|
ارسال به دوستان
گفتوگوی«وطنامروز» با رقیه کریمی، نویسنده کتاب خاطرات جانبار مدافع حرم امیرحسین حاجینصیری
هوای این روزهای همرزم حاجقاسم
مصطفی پورکیانی: کتاب «هوای این روزهای من» به کوشش رقیه کریمی پس از ۲ سال به سرانجام رسید. این کتاب کمک فراوانی به شناخت دقیق و تفصیلی از مجاهدتهای رزمندگان مدافع حرم در استانهای لاذقیه و حلب سوریه میکند.
«هوای این روزهای من»، خاطرات فرمانده تیپ هجومی سیدالشهدا، جانباز مدافع حرم امیرحسین حاجینصیری بزودی توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار میشود. جنگها روزی به پایان میرسند و تنها خاطرات باقی میماند اما گاه جنگ، خاطرات خود را نیز با خودش میبرد و با گذشت زمان دیگر نه جنگی میماند و نه خاطرهای. هر گلوله و هر انفجار قسمتی از خاطرات جنگ و حقایق آن را با خودش میبرد. آنهایی که میروند فرصتی برای به زمین گذاشتن کولهبار خاطرات و تجربههایشان برای آیندگان ندارند و یک قسمت از جنگ را برای همیشه با خودشان میبرند؛ کولهباری پر از خاطره که هرگز باز نمیشود. اما گاهی یکی از وسط آتش و خون حتی اگر شده نیمهجان بازمیگردد و بار خاطراتش را به زمین میگذارد و حتی از کسانی میگوید که رفتهاند و فرصت برای بیان آنچه گذشت، نیافتهاند. امیرحسین حاجینصیری یکی از همین بازگشتههاست. فرمانده تیپ هجومی سیدالشهدا بعد از رفتن دوستانش با بدنی نیمهجان دوباره برمیگردد تا خاطرات این قسمت از مقاومت به فراموشی سپرده نشود. کتاب «هوای این روزای من» خاطرات تفصیلی امیرحسین حاجینصیری، جانباز قطع نخاع و فرمانده تیپ هجومی سیدالشهدا در سوریه است. این کتاب تنها خاطرات امیرحسین حاجینصیری نیست. این فرمانده بازمانده دست دوستان دیگر را هم گرفته است و خاطرات آنها را نیز با خودش به این کتاب آورده است. این کتاب بیشتر از اینکه خاطرات راوی باشد، خاطرات مقاومت در حلب و خانطومان و لاذقیه است؛ خاطرات ناگفته از مصطفی صدرزاده، محمدحسین محمدخانی و شهدایی که رفتند و خاطراتشان را بردند. رقیه کریمی از نویسندگان جوان و بینالمللی حوزه ادبیات دفاعمقدس است. وی پیش از این کتاب، آثاری در زمینه دفاعمقدس نگارش و منتشر کرده که از جمله میتوان به مجموعه داستان کوتاه از دفاعمقدس و جنگ تحمیلی با عنوان «أرجوک لاتَمُت»، مجموعه داستان عربی «عند الساعه التاسعه الا ربعا (ساعت یک ربع به نه)» و کتاب «پانصد صندلی خالی» اشاره کرد. کریمی همچنین رتبه سوم جشنواره «سیده خوله» لبنان و مقام اول کشوری و دوم بینالمللی جشنواره داستان کوتاه خاتم را در کارنامه خود دارد. وی کارشناس ارشد زبان و ادبیات عرب و فعال در زمینه دفاعمقدس است که تاکنون توانسته با نوشتن، چاپ و گردآوری کتب مختلف دفاع مقدسی توجه رزمندگان و علاقهمندان به حوزه دفاعمقدس را به خود جلب کند؛ تا جاییکه درختی به نام این بانوی فعال در عرصه حوزه دفاعمقدس در لبنان نامگذاری و ثبت شده است. درباره «هوای این روزهای من» با رقیه کریمی گپ و گفتی داشتیم.
