|
مصمم به تداوم رابطه با تمام قدرتهای اوراسیا، شرق و جنوب آسیا هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مصمم به حفظ و تداوم روابط متوازن و دوستانه با تمام قدرتهای اوراسیا، شرق و جنوب آسیا هستیم. سیدعباس موسوی در توئیتی نوشت: «ایران از دیرباز سیاست حفظ رابطهای متوازن و دوستانه با تمام قدرتهای اوراسیا و شرق و جنوب آسیا را دنبال میکند. توافقنامههای بالقوه همکاری بلندمدت با چین و روسیه و ادامه همکاری ما با هند در چابهار مؤید آن است. مصمم به تداوم این سیاست هستیم».
ارسال به دوستان
ادامه واکنشهای داخلی و خارجی به اقدام ضدبشری آمریکا در تهدید هواپیمای مسافری ایران
خفاش شب
محمد مرندی در گفتوگو با «وطن امروز»: اقدام آمریکاییها جریانات بزککننده آمریکا را روسیاهتر از گذشته کرد
گروه سیاسی: شامگاه پنجشنبه بود که ۲ جنگنده آمریکایی در اقدامی ضدبشری و غیرانسانی، امنیت پرواز یک هواپیمای مسافری ایرانی را با تهدید مواجه کردند. این اقدام آمریکاییها با واکنش شدید افکار عمومی جهان مواجه شد.
به گزارش «وطن امروز»، با گذشت 2 روز از اقدام ضدبشری جنگندههای آمریکایی در ایجاد مزاحمت برای هواپیمای مسافری ماهان که از تهران عازم بیروت بود، همچنان واکنشها و گمانهزنیها درباره این حادثه ادامه دارد. کاپیتان بیل اربن، سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا در بیانیهای درباره علت حادثه پیش آمده نوشت: «عصر امروز (پنجشنبه) یک جنگنده اف۱۵ آمریکا در جریان یک مأموریت عادی در نزدیکی پادگان محل استقرار نیروهای عملیات عزم راسخ در تنف سوریه، اقدام به بررسی بصری و استاندارد یک هواپیمای مسافری ماهانایر از فاصلهای ایمن یعنی تقریبا هزار متری کرد». وی گفت که این بررسی برای اطمینان از امنیت نیروها و کارکنان ائتلاف در پادگان تنف انجام شده و جنگنده آمریکایی بعد از عملیات شناسایی «با رعایت استانداردهای بینالمللی»، از هواپیمای ماهان فاصله گرفته است. پادگان تنف در سوریه محل استقرار نیروهای موسوم به ائتلاف ضد داعش در نزدیکی مرز عراق و اردن است. ساعتی پس از اعلام این بیانیه، یک مقام مسؤول در گفتوگو با «نورنیوز»، پایگاه خبری منتسب به شورای عالی امنیت ملی، اظهارات سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا را تکذیب کرد. این مقام مسؤول گفت: برخلاف اظهارات سخنگوی تروریستهای سنتکام، جنگندههای اف۱۵ آمریکایی در ماموریت هوایی روتین نبودهاند و با تجاوز به آسمان لبنان اقدام به رهگیری هواپیمای ایرانی کردهاند. وی با کذب خواندن اطلاعات اعلام شده از سوی سخنگوی سنتکام که گفته بود جنگنده آمریکایی در آسمان سوریه و در مجاورت پایگاه «التنف» اقدام به بازرسی بصری هواپیمای مسافری ماهان ایران کرده است، گفت: رهگیری هواپیمای ایرانی توسط جنگندههای آمریکایی در آسمان لبنان و زمانی که هواپیمای مسافری در حال کم کردن ارتفاع خود برای نزدیک شدن به فرودگاه بیروت بود، صورت گرفت. نورنیوز در ادامه این خبر نوشت: «با توجه به اطلاعات ارائه شده از سوی این مقام مسؤول میتوان نتیجه گرفت یا آمریکاییها آگاهانه درباره محل دقیق وقوع این رخداد دروغ گفته و به دنبال کتمان موضوع تجاوز به حریم هوایی لبنان هستند یا سیستم فرماندهی و کنترل ارتش آمریکا به قدری نابسامان است که اطلاعات ناقص یا دروغ به ستاد فرماندهی منعکس شده است».
