|
ارسال به دوستان
کدام اقدامات و سیاستهای دولت روحانی بحران جمعیت را در ایران تشدید کرده است؟
مردم دارند پیر میشوند!
میکائیل دیانی: بر اساس آمار سازمان ثبت احوال، روند ثبت طلاق در کشور هر سال افزایش پیدا کرده است، تا آنجا که سال 97 از هر هزار ازدواج 318 مورد طلاق ثبت شده است که این به معنای ناکام ماندن یکسوم ازدواجها بوده است. بر همان مبنا در ۶ سال گذشته، آمار ازدواج کشور حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است، به گونهای که دیگر مسأله ما کاهش رشد ازدواج نیست، بلکه نزولی شدن تعداد ازدواج است؛ اتفاقی که برخی آن را به «عدم تمایل جوانان برای ازدواج» نسبت میدهند اما تحلیلها نشان میدهد مهمتر از عدم تمایل، «عدم امکان ازدواج» است که ناشی از تصمیمهای غلط دولت در حوزه خانواده است. بر اساس آمارهای موجود، سال 98 یک میلیون و 196 هزار تولد و 400 هزار فوت در کشور اتفاق افتاده است و هماکنون در کنار پایین آمدن آمار ازدواج، نرخ باروری در کشور نیز به کمتر از 2 فرزند در هر خانوار رسیده و سیاستها به گونهای است که پیشبینی میشود بین سالهای 1410 تا 1415 نرخ رشد جمعیت کشور به صفر برسد. بنا به گفته وزارت بهداشت و درمان، نرخ فرزندآوری در میان زوجین ایرانی بسیار پایین آمده به طوری که این نرخ به عدد 8/1 رسیده که جمعیتشناسان آن را اصطلاحا «زیر نرخ جانشینی» مینامند؛ حد جایگزینی جمعیت بر اساس نرخ باروری کلی 1/2 درصد است، بدین معنا که متوسط فرزندان هر خانوار باید حداقل 1/2 فرزند باشد. ***
محدود کردن وام ازدواج
فاصلهگذاری بین تمایل به ازدواج و عدم امکان ازدواج را میتوان در همین تصمیم اخیر و عجیب دولت روحانی دید. در شرایطی که ازدواج به لحاظ اقتصادی بسیار سخت شده است، هفته گذشته رئیسجمهوری با ادلهای که نتوانست بسیاری از کارشناسان را قانع کند، دستور عدم پرداخت وام ازدواج به افراد زیر ۱۸ سال و بالای ۴۰ سال را داد. دلیل تصمیم روحانی افزایش ازدواجهای زیر ۱۸ سال عنوان شده است؛ در حالی که بر اساس آمارها، ازدواجهای زیر ۱۸ سال روند کاهشی پیدا کرده و افزایش متقاضیان برای دریافت وام نیز به دلیل افزایش ازدواجها نبوده، بلکه ناشی از واقعیتر شدن مبلغ وام نسبت به شرایط اقتصادی است. طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی در بودجه 99، وام ازدواج به 50 میلیون تومان افزایش یافت که برای یک زن و شوهر عدد 100 میلیون میشود، این عدد با توجه به شرایط اقتصادی چند سال اخیر قدری واقعبینانهتر بود اما دولت در عوض این افزایش، تعداد متقاضیان را با یک دستورالعمل غیرمنطقی کاهش داد. تا اواسط خردادماه امسال 104 هزار و 123 نفر این تسهیلات را دریافت کرده بودند که مبلغ پرداختی به این افراد 53 هزار و 888 هزار میلیارد ریال بوده است و 296 هزار نفر نیز در صف بودند که در مراحل مختلف دریافت وام قرار داشتند.
