|
آمریکا به دنبال نابودی یمن است
سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن با بیان اینکه آمریکا به دنبال نابودی یمن است، گفت: اوضاع انسانی در یمن فاجعهبار است. به گزارش المسیره، «حسن ایرلو» اظهار داشت: بیش از ۲۰۰۰ روز از آغاز جنگ علیه یمن سپری میشود و ما روزانه شاهد وقوع فجایع انسانی هستیم اما در این میان، هیچ صدایی از سوی جامعه جهانی شنیده نمیشود.
ارسال به دوستان
نگاهی به تأثیرات اقتصادی برجام بر روند سیاستگذاریهای دولتهای یازدهم و دوازدهم
بد ثمری
سعید فتحیسارانی: بدسرانجامی برجام و بیدستاوردی آن باعث شد در سالهای گذشته پرسشهای زیادی مبنی بر عایدی این توافق پرهزینه در افکارعمومی مطرح شود. در این میان مقامات دولتی از سویی تلاش میکردند ماندن ایران در این توافق را به مثابه یک برگ برنده توصیف کنند و آن را دستاوردی اخلاقی در برابر آمریکا برشمارند و از سوی دیگر خروج آمریکا از برجام و بیاثر شدن آن را باعث تحمیل سختترین شرایط اقتصادی به کشور بدانند.
روحانی که روزی در مدح برجام مدعی شده بود این توافق آنچنان باعث فروپاشی ساختمان تحریمها شده که هیچ بندزنی نمیتواند آن را بند بزند، چندی پیش در ادعایی دیگر مدعی شد که دولت او فراتر از شرایط «تحریم اقتصادی» در حال مدیریت کشور در دوران «جنگ اقتصادی» است؛ گویا خاطره روزهای پیش از برجام تبدیل به آرزوهای دوران پسابرجامی دولت شده بود. در چنین شرایطی خط مشی ثابت مقامات دولتی در توجیه برجام، بهجای برشمردن آوردههای آن، تعریف شرایطی به مراتب سختتر از وضعیت کنونی بوده است. دولتمردان و در راس آنها محمدجواد ظریف همواره با طرح این پرسش که «اگر برجام نبود چه اتفاقی برای اقتصاد کشور میافتاد؟» سعی میکردند منتقدان خود را به چالش بکشند. وی ۲ سال پیش نیز ادعا کرده بود اگر برجام اتفاق نمیافتاد قیمت دلار در همان زمان به این مقدار میرسید. طبق نظر ظریف بدون توافق ژنو در آذر 92، صادرات نفت ایران طبق برنامه تحریمی آمریکا به صفر میرسید.
این در حالی است که سال 91 صادرات نفت ایران به زیر یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت ولی سپس با استفاده از راهکارهایی برای دور زدن تحریمها، فروش نفت ایران به یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز رسید و آمریکا نتوانست فروش نفت ایران را به زیر 2/1 میلیون بشکه در روز برساند. آذر 92 دولت روحانی طبق توافق ژنو متعهد شده بود در ازای فروش 2/1 میلیون بشکه نفت، امتیازاتی بدهد. این توافق ناموزون و تمسخرآمیز بنا بر همین نگاه ظریف بود که آمریکا صادرات نفت ایران را به صفر میرساند! دولت آمریکا و کارشناسان بخش تحریم ایران وزارت خزانهداری همچون ریچارد نفیو بعد از این توافق اعتراف کردند کاهش صادرات نفت ایران به زیر یک میلیون بشکه در روز در سال 1392 امکانپذیر نبود و درواقع آمریکا امتیازی به ایران نداده بود. فروش نفت ایران از ابتدای سال 92 تا اواخر سال 94 تغییری نکرد ولی در طول این ۳ سال قیمت دلار هم برخلاف نظر ظریف همان ۳ هزار تومان باقی ماند.
جالب است حتی در شرایط فعلی و با کاهش تقاضای نفت به دلیل بیماری کرونا، طبق اظهارات مسؤولان فروش نفت ایران در سال جاری 700 هزار بشکه در روز است و به صفر نرسید.
اگر برجام نبود اقتصاد ایران چه وضعیتی داشت؟ و اگر دوباره آمریکا به شرایط 20 ژانویه 2017 برگردد چه اتفاقی برای اقتصاد ایران میافتد؟
هم سال 92 و هم در حال حاضر، حداکثر فشاری که از جانب آمریکا میتوانست بر اقتصاد ایران تحمیل شود وارد شده است. اقتصاد ایران با لحاظ شوک تحریمی به سمت تعادل جدیدی در حال حرکت است. تحریمها یک شوک منفی بیرونی بر اقتصاد ایران بود و این شوک به دلیل ساختار غیرمقاوم و غیرتابآور اقتصاد ایران موجب اثرات منفی بر متغیرهای اقتصادی شد. اما آنچه دوره رسیدن به تعادل جدید در دوره کنونی نسبت به سالهای 91 و 92 را طولانیتر کرده است، نبود چشمانداز مشخص در رابطه با آینده تجاری و روابط بینالملل ایران برای فعالان اقتصادی است. عدم قطعیت در اقتصاد به توقف منتهی میشود.
تحریم موجب توقف اقتصاد نخواهد شد و صرفا با وارد کردن شوکی منفی موجب تعدیل جدید در اقتصاد ایران و رسیدن به تعادل جدید خواهد شد و عدم قطعیت است که اقتصاد را به حالت توقف نگه میدارد. مهمترین نتیجه سیاست اعمال تحریم در کنار بیان آمادگی برای مذاکره و تعلیق یا لغو تحریمها برای آمریکا همین ایجاد عدم قطعیت و شرطی کردن اقتصاد ایران است.
فرض شود برای جامعه و فعالان اقتصادی مشخص شود تحریمها پابرجا خواهد بود؛ در نتیجه حاکمیت به سمت سیاست خودکفایی خواهد رفت، مهیا کردن «زنجیره تأمین» در صنایع مختلف مورد توجه فعالان آن صنایع قرار خواهد گرفت و علاقهمندان به سرمایهگذاری در این بخشها با اطمینان بیشتری وارد خواهند شد. تجربه گذشته اینگونه بوده است که صنایع ایران در زمان کاهش فشارهای خارجی به سمت واردات مواد اولیه میروند و در زمان فشار سنگین به مهیا کردن «زنجیره تأمین» در داخل روی میآورند.
سال 92 اقتصاد کشور با صادرات 2/1 میلیون بشکه نفت تطبیق داده شده بود، همانگونه که در حالحاضر با صادرات 700 هزار بشکهای تطبیق دارد. قیمت دلار و میزان واردات و در نتیجه مصارف ارزی کشور با درآمد حاصل از این مقدار فروش نفت تطابق پیدا کرده بود. برجام کاری کرد که مصارف ارزی کشور با توجه به فروش 2 میلیون بشکه نفت شکل بگیرد و کشور را آماده شوکی با بازگرداندن تحریمها کرد. اگر برجام اتفاق نیفتاده بود شرایط برای وارد شدن شوک به بازار ارز فراهم نمیشد و قیمت ارز با جهش مواجه نمیشد.
آمریکا اگر دنبال جلوگیری از قدرت گرفتن ساختار درونی اقتصاد ایران باشد باید پیشنهاد رئیسجمهور ایران برای بازگشت به شرایط 20 ژانویه 2017 را بپذیرد و بدون هیچ پیششرطی با حفظ ساختار تحریمها، شرایط فروش نفت و استفاده از درآمدهای حاصل از آن را مانند سالهای 95 و 96 فراهم و شرایط اقتصاد ایران را در بخش بازرگانی شبیه سال 2017 کند. سپس بعد از چند ماه یا یکی دو سال، خواستههای جدید ولی با شیب ملایم اعلام کند، برای مثال ابتدا پیوستن ایران به برخی لوایح در ازای حفظ معافیتها خواسته شود. بعد از گرفتن امتیازات جدید، به بهانهای معافیتها را لغو کند و شوک جدیدی به بازار ارز وارد کند. این فرآیند را به صورت پیدرپی انجام دهد تا اقتصاد ایران را به درجهای از نااطمینانی برساند که وارد دوره ابرتورمی شود. اگر مردم اعتمادشان را به پول ملی از دست دهند و مبادلات و پسانداز خود را با پول خارجی یا طلا انجام دهند (که به دلاری شدن غیررسمی اقتصاد موسوم است)، شرایطی شبیه کشورهای آمریکای لاتین در دهههای 80 و 90 میلادی و ونزوئلا در حالحاضر خواهیم داشت.
شاید سؤالی به وجود آید مبنی بر اینکه چه ایرادی دارد در کنار فراهم کردن فرصتی برای تعلیق تحریمها، به مقاوم کردن ساختار اقتصاد کشور پرداخت و یک دوره تنفس برای کشور ایجاد کرد؟
نکته ظریفی وجود دارد مبنی بر اینکه انگیزه برای تعلیق تحریمها مانعی برای مقاوم کردن ساختار اقتصادی کشور است؛ همچون دارویی است که عوارض خطرناکتر از خود بیماری دارد ولی برای مدت کوتاهی درد را تسکین میدهد، زیرا مقاوم کردن ساختار اقتصاد در برابر تحریمها وابستگی کشور به نفت را کاهش داد ولی دولت زمانی انگیزه برای تعلیق تحریمها (حتی برای مدت زمان کوتاهی) دارد که برنامهای برای درآمدهای نفتی حاصل از آن داشته باشد؛ اگرنه در صورت عدم نیاز که انگیزهای برای گرفتن امتیاز نسیه نخواهد داشت.
البته یک دیدگاه میانه وجود دارد که معتقد است فرآیند قطع وابستگی کشور به فروش نفت را میتوان در دوران نبود تحریمها شتاب بخشید. کما اینکه توصیههای رهبر انقلاب برای عدم وابستگی کشور به خامفروشی در دوران قبل از تحریمهای آمریکا صورت گرفته است.
حتی در بخش سرمایهگذاری نیز برجام به کشور لطمه زد. برای مثال اجرای فاز 11 پارسجنوبی به شرکتهای داخلی در سال 91 سپرده شده بود؛ با تغییر دولت در سال 92، به دلیل دلخوشی به مذاکرات، اجرای این طرح از شرکتهای داخلی گرفته و سال 95 با یک قرارداد مسألهدار به شرکت توتال فرانسه داده شد. توتال نیز پس از خروج آمریکا از برجام در سال 97 از این طرح خارج شد و سال 98 دوباره به شرکت ایرانی پتروپارس داده شد. امید به مذاکرات موجب شد 6 سال اجرای این طرح به تأخیر بیفتد؛ طبق ادعای زنگنه، هر سال تأخیر در اجرای فاز 11 موجب 5 میلیارد دلار ضرر به کشور میشود که معادل درآمد صادرات روزانه 340 هزار بشکه نفت در روز است.
طبق آمار وزارت اقتصاد، حجم سرمایهگذاری خارجی در سالهای 91 و 92 مشابه حجم سرمایهگذاری دوره برجام بود.
تصویر رؤیایی رئیسجمهور از دوره برجام (در صورتی که پذیرفته شود روایت وی از آمار ارائه شده درست است که البته قابل نقد است) صرفا بزک کردن این توافقنامه است. برجام در پایان دیماه 94 اجرا شد و سالهای 95 و 96 دوره برجام بوده است؛ آمار میزان اشتغال، بیکاری، کاهش رشد تورم و... در سالهای 95 و 96 تفاوت چندانی با سال 94 ندارد ولی روحانی در یک مغالطه شرایط سالهای 95 و 96 را با سالهای 91 و 92 مقایسه میکند؛ در حالی که شرایط سالهای 91 و 92 به دلیل شوک ارزی بود و نقد اصلی بر دولت روحانی نیز همین است که چرا زمانی که کشور توانسته بود با شرایط تحریمی تطابق پیدا کند و اقتصاد با درآمد ارزی حاصل از یک میلیون بشکه نفت در بین سالهای 91 تا 94 شکل گرفته بود دوباره شرایط را برای ایجاد یک شوک جدید مهیا کرد. دلار 30 هزار تومانی نتیجه برجام است، نه نتیجه خروج آمریکا از برجام.
در پایان باید متذکر شد لغو تحریمها ضربهای به اقتصاد ایران وارد نمیکند اما معافیتها یا تعلیق تحریمها موجب ناپایداری اقتصاد ایران خواهد شد و ضربه سنگینتری نسبت به شرایط تحریمی بر اقتصاد وارد میکند. بزرگترین مشکل برجام نیز امکان بازگرداندن تحریمها برای غرب است.