* لزوم پاسخ هوشمند از سوی ایران
از همان ابتدای انتشار خبر اقدام تهدیدآمیز جنگندههای آمریکایی علیه هواپیمای مسافری ایران، کارشناسان به تحلیل چرایی این اقدام پرداختند. دکتر سیدمحمد مرندی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در گفتوگو با «وطن امروز» به تشریح فرضیات موجود علل وقوع این حادثه پرداخت. مرندی در این باره اظهار داشت: در تحلیل علل اقدام جنگندههای آمریکایی در ایجاد تهدید برای امنیت پرواز هواپیمای مسافری ماهان که منجر به ایجاد رعب و وحشت برای مسافران این پرواز شد، سناریوهای مختلفی را به عنوان فرضیه میتوان مطرح کرد. یکی از این فرضیهها این است که جنگندههای آمریکایی قصد فریب سیستم پدافند هوایی سوریه را داشتند تا از این طریق سیستم پدافند هوایی سوریه اقدام به سرنگونی هواپیمای مسافری ایران کند. این مساله میتوانست روابط ایران و سوریه را بویژه نزد افکار عمومی مردم ایران بشدت به چالش بکشد. البته باید توجه داشت که سیستم پدافند هوایی سوریه هم بتازگی در حال تقویت است و احتمال دارد جنگندههای آمریکایی فرض میکردهاند میتوانند عملیات فریب این پدافندها را با موفقیت پشتسر بگذارند.
وی افزود: فرضیه دیگری که در این رابطه میتوان مطرح کرد این است که جنگندههای آمریکایی قصد داشتند با ایجاد فشار روانی برای خلبان پرواز، او را به یک خطای فاحش وادار کنند تا هواپیما به وسیله خطای خلبان سقوط کند. این سقوط باعث میشد ایمنی پروازهای ایرانی به صورت جدی مورد خدشه واقع شود و با ضربه به حیثیت صنعت هواپیمایی ما، گام دیگری را برای تحقق همان پروژه فشار حداکثری بردارند.
مرندی پس از تشریح فرضیههای موجود برای این اقدام آمریکا به مساله واکنش جمهوری اسلامی ایران به این اقدام پرداخت و گفت: جمهوری اسلامی ایران باید در واکنش به این اقدام جنگندههای آمریکایی از ظرفیتهای حقوقی و قانونی خود در سطح بینالملل استفاده کند، اگر چه آمریکاییها هیچگاه اجازه ندادهاند نهادهای حقوقی بینالملل خلاف منافع آمریکا اقدامی کنند و من به نتیجه این شکایتهای بینالمللی خوشبین نیستم. البته باید این نکته را هم متذکر شوم که این پیگیریهای حقوقی در مجامع بینالمللی یک ارزش تبلیغاتی دارد که نباید از آن غفلت کرد. ایران میتواند از طریق نهادهای بینالمللی افکار عمومی جهان را علیه این اقدام ضدانسانی آمریکا بسیج کند.
وی در پایان تاکید کرد: باید خاطرنشان کرد که خود این اقدام آمریکا بدون هیچ پیگیری حقوقی و قانونی نیز به ضرر آمریکا شد. آمریکا نزد مردم ایران منفورتر و روسیاهتر شد و این روسیاهی آن دسته از جریانهای داخلی را نیز که وابستگی به آمریکا دارند در برگرفت. برخی جریانات داخلی همیشه تلاش داشتهاند تا حقیقت را وارونه نشان دهند و بسیاری از اقدامات ضدایرانی آمریکا را توجیه کنند. این اقدام آمریکاییها علیه هواپیمای مسافری ایران که رعب و وحشت زیادی هم برای مسافران این هواپیما ایجاد کرد، جریانات بزککننده آمریکا را روسیاهتر از گذشته کرد. این نکته را نباید فراموش کرد که جمهوری اسلامی ایران حتما باید به این اقدام آمریکاییها واکنش نشان دهد، چرا که این سیاست آمریکاییهاست که اگر به اقدامات تهدیدکننده آنها پاسخ درخوری داده نشود، پیشروی کرده و تهدیدات خود را افزایش میدهند، البته نیازی نیست که این پاسخ سریعا عملی شود. شما مشاهده کردید که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر نخستوزیر عراق اعلام کردند انتقام خون سردار سلیمانی همچنان در دستور کار جمهوری اسلامی ایران است. این یعنی جمهوری اسلامی ایران در زمان و مکان مناسب انتقام خون سردار شهید سپهبد سلیمانی را از آمریکاییها خواهد گرفت. بر همین اساس اگر چه کیفیت و زمان پاسخ ما به آمریکاییها هنوز مشخص نیست اما اصل واکنش سر جایش است که در بهترین فرصت و به موثرترین شکل اتفاق خواهد افتاد.
