|
افزایش تنشها بین هند و پاکستان از آغاز بحران کرونا
ژنرال بابر افتخار، سخنگوی ارتش پاکستان اعلام کرد: از زمان آغاز بحران کرونا و پس از چرخیدن نگاه مجامع بینالمللی به این بیماری حملات مرزی هند به سوی مردم پاکستان و مرزنشینان افزایش یافته است. بابر افتخار اظهار داشت: طی این مدت نظامیان هندی 406 بار به سمت مرزهای پاکستان یا ساکنان منطقه آزاد کشمیر شلیک کردهاند. سخنگوی ارتش پاکستان گفت: ما احتمال یک حمله تروریستی ساختگی در هند را نیز بعید نمیدانیم.
ارسال به دوستان
اعتراف صادق خان به مدیریت برتر ایران در مقابله با کرونا نسبت به انگلیسیها
شهردار لندن: ایران از انگلیس جلوتر است
گروه بینالملل: رسانههای غربی همچنان اخباری نگرانکننده از گسترش کرونا در آمریکا و اروپا مخابره میکنند. مشکلاتی همچون عدم تمرکز در تصمیمگیری، کمبود شدید تجهیزات پزشکی حتی برای کادر درمان و سوءمدیریت در این کشورها کار را به جایی رسانده که صادقخان، شهردار لندن به صراحت اذعان میکند اوضاع مدیریت کرونا در ایران به مراتب بهتر از مدیریت کرونا در غرب و به طور خاص انگلیس است.
صادقخان، شهردار لندن در گفتوگوی مجازی با شهردار تهران گفت: بسیاری از تدابیری که در لندن برای مقابله با کرونا اندیشیده شد، شبیه اقدامات ایران است و حتی ایران در این زمینه جلوتر است. شهردار لندن گفت: تهران از نظر مقابله با کرونا از ما جلوتر است و از این بابت به مسؤولان ایرانی تبریک میگویم. در زمان حاضر میزان سرایت کرونا در لندن از یک بیمار به بقیه زیر یک نفر است و تلاش میکنیم این رقم را پایین نگه داریم. مقامات لندن تنها در صورتی قرنطینه را به پایان میرسانند که 4 اتفاق افتاده باشد؛ اول اینکه بیمارستانها به اندازه کافی ظرفیت درمان داشته باشند، دوم تعداد مرگومیر ناشی از کرونا به شکل محسوسی کاهش یابد، سوم حجم مبتلایان به مقدار زیادی کم شود و در نهایت مردم امکانات کافی برای حفاظت شخصی داشته باشند بهطوری که مطمئن شویم وقتی قرنطینه را برداشتیم، با موج جدید بیماری روبهرو نخواهیم شد، چرا که هماکنون بریتانیا بیشترین تعداد بیماران بستری را دارد. شهردار لندن به شرایط تحریم ایران اشاره کرد و گفت: در دیدار خود با مقامات دولت انگلستان مسائل و مشکلات تهران در رابطه با تحریمها را برای آنها خواهم گفت و امیدوارم این مشکل بزودی حل شود.
اینکه چرا شهردار لندن اوضاع ایران را بهتر از کشور خودش میداند، دلایلی دارد که در ادامه به بخشی از آنها اشاره میشود.
* بلبشوی تصمیمگیری در انگلیس
انگلیس بدون تردید درگیر بلبشوی تصمیمگیری در بحران کروناست. از ابتدای شیوع کرونا در اروپا، بوریس جانسون، نخستوزیر این کشور با ارائه طرح مصونیت گلهای، این ایده را مطرح کرد که بهترین راه برای مقابله با کرونا آزاد گذاشتن ارتباطات اجتماعی و عدم اجرای قرنطینه است تا با همهگیری کرونا، نوعی مصونیت در این کشور ایجاد شود.
