|
موضع حماس درباره عضویت رژیم صهیونیستی در سنتکام
حازم قاسم، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) ضمن انتقاد از اقدام آمریکا در قرار دادن رژیم صهیونیستی زیرنظر فرماندهی تروریستهای آمریکایی در خاورمیانه (سنتکام)، این اقدام را یکی از تبعات توافقات سازش رژیمهای عربی با اسرائیل برشمرد و دلیل دیگری برای این دانست که توافقات سازش برای خدمت به طرحهای صهیونیستی در منطقه طراحی شده است.
ارسال به دوستان
«افبیآی» از احتمال وقوع تظاهراتهای مسلحانه در تمام 50 ایالت آمریکا از بامداد یکشنبه تا چهارشنبه این هفته خبر داد
لشکرکشی به واشنگتن
فاکسنیوز: وزارت دفاع آمریکا مجوز استقرار 25 هزار نیروی گارد ملی این کشور در واشنگتن دیسی را صادر کرد
گروه بینالملل: در فاصله 2 روز مانده تا مراسم تحلیف بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، سراسر این کشور در وضعیت قرمز و آمادهباش امنیتی قرار گرفته است. این وضعیت در واشنگتن دیسی به نحوی است که رسانهها فضای حاکم بر شهر را آمادهباش جنگی توصیف کردهاند. اوضاع امنیتی در دیگر ایالتهای آمریکا نیز چندان پایدار نیست. در حال حاضر حداقل 10 ایالت بزرگ آمریکا از جمله ایالتهایی که بحث حواشی انتخابات و تقلب در آنها داغ بود، خواستار حضور نیروهای گارد ملی برای کمک به نیروهای امنیتی ایالتی شدهاند و در دیگر ایالتها نیز هشدارهای امنیتی به بالاترین سطح خود رسیده است. در این بین اعمال محدودیتهای امنیتی و حکومت نظامی در ایالتهای مهم تا روزها پس از مراسم تحلیف بایدن ادامه خواهد داشت. آنچه مسلم است وضعیت ایجاد شده در آمریکا به مثابه آتش زیر خاکستر باقی خواهد ماند و دولت بایدن شرایط ناگواری را پیش روی خود خواهد داشت. از سویی گروههای دست راستی و افراطی حامی ترامپ به هر بهانهای تظاهرات خشونتآمیز را در دستور کار خواهند داشت تا اعتراض خود را به نتیجه انتخابات نشان دهند. در سوی دیگر گروههای چپ نیز احتمالا بر اثر افزایش فشارهای دولت بایدن بر درآمد و اقتصادشان، روزهای ناآرامی را برای آمریکا رقم خواهند زد.
* واشنگتن دیسی در وضعیت آمادهباش جنگی
به گزارش «وطن امروز» به نقل از سیانان، افزایش نگرانیهای از بروز تظاهرات و درگیریهای مسلحانه در پایتخت آمریکا در روز تحلیف جو بایدن سبب شده این شهر به یک دژ نظامی تبدیل شود. بر اساس این گزارش، شهر واشنگتن در وضعیت منع آمدوشد و حکومت نظامی قرار گرفته و نیروهای امنیتی در محوطه اطراف ساختمانهای کنگره محلی ایالتهای آمریکا موانع و فنس امنیتی نصب کردهاند. محدودیتهای اعمال شده در اطراف کاخ سفید و کنگره سبب شده 2 منطقه «سبز» و «قرمز» در فضای امنیتی واشنگتن دیسی ایجاد شود. این وضعیت که بر اساس بسته شدن مراکز خدمات عمومی و ایجاد پستهای چندلایه ایست بازرسی شکل گرفته، محدودیتهای شدید تردد را به وجود آورده است. این محدودیتها از ساعت ۶ صبح روز شنبه آغاز شده و تا ساعت ۶ صبح پنجشنبه یعنی یک روز پس از تحلیف جو بایدن به عنوان رئیسجمهوری آمریکا ادامه خواهد داشت. علاوه بر منطقه سبز، منطقه قرمز هم مشخص شده است که در یک دوره ۶ روزه تا پس از تحلیف ریاستجمهوری، تنها وسایل نقلیهای میتوانند وارد شوند که مجوز ویژه داشته باشند و این جدا از منطقه سبز است که باید ساکنان یا شاغلان، برای ورود به آن ارتباطشان با این محدوده را ثابت کنند. در همین رابطه «موریل