|
برخورد جدی پلیس با دوردورهای شبانه در ساعات ممنوعیت تردد
معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از برخورد جدی پلیس با دوردورهای شبانه در ساعات ممنوعیت تردد خبر داد. به گزارش تسنیم، سرهنگ علی همهخانی اظهار کرد: با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا و اجرای محدودیتها و ممنوعیتهای تردد شبانه از ساعت 21 تا ۴ بامداد، جدا از دوربینهای ثبت تخلفات که نسبت به رصد این تخلف فعال هستند، همکاران من در سطح شهر نیز با تخلفاتی همچون مخدوشی پلاک و دوردورهای شبانه برخورد میکنند.
ارسال به دوستان
هشدار وزارت بهداشت درباره آلودگی هوا در ایام کرونا: گروههای حساس از خانه بیرون نیایند
کرونای آلودگی
عضو فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطن امروز»: سلامت مردم نباید بازیچه دست برخی افراد مسؤولیتناپذیر شود
گروه اجتماعی: هوای تهران در آستانه آغاز زمستان هر روز تیرهتر از دیروز میشود، به طوری که آلودگی هوا روز گذشته به اوج خود رسید.
به گزارش «وطن امروز»، با سیاه شدن آسمان تهران و آلودگی شدید هوا، وزارت بهداشت که این روزها درگیر مقابله با کروناست نسبت به خطرات آلودگی هوا هشدار داد و اعلام کرد گروههای پرخطر در ایام کرونا و آلودگی هوا از حضور در فضای آزاد اجتناب کنند.
دیروز رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: میانگین شاخص کیفیت هوای تهران عدد ۱۳۳ بوده و درنتیجه کیفیت هوا برای گروههای حساس ناسالم است.
عباس شاهسونی با اعلام این خبر افزود: کیفیت هوا در ۱۳ ایستگاه شهر تهران بالاتر از ۱۵۰ و در محدوده ناسالم برای همه گروههاست. رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت عنوان کرد: با توجه به پایداری هوا تا روز چهارشنبه همچنین ارتباط افزایش غلظت آلایندههای هوا بویژه غلظت ذرات معلق کوچکتر از 5/2 میکرون با میزان ابتلا و مرگ ناشی از «کووید-۱۹» از عموم مردم بویژه گروههای حساس مانند بیماران قلبی، ریوی، زنان باردار، سالمندان، کودکان، بیماران مبتلا به دیابت و آسم، میخواهیم تا حد امکان از تردد در فضای آزاد اجتناب کنند. بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی همچنین از مردم خواست که در این شرایط، پنجره محل سکونتشان را هر یک ساعت، حداکثر ۵ دقیقه، جهت تهویه هوا باز و بسته کنند.
همچنین بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، هوای پایتخت برای گروههای حساس آلوده است و تداوم این شرایط هم دور از انتظار نیست. با تداوم این شرایط جوی احتمال میرود امروز در بیشتر مناطق افزایش غلظت ذرات معلق باعث کاهش کیفیت هوا و برقراری وضعیت ناسالم بویژه برای گروههای حساس شود. بهتدریج با رشد ناپایداری جوی طی روز احتمال میرود تا حدودی از غلظت آلایندهها کاسته شود. در اواخر وقت امروز نیز با افزایش غلظت ذرات معلق ناشی از ترافیک شبانگاهی کاهش کیفیت هوا در برخی مناطق پرتردد دور از انتظار نخواهد بود. هر چند نسبت به شب گذشته از شدت کمتری برخوردار خواهد بود.
طی ۲۴ ساعت گذشته « ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون» با میانگین ۱۳۴ بود و هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت. در چنین شرایطی توصیه میشود افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان فعالیتهای طولانی و سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.
* تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت
صادق ضیاییان، مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از پایداری جوی آرام در بیشتر مناطق کشور طی ۲ روز آینده خبر داد و گفت: این شرایط سبب افزایش غلظت آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت میشود. بر اساس آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی طی ۲ روز آینده در بیشتر مناطق کشور جوی آرام حاکم است که سبب افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از بعدازظهر امروز سهشنبه (۲۵ آذر) سامانه بارشی جدیدی از سمت غرب وارد کشور میشود و در برخی نقاط شمال غرب و غرب سبب بارش باران و برف خواهد شد، گفت: این سامانه روز چهارشنبه تقویت میشود و کل نیمه غربی و دامنههای البرز را فرامیگیرد.
