|
«طرح رتبهبندی معلمان» در سال جاری اجرا میشود
دبیرکل جامعه اسلامی فرهنگیان و منتخب مردم بابل در مجلس یازدهم گفت: در جلسهای که با رئیس سازمان برنامه و بودجه و برخی مسؤولان داشتیم، مقرر شد رتبهبندی معلمان دوباره اجرا شود. علی کریمیفیروزجایی در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: با هدف ایجاد رقابت در بین معلمان و احیای نظام رتبهبندی که منجر به شایستهسالاری برای آموزشوپرورش میشود، رتبهبندی دوباره اجرا میشود؛ بر همین اساس دوباره این جلسات ادامه مییابد تا جزئیات آن بررسی و تصویب شود.
ارسال به دوستان
تعداد مبتلایان کرونا در کشور به 79494 و شمار قربانیان به 4958 نفر رسید
ادامه سقوط مرگ کرونایی
سخنگوی وزارت بهداشت: از هر 11 مرگ در ایران، یک مورد مربوط به کروناست
گروه اجتماعی: از امروز کسبوکارها و مشاغل کمریسک در تهران بازگشایی میشوند که این باعث شده است هشدارهای وزارت بهداشت برای رعایت پروتکلهای بهداشتی بار دیگر به اوج برسد. به گزارش «وطن امروز»، طبق اطلاعیههای ستاد ملی مبارزه با کرونا اصناف کمریسک در تهران میتوانند از امروز فعالیت خود را آغاز کنند اما تجربه هفته گذشته بازگشایی مشاغل در سایر استانها موجب شده بار دیگر مسؤولان وزارت بهداشت به مردم هشدار دهند پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند. جامعه پزشکی بیم آن را دارد با بازگشایی مشاغل، موج جدید شیوع کرونا آغاز شود و بار دیگر شاهد بیمارستانها و مراکز درمانی پرازدحام باشیم. با این وجود آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد روند کاهشی ابتلا و مرگومیر ناشی از کرونا ادامه دارد تا جایی که مرگومیر ناشی از کرونا به کمتر از 90 مورد در روز رسید. کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار کرونا در ایران گفت: از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۴۹۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۷۹ هزار و ۴۹۴ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۹ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و تا امروز ۴۹۵۸ نفر از بیماران، جان باختهاند و دیگر در بین ما نیستند. جهانپور اظهار کرد: تا امروز ۵۴ هزار و ۶۴ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شدهاند و ۳۵۶۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: تاکنون ۳۱۹ هزار و ۸۷۹ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است.
* از هر 11 مورد مرگ در ایران یک مورد بر اثر کرونا
هشدارهای وزارت بهداشت برای بازگشایی مشاغل ادامه دارد و شهرداریها نیز بر اجرای پروتکلهای بهداشتی نظارت خواهند کرد. سخنگوی وزارت بهداشت در این باره گفت: اگر قرار است بازارهای روز برقرار باشند، باید بر اساس پروتکلهای مشخص شده فعالیت کنند و شهرداریها نیز باید نظارت کامل داشته باشند. وی ادامه داد: برداشتن اعمال محدودیت اجباری قانونی تردد بین استانی مصوبه ستاد ملی است اما دلیلی نیست برای انجام هر مسافرتی مجوز داشته باشیم و سفرهای غیرضرور قطعا آسیبزا خواهد بود. سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه سفرهای غیرضروری قطعا از عوامل انتقال خواهد بود، گفت: موضوع توجه به رعایت فاصله اجتماعی و سلامت افراد به جای خود باقی است. جهانپور با بیان اینکه تست برای افرادی که ضرورت انجام آن تشخیص داده شود به صورت رایگان است، افزود: انجام تست را برای افراد بدون علامت توصیه نمیکنیم؛ ضمن اینکه فردی که مبتلاست