|
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با لیلا داورزنی، نویسنده کتاب دفاع مقدسی «اندکی بنشین که باران بگذرد»
همسرانهای ساده و صمیمی
مصطفی پورکیانی: «اندکی بنشین که باران بگذرد»، زندگینامه و خاطرات شمسی فلاحتی، همسر معلم شهید سیدامیرحسین موسوی و روایت زندگی کوتاه اما عاشقانه آنهاست که بتازگی روانه بازار نشر شده است. این کتاب که طی ۳ سال مصاحبه و گفتوگو با همسر، خانواده و دوستانش بازنویسی و نگاشته شده، فقط گوشهای از زندگی سراسر شکوه این شهید بزرگ است. این کتاب همسرانهای ساده و صمیمی است؛ روایت زندگیای کوتاه اما عاشقانه. نویسنده با حساسیت تام چندینبار همراه این خانواده به روستای ابدال، زادگاه شهید موسوی رفته و از نزدیک آنچه را که قرار است در کتاب بیاورد، دیده است. قرار گرفتن در آن خانه روستایی زیبا در نوشتن خاطرات به وی کمک فراوانی کرده است. قسمتهایی از متن به درخواست راوی حذف و جاهایی کامل بازنویسی شد تا در نهایت خاطرات به صورتی داستانگونه و روان برای مخاطب روایت شود.
داورزنی در مقدمه مینویسد: بعد از هر جلسه مصاحبه، مینشستم پای رایانه و صوتهای ضبطشده را گوش میکردم. همزمان که تایپ میکردم، سؤالات جدیدی برایم پیش میآمد که یادداشت میکردم تا در جلسه بعدی مصاحبه بپرسم. گاهی در اینترنت چرخی میزدم تا شنیدههایم را از راوی با وقایع تاریخی انقلاب و دفاعمقدس تطبیق دهم. در بعضی موارد، باهم جلسه میگذاشتیم و گفتوگو میکردیم تا به نتیجهای واحد میرسیدیم. بعد از پایان مصاحبهها، شروع کردم به نوشتن. نویسنده خطاب به راوی میگوید: چند روزی وقتم به مطالعه خاطرات گذشت. هر چه جلو میرفتم، بیشتر احساس نزدیکی میکردم. تا اینکه رسیدم به خاطرات ازدواجت. نفسم توی سینه حبس شده بود. شوکه شده بودم. آن روز، روزی که به عقد او درآمدی، روزی که با این ازدواج سرنوشتت تغییر کرد، درست روزی بود که خداوند به روح من حیات بخشید، روزی که زاده شدم. هرگز فکر نمیکردم قرار است یک روز عاشقانههای از جنس نور تو را قلم بزنم. سرنوشت این گونه بود که سالها بعد، با تو و زندگیات گره بخورم و سرنوشت خودم هم تغییر کند. عزمم را بیشتر جزم کردم و با اشتیاق پیگیر بازنویسی خاطراتت شدم اما نواقصی در آن یافتم. به همین منظور، حدود 14 جلسه با هم صحبت کردیم و یک بار دیگر تو را غرق در خاطراتت کردم؛ خاطراتت از کودکیات، مبارزات انقلابیات و آشناییات با او. جاهایی میدیدم که گل لبخند بر لبت مینشیند و گاهی شرم اجازه ادای خاطرهات را نمیدهد. گاهی هم اشکهایت سرازیر میشد اما سریع بر خودت مسلط میشدی. در همه این جلسات او را در کنار خودمان حاضر و ناظر میدیدم و در تمام لحظات نوشتن، او قلمم را همراهی میکرد. از او و تو ممنونم که مرا در این مسیر قرار دادید.