به گفته مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی شدت بارش طی روز چهارشنبه در جنوب غرب آذربایجان غربی، لرستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان، نیمه غربی چهارمحالوبختیاری و نیمه شمالی خوزستان پیشبینی میشود.
ضیاییان افزود: طی روز پنجشنبه بارش در غرب و شمال غرب تضعیف میشود و در جنوب غرب، غرب خلیجفارس، مناطقی از استانهای اصفهان و فارس بهصورت رگبار باران، گاهی رعد و برق همراه با وزش باد شدید ادامه دارد همچنین بارش در مناطق سردسیر و ارتفاعات به صورت برف خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه شدت بارش طی روز پنجشنبه در جنوب شرق لرستان، نیمه شمالی خوزستان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد و شمال فارس خواهد بود، اظهارکرد: طی روز جمعه (۲۸ آذر) برای شمال غرب و غرب سواحل دریای خزر بارش باران و برف و برای جنوب غرب و غرب کشور بارش پراکنده دور از انتظار نیست.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ادامه داد: طی فردا و پسفردا (۲۵ و ۲۶ آذر) خلیجفارس و دریای عمان مواج خواهد بود.
ضیاییان در پایان درباره وضعیت جوی تهران طی ۲ روز آینده گفت: آسمان تهران چهارشنبه (۲۶ آذر) کمی ابری و غبارآلود و طی بعدازظهر افزایش ابر با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۹ درجه سانتیگراد و طی روز پنجشنبه (۲۷ آذر) نیز نیمهابری همراه با غبار محلی، بتدریج افزایش ابر، در بعد ازظهر بارش باران و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
***
[اهمال مدیران شهری و محیط زیست در مجلس پیگیری میشود]
عضو فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید به آسانی از کنار آلودگی هوا در تهران و برخی کلانشهرهای کشور گذشت، گفت: آلودگی هوا هر سال باعث مرگ خیلی از هموطنانمان در پایتخت و برخی شهرهای دیگر میشود اما تاکنون اقدام قابل توجهی از سوی مسؤولان ارگانهای مختلف چون شهرداریها، شوراهای شهر، سازمان محیطزیست و استانداریها در این زمینه که به مهار یا رفع چنین معضلی منجر شود انجام نشده است. شیوا قاسمیپور در گفتوگو با« وطن امروز» گفت: مشکل آلودگی هوا سریال تکراری هر ساله است و با شروع فصل سرما و وقوع پدیده وارونگی، شاهد آلودگی هوای پایتخت هستیم. از آنجا که این آلودگی حاوی سموم، سرب و ذرات معلق است، افرادی را که بیماری ریوی و قلبی دارند درگیر کرده و سالانه باعث مرگ خیلی از هموطنان میشود. عضو فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی به فعال بودن ویروس کرونا در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: کارشناسان بهداشت تاکید دارند مردم برای حفظ سلامت خود و دیگران پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و حالا علاوه بر آن با توجه به آلودگی شدید هوا در تهران و برخی شهرهای صنعتی، ماندن در خانه توصیه میشود، البته مسؤولان نباید همچنان دست روی دست بگذارند و نسبت به رفع معضل آلودگی هوا بیتفاوت باشند. قاسمیپور با بیان اینکه توجه به سلامت مردم باید اولویت اصلی مسؤولان باشد، گفت: در کمیته سلامت مجلس پیگیر علل آلودگی هوا و ناکارآمدی مدیران شهری، محیطزیست و دستاندرکاران مربوط خواهیم بود، چرا که این معضل هر سال تکرار میشود اما هیچ ارگانی در این زمینه پاسخگو نیست. وی اضافه کرد: مجلس بیتردید از ابزار نظارتی خود برای رفع بحران آلودگی هوا و بیتوجهی مسؤولان نسبت به این معضل اجتماعی استفاده میکند، چرا که سلامت مردم نباید بازیچه دست برخیها شود که با اهمالکاری مسؤولیتپذیر نیستند. گستردگی مسؤولیتها در بخش محیطزیست و عدم همکاری و همافزایی آنها در رفع مشکل آلودگی هوا موجب شده همچنان شاهد این مشکلات باشیم.
ارسال به دوستان
اخبار
واردات واکسن کرونا در کنار تولید آن دنبال شود
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: باید ضمن واردات واکسن کرونا برای کاهش میزان مرگومیر، تولید این واکسن نیز به طور جدی دنبال شود. ملک فاضلی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا در دنیا بحث تولید واکسن آن مطرح بود. ویروسها درمان اصلی ندارند و تنها باید بدن را برای مقابله با آن تقویت کرد. کرونا بیماری جدیدی است که طبیعتا تهیه واکسن آن به کار علمی نیاز دارد. وی توضیح داد: واکسن کرونا باید آن قسمت از ویروس را که باعث تحریک ایمنی بدن میشود فعال کرده و بدن را ایمن کند تا بدن بتواند در برابر ویروس از خود دفاع کند. در حال حاضر واکسنهای ساختهشده در دنیا در حال استفاده است و عوارض آنچنانی هم در این باره گزارش نشده؛ البته ممکن است هر تزریقی ایجاد آلرژی و حساسیت کند که در صورت عدم رسیدگی باعث خفگی شود که این موضوع قابل کنترل بوده و این اتفاق یک یا ۲ در میلیون نفر در دنیا رخ میدهد. وی در ادامه گفت: باید در وهله اول با توجه به نیاز داخل واکسن وارد کنیم آن هم بهترین، مفیدترین و بیضررترین واکسن، چون جان انسان در میان است که بینهایت ارزش دارد. با واردات واکسن، میزان مرگومیر کاهش یافته و آرامش در جامعه حاکم میشود.
***
۳۰۰ هزار نیازمند بر اثر فشار اقتصادی پشت نوبت کمیته امداد هستند
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد آخرین آمار مددجویان تحت پوشش کمیته امداد را اعلام کرد و گفت: تا پایان آبان ماه ۴۲ هزار خانوار مستمریبگیر توانمند شده و از چرخه حمایت خارج شدهاند. حسین خدرویسی در گفتوگو با ایلنا درباره آخرین آمار مددجویان تحت پوشش کمیته امداد گفت: در حال حاضر کل مددجویان تحت پوشش کمیته امداد شامل ۲ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۹۵۷ خانوار با جمعیتی حدود ۵ میلیون نفر است. وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چه تعداد پشت نوبت کمیته امداد هستند، خاطرنشان کرد: تعدادی در پشت نوبت هستند که میخواهند مستمریبگیر کمیته امداد شوند. متاسفانه بر اثر فشارهای اقتصادی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر پشت نوبت و واجد شرایط هستند که در صورت تامین اعتبار حمایتی از سوی دولت در بودجه سال آینده، میتوان این خانوارها را وارد چرخه حمایت کرد.
***
پایان گروگانگیری در تهران
رئیس پلیس پیشگیری تهران از سرعت عمل پلیس در شناسایی و دستگیری 3 عامل آدمربایی و رهایی مرد 30 ساله خبر داد. به گزارش فارس، سرهنگ جلیل موقوفهای اظهار داشت: صبح روز شنبه بیستودوم آذرماه مرد میانسالی به کلانتری 123 نیاوران مراجعه کرد و ماموران کلانتری را در جریان وقوع آدمربایی در محدوده میدان تجریش قرار داد. وی بیان داشت: شاکی به پلیس اعلام کرد مردی جوان با وی تماس گرفته و گفته است پسرش را گروگان گرفته و برای رهاییاش 20 میلیارد ریال وجه نقد درخواست کرده است. رئیس پلیس پیشگیری تهران با اشاره به اینکه تیم عملیات کلانتری نیاوران مسؤولیت پرونده را برعهده گرفت، عنوان کرد: با رصدهای اطلاعاتی چند ساعته هویت نخستین متهم پرونده که جوانی 33 ساله بود شناسایی و متعاقب آن با اجرای طرح مهار، مخفیگاه متهم در محدوده اقدسیه شناسایی شد و ماموران کلانتری فرد گروگانگیر را دستگیر کردند.