* ادامه واکنشها به اقدام ضدبشری جنگندههای آمریکایی
ایجاد تهدید برای سلامت پرواز یک هواپیمای غیرنظامی که منجر به جراحت و آسیب چند نفر از مسافران شد، با واکنش شدید فعالان سیاسی و اجتماعی داخل و خارج کشور مواجه شد.
استفان دوژاریک، سخنگوی سازمان ملل در کنفرانس خبری دیروزش درباره ایجاد مزاحمت جنگندههای آمریکایی برای هواپیمای مسافری ماهان ایر در خطوط هوایی سوریه گفت از نظر قانونی، امنیت پروازهای غیرنظامی باید از طرف همگان رعایت شود. وی همچنین افزود هنوز اطلاعات خاصی درباره این رخداد در سازمان بینالمللی پروازهای غیرنظامی موجود نیست و تأکید کرد حفظ امنیت این پروازها که پیشتر بیان شد، تنها یک موضوع اخلاقی است.
ناصیف حتی، وزیر خارجه لبنان هم در گفتوگو با پایگاه خبری «العهد» در مورد تعرض جنگندههای آمریکایی به هواپیمای مسافری ایرانی بر فراز سوریه که برخی مسافران آن نیز لبنانی بودند، گفت: تعرض به هر گونه هواپیمای مسافری به وسیله هواپیمای نظامی امری غیرقابل قبول است، زیرا زندگی غیرنظامیان را به خطر میاندازد. وی گفت: لبنان به تمام قوانین بینالمللی پایبند است و بر اجرای آنها تأکید دارد. وی در رابطه با تعرض آمریکا به هواپیمای مسافری ایرانی نیز تاکید کرد: ما بشدت به این مسأله اعتراض داریم. حزبالله لبنان، دفتر سیاسی جنبش حماس، کمیتههای مقاومت فلسطین و انصارالله یمن نیز در اعلامیههای جداگانهای اقدام جنگندههای آمریکایی و تهدید هواپیمای مسافری ایران را محکوم کردند.
علی باقریکنی، معاون رئیس قوهقضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر، تهدید اخیر هواپیمای ماهان از سوی جنگندههای آمریکایی را «گستاخی نظاممند (سیستماتیک) رژیم آمریکا در نقض آشکار قواعد و مقررات بینالمللی» توصیف کرد و افزود: تعرض فرماندهی تروریست ارتش آمریکا به هواپیمای مسافری ایران بر فراز سوریه، نقض امنیت هوانوردی و نیز نقض آزادی پرواز هواپیماهای غیرنظامی و نیز نقض قواعد و اصول بنیادین و اساسی حقوق بینالملل بشر است. دبیر ستاد حقوق بشر با تأکید بر اینکه تعرض جنگندههای فرماندهی تروریست ارتش آمریکا به هواپیمای ایرانی، نخستین تجاوز این رژیم به حقوق ملت ایران نیست، تصریح کرد: حمله موشکی پهپادهای آمریکایی به کاروان خودروهای حامل سردار شهید سلیمانی در بغداد در دیماه ۹۸، حمله موشکی ناو جنگی آمریکا به هواپیمای مسافری ایران بر فراز خلیج فارس در تیرماه ۶۷ و نیز رهگیری و ایجاد مزاحمت برای هواپیمای شرکت آسمان در اردیبهشتماه ۹۶، بیانگر آن است که «نقض نظاممند» آزادی پرواز و امنیت هوانوردی به رویه عادی رژیم جنایتکار آمریکا در قبال قواعد و مقررات بینالمللی تبدیل شده است. محمدباقر قالیباف نیز در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «در تماس با مسؤول عملیات ماهان پیگیر جزئیات ماجراجویی تروریستهای آمریکایی شدم. آمریکاییها به دروغ میگویند در مسیر مانور استاندارد و همیشگی پرواز کردهاند، در حالی که خلبان به علت نزدیک شدن بیش از اندازه 2 جنگنده در بالا و پایین هواپیما، 2 بار اخطار TCAS دریافت کرده است. آمریکاییهای تروریست تلاش کردند با فراهم کردن مقدمات وقوع یک خطای احتمالی به اهداف شوم طراحیشدهشان دست یابند. هر جنایت آمریکاییها، بیشک نابودی ذلیلانه مستکبران منطقه بویژه رژیم منحوس صهیونیستی را سرعت خواهد بخشید».