لیلا داورزنی علاوه بر این کتاب، ۲ اثر «پرواز با چشمهای مصنوعی» که مربوط به خاطرههای کوتاهی از شهدای زنجانی عملیات کربلای ۴ است و دیگری «ستارههای روحانی» که خاطرات چند طلبه شهید زنجانی است را در کارنامه دارد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
با صدای لرزان گفتم: «تو رو خدا مراقب خودت باش. من میترسم». لبخندی زد و گفت: «گریه نکن دیگه. برای بچه خوب نیست. من برمیگردم. شهادت که قسمت من نمیشه. مگه به این راحتیاست؟!» بعد مکثی کرد و گفت: «خداحافظ. حلالم کن».
لبهایم را محکم روی هم فشار میدادم که هقهقم بلند نشود. تا جلوی در دنبالش رفتم. در را که پشت سرش بست، چیزی در درونم فروریخت.
در را باز کردم و از لای در سرک کشیدم. تا از پیچ کوچه رد شود، قدمهایش را شمردم. اصلا پشت سرش را نگاه نکرد. چند لحظه همانطور ایستادم. در را بستم و همانجا پشت در نشستم و زار زدم.
این شعر مدام توی ذهنم تکرار میشد:
میروی و گریه میآید مرا
اندکی بنشین که باران بگذرد
شهدا افراد را برای این کار انتخاب میکنند
لیلا داورزنی، نویسنده کتاب «اندکی بنشین که باران بگذرد» در گفتوگو با «وطنامروز» درباره اینکه چگونه با این شخصیت آشنا شده و چه انگیزهای باعث شد شروع به نوشتن خاطرات همسر این شهید بکند، توضیح داد: اینکه ماجرا از کجا شروع شد، واقعا اتفاقی بود، البته من معتقدم افراد برای این کار به نحوی انتخاب میشوند و برای این کار سعادتی نصیب من شد.
وی افزود: یکی از دوستان من قبلا با همسر شهید یک مصاحبهای انجام داده بود که قرار شد من بازنویسی این کار را انجام دهم، چون قبلا تجربه این کار را داشتم. متن این کار را خواندم و شروع به بازنویسی کردم و در حین کار بود که به نوعی شیفته این شهید شدم؛ هر شهیدی یکسری ویژگیها دارد که آدم را جذب خودش میکند. شهید موسوی هم خصوصیات بارز و مخصوص به خودش را داشت که همه او را با این ویژگیها میشناختند؛ شهید شجاعت عجیبی داشت که حالا اگر خوانندگان این کتاب را بخوانند، متوجه منظور من خواهند شد. مهربانی او زبانزد خاص و عام بوده و با اطرافیان بویژه خانواده خود بسیار مهربان بود. به همه خانواده رسیدگی میکرد و مانند یک پدر، دلسوز فامیل و خواهر و برادرهای خودش بود.
داورزنی ادامه داد: شهید موسوی شغل معلمی داشته و قبل از انقلاب با همسرش که او نیز معلم بوده آشنا میشود و این آشنایی خردادماه 57 منجر به ازدواج آنها میشود.
من قبل از اینکه این کار را شروع کنم، دورههای خاطرهنویسی و کارگاههایی با این موضوع را گذراندم و با فن و ادبیات این حوزه آشنا شدم.
وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند خاطرهنویسی کار آسانی است و نویسنده این کار، با پیاده کردن یکسری مصاحبه، شروع به نوشتن چنین کتابی میکند، درباره تفاوتهای خاطرهنویسی با رمان و داستان بلند میگوید: در خاطرهنویسی شما موظفید به رغم حفظ جذابیتهای نوشتاری، سعی کنید واقعیت داستان را نیز حفظ کنید و از آن تخطی نکنید، برخلاف نوشتن رمان که نویسنده یک سوژه را انتخاب کرده و آن را تبدیل به داستان میکند و با کمک گرفتن از قوه تخیل خود، به آن شاخ و برگ میدهد. در صورتی که تخیل جایی در خاطرهنویسی ندارد و بعضی وقتها راوی حتی تمایل ندارد که فلان خاطرهاش بازگو شود، درصورتی که به عقیده شما ذکر این خاطره بسیار جذاب است.