***
عدم انجام تعهدات برای درمان ناباروری
آنقدر که بر فرزندآوری دوم و سوم تاکید شده است، به نرخ ناباروری کشور توجه نشده است. در حال حاضر بیش از 5/3 میلیون زوج (معادل 25 درصد زوجها) نابارور هستند که بنا به گفته وزارت بهداشت به طور سالانه 88 هزار زوج دیگر هم به تعداد ناباروران اضافه میشود. هزینههای انجام درمان ناباروری، در هر سیکل در مراکز درمانی دولتی 7 تا 8 میلیون تومان و دوره کامل آن (3 سیکل در سال) بین 21 تا 24 میلیون تومان برآورد میشود. البته در مراکز خصوصی هزینه هر سیکل 18 میلیون تومان و هزینه دوره کامل درمانی 49 تا 54 میلیون تومان برآورد میشود. این نکته را هم باید در نظر داشت که این مبلغ بدون احتساب هزینه داروهای جانبی، هزینه رفتوآمد از شهری به شهر دیگر، هزینه اقامت و خوراک و دیگر هزینههاست. وزارت بهداشت سالانه 200 میلیارد تومان برای کمک به هزینه درمان ناباروران بودجه دریافت میکند اما در فرآیند اجرایی تخصیص بودجه، این اعتبارات به دست مصرفکننده نهایی که همان زوجهای نابارور متقاضی درمان هستند، نمیرسد. برخی بیمهها همچون بیمه سلامت میگویند برای آنکه حامی ناباروران باشند 5 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند، در حالی که این عدد برای درمان همه 5/3 میلیون نابارور حاضر در کشور در یک سال است، حال آنکه مراکز درمان ناباروری حاضر در کشور، تنها توانایی ارائه خدمات به 10 هزار زوج را دارند و اگر همین 200 میلیارد تومان به درستی هزینه شود، مشکلی پیش نخواهد آمد.
***
فراموشی مرخصی زایمان
کشور سوئد چند سال است بحران جمعیت را جدی گرفته و امکانات و خدمات زیادی برای فرزندآوری قرار داده است که یکی از این امکانات مرخصی زایمان است. در این کشور پس از تولد فرزند، پدر و مادر واجد شرایط مرخصی ۴۸۰ روزه هستند. این مرخصی به همراه حقوق خواهد بود و هر 2 با وجود مرخصی میتوانند حقوقشان را دریافت کنند؛ مقدار حقوق دوره مرخصی زایمان ۸۰ درصد حقوق دریافتی شخص است. حال بیایید وضعیت کشورمان را در این مسأله بررسی کنیم. در مجلس نهم تصویب شد زنان شاغل میتوانند به جای 6 ماه از این به بعد به مدت 9 ماه مرخصی زایمان دریافت کنند اما مراکز دولتی زیر بار این افزایش مرخصی نرفتند و دولت نیز هیچگاه فکری برای این قانون بر زمین مانده نکرد. هماکنون به این خاطر که در قانون 9 ماه مرخصی زایمان تصویب شده است، مادران باید برای دریافت حق قانونی خود بعد از پایان مدت 6 ماهه، به «دیوان عدالت اداری» شکایت کرده و با حکم «وحدت رویه» 3 ماه مرخصی بیشتر را دریافت میکنند، این در شرایطی است که پدر تنها 2 هفته مرخصی میگیرد!
***
عدم پرداخت یارانه به موالید جدید
دولتمردان کمتر به این فکر میکنند که اعلام یک تصمیم فارغ از بار مالی، چه تاثیرات روانی و اجتماعیای بر مردم خواهد گذاشت. آنان که در ابتدای سال 99 تصمیم به فرزندآوری گرفته بودند با شنیدن «حذف یارانه موالید جدید» چگونه رفتار خواهند کرد؟ کسانی که دولت شرایط عادی زندگی را هم برایشان دشوار کرده است. یک تصمیم به بهانه تحریم منجر به خودکشی اجتماعی و پایان تلاش برای ادامه نسل ایرانیان میشود. تنها توجه به آمار و ارقام نشان میدهد این تصمیم تا چه اندازه در بودجهریزی موثر بوده است. آمار ثبت احوال نشان میدهد تعداد موالید سال ۱۳۹۷، ۱۳۳۴۹۶۲ نفر بوده و در کنار آن فوتهای ثبت شده سال ۱۳۹۷، ۳۷۷۱۹۳ نفر بوده است که خالص افزایش جمعیت سال ۱۳۹۷، ۹۵۷۷۶۹ نفر است. این به معنای آن است که کل بار مالی یارانه موالید جدید حدود ۵۲۳ میلیارد تومان است. حذف یا پرداخت مشروط این رقم صرفا در قالب یک سیاست ضدجمعیتی قابل تفسیر است. نگرانکنندهتر اینکه طبق گفته میرزایی سخنگوی ستاد شناسایی تبصره ۱۴ قانون بودجه درباره شناسایی موالید جدید «در بحث قانون تنها به موالید اشاره شده است و اشاره به فرزند چندم نشده است».
***
سخت کردن شرایط اقتصادی و مسأله مسکن
برخلاف سیاستهای کلی افزایش جمعیت و مبارزه با بحران پیری در آینده ایران، نه تنها شرایط برای فرزندآوری و ازدیاد موالید فراهم نمیشود، بلکه هر روز شرایط برای اصل ازدواج سختتر نیز میشود. شرایط اقتصادی در چند سال گذشته که شامل نرخ تورم سرسامآور، عدم ثبات اقتصادی و ناپایداری قیمتها، بیکاری افسارگسیخته و... بوده است، هر جوانی را برای برداشتن قدم بزرگ ازدواج میترساند و آنچه هم به عنوان مهمترین مسأله شکلگیری یک خانواده باید به عنوان حداقلیترین شرط فراهم باشد قابل دستیابی نیست. «خانه» اساس کنار هم قرار گرفتن خانواده است اما آمارها نشان میدهد قیمت خانه در 7 سال گذشته 350 درصد رشد داشته است. «قانون تسهیل ازدواج» ناظر به اجرای بخشی از ابلاغیه رهبری درباره سیاستهای کلی جمعیت که در سال 1394 به تصویب مجلس رسید، از واگذاری «مسکن موقت» به جوانان تازه ازدواج کرده و «در اختیار قرار دادن سالنها و تالارهای دولتی برای مراسم عروسی» تا «در اولویت قرار گرفتن متاهلان برای فرصتهای شغلی» را وعده داده بود اما تاکنون هیچ کدام از این موارد از سوی دولت رنگ اجرا به خود ندیده است.
***
رشد ساختارهای کج کارکرد به جای خانواده اما نتیجه این همه کارشکنی علیه شکلگیری خانواده چیست؟ آیا نیازهای افراد به جنس مخالف کم میشود؟ نیاز جنسی، نیاز عاطفی، نیاز به داشتن یک همدم و همراه در شرایطی که تشکیل خانواده سخت شده است، چگونه مرتفع میشود؟ پاسخ به این سوالات را در چند سال اخیر میتوان در رشد فزاینده ساختارهای ناهنجار و کج کارکرد به جای خانواده دید. رشد همباشی و عدم مسؤولیتپذیری افراد نسبت به یکدیگر، ارتباطاتی که صرفا به رفع نیازهای جنسی و عاطفی به صورت موقت و مسکن میپردازد و افزایش آسیبهای اجتماعی ناشی از این ارتباطات بخشی از محصولات مسیر غلطی است که دولت با رفتارهای خود در برابر شکلگیری و تقویت خانواده ایجاد کرده است. ارسال به دوستان
«زاگرس» «البرز» را فراموش نمیکند
دکتر محمدرضا محبوبفر*:«البرز» سوخت تا زاگرس نسوزد. البرز زارعی، ورزشکار جوان کوهنوردی بود که چندی پیش همراه 3 دوستدار محیطزیست برای خاموش کردن آتش با دست خالی راهی جنگلهای دیل زاگرس شد. آنها در حال اطفای حریق جنگل در محاصره آتش قرار گرفتند که البرز در این حادثه دچار سوختگی ۶۰ درصد و پس از چند روز در بیمارستان، روح این دوستدار طبیعت آسمانی شد. این جوان داوطلب حامی محیطزیست در حالی حاضر شد خود را به آب و آتش زند تا درختان جنگل استوار بمانند که مدیران سازمان محیطزیست صیانت و حفاظت از جنگلها، این سرمایههای ملی را در اولویت قرار نمیدهند.
درگذشت البرز زارعی در دامن طبیعت، حاصل نبود اراده سیاسی مدیران اجرایی و کوتاهی آنها در تامین و تجهیز ابزار و اسباب مهار آتش در جنگلهاست که البته این اتفاق فقط مربوط البرز زارعی نبوده است، بلکه محیطبانان و نیروهای خودجوش دوستدار طبیعت فراوانی با آتش گرفتن جنگلها داوطلبانه برای مهار این پدیده شوم راهی کوه و دمن شدند. امروز البرز به عنوان نماد ملی کمکهای مردمی در اطفای حریق جنگلها نزد ایران و ایرانیان بسیار عزیز شده است. البته جبران قصور دولت و مدیران استانی و... در حفظ جنگلها، محیطزیست و منابع طبیعی این روزها تا حدی بر گردن مردم محلی و نهادهای غیردولتی دوستدار طبیعت افتاده است، چرا که دولت توجه آنچنانی به این میراث گرانبها ندارد. مدیران نهتنها توجه جدی به حفظ محیطزیست ندارند بلکه آمارهای غیرموثقی نیز اعلام میکنند. به طور مثال در آتشسوزیهای گچساران برخلاف واقعیتها اعلام شد که 950 هکتار تخریب و طعمه حریق شده است در حالی که عکسهای ماهوارهای و گزارشات موثق موجود حکایتی دیگر از این واقعه شوم دارد؛ نابودی 9 هزار و 500 هکتار جنگل بکر در طبیعت گچساران و حوالی آن.
زمانی که آقای کلانتری، رئیس سازمان محیطزیست کشور اعلام میکند آتشسوزی جنگلها بالاخره خود به خود مهار میشود، البرزها به چنین اظهارات پوچ و غیرکارشناسانهای واکنش نشان داده و بخوبی میدانند دولت تمایل یا توان آنچنانی برای حفاظت از محیطزیست یا نجات آن در شرایط سخت آتشسوزی و... ندارد.
آنها دل میسوزانند و جانفشانی میکنند تا طبیعت نمیرد، درختان جنگلها زغال نشود و گیاهان و جانوران از وقوع حوادث در امان مانند.
قدردانی از حافظان سلامت جنگلها بسیار ضروری است؛ چه از سوی مردم، چه از سوی دستگاههای دولتی و...، چرا که داوطلبان حامی طبیعت برای مهار آتش جان خود را به خطر میاندازند.
یکی از اولویتهای مهم دولت باید رسیدگی به محیطزیست باشد و زمانی که میبیند خیلیها خودجوش برای حمایت از محیطزیست جانفشانی میکنند مورد حمایت جدی قرار دهد و قدردان آنها و خانوادههایشان باشد، چرا که اینها عاشق سرزمینشان بودهاند.
* عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار ایران
ارسال به دوستان
شناسایی ۲۵۷۳ مورد جدید ابتلا به بیماری «کووید- 19»
رشد روزافزون جانباختگان کرونایی در کشور
آمار جانباختگان بیماری کرونا در هفته جاری افزایشی شده است. به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲۵۷۳ بیمار «کووید- 19» طی ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه 2 تیرماه در کشور خبر داد. سیماسادات لاری گفت: طی شبانهروز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵۷۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید- 19» در کشور شناسایی شدند که ۱۳۱۹ مورد بستری شدند. وی گفت: به این ترتیب مجموع بیماران «کووید- 19» در کشور به ۲۰۷ هزار و ۵۲۵ نفر رسید. لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۹ بیمار «کووید- 19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۹۷۴۲ نفر رسید. وی افزود: خوشبختانه تاکنون ۱۶۶ هزار و ۴۲۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری گفت: ۲۸۹۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید- 19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: تاکنون یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۴۲۰ آزمایش تشخیص «کووید- 19» در کشور انجام شده است. وی درباره استانهای با وضعیت قرمز گفت: استانهای خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی در وضعیت قرمز قرار دارند و در استانهای فارس و کرمان شاهد افزایش موارد ابتلا به «کووید- 19» هستیم. لاری تاکید کرد: در طول شبانهروز گذشته ۸ استان کشور هیچ مورد فوتی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا نداشتهاند و در 4 استان فقط یک مورد فوت مبتلا به «کووید- 19» ثبت شده است. وی تاکید کرد: مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و به استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی توصیه میکنیم، چرا که بر اساس یافتههای جدید علمی استفاده از ماسک تاثیر مهمی بر کاهش ابتلا به «کووید- 19» دارد.