بوئر» شهردار واشنگتن به خبرنگاران گفت به دلیل حمله هواداران ترامپ به کنگره و احتمال یورش «افراطیهای سفیدپوست»، اقدامات امنیتی در واشنگتن دیسی حتی بعد از مراسم تحلیف نیز ادامه خواهد داشت. وبگاه شبکه خبری بلومبرگ با اشاره به وضعیت حاکم بر پایتخت آمریکا نوشت: واشنگتن دیسی به شهری تبدیل شده که گویی برای جنگ آماده میشود. خبرگزاری سیانان نیز در گزارشی از بازداشت شخصی خبر داد که سعی داشت از یک نقطه ایست بازرسی در واشنگتن با کارت اعتباری جعلی عبور و در مراسم تحلیف بایدن حضور پیدا کند. بر اساس گزارش سیانان، این فرد یک سلاح پر و 500 گلوله به همراه داشته است. هماکنون
7 هزار نظامی در واشنگتن مستقر هستند؛ این تعداد مساوی کل نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان و عراق است و انتظار میرود تعداد این نظامیان تا روز 20 ژانویه بتدریج افزایش یافته و به 25 هزار نفر برسد، این تعداد معادل بیش از ۳ برابر نظامیان آمریکایی حاضر در افغانستان، عراق و سوریه است.
در همین ارتباط شبکه خبری فاکسنیوز گزارش داد وزارت دفاع آمریکا مجوز استقرار 25 هزار نیروی گارد ملی این کشور در واشنگتن را برای تأمین امنیت مراسم تحلیف جو بایدن صادر کرده است. همچنین در یک عملیات امنیتی مشترک، اداره تحقیقات فدرال (افبیآی)، گارد ملی، سرویس مارشال آمریکا، پلیس محلی و سایر نهادهای فدرال به منظور آمادگی برای مراسم تحلیف تحت فرمان سرویس مخفی این کشور خواهند بود. از سوی دیگر، تیم دولت جو بایدن، رئیسجمهور منتخب که تصمیم داشت امروز سفر خود را از ویلمینگتون ایالت کارولینای شمالی به واشنگتن با قطار آغاز کند، به دلیل افزایش نگرانیهای امنیتی این سفر را لغو کرد.
* آمادهباش امنیتی در ۵۰ ایالت آمریکا
در پی اعلام راهپیمایی سراسری از سوی جنبش ضد دولتی و راست افراطی «بوگالو» و افزایش نگرانیها درباره بروز درگیریهای مسلحانه در شهرهای مهم آمریکا، اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) به سازمانهای امنیتی و نیروی پلیس هشدار داد احتمال وقوع تظاهراتهای مسلحانه طرفداران ترامپ بیرون ساختمانهای کنگرههای محلی تمام 50 ایالت این کشور از روز شنبه (به وقت محلی، بامداد یکشنبه به وقت ایران) تا روز بیستم ژانویه و مراسم تحلیف بایدن وجود دارد. از این رو در تمام ایالتها آمادهباش امنیتی اعمال شده است. بر اساس این گزارش، ایالتهای میشیگان، ویرجینیا، ویسکانسین، پنسیلوانیا، واشنگتن، کنتاکی و تگزاس جزو ایالتهایی هستند که بیشترین احتمال بروز خشونت مسلحانه در آنها مطرح شده است؛ چه اینکه ترامپ چندین بار ادعای وقوع تقلب انتخاباتی در بعضی از این ایالات را تکرار کرده بود. علاوه بر این ایالتهایی که چندان اختلافی درباره نتیجه رأیگیری آنها نبود نیز اقدامات جدی پیشگیرانه را اعمال کردهاند. بر همین اساس «استیو مککرو» مدیر اداره امنیت عمومی تگزاس در بیانیهای اعلام کرد تگزاس کنگره خود را در سراسر روز مراسم تحلیف میبندد. فرماندار ایالت مینهسوتا نیز از جدی بودن تهدیدات خبر داد. با این حساب حداقل ۱۰ایالت گارد ملی را برای آمادگی فراخواندهاند. «جیمز کومی» رئیس سابق افبیآی نیز در گفتوگو با اسکاینیوز گفت: من نگران خطر بالقوه از سوی افراد مسلح در روز تحلیف هستم. خطر باید «بسیار بسیار جدی گرفته شود» و با افرادی که در حمله به کنگره دست داشتند، بسیار سریع و شدید برخورد شود.
* فرمانهای اجرایی بایدن در نخستین روز ریاستجمهوری
در حالی که وضعیت امنیت ناپایدار در سراسر ایالات متحده تمرکز مقامات این کشور را به خود معطوف کرده است، «ران کلاین» گزینه ریاست کارکنان کاخ سفید در دولت بایدن از برنامه شلوغ وی در روز تحلیف خبر داد. به نوشته خبرگزاری رویترز، کلاین طی بیانیهای گفت بایدن قصد دارد در نخستین روز کاری خود به عنوان رئیسجمهور آمریکا، بیش از 10 دستور اجرایی صادر کرده و برخی قوانین و دستورات دولت ترامپ را لغو کند. بر اساس این بیانیه، اقدامات بایدن که قرار است روز چهارشنبه انجام شود، شامل بازگشت به توافق آب و هوایی پاریس، لغو منع مسافرتی و مهاجرتی کشورهای با اکثریت جمعیت مسلمان، تمدید توقف اخذ اقساط وامهای فدرال دانشجویی، توقف اخراجها و سلب مالکیتها و همچنین اجباری کردن استفاده از ماسک تنفسی در اماکن دولتی و سفرهای بین ایالتی خواهد بود. رویترز با بیان اینکه بایدن تمام این اقدامات را پیشتر و در زمان مبارزات انتخاباتی نیز اعلام کرده بود، نوشت بیشتر آنها خنثی کردن سیاستهای ترامپ است و نیازی به تاییدیه کنگره آمریکا ندارد. طبق این گزارش، بایدن همچنین قصد دارد برنامه مهاجرتی طولانیمدتی را اعلام کند که راه را برای اعطای تابعیت به میلیونها پناهنده ثبتنشده در آمریکا هموار میکند، البته این برنامه برای اجرایی شدن نیاز به تایید کنگره دارد.
* سیل مهاجران به سوی مرزهای آمریکا در پی وعده بایدن
بنا بر گزارشهای رسانهای، در پی اعلام تصمیم رئیسجمهور منتخب آمریکا درباره کنار گذاشتن اغلب سیاستهای مهاجرتی ترامپ، کاروانی متشکل از هزاران مهاجر از آمریکای مرکزی بویژه هُندوراس راهی آمریکا شدند. طبق بیانیه گروه مدافع حقوق مهاجران با نام «مردم بدون مرز» و گزارش شبکه فاکسنیوز، این کاروان انتظار دارد دولت بایدن از آنها استقبال گرمتری نسبت به دولت ترامپ داشته باشد. کاروان مذکور که مقامات گواتمالایی میگویند شامل حدود 9 هزار مهاجر هندوراسی است، از مرز گواتمالا و نیروهای مرزی این کشور عبور کرده و وارد خاک آن شدهاند؛ اقدامی که دولت گواتمالا آن را نقض حاکمیت ملی خود میداند. حال باید دید آیا بایدن برای این مساله راهکاری متفاوتتر از دولت ترامپ خواهد داشت یا اینکه به شکلی دیگر همان سیاست ترامپ را دنبال میکند.
* تحقیقات افبیآی درباره حملات 6 ژانویه
همزمان با افزایش تدابیر امنیتی در سراسر آمریکا، خبرگزاری انبیسینیوز در گزارشی اعلام کرد اداره پلیس فدرال آمریکا «افبیآی» به تحقیق درباره کمک مالی احتمالی دولتهای بیگانه به شورشیان مهاجم به کنگره پرداخته است. مقامات ارشد دموکرات 4 کمیته کنگره به صورت کتبی از «افبیآی» و سایر آژانسهای اطلاعاتی و امنیتی خواستند تهدیدها را بشناسند، اطلاعات را به اشتراک بگذارند و درباره اینکه آیا نفوذ خارجی در این شورشها نقش دارد یا خیر اعلام نظر کنند. این نامه از سوی «آدام شف» رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان، «برنی تامپسون» رئیس کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان، «کارولین مالونی» رئیس نظارت مجلس نمایندگان و «جرولد نادلر» رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان امضا شده است. برخی مقامات «افبیآی» به شبکه انبیسینیوز گفتهاند این تحقیق به پرداختهایی به مبلغ ۵۰۰ هزار دلار رمز ارز بیتکوین توسط دولتها، سازمانها یا شهروندان بیگانه به افراد و گروههای اصلی هوادار دونالد ترامپ برای طراحی، تحریک و اجرای شورش ۶ ژانویه در پایتخت آمریکا میپردازد. منابع آگاه به انبیسینیوز گفتهاند «افبیآی» اطلاعاتی در دست دارد که یک شهروند فرانسه ۵۰۰ هزار دلار بیتکوین به افراد و گروههای اصلی دستاندرکار این شورش پرداخت کرده است. این خبر و اتهامزنی به نقش دیگر کشورها در شورش 6 ژانویه از سوی «افبیآی» در حالی است که «نانسی پلوسی» تلویحا از نقش برخی اعضای کنگره در حمله اخیر صحبت کرده است. رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در سخنانی در این باره گفت: اگر ثابت شود اعضای کنگره در حمله 6 ژانویه طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره دست داشتهاند، باید تحت تعقیب قضایی قرار بگیرند.
***
[ترامپ در فهرست نامحبوبترین رؤسایجمهور تاریخ آمریکا]
نتایج نظرسنجی «پیو» که روز جمعه منتشر شد نشان داد میزان رضایت از دونالد ترامپ به ۲۹ درصد سقوط کرده که پایینترین میزان دوره ریاستجمهوری او و 9 درصد کمتر از آگوست ۲۰۲۰ است. بنا بر این نظرسنجی، حتی در بین جمهوریخواهان هم محبوبیت ترامپ کاهش داشته و تنها ۶۰ درصد آنها عملکرد او را مثبت ارزیابی کردهاند. ماه آگوست ۷۷ درصد جمهوریخواهان چنین نظری داشتند. به گزارش روزنامه انگلیسی دیلیمیل، به نظر میرسد شورش خشونتبار کنگره در روز ششم ژانویه علت اصلی این تنزل باشد. پیش از این اتفاقات و در طول 4 سال ریاستجمهوری، وی میزان محبوبیتش اغلب پایدار و بین ۳۰ تا 40درصد بود. در این نظرسنجی همچنین بیش از ۵۰ درصد آمریکاییها (۵۲ درصد) معتقدند رئیسجمهور کشورشان مسؤولیت زیادی در قبال آشوب کنگره دارد و ۲۳ درصد مسؤولیت نسبی برای وی قائل شدهاند. نظرسنجی پیو نشان داد ۵۴ درصد آمریکاییها فکر میکنند ترامپ باید از قدرت برکنار شود و ۴۵ درصد معتقدند او باید دوره خود را به پایان برساند. درباره آینده هم نتایج نشان داد کمتر از یک سوم آمریکاییها (۲۹ درصد) مایلند وی را یکی از افراد اصلی صحنه سیاست کشورشان ببینند، در حالی که ۶۸ درصد گفتهاند او همین حالا باید بازنشسته شود. میزان رضایت از ترامپ او را در زمره یکی از نامحبوبترین رؤسایجمهور همه دورانهای آمریکا قرار داد. به این ترتیب او هم به جمع «جورج دبلیو بوش»، «جیمی کارتر» و «ریچارد نیکسون» پیوست که هنگام ترک قدرت، اکثریت قابل توجهی از مردم از عملکرد آنها ناراضی بودند.
ارسال به دوستان
در تظاهرات خشونتآمیز سراسری در فرانسه شماری از معترضان بازداشت و تعدادی از نیروهای پلیس زخمی شدند
فرانسه باز هم صحنه تظاهرات ضددولتی
گروه بینالملل: مردم فرانسه در اعتراض به لایحه امنیتی دولت مکرون برای هشتمین هفته متوالی به خیابانها آمدند. در پی این اعتراضات چندصد هزار نفری تعدادی بازداشت و زخمی شدند.
* تظاهرات هزاران نفری فرانسویها علیه طرحهای امنیتی دولت
به گزارش «وطن امروز» به نقل از خبرگزاری فرانسه، هزاران نفر از مردم فرانسه برای هشتمین هفته متوالی با برگزاری تظاهرات سراسری مخالفت خود را با طرحهای امنیتی دولت مکرون اعلام کردند. سازماندهندگان اعتراضات اعلام کردند حدود ۲۰۰ هزار نفر در سراسر کشور در این تظاهرات شرکت کردند اما پلیس شمار شرکتکنندگان را ۳۴ هزار نفر اعلام کرد. معترضان در پاریس پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: پلیس همه جا، عدالت هیچ جا. وضعیت اضطراری، دولت پلیسی. «ژرالد دارمانن» وزیر کشور فرانسه اعلام کرد ۷۵ نفر از معترضان از جمله ۲۴ نفر در پاریس بازداشت شدند. همچنین ۱۲ نیروی پلیس نیز در درگیری با معترضان زخمی شدند. از زمانی که دولت مکرون پیشنویس جنجالی لایحهای را معرفی کرد که طبق آن نیروهای امنیتی فرانسه به ابزار جاسوسی بیشتری مجهز میشوند، این کشور شاهد موجی از تظاهرات ضددولتی شده است. دولت فرانسه در صدد است با لایحه امنیتی، ابزارهای نظارتی دولت را افزایش داده و حق انتشار تصاویر نیروهای پلیس در رسانهها و شبکههای اجتماعی را محدود کند. طبق این گزارش، لایحه یادشده بخشی از اقدامات مکرون برای تشدید قوانین قبل از انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۱ است. در پی افزایش اعتراضات مردمی علیه این لایحه جنجالی، فراکسیونهای حامی دولت فرانسه در مجلس ملی این کشور اعلام کردند ماده جنجالبرانگیز طرح «امنیت جامع» درباره ممنوعیت پخش تصاویر نیروهای پلیس را «بازنویسی» خواهند کرد. بازنویسی این طرح توسط فراکسیونهای حامی دولت به منزله عقبنشینی دولت و شخص مکرون از این طرح جنجالی بر اثر اعتراضات است.
* بازی انتخاباتی مکرون با ارائه لایحه امنیتی
بررسی سلسله اقدامات مکرون در ماههای گذشته در جامعه فرانسه حاکی از این است که رئیسجمهور فرانسه خود از اصلیترین عوامل نقض امنیت عمومی در این کشور است. مکرون که با سیاستهای اسلامستیزانه خود در ۳ ماه گذشته ضمن جریحهدار کردن احساسات میلیونها مسلمان در سراسر جهان، به اصطلاح از آزادی بیان و حقوق بشر دفاع کرده است، یکی از اصلیترین چهرههای فرانسه در تقویت نژادپرستی و حمایت تلویحی از گفتمان گروههای نژادپرست دستراستی است. رئیسجمهور فرانسه که برای بار دوم سودای ماندگاری در این سمت را در سر میپروراند با ارائه لوایحی جهت محدودسازی جامعه مسلمانان این کشور و بازرسی مساجد و اقداماتی از این دست، آشکارا در مسیر نژادپرستی گام برداشته است؛ اقداماتی که به زعم اکثریت مطلق گروههای سیاسی و حقوقی فرانسه منجر به افزایش اقدامات تروریستی و خشونتبار در فرانسه خواهد شد. از این رو مکرون به دلیل ترس از تحولات سیاسی و اجتماعی ماههای آینده در این کشور سعی دارد خود را در لوای ابزار و قوه قهریه مسلط بر امور نشان دهد.
