|
آتش دوباره به جان جنگلهای خائیز افتاد
فعال محیطزیست بهبهان با اشاره به آتشسوزی در منطقه حفاظتشده خائیز گفت: با توجه به وسعت آتش با کمبود شدید نیرو و امکانات مواجهیم. محمد داسمه در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: آتش از ظهر روز یکشنبه ۲۲ تیر از منطقه درهلیر بهبهان آغاز شد و اکنون به منطقه حفاظتشده خائیز رسیده است. وی ادامه داد: آتش در تنگه شیخ منطقه خائیز گسترش یافته و به تنگه علمدار نیز رسیده است.
ارسال به دوستان
بعد از چند هفته بحث و گفتوگو درباره برگزاری کنکور در شرایط کرونایی تنها 3 روز پیش از برگزاری، کنکور ارشد و دکترا به تعویق افتاد
افزایش شعب آزمون برای حفظ سلامتی کنکوریها
آزمون دکترا پنجشنبه 9 مرداد، کارشناسی ارشد پنجشنبه و جمعه 16 و 17 مرداد و آزمون سراسری بر اساس همان تاریخ گذشته برگزار میشود
نازنین اکبرنیا*: هر سال نزدیک شدن به روزهای برگزاری کنکور، حال و هوای خاصی در جامعه ایجاد میکند و خانوادههای زیادی را به تکاپو وامیدارد. امسال اما برگزاری آزمونهای سراسری رنگ و بوی کرونایی گرفته و چالشهای جدیدی هم برای داوطلبان و خانوادههایشان و هم برای مسؤولان برگزارکننده ایجاد کرده است. در روزهایی که شیوع کرونا در کشور به اوج خود رسیده و هر روز هم بر آمار مبتلایان افزوده میشود، برگزاری کنکور برنامهای غیرمنطقی به نظر میرسید و دست آخر بعد از چند هفته بحث و بررسی، آزمون مقاطع ارشد و دکترا به تعویق افتاد؛ موضوعی که وزیر بهداشت هم روز شنبه در جلسه ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا آن را مطرح کرد.
وزیر بهداشت روز شنبه در لایو اینستاگرام خطاب به مردمی که نگران حال فرزندان کنکوری خود بودند، گفته بود: «بزرگترین آرزوی من، حفظ سلامت فرزندان این سرزمین است و یکی از نگرانیهایی که به من منتقل شده بود، احتمال آلودگی فرزندان ما در شرایط برگزاری کنکورهاست». با این حال روز یکشنبه بود که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از برگزاری آزمون سراسری ارشد و دکترا در موعد مقرر خود با رعایت پروتکلهای بهداشتی خبر داد؛ خبری که اعتراضهای زیادی به همراه داشت و باعث سردرگمی و نگرانیهای بیشتر داوطلبان شد.
«وطن امروز» در گفتوگویی که با تعدادی از داوطلبان داشت، بخشهایی از این نگرانیها مطرح شد. «ریحانه غلامی» که داوطلب رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد است در این باره میگوید: «بلاتکلیفی درباره زمان برگزاری کنکور از یک طرف و چگونگی برگزاری آن در روزهای کرونایی از طرف دیگر استرسهای زیادی به وجود آورده است. واقعا نمیدانم وقتی مسؤولان میگویند قرار است آزمونها با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی برگزار شود یعنی چه! چطور میشود چندصد نفر را 4-3 ساعت در حوزه امتحانی کنار هم جمع کنیم و انتظار داشته باشیم کسی هم به کرونا مبتلا نشود!»
«رضا زهدی» یکی دیگر از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد است. او هر روز در کتابخانهای مطالعه میکرد که حالا به دلیل افزایش شیوع کرونا تعطیل شده است. وی میگوید: سازمانسنجش در 24 بند تمهیدات بهداشتی برای آزمونهای سراسری در نظر گرفته؛ اگر این تمهیدات واقعا قابلیت اجرایی و تأثیر داشت میتوانست بخشی از آن در سایر محیطهای آموزشی و حتی کتابخانهها اجرا شود تا شاهد تعطیلی این مراکز نباشیم! با این حال به نظر من با همه این تفاسیر و حتی تعویق 2 هفتهای در برگزاری آزمون، تغییری در شرایط به وجود نخواهد آمد. بهتر این بود که تا مناسب شدن وضعیت شیوع کرونا در کشور برگزاری آزمونهای سراسری به تعویق بیفتد.