* روند افزایشی «کووید-۱۹» در تهران با شیب ملایم
شیوع کرونا در تهران طی 2 هفته اخیر با شیب ملایم رو به افزایش بوده است. دکتر علیرضا زالی در حاشیه نشست ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: قرار شده است شیوهنامههای مصادیق بستری در بیمارستانها مورد بازنگری قرار گیرد، زیرا شاهد بودیم تعدادی از بیماران شرایط ترخیص زودتر و ماندن در منزل را دارند یا به دلایلی مانند اضطراب خانواده میتوان ادامه درمانشان را حتی بدون خدمات بستری بیمارستانی انجام داد. بر همین اساس با رعایت شیوهنامههایی بخشی از پذیرش بیمارستانی را کاهش میدهیم، زیرا برخی از این بیماران که علائم خفیف دارند، میتوانند خدمات درمانی در منازل دریافت کنند که در این صورت احتمال آلوده شدن در محیط بیمارستانی هم کاهش مییابد. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: با حضور معاون بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی مقرر شد به تعداد مراکز مراقبت سلامت ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته در سطح تهران افزوده شود و با مراجعه افراد با علائم خفیفتر به این مراکز بهداشتی بار بیمارستانی را به حداقل برسانیم. زالی ادامه داد: بارها اعلام کردهایم که سطح رعایت فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند در شهر تهران به ۱۱ درصد تقلیل پیدا کرده است، بنابراین باید نسبت به رعایت نکات بهداشتی بیشتر توجه کنیم. طبیعتا مردم هم در مواردی که ضرورتی ندارد، در یک محیط اجتماعی حضور پیدا نکنند، زیرا هنوز شرایط در تهران برای برگزاری بسیاری از تجمعات از ایمنی کافی برخوردار نیست. وی افزود: این بیماری در ۸۰ درصد افراد بیعلامت است اما میتوانند ویروس را منتقل کنند، بنابراین توصیه ما به شهروندان تهرانی این است که همچنان از تجمعات غیرضروری اجتناب کنند، زیرا این بیماری هنوز در تهران به عنوان یک بیماری خطرناک تلقی میشود و درمان و واکسن قطعی ندارد.
زالی درباره وضعیت ساعت کار کارمندان ادارات نیز گفت: در این حوزه استان تهران هم مانند سایر استانها از مصوبات ستاد ملی کرونا تبعیت میکند. در تهران با استاندار تهران، ۱۶ گروه پرخطر را شناسایی کردیم و بخشنامهای هم ابلاغ شده تا کماکان آن گروههای شانزدهگانه پرخطر که میتوانند منجر به افزایش بار بستری یا مرگومیر در استان تهران شوند، کماکان تسهیلاتی در حوزه دورکاری یا مرخصی استعلاجی دریافت کنند که در این زمینه بحث سن و بیماریهای زمینهای مطرح است.
وی ادامه داد: در تلاشیم با دستگاههای اجرایی استان به جمعبندی برسیم که با کمک گروههای پزشکی معتمد استان نظارت بیشتری در زمینه کاهش حضور فیزیکی گروههای آسیبپذیر داشته باشیم.
قرار است تا انتهای هفته آینده بررسی دقیقی از وضعیت ادارات استان داشته باشیم و گزارشی را به ستاد ملی ارائه کنیم. زالی درباره وضعیت بیماری «کووید-۱۹» در تهران گفت: در تهران طی 2 هفته اخیر بیماری «کووید-۱۹» با شیب ملایمی رو به افزایش است.
ارسال به دوستان
اخبار
بازداشت مؤسس جمعیت امام علی(ع)
روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر که «شارمین میمندینژاد» مؤسس جمعیت امام علی(ع) بازداشت شده است؛ بازداشتی که بنا بر آنچه در اخبار آمده به دلیل «شبکهسازی برای نفوذ در سطوح مختلف افکارعمومی در پوشش اقدامات عامالمنفعه» بوده است. در خبرها آمده است عوامل مرتبط با او با سوءاستفاده از عناوین مقدس در سایه اجرای برنامههای شبه فرهنگی - اجتماعی به ترویج فرهنگ التقاطی پرداختهاند.
***
ارجاع کودکان کار اتباع بیگانه به وزارت امور خارجه
مدیرکل بهزیستی استان تهران از ارجاع کودکان اتباع بیگانه به وزارت امور خارجه برای بازگرداندن آنها به کشورشان خبر داد. امین شاهرخی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به طرح ساماندهی و حمایت از کودکان کار و خیابانی اظهار کرد: این طرح در 3 فاز شناسایی، آگاهسازی و ساماندهی انجام خواهد شد؛ در واقع 2 فاز شناسایی و آگاهسازی آغاز شده است. وی تصریح کرد: فرآیند طرح ساماندهی کودکان کار و خیابانی بر اساس پروتکلهای بهداشتی ابلاغشده انجام میشود. همچنین در این طرح سازمان بهزیستی عجلهای ندارد، چرا که بنا داریم بر اساس روشهای علمی و مدون طرح را انجام دهیم. شاهرخی همچنین به ارجاع کودکان اتباع بیگانه به وزارت امور خارجه برای بازگرداندن آنها به کشورشان اشاره کرد و افزود: بخش قابل توجهی از کودکان کار و خیابانی از کشورهای همسایه هستند که بر همین اساس و طبق هماهنگیهای انجام شده این افراد به وزارت امور خارجه ارجاع داده خواهند شد. وی افزود: طرح جمعآوری و ساماندهی کودکان کار و خیابانی از یک ماه آینده کلید خواهد خورد.