این طرح در دوران طلایی کنترل کرونا در دستور کار قرار گرفت و تنها پس از شیوع کرونا در انگلیس بود که جانسون از ایده خود کوتاه آمد و پذیرفت توصیههای پزشکان انگلیسی را رعایت کند. با این وجود اما وی همچنان توصیههای پزشکان را تمسخر میکرد و مثلا یک بار گفت: حواسم نبود و دست دادم. همان روزها فیلمی از وی منتشر شد که برای خرید به یک مینیسوپرمارکت رفته و بدون رعایت فاصله با افراد حاضر در محل، جنس سفارش میدهد. ابتدا خبر کرونایی شدن همسر جانسون منتشر شد و 3-2 روز بعد هم خبر گرفتاری خود وی. نخستوزیر انگلیس در این مسیر تا پای مرگ هم پیش رفت اما هر طور بود جان سالم به در برد و حالا 10 روزی هست در قرنطینه به سر میبرد و خبری از وی نیست.
* دروغگویی آماری
آمار مبتلایان به کرونا در انگلیس بر اساس ادعای رسمی دولت این کشور 143,464 نفر (تا عصر شنبه) و آمار تلفات هم 19,506 نفر اعلام شده است. با آنکه شبکه تلویزیونی بیبیسی بویژه بخش فارسیزبان آن که مدام در آمار دیگر کشورها تشکیک میکند، لااقل تا امروز درباره پنهانکاری دولت انگلیس در انتشار آمار خبری منتشر نکرده است اما با این وجود برخی رسانههای داخلی این کشور بارها درباره صحت آمار ارائه شده از سوی دولت تشکیک کردهاند که در نوع خود مورد منحصر به فردی است. دیروز پایگاه اینترنتی دیلیمیل، در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت: بیش از 6/2 میلیون شهروند انگلیسی در لندن تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شده و بهبود یافتهاند. این پایگاه نوشت: آمار واقعی به دلیل آنکه دولت تست را در زمان شیوع ویروس انجام نداد و تنها این آزمایش را برای بیمارانی که در بیمارستان هستند و کادر پزشکی تایید کرد، بیشتر از آمار اعلامی است. برای مثال، برآورد اولیه دولت انگلیس میزان تلفات کرونا را 1/0 درصد نشان داد، بدین معنا که به ازای هر شهروندی که بر اثر کرونا جان خود را از دست میدهد، ۹۹۹ نفر از این بیماری جان سالم به در برده و بهبود مییابند؛ در نتیجه مرگ بیش از ۵ هزار نفر در بیمارستانها و مراکز نگهداری سالمندان که تاکنون در شهر لندن ثبت شده، نشان از آن دارد که از جمعیت ۹ میلیون نفری پایتخت انگلیس بیش از ۵ میلیون نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. به نوشته این رسانه انگلیسی، مطالعات مشابه و شمار تلفات اولیه در کشورهای دیگر مانند فنلاند، آلمان و سوئد نشان میدهد تعداد افراد مبتلا در شهر لندن بین 2/1 تا 6/2 میلیون نفر است.
چند روز پیش هم روزنامه فایننشالتایمز با استفاده از گزارش مرکز ملی آمار انگلیس نوشت شمار واقعی جانباختگان مبتلا به ویروس کرونا احتمالا 2 برابر آماری است که دولت این کشور اعلام میکند. مرکز ملی آمار انگلیس اعلام کرده است از آنجایی که دولت این کشور فقط شمار قربانیان ویروس کرونا را در بیمارستانهای دولتی اعلام میکند، آمار واقعی جانباختگان به این ویروس در اطلاعیههای دولتی اعلام نمیشود. این مرکز گزارش داده است در آمار وزارت بهداشت و درمان، آمار جانباختگان همهگیری ویروس کرونا در منازل، آسایشگاهها و خانههای سالمندان منظور نمیشود.