* با توجه به اینکه شما را بیشتر در حوزه نوشتن داستانهای کوتاه و بلند و ترجمه در حوزه ادبیات داستانی میشناسند، چه شد سراغ این سوژه رفتید؟
کار در حوزه داستان مقاومت برای من اولین انتخاب نبوده و سالهاست که در این حوزه مشغول به کار هستم، البته چند سالی است که بنا به ضرورتی که احساس کردم، بیشتر به زبان عربی و برای مخاطبهای خارج از مرزهای ایران داستان مقاومت مینویسم و بیشتر فعالیتهای داستانی که به زبان فارسی دارم کاملا گزینشی است و خیلی سختگیرانه موضوعی را برای نوشتن به فارسی انتخاب میکنم. درباره این کتاب باید عرض کنم من سراغ این کتاب نرفتم، شاید بشود گفت این کتاب خودش به سمت من آمد. من مشغول نوشتن داستان کوتاه مقاومت به زبان عربی بودم و تمرکزم کاملا روی داستان شهدا به زبان عربی بود که دوستی درباره این اثر با من صحبت کرد و علاقهمند به کار روی این موضوع بود و از من کمک خواست. مثل بعضی از نویسندههایی که احساس تکلیف آنها را به میدان میآورد اما توانایی و مهارت لازم را ندارند، کار خوب پیش نرفت و اینطور شد که قرار شد خود من از اول این کار را شروع کنم.
* معمولا نویسندگان سراغ شهدای این حوزه میروند اما نقش اول کتاب شما زنده هست و جانباز؛ چقدر خاطرات این جانباز برای خواننده میتواند مهم باشد؟
اتفاقا چیزی که به نظرم در این کتاب مهم است، همین موضوع میتواند باشد. شهدا بعد از شهادت یک قسمت از خاطرات را با خودشان میبرند. یک قسمت از تاریخ مقاومت برای همیشه دستنیافتنی میشود اما درباره این کتاب قهرمان کتاب بازگشته و تمام چیزهایی را که دیده، بیان میکند و نهتنها خاطرات خودش را بیان میکند، بلکه دست دیگران را هم گرفته و آنها را به وسط کتاب آورده است. یعنی این خاطرات تنها قهرمان کتاب را برای ما معرفی نمیکند بلکه زندگی بسیاری از شهدای دیگر را نیز میتوان در این اثر دید؛ خیلی از خاطراتی که اگر یک بازگشته از میدان جنگ تعریف نمیکرد، شاید برای همیشه از بین میرفت.
* از تفاوتهای این سبک خاطرهنویسی با سایر حوزههای کتاب برایمان بیشتر بگویید.
من درباره تجربه خودم عرض میکنم؛ به عنوان داستان کوتاهنویسی که کمتر کار خاطره انجام میدهم، میگویم که آسان نیست. اگر چه مواد اولیه در دست نویسنده وجود دارد اما در داستان کوتاه خیال و فکر نویسنده کاملا آزاد است و میتواند به هر طرف که میخواهد برود اما در این سبک خاطره مجال چندانی برای خیال نیست. این نوع خاطرات شاید بیان یک قسمت از تاریخ است و ظرافتها و پیچیدگیهای خودش را دارد. باید جذابیت داشته باشد و از طرفی باید مستند باشد و این خیلی ساده نیست. از نظر من تجربه خوبی بود اما برای دستیابی به این تجربیات باید با صبر و حوصله پیش رفت. همچنین روایت قدرتمند آقای حاجینصیری برای رسیدن به نتیجه مطلوب کمک زیادی به من کرد.
* کدام بخش از خاطرههای این جانباز برای خود شما جذابتر و ماندگارتر شد؟
خاطرات مربوط به سوریه؛ روایت قوی، جذاب و حافظه قوی و توانایی آقای حاجینصیری در روایت خاطرات طوری بود که گاهی من در وسط نوشتن، خودم را دقیقا میان خاطرات ایشان میدیدم. انگار در تکتک مناطقی که حضور داشتند، بودم. از ارتفاعات لاذقیه تا حلب و خانطومان؛ انگار قدم به قدم در کنار شخصیتهای این کتاب بودم. خندهها، گریهها، جنگ، سرما و گرما؛ انگار همه این لحظات را خودم تجربه کردم.