خانم شمسی فلاحتی، همسر این شهید، بسیار تودار و اصطلاحا سرسنگین و با حیا بود و همین باعث شده بود ارتباط گرفتن با ایشان و گرفتن جزئیات خاطرهها کار را برای من دوچندان سخت کند. شهید موسوی ۲ فرزند دارد که اولی پسر است و فرزند دومش که دختر است، ۲ ماه بعد از شهادت پدر به دنیا آمده است.
***
«عصرهای کریسکان» به چاپ سیزدهم رسید
«عصرهای کریسکان» اثری با موضوع دفاعمقدس نوشته کیانوش گلزار راغب که بهمنماه سال گذشته به تقریظ مقام معظم رهبری مزین شد و بیش از پیش مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت، به چاپ سیزدهم رسید.
این کتاب خاطرات امیر سعیدزاده، شهروند ساکن سردشت از زندانهای مخوف گروهکهای کومله و دموکرات در مناطق مرزی ایران و عراق است. نویسنده کتاب، کیانوش گلزار راغب که پیش از این کتاب معروف «شنام» را براساس خاطرات خودش نوشته است، در مقدمه کتاب «عصرهای کریسکان» توضیح مختصری درباره راوی این کتاب میدهد و میگوید: در دوران اسارتم به دست کومله، با شخصیتی گنگ و مرموز هماتاق بودم که تا 30 سال بعد نتوانستم زوایای پنهان شخصیت گمنامش را کشف کنم. در آن زمان، با شناختی که از رفتار و کردار او کسب کرده بودم، کمکش کردم تا از زندان کومله فرار کند...».
گلزار راغب بعد از انتشار کتاب خاطرات خود، «شنام»، سعید سردشتی را بعد از 30 سال پیدا میکند، سراغش میرود، پای خاطراتش مینشیند و کتاب «عصرهای کریسکان» حاصل این دیدار و شنیدن مشروح خاطرات امیر سعیدزاده (سعید سردشتی) از ۲ مرحله اسارت در زندانهای کومله و دموکرات و حواشی آن است. این کتاب در ۲۸ فصل تنظیم شده که راوی اصلی امیر سعیدزاده است و روایتهای محوری را بیان میکند. در چند فصل کوتاه نیز خاطراتی از زبان همسر راوی «سعدا حمزهای» بیان میشود. در تنظیم خاطرات کتاب از زبان، راوی اصلی، از فعل حال استفاده شده است. فصل آخر کتاب به نامهها، عکسها و اسناد مرتبط با موضوع اثر اختصاص یافته که در این بخش متن ۶ نامه و حدود ۴۰ تصویر از افراد مرتبط با حوادث کتاب ضمیمه اثر شده است.
چاپ سیزدهم این اثر با تیراژ 2500 نسخه و 280 صفحه از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
مسعود ولدبیگی، چهرهپرداز پیشکسوت سینما درگذشت
مسعود ولدبیگی، چهرهپرداز پیشکسوت سینما و تلویزیون رخ در نقاب خاک کشید. مسعود ولدبیگی صبح سهشنبه ۲۱ اردیبهشتماه بر اثر ایست قلبی در بیمارستان مهراد تهران در 88 سالگی درگذشت. این هنرمند چهرهپردازی فیلمهایی چون «قرمز»، «ضیافت» و «دوئل» را در کارنامه خود دارد و برای ۳ فیلم «پرده آخر»، «زشت و زیبا» و «از کرخه تا راین» سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی را از جشنواره فیلم فجر کسب کرده بود. او همچنین در سریال «مختارنامه» علاوه بر طراحی گریم، در نقش نَجدَه بن عامر سردسته خوارج مکه ایفای نقش کرده بود.