* مصیبت نبود تجهیزات
2 ماه از شیوع کرونا در انگلیس میگذرد اما همچنان کمبود تجهیزات مهمترین دغدغه انگلیسیهاست. انگلیس همچنان از تامین ماسک، دستکش، شوینده دست و روپوش پرستاران خود هم عاجز است. دیشب مهمترین بخش خبری انگلیس گزارش داد پرستاران در خانههای سالمندان یک ماسک را باید ۲ هفته تمام استفاده کنند. هفته پیش هم یک مقام ارشد خدمات بهداشت ملی انگلیس اعلام کرد در برخی بیمارستانهای این کشور به دلیل کمبود تجهیزات محافظتی، کارکنان لباسهای محافظتی یکبار مصرف خود را با آب 60 درجه سانتیگراد میشویند تا دفعات بعد نیز از آن استفاده کنند. به نوشته پایگاه ایندیپندنت، کریس هاپسون، رئیس تدارکات خدمات بهداشت ملی انگلیس در اینباره میگوید بیمارستانها نمیتوانند به تعهدات حکومت انگلیس اعتماد کنند؛ حکومت انگلیس قول داده است تجهیزات محافظت شخصی در راه است. وی در ادامه گفت: هیچ اعتمادی نیست که 400 هزار لباس محافظتی از ترکیه به دست ما برسد. به نوشته پایگاه این روزنامه انگلیسی، رئیس تدارکات خدمات بهداشت ملی انگلیس گفت: حداقل این اطمینان وجود دارد که صرفهجویی مدنظر گرفته شود و بعضی لباسهای محافظتی را که بعد از شسته شدن با درجه حرارت بالا، خاصیت ضدآب بودن خود را از دست نمیدهند، دوباره استفاده کرد. میتوان 3 بار این کار را انجام داد و این لباسها همچنان خاصیت ضدآب خود را حفظ خواهند کرد. هاپسون همچنین گفت: این مسأله ایدهآل نیست و ما در حال صرفهجویی هستیم. ما نیازمند تجهیزاتی هستیم که پایداری بیشتری داشته باشند.
* قهر اقتصاد با انگلیس
انگلیسیها انگار در حال بازگشت به 75 سال پیش هستند؛ موضوعی که حتی بیانش هم برای سیاستمداران انگلیسی ترسناک است، چه رسد به آنکه اتفاق بیفتد. بر اساس برخی تحلیلهای اقتصادی در انگلیس، کرونا در این کشور حتی اگر همین امروز هم تمام شود، این کشور تا ماه ژوئن با موج بزرگی از بیکاران مواجه میشود. برخی عدد 2 میلیون بیکار را در خوشبینانهترین حالت اعلام کردهاند. دفتر مسؤولیت بودجهای OBR که همواره گزارشها و پیشبینیهای اقتصادی انگلیس را انجام میدهد، هشدار داده بحران کرونا در بهار سال جاری موجب افت ۳۵ درصدی تولید ناخالص داخلی خواهد شد. همچنین بر اساس گزارشات دفتر مسؤولیت بودجهای، بیش از 2 میلیون نفر شغل خود را تا ماه ژوئن از دست خواهند داد. در این میان برخی تحلیلگران انتظار تاثیر بیشتر و ارقام بزرگتری را دارند. دیوید بلانچفلوور، تعیینکننده سابق نرخ بانک مرکزی انگلیس هشدار داده با بالا رفتن نرخ بیکاری تا بیش از 6 میلیون نفر، یعنی حدود ۲۱ درصد از نیروی کار، میتوان از رکود بزرگ فراتر رفت. از سویی پیشبینی میشود کسری بودجه انگلیس، شکاف بین هزینههای عمومی و درآمد حاصل از مالیاتها از زمان جنگ دوم جهانی به بالاترین حد برسد و از خسارات ناشی از بحران مالی سال ۲۰۰۸ فراتر رود. با افزایش هزینهها برای حمایت از اقدامات پشتیبانی اضطراری و سقوط اقتصاد، OBR اعلام کرد کسری بودجه ممکن است در سال جاری ۲۷۳ میلیارد پوند یا حدود ۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی باشد.