* قهرمان کتاب شما (امیرحسین حاجینصیری) با شهید سلیمانی نیز در ارتباط بوده یا خاطره مشترکی دارد؟
بله! آقای حاجینصیری خاطرات بسیار خوب و زیبایی از شهید سلیمانی و رفتارهای والای انسانی حاج قاسم حتی در میدان جنگ دارد که واقعا زیباست و تمام این خاطرات در این کتاب ذکر شده است، البته بعضی از این خاطرات درباره سردار شهید بهقدری زیبا بود که به فارسی اکتفا نکردم و بعضی از این خاطرات درباره سردار را به زبان عربی و به شکل داستان کوتاه نوشتم که خیلی مورد استقبال قرار گرفت.
ارسال به دوستان
تقدیم قطعهای به شهید سلیمانی در جشنواره فجر
در نخستین اجرای روز پنجم جشنواره، از ساعت ۱۷ اجرای گروه موسیقی «نوای سمیره» با خوانندگی مهران غضنفری پخش شد. مهران غضنفری، خواننده موسیقی لرستانی در بخش ابتدایی این برنامه قطعه «مرگ سهراب» را خواند و آن را به سردار شهید حاجقاسم سلیمانی تقدیم کرد. غضنفری در رابطه با قطعه مرگ سهراب گفت: شعر و ملودی این قطعه متعلق به خودم است. این آهنگ را سال گذشته و پس از به شهادت رسیدن سردار سلیمانی ساختم و آن را به این شهید بزرگوار تقدیم کردم. در ادامه این کنسرت، گروه موسیقی «نوای سمیره» قطعه حماسی «خلیج عاشقی» و قطعه ماندگار محلی «دایهدایه» را اجرا کردند و بعد نوبت به قطعه «بهشت» رسید. قطعه بهشت یکی از قطعاتی است که در دوران دفاعمقدس برای شهدا ساخته شده است. غضنفری اجرای این قطعه ملی میهنی را نیز به سردار سلیمانی تقدیم کرد. در بخش دوم این برنامه، قطعات «مشق پرواز»، «قلندر» و قطعه لکی «چتر هویل» توسط این گروه اجرا شد.
ارسال به دوستان
پخش فصل چهارم «سرقت پول» از شبکه ۵
فصل چهارم سریال «سرقت پول» به کارگردانی الکس پینا هر شب ساعت ۲۳ از شبکه 5 سیما پخش خواهد شد. به گزارش «وطنامروز»، داستان مجموعه تلویزیونی «سرقت پول» با عنوان اصلی «Money Heist» با محوریت یک هکر جوان به نام پروفسور که 8 نفر سارق حرفهای را دور خود جمع کرده است، روایت میشود که تصمیم به سرقت پول از بانک را دارند. پروفسور با بازی آلوارو مورته رهبر اصلی سرقت، پس از درگذشت یکی از شخصیتهای اصلی داستان به نام نایروبی با چالش جدی روبهرو میشود. او پس از کشف اینکه لیسبون هنوز زنده است، برنامهای را طراحی میکند تا لیسبون را از زندان فراری دهد. پروفسور با کمک دوستان قدیمی یک تونل از طریق پارکینگ ایجاد میکنند تا به مکانی که لیسبون برای انتقال به دادگاه نگهداری میشود، برسند و... . در این سریال اورسولا کوربیرو، ایتزیار ایتونو، آلفارو مورتی، پاکو توس، پدرو آلونسو، ایستر آیسبو، آلبا فلورنس، میگل هیران و جیمی لورنته ایفای نقش میکنند. «سرقت پول» یکی از محبوبترین و جنجالیترین آثار تلویزیونی سالهای اخیر است که فصل جدید آن در 8 قسمت ۴۵ دقیقهای هر شب ساعت ۲۳ از شبکه پخش میشود و تکرار آن روز بعد ساعت ۹ و ۱۹ خواهد بود.
ارسال به دوستان
معرفی برگزیدگان دهمین جشنواره «ققنوس»
4 فیلم سینمایی «تکتیرانداز»، «یدو»، «منصور» و «مصلحت» به عنوان برگزیدگان دهمین دوره اهدای جایزه سینمایی ققنوس معرفی شدند.