ارسال به دوستان
اخبار
تأکید عبدالمهدی بر «حضور رسمی» سردار سلیمانی در عراق قبل از ترور
در آستانه سالروز شهادت فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، نخستوزیر سابق عراق تأکید کرد ایشان با گذرنامه رسمی و به شکل قانونی مانند دیگر مقامات عالیرتبه وارد عراق شد. به گزارش فارس، «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر سابق عراق در گفتوگو با شبکه «الاتجاه» بر ورود قانونی سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به خاک عراق تأکید کرد. عادل عبدالمهدی در این باره گفت: «با گذرنامه رسمی آمد. عکسش در این پاسپورت بود. نامش در آن بود. همه چیز بود». عبدالمهدی ادامه داد: «با نام جعلی وارد نشد؛ به صورت رسمی آمد. طبیعتا ژنرال سلیمانی، شهید سلیمانی همتراز فرماندهان ارشد است. همه این افراد [فرماندهان ارشد] اقدامات پیشگیرانه را انجام میدهند. این اقدامات به اندازه افراد مسلح اطراف آنها نیست؛ [اقداماتی مثل] آمد و شد محرمانه، رفتن، زمان رسیدن و چگونگی حرکت. این افراد، یک شبکه ارتباطی دارند که برایشان این اقدامات را سازماندهی میکنند، همانطور که ما این کار را میکنیم».
***
ادعای دبیرکل اتحادیه عرب علیه ایران و ترکیه
دبیرکل اتحادیه عرب در سخنانی مدعی شد ایران و ترکیه به دنبال سیطره بر کشورهای عربی هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از آرتی عربی، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در اظهاراتی با طرح ادعاهایی علیه ایران و ترکیه گفت: جهان عرب شرایط سختی با همسایگان خود در منطقه دارد. وی مدعی شد: ایران و ترکیه طمعورزی احیای امپراتوریهای گذشته خود در منطقه عربی را دارند و هر 2 آنها در کشورهای عربی نفوذ کرده و به دنبال سیطره هستند. ابوالغیط همچنین مدعی شد با توجه به سیاستهای هر ۲ کشور ایران و ترکیه، این اقدامات آنها در مرحله آتی نیز ادامهدار خواهد بود.
***
روسیه: آمریکا باید رویهاش در برجام را اصلاح کند
«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت نتایج جلسات شورای امنیت سازمان ملل متحد، شکست تلاشها برای تضعیف برجام را نشان داد.
به گزارش فارس، او گفت: «نتایج نشست وزرایی برجام و نشست شورای امنیت نشاندهنده شکست کامل تلاشهای انجامشده برای تضعیف این توافق، جلوگیری از اجرای آن و زیر سوال بردن مشروعیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است».
اعضای شورای امنیت در جلسهای که چند روز پیش برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار شد، از برجام حمایت کرده و تلاشهای آمریکا برای به شکست کشاندن این توافق هستهای را رد کردند. سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه تأکید کرد: «مسیر حرکت به سمت اجرای برجام طولانی و پرپیچ و خم خواهد بود».
وی اضافه کرد: «آمریکا باید رویههای خود در نقض برنامه اقدام و قطعنامه 2231 را اصلاح کرده و توازن منافعی که زیربنای این توافق بوده را احیا کند».
***
تعامل سازنده ادیان الهی به تحقق صلح جامعه بشری منجر خواهد شد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تعامل سازنده ادیان الهی به تحقق صلح، عدالت و پیشرفت جامعه بشری منجر خواهد شد؛ همانگونه که حضرت مسیح(ع) نیز تعالی انسانها را در تقویت صلح، محبت و دوستی بشارت داده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی طی پیامی به روسای مجالس کشورهای مسیحی، میلاد حضرت عیسی مسیح علیهالسلام و فرا رسیدن سال جدید میلادی را تبریک گفت. متن این پیام به این شرح است: «صمیمانهترین مراتب تبریکات اینجانب را به مناسبت زادروز خجسته حضرت عیسی مسیح علیهالسلام و فرا رسیدن سال جدید میلادی پذیرا باشید. بر این باورم تعامل سازنده ادیان الهی به تحقق صلح، عدالت و پیشرفت جامعه بشری منجر خواهد شد؛ همانگونه که حضرت عیسی مسیح علیهالسلام نیز تعالی انسانها را در تقویت صلح، محبت و دوستی بشارت داده است. فرصت را مغتنم شمرده، ضمن درخواست از خداوند سبحان جهت رفع بحران جهانی «کووید-۱۹»، بر آمادگی مجلس شورای اسلامی جهت همکاری هر چه بیشتر پارلمانی، با هدف تقویت روند مناسبات دوجانبه فیمابین تأکید میکنم. سلامت و موفقیت روزافزون جنابعالی و نمایندگان محترم پارلمان و پیشرفت و سعادت دولت و ملت شما را آرزومندم.
***
پیکر امیر سرتیپ سعید پورداراب امروز تشییع میشود
پیکر امیر سرافراز ارتش اسلام سرتیپ دوم سعید پورداراب امروز با حضور فرماندهان و مسؤولان عالیرتبه نیروهای مسلح، در ستاد نیروی زمینی ارتش تشییع میشود. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم تشییع پیکر امیر سرافراز ارتش اسلام سرتیپ دوم سعید پورداراب از فرماندهان، پیشکسوتان و مفاخر دوران دفاعمقدس و دارنده نشانهای فتح و از فاتحان خرمشهر امروز (ششم دیماه) ساعت ۱۱ صبح با حضور فرماندهان و مسؤولان عالیرتبه نیروهای مسلح، همرزمان، خانواده معظم شهدا و خانواده آن مرحوم در محل ستاد نیروی زمینی ارتش برگزار و پس از آن برای خاکسپاری به بهشتزهرا منتقل میشود. امیر سرتیپ دوم پورداراب با آغاز جنگ تحمیلی به جبهههای جنگ شتافت، در مسؤولیت رئیس عملیات تیپ یک لشکر ۲۱ حمزه سیدالشهدا انجام وظیفه کرد و تا پایان جنگ تحمیلی، بهترتیب در سِمتهای فرمانده تیپ ۳ لشکر ۲۱ پیاده حمزه سیدالشهدا، معاون عملیاتی و جانشین آن لشکر منصوب شد و پس از پایان جنگ تحمیلی نیز در سِمتهای مدیر آمادگی رزمی، جانشین و سرپرست معاونت عملیات و اطلاعات نیروی زمینی و جانشین اداره عملیات ستاد مشترک ارتش انجام وظیفه کرد.
ارسال به دوستان
رئیس دستگاه قضا در حاشیه سفر استانی به خراسان شمالی با اشاره به وظیفه همگانی برای بیاثر کردن تحریمها:
خنثیسازی تحریمها تحققپذیر است
گروه سیاسی: استان خراسان شمالی روز پنجشنبه میزبان هجدهمین سفر استانی رئیس قوه قضائیه بود. آیتالله سیدابراهیم رئیسی روز پنجشنبه وارد بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی شد و مورد استقبال رسمی نماینده ولی فقیه در استان، استاندار، رئیس کل دادگستری و مقامات استانی خراسان شمالی قرار گرفت. دیدار با نخبگان و نمایندگان اقشار مردم، حضور در جلسه شورای اداری و دیدار با قضات و کارکنان این استان از جمله برنامههای هجدهمین سفر استانی ریاست قوه قضائیه بود.
به گزارش «وطن امروز»، رئیس دستگاه قضا در آغاز سفر یک روزه خود به بجنورد به صورت از پیش اعلام نشده از شورای حل اختلاف بجنورد بازدید کرد و پس از آن نیز در مسیر حرکت به سمت محل سخنرانی خود در شهر بجنورد، به درخواست رانندگان وانت این شهر، مسیر خود را تغییر داد و با حضور در جمع آنها پای درد دلشان نشست. پس از شنیدن این سخنان، رئیس قوه قضائیه از استاندار خراسان شمالی در راستای مسؤولیت احقاق حقوق عامه دستگاه قضا خواست مشکل این رانندگان را مرتفع کند و استاندار نیز وعده داد ظرف ۳ روز مشکل پارکینگ و برخی مشکلات دیگر این صنف را حلوفصل کند.
* هشدار نسبت به گسترش فساد و قمار در فضای مجازی
در ادامه این سفر آیتالله رئیسی در دیدار نخبگان و نمایندگان اقشار مردم استان خراسان شمالی با بیان اینکه امروز در نظام مقدس جمهوری اسلامی خواست مردم اجرای قانون و عدالت است، گفت: همه دستگاهها و مدیران در حوزه کاری خود، مکلف به گسترش عدل هستند. وی با بیان اینکه صاحبان قدرت و صاحبان جایگاه اجتماعی نباید تعهدات خود به مردم را نقض کنند، تاکید کرد هیچکس به سبب اتکا به قدرت نباید تعهدات خود به مردم را نقض کند. رئیس قوه قضائیه همچنین حضور مردم در صحنه و دغدغهمندی آنها نسبت به آسیبهای اجتماعی را مقدمه شکلگیری سبک زندگی اسلامی دانست و گفت: مقام معظم رهبری، حکیمانه بر تحقق سبک زندگی اسلامی تاکید دارند و در سفر معظمله به این استان نیز پیرامون این مقوله مهم، نکاتی کلیدی مطرح شد. آیتالله رئیسی آسیبهای اجتماعی موجود در جامعه را ناسازگار با سبک زندگی اسلامی دانست و ضمن مهم خواندن نقش مردم و نخبگان در کاهش این آسیبها، به مقوله استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی در کشور اشاره کرد و گفت: فضای مجازی مورد استفاده همگان است و در زمره آن دسته از دستساختههای بشری است که به سرعت گسترش یافته و لایههای مختلف زندگی اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده است. رئیس قوه قضائیه در همین زمینه هشدار داد اگر فضای مجازی مدیریت نشود و جلوی آسیبهای آن گرفته نشود، این فضا به جای تسهیل امور و ارتباطات مردم به بستری برای افراد شرور و مفاسد تبدیل خواهد شد. آیتالله رئیسی با بیان اینکه نباید اجازه داد فضای مجازی به فضای قمار، فساد، فحشا و جابهجایی و توزیع مواد مخدر تبدیل شود، گفت: نباید فضای مجازی به بستری برای جولان افرادی تبدیل شود که میخواهند به اقتصاد کشور و اخلاق اجتماعی و حریم خصوصی مردم ضربه وارد کنند، چرا که امکان دادن به افراد شرور در فضای مجازی قطعا امری خلاف حقوق عامه و حقوق اجتماعی است. شورای اداری استان خراسان شمالی مقصد بعدی رئیس دستگاه قضا بود. آیتالله رئیسی با بیان اینکه در هر حوزه که بیشترین تحریمها را داشتیم، با همت و مجاهدت دانشمندان عزیزمان بیشتر پیشرفت کردیم، اظهار داشت: هنگامی که مقام معظم رهبری میفرمایند راهبرد ما خنثیسازی تحریمهاست، معلوم است این راهبرد کاملا جواب داده و تحققپذیر است. رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنانش با تاکید بر حمایت قاطع دستگاه قضا از مدیران شجاع و خطرپذیر، پشتیبانی از مدیران ریسکپذیری را که مجدانه و مجاهدانه به دنبال تلاش برای بیاثر کردن تحریمهای دشمنان هستند، وظیفهای همگانی دانست.
آیتالله رئیسی افزود: رزمندگان عزیز و جانبازان ما در دوران جنگ ثابت کردند میتوانیم بسیاری از کارهای به ظاهر نشدنی را که دشمن برای آنها مانعتراشی میکند، انجام دهیم. رئیس قوه قضائیه با تاکید بر لزوم رفع موانع رشد اقتصادی و تولید، قاچاق سازمانیافته کالا را از جمله این موانع دانست و مبارزه قاطع با آن را متذکر شد. آیتالله رئیسی با بیان اینکه مطلقا نباید اجازه دهیم فساد در هیچ کجای نظام اداری لانه کند، خاطرنشان کرد: این کار پیش و بیش از آنکه وظیفه دستگاههای نظارتی باشد، بر عهده مدیران باکفایت و دلسوز است. رئیس قوه قضائیه گفت: خوشبختانه امروز نیروی انسانی متعهد، کارآمد و معتقد به انقلاب و نظام در ادارات کم نداریم که اجازه نمیدهند کوچکترین فسادی در نظام اداری رخ دهد.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در نشست خبری پایان سفر خود گفت: در این سفر عملکرد و وضعیت دادگستری و سازمانهای تابعه دستگاه قضا در استان مورد بررسی قرار گرفت. رئیس قوه قضائیه در همین راستا از تخصیص ۸۰۰ میلیارد ریال از بودجههای قوه قضائیه و منابع استانی برای رفع مشکلات و نیازهای فوری قضایی استان خراسان شمالی خبر داد.