گروههای مختلف مقاومت هم در 2 روز گذشته واکنشهای متعددی نسبت به این اقدام آمریکا از خود نشان دادند. روز گذشته «نصر الشمری» سخنگو و معاون دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی نجبا در صفحه توئیتر خود مزاحمت جنگندههای آمریکایی برای هواپیمای مسافری ایران را موجب افشا شدن چهره حقیقی آمریکا دانست. او ضمن محکوم کردن این اقدام جنگندههای آمریکایی، نوشت: «هر روز بیشتر به دنیا ثابت میشود که آمریکا با منطق گروههای مافیایی و راهزنان عمل میکند و نه با منطق دولت و قانون». سخنگوی جنبش نجبا افزود: «میتوان گفت تعرض به هواپیمای ایرانی، زشتی چهره حقیقی آمریکا را بیشتر برملا کرد؛ چهرهای که برخی آن را میشناسند و برخی دیگر به دلیل خودکمبینی یا منافع شخصی، آن را نادیده میگیرند». دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن هم ضمن محکوم کردن اقدام آمریکا در تعرض به هواپیمای مسافری ایرانی اعلام کرد: رفتار آمریکا تعرضی آشکار و تجاوز به معاهدههای بینالمللی و اقدامی تروریستی از سوی آمریکا و دستپرورده آن اسرائیل به شمار میرود. در این بیانیه آمده است: عربدهکشی آمریکا و نقض مداوم حاکمیت سوریه از سوی این کشور، رفتاری خصمانه و وحشیانه از سوی یک نظام جنایتکار به شمار میرود که تمام قوانین بینالمللی را زیر پا گذاشته است.
ارسال به دوستان
یاد نامه مرصاد
دکتر حسین مظفر: امروز سالگرد عملیات غرورآفرین مرصاد است. یادآور روزهای پرحماسهای است که دشمنان متجاوز به خاک و سرزمین ایران اسلامی پس از 8 سال تجاوز و ظلم به این ملت با حمایت 45 کشور مدعی حقوق بشر از رژیم بعثی صدام، در برابر استقامت و پایداری و مجاهدت و شهادتطلبیهای جوانان این مرز و بوم به زانو درآمدند و نتوانستند حتی یک وجب از خاک پاک این کشور را به تصرف خود درآورند و جز شکست و ذلت چیزی نصیب آنها نشد. پذیرش قطعنامه نیز با اعلان رژیم بعثی به عنوان متجاوز و آغازگر جنگ، روسیاهی دیگری بر اقدامات متجاوزانه آنان بود. بدین جهت برای جبران بیآبرویی و شکست ذلتبار خود، رژیم بعثی با همکاری اربابانش از یکسو و بهکارگیری عدهای از جیرهخواران و پادوهای حقیر و ذلیل و ورشکستگان راندهشده از ایران دست به دامن منافقین شدند و آنها را در قبال پناهندگی در اروپا و خوشخدمتیهایی که به آنها شده بود به میدان آخرین نبرد و تجاوز علیه ایران کشاند و خود رژیم بعثی نیز عهدهدار پشتیبانی هوایی و زمینی و دادن کمکها و اهدای تجهیزات نظامی به منافقین شد و پس از پذیرش قطعنامه و اعلان آن توسط شورای امنیت، آخرین تیر در کمان خود را رها کرد و منافقین با تمام قوا و غافلگیرانه تحت عنوان عملیات فروغ جاویدان به مرزهای مهران و دهلران و