***
علی نصیریان رئیس گروه نمایش و ادبیات نمایشی فرهنگستان هنر شد
با حکم بهمن نامورمطلق رئیس فرهنگستان هنر، علی نصیریان به ریاست گروه تخصصی نمایش و ادبیات نمایشی فرهنگستان هنر منصوب شد. به گزارش «وطنامروز»، علی نصیریان طی حکمی از سوی بهمن نامورمطلق، رئیس فرهنگستان هنر، به سمت رئیس گروه تخصصی نمایش و ادبیات نمایشی فرهنگستان هنر منصوب شد. در پی دیدارهای بهمن نامورمطلق با اعضای پیوسته، هنرمندان، مسؤولان سازمانها و نهادهای فرهنگی و هنری، وی با علی نصیریان عضو پیوسته این فرهنگستان دیدار و گفتوگو و حکم عضویت پیوسته این هنرمند را به وی تقدیم کرد. در این جلسه رئیس فرهنگستان و علی نصیریان از زحمات علی منتظری، رئیس پیشین گروه نمایش و ادبیات نمایشی قدردانی و تشکر کردند. علی نصیریان که عضو گروه تخصصی نمایش و ادبیات نمایشی بود اواخر آذرماه سال گذشته با پیشنهاد این گروه تخصصی و تصویب مجمع عمومی فرهنگستان هنر به عضویت پیوسته این فرهنگستان درآمد.
***
اگر غربی باشی ارجمندی و اگر افغان باشی فراموش شدهای
مجید مجیدی در سوگ شهادت دختران افغانستانی در حمله تروریستی به یک مدرسه در افغانستان متنی را منتشر کرد. به گزارش «وطنامروز»، این فیلمساز و سینماگر شناختهشده سینمای ایران نوشت:
«صدایی از شما بر نخاست
شمعی روشن نشد
پرچمی نیمه افراشته نشد
سازمانهای جهانی بیانیه ندادند
و هیچ سیاستپیشهای نخروشید
و هیچ هشتگی به راه نیفتاد
به قرن بیستویکم خوش آمدید با شعارهای رنگارنگ و با شعورهای کمرنگ
به قرنی که رنگ خون انسانها فرق دارد و آدمیان بر اساس ملیت و آیینشان ارزشگذاری میشوند.
اگر غربی باشی ارجمندی و اگر افغان باشی فراموششدهای و اگر شیعه و مسلمان باشی کسی نگران خون بر زمین ریختهات نمیشود.
متاسفم که در زمانهای زندگی میکنم که عدالت واژه بیمعنای این عصر بیهودگی است.
گاهی آرزو میکنم چه میشد در زمانه ما هم کسی چون علی(ع) بود که چنان نگران ربودن خلخال از پای بانویی حتی غیرمسلمان میشد که مرگ را سزاوار میدید.
کاش میمردیم و مرگ عدالت و انسانیت را نمیدیدیم و چنین سکوت نکبتبار را در شهادت غمبار دهها دختر مظلوم قوم هزاره افغان شاهد نبودیم».
ارسال به دوستان
رویداد تابستانی «برلیناله» حضوری برگزار میشود
رویداد تابستانی «جشنواره بینالمللی فیلم برلین» ماه آینده، زیر سایه سنگین کرونا، به صورت حضوری در فضای باز برگزار میشود. به گزارش «وطنامروز»، متولیان جشنواره بینالمللی فیلم برلین تایید کردند برنامه تابستانی ویژه این جشنواره منحصرا در فضای باز برگزار میشود. این تصمیم با گذشت کمتر از یک ماه از آن اعلام شد که مسؤولان برگزاری این رویداد بزرگ سینمایی اذعان کردند با توجه به آمار نگرانکننده ابتلا به کرونا در آلمان، تدارک این رویداد از آن چیزی که انتظار داشتند چالشبرانگیزتر است. از همین رو اعلام تصمیم نهایی درباره برگزاری حضوری این رویداد به ماه مه (اردیبهشت) موکول شد و حالا خبرهای خوبی برای صنعت جهانی سینما به گوش میرسد؛ بنا بر تصمیم متولیان برلیناله رویداد تابستانی این جشنواره از ۹ تا ۲۰ ژوئن (۱۹ تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۰) در ۱۶ سینمای روباز در سطح شهر برلین برگزار میشود.