به گزارش «وطنامروز»، اختتامیه دهمین دوره جایزه سینمایی ققنوس برگزار شد. این اختتامیه که به سبب شرایط ویژه فراگیری بیماری کرونا، به صورت رسانهای و از طریق شبکه افق برگزار شد، برگزیدگان خود را معرفی کرد.
برگزیدگان امسال ققنوس، پس از گفتوگو میان اندیشمندان و هنرمندان در محافل سینما انقلاب، توسط شبکهای ۷۵ نفره از متفکران و هنرمندان و اصحاب رسانه برگزیده شدهاند. «سینما کلید پیشرفت کشور» اصلیترین مضمون و محور محافل سینمایی جایزه ققنوس بود. هر فیلمی بر اساس این شاخص سنجیده میشد و اندیشمندان و هنرمندان زیادی در این باب گفتوگو کردند که سینما چگونه با تحول در موضوعات و سوژهها، فرم، ژانر، نظام اداره، نظام اثربخشی و... میتواند مبدا پیشرفت کشور شود. اساسا سینما و رسانهای که پیشرفت را رقم میزند، چه سینما و رسانهای است؟
در برنامه تلویزیونی اختتامیه «ققنوس» که به صورت زنده از شبکه افق پخش میشد، دکتر جلال غفاری، سیدمحمد هاشمی، سیدمهدی ناظمی و سیدمحمد حسینی به عنوان نمایندگان شبکه داوران حضور داشتند و پس از برگزاری میزگرد حول «مضامین، فرصتها و زمینههای سینما پیشرفت»، از برگزیدگان با حضور عوامل فیلمها تقدیر شد. سیدمهدی مطهر (مجری طرح منصور)، محمدرضا شفاه و حسین دارابی (تهیهکننده و کارگردان مصلحت)، علی درخشنده (تهیهکننده یدو) و علی غفاری (کارگردان تکتیرانداز) در این برنامه تلویزیونی حضور داشتند و تندیس ققنوس به آنها اهدا شد. سیدمحمد هاشمی که هماکنون قائممقامی بنیاد فرهنگی خاتم را برعهده دارد و پیش از این مسؤولیتهای رسانهای متعددی داشته است، جبهه فرهنگی انقلاب را انباشت از سوژههای پیشرفت دانست و گفت: نمونههایی همچون «شهید حبیبپور» که اسوه جهادی در حاشیه شهر تهران بود، از رویکردهایی است که میتواند به جای سیاهنمایی، محور حرکت جامعه شود. سینمای ما از این سوژهها بشدت تهی است و به آنها نمیپردازد. فیلم «تکتیرانداز» جزء استثنائات خوب سینمای ما است که هم قهرمانپروری دارد، هم پرداختی شایسته و عزتآفرین دارد و هم الگویی خوب را برای تربیت نسلی که قرار است پیشرفت را رقم بزند، پیش روی ما میگذارد. سیدمحمد حسینی در این برنامه از غفلت از خداوند و توکل و معنویت در سینمای امروز ایران بویژه در آثار این جشنواره گلایه و اضافه کرد: این با سینمای واقعگرا هم نمیخواند، زیرا معنویتگرایی و خداگرایی، از عمیقترین واقعیتهای پدیدار شده جامعه ایران است.
حسینی ضمن تقدیر از فیلم «منصور» آن را یک کار زیبا، خوشساخت و اثرگذار بر مخاطب خواند وگفت: دفاعمقدس سرشار از این ظرفیتهای نهفته است که میتواند بر هویت و حرکت جامعه ما اثرگذار باشد و سبب پیشرفت شود. علمگرایی و حل مساله در عین روحیه انقلابی از ویژگیهای شاخص این اثر سینمایی قابل تقدیر بود. سیدمهدی ناظمی هم در این برنامه در تقدیر از فیلم سینمایی «یدو» آن را یک کار روان و خوشساخت سینمایی دانست که حتما ارتباط خوبی با مخاطب خواهد گرفت.