ارسال به دوستان
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور انساندوستانه تصمیم آمریکا در تروریستی اعلام کردن انصارالله یمن را بدترکننده شرایط این کشور خواند
مخالفت سازمان ملل با تروریست خواندن انصارالله
گروهبینالملل: تصمیم دولت آمریکا در قرار دادن نام انصارالله در فهرست گروههای تروریستی تاکنون مخالفت جدی نهادهای بینالمللی و منطقهای متعددی را در پی داشته است؛ در تازهترین این موارد معاون دبیرکل سازمان ملل نیز این اقدام را مغایر امنیت مردم یمن خواند. این اقدام دولت آمریکا در حالی است که ائتلاف سعودی بدون هیچ نگرانی از تبعات نقض حقوق بشر همچنان به بمباران مناطق غیرنظامی یمن و جنایات جنگی دست میزند.
* تصمیم آمریکا درباره یمن باید تغییر کند
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور انساندوستانه و کمکهای اضطراری، تصمیم آمریکا در تروریستی خواندن انصارالله یمن را بدترکننده شرایط این کشور خواند و خواستار تغییر آن شد. به گزارش «وطن امروز»، مارک لوکاک در صفحه توئیتر خود نوشت: درست نیست که بگوییم یمنیها گرسنه میمانند؛ آنها از گرسنگی میمیرند. وی تاکید کرد: تعیین انصارالله به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی توسط ایالاتمتحده وضعیت را بدتر خواهد کرد. معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور انساندوستانه و کمکهای اضطراری تصریح کرد: این (تصمیم) باید تغییر یابد. ترامپ در آخرین روزهای قدرت خود در اقدامی یکجانبه و برای خوشخدمتی به برخی متحدان منطقهای خود که سهم بزرگی در یاری مالی به وی داشتند، انصارالله یمن را گروه تروریستی خواند.
* یمن امنیت نداشته باشد، عربستان سعودی هم امن نخواهد بود
در حالی که سازمان ملل مخالفت خود را با تروریستی خواندن انصارالله اعلام کرده است، برخی رسانهها از همراهی شیوخ کشورهای حاشیه خلیجفارس با عربستان به منظور محکوم کردن عملیاتهای صنعا علیه اهدافی در عربستان سعودی خبر دادند. در همین حال «هشام شرف» وزیر خارجه دولت مقاومت یمن در واکنش به این اخبار ضمن به سخره گرفتن این مواضع، گفت: کسی که جنگندههای خود را به قصد کشتار غیرنظامیان یمنی و ویران کردن شهرها و روستاهای ما میفرستند، از ما توقع فرستادن گل و کبوتر صلح نداشته باشند. وی افزود: سعودیها همچنان بر فریب جهان تکیه کرده و به نابودی ملت و کشور یمن تحت عنوان مقابله با انصارالله ادامه میدهند، در حالی که میدانند در حال جنگ با ارتش یمن، قوای ملی و کمیتههای مردمی هستند. وی در پایان پیامی واضح به عربستان سعودی فرستاد و گفت: امنیت عربستان سعودی در مقابل امنیت یمن و ملت آن است و یمن آزمایشگاه یا محل تمرین جنگندههای سعودی و خلبانهای آن نیست.
