|
اجرای مجدد طرح ترافیک در پایتخت
بر اساس اعلام معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، اجرای مجدد طرح ترافیک در تهران از روز شنبه (۲۵ اردیبهشت) از سر گرفته شد. به گزارش « وطنامروز»، سیدمناف هاشمی پیش از این اعلام کرده بود لغو طرح ترافیک در تهران تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت. او گفته لغو و تعطیلی طرح ترافیک تاثیر چندانی بر کاهش مسافر در حوزه مترو و اتوبوس نداشته است.
ارسال به دوستان
روحانی: در موج چهارم از پیک قطعا عبور کردهایم و در مسیر شرایط نزولی هستیم
کرونا در سراشیبی سقوط
طی 24 ساعت ۲۰۰ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۶ هزار و ۶۳۳ نفر رسید
گروه اجتماعی: روند میزان ابتلا و مرگومیر ناشی از کرونا سیر نزولی به خود گرفته و حکایت از آن دارد که موج مرگبار چهارم کرونا با تمام شدت و حدت خود در حال ضعیف شدن است؛ ضعفی که نمیتواند به عنوان نقطه اتکا به حساب آید چرا که با توجه به شیوع کرونای هندی در جوار ایران و شناسایی مواردی از این بیماری در کشور، شرایط بسیار شکننده است، به نحوی که وزارت بهداشت همچنان تاکید دارد در صورت رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی موج پنجم کرونا با سرعت و شدت بیشتری کشور را فرا خواهد گرفت. در همین رابطه معاون درمان ستاد مقابله با کرونای شهر تهران گفت: بار بیماری در تهران بالاست و روزانه بیش از 1000 مورد بستری و 85 فوتی داریم. در شرایطی هستیم که نمیتوانیم بگوییم همه چیز خوب شده است. نادر توکلی با اعلام اینکه طی روزهای اخیر حدود 15 درصد نسبت به قله پیک کاهش آمار داشتهایم، گفت: اگر یکباره تمام پروتکلها را رها کنیم اصلا شرایط خوبی نخواهیم داشت، چون شرایط بشدت شکننده است. وی افزود: خوشبختانه 40 درصد کاهش در مراجعه بیماران سرپایی داریم. با توجه به اینکه معیار ما برای پیشبینی روند بیماری تعداد مراجعه بیماران سرپایی به مراکز درمانی است شرایط مقداری امیدوارکننده است. بر اساس پیشبینیها تا ۲ هفته آینده این شرایط ادامه دارد. معاون درمان ستاد مقابله با کرونای شهر تهران تاکید کرد: حدود 76 درصد مرگومیر به افراد بالای 60 سال تعلق دارد و واکسیناسیون میتواند موجب کاهش مرگومیر شود. واکسیناسیون میتواند از ابتلای مجدد تا حد زیادی جلوگیری کند و همینطور موجب میشود کشندگی ویروس تا حد زیادی کاهش یابد و مبتلایان به نوع شدید بیماری دچار نشوند.
* مسؤولان هنوز واکسن نزدهاند
خطر گسترس دوباره ویروس کرونا در کشور جدی است و شرایط در این زمینه همچنان شکننده است. بر همین اساس توجه بیش از پیش به رعایت پروتکلهای بهداشتی باید در دستور کار باشد.
در همین ارتباط، حسن روحانی، رئیسجمهور در جلسه روز گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: همیشه باید ۲ بال ملت و دولت با هم حرکت کنند تا به نقطه مطلوب برسیم. مردم آگاه هستند که شیوع این ویروس طولانی شده و تا آخر سال هم دست از سرمان برنمیدارد. وی ادامه داد: این ویروس هست و در حال جهش است و با اسمهای مختلف جهش میکند. همچنان دارویی قطعی برای این ویروس وجود ندارد و تنها راهحل امروز همان رعایت پروتکلهاست.