وی گفت: شخصیتپردازی و فیلمنامه، قصهگویی و پرداخت خوب به سوژه، از ویژگیهای خوب این اثر سینمایی بود. این اثر سینمایی که فرمی خوب داشت، میتواند الگویی مناسب برای سینمای پیشرفت باشد، زیرا فراتر از شعارزدگی و مضمونزدگی، توانسته اثری هنرمندانه و سینمایی و مخاطبپسند را در نگاه و رویکرد انقلابی ارائه دهد.
ارسال به دوستان
نبرد با کلیشههای زندگی مدرن در مجموعه مستند «ضد»
ضدیت با کلیشهها؛ کلید دیدن وقایع جهان
تهیهکننده و کارگردان «ضد» گفت: این مجموعه مستند با به چالش کشیدن کلیشههای سبک زندگی مدرن میکوشد آدمها را وادار کند جهان پیرامونشان را متفاوت ببینند. به گزارش «وطن امروز»، مجموعه مستند «ضد» به تهیهکنندگی و کارگردانی مشترک محسن کریمیان و مهدی افضلزاده در شبکه مستند سیما تولید و پخش آن از یکشنبه 3 اسفند ساعت 22:15 شروع شد. کریمیان درباره این مجموعه مستند گفت: خیلی از ما در سبک زندگی مدرن از روز تولد درگیر کلیشههای رفتاریای شدیم که به ما از گذشته به ارث رسیده است و نمیدانیم از کجا آمده، آیا درست است و چه قدر قابل تغییر است؟ مجموعه مستند «ضد» تلاش میکند در هر قسمت با طرح یک موضوع ظاهرا کماهمیت، به جنگ کلیشههای ذهنی مردم درباره محیط پیرامونشان برود، چرا که ضدیت با کلیشهها کلید دیدن وقایع جهان از دریچهای جدید است. وی افزود: هر قسمت از این مجموعه مستند به موضوع متفاوتی مثل آلودگی هوا، آلودگیهای نوری، حیوانات خانگی، صنایع نظامی و... پرداخته و میکوشد مردم را وادار کند که نگاه متفاوتتری داشته باشند. این تهیهکننده گفت: دغدغه ساخت این مجموعه از مدتها پیش با ما بود اما تولید این مجموعه مستند آرشیوی از ابتدای امسال شروع شد. ما در قسمت نخست این مجموعه به موضوع «آلودگی نوری» پرداختیم؛ اینکه این ماجرا چه اثرات منفی و مخربی بر سلامت انسان و حتی محیطزیست دارد. وی افزود: «ضد» در شبکه مستند و مرکز مستند سوره تولید شده و یکشنبهها ساعت 22:15 از شبکه مستند پخش میشود، تکرار آن هم روز بعد ساعت 15 خواهد بود. ارسال به دوستان
به گفته سخنگوی شورای صنفی نمایش
کار اکران نوروزی به نامهنگاری با انتظامی کشید
آغاز اکران نوروز ۱۴۰۰ منوط به موافقت سازمان سینمایی با درخواستهای تهیهکنندگان و سینماداران است.
به گزارش «وطنامروز» مرتضی شایسته، سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره جلسه این شورا گفت: فهرست فیلمهای متقاضی اکران نوروز ۱۴۰۰ در شورای صنفی نمایش مورد بررسی قرار گرفت و اسامی فیلمها مشخص شد که هفته آینده اعلام خواهد شد. تهیهکنندگان و سینماداران بعد از برگزاری جلساتی، خواستههایی داشتند و برای موافقت با این خواستهها، نامهای به آقای انتظامی، رئیس سازمان سینمایی نوشتیم تا بر اساس آن خواستهها، اکران صورت بگیرد.
وی به صبا گفت: فیلم سینمایی «آن شب» به کارگردانی کورش آهاری از ۶ اسفندماه در گروه سینمایی بهمن و هنروتجربه روی پرده خواهد رفت. شایسته همچنین درباره وضعیت فیلم سینمایی «لاله» که قرار بود از هفته آخر بهمن آغاز شود ولی روی پرده نرفت، بیان کرد: نمایش فیلم «لاله» هنوز قطعی نشده است، چون پروانه نمایش ندارد. امیدواریم در هفته جاری پروانه نمایش «لاله» ساخته اسدالله نیکنژاد صادر شود تا درباره این فیلم تصمیم بگیریم.