اسلامآباد و پلدختر حملهور شدند و بخشهایی از مناطق غربی کشور را اشغال کردند. فریبکاری آنها این بود که چون این بار به خاطر پذیرش قطعنامه، رژیم بعثی نمیخواست مستقیما و برخلاف مقررات بینالمللی وارد جنگ و تجاوز جدید شود، منافقین کوردل و مطرود این ملت را جلو انداخت تا به دنیا نشان دهد خود مردم ایران علیه نظام اسلامی ایران قیام کردند و آن بیچارهها هم فریب خوردند و دست به یک عملیات ابلهانه زدند که ثمرهای جز متلاشی شدن متجاوزان و بر جای گذاشتن هزاران جسد سوخته زن و مرد در بیابانهای اسلامآباد و تنگه چهارزبر و در نهایت فرار ذلتبار آنان نداشت. عملیات مرصاد یک ویژگی دیگری که داشت این بود که در این عملیات مجاهدان فداکاری که در طول 8 سال دفاع مقدس همواره در خط مقدم جبههها بودند و توفیق شهادت نیافتند، با خوشحالی و شعف از اینکه در شهادت هنوز بسته نشده، به امید شهادت و وصول به معبود خویش وارد نبرد با منافقین سیهرو شدند و به آرزوی دیرین خود نائل آمدند.
در این عملیات غرورآفرین خانواده شهیدان مظفر نیز که در طول 8 سال دفاع مقدس به صورت خانوادگی اعم از پدر، مادر و برادران در عملیاتهای مختلف حضور داشتند توفیق پیدا کردند جزئی از این خیل فداکاران و مجاهدان باشند.
در آخرین روزهای پذیرش قطعنامه که بدنهای آنها خسته از مجاهدتها شده بود اما در غم عدم توفیق شهادت سر در گریبان و نالان بودند با به صدا در آمدن شیپور جهادی دیگر، در آخرین روزها و ساعات پیروزی، خود را به خیل مجاهدان راه خدا پیوند دادند و در شرف و آزادی و اقتدار این ملت و کشور سهیم و شریک شدند. در این عملیات تقریبا کل اعضای مرد خانواده حضور پیدا کردند. پدر که پس از 8 سال حضور در جبههها و مشارکت در 14 عملیات رزمی به مرخصی آمده بود و مادر شهیدان نیز که در طول دوران دفاع مقدس 18 ماه در جبهههای جنوب حضور داشت و 6 برادر که در طول 8 سال دفاع مقدس با وجودی که در مسؤولیتهای مهمی بودند ماهها از عمر خود را در جبهههای حق علیه باطل گذرانده بودند، همه فرصت را مغتنم شمرده و در گرفتن برگه اعزام از پادگانها گوی سبقت را از یکدیگر ربودند و جز مادر شهیدان که گفت حالا که شما میروید من میمانم تا زن و بچههای شما را نگهداری کنم، همه و همه زن و بچه و زندگی و پست و مقام خود را ترک کردند و مشتاقانه به جبهههای نور علیه ظلمت شتافتند و در حالی که همه مشتاق شهادت بودند ولی خداوند متعال 3 گل را از گلستان این خانواده قبول کرد و هر ۳ در یک لحظه و در کنار هم در حالی که آخرین فشنگهای خود را علیه منافقین به کار گرفته بودند، روی یکی از تپههای مشرف به دشت اسلامآباد به شهادت رسیدند و معبود خویش را با بدنهای خونین و قطعهقطعه در آغوش گرفتند.
