|
رونمایی از دستاوردهای جدید نزاجا در روز ارتش
رئیس جهاد خودکفایی نزاجا گفت: دستاوردهای جدید نزاجا همزمان با روز ارتش در ۲۹ فروردین رونمایی خواهد شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سرهنگ مسعود خزایی گفت: در راستای شعار ارتش فدای ملت و تحقق این مهم، سازمان تحقیقات و خودکفایی نزاجا اقدام به ساخت تجهیزات رفع آلودگی و کیت شناسایی ویروس کرونا کرده که ۲۹ فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، همزمان با رژه خدمت رونمایی خواهد شد.
ارسال به دوستان
ضعف بنیه اقتصادی دولت در شرایط کرونایی نتیجه معطل کردن ظرفیتهای داخلی و وابسته کردن آنها به توافق هستهای است
ویروس غربی
گروه سیاسی: در حالی که کارشناسان درباره مضرات یا فواید طرح فاصلهگذاری هوشمند و بازگشایی بعضی صنوف بعد از 2 هفته تعطیلی اظهارنظر میکنند، رئیسجمهور گفته است ایران علاوه بر ویروس کرونا با ویروس تحریم نیز مبارزه میکند. حسن روحانی در جلسه اخیر ستاد مبارزه با کرونا خطاب به کشورهای اروپایی و رسانههای بیگانه گفت: «بله! ما ویروس کرونا داریم و شما هم دارید ولی ما یک ویروس بدتر از کرونا هم داشتیم و داریم که شما ندارید و آن ویروس تحریم است. ما یک ویروس تحریم داشتیم که ویروس کرونا هم به آن اضافه شد. شما که ویروس تحریم نداشتید، شما یک ویروس دارید، ما 2 تا ویروس داریم اما مردم ما به این خوبی مقاومت کردند و دست همدیگر را گرفتند، به هم کمک کردند و همدیگر را یاری کردند».
به گزارش «وطن امروز»، بر اساس این اظهارات، در واقع حسن روحانی «تحریمها» را هم مانند ویروس کرونا مسبب سختتر شدن زندگی مردم میداند. رئیسجمهور با این مشابهتسازی قصد داشت این پیام را القا کند که تاثیرگذاری تحریمها بر اقتصاد و شرایط اقتصادی کشور همانند کرونا سبب شده مردم از شرایط زندگی عادی خود فاصله بگیرند اما مردم در برابر«ویروس تحریم» ایستادگی کردند.
هرچند تاکید روحانی در بهتر بودن اوضاع ایران نسبت به کشورهای غربی در زمینه مبارزه با کرونا نکته درست و بجایی است اما همین میزان محدودیتهای اقتصادی در کشور در شرایط فعلی نیاز به ریشهیابی دارد.
این اظهارات را حسن روحانی پس از 7 سال از ریاستش بر دولت به زبان میآورد؛ کسی که با ادعای رفع تحریمها وارد رقابتهای انتخاباتی سال 92 شد اما اعتراف میکند که در تحقق شعار اصلی خود شکست خورده است.
روحانی حیات سیاسی خود را بهعنوان بازیگری که در تمنای کسب کرسی ریاست و تبدیل شدن به منتخبی از جانب مردم بود، با کلیدواژههایی همچون «مذاکره»، «تعامل خارجی» و در نهایت با الگویی مبتنی بر «توسعه برونزا» آغاز کرد. او برای نخستینبار دیپلماسی را از وسیلهای برای نیل به اهداف، تبدیل به هدفی کرد که باقی ابزارهای حکمرانی را مبدل به وسایل تحقق آن میدانست، از همین رو نیز عجیب به نظر نمیآمد در این مسیر تا جایی پیش رود که پیش و پس تمام امور را مرتبط با عنصر روابط خارجه بهعنوان تنها برگ برنده خود تعریف کند.