* غوغای کرونا در زندانهای انگلیس
حالا که شهردار لندن تصمیم به مقایسه عملکرد انگلیس با ایران در حوزه کرونا گرفته بد نیست به این نکته اشاره کنیم که با آغاز کرونا در ایران صدها هزار نفر از زندانیان در صف آزادی قرار گرفتند تا بر اثر کرونا آسیب نبینند. در زندانهای انگلیس اما با توجه به کمبود گسترده تجهیزات پزشکی، کرونا غوغا میکند. در همین ارتباط انجمن فرمانداران زندانهای انگلیس طی نامهای اعلام کرد اگر اقدامات پیشگیرانه انجام نپذیرد، مرگومیر مبتلایان به ویروس کرونا در زندانهای این کشور و ولز به شکل قابل ملاحظهای افزایش پیدا خواهد کرد. این انجمن تاکید کرده با وضع فعلی و با حضور بیش از حد زندانیها در زندان، باید مرگومیر بیشتری را در زندانهای انگلیس انتظار داشت. با جدی شدن مسأله شیوع ویروس کرونا در زندانهای انگلیس، گفته شده طرح شکایتی از وضعیت زندانهای انگلیس به وزارت دادگستری این کشور به دلیل عدم رسیدگی به شلوغی این محیط در دست تهیه است.
* افشاگری گاردین: دولت انگلیس درباره کرونا خبر داشت
بعد از آمریکا، حالا در انگلیس هم ماجرای اطلاع زودهنگام دولت انگلیس از کرونا و بیتفاوتی به آن در حال تبدیل به یک افتضاح برای دولت انگلیس است. دیروز روزنامه گاردین اسناد محرمانهای را افشا کرد که مشخص میکند از یک سال پیش به اعضای دولت انگلیس درباره همهگیری یک ویروس و پیامدهای فاجعهبار اجتماعی و اقتصادی آن هشدار داده شده بود. در سند ۶۰۰ صفحهای «ارزیابی تهدید امنیت ملی» سال ۲۰۱۹ میلادی که توسط پاتریک والانس، مشاور عالی علمی دولتی به امضا رسیده، پیشبینی شده حتی همهگیری خفیف این ویروس منجر به مرگومیر دهها هزار نفر در انگلیس میشود. بر همین اساس به دولت توصیههایی شده از جمله اینکه انبار تجهیزات پزشکی و ملزومات محافظتی کادر درمانی را تکمیل و برای بازگرداندن اتباع انگلیسی گرفتار خارج از کشور در مدت شیوع بیماری و افزایش ناگهانی آمار مرگومیر برنامهریزی کند. در این سند همچنین پیشبینی شده حدود ۵۰ درصد افراد جامعه به این ویروس مبتلا میشوند، کسبوکارهای تجاری بشدت آسیب میبینند و سطح تقاضا از خدمات درمانی و مراقبتهای اجتماعی سر به فلک میکشد. سند یادشده همچنین 3 موج همهگیری برای ویروس جدید را پیشبینی کرده که هر موج ۱۵ هفته طول کشیده و اوج هر موج در هفته ۶ تا ۷ رخ میدهد.