این نگرانیها با نزدیک شدن به زمان برگزاری آزمونهای سراسری بیشتر شده بود و داوطلبان و خانوادههای آنها تلاش میکردند صحبتهایشان را از هر طریق ممکن به گوش مسؤولان برسانند؛ موضوعی که مشاور رسانهای وزیر بهداشت هم در گفتوگوی زنده در اینستاگرام به آن اشاره کرد و گفت: از داوطلبان درخواست میکنیم استرس و نگرانی نداشته باشند؛ درک میکنیم که این پروسه طولانی شده و برای داوطلبان و خانوادههایشان نگرانیهایی ایجاد کرده اما در این میان عدهای با فعالیت در فضای مجازی باعث تشدید نگرانیها شدهاند.
علیرضا وهابزاده با بیان اینکه قطعا وزیر بهداشت در جریان همه مشکلات است و با ارزیابی همه جوانب تصمیم نهایی گرفته شده، اظهارکرد: نتیجه جلسه تصمیمگیری درباره برگزاری کنکور مورد تأیید همه مسؤولان ذیربط بوده و سلامت داوطلبان به عنوان اولویت اصلی در این تصمیم مدنظر قرار گرفته است.
مسأله برگزاری کنکور در میان مسؤولان هم مخالفان زیادی دارد و اعتراض در این باره به فضای مجازی هم کشیده شده است. تا آنجا که احمد نادری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در توئیتهای مختلف اعتراض خود را اینگونه اعلام کرد: «در جلسه وزیر بهداشت و برخی مسؤولان آزمونهای سراسری، وی معتقد به تعویق 2 هفتهای کنکور دکترا و ارشد برای جواب دادن پروتکلهای سختگیرانه فعلی به منظور پایین آمدن آمار مبتلایان بود اما برخی اصرار به برگزاری آزمون به هر قیمتی دارند. در صورت اصرار، قطعا مسؤولیت کار با خودشان است!»
نادری در توئیت دیگری به برگزاری آزمونهای آموزشیاران نهضت و نمونه دولتی هم انتقاد کرده و گفته است: این آزمونها در برخی مناطق بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد، درحالی که مسؤولان آموزش و پرورش وعده رعایت داده بودند اما مستندات ما نشان میدهد که خلاف ضوابط ستاد کرونا اقدام شده است. چنین اتفاقاتی نگرانی مردم را تشدید میکند.
او حتی با ارسال نامهای به رئیسجمهور، درخواست کرد نسبت به تعویق همه آزمونها و کنکورهای سراسری اقدام و در زمان برگزاری آنها در موعد مشخص تجدیدنظر شود.
نامهای که سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با «وطن امروز»، آن را نظر شخصی نادری دانست و گفت: آقای نادری خودشان نامه زدند و نظر شخصیشان را عنوان کردند؛ البته اعضای کمیسیون هم مخالفتی با نظر ایشان نداشتند.
احمدحسین فلاحی با بیان اینکه در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات جمعبندی کمیسیون این شد که درباره تعویق و برگزار نشدن کنکور تصمیمی نگرفته و تابع نظر وزارت بهداشت باشیم، تأکید کرد: ستاد ملی کرونا 30 و 31 مرداد را به عنوان زمان برگزاری آزمون اعلام کرده و وزیر علوم هم اصرار دارد که آزمون در این تاریخ برگزار شود.
او با تأکید بر اینکه تضمین سلامت شرکتکنندگان در آزمون بر عهده وزارت بهداشت است، تصریح کرد: بیشترین دغدغه ما درباره برگزاری کنکور سراسری است که جمعیت قابل توجهی در آن شرکت دارند. البته در این باره نظر خانوادهها هم متفاوت است. عدهای اعتقاد دارند آزمون هر چه زودتر باید برگزار شود و عدهای دیگری از خانوادهها مخالف برگزاری آن در شرایط کنونی هستند.