در حالی که هنوز میزان واکسیناسیون عمومی در کشور به رقم مطلوبی نرسیده و خبرها حکایت از ورود واکسن ایرانی همزمان تا پایان خرداد دارد، حسن روحانی کوتاه شدن زمان ورود واکسن برای مقابله با ویروس کرونا را مناسب ارزیابی کرد و گفت: همه آن کشورهایی که تا ۶۰ الی ۷۰ درصد جمعیتشان را واکسن زدهاند، زنجیره انتقال را قطع کردهاند. وی گفت: نیاز به واکسن با تعداد واکسنی که در دنیا وجود دارد یکی نیست؛ میلیون در مقابل میلیارد است. فقط ۵ الی ۶ کشور هستند که توانستند تعداد مناسبی از جمعیتشان را واکسینه کنند. روحانی خطاب به کسانی که عقیده داشتند به مسؤولان واکسن تزریق شده است، گفت: من با صداقت به مردم عرض میکنم بنده هم که رئیسجمهور هستم هنوز واکسن نزدهام. ما هم در دولت عین خود مردم بر اساس سن واکسن تزریق میکنیم. من مسؤول سطح بالایی را نمیشناسم که خارج از سند واکسیناسیون واکسن زده باشد. وی یادآور شد: مردم عزیز ما این را بدانند ولو اینکه سلامت مسؤولی به خطر بیفتد و آثارش از نظر سیاسی و اجتماعی زیاد باشد ما کاملا در چارچوب مقررات هستیم و همه مسؤولان مقررات را مراعات کردهاند و بر مبنای مقررات عمل میشود.
روحانی با اشاره به گزارشهایی که دیروز در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح شد، گفت: خوشبختانه همه استانها روند کاهشی و نزولیشان هم در میزان ابتلا و هم در میزان فوت بیماران شروع شده است. مردم در کنار روزه، پروتکلها را رعایت کردند، در مغازه و بازار را بستند و از سفر صرف نظر کردند. همه اینها دست به دست هم داد و در کنار اقدامات کادر پرتلاش درمان کمک کرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه شاهد شرایط بهتری هستیم، خاطرنشان کرد: شاید این تعبیر را بتوانیم بکنیم که در موج چهارم از پیک قطعا عبور کردهایم و در مسیر شرایط نزولی هستیم، البته این به معنای تمام شدن موضوع نیست، بلکه در مسیری قرار گرفتهایم که با یاری هم میتوانیم زودتر از پیک چهارم خلاص شویم. باید تلاش ما سریعتر کردن روند کاهش بیماری باشد. باید تلاش کنیم به سمت پیک جدیدی حرکت نکنیم. وی خاطرنشان کرد: ممکن است واکسنهای جدیدی در آینده به بازار بیاید که تاثیر بیشتر و قیمت مناسبتری داشته باشد. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه در کشور ما شرایط به گونهای نیست که واکسن برای همه به اندازه کافی در اختیار باشد، گفت: اگر امروز برای ۶۰ میلیون نفر، ۱۲۰ میلیون دوز در اختیار داشتیم، در شرایط بهتری بودیم و روزانه میتوانستیم ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر را واکسینه کنیم تا زنجیره قطع شود اما تعداد واکسن محدود است و به همین خاطر مجبور شدیم سراغ افرادی برویم که بیشتر در خطر هستند.
* تنها ۳ شهرستان در وضعیت قرمز
نقشه رنگبندی کرونا در روزهای نزولی آمار ابتلا به بیماری در کشور حکایت از آن دارد که شهرستانهای قرمز به ۳ مورد کاهش یافته است. بر این اساس تنها ۳ شهرستان کشور از جمله سلماس (آذربایجان غربی)، قلعهگنج (کرمان) و پارسیان (هرمزگان) در وضعیت قرمز قرار دارند. در حال حاضر ۳ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۶۲ شهرستان در وضعیت نارنجی و 183 شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهرستانی آبی نیست.