* جنایات جنگی ادامهدار سعودیها در یمن
عربستان سعودی و مزدوران تحت حمایت آن بر اثر شکستهای متوالی یک سال اخیر در برابر نیروهای مقاومت یمن ضمن فرار از مناطق مورد درگیری به بمباران و هدف قرار دادن مناطق غیرنظامی مبادرت کردهاند. این جنایات که حتی در مناطق مورد توافق آتشبس نظیر استان الحدیده رقم خورده، همچنان ادامه دارد. همه این تلفات و خسارات در حالی از سوی مزدوران و متجاوزان سعودی رقم میخورد که آنها حمایت همهجانبه آمریکا از خود را در پس این حملات دارند. بر اساس گزارش شبکه «المسیره»، درتازهترین این موارد، جنگندههای ائتلاف سعودی دیروز (یکشنبه) منطقه «الرکز» در «ماهلیه» استان «مأرب» را بمباران کردند. همچنین مزدوران تحت حمایت سعودی در الحدیده به تیراندازی به غیرنظامیان مبادرت کردند. بر اساس گزارش المسیره به نقل از یک منبع نظامی، ائتلاف سعودی از بامداد شنبه تا صبح یکشنبه ۱۵۷ بار آتشبس الحدیده را نقض کرده است. سازمان حقوق بشری «انتصاف» در جدیدترین گزارش خود درباره آخرین آمار تلفات غیر نظامیان در یمن از کشته و زخمی شدن ۱۳۰۸۲ زن و کودک یمنی خبر داد. طبق این گزارش، ۲۳۹۲ زن و ۳۷۹۶ کودک در این مدت کشته شده و ۲۷۹۸ زن و ۴۰۹۶ کودک نیز زخمی شدهاند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
گفتوگوی تلفنی ولیعهد عربستان و رئیسجمهوری فرانسه
ولیعهد سعودی و رئیسجمهوری فرانسه طی گفتوگوی تلفنی تقویت همکاریهای دوجانبه و آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی را مورد بررسی قرار دادند. خبرگزاری رسمی عربستان «واس»، با انتشار این خبر نوشت امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه با محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان تماس گرفت و دو طرف پیرامون روابط دوجانبه و فرصتهای همکاری مشترک به گفتوگو پرداختند.
***
تظاهرات هزاران نفری در «وین» علیه محدودیتهای کرونایی
هزاران شهروند اتریشی در اعتراض به محدودیتهای کرونایی، خواستار استعفای صدراعظم این کشور شدند. به نوشته وبگاه شبکه خبری «راشاتودی»، هزاران معترض از مرکز «وین» پایتخت اتریش در حالی راهپیمایی کردند که «سباستین کورتس» و دولت وی درباره امکان تمدید محدودیت سوم در اتریش که شامل محدودیتهای تردد و تعطیلی همه مشاغل غیرضروری است، رایزنی میکردند. در اتریش که بهندرت اعتراضات گسترده صورت میگیرد، روز شنبه بیش از 10 هزار نفر به خیابانها آمدند. این تظاهرات ابتدا از ۲ قست در شهر وین شروع شد و سپس مردم با پیوستن به هم یک تجمع را شکل دادند. بیشتر افراد با پلیس برای پیروی از قوانین فاصلهگذاری اجتماعی و ماسک زدن همکاری نکردند. در برخی تابلوهای دستنویس حمل شده توسط تظاهراتکنندگان نوشته شده بود: «کورتس باید برود». این منبع خبری از تقابل موافقان این محدودیتها با مخالفان در این تظاهرات خبر داد. این تظاهرات در حالی صورت گرفت که یک مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت هشدار داد با توجه به نحوه انتشار ویروس کرونا، ممکن است سال دوم همهگیری این بیماری نسبت به سال اول بویژه در نیمکره شمالی شدیدتر باشد.