روحانی اوایل کاندیداتوری خود اعلام کرد «اگر مشکلات کشور راهحل نداشت کاندیدا نمیشدم». وی در روند انتخابات به تفصیل بیشتری از این صحبت کرد که ریشه مشکلات کشور در تحریمهای غرب است و روند مذاکرات هستهای باید تغییر کند تا «هم چرخ سانتریفیوژها بچرخد، هم چرخ زندگی مردم». روحانی به صراحت در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در سال 92 اظهار داشت آمریکا کدخدای جهان است و از آنجایی که با کدخدا بستن راحتتر است، جمهوری اسلامی باید مسیر سیاست خارجی خود را به سمت مذاکره و توافق با آمریکا پیش ببرد.
آغاز به کار روحانی در قامت رئیس قوه مجریه نیز مسیری غیر از مسیر انتخاباتی او نداشت، آغاز عصر روحانی آغاز دورهای از تاریخ ایران شد که پیش و بیش از هر چیز تمام مقدرات عمومی وابسته به نتیجه کنش بینالمللی میشد. در این میدان نیز او تقریبا تمام انرژی خود را صرف آن کرد تا باوری گسترده مبنی بر این فرض بهوجود آورد که بهبود وضعیت اقتصادی از مسیری جز در پیش گرفتن یک تابعیت جهانی نمیگذرد. او در این مسیر به حداکثریترین اختیارات ممکن نیز دست یافت و بخش قابل توجهی از تابوهای تثبیتشده سیاسی ایران را نیز شکست و با پیش کشیدن گفتوگوی مستقیم با ایالات متحده و پذیرش محدودیتهای حداکثری، زمینه را برای دست یافتن به توافق هستهای هموار کرد. درست زمانی که دولت او با ایده «هر توافقی بهتر از عدم توافق است» به جدال با منطق «عدم توافق، بهتر از توافق بد است» غربیها رفته بود، به شکلی روزمره تمامی بخش دیگری از وضعیت موجود را معلول مناسبات بینالمللی دانست.
توافق «برجام» مولودی بود که از حاصل نگاه دولت به راهحل مسائل داخلی کشور پا به عرصه سرنوشت کشور گذاشت؛ توافقی که در روند اجرای خود با مشکلات عدیدهای مواجه شد و در نهایت با خروج آمریکا از تعهدات برجامی، بخش اعظم عواید این توافقنامه فروریخت.
روحانی و مجموعه مدیریتی او که اعتیاد شدیدی به مذاکره بهعنوان تنها نسخه درمان پیدا کرده بودند، این بار نیز پشت پا به مواضع متاخر خود زدند و الگوی برجستهسازی تعامل خارجی بهعنوان راه بهبود را با برجسته کردن تمام پیشنهادات اروپایی در پیش گرفتند. او که روزی تعامل با اروپای بدون آمریکا را نسخهای مردود میدانست، این بار آنقدر برای اروپا اقتدار قائل شد که برجام بدون آمریکا را برجامی بدون مزاحم دانست که طرحهای حداقلی و جایگزینی همچون اینستکس و تن دادن به لوایح مالی را بهعنوان جبرانی بر انسداد ایدههای خود تعریف کرد.
انسداد ایدههای مدیریتی، پیش از هر چیز دولت را به موقعیتی شبیه تعطیلات غیررسمی برد. درست در فضایی که شاهرگ ایدههای اجرایی دولت زیر تیغ رفته و عدم ثبات اقتصادی بالاترین حد نارضایتی عمومی را ایجاد کرده بود، روحانی و همراهانش به اوج انفعال و بیعملی در عرصه مدیریت اجرایی کشور رسیدند. رشد چندصد درصدی نرخ ارز که بیش از خروج ترامپ از برجام میوه خلق نقدینگی افسارگسیخته در دولت اول روحانی بود و سیاستهایی همچون تخصیص غیرشفاف ارز دولتی به گروهی از فعالان اقتصادی که به اذعان جراید حامی روحانی مولد یکی از بزرگترین فسادهای اقتصادی تاریخ ایران بود و اثرات انکارناپذیر این رفتارها بر موقعیت معیشتی مردم، سطح مطالبات عمومی از دولتمردان را به بالاترین حد ممکن رساند اما شاید تنها پاسخی که در این میان به جامعه داده شد توصیه به صبری منفعلانه با امید تغییر رئیسجمهور آمریکا در انتخابات بعدی آمریکا بود.
* فرار به جلو و نگاه به عقب
«وطن امروز» پیش از این نیز به این موضوع پرداخته بود. در گزارش 11 آبان سال گذشته در اینباره آمده بود: اگر تمام دولتها از سال ششم با کاهش اقبال عمومی و افزایش تنشهای درونی دست و پنجه نرم کردهاند، موقعیت دولتمردان کنونی از جهات زیادی بغرنجتر است. در این میان دولت در میانهای از 2 پیشفرض برای مواجهه با آینده سیاسی خود قرار دارد؛ پیشفرض اول دولت را به سمت تغییر تاکتیک و نظر افکندن به سوی داشتهها و ظرفیتهای داخلی و کاهش سهم سیاست خارجه بهعنوان تنها رویکرد اتخاذ شده میبرد؛ فرضی که پیش از همه به معنای عبور از «ایده» اولیه برای احیای «مدیریت» داخلی در جهت اصلاح وضعیت نابسامان است. هرچند رگهها و ریشههایی از این ایده در برخی مواضع رئیس دولت و کابینهاش در مواجهه با مشکلات نمایان میشود اما در هیچ سطحی از سیاستگذاریهای دولت مشهود نیست و در قالب آلترناتیوهای دولت برای تغییر مسیر حکمرانی خود جلوهگر نشده است. اما پیشفرض دوم تلاش برای کافی ندانستن راه طی شده در مسیر «ایده» اولیه دولت با گروگانگیری «مدیریت» داخلی است. در این پیشفرض سعی دولت به سویی خواهد رفت که با ناکافی دانستن مسیر طی شده خود در عرصه سیاست خارجه، از نارضایتیهای موجود بهعنوان ابزار فشار برای دادن امتیازهای بیشتر استفاده کند».
* درسی که کرونا به روحانی داد
بحران کرونا واقعیت غرب را عیان کرد. کشورهای غربی که مدعی رهبری جهان بودند حال محدود به مرزهای خود به دنبال مدیریت بحران کرونا و کم کردن تلفات این بیماری در کشورهای خود هستند. کرونا چهره واقعی غرب را برملا کرد. این واقعیت اینقدر عیان بود که مقامات دولتی که معتقد بودند گشایش داخلی صرفا با تعامل خارجی به دست میآید نیز بیعملی دولتهای غربی در مقابله با کرونا را به سخره گرفتند.
حسن روحانی نیز حتی لب به انتقاد از شرایط کشورهای اروپایی گشود: «حالا بعضی از این مقایسهها خوششان نمیآید و وقتی میگوییم وضع ما از اروپا بهتر است و وضع آنها از ما بدتر است، واحسینا، نمیدانید این ماهوارهها چه خاکی به سر میکنند و با چه عصبانیتی میگویند رئیسجمهور ایران گفته وضع ما از اروپا بهتر است. خب بله! وضع ما امروز بهتر است و در مقابله با کرونا از شما بهتر عمل میکنیم... این برای همه، جای افتخار دارد؛ برای همه عزیزان و همه مردم ما؛ بله! وضع ما در مقابله با این بیماری و ویروس خطرناک وضع نسبتا خوب و با برخی کشورها که مقایسه میکنیم وضع ما بهتر است؛ حالا میخواهید ناراحت شوید، ناراحت شوید؛ چارهای نیست؛ این یک واقعیت است و این واقعیت را باید بفهمید و بدانید؛ خودتان هم میتوانید با مردم ایران تماس بگیرید و بفهمید میان شرایط ما با شرایط خودتان آنجایی که هستید، چقدر فاصله وجود دارد».
حسن روحانی به سال پایانی ریاستش رسیده است. پس از 7 سال آزمون و خطا و معطل کردن کشور برای مذاکره و برداشته شدن تحریمها، تا حدودی دریافته است غرب آنچنان که گمان میکرد نمیتواند گرهای از مشکلات داخلی کشور باز کند. او نمیداند وقتی که ناتوانی غرب در حل مشکلات داخلیشان را بدرستی مورد انتقاد و بعضا مورد هجو قرار میدهد در واقع ایده مبنایی حکومتداری خود را به سخره میگیرد؛ ایدهای که اعتقاد داشت حل مشکلات داخلی در گرو تعامل خارجی و توسعه برونزا آن هم با محوریت کشورهایی که امروز با بیشترین مشکلات در نتیجه بحران کرونا مواجه شدهاند، بوده است. به بیان دیگر، ویروسی که از ابتدای روی کار آمدن حسن روحانی وارد تعاملات اقتصادی، سیاسی و... و به بیان دیگر وارد زندگی همه ایرانیان شد، ویروس اعتماد به غرب و در رأس آن اعتماد به آمریکا بود. تعطیلی 7 ساله کشور و ضررهای اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی به پیکره نظام و به تبع آن به زندگی مردم، تلفاتی به مراتب سنگینتر از سایر بحرانها و مشکلات داشته است. در زمینه اقتصادی رکورد زدن در ثبت بیشترین تورم، بیشترین درصد بیکاری، رقم زدن شرایط رکود تورمی و در یک عبارت کوچک کردن سفره مردم نتیجه مدیریت 7 ساله حسن روحانی و معطل نگه داشتن کشور برای مذاکره با آمریکا بوده است. بزرگترین آسیبی که در نتیجه سیاستورزی حسن روحانی در عرصه سیاست و اجتماع بهوجود آمد ایجاد دیوار بیاعتمادی بین دولت و مردم بوده است. نتیجه این اعتمادزدایی، رقم خوردن کمترین مشارکت مردم در انتخابات پس از انقلاب بوده است. حال روحانی به قیمت تعطیلی 7 ساله کشور تجربه بزرگی بهدست آورده است، حتی اگر این تجربه در ناخودآگاه وی ثبت شده باشد و اعتقاد آشکاری به آن نداشته باشد و آن اینکه ایران میتواند حتی در شرایط تحریمی نیز بهتر از غربیها باشد: «ما ویروس کرونا داریم و شما هم دارید ولی ما یک ویروس بدتر از کرونا هم داشتیم و داریم که شما ندارید و آن ویروس تحریم است... این برای همه، جای افتخار دارد؛ برای همه عزیزان و همه مردم ما؛ بله! وضع ما در مقابله با این بیماری و ویروس خطرناک وضع نسبتا خوب و با برخی کشورها که مقایسه میکنیم وضع ما بهتر است».
ارسال به دوستان
چطور میتوان فهم درستی از برآورد واقعی قدرت واشنگتن به دست آورد؟
آمریکا در منحنی افول
گروه سیاسی: نداشتن برآورد واقعی از توان و قدرت آمریکا، از جمله دلایلی است که بارها در تاریخ انقلاب اسلامی موجب اشتباه محاسباتی برخی مسؤولان و اتخاذ تدابیر منفعلانه در برابر آن شده است.
به گزارش «وطن امروز»، داشتن یک ارزیابی درست و مبتنی بر واقعیات از قدرت و توان آمریکا جزو مهمترین مؤلفههایی است که تعیینکننده نوع راهبرد و استراتژی کشور در برابر تهدیدات آمریکاست. هرگونه اشتباهی در این مساله میتواند منجر به اتخاذ سیاستهایی شود که در طولانیمدت به کشور آسیب بزند، کما اینکه نمونه واضح این اشتباه محاسباتی را طی سالهای گذشته و در موضوع برجام شاهد بودیم.
حسن روحانی در حالی زمام قوه مجریه را بهدست گرفت که پیش از آن با «کدخدا» نامیدن آمریکا، نوع نگاه دولت متبوعش به این کشور را نمایان کرد؛ جایگاهی در رأس هرم قدرت جهانی که برای زیردستانش راهی جز تمکین و تبعیت وجود ندارد. این نوع نگاه به آمریکا به وضوح در سخنان محمدجواد ظریف در جمع دانشجویان دانشگاه تهران در آذرماه 92 قابل مشاهده بود، وقتی که اظهار داشت: «آمریکا میتواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیندازد».
مشخص است که این نوع نگاه وقتی به فرآیند سیاستگذاری در عرصه سیاست خارجی منتهی شود، به رفتارهای منفعلانه منجر خواهد شد و قدرت نقشآفرینی فعال را از کشور سلب خواهد کرد.
آنچه از آمریکا بهطور ویژه بعد از روی کار آمدن ترامپ و بویژه در نحوه عملکرد این کشور در بحران کرونا، در منظر دید مردم جهان قرار گرفت، حاوی عناصری است که بررسی آنها برای معتقدان به جایگاه کدخدایی آمریکا در دهکده جهانی، راهی جز تجدیدنظر در مبانی نظری اعتقادات خود نمیگذارد.
دکتر فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا در یک برنامه تلویزیونی سعی کرد نمایی از واقعیت کنونی آمریکا را ارائه دهد. وی با بیان اینکه افول آمریکا به این معنی نیست که لزوما همه آمارها و شاخصها در این کشور نزولی است، تصریح کرد: به هر حال در آنجا هم افراد با فکر، آگاه و توانمندی هستند که برای بهبود اوضاع کارهایی انجام میدهند اما واقعیت این است که برآیند شاخصهای آمریکا به عنوان یک کشور به سمت پایین حرکت میکند و شاخص کلی نزولی است.
کارشناس مسائل آمریکا در ادامه صحبتهایش در این برنامه تلویزیونی یادآور شد: در اینکه این سیر نزولی از چه زمان آغاز شده بین کارشناسان اختلافنظر وجود دارد و برخی عقیده دارند این روند از دهه 60 آغاز شده و برخی هم دیرتر، ولی در اینکه انقلاب اسلامی در این روند افول تأثیر گذاشته به نظر من شکی نیست و یک دلیلش هم همین اتفاقات منطقه است. چرا برنامههای این کشور در خاورمیانه جلو نمیرود؟ قطعا یک دلیلش جمهوری اسلامی است. از تبعات این مقاومت این است که طرف مقابل میآید 7 تریلیون در عراق هزینه میکند بعد نخستوزیر این کشور علاقهمند به ایران میشود. ایزدی اضافه کرد: این بحث افول در آمریکا جاافتاده است و بر سر آن اجماع دارند، این نشانه نوعی بیداری است که مردم آمریکا متوجه شدند اوضاع خوب نیست و دولتهای مختلف در آن نتوانستند اوضاع را بهبود بخشند و بین نامزدهای مختلف به فردی رأی دادند که اصلا سابقه سیاسی ندارد و اتفاقا این هم نشانه افول است که شما اعتمادی به سیاستمداران سنتی کشورتان نداشته باشید؛ این میتواند هم بیداری باشد و هم نشانه افول. کارشناس سیاسی ادامه داد: این موضوع که آمریکا باید جایگاه کدخدایی داشته و ما باید زندگی خودمان را با او طراحی و هماهنگ کنیم نشانه خوف است، یعنی شما فکر میکنید آمریکا جایگاهی دارد که باید به آن جایگاه تمکین کنید، تا زمانی که این ذهنیت در بخشی از مسؤولان ما و در جریانهای سیاسی مختلف وجود دارد مشکلات حل نمیشود. مشکلات کشور به خاطر آمریکا و افرادی است که از این کشور خوف دارند. اگر توانستید این را حل کنید بخش عمدهای از مشکلات حل خواهد شد. بر این اساس باید خاطرنشان کرد نگاه غیرواقعی به وضعیت کنونی آمریکا منجر به اتخاذ تصمیماتی خواهد شد که به جای معطوف کردن قوای کشور به حل درونزای مشکلات، راهبرد حل مشکلات را در دست قدرتی خارجی ببیند که اساسا قدرتمند بودن آن زاییده توهم و اشتباهات محاسباتی است؛ موضوعی که رهبر معظم انقلاب در دیدار 29 بهمن سال گذشته بر آن تاکید کرده و اظهار داشتند: «چیزهای عجیب و غریبی از لحاظ اجتماعی در آمریکا رایج است که انسان میفهمد اینها مثل خوره افتاده به جان این کشور و مثل موریانه دارد این را از بین میبرد. [آمریکاییها] ظاهر را آرایش میدهند، شکوه و جلال میدهند به ظاهر قضیه، برای اینکه هم دیگران را فریب بدهند، هم بعضیها را در دنیا بترسانند؛ ظاهر قضیه آرایش است، شکوه و جلال است». ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: «همچنان که شکوه و جلال کشتی معروف تایتانیک مانع از غرق شدن آن نشد، شکوه و جلال آمریکا هم مانع از غرق شدنش نیست و آمریکا غرق خواهد شد».