با این وجود اما بهداشت محیط و علاوه بر آن ازدحام در حوزههای امتحانی هنوز هم دغدغه جدی داوطلبان کنکور است؛ مواردی که وزیر بهداشت را بر آن داشت تا توضیحاتی در این باره ارائه کند. سعید نمکی با بیان اینکه بحث احتمال آلودگی داوطلبان در زمان برگزاری آزمون از نگرانیهای مهمی است که مدام پیگیری میشد، گفت: با حضور معاون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان سنجش و کارشناسان وزارت بهداشت جلسهای طولانی در این زمینه برگزار کردیم. با توجه به اینکه طراحان سوالات آزمون دکترا در قرنطینه هستند و زمان برگزاری آزمون روز پنجشنبه اعلام شده، فرصت کمی برای تصمیمگیری وجود دارد.
نمکی تأکید کرد: احتمال اینکه از 15 شهریور و با نزدیک شدن به فصل پاییز همزمانی شیوع «کووید-19» با آنفلوآنزای فصلی را داشته باشیم، بحث جدیای است که نمیتوانیم از آن غفلت کنیم و طولانی شدن این پروسه به شیوع بیشتر بیماری کمک میکند.
اما بعد از جلسات متعدد وزیر بهداشت با نمایندگان وزارت علوم و سازمان سنجش و جلسه با رئیسجمهور درباره به تعویق انداختن برگزاری کنکور، سازمان سنجش شامگاه یکشنبه در اطلاعیهای فوری اعلام کرد «با توجه به تصمیمات اتخاذ شده زمان برگزاری آزمونهای دکترا و کارشناسی ارشد ناپیوسته تغییر کرده و تاریخ جدید این آزمونها پس از ابلاغ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اطلاعرسانی خواهد شد».
این در حالی است که سازمان سنجش در روزهای گذشته بر برگزاری آزمونها در زمان مقرر تأکید کرده و پروتکلهای بهداشتی بیستوچهارگانه را با عنوان «تمهیدات لازم جهت ایجاد محیطی امن برای برگزاری مطلوب آزمونها» اعلام کرده بود که البته بخشهای مختلفی از آن مورد انتقاد داوطلبان قرار گرفت.
اما چند ساعت پس از اطلاعیه به تعویق افتادن آزمونها، سازمان سنجش در اطلاعیهای دیگر اعلام کرد: «به اطلاع کلیه داوطلبان میرساند، براساس ابلاغیه مورخ 23/4/99 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، زمان برگزاری آزمون دکترای نیمهمتمرکز، روز پنجشنبه 9 مرداد سال 99 و آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته روزهای پنجشنبه و جمعه 16 و 17 مردادماه 99 تعیین گردید. حسب ابلاغیه مذکور، سایر آزمونهای ورودی آموزش عالی شامل آزمون سراسری، کاردانی به کارشناسی و کاردانی فنی و حرفهای طبق برنامه زمانی قبلی اعلام شده برگزار خواهد شد».
با اینکه تصمیمگیری درباره تاریخ و نحوه برگزاری آزمونهای سراسری سال 99 مدام در حال تغییر است و این موضوع بر نگرانی و اضطراب داوطلبان و خانوادههای آنان افزوده، نباید از نکته اصلی که سلامت داوطلبان شرکتکننده در آزمون و حتی مسؤولان برگزاری است، غافل شد. امسال حدود 177 هزار نفر در آزمون دکترا، 691 هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد و یک میلیون و 391 هزار نفر برای شرکت در آزمون سراسری ثبتنام کردهاند.
* خبرنگار
***
[مشاور وزیر بهداشت: دستور وزیر افزایش شعب آزمون است]
علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: در یکی، دو ماه گذشته در پی کمتر شدن محدودیتها و به دلیل سادهانگاریها شاهد بالا رفتن تعداد مبتلایان و جانباختگان کرونایی بودیم اما پویش «من ماسک میزنم» از هفته گذشته جدیتر گرفته شده و رعایتهای بهداشتی و فاصلهگذاری در یکی، دو هفته آینده انشاءالله نتایج خوبی نشان خواهد داد. وی افزود: تصمیم به تعویق انداختن 2 هفتهای برگزاری کنکور از سوی وزیر بهداشت با این رویکرد اتخاذ شد که تا آن موقع حجم ابتلا به کرونا کمتر شده و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی بیشتر شود. وی ادامه داد: طبق اعلام شورای تصمیمگیر درباره برگزاری کنکور، جدیتر شدن اجرای پروتکلها، رعایت بیشتر ضوابط و افزایش شعب آزمون دکترا برای فاصلهگذاری بیشتر داوطلبان تصمیماتی است که باید از سوی وزارت علوم و سازمان سنجش در این 2 هفته اجرایی شود.