***
اعتراض ونزوئلا به فریبکاری قضایی آمریکا
وزیر خارجه ونزوئلا حکم دادگاه آمریکایی در صدور مجوز برای فروش سهام یک شرکت پالایشگاهی آمریکایی را مورد انتقاد قرار داد و آن را نتیجه «فرآیند قضایی فریبکارانه» دانست. شرکت پالایشگاهی سیتگو واحدی از کمپانی نفت دولتی ونزوئلا به نام پترولئوس دی ونزوئلاست و دادگاه فدرال ایالت دلاور در روزهای گذشته فروش سهام آن را تصویب کرد. خورخه آرزا، وزیر خارجه ونزوئلا در برنامهای تلویزیونی این تصمیم را یک تقلب دانست که هدفش سرقت داراییهای اصلی مردم ونزوئلا در خارج از کشور است. وی ادامه داد: ونزوئلا هرگز دست از دفاع از حقوق و منافعش برنمیدارد. وکلایی که با خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا کار میکنند، چنین طرحهایی را مطرح میکنند. یک دادگاه فدرال در ایالت دلاور فروش سهام این شرکت را به عنوان راهی برای اجرای درخواست یک شرکت معدن کانادایی موسوم به کریستالکس به مبلغ ۱/۴ میلیارد دلار برای دریافت غرامت بابت توقیف داراییهای خود در این شرکت مجاز دانست. با این حال تحریمهای کنونی دولت آمریکا علیه ونزوئلا اجازه چنین تبادلی را نمیدهد.
***
تظاهرات علیه نتانیاهو در سیامین هفته متوالی
با وجود اعلام قرنطینه سراسری در اراضی اشغالی، صدها اسرائیلی در شهرهای تلآویو و قدس اشغالی علیه نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای سیامین هفته متوالی دست به تظاهرات زدند. ساکنان اراضی اشغالی در اعتراض به سیاستهای بنیامین نتانیاهو، در حوزه مهار بحران کرونا و شرایط اقتصادی و اجتماعی همچنان به تظاهرات هفتگی خود ادامه میدهند. تظاهراتکنندگان خواستار برکناری نتانیاهو و محاکمه وی به اتهام فساد و ایجاد نابسامانی در اوضاع اقتصادی هستند. جنبشی که تظاهرات این هفته را ترتیب داده، اعلام کرد به اعتراضات تا جایی ادامه خواهد داد که نتانیاهوی شکست خورده و دولت ناکامش به خانههایشان بازگردند.
***
ورود یک کاروان حامل تجهیزات نظامی آمریکا به خاک سوریه
منابع خبری بامداد یکشنبه از ورود یک کاروان جدید حامل تجهیزات نظامی و لجستیک آمریکا از خاک عراق به سوریه گزارش دادند. این کاروان شامل ۳۵ کامیون حامل تجهیزات نظامی، لجستیک و تانکرهای حمل سوخت بود که از کردستان عراق از گذرگاه مرزی غیرقانونی الولید و جاده M۴ وارد شمال شرق سوریه شد. بر اساس گزارش روسیا الیوم، مقصد این کاروان پایگاههای آمریکایی مستقر در الحسکه و دیرالزور است. طی روزهای گذشته نیز یک کاروان دیگر آمریکا با عبور از گذرگاه الولید به استان الحسکه سوریه رسید و از آنجا به میدانهای نفتی کونیکو و العمر در استان دیرالزور رفت. این کامیونها هم حامل تجهیزات لجستیک و تسلیحات سنگین از جمله توپخانه و خودروهای زرهی بود. نیروهای آمریکایی در روزهای گذشته صدها دستگاه خودرو را از طریق گذرگاههای غیرقانونی وارد استان الحسکه کرده بودند تا از پایگاههای نظامی، گروهها و سازمانهای مزدور و وابسته به خود پشتیبانی کنند. سوریه در ۹ سال گذشته شاهد حضور گروههای تروریستی حمایت شده از سوی کشورهای غربی- عربی است که تاکنون صدها هزار کشته و میلیونها آواره در داخل و خارج این کشور به جا گذاشته است. نیروهای آمریکایی و گروه موسوم به نیروهای به اصطلاح دموکراتیک سوریه (قسد) همپیمان با آنها، بخش عمدهای از میدانهای نفتی در منطقه الجزیره سوریه در 2 استان الحسکه و دیرالزور را در اختیار دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|