ارسال به دوستان
در آیین رونمایی از سریال «صبح آخرین روز» مطرح شد
پرداختن به زندگی شهدا از سختترین کارهاست
آیین رونمایی از سریال «صبح آخرین روز» روایتگر زندگی دانشمند هستهای شهید مجید شهریاری، با حضور خانواده آن دانشمند شهید برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، در آستانه پخش سریال «صبح آخرین روز» از شبکه ۲ سیما و شبکه شما، آیین رونمایی از این سریال با حضور سیدعباس فاطمی رئیس مرکز سیمای استانها، بهجت قاسمی عضو هیات علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی و همسر شهید شهریاری، حسین تبریزی کارگردان و مصطفی علمیفرد تهیهکننده این سریال و برخی بازیگران مجموعه در ارتباط تصویری با صداوسیمای مرکز زنجان برگزار شد. در ابتدای مراسم سیدعباس فاطمی، رئیس مرکز سیمای استانها در سخنانی عنوان کرد: این سریال کاری بسیار سنگین در شرایط سخت بود، گروه سازنده یک سال به صورت پیوسته در شرایط دشوار ناشی از محدودیتهای کرونا کار کردند و تمام تلاش تیم تولید این بود که عوامل و بازیگران گرفتار بیماری نشوند. وی افزود: پرداختن به زندگی شخصیتها و شهدای معاصر یکی از سختترین کارها در صداوسیماست، زیرا نمیتوانیم همه فعالیتهای این چهرههای ماندگار را به تصویر بکشیم.
* توسعه فضای فرهنگی کشور با ساخت آثاری درباره تاریخ ملت
بهجت قاسمی، عضو هیات علمی دانشکده هستهای دانشگاه شهید بهشتی و همسر شهید مجید شهریاری نیز طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: بابت همتی که معاونت امور استانها و صداوسیمای زنجان داشتند تا این پروژه به سرانجام برسد از همه آنها تشکر میکنم. وی افزود: به یقین فضای فرهنگی کشور با ساخت آثاری درباره تاریخ ملت ایران توسعه مییابد و هیچ اثر هنری مانند فیلم و سریال برای مخاطب بیشتر، قادر به تاثیرگذاری در چنین سطحی نیست.
همسر شهید شهریاری ادامه داد: باید به فال نیک بگیریم که تهیهکننده این سریال که خود اهل زنجان و از خانواده شهداست، ساخت این سریال را به عهده گرفت. وی تاکید کرد: زندگی من و شهید شهریاری آمیختهای از کلماتی مانند علم و معرفت و ادب و ایمان و تواضع و گسترهای از عشق بود و خوشحالم در زندگی کسی بودم که با شهادت و به شیرینی از جمع ما رفت، هر چند نبود او برایم بسیار سخت است.
* احساس حضور شهید در تمام مدت فیلمبرداری
سپیده خداوردی، بازیگر نقش همسر شهید شهریاری در سریال هم در این نشست گفت: مطمئنم شهید شهریاری اینجا حضور دارند، زیرا در کل مدت فیلمبرداری حضور و حمایتهای او را حس میکردیم. وی ادامه داد: خوشحالم که امروز توفیق دیدار با همسر شهید شهریاری را دارم و همچنین از تهیهکننده و کارگردان مجموعه هم کمال تشکر را دارم، چراکه با درایت، حمایت و نگاه حسین تبریزی و مصطفی علمیفرد تلاش کردم بخشی از گذشت و ایمان و عشق همسر شهید را به نمایش بگذارم و همچنین تلاش خود را کردیم که لحظات مختلف زندگی این شهید برای مخاطب باورپذیر باشد.
* همراهی مادر و همسر شهید با عوامل مجموعه
مصطفی علمیفرد، تهیهکننده سریال «صبح آخرین روز» هم در این مراسم گفت: همسر شهید شهریاری به من میگفت اگر با پخش سریال حتی یک یا ۲ جوان ترغیب شوند که در زمینه انرژی هستهای فعالیت کنند سریال پیام خود را رسانده است.