ارسال به دوستان
اخبار
حمایت 1500 چهره برجسته پزشکی از سخنان رهبر انقلاب
جمعی از چهرهها و نخبگان جامعه پزشکی کشور در تقدیر از فرمایشات روز یکشنبه مقام معظم رهبری، بیانیه صادر کردند. به گزارش فارس، 1500 نفر از چهرهها و نخبگان جامعه پزشکی کشور در تقدیر از فرمایشات روز یکشنبه مقام معظم رهبری بیانیه صادر کردند.
متن این بیانیه به شرح ذیل است:
مقام معظم رهبری حضرت آیتالله العظمی خامنهای دامت برکاته، بیانات گهربار حضرتعالی در دیدار نمایندگان مجلس را که سراسر لطف، حکمت و دغدغه و دردمندی بود، به جان و دل شنیدیم و چون همیشه بر آستان کبریایی ذات باریتعالی، پیشانی شکر ساییدیم که کشور و امت اسلامی را چون شمایی راهبر و کشتیبان است. اکنون که پس از یک دوره سخت و طاقتفرسای کنترل نسبی بیماری کرونا، بار دیگر با موج سنگینتر این همهگیری مواجه شدهایم و دردمندانه و سوگوارانه، همهروزه مرگ تعدادی از هموطنانمان را شاهد هستیم، علیرغم فشار بسیار زیاد و طاقتفرسا، بار دیگر به حضرتعالی و مردم شریف و عزیز کشورمان اطمینان میدهیم که تا آخرین نفس و رمق، در راه حفظ سلامتی مردم و مبارزه با این ویروس منحوس، از پای ننشینیم و دست از تلاش و مجاهدت چه در عرصه پیشگیری و درمان و چه در عرصه تحقیقات و پژوهش برنداریم و همگام با مسؤولان خدوم عرصه بهداشت و درمان کشور تلاش خواهیم کرد غبار غم را از چهره کشور عزیز و رهبر عزیزتر از جانمان بزداییم.
***
۲ قصور شهرداری در حادثه کلینیک سینا مهر
عضو هیأترئیسه شورای شهر تهران با اشاره به ۲ قصور شهرداری در وقوع حادثه کلینیک سینا مهر،گفت: پرونده این حادثه در کمیته ویژه شورا به صورت کامل در دست بررسی است. زهرا نژادبهرام، عضو هیأترئیسه شورای شهر تهران درباره پرونده حادثه آتشسوزی کلینیک سینا مهر اظهار داشت: پرونده این حادثه در کمیته ویژهای که در شورای شهر تشکیل شده در حال بررسی است و منتظر نتیجه قطعی این کمیته جهت تصمیمگیری هستیم. وی با اشاره به اینکه همه مدارک مربوط به این حادثه و ابعاد آن توسط کمیته ویژه شورای شهر در حال جمعآوری است، گفت: به نظرم ۲ قصور مشخص توسط شهرداری در این زمینه وجود دارد. عضو هیأترئیسه شورای شهر تهران ادامه داد: اجرا نکردن رأی کمیسیون ماده 100 و پیگیری نشدن تذکرها و اخطارها ۲ قصوری است که شهرداری انجام داده و در کنار سایر علل، سبب وقوع حادثه کلینیک سینا مهر شده است. نژادبهرام در پاسخ به این پرسش فارس که آیا در صورت مشخص شدن سهم قصور شهرداری در حادثه کلینیک سینا مهر شهردار منطقه برکنار میشود؟ گفت: تصمیم در این زمینه توسط کمیته ویژه شورای شهر اتخاذ میشود و اگر ادله کافی و پاسخ قانعکننده توسط شهرداری ارائه نشود قطعا پرونده مراحل قانونی خود را طی خواهد کرد. وی گفت: علاوه بر بررسی پرونده کلینیک سینا مهر در شورای شهر تهران، این پرونده و قصور احتمالی وزارت کار و وزارت بهداشت نیز توسط مراجع ذیصلاح در حال بررسی بوده و مجلس هم پیگیر این قضیه است.