ارسال به دوستان
تعداد قربانیان جنایت مرگبار در کانادا به 23 نفر رسید
افزایش خشونتهای کرونایی در کانادا
پلیس کانادا اعلام کرد رفتارهای خشونتآمیز شهروندان طی 2 ماه گذشته به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است
روند صعودی آمار بیکاری در کانادا طی 2 ماه گذشته مشکلات عدیدهای را برای این کشور به همراه داشته که افزایش میزان رفتارهای مخاطرهآمیز و خشونت شهروندان علیه یکدیگر بخشی از این مشکلات است. هفته گذشته بود که پلیس کانادا از وقوع مرگبارترین حادثه تیراندازی در این کشور خبر داد؛ حادثهای که آمار تلفات آن طی یک هفته گذشته افزایش یافته است.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته پلیس کانادا اعلام کرد تعداد قربانیان بدترین تیراندازی در تاریخ کانادا از ۱۹ به ۲۳ نفر افزایش یافته است. 3 نفر از جدیدترین قربانیان این حمله شامل یک زن، یک پرستار سالمندان و یک آتشنشان داوطلب هستند. شنبه هفته قبل «گابریل ورتمن» دندانپزشک 51 ساله کانادایی در استان «نوا اسکوتیا» طی ۱۲ ساعت، شهروندان 3 منطقه مختلف در این استان را به گلوله بست. پلیس کانادا اعلام کرد عامل این تیراندازی مرگبار با پوشیدن لباس مبدل پلیس و سوار بر خودرویی که ظاهر آن را به شکل خودروی گشت پلیس تغییر داده بود، شهروندان ساکن در منطقه ییلاقی پورتاپیک و 2 منطقه مجاور آن را هدف گلوله قرار داد و در نهایت در منطقه «آنفیلد» به ضرب گلوله پلیس از پای درآمد. پیشتر اعلام شده بود این حمله تنها در منطقه ییلاقی «پورتاپیک» انجام شده است اما اکنون تعداد صحنههای جرم به ۱۶ مورد افزایش یافته است. «گابریل ورتمن» به عنوان عامل این حملات سوابق مشخصی در اداره پلیس نداشته و بهتنهایی دست به این جنایت زده است. به گفته پلیس، در صورتی که مردم این مناطق به خاطر شیوع ویروس کرونا در منازل خود نمانده بودند، شمار کشتهشدگان این تیراندازی خونین میتوانست بسیار بیشتر از این تعداد باشد. اینکه قاتل با لباس و خودروی پلیس دست به این جنایت زده است، پرسشها درباره چرایی و چگونگی این حمله را حساستر کرده است. جوانترین فرد کشته شده در این جنایت یک نوجوان ۱۷ ساله بوده است و همچنین یک افسر پلیس، یک معلم و یک پرستار هم در بین قربانیان این حادثه دیده میشوند.
* افزایش آمار خشونتها در کانادا
هنوز مشخص نیست قاتل چگونه توانسته به این اسلحه دست یابد. جالب اینکه یکی از شعارهای انتخاباتی جاستین ترودو، نخستوزیر فعلی کانادا در انتخابات سال ۲۰۱۹ میلادی محدودتر کردن اجازه حمل و در اختیار داشتن سلاح بود. ترودو پس از وقوع این تیراندازی مرگبار سهشنبه ۲۱ آوریل در گفتوگو با خبرنگاران از آماده بودن قانونی برای بیش از پیش محدود کردن اجازه حمل سلاح در دست شهروندان کانادایی خبر داد. کارشناسان معتقدند این حادثه منجر به تغییر قوانین حمل سلاح در کانادا خواهد شد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی پلیس کانادا، طی 2 ماه گذشته میزان خشونت در این کشور به شکل چشمگیری افزایش یافته است. یکی از موارد جنجالی این ابراز خشونتها رفتار جنونآمیز یک شهروند کانادایی با یک پیرمرد سالخورده آسیایی بود. این اتفاق ۱۳ مارس اتفاق افتاده بود اما پلیس به تازگی تصاویر آن را منتشر کرده است. کارشناسان معتقدند مشکلات ناشی از ناتوانی دولت در مدیریت تنشها و افزایش نرخ بیکاری از جمله عوامل جدی بروز مخاطرات اجتماعی و رفتارهای مخاطرهآمیز شهروندان علیه یکدیگر است.
* افزایش شمار بیکاران تا یک میلیون نفر
مطابق گزارشهای رسمی، به دنبال تعطیلی بخش بزرگی از کسبوکارها در نتیجه شیوع گسترده کرونا، نرخ بیکاری کانادا در ماه مارس با 2/2 درصد افزایش در مقایسه با ماه قبل از آن به 8/7 درصد رسید. این نرخ بیکاری که بالاترین نرخ بیکاری از اکتبر سال ۲۰۱۰ تاکنون محسوب میشود پس از آن رقم خورد که ماه مارس یک میلیون نفر بیکار شدند؛ از این تعداد ۴۷۴ هزار شغل تمام وقت و ۵۳۶ هزار شغل پاره وقت بوده است. طی این مدت نرخ مشارکت در بازار کار به 5/65 درصد رسیده که کمترین نرخ مشارکت این کشور از ژوئن سال ۱۹۷۹ تاکنون بوده است.
متوسط نرخ بیکاری کانادا در بازه زمانی ۱۹۶۶ تا ۲۰۱۹ معادل 61/7 درصد بوده که پایینترین رقم ثبتشده مربوط به ژوئن ۱۹۶۶ با 9/2 درصد و بالاترین رقم ثبتشده مربوط به دسامبر ۱۹۸۲ با 1/13 درصد بوده است.
طبق اعلام مرکز آمار کانادا، طی این مدت نرخ بیکاری جوانان ۲۰ تا ۲۴ ساله به 8/16 افزایش یافته است که 5/6 درصد بیشتر از ماه قبل و بالاترین سطح ثبتشده از ژوئیه سال ۱۹۹۷ تاکنون محسوب میشود.
دریک هولت، کارشناس مسائل اقتصادی در موسسه «کپیتال اکونومیکس» گفت: آمارهای بیکاری ماه مارس شوکهکننده بود و نشان داد شرایط چقدر بد است و احتمالا در ماه آوریل شرایط از این هم بدتر خواهد بود.
در بین ایالتهای مختلف، بیشترین نابودی مشاغل در اونتاریو با ۴۰۳ هزار فرصت شغلی به ثبت رسیده است و پس از آن کبک با ۲۶۴ هزار فرصت شغلی و بریتیش کلمبیا با ۱۳۲هزار فرصت شغلی در ردههای بعدی قرار دارند.
به طور متوسط در بازه زمانی ۱۹۷۶ تا ۲۰۱۹، اقتصاد کانادا در هر ماه ۱۸ هزار و ۱۰ فرصت شغلی ایجاد کرده است که بالاترین اشتغالزایی ماهانه مربوط به آوریل ۲۰۱۹ با ۱۰۶ هزار و ۵۰۰ مورد و کمترین اشتغالزایی نیز مربوط به ژانویه ۲۰۰۹ با منفی ۱۲۴ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی بوده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
افزایش شایعات پیرامون «اون»
برخی منابع خبری از مرگ «کیم جونگ اون» رهبر ۳۶ ساله کرهشمالی و ورود یک تیم پزشکی چین به پیونگیانگ خبر دادند. برخی منابع خبری به نقل از رسانههای چینی و ژاپنی گزارش دادند رهبر جوان کرهشمالی فوت شده و «کیم یونگ اون» خواهر 31 ساله وی، خود را برای اداره امور کشور آماده کرده است. همزمان، برخی منابع خبری گزارش دادند کشور چین تیمی از متخصصان پزشکی خود را راهی کرهشمالی کرده است. خبرگزاری رویترز به نقل از 3 منبع مطلع نوشته که سفر این تیم پزشکی چین در بحبوحه انتشار گزارشهای ضدونقیض درباره سلامت رهبر کرهشمالی انجام شده است.
***
سقوط شدید ارزش پول ملی لبنان
تشدید بحران اقتصادی در لبنان و سقوط شدید لیر، هجمه به «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی این کشور را افزایش داده و برخی رسانهها اعلام کردند سلامه تصمیم آمریکا برای فروپاشی اقتصادی در لبنان را اجرا کرده است. تظاهرات لبنانیها در اعتراض به وضعیت اقتصادی که چند هفتهای به دلیل کرونا مسکوت مانده بود، از جمعه بار دیگر در خیابانهای این کشور مشاهده شد؛ علت آن افزایش نرخ برابری لیر با دلار بود به نحوی که هر دلار آمریکا به 4 هزار لیر لبنان رسید. پس از آن «حسان دیاب» نخستوزیر دولت لبنان حمله تندی به «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان داشت و ضمن شکبرانگیز خواندن اقدامات سلامه، وی را مسؤول سقوط ارزش لیر دانست.
***
ارتش آمریکا تابستان به عراق، کویت و افغانستان نیرو اعزام میکند
در حالی که ارتش آمریکا با تاثیرات مخرب همهگیری جهانی ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند، طرحهای ارتش برای جابهجایی نیروهای خود در فصل تابستان در اروپا، عراق و افغانستان در حال پیش رفتن است. پایگاه آمریکایی استار زاند استرایپز که تمرکزش روی اخبار مرتبط با ارتش و پرسنل نظامی این کشور است، خبر داده واشنگتن به دنبال اعزام نظامیانش به منطقه غرب آسیا و اروپاست. طبق این گزارش، ارتش آمریکا در حالی در تدارک برای اجرای «برنامههای تابستانی» اعزام نیروهای نظامی و جابهجایی آنها در اروپا و منطقه غرب آسیا برآمده که پیشتر پنتاگون به منظور مقابله با ویروس کرونا در ارتش آمریکا فرمانی ویژه صادر کرد. طبق این دستور، فرماندهان عالیرتبه نظامی آمریکا این اختیار را یافتهاند که به منظور مقابله با کرونا، برای اعزام شماری از نظامیان به ماموریتهای محولهشان استثنا قائل شوند
***
موافقت الکاظمی با درخواست احزاب شیعه
«مصطفی الکاظمی» نخستوزیر مکلف عراق در ادامه رایزنیها با احزاب و فراکسیونهای سیاسی جهت حل اختلافات بر سر تقسیم مناصب وزارتی، با درخواست فراکسیونهای شیعه موافقت کرد. روزنامه عراقی «الصباح» نوشت که اسامی برخی وزرای پیشنهادی الکاظمی با مخالفت برخی فراکسیونهای شیعه مواجه شد و آنها ۴۸ ساعت به الکاظمی مهلت دادند به اعتراضات آنها پاسخ دهد. پیشبینی میشود در جلسه پارلمانی که قرار است هفته آینده برگزار شود، با ۱۵ وزیر پیشنهادی دولت موافقت شود.
***
دولت برزیل در آستانه فروپاشی
استعفای وزیر دادگستری برزیل به دلیل تلاش رئیسجمهور برای مداخله در امور پلیس فدرال و شکست او در مهار ویروس کرونا، دولت این کشور را در خطر فروپاشی قرار داده است. اخراج وزیر بهداشت و حفر گورهای دستهجمعی برای قربانیان رو به افزایش ویروس کرونا، دولت برزیل را غرق در بحران کرده است. به نوشته روزنامه «گاردین»، درپی اعلام استعفای «سرجیو مورو» وزیر دادگستری برزیل، معترضان خواستار استیضاح «ژایر بولسونارو» رئیسجمهور این کشور بهدلیل دخالت در امور پلیس فدرال شدند. مورو در زمان وزارت خود، عملیاتی با اسم «کارواش» را برای به دام انداختن مفسدان اقتصادی به راه انداخت و توانست محبوبیت زیادی کسب کند.
او میگوید بولسونارو به درخواست سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (آفبیآی)، رئیس پلیس فدرال برزیل را برکنار کرده و قصد دارد فردی را جایگزین او کند که اطلاعاتی محرمانه را در اختیارش بگذارد.
***
هراس تلآویو از نافرمانی مدنی صهیونیستها به دلیل کرونا
یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی از هراس نهادهای امنیتی و سیاسی این رژیم از آغاز نافرمانی مدنی گسترده در فلسطین اشغالی در پی شیوع کرونا و فراهم بودن عوامل مورد نیاز برای این امر، خبر داد.
با ظهور همهگیری کرونا در جهان و آغاز مقابله با آن در فلسطین اشغالی به صورت رسمی، مرکز پژوهشهای امنیت وابسته به دانشگاه تلآویو و سایر مراکز تحقیقاتی اسرائیل، پژوهشها و سناریوهای مختلف درباره تاثیر این امر بر رژیم صهیونیستی را در سطوح مختلف بررسی کردند. طبق آمار وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، شمار مبتلایان و مردههای ویروس کرونا به ۱۵۱۴۸ مبتلا و ۱۹۸ قربانی رسیده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|