ارسال به دوستان
اخبار
امیر سیاری:
میتوانیم با توان داخلی بر کرونا غلبه کنیم
معاون هماهنگکننده و رئیس ستاد ارتش گفت: با استفاده از تجارب گذشته و اتکا به دانش و توان داخلی و بها دادن به جوانان مطمئن باشید میتوانیم بر کرونا غلبه کنیم. امیر دریادار حبیبالله سیاری در گفتوگو با مهر، در پاسخ به این سوال که آیا همانطور که در زمینههای دیگر که تحریم بودیم و توانستیم بر مشکلات فائق بیاییم و حل کنیم، دولت میتواند در زمینه مبارزه با کرونا با وجود تحریمهای آمریکا و مشکلات کشور بر کرونا نیز غلبه کند؟ گفت: گسترش ویروس کرونا در دنیا نشان داد هر کسی دنبال کار و منافع خودش است و آن کشورهایی که ادعا میکنند بسیار پیشرفته هستند، ماسکهای کشورهای دیگر را در فرودگاهها و بنادر از هم سرقت میکنند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: در موضوع مقابله با کرونا و دیگر مسائل و مشکلات پیش رو هیچ راهی جز دست گذاشتن روی زانوی خود نداریم، ما باید مانند دیگر حوزهها به میدان عمل و خدمترسانی به مردم عزیزمان بیاییم و همگان دیدند که به سرعت توانستیم ماسک، مواد شوینده و ضدعفونیکننده، دستگاه تنفس مصنوعی، تخت بیمارستانی و نقاهتگاه تولید کنیم و منتظر دیگران نمانده و الحمدلله نیازی هم به کشورهای غربی و رفع تحریمهای آمریکا نداشته باشیم. معاون هماهنگکننده ارتش گفت: باید توجه داشته باشیم هیچ کس بدون منت به ما کمک نمیکند، پس باید خودمان با استفاده از تجارب گذشته و اتکا به دانش و توان داخلی و بها دادن به جوانان و باور به اینکه ما میتوانیم، اقدام کنیم و مطمئن باشید میتوانیم بر کرونا غلبه کنیم.
***
رایزنی ظریف با وزرای خارجه ترکیه روسیه و قطر درباره کرونا
وزیر امور خارجه کشورمان با همتایان خود از ترکیه، روسیه و قطر درباره افغانستان و بحران کرونا گفتوگو کرد. به گزارش مهر، محمدجواد ظریف صبح دیروز با «مولود چاووش اوغلو» همتای خود در کشور ترکیه به صورت تلفنی رایزنی و گفتوگو کرد. وزرای خارجه 2 کشور درباره آخرین تحولات بحران سیاسی در افغانستان، بویژه روند صلح در این کشور گفتوگو و تبادل نظر کردند. آخرین وضعیت شیوع کرونا در منطقه و جهان و راههای جمعی مقابله با آن نیز از دیگر موضوعات مورد گفتوگو در این تماس تلفنی بود. ظریف همچنین صبح دیروز با شیخ محمد بنعبدالرحمن آلثانی، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه قطر به صورت تلفنی گفتوگو کرد و درباره آخرین تحولات بحران سیاسی در افغانستان، بویژه روند صلح در این کشور و آخرین وضعیت شیوع کرونا در منطقه و جهان و راههای جمعی مقابله با آن، با وی به تبادل نظر پرداخت. همچنین در گفتوگوی تلفنی بعد از ظهر دیروز محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، وزرای خارجه 2 کشور درباره آخرین تحولات بحران سیاسی در افغانستان، بویژه روند صلح در این کشور و همچنین رخدادهای اخیر در صحنه تحولات یمن و لزوم آتشبس پایدار در این کشور گفتوگو و تبادل نظر کردند.