وی درباره اظهارنظرهای متناقض درباره نمایش نوروزی فیلم سینمایی «دینامیت» تاکید کرد: در اکران، نوروزی ۳ یا ۴ فیلم پرمخاطب داریم که فهرست آنها در هفته آینده اعلام میشود.
شایسته در پایان درباره وضعیت کنونی نظامنامه اکران سال ۱۴۰۰ توضیح داد: نظامنامه اکران، مورد تایید شورای صنفی قرار گرفته و در حال گذراندن مراحل مختلف است تا برای اجرا در سال آینده ابلاغ شود.
ارسال به دوستان
کاندیداهای جشنواره موسیقی فجر معرفی شدند
فهرست کاندیداهای جایزه باربد سیوششمین جشنواره موسیقی فجر اعلام شد. به گزارش «وطنامروز»، کاندیداهای بخش رقابتی این دوره جشنواره در رشتههای مختلف معرفی شدند. در بخش رقابتی سیوششمین جشنواره موسیقی فجر آلبومهایی که از مهرماه سال ۱۳۹۶ به دبیرخانه جشنواره رسیده بود، توسط هیات انتخاب گروهها و آثار جشنواره ارزیابی و کاندیداهای جایزه باربد معرفی شدند.
بهداد بابایی، احسان ذبیحیفر، محمدرضا چراغعلی، امیرعباس ستایشگر، مرتضی امیریاسفندقه، کارن کیهانی، محمدعلی مرآتی و امین هنرمند اعضای هیات انتخاب گروهها و آثار سیوششمین جشنواره موسیقی فجر هستند که کاندیداها و برگزیدگان جایزه باربد را انتخاب کردهاند و برگزیدگان جایزه در اختتامیه جشنواره معرفی میشوند.
نامزدهای آهنگسازی موسیقی کلاسیک مهران بدخشان برای «انگارهها»، رضا کهریزی برای «از او»، علیرضا مشایخی برای «مدال ۲۰۱۵» و کاوه میرحسینی برای «اشراق» معرفی شدند. در بخش اجرای موسیقی نواحی عماد توحیدی و حسین نظری برای «ترانههای کبود»، محمد سلمآبادی برای «آوای صحرا»، حمزه مقدم برای «حمزه سیا» و جمشید نیکوزاد برای «بیگمون» کاندیدا شدند. در بخش خوانندگی موسیقی نواحی ابوالحسن خوشرو برای «طالبا و موسیقی حماسی مازندران»، نورمحمد درپور برای «دردانه»، محیالدین شعبانی برای «دریاب و دریاب» و پرویز نزاکتی برای «ونوشه» معرفی شدند.
همچنین در بخش اجرای موسیقی دستگاهی بیکلام، سیامک جهانگیری برای «در رگ تاک»، حمیدرضا خبازی برای «واپسین فردا»، هوشمند عبادی برای «نایی» و بهاره فیاضی برای «افرا» انتخاب شدند. در بخش آهنگسازی دستگاهی باکلام سیامک جهانگیری برای «من همان نایام»، احسان عبایی برای «از سراسر بگذشته»، بهمن فریادرس برای «پرواز و آواز» و هومن مهدویان برای «باغ بیباران» معرفی شدند.
در بخش خوانندگی موسیقی دستگاهی داوران مهدی امامی را برای «من همان نایام»، وحید تاج برای «پرواز و آواز»، مجتبی عسگری برای «عشیران» و حسین علیشاپور را برای «چقدر ز خویش دورم» کاندیدا کردند.