***
عملیات آتشنشانها در دریاچه چیتگر در پی احتمال وجود تمساح
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از عملیات ۳ ایستگاه آتشنشانی برای بررسی احتمال وجود تمساح در دریاچه چیتگر خبر داد. سیدجلال ملکی در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: در پی انتشار اخباری مبنی بر احتمال وجود تمساح در آبهای دریاچه شهدای خیلجفارس در محدوده شمال غرب تهران در روزهای گذشته تیمهای آتشنشانی نسبت به گشتزنی در این محدوده اقدام کردند. وی ادامه داد: تاکنون تمساح یا حیوانی شبیه به آن در محیط پیرامونی دریاچه مشاهده نشده است. در عین حال جلساتی در این باره با حضور همکاران آتشنشان، شهرداری منطقه، مسؤولان دریاچه و افراد متخصص در این زمینه برگزار و مقرر شد عملیات گشتزنی و جستوجوی آتشنشانان به صورت دقیقتر و کاملتر در دریاچه و محیط پیرامونی آن بیشتر از گذشته انجام شود.
***
۲۵۱ فوتی جدید ناشی از کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز با اشاره به تازهترین آمار کرونا در ۲۴ ساعت (ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه) گفت: بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۸۸ شهرستان نارنجی و ۱۴۸ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.سیماسادات لاری بعدازظهر دیروز (۲۴ آذر) در ارتباط زنده با شبکه خبر سیما، به تشریح وضعیت بیماری کرونا در کشور پرداخت. سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۵۰۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران کرونا به یک میلیون و ۱۱۵ هزار و ۷۷۰ نفر رسید.وی همچنین افزود: از ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه، ۲۵۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۲ هزار و ۴۴۷ نفر رسید. به گفته لاری، تاکنون ۸۲۳ هزار و ۲۳۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: ۵۷۱۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۷۵۰ هزار و ۳۵۹ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. به گفته لاری، بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۸۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۴۸ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند. وی افزود: شهرستانهای زریندشت در استان فارس، بافت در استان کرمان، گمیشان در استان گلستان، آستارا، بندر انزلی، رودسر و تالش در استان گیلان و آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا در استان مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند.
ارسال به دوستان
سخنگوی وزارت بهداشت : ۴ شرکت ایرانی برای تولید واکسن کرونا در حال فعالیت هستند
رایزنی ایران برای خرید واکسن کرونا از ۳ کشور
گروه اجتماعی: با منتفی شدن خرید واکسن فایزر آمریکا، ایران در حال رایزنی با 3 کشور هندوستان، روسیه و چین برای خرید واکسن کروناست.
به گزارش «وطن امروز»، دانشمندان ایرانی در حال ساخت واکسن کرونا هستند اما با توجه به اینکه با جان مردم سروکار داریم، خرید واکسن کرونا تا زمان ساخت آن اجتنابناپذیر است. سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه 4 شرکت داخلی در حال تولید واکسن کرونا هستند، گفت: علاوه بر این رایزنی برای خرید واکسن خارجی نیز ادامه دارد اما به دلیل تحریمها مبادلات ارزی برای خرید به تأخیر افتاده است.
وی با تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در شرایط کنونی اظهار داشت: رعایت این پروتکلها در شرایطی که هنوز واکسن داخلی یا خرید خارجی به نتیجه نرسیده است، بیش از پیش الزامی به نظر میرسد.
لاری با عنوان اینکه در صورت خرید واکسن یا تولید داخلی، در مرحله اول روی ۲۰ درصد جمعیت تزریق انجام میشود، گروههای پرخطر و افرادی که دارای خطر بالایی از نظر ابتلا به بیماری هستند را جزو اولویتهای واکسن کرونا بیان کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در روزهای اخیر گزارشهای امیدوارکنندهای برای به نتیجه رسیدن رایزنیها جهت خرید واکسن کرونا داشتیم، تصریح کرد: بهرغم مشکلات پیش رو و مبادلات ارزی، تلاشها و هماهنگیها در این بخش ادامه دارد.
لاری با اشاره به اینکه دولت در حال رایزنی برای خرید واکسن کرونا است، ادامه داد: تاکنون با کشورهایی نظیر چین، هندوستان و روسیه برای خرید رایزنیهایی صورت گرفته است اما به دلیل تحریم، مبادلات ارزی خرید این واکسن و به رغم واریز حق مشارکت ایران در کواکس با مشکلاتی روبهرو شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد برای دریافت واکسن از ۱۸۶ کشور عضو کواکس و ۳ کشور دیگر چین، هندوستان و روسیه در حال رایزنی هستیم.