***
سرطان سینه در کمین زنان سیگاری
متخصص سرطانشناس (آنکولوژیست) گفت مصرف سیگار در زنان باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها خواهد شد. مرضیهسادات ناصری در گفتوگو با ایرنا افزود: سیگار دارای ترکیبات مواد شیمیایی است که جذب بدن شده و سلامت زنان را به خطر میاندازد. وی با بیان اینکه استفاده از هورموندرمانی (به عنوان درمانی برای مشکلات یائسگی) باعث بروز سرطان سینه میشود، اظهار داشت: در حالی که هورموندرمانی برای سلامت استخوانها خوب است نباید در این نوع درمان زیادهروی شود و نوشیدن الکل ممکن است میزان هورمونهای زنانه را تغییر دهد و باعث بروز سرطان سینه شود. ناصری با اشاره به رشد ۶ درصدی تعداد مبتلایان به سرطان سینه طی سال گذشته در کشور ادامه داد: آگاهسازی درباره عوامل ایجاد و ابعاد مختلف سرطان سینه و پیشگیری از ابتلا به آن امری مهم است، زیرا مصرف سیگار یا سایر عوامل محیطی غیر از وراثت که حدود ۵ تا ۱۰ درصد از موارد ابتلا به این سرطان با جهشهای ژن منتقل شده از نسلهای یک خانواده مرتبط است، سلامت زنان ایرانی را به خطر انداخته است. به گفته ناصری، رژیم غذایی ناسالم، مصرف مشروبات الکلی، کشیدن سیگار، استفاده زیاد از غذاهای چرب، چاقی، برخورد با اشعه، کار در کارخانجات تولید محصولات شیمیایی و آرایشی و بهداشتی، افزایش سن، ژنتیک و داشتن سابقه این بیماری در خانواده احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد. وی افزود: در گذشته سرطان سینه در زنانی مشاهده میشد که ۵۰ سال و بالاتر داشتند ولی امروزه با توجه به افزایش مصرف سیگار و سبک زندگی نادرست، این بیماری در زنان جوان بیشتر مشاهده میشود.
ارسال به دوستان
آمار مبتلایان کرونا در کشور به 259652 و شمار قربانیان به 13032 نفر رسید
تعداد جانباختگان کرونا در کشور از ۱۳ هزار نفر گذشت
دیروز باز هم آمار جانباختگان کرونایی بیش از 200 نفر اعلام شد تا مجموع درگذشتگان ناشی از این بیماری مرز 13 هزار نفر را رد کند. به گزارش «وطن امروز»، تیر کاری بیماری «کووید- 19» در تیرماه برای مبتلایان به کرونا زهرآلودهتر از ماههای گذشته عمل میکند، چراکه آمار جانباختگان در این ماه رقم بسیار بالایی را نشان میدهد. در چنین شرایطی جامعه پزشکی با گلهمندی از کمتوجهی خیلیها، نسبت به عادیانگاری ابتلا به کرونا و بیتوجهی مسؤولان اجرایی در ایجاد برخی محدودیتها و... نگرانکننده است، زیرا دولت نسبت به این امر اقدامی جدی نکرده و با وجودی که همه منتظر بودند رئیسجمهور ابتدای هفته جاری الزاماتی را برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا اعلام کند اما اینطور نشد. البته خروجی این بیتوجهیها مرگ 203 نفر فقط در ۲۴ ساعت بوده است. دیروز سخنگوی وزارت بهداشت در این باره از شناسایی ۲هزار و ۳۴۹ بیمار جدید «کووید- 19» در کشور و فوت ۲۰۳ نفر از بیماران طی ۲۴ ساعت خبر داد. دکتر سیماسادات لاری گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دیروز 2 هزار و ۳۴۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید- 19» در کشور شناسایی شدند که یک هزار و ۵۸۱ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: به این ترتیب مجموع بیماران «کووید- 19» در کشور به ۲۵۹ هزار و ۶۵۲ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: متأسفانه با جان باختن این ۲۰۳ بیمار «کووید- 19» مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳ هزار و ۳۲ نفر رسید. به گفته لاری، ۳۳۷۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید- 19» هم در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. وی همچنین افزود: تاکنون یک میلیون و ۹۹۷ هزار و ۹۶۷ آزمایش تشخیص «کووید- 19» در کشور انجام شده است. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: همانند روزهای گذشته، استانهای خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و مازندران در وضعیت قرمز و همچنین استانهای تهران، فارس،کرمان، البرز، کهگیلویهوبویراحمد، گلستان، بوشهر، هرمزگان و آذربایجان شرقی در وضعیت هشدار قرار دارند.