***
استاندار تهران اعلام کرد
احتمال بازگشت محدودیتها به پایتخت
استاندار تهران گفت: میزان شیوع و انتقال بیماری کرونا اگر از یک حدی عبور کند، مجبور خواهیم شد برخی محدودیتها را دوباره اعمال کنیم. «انوشیروان محسنیبندپی» در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پروتکلهای بهداشتی در اصناف رعایت میشود؟ گفت: اتحادیهها خودشان نسبت به بازگشاییها درخواست کردند و ما با درخواست آنها موافقت کردیم و از آنها این تعهد اخلاقی را گرفتیم که خودشان بر رعایت پروتکلهای بهداشتی نظارت داشته باشند. او ادامه داد: اوایل بازگشایی اصناف رعایت پروتکلهای بهداشتی خوب بود اما الان پروتکلها رعایت نمیشود و از این مسأله راضی نیستیم. اوایل فروشندهها به مسأله بهداشت و رعایت آن کنترل و مدیریت داشتند و بر ورود مشتریها به مغازهها نظارت بیشتری بود و با رعایت فاصلهگذاری انجام میشد اما اکنون این موارد رعایت نمیشود و عواقب آن شامل حال خود اصناف و مراجعهکنندگان خواهد شد و ضررهایی خواهند دید. بندپی همچنین درباره رعایت پروتکلها توسط مردم و اعمال قوانین سختگیرانهتر برای کسانی که موارد بهداشتی را رعایت نمیکنند، گفت: وقتی میزان بیماری و شیوع انتقال بیماری از یک حدی عبور کند، قطعا اعمال دوباره یکسری محدودیتها را که آقای رئیسجمهور هم اعلام کردند، خواهیم داشت. بر همین اساس درخواست ما از همه اقشار، دستگاهها و واحدها و اتحادیهها این است که این همکاری را داشته باشند تا به آن مرحله نرسیم.
***
9 درصد ورودیهای مترو در معرض خطر وقوع سیلاب
مدیرعامل شرکت متروی تهران گفت: 9 درصد از ورودیهای مترو در معرض خطر وقوع سیلاب قرار دارد. به گزارش فارس، علی امام درباره اتمام مطالعات تحلیل ریسک سیلاب و احتمال ورود آن به ایستگاهها و کارگاههای مترو اظهار داشت: سال گذشته تمام ایستگاهها و کارگاههای متروی تهران بررسی شد و در این مطالعه نقاط احتمالی که امکان بروز مشکل در آنها وجود دارد در6 دسته بر اساس اولویت، اصلاح و ردهبندی شد. امام عنوان کرد: در این مطالعه در مجموع، 275 نقطه از ایستگاهها و کارگاههای مترو مورد بررسی قرار گرفته است که بر اساس نتایج به دست آمده حدود 9 درصد از ورودیها در معرض خطر وقوع سیلاب و 73 درصد نیز فاقد این مشکل است.
***
بازدید رایگان دختران از برج میلاد
روابط عمومی برج میلاد اعلام کرد: بازدید دختران از برج، امروز همزمان با ولادت حضرت معصومه رایگان است.
به گزارش فارس، روابط عمومی برج میلاد اعلام کرد: همزمان با فرا رسیدن ولادت با سعادت حضرت معصومه(س) و روز دختر، در برج میلاد امکانی فراهم شده است تا دختران بتوانند از این مجموعه فرهنگی و گردشگری بصورت رایگان بازدید کنند. بازدید رایگان دختران همزمان با روز دختر به دلیل رعایت نکات بهداشتی با ظرفیت محدود از ساعت ۱۰ تا ۱۴ خواهد بود. بر این اساس همه بازدیدکنندگان باید پروتکلهای بهداشتی از جمله زدن ماسک بر صورت و همچنین فاصله اجتماعی به هنگام بازدید را رعایت کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|