وی با بیان اینکه ۴ شرکت داخلی نیز برای تولید واکسن ایرانی در حال فعالیت هستند، افزود: تولیدات یک شرکت مرحله آزمایش بالینی را اوایل دیماه شروع میکند و با مثبت بودن تست و نتیجه آزمایش، از اوایل تیرماه و تابستان روی افراد دارای ریسک بالا استفاده خواهد شد.
* ایران کدام نوع واکسن کرونا را میخرد؟
متخصص بیماریهای عفونی درباره شایعات مطرحشده در فضای مجازی درباره واکسن کرونا توضیحاتی ارائه داد.
محسن ابراهیمزاده درباره شایعاتی که درباره تزریق واکسن و عوارض آن وجود دارد، گفت: این گفتهها همه کذب محض است؛ در این باره باید توضیح بدهم واکسنی که در زمانی بالای 10 سال آماده میشد با تلاش محققان و دانشمندان ظرف کمتر از 10 ماه آماده شده است. یکی از این واکسنها واکسن جدیدی است که با مکانیسمی جدید از ژنتیک خود ویروس استفاده کرده؛ یک قسمتی از ژنتیک خود ویروس را برداشته و بعد از تغییراتی که پیدا کرده کد ژنتیکی را وارد بدن کرده و دستوراتی آنجا صادر میکند که ضد ویروس است و از پایه با ویروس مقابله میکند. واکسنی که در حال حاضر تزریق آن در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی کلید خورده، همین واکسنی است که از ژن تولید شده است.
وی ادامه داد: این روش قرار است در آینده در ساخت داروها و واکسنهای دیگر هم استفاده شود، چون قادر خواهد بود در بدن فرمان دهد که مثلا پروتئینی ساخته شود یا نشود؛ این یک پیشرفت جدیدی است که از آن بیشتر از ۲ سال نمیگذرد و قبل از شیوع ویروس کرونا نیز روی این روش کار میشد اما حرف و حدیثهایی که در این باره وجود دارد این است که همانطور که این واکسن میتواند دستور ساخت پروتئینهایی علیه کرونا را بدهد، میتواند دستور ساخت پروتئینهای دیگری را هم بدهد که آنها شاید برای بدن ما مضر باشد ولی این اتفاق نمیافتد، چرا که این واکسنها از آزمایشهای بالینی شدیدی گذشتند و از این مراحل عبور کردند.
ابراهیمزاده همچنین عنوان کرد: در حال حاضر اصلا قرار نیست ما واکسن فایزر را که بر اساس کد ژنتیکی است بخریم تا در این باره نگرانی وجود داشته باشد، چون شرایط نگهداری آن را نداریم. واکسنی که در ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت عموما واکسن تولید شده بر اساس ویروس کشته شده است، در واقع در حال حاضر بیشتر دغدغه ما این است که این واکسن چه زمان در کشور ما در دسترس خواهد بود. وی با اشاره به اینکه اتفاقاتی که در ویروس کرونا طی ماههای اخیر افتاده این است که ممکن است این ویروس طی ۲ مرحله در بدن ما خودش را نشان دهد، تصریح کرد: یکی که همان مرحله اول است، همراه با سردرد، تب، سرفه و کسالت است که چند روز بیمار را درگیر میکند و حتی بیمار خوب میشود اما از روز چهاردهم تازه حال بیمار بدتر میشود؛ در اوایل کرونا اینطور بود و به راحتی این ۲ فاز قابل تفکیک نبود، در واقع فاز ویروسی و التهابی همزمان با هم اتفاق میافتاد اما در حال حاضر بیماران پس از فاز ویروسی و بهبودی دوباره مراجعه میکنند که در این شرایط وارد فاز التهابی شدهاند و دستگاههای تنفسی درگیر شده است.
ارسال به دوستان
رئیس قوه قضائیه: بدون اغماض با مقصران آبگرفتگیهای اخیر در خوزستان برخورد شود
اثبات سیل بیتدبیری در جنوب
با گذشت یک هفته از وقوع سیل در کشور، سیلزدهها همچنان مشکل دارند و رسیدگی به آنها به کندی پیش میرود.
به گزارش «وطن امروز»، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه دیروز در این باره گفت: موضوع آبگرفتگی در استان خوزستان برای چندمین بار است که اتفاق میافتد و لازم است به صورت جدی این موضوع پیگیری شود و اگر قصور، تقصیر و ترک فعل افرادی موجب بروز این شرایط شده، بدون هیچگونه رودربایستی و اغماض برخورد شود.