ارسال به دوستان
وزیر خارجه فرانسه در اظهاراتی عجیب ایران را متهم به اخلال در مسیر بازگشت به برجام کرد!
زباندرازی پلیس بد
گروه سیاسی: ۳ کشور اروپایی که به واسطه اقدامات یکجانبه ترامپ بویژه پس از خروج غیرقانونی دولت آمریکا از برجام رویکرد محتاطانهای در پیش گرفته بودند، با اعلام پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا دوباره به تنظیمات کارخانهای در تقابل با موضوع هستهای ایران بازگشتهاند.
به گزارش «وطن امروز»، در این میان دولت فرانسه طی هفتههای اخیر نشان داده به نقش خود که در جریان مذاکرات به «پلیس بد» معروف شد برگشته است. در این راستا پاریس باز هم به تکرار ادعاهای بیاساس خود علیه تهران پرداخت. وزارت خارجه فرانسه بامداد پنجشنبه با صدور بیانیهای مدعی شد: «گامهای اخیر ایران، تلاشهای اروپا برای بازگشت به توافق هستهای را به خطر انداخته است». به نوشته صفحه توئیتر شبکه «الحدث» وابسته به عربستان سعودی، در بیانیه وزارت خارجه فرانسه آمده است: «ما قویا اتهامات ایران مبنی بر پایبند نبودن اروپا به توافق هستهای را رد میکنیم».
گزافهگویی وزارت خارجه فرانسه در شرایطی است که دستگاه دیپلماسی کشور با ارزیابیهای اشتباه خود مبنی بر شکاف بین آمریکا و اروپا و همچنین در پیش گرفتن مسیر تسامح با تروئیکای اروپا برای آسیب ندیدن برجام، کار را به جایی رسانده است که دولت فرانسه ادعا میکند کاملا به برجام پایبند بوده است(!) به علاوه اظهارات خلاف مصالح ملی روحانی- ظریف پس از طرح هستهای مجلس موسوم به اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، بهانه هجمه به ایران را توسط کشورهایی که به کوچکترین تعهد خود در توافق هستهای عمل نکردهاند، فراهم کرده است.دولت مکرون که پیش از این در دوره ترامپ تلاش بسیاری جهت میانجیگری بین ایران و آمریکا کرده بود و در جریان اجلاس سران جی7 در بیاریتز فرانسه با دعوت از محمدجواد ظریف کوشش بسیاری جهت ملاقات دوجانبه ترامپ و حسن روحانی در حاشیه اجلاس سازمان ملل انجام داده بود، حالا پس از انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دموکراتها، با کنار گذاشتن این مسیر، شرایط را جهت فشار علیه کشورمان مساعد میبیند.
رئیسجمهور و وزیر امور خارجه پس از خروج دولت ترامپ از توافق هستهای در سال 97، روی فرانسه و دیگر شرکای غربی خود برای جبران خلأ حضور آمریکا در برجام حساب ویژهای باز کرده بودند و با این محاسبات اشتباه فرصتسوزی بسیاری کردند که البته این زمان ازدسترفته را صبر راهبردی و فرصت به دیپلماسی نامیدند. این ارزیابیها کار را به جایی رسانده که همه هزینههای برجام یکطرفه بر شانه ایران سنگینی میکند. در چنین شرایطی مصوبه اخیر مجلس که در پی بازگشت توازن ازدسترفته به برنامه جامع اقدام مشترک است، باعث تغییر ذهنیت غلط مقامات غربی از صحنه واقعی موجود در کشور درباره هزینههای برجام شده است.
گفتنی است پیش از این نیز سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حصول توافقی جدید با ایران ضرورت دارد یا خیر، گفته بود: «ایران باید بدون تأخیر به تبعیت از توافق بازگردد و از انجام هر گونه اقدامی که میتواند حیات درازمدت این توافق را تضعیف کند خودداری کند».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|