مادر شهید مجید شهریاری نیز در این مراسم و در ارتباط ویدئوکنفرانسی عنوان کرد: از صداوسیما، از بنیاد شهید استان زنجان و همه دوستان تشکر میکنم. امیدوارم این سریال بسیار روی جوانان اثر بگذارد.
ارسال به دوستان
بحران جایزه بزرگ تمامی ندارد
انبیسی، گلدن گلوب را پخش نمیکند
پس از جنجال به پا شده درباره گلدن گلوب، شبکه انبیسی اعلام کرد مراسم ۲۰۲۲ را روی آنتن نمیبرد؛ از طرفی تام کروز در اعتراض به این مراسم ۳ جایزه گلدن گلوبش را پس داد.
به گزارش «وطنامروز»، انبیسی اعلام کرد مراسم گلدن گلوب ۲۰۲۲ را روی آنتن نمیبرد. این شبکه تلویزیونی با انتشار بیانیهای این خبر را اعلام کرد. به این ترتیب انجمن مطبوعات خارجی هالیوود باید تصمیم بگیرد که برای سال آینده بدون شریک پخش خود کارش را ادامه میدهد یا با سرعت بیشتری سعی میکند تا تغییراتی را که از سوی صنعت سینما طلب شده، عملی کند.
جوایز گلدن گلوب در چند ماه اخیر زیر بمباران انتقادها بود و گفته شده این جایزه پرآوازه اکنون دارد از سوی گروهی کوچک، بدون توجه به تنوع سلایق مختلف از جمله کمبود اعضای سیاهپوست اهدا میشود. در هفته اخیر گلدنگلوب خبرهایی مبنی بر تغییرات داده اما سازوکاری برای عملی کردن این اصلاحات تعیین نکرده است. بیانیه انبیسی زمانی منتشر شد که چند تن از بازیگران سرشناس نیز اعلام کردند زمان اصلاح فرارسیده و شبکههای آنلاین مانند نتفلیکس و آمازون نیز اعلام کردند تا انجام تغییرات با گلدن گلوب همکاری نمیکنند. در ادامه این اعتراضات، تام کروز نیز ۳ جایزه گلدن گلوبش را پس داد. وی برای فیلمهای «متولد چهارم جولای»، «مگنولیا» و «جری مگوایر» برنده گلدن گلوب شده بود.
این بالاترین اعتراضی است که در ماههای اخیر از سوی یک بازیگر انجام میشود. پیش از وی اسکارلت یوهانسون و مارک رافلو اعتراض خود را نسبت به سازماندهندگان این جوایز ابراز کرده و از صنعت سینما خواسته بودند حمایت خود را تا زمان تغییر از این جوایز دریغ کنند.
***
ادامه فیلمبرداری وسترن جدید اسکورسیزی
لئوناردو دیکاپریو در صفحه اجتماعی خود نخستین تصویر از فیلم «قاتلان ماه کامل» را منتشر کرد. به گزارش «وطنامروز»، این فیلم که هماکنون در مرحله فیلمبرداری قرار دارد، براساس کتاب پرفروش و غیرداستانی نوشته «دیوید گرن» ساخته میشود و داستان آن درباره مجموعه قتلهایی است که در دهه ۱۹۲۰ میلادی در اوکلاهاما روی داد؛ زمانی که سرخپوستان منطقه اوسیج در زیرزمینهای خود نفت کشف کردند و سپس تکبهتک کشته شدند و با افزایش آمار قتلها، سازمان تازهتاسیس افبیآی پرونده را در دست گرفت و یکی از هولناکترین جنایتهای سازمانیافته تاریخ آمریکا افشا شد. در این فیلم دی کاپریو در نقش «ارنست برکهات» بازی میکند که خواهرزاده یک دامدار قدرتمند به نام «ویلیام هیل» با نقشآفرینی رابرت دنیرو است. در عکس منتشرشده توسط دی کاپریو او در کنار «لیلی گلداستون» دیده میشود که در فیلم در نقش همسرش بازی میکند. اریک راث، نویسنده برنده اسکار فیلمهای «فارست گامپ» و «مورد عجیب بنجامین باتن»که نگارش فیلمنامه اقتباسی «قاتلان ماه کامل» را براساس رمان نوشته «دیوید گرن» برعهده داشته، پیشتر گفته بود: «اسکورسیزی قصد دارد فیلمی بسازد که احتمالا آخرین وسترنی باشد که با این سبک و سیاق ساخته میشود و این فیلم شبیه هیچ یک از فیلمهایی نیست که تاکنون دیدهایم».