* درخواست اهدای پلاسمای خون همه گروههای خونی
بیماران کرونایی درکلانشهرهای کشور به پلاسمای بهبودیافتگان این بیماری نیاز دارند. سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به وضعیت اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان «کووید- 19» گفت: درخواستها برای پلاسمای بهبودیافتگان کرونا در استانهای تهران، اصفهان، گیلان، مازندران، البرز و فارس زیادتر است. دکتر بشیر حاجیبیگی با اشاره به آخرین وضعیت جمعآوری پلاسمای بهبودیافتگان کرونا، گفت: تاکنون بیش از ۳۴۰۰ نفر از افراد بهبودیافته از بیماری «کووید- 19» در سراسر کشور جهت اهدای پلاسما به ۲۲ مرکز مختص این کار در انتقال خون مراجعه کردهاند. وی افزود: از این تعداد مراجعهکننده ۲۷۰۰ واحد پلاسما اهدا شده است. باید توجه کرد که بیشترین میزان مراجعات به ترتیب در استانهای تهران، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی و کرمانشاه بوده است.حاجیبیگی ادامه داد: با توجه به درخواست بالای پزشکان و تقاضای زیاد برای پلاسمای بهبودیافتگان «کووید- 19» و همچنین با توجه به میزان تاثیرگذاری درمان با پلاسما در بیماران مبتلا به کرونا، از افرادی که به کرونا مبتلا شده و اکنون بهبود یافتهاند، خواستاریم جهت اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کنند. سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه نیاز به اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان «کووید- 19» در کلانشهرها بیشتر است، گفت: درخواستها برای پلاسمای بهبودیافتگان کرونا در استانهای تهران، اصفهان، گیلان، مازندران، البرز و فارس زیادتر است. در عین حال این افراد با همه گروههای خونی مراجعه کنند.
* احتمال ابتلای همزمان به «کووید- ۱۹» و آنفلوآنزا
کارشناسان معتقدند با شروع فصل سرما، تمهیدات لازم برای درمان افرادی که همزمان دچار 2 ویروس کشنده کرونا و آنفلوآنزا میشوند، ضروری است. این تمهیدات میتواند شامل بازنگری در پروتکلهای تشخیصی به منظور شناسایی بهتر موارد دچار عفونت مضاعف آنفلوآنزا و «کووید- 19» باشد. در این باره دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره احتمال ابتلای همزمان به ویروس کرونا و آنفلوآنزا، توضیحاتی ارائه داد. با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در سطح جهان، سوالی که مطرح میشود این است که با شروع فصل پاییز و زمستان، آیا ممکن است فردی همزمان به «کووید- 19» و آنفلوآنزا مبتلا شود یا خیر. بر اساس مقالات منتشرشده در مجلات علمی معتبر، امکان ابتلای همزمان به این 2 بیماری وجود دارد. گزارشهای موردی در این باره در کشورهای اسپانیا، ایران، ژاپن و چین اعلام شده است. در ایران بر اساس گزارشی در یکی از بیمارستانهای شیراز، 4 بیمار به صورت همزمان به آنفلوآنزا و «کووید- 19» مبتلا شدند.
ارسال به دوستان
تهیه پوشک و شیر خشک برای خانوادهها دوباره به مشکل خورد
بچهداری در شرایط سخت!