باید ایزوله شود و افرادی که ظرف 14 روز با این فرد ارتباط داشتهاند نیز در قرنطینه باشند و پس از 14 روز میتوانند اگر بدون علامت بودند، فعالیت خود را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: با انجام و ارائه مقاله جدید اعلام شد سیتیاسکن ارزش و حساسیت قبلی را که برای تشخیص کرونا گفته میشد ندارد. سخنگوی وزارت بهداشت درباره انجام 2 سفر هوایی از ایتالیا و اسپانیا و ورود مسافرانی از این طریق بیان داشت: این افراد بر خلاف تعهدی که داده بودند هنگام ورود درباره انجام آزمایش و قرنطینه موضوعات را رعایت نکردند و پایبند به این کار نشدند. جهانپور افزود: از هر 11 مورد مرگ در ایران یک مورد مربوط به کروناست و همچنان باید هشدارهای بهداشتی را جدی گرفت. سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه 17 هزار نفر بر اثر حوادث ترافیکی جان میدهند، گفت: نمیتوانیم نتیجه بگیریم که باید هرگونه اتومبیلسواری و تردد را متوقف کنیم اما همه میدانند اگر هیچ خودرویی حرکت نکند، طبیعتا ما هیچ آسیبی نخواهیم داشت. وی متذکر شد: همچنین سالانه 19 هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند اما آیا میتوان همه ترددها را متوقف کرد؛ در نتیجه آیا سایر توصیههایی که برخی دوستان درباره کرونا دارند امکانپذیر است؟
جهانپور با اشاره به اینکه بیش از 700 نفر بر اثر مصرف الکل جان خود را از دست دادهاند، تصریح کرد: این الکلهای مصرفی بیشتر از الکلهای تجاری خارجی بوده است. اگر داروخانهای مواد ضدعفونی کنندهای را که غیرمجاز تهیه شده باشد عرضه کند، با آن برخورد میکنیم.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از تأثیر گرما بر ویروس «کووید -19» گزارش میدهد
معمای گرما و کرونا
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتوگو با «وطن امروز»: مقاومت کرونا در گرما شاید کم شود اما از بین نمیرود
اسدالله خسروی*: گروه اجتماعی: از همان روزهای اول شیوع کرونا «گرما» یکی از قاتلان این ویروس نامیده شد اما بعد از همهگیری کرونا حتی در مناطق گرمسیری فرضیه «از بین رفتن «کووید-19» با گرما» زیر سوال رفت. به گزارش «وطن امروز»، اخیرا جدولی از سطوح مقاومت ویروس کرونا توسط وزارت بهداشت منتشر شده که طبق آن کرونا با افزایش دمای هوا ضعیف میشود و میتوان امیدوار بود در فصل گرما شیوع این ویروس به کمترین حد برسد. البته جامعه پزشکی اعتقاد دارد نباید امید واهی به گرما داشت، چرا که حتی ویژگی «سرمادوستی» کرونا مانع شیوع آن نمیشود و با آغاز فصل گرما نباید پروتکلهای بهداشتی را فراموش کنیم. به عبارت بهتر کرونا شاید با گرما ضعیف شود اما از بین نمیرود و خطر آن همچنان باقی میماند.
* قدرت انتقال ویروس کرونا و کارایی آن در فصل گرما کاهش مییابد
ویروس کرونا با گرم شدن هوا از بین نمیرود اما قدرت انتقال آن ضعیف میشود. عضو کمیته کشوری مبارزه با کرونا و بیماریهای عفونی کشور گفت: مطابق تحقیقات به عمل آمده در بررسیهای اولیه از سوی تمام مراجع علمی دنیا و سازمان جهانی بهداشت، ویروس کرونا در فصل گرما همچنان کارایی خود را دارد و از بین نمیرود اما این نکته حائز اهمیت است که تمام ویروسهایی که دستگاه تنفسی را درگیر میکنند در فصول گرم سال به علت اینکه تجمعات در اماکن عمومی کم میشود خود به خود موارد جدید انتقال آن نیز کم میشود و این موضوع باعث خواهد شد قدرت سرایت و انتقال بیماری در صورت رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی بسیار کم شود.