در بخش آهنگسازی و اجرای بخش پاپ و تلفیقی بیکلام هومن شیرعلی برای «تنیده در صدا»، سعید غریب و شهرام مویدی برای «ناگفتههای یک رویا»، مصطفی قناعت برای «کبوترخانه» و آرش هژیرآزاد برای «تهران، مریخ» از سوی داوران معرفی شدند. در بخش آهنگسازی بخش پاپ و تلفیقی باکلام صادق تسبیحی و امید نعمتی برای «حرمان»، گروه داماهی برای «در من برو شکار»، نیما رمضان و امیر بالافشان برای «بالزن» و پویا کلاهی برای «طاووس پربسته» کاندیدا شدند.
در بخش خوانندگی بخش پاپ و تلفیقی امیر بالافشان برای «بالزن»، پویا کلاهی برای «طاووس پربسته»، رضا کولغانی برای «در من برو شکار» و امید نعمتی برای «حرمان» معرفی شدند. همچنین در بخش آهنگسازی بخش معاصر و ارکسترال ایرانی بیکلام پویا باباعلی برای «دوردستها»، بهزاد عبدی برای «سوئیت برای قانون و ارکستر زهی» و رضا والی برای «سرنا» انتخاب شدند.
ارسال به دوستان
کتاب
استقبال از داستان «حاججلال» و خانوادهاش در دفاع مقدس
چاپ پنجم کتاب «حاججلال» از رزمندگان 8 سال دفاعمقدس، توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد و در دسترس علاقهمندان به ادبیات دفاعمقدس قرار گرفت. به گزارش «وطنامروز»، انتشارات سوره مهر چاپ پنجم کتاب «حاججلال» را پس از استقبال مخاطبان روانه بازار نشر کرد. این اثر که نوشته لیلا نظریگیلانده است، روایتگر خاطرات جلال حاجیبابایی، از رزمندگان استان همدان در دوران دفاعمقدس است. کتاب «حاججلال» یک روایت مردمی و روستایی از مردانی است که سرزمین خود را که سالها از آن نان درمیآوردند، در خطر میدیدند و برای حفظ آن، عازم جبهه شدند. به گفته سرهنگی، این کتاب فصیحترین اثر از ادبیات جنگ است که مردم عادی با آن درگیر بودند. حاججلال و پسرانش برای جنگ تربیت نشده بودند اما نانشان را از زمین درمیآوردند و حالا زمینشان در خطر بود و برای همین دست به کار شدند تا از زمین و سرزمین خود دفاع کنند. حاججلال حاجیبابایی از رزمندگان سالهای دفاعمقدس است که ۲ فرزندش شهید شدهاند و سپهبد شهید قاسم سلیمانی سال 97 به دیدارش در منزل او رفت.
***
تصمیم عجیب شهید مدافع حرم در کتاب «پسری با تیشرت کلاهدار»
کتاب «پسری با تیشرت کلاهدار» از سوی انتشارات خط مقدم بزودی منتشر میشود. به گزارش «وطنامروز» این کتاب، خاطرات شهید مدافع حرم احمد مکیان، از زبان همسر و دخترعموی شهید، زینب مکیان است؛ شهیدی که پس از کشوقوسهای فراوان در زندگی، تصمیمی تعجببرانگیز میگیرد. کتاب به قلم اعظم محمدپور نوشته شده و بزودی وارد بازار نشر میشود. در بخشی از این کتاب میخوانیم: «دست و پایم یخ کرده بود، قلبم تندتند میزد. از ترس و خجالت، گوشه اتاق مچاله شده بودم و صدایم در نمیآمد. نمیتوانستم حرفی بزنم. از آینده نامعلوم و از روزی که احمد شهید شود، میترسیدم. انگار بین زمین و هوا آویزان بودم. همین دیروز، با عمه نوریه تلفنی حرف زدم. گفت: زینب جان، ما مجبورت نمیکنیم. خوب فکرهات رو بکن. طاقتداری احمد بره سوریه، زبونم لال، شهید بشه؛ یا جانباز بشه؟ تو قراره باهاش زندگی کنی؛ طاقتش رو داری؟! سیدمحمد، دوباره پرسید: زینب خانم، دخترم، من صدات رو نمیشنوم، راضی هستی، شناسنامهتون رو ببرم؟ احمد، پسرعموته! الحمدلله تن سالمی داره! 27 جزء قرآن رو از حفظه...»
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|