای ترک استریم و نورد استریم ۲ در نظر گرفته است.
وزارت دفاع آمریکا پس از امضای بودجه توسط ترامپ اعلام کرد: رئیسجمهور آمریکا با امضای قانون اختیارات دفاع ملی 2020، مجوز تشکیل نیروی فضایی آمریکا را به عنوان ششمین شاخه از نیروهای مسلح این کشور صادر کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی وزارت دفاع آمریکا، «مارک اسپر» وزیر دفاع ایالات متحده اعلام کرد: «ما در ابتدای دورهای جدید برای نیروهای مسلحمان هستیم. تشکیل نیروی فضایی آمریکا، رویدادی تاریخی و الزامی راهبردی برای ملت ما است. فضا به محیطی مهم برای حیات، اقتصاد و امنیت ملی ما تبدیل شده است، به گونهای که باید به عنوان یک ملت برای حفاظت از آن در برابر اقدامات خصمانه روسیه و چین آماده باشیم».
ارسال به دوستان
دور دنیا
آغاز رایزنیهای تشکیل کابینه در لبنان
«حسان دیاب» نخستوزیر معرفی شده از سوی رئیسجمهور لبنان رایزنیها برای تشکیل کابینه را شروع کرد. دیاب که روز پنجشنبه با ۶۹ رأی مأمور به تشکیل دولت جدید لبنان شد، از دیروز رایزنیهای غیرالزامآور با قوای مختلف سیاسی و فراکسیونهای پارلمانی را آغاز کرد. وی ابتدا با «نبیه بری» رئیس پارلمان در ساختمان پارلمان دیدار کرد. بری پس از این دیدار اعلام کرد، درباره چارچوب دولت جدید و تعداد کرسیهای وزارتی صحبت و بر مقابله با فساد و ضرورت تحقق شکوفایی اقتصادی تأکید کرده است. نفر بعدی که وارد پارلمان شد و با دیاب دیدار کرد، «سعد حریری» نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان بود. حریری پس از این دیدار اعلام کرد: فراکسیون المستقبل موضع این جریان را اعلام خواهد کرد.
بر این اساس دیاب در ادامه با نجیب میقاتی، تمام سلام، ایلی الفرزلی، فراکسیون التنمیه و التحریر، فراکسیون المستقبل، فراکسیون لبنان القوی، فراکسیون اللقاء الدیمقراطی، فراکسیون الوسط المستقل، فراکسیون القومیه الاجتماعیه، فراکسیون الکتائب، فراکسیون اللقاء التشاوی، فراکسیون الجمهوریه القویه، فراکسیون الوفاء للمقاومه، فراکسیون التکتل الوطنی، فراکسیون ضمانه الجبل، فراکسیون النواب الارمن، نماینده پارلمان میشل معوض، نماینده پارلمان میشل المر، نماینده پارلمان فؤاد مخزومی، نماینده پارلمان، أدی دمرجیان، نماینده پارلمان، اسامه سعد، نماینده پارلمان، جمیل السید، نماینده پارلمان، پولیت یعقوبیان، نماینده پارلمان، نهاد المشنوق، نماینده پارلمان شامل روکز و نماینده پارلمان نعمه فرام دیدار کرد.
***
موافقت ترامپ با پیشنهاد نانسی پلوسی
رئیسجمهور آمریکا دعوت رئیس مجلس نمایندگان این کشور را برای سخنرانی سالانه موسوم به «وضعیت اتحاد» در کنگره در روز چهارم ماه فوریه پذیرفت. گفتنی است نانسی پلوسی در نامهای از دونالد ترامپ دعوت کرد سخنرانی سالانه ریاستجمهوری را روز ۴ فوریه انجام دهد.
***
10 هزار معلول، پیامد جنگ یمن
وزارت حقوق بشر دولت نجات ملی یمن در کنفرانسی مطبوعاتی به تشریح خسارتهای وارده به یمن در پی 5 سال جنگ پرداخت. بر اساس گزارش وبگاه انصارالله، در گزارش این وزارتخانه آمده با ادامه حملات به یمن و محاصره این کشور میزان فقر به ۸۵ درصد و میزان بیکاری به ۶۵ درصد رسیده است.
وزارت حقوق بشر یمن افزود: ۸۰ هزار کودک در نتیجه 5 سال بمباران مستقیم منازل دچار اختلالات روانی و عصبی مختلف شدهاند. ۹۸۳۵ غیرنظامی هم به دلیل هدف گرفته شدن مستقیم دچار معلولیتهای دائمی شدهاند که در بین آنها ۸۰۰ کودک وجود دارد.
***
تظاهرات الجزایریها علیه رئیسجمهور جدیدشان
دهها تن از شهروندان الجزایری در محلهای در پایتخت این کشور در اعتراض به انتخاب عبدالمجید تبون، رئیسجمهوری جدیدشان تظاهراتی به راه انداختند. معترضان با در دست داشتن پرچم الجزایر، شعارهایی از قبیل «تبون، رئیسجمهور ما نیست» سر دادند و گفتند به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد. از ۲۲ فوریه گذشته معترضان الجزایری هر جمعه تظاهراتی برگزار کرده و در جریان آن خواستار برکناری شخصیتهای نظام سابق، پایان یافتن فساد و دوری گزیدن ارتش از سیاست شدند.
***
تأسیس پست دیدهبانی روسیه در شمال سوریه
ارتش روسیه در ادامه استقرار و گشتزنی پلیس نظامی این کشور در شمال سوریه و محدوده طرح «منطقه امن» ترکیه، یک پست دیدهبانی در این منطقه تاسیس کرد. به نوشته خبرگزاری «آناتولی» به نقل از منابع محلی، این پست دیدهبانی در شهر «تل تمر» در نزدیکی مرز ترکیه، واقع در استان حسکه تاسیس شده و ۷۰ تا ۸۰ افسر پلیس نظامی روس به همراه خودروهای نظامی در محوطه آن مستقر هستند.
***
شرط طالبان برای مذاکره درونافغانی
«سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر با انتشار توئیتی بر خروج همه نیروهای خارجی پیش از آغاز گفتوگوهای بینالافغانی تأکید کرد. شاهین نوشت: مذاکرات بینالافغانی در صورتی آغاز میشود که توافقنامه خروج تمام نظامیان خارجی با آمریکا امضا شود. وی درباره موضع طالبان درباره گفتوگوهای صلح نیز گفت: در مذاکرات بینالافغانی تمام طرفهای افغانی باید حضور داشته باشند؛ این موضع ماست که تاکنون به رسانهها گفتهایم. آمریکا و طالبان اخیراً پس از 3 ماه توقف، مذاکرات را از سر گرفتند و بعد از یک هفته گفتوگو هیأت مذاکرهکننده طالبان برای مشورت با رهبران این گروه خواستار توقف گفتوگوها شد.
***
تأکید کویت بر حمایت از روند سیاسی سوریه
معاون وزیر خارجه کویت بر حمایت کشورش از فرستاده سازمان ملل در امور سوریه و روند سیاسی در این کشور تأکید کرد. خالد جارالله، معاون وزیر خارجه کویت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره روند سیاسی سوریه، ابراز امیدواری کرد که روند سیاسی به احیای ثبات و امنیت در سوریه کمک کند. وی گفت که چند ماه پیش شاهد توافق درباره فهرستهای نهایی قانون اساسی و برگزاری نخستین نشست در ژنو بودیم.
او همچنین به اهمیت تدوین قانون اساسی و برگزاری انتخابات آزاد و سالم در سوریه به موجب قانون اساسی و تحت نظارت سازمان ملل و مشارکت همه سوریها اشاره کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|