ارسال به دوستان
انیمیشن «گنج اژدها» در ویترین «انسی»
اشکان رهگذر، کارگردان انیمیشن سینمایی «گنج اژدها» به بهانه پذیرفته شدن این انیمیشن ایرانی در جشنواره «انسی» فرانسه، توضیحاتی درباره تجربه ساخت این اثر ارائه کرد. به گزارش «وطنامروز»، «گنج اژدها» دومین انیمیشن سینمایی به کارگردانی اشکان رهگذر پس از «آخرین داستان» است که در استودیو هورخش تولید میشود. این انیمیشن سینمایی بتازگی در بخش میفا پیچز جشنواره بینالمللی انسی ۲۰۲۱ پذیرفته شد و تنها نماینده سینمای انیمیشن ایران در این بخش است. در این دوره از میفا پیچز ۴۳۳ انیمیشن از سراسر دنیا خواستار حضور در این بخش بودند که تنها ۳۶ کار واجد شرایط حضور در این بخش شناخته شدند و از این میان ۸ انیمیشن سینمایی از کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان، مکزیک و... حضور دارند. کارگردان انیمیشن سینمایی «گنج اژدها» در گفتوگو با مهر درباره ویژگیهای این انیمیشن سینمایی و اهمیت حضورش در جشنواره انسی گفت: ما در این انیمیشن این بار سراغ فضای حماسی نرفتیم. البته ادبیات کهن همیشه برایم جذاب بوده است ولی فکر کردم با توجه به اینکه میخواهم فیلم دیگری بسازم، بهتر است فضای جدیدی را تجربه کنم و سراغ یکی دیگر از دغدغههایم بروم؛ دغدغهای که من و برادرم، آرمان که در این کار تهیهکننده است، هر دو درگیر آن هستیم؛ محیطزیست. وی افزود: سوژه «گنج اژدها» زمانی شکل گرفت که مادربزرگ من داستانی را برایم تعریف کرد. مادربزرگم در روستایی به نام «سرشک» در شهر نطنز زندگی میکند؛ از شهرهای کویری ایران که در آنجا خشکسالی در حال حاضر مسالهای جدی است و قناتها نقش بسیاری مهمی در زندگی مردم و محیطزیست آنجا ایفا میکنند اما متأسفانه این قناتها که هزاران سال از ساخت آنها میگذرد، در حال از بین رفتن هستند. زمانی که بچه بودم مادربزرگم برای من قصه فولکلوری درباره علت قطع شدن آب در آن منطقه میگفت که بسیار جذاب بود؛ قصهای درباره یک اژدها و گنج. این قصه نخستین منبع الهامبخش من برای نوشتن فیلمنامه «گنج اژدها» بود که توسعه پیدا کرد. وی با اشاره به اینکه تهیهکنندهای از کانادا در فرآیند ساخت این اثر او را همراهی میکند، بیان کرد: علیرضا کبیری به نمایندگی از شرکت میستیک هوس کانادا در این پروژه با ما همکاری دارد. ما در مجموعه هورخش همیشه سعی کردهایم در کارهایمان نگاه جهانی داشته باشیم و از سال ۲۰۱۳ که نخستین حضور ما بهواسطه انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» در بازارهای جهانی فیلم بود، همیشه تلاش کردهایم از ظرفیتها و منابعی که در فضای بینالمللی وجود دارد، استفاده کنیم. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|