شهریور 97 بود که با بالارفتن قیمت دلار خیلی سریع تغییر قیمتی شدیدی در محصولات بهداشتی بویژه پوشک بچه به وجود آمد و خانوادههای بسیاری معترض به این مسأله شدند؛ اتفاقی که حالا دوباره تکرار شده است.
به گزارش «وطن امروز»، چند سالی است که سیاست فرزندآوری و افزایش جمعیت در مواجهه با بحرانی که آینده کشور را تهدید میکند به عنوان یکی از اولویتها مطرح میشود؛ سیاستی که در مصاحبهها و تصمیمهای مجلس یازدهم نیز جای مهمی دارد اما شرایط متناسب با این سیاست جلو نمیرود، چنانکه با هر تغییر قیمتی در نرخ دلار، خانوادههای نوزاددار با مشکل خرید پوشک که جزو نیازهای اولیه این خانوادههاست، مواجه میشوند. عباس فصیحخوشگرد، رئیس انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران پیشتر در گفتوگویی با «وطن امروز» گفته بود: «ظرفیت سالانه تولید پوشک در داخل کشور برای پوشک بچه 78 هزار تن و پوشک بزرگسال 8 هزار تن به منظور تأمین نیاز مصرفکنندگان سراسر کشور است. این در حالی است که در صورت نیاز تا بیش از 2 برابر مصرف داخلی امکان تولید برای شرکتهای داخلی وجود دارد». این در حالی است که هر بار که افزایش قیمت دلار به وجود میآید پوشک جزو نخستین محصولاتی است که با کسور و افزایش قیمت مواجه میشود. از نگاه مدیران این حوزه، باید مسأله را در تهیه مواد اولیه جست. یکی از تولیدکنندگان پوشک میگوید: «در تولید این محصول 80 درصد مواد اولیه وارداتی است». این بدان معناست که هر افزایش قیمت دلاری به معنای افزایش قیمت پوشک خواهد بود.
طی 2 هفته گذشته قیمت پوشک از بستهای 50 هزار تومان به بستهای 70 هزار تومان افزایش یافته و خانوادههایی را که فرزند زیر 3 سال دارند به مشقت انداخته است. یکی از فروشندگان پوشک در محله شرق تهران میگوید: «هر بار که قیمت دلار بالا میرود، ما مطمئنیم که قیمت پوشک نیز افزایشی متناسب با افزایش قیمت دلار خواهد داشت». او میگوید: «هر افزایش قیمتی به معنای ناراضی کردن مردمی است که در این شرایط سخت حاضر شدهاند فرزند بیاورند». این افزایش قیمت پوشک در حالی است که حالا این خانوادهها با مشکل افزایش قیمت شیر خشک نیز مواجه شدهاند. در همین ارتباط محمدرضا شانهساز، رئیس سازمان غذا و دارو درباره قیمتگذاری شیر خشک گفت: قیمت شیرخشک تولید داخل با افزایش 11 درصدی اعلام شد. قیمت برای داروخانه فرقی نمیکند و بیشتر بحث تولیدکنندهها بود که قیمت را قبول نداشتند و به افزایش هزینههای تولید اشاره میکردند. در نهایت هم پس از نشستهای بسیار و همکاری تولیدکنندگان، قیمتگذاری صورت گرفت و این مشکل رفع شد اما نه تولیدکننده و نه داروخانهدار توجهی به فشاری که بر مصرفکننده وارد میشود، ندارند.
این شرایط بد برای خانوادهها اما در حالی است که فاطمه قاسمپور، رئیس فراکسیون زنان مجلس یازدهم میگوید: «ما در مجلس جدید در حوزه خانواده و جمعیت، 2 خط را پیگیری خواهیم کرد؛ یکی طرح کلی تعالی خانواده و جمعیت و دیگری طرحهای زودبازده و جزئیتر برای اجرای مشوقهای فرزندآوری است». منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «پیگیر مسأله جمعیت خواهیم بود و با یک خرد جمعی به کمک باقی نمایندگان و کارشناسان، نواقص آن را برطرف خواهیم کرد». حال باید دید مجلس شورای اسلامی چگونه با این پدیده مواجه میشود تا با هر تکانه قیمتی دلار فشار اقتصادی جدی بر خانوادههای نوزاددار وارد نشود!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|