همانگونه که رهبر حکیم و عزیزمان فرمودند هر شهیدی پرچم عزت و سرافرازی این ملت و کشور است و فرمودند اگر مجاهدتهای شهیدان نبود روزهای روشن این ملت به شبهای تار مبتلا میگشت، فلذا در این روزها که سالگرد شهیدان ماست و در حقیقت سالگرد عاشوراهای شهیدان است باید با شهیدان پیمانی وثیق ببندیم که پاسدار راه امام و شهیدان و ولایت و امامت مسلمین باشیم و صادقانه خود و مسؤولیتها و پستهای خود را وامدار شهیدان بدانیم. البته پاداش شهیدان و مجاهدت و صبر و ایثار خانوادههای شهیدان با خداست و خداوند بهترین پاداشدهندگان است.
با کمال تاسف گاهی اوقات عدهای نادان، سرمست از مسؤولیت و پست و مقام و قدرت دچار غفلت میشوند و نمیدانند کجا بودند یا که بودهاند و چه وزنی در انقلاب و سرافرازی کشور داشتهاند و بدون اینکه مجاهدتی داشته یا توفیق شهادت یا جانبازی در راه خدا در خانواده آنها باشد و بدون اینکه در طول ۸ سال دفاع مقدس حتی خاری به پای آنها و زن و بچه و پدر و مادر و برادران آنها رفته باشد اما به برکت خون شهیدان و مجاهدان راه خدا به کجا و چه جایگاهی رسیدهاند، با شگفتی طلبکارتر از بقیه میدان را از دست مجاهدان راه خدا ربوده علیه خانواده شهیدان اظهار وجود میکنند که قطعا ملت حساب آنها را از مجاهدان حقیقی جدا خواهد کرد و خداوند نیز همواره در کمین فرصتطلبان خواهد بود.
یاد امام شهیدان مرصاد و همه شهیدان و مجاهدان اسلام گرامی باد!
ارسال به دوستان
اخبار
باید پاسخ محکمی به تعرض هواپیماهای آمریکایی داده شود
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم گفت: باید پاسخ محکمی به آمریکا به خاطر تعرض هواپیماهای این کشور داده شود تا دوباره مرتکب چنین رفتارهای غلطی نشود. محمداسماعیل کوثری در گفتوگو با فارس، با اشاره به مزاحمت هواپیماهای آمریکایی برای هواپیمای مسافری کشورمان گفت: باید وزارت امور خارجه با تمام توان این موضوع را پیگیری کند و پاسخ لازم به این رفتار آمریکا داده شود. وی افزود: همچنین آقای باقریکنی در قوه قضائیه نیز باید این موضوع را مورد پیگیری قرار دهد و از طریق مجامع جهانی پیگیر حقوق کشورمان باشد. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم اظهار داشت: باید همه مجموعههای متولی این امر به صورت همهجانبه این موضوع را در عرصه بینالمللی پیگیری کنند و پاسخ لازم را به آمریکا بدهند تا این کشور دوباره اینگونه رفتارهای غلط خود را تکرار نکند. کوثری خاطرنشان کرد: باید معلوم شود این هواپیماها از کجا بلند شدهاند و با چه مجوزی در آسمان کشور دیگر در حال پرواز بودهاند. وی افزود: کشورهای عراق و سوریه باید به طور جد پیگیر این موضوع باشند که این هواپیماها به چه اجازهای در آسمان کشور آنها پرواز میکردند و اینکه هواپیماهای آمریکایی از کجا برخاسته و آمدهاند. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم در پایان گفت: حتی مسافران آن هواپیمای مسافری ایران نیز میتوانند به سازمان بینالمللی هواپیمایی (ایکائو) شکایت کنند، چرا که به دنبال این رفتار هواپیمای آمریکایی رعب و وحشت در دل آنان ایجاد شده و به همین سبب سرنشینان هواپیما میتوانند از این رفتار آمریکا شکایت داشته باشند.
***
حضور بیش از 12 هزار نفر ازنیروهای ارتش در امر مقابله با کرونا
دریادار حبیبالله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح دیروز در حاشیه بازدید از مرکز بهینهسازی، نوسازی و تولید قطعات شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه ما امروز در ارتش تانک، نفربر، سامانههای پدافند هوایی و انواع شناورهای دریایی و هواپیما تولید میکنیم، گفت: این اقدامات در راستای همان دستوراتی است که برای قطع وابستگی بتوانیم تولیداتمان را به جایی برسانیم که نیازهایمان را پاسخگو باشیم. دریادار سیاری ادامه داد: پیش از انقلاب مغز متفکر تعمیرات اساسی، نیروهای خارجی بودند اما افتخار ما این است که تمام تعمیرات نرم و سختافزاری امروز توسط نیروهای خودمان انجام میشود و این از برکات انقلاب است. امروز دست نیاز به سوی هیچ کشوری دراز نمیکنیم. وی با بیان اینکه استفاده از تجهیزات ساخت داخل یکی از مؤلفههای توان بازدارندگی است، گفت: ما امروز در ارتش چیزی نداریم که در خارج از کشور تولید شود و درصد خیلی بالایی از تجهیزات ارتش تولید داخل است. دریادار سیاری همچنین درباره همکاری با وزارت بهداشت در حوزه مقابله با کرونا اظهار داشت: در دور جدید شیوع بیماری کرونا نامهای برای وزیر بهداشت نوشتیم و گفتیم مانند قبل تمام نیروها و بیمارستانهای ارتش در خدمت مقابله با کرونا هستند. امروز هم بیش از ۱۲ هزار نفر از نیروهای ارتش درگیر مقابله با بیماری کرونا هستند. در دور قبل توانستیم بیماری را در پادگانها بخوبی کنترل کنیم و از این ناحیه در رفع آلودگی شهرها کمک خوبی انجام دهیم.
***
عطوان: تهران بیشک به تعرض آمریکا پاسخ میدهد
عبدالباری عطوان تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران بیشک به تعرض جنگندههای آمریکایی به هواپیمای مسافری ماهان واکنش مناسب خواهد داد. تحلیلگر مشهور عرب و سردبیر روزنامه رأیالیوم با اشاره به تعرض جنگندههای آمریکا به هواپیمای مسافری شرکت ماهان در مسیر تهران به بیروت بر فراز سوریه تأکید کرد: ایران به طور حتم به اقدام آمریکا علیه این هواپیمای مسافری واکنش مناسب نشان خواهد داد. عطوان ضمن بیان این مطلب خاطرنشان کرد: البته این واکنش «قریبالوقوع» نخواهد بود، زیرا این موضوع نیازمند صبر و حوصله و خویشتنداری است و باید حساب شده و با برنامه باشد. وی گفت: آمریکا که مدعی صلحطلبی و تلاش برای برقراری امنیت جهانی است، به بهانه اینکه تصور میکرد هواپیمای یادشده نظامی است، دست به چنین اقدامی زد، در حالی که این توجیه «عذر بدتر از گناه است»، زیرا در آسمان صاف سوریه هواپیمای مسافری از نظامی را با چشم غیرمسلح نیز میتوان تشخیص داد.
***
حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل شد
رئیس مجلس در حکمی حسین امیرعبداللهیان را به عنوان دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل و مدیرکل بینالملل مجلس منصوب کرد. به گزارش مهر، در حکم محمدباقر قالیباف خطاب به حسین امیرعبداللهیان آمده است: «اهم انتظارات اینجانب، شامل برنامهریزی و اقدام در چارچوب سیاستهای کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سیاست خارجی، با رویکرد تحول و تأکید بر کارآمدسازی، شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی در عرصه دیپلماسی فعال پارلمانی و روابط بینالمللی است».
***
رایزنی ضدایرانی 2 مقام آمریکایی و صهیونیستی
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در دیدار با رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا بر تداوم فشار بر ایران تأکید کرد. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه تایمز آو اسرائیل، مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در دیدار با مقامات ارشد رژیم صهیونیستی از جمله بنی گانتس، وزیر جنگ این رژیم درباره ایران و چالشهای امنیت منطقه رایزنی کرد. گانتس با مطرح کردن ادعایی علیه نقش ایران در منطقه، در بیانیهای بر تداوم فشار بر ایران و آنچه حلقههای نیابتی آن که ثبات منطقه و جهان را تهدید میکند خواند، تأکید کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|