***
علت توقف فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر
رئیس نیروگاه اتمی بوشهر گفت: فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر اکنون متوقف شده و پس از برنامه بازرسی، تعمیرات و بررسی تجهیزات اساسی، یک سوم سوخت هستهای رآکتور نیروگاه با سوخت جدید جایگزین میشود. به گزارش تسنیم، رضا بنازاده با اشاره به متوقف شدن فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر تصریح کرد: برای تعمیرات نیمه اساسی و تعویض یکسوم سوخت، فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر اکنون متوقف شده و پس از برنامه بازرسی، تعمیرات و بررسی تجهیزات اساسی، یکسوم سوخت هستهای رآکتور نیروگاه با سوخت جدید جایگزین میشود. وی با بیان اینکه این عملیات بر اساس برنامهریزی تعیینشده انجام و پس از آن نیروگاه اتمی وارد مدار تولید برق میشود، گفت: بر اساس برنامهریزی امسال افزون بر 7 میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید میشود و این در حالی است که از زمان اتصال نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه برق در شهریور سال 1390 تاکنون، 43 میلیارد کیلو وات ساعت برق تولید و به شبکه سراسری برق تحویل شده است. رئیس نیروگاه اتمی بوشهر به نقش مهم این نیروگاه در تولید پایدار برق پرداخت و بیان کرد: نیروگاه اتمی بوشهر توانسته سهم بسزایی در پایداری شبکه برق سراسری بویژه در استان بوشهر در فصول گرم ارائه کند.
***
وزیر خارجه ترکیه:
تحریم ایران به کشورهای همسایه هم آسیب میرساند
وزیر خارجه ترکیه با غیرقابل قبول خواندن تحریم کشورها در شرایط همهگیری ویروس کرونا، تحریم ایران را سبب آسیب رسیدن به کشورهای همسایه آن دانست. به گزارش فارس، «مولود چاووشاوغلو» طی یادداشتی در روزنامه «واشنگتنتایمز» به انتقاد از تحریمهای بینالمللی علیه کشورهای مختلف در بحبوحه شیوع ویروس «کووید-۱۹» پرداخت و نوشت، تحریم ایران نهتنها به مردم آن بلکه به کشورهای همسایه نیز آسیب میزند. چاووشاوغلو با تاکید بر لزوم تداوم شبکه حمایت بینالمللی از کشورهای مختلف در شرایط ویروس کرونا نوشت: «تحریمها، ابزار سیاسی ناخوشایندی است که باید از منظر بشردوستانه مورد ارزیابی قرار گیرد. بسیاری از تحریمها، شامل آنهایی که بر ایران اعمال شده، نهتنها به مردم ایران بلکه به همسایگان آن نیز صدمه میزند». وی خطر این آسیب را در شرایط همهگیری، بیش از پیش خوانده و توضیح داد: «بذری که اکنون کشت میکنیم، در آینده به شکل واقعیتهای تمام عیار سراغمان میآید. واقعیاتی مانند نظام جهانی مبتنی بر قانون، شبکهای از کشورهای کارآمد که تابآور و مسؤولیتپذیرند، اقتصادهایی که هیچ کسی را رها نمیکند و به همه سود میرساند». وزیر خارجه ترکیه همچنین با تکرار درخواستها برای تغییر ساختار شورای امنیت سازمان ملل تصریح کرد: «ما این دستور کار را جهانی بزرگتر از 5 [عضو دائم شورای امنیت] مینامیم که به ترکیب تاریخ گذشته شورای امنیت اشاره میکند».
ارسال به دوستان
رئیس قوهقضائیه خبر داد
حمایت معیشتی از خانواده زندانیان نیازمند با امر رهبر انقلاب و اقدام بنیاد مستضعفان
گروه سیاسی: آیتالله ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوهقضائیه با قدردانی از مقام معظم رهبری برای بسیج همگانی در کمک مومنانه به آحاد جامعه بویژه نیازمندان و فقرا، از نهادهای انقلابی همچون بنیاد مستضعفان نیز برای حرکت ارزشمند در این مسیر و توجه خاص به خانوادههای زندانیان نیازمند تقدیر و تشکر کرد. به گزارش «وطن امروز»، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه صبح دیروز شورایعالی قوهقضائیه با تبیین عوامل زمینهساز برای ظهور منجی عدالتگستر اظهار داشت: دستگاه قضایی به عنوان مسؤول اجرای عدالت، باید عدالت در همه شئون بویژه عدالت در کرامت انسانی را مورد توجه قرار دهد. رئیس قوهقضائیه افزود: عدالت در کرامت انسانی از اولویتهای دستگاه قضا در سال ۹۹ است که پیگیری آن یک توصیه اخلاقی نیست، بلکه یک الزام برای همه اجزای قوهقضائیه است که ابعاد مختلف کرامت انسان را به گونهای پاس دارند تا برای مردم محسوس و ملموس شود. آیتالله رئیسی با قدردانی از رهبر حکیم انقلاب برای بسیج همگانی در کمک مومنانه به آحاد جامعه بویژه نیازمندان و فقرا، از نهادهای انقلابی همچون بنیاد مستضعفان نیز برای حرکت ارزشمند در این مسیر و توجه خاص به خانوادههای زندانیان نیازمند تقدیر کرد و یادآور شد: درست است کسی که جرمی انجام داده باید مجازات شود اما خانوادههای آنها باید مورد التفات و حمایت قرار گیرند. رئیس قوهقضائیه با اشاره به دغدغههای مهم دوران پساکرونا اظهار داشت: بیشترین دغدغه دوران پساکرونا مربوط به مسائل و مشکلات اقتصادی است و بهنظر ما استراتژی جهش تولید، داروی شفابخش و نسخه قابل اعتماد برای درمان آن است. آیتالله رئیسی با بیان اینکه ممکن است برخی بگویند چگونه از همین آغاز سال و با مشکلاتی که به وجود آمده، میتوان جهش اقتصادی را تحقق بخشید؟ اظهار داشت: مردم با همدلی در مواجهه با ویروس منحوس کرونا نمونهای عینی از امکان تحقق جهش تولید حتی با وجود بیماری کرونا را به نمایش گذاشتند که این حرکت ریشه در سبک زندگی اسلامی و ایرانی مردم دارد. رئیس قوهقضائیه گفت: در نخستین روزهای شیوع کرونا، کشور با کمبود اقلام بهداشتی همچون ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده مواجه شد اما با حضور مردم در صحنه، کارگاههای تولیدی در مساجد و مدارس برپا شد و خط تولید بسیاری از کارخانهها تغییر کرد تا اقلام مورد نیاز کادر درمانی که در خط مقدم نبرد با بیماری بودند تأمین شود. آیتالله رئیسی با بیان اینکه دولتمردان و مسؤولان باید برای انجام کارهای بزرگ در دوران پساکرونا نیز همچون دوران شیوع کرونا از سرمایههای مردمی و ظرفیتهای اجتماعی استفاده کنند، خاطرنشان کرد: اولین گام برای انجام هر کاری اراده ملی است که در مواجهه با کرونا شاهد بروز و ظهور آن بودیم و مردم در هر کوی و برزن با احساس مسؤولیت وارد عرصه تولید و خدمت شدند. به گزارش میزان، همچنین در این نشست و در پاسخ به تدبیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر کمک مومنانه به نیازمندان و آسیبدیدگان از بیماری کرونا، مسؤولان عالی قضایی کشور، ۲۰ درصد از حقوق ماهانه خود را به مدت 3 ماه به کمک و حمایت از نیازمندان و آسیبدیدگان این بیماری اختصاص دادند. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|