رئیس قوه قضائیه در واکنش به گزارش حجتالاسلام حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، با تشکر از حضور میدانی و سرکشی وی در استان خوزستان گفت: نفس حضور مسؤولان در بین مردم در زمان مشکلاتشان موجب میشود مردم بدانند عدهای پیگیر مسائل آنها هستند و همین امر موجب آرامش خاطر آنها میشود.
آیتالله رئیسی تأکید کرد: موضوع آبگرفتگی در استان خوزستان برای چندمین بار است که اتفاق میافتد و لازم است به صورت جدی این موضوع پیگیری شود و اگر قصور، تقصیر و ترک فعل افرادی موجب بروز این شرایط شده، بدون هیچ گونه رودربایستی و اغماض برخورد شود.
رئیس دستگاه قضا به مدیران دستگاههای موظف در استان خوزستان هم هشدار داد که باید بدانند ملزم به اجرای توافقات و پیشنهادات ارائهشده برای حل مشکلات مردم هستند.
* گزارش رئیس سازمان بازرسی کل کشور از مناطق سیل زده
رئیس سازمان بازرسی کل کشور که هفته گذشته به عنوان نماینده ویژه رئیس قوه قضائیه برای بررسی موضوع آبگرفتگیهای اخیر، به استان خوزستان سفر کرده بود، در جلسه شورای عالی مسؤولان قضایی به ارائه گزارشی از این سفر پرداخته و گفت: پیرو دستور رئیس قوه قضائیه طی سفری ۴ روزه به استان خوزستان به بررسی موضوع آبگرفتگیهای اخیر استان خوزستان پرداختیم و علاوه بر بازدید میدانی از مناطق مختلف آسیبدیده، از ۲۵ نفر از مسؤولان استانی و ملی در این زمینه اخذ توضیح صورت گرفت.
وی عمدهترین علل آبگرفتگیهای خوزستان را فقدان شبکه جمعآوری آبهای سطحی در استان و همچنین عدم اجرای طرح شبکه فاصلاب اهواز دانست که با وجود اخذ وام از بانک جهانی و تخصیص بودجه، از سال ۸۵ تاکنون تنها ۴۰ درصد پیشرفت داشته است که البته با عوامل آن برخورد کیفری هم شده است.
حجتالاسلام درویشیان در همین راستا اعلام کرد که در جریان بررسیهای صورتگرفته، ۲ نفر از شهرداران استان خوزستان برکنار شدند و مدیر آبفای بندر امام نیز بازداشت و در حال حاضر با تودیع قرار صادره به صورت موقت آزاد شده است.
وی تأکید کرد: اگر در بررسیها محرز شود مدیر یا مجموعهای در اجرای وظایف خود تخلف داشته، برخورد قضایی خواهد شد، همانطور که در پی احراز تخلف شهرداری اهواز در موضوع آبگرفتگیها، پرونده آن به مراجع قضایی ارجاع شده و مدیر منطقه آزاد اروند نیز با توجه به گزارشات واصله از گذشته و با پیگیریهای صورتگرفته، بازداشت شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه با اشاره به جلسات متعددش با مسؤولان استانی تأکید کرد: از جمله اقداماتی که باید به صورت فوری در دستور کار قرار گیرد، اجرای طرح مطالعاتی آبهای سطحی استان در یک دوره زمانی ۶ ماهه و تأمین پمپهای مورد نیاز برای تخلیه سریع آب در مواقع اضطراری است.
حجتالاسلام درویشیان افزود: بررسیهای سازمان بازرسی نشان میدهد بر اساس اعلام سازمان مدیریت و برنامهریزی، مبلغ مربوط به حق استان خوزستان از درصد آلایندگی که بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد تومان بوده، تاکنون پرداخت نشده که با احتساب جرایم طلب استان از این ردیف، ۲۳ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر هزاران میلیارد تومان از ۳ درصد حق قانونی استان نفتخیز خوزستان از درآمدهای نفتی نیز به صورت کامل تخصیص نیافته که تخصیص این رقم در کنار ارقام مربوط به مدیریت بحران میتواند بسیاری از مشکلات استان را برطرف کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|