دکتر مسعود مردانی در گفتوگو با «وطن امروز» در پاسخ به این سوال که ریشهکنی ویروس کرونا در کشور را چه زمانی پیشبینی میکنید، گفت: این ویروس خطرناک به احتمال زیاد برای همیشه میهمان ناخوانده همه دنیاست. در چنین شرایطی بر ضرورت پیشگیری و قطع زنجیره انتقال آن تا حدود یک سال آینده به جد تاکید میشود، چرا که ساخت واکسن کرونا یک سال زمان میبرد و در صورت تولید آن به صورت انبوه در اختیار بشری قرار گیرد. بنابراین برای رهایی از خطر چنین ویروس خطرناکی که در حال حاضر درمان قطعی ندارد، رعایت نکات بهداشتی، انجام فاصلهگذاریهای اجتماعی، همچنین ماندن در خانه در کنار حذف سفرهای زیارتی، سیاحتی و... در طول این یک سال ضروری است. وی علت زمانبر بودن ساخت واکسن کرونا را انجام تحقیقات علمی و آزمایشهای پیدرپی به روش تجربی برای دستیابی به نتایج قطعی درمان این ویروس عنوان کرد و افزود: زمانی که واکسنی ساخته میشود باید مراحل چندگانه چون آزمایش روی حیوان، وضعیت نتیجهبخشی و کارایی آن به عرصه ظهور برسد و موقعی که اثربخشی آن بدون هیچ مشکلی نمایان شد مورد استفاده قرار گیرد. به طور مثال 35 سال است که تمام مراکز علمی دنیا در حال انجام آزمایشهای مکرر برای دستیابی به درمان ویروس ایدز هستند اما چون در جواب آزمایشهای نهایی به در بسته میخورند، هنوز نتوانستهاند درمان آن را پیدا کنند. البته باید گفت ساخت واکسن کرونا چون از خانواده ویروسهایی است که دستگاه تنفسی را درگیر میکند مثل ایدز نیست و از طرفی چون آگاهی تولید این واکسن در دنیا وجود دارد، بنابراین تا یک سال آینده واکسن کرونا ساخته خواهد شد. عضو کمیته کشوری مبارزه با کرونا و بیماریهای عفونی کشور در پاسخ به این سوال که گزارشهایی از سوی وزارت بهداشت مبنی بر کاهش مدت ماندگاری و مقاومت ویروس کرونا جدید در فصل گرما، البته با تداوم رعایت اصول بهداشتی و... وجود دارد، گفت: به احتمال قوی دوره حاد بیماری کووید-19 در کشور تا گرم شدن هوا طی میشود و سختگیریها در الزام بر استفاده ماسک و... تا حدودی کم میشود اما این به معنای این نیست که ویروس کرونا از بین برود، چرا که ممکن است مثل ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزا سالها به عنوان یک بیماری بومی در کشور و حتی دنیا باقی بماند. اما در فصل گرم سال سرایت ویروسهایی که با دستگاه تنفسی سر و کار دارند کمتر و قدرت کارآیی آنها ضعیفتر میشود. مردانی اظهار داشت: خوشبختانه و به برکت همکاری و همراهی مردم پیک همهگیری ویروس کرونا در کشور را بخوبی پشت سر گذاشتهایم، آنگونه که آمارها نشاندهنده سیر نزولی ابتلا و حتی میزان مرگومیر حاصل از این بیماری کشنده است و اگر مردم همچنان به توصیههای پزشکی و بهداشتی بخوبی گوش کنند و از طرفی نکات بهداشتی و ایمنی و فاصلهگذاریهای اجتماعی را رعایت کنند، بیتردید کمترین آسیب را از این بیماری خواهیم دید.
* ویروسهای درگیرکننده دستگاه تنفسی سرما دوست هستند
ویروس کرونا ویروس بسیار خطرناکی است، این ویروس گرما و سرما را نمیشناسد اما در فصل سرد سال شیوع آن بسیار زیاد است. رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: مقاومت محیطی ویروس کرونا به احتمال زیاد در شرایط گرما کاهش مییابد اما این ویروس چون از ماهیت دقیق شناخته شدهای برخوردار نیست، نمیتوان درباره کارآیی آن در زمان گرم شدن هوا نظر قاطعی داد. حسین عرفانی در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه بیماری «کووید-19» بیماری بسیار خطرناکی است که شدیدا قابل انتقال است، گفت: رعایت کامل اصول بهداشت فردی و فاصلهگیری اجتماعی در کنار توجه به نکات پزشکی و استفاده مستمر از مواد ضدعفونیکننده در وسایل و تجهیزات محل کار و زندگی برای جلوگیری از شیوع و ابتلا به ویروس کرونا ضروری است، چرا که این بیماری درمان ندارد و راه مبارزه با آن فقط پیشگیری و تلاش برای قطع زنجیره انتقال در جامعه است. وی در پاسخ به این سوال «وطن امروز» که آیا با گرم شدن هوا امکان از بین رفتن این ویروس وجود دارد یا خیر؟ گفت: ویروسهای خانواده کرونا، مثل سرماخوردگیها و آنفلوآنزا در شرایط آب و هوای سرد فعالترند، چرا که این نوع ویروسها سرما دوست هستند اما ویروس کرونا بسیار خطرناکتر از آنهاست زیرا چنین ویروسی قدرت سرایت فوقالعادهای را در فصول مختلف سال بویژه فصل سرما دارد. رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان این مطلب که احتمالا ویروس کرونا در فصل گرما هم وجود داشته باشد، گفت: با توجه به تجربه شیوع آنفلوآنزاها که جزئی از خانواده کرونا محسوب میشوند و فقط در فصول سرد کارآیی دارند، بنابراین این احتمال وجود دارد که مقاومت محیطی ویروس کرونا در فصل گرما منطقا کاهش یابد اما به این معنا نیست که چنین ویروسی در فصل گرما از بین برود یا منتقل نشود. وی خاطرنشان کرد: شیوع این بیماری در کشورهای گرمسیر چون یمن، عربستان، عمان و امارات عربی متحده بیانگر این است که ویروس کرونا در مناطق گرمسیر با هوای گرم نیز فعال بوده و انتشار مییابد. از طرفی با توجه به سرمادوست بودن ویروسهای خانواده کرونا بنابراین باید کشورهای سردسیر نظیر روسیه بالاترین آمار ابتلای به ویروس کرونا را داشته باشد، در حالی که اینچنین نیست. عرفانی راه عبور و غلبه بر بیماری «کووید-19» را پیشگیری برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری و رعایت اصول بهداشتی و ممانعت از حضور در اماکن عمومی پرجمعیت عنوان کرد و افزود: شستن مداوم دستها، حفظ فاصلهگیریهای اجتماعی و توجه به نکات ایمنی و رعایت اصول بهداشتی نکاتی است که برای غلبه بر این بیماری آنگونه که زنجیره آن در جامعه قطع شود باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
* خبرنگار
ارسال به دوستان
بهداشت
لغو طرح ترافیک تا نابودی کرونا در تهران ادامه دارد
سرپرست معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به افزایش شاخص ترافیک در پایتخت اعلام کرد: لغو طرح ترافیک تا نابودی کرونا در تهران ادامه دارد. یوسف حجت در گفتوگو با فارس، درباره آمار مسافران مترو اظهار داشت: با فعالیت بیشتر کارمندان ادارات و برخی مشاغل از ۲۳ فروردین تاکنون مسافران مترو نسبت به هفته قبل از آن ۱۰۰ هزار نفر بیشتر شده و از حدود ۲۵۰ هزار نفر در روز به ۳۵۰ هزار نفر به طور متوسط روزانه رسیده است. وی با اشاره به اینکه آمار مسافران مترو با لغو طرح ترافیک تنها 2 درصد کمتر شده است، گفت: از ۲۳ فروردین که طرح اجرایی شد نسبت به روزهای بعد از آن که لغو طرح انجام گرفت، مسافران مترو تنها ۲ درصد کاهش یافت، چرا که مسافران مترو با مسافران خودروهای شخصی یکسان نیستند و 2 گروه متفاوتند، بنابراین درصد کمتری با لغو طرح ترافیک استفاده از مترو را برای تردد و جابهجایی انتخاب نکردهاند. سرپرست معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه به طور کلی شاخص ترافیک از صفر شروع شده و تا ۳۰۰ میرسد، ادامه داد: شاخص ترافیک در پایتخت طی هفتهای که گذشت بیشتر شد و در برخی روزها حتی به بالاتر از ۱۰۰ و نزدیک ۱۱۰ رسید این در حالی است که در شرایط عادی که کرونا وجود نداشت ترافیک در پایتخت گاهی به عدد ۱۷۰ هم میرسید. حجت در پاسخ به این پرسش که لغو طرح ترافیک تا چه زمانی است، خاطرنشان کرد: تا زمانی که کرونا در تهران وجود دارد لغو طرح ترافیک نیز ادامه خواهد داشت. بنا بر این گزارش، طرح ترافیک امسال فقط در ۲۳ فروردین اجرایی شد و پس از آن با ابلاغ وزیر بهداشت و ستاد مقابله با کرونا لغو شد.
***
پایان فروردین اتمام محدودیت تردد بین استانی
رئیس پلیسراه راهور ناجا گفت: طرح فاصلهگذاری اجتماعی و محدودیت تردد بین استانی تا پایان فروردین اجرا میشود. سردار سیدتیمور حسینی در گفتوگو با فارس، درباره اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی اظهار داشت: طرح فاصلهگذاری اجتماعی و محدودیت تردد بین استانی تا پایان فروردینماه اجرا خواهد شد. وی در پاسخ به دیگر پرسش فارس در این باره که آیا احتمال ادامهدار بودن طرح فاصلهگذاری اجتماعی در ورودی استانها وجود دارد یا خیر، گفت: تا این لحظه ابلاغ جدیدی صورت نگرفته است. وی درباره آخرین وضعیت ترافیکی محورهای مواصلاتی کشور اعلام کرد: تردد در جادههای کشور روان است و هیچ کدام از محورهای اصلی مسدود نیست.
***
FDA تست بزاق تشخیص «کووید-۱۹» را تأیید کرد
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تست بزاق را برای تشخیص بیماری «کووید-۱۹» تایید کرد. به گزارش ایسنا، سازمان غذا و داروی آمریکا انجام تست بزاق برای تشخیص بیماری «کووید-۱۹» را که توسط محققان دانشگاه راتگرز و چند گروه دیگر ارائه شده بود مورد تایید قرار داد.
این نخستین تست بزاق برای تشخیص این بیماری است که موفق به دریافت مجوز این سازمان شده است. این نوع تست جدید بزاق شرایطی را فراهم میسازد تا جمعیت بیشتری از افراد تحت تستهای تشخیصی ویروس کرونا قرار گیرند. روشهای فعلی در تشخیص بیماری «کووید-۱۹» سواب بینی و حلق است. محققان آمریکایی اظهار کردند: تاثیر تایید این تست تشخیصی توسط سازمان غذا و داروی کشور حائز اهمیت است. با انجام این تست دیگر کادر درمان هنگام نمونهبرداری از حلق و بینی در معرض ابتلا به بیماری قرار نمیگیرند. به گزارش ایسنا به نقل از rutgers.edu، به گفته محققان با این روش میتوان تعداد افرادی را که روزانه مورد آزمایش قرار میگیرند افزایش داد، چرا که نمونهگیری بزاق توسط خود بیمار سریعتر انجام گرفته و نسبت به سواب بینی و حلق مقیاسپذیرتر است.
***
پلمب ۲۸۶ مرکز متخلف توزیع کالاهای بهداشتی
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا از کشف بیش از ۸۳ هزار عدد انواع تجهیزات بهداشتی در سراسر کشور خبر داد.
سردار محمدرضا مقیمی اظهار کرد: در ادامه طرح مبارزه با احتکار و قاچاق کالاهای بهداشتی در سطح کشور، همچنان رصد اطلاعاتی مبدأ و مقصد کالاهای بهداشتی در دستور کار پلیس امنیت اقتصادی قرار دارد. کارآگاهان پلیس امنیت اقتصادی با انجام اقدامات اطلاعاتی، انبارها و مراکز متخلف پخش کالاهای بهداشتی را شناسایی و پس از کسب مجوز قضایی اقدام به بازرسی از انبارهای مورد نظر میکنند.
وی خاطرنشان کرد: کارآگاهان پلیس امنیت اقتصادی در بازرسی از واحدهای صنفی، مراکز توزیع و عرضه تجهیزات بهداشتی و انبارها، ۸۳ هزار و ۵۵۰ عدد انواع تجهیزات بهداشتی شامل ۵۸ هزار و ۸۱۶ عدد دستکش، ۷ هزار و ۷۲۲ عدد انواع ماسک، ۱۷ هزار و ۱۲ عدد مواد ضدعفونیکننده و انواع تجهیزات پزشکی کشف و همچنین ۲۸۶ مرکز عرضه متخلف تجهیزات بهداشتی را نیز پلمب کردند. به گزارش پایگاه خبری پلیس، وی با اشاره به اینکه تجهیزات بهداشتی مکشوفه به وزارت بهداشت و درمان و در استانها به دانشگاههای علوم پزشکی تحویل شد، عنوان کرد: در این رابطه ۳۴ محتکر دستگیر و برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|