* آغاز واکسیناسیون ۷۵ سالهها
با پایان یافتن واکسیناسیون کادر درمان و همچنین اتمام انجام عملیات واکسیناسیون افراد بالای 80 سال، واکسیناسیون افراد 75 سال به بالا نیز از 25 اردیبهشت (دیروز) آغاز شد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به کاهش تعداد شهرهای قرمز گفت: در ایام تعطیلات عید سعید فطر شاهد کاهش سفرها بودیم و ۱۶ درصد نسبت به سال قبل در همین ایام کاهش تردد داشتیم. دکتر علیرضا رئیسی دیروز در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از مردم برای رعایت پروتکلها در ماه رمضان، شبهای احیا و نماز عید سعید فطر ممنونیم. امروز در جلسه مروری بر وضعیت بیماری در سطح دنیا و کشور داشتیم، متاسفانه همچنان کشور هندوستان میزان ابتلا و مرگ بالایی دارد و دردسر زیادی دارند. این ویروس جهشیافته هندی توانسته مانند ویروس جهشیافته انگلیسی تاختوتاز کند و ضرورت دارد ما بیشتر هوشیار باشیم و پروتکلها را رعایت کنیم تا مبادا گرفتار این ویروس شویم. وی افزود: مواردی که از ویروس جهشیافته در کشور پیدا شده، تحت کنترل است و استانهای جنوبی و شرقی باید بیشتر رعایت کنند. استان سیستانوبلوچستان، بوشهر و هرمزگان باید بشدت رعایت کنند که تاکنون در این زمینه اقدامات خوب و به موقعی داشتند. رئیسی افزود: واکسیناسیون فاز اول که شامل کادر بهداشت و درمان بود، به پایان رسید و فاز دوم را آغاز کردیم و بخوبی رو به پایان است. از امروز (شنبه 25 اردیبهشت) واکسیناسیون افراد ۷۵ سال به بالا آغاز میشود و محموله جدید واکسن هم فردا صبح (یکشنبه 26 اردیبهشت) به دستمان میرسد و بلافاصله توزیع خواهد شد. وی ادامه داد: برای گروه سنی ۷۵ سال به بالا واکسن به تعداد کافی خواهیم داشت و آنان واکسینه خواهند شد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: افراد بالای ۸۵ سال که هنوز واکسن دریافت نکردهاند، میتوانند براساس تماسی که با آنان برقرار میشود و بر اساس ثبتنام صورت گرفته برای دریافت واکسن مراجعه کنند. هر گروه سنی که اعلام میشود نیازی به مراجعه حضوری برای ثبتنام نیست. اسامی افراد را در سامانهها داریم و با آنان تماس میگیریم یا پیامک میزنیم تا برای دریافت واکسن به ما مراجعه کنند. اگر در مدت زمان مشخص برای واکسیناسیون اقدام نکنند، سهمیه واکسن هیچ کس نمیسوزد و نگران این موضوع نباشد. وی افزود: زمانی که اعلام میکنیم چه گروه سنی به ما مراجعه کنند، اگر به فردی پیامک ارسال نشد یا با او تماس نگرفتیم فرد پس از یک هفته با مراجعه به سایت salamat.gov.ir اقدام به ثبتنام کند و شماره تلفن در دسترس و کد ملی فرد متقاضی را اعلام کند تا همکاران من ظرف ۴۸ ساعت با آنها تماس بگیرند، بر همین اساس هیچگونه نیازی به مراجعه حضوری نیست.
رئیسی درباره کسانی که نقض قرنطینه میکنند، اظهار کرد: قرار شد برای این افراد جریمه سنگینی در نظر گرفته شود زیرا فرد کرونا مثبتی که قرنطینه را رعایت نمیکند میتواند خیلی از افراد را آلوده کند. وی با بیان اینکه روند بیماری به شکل کلی در کشور نزولی است، تصریح کرد: همه استانها روند نزولی را آغاز کردهاند اما ۲ یا ۳ استان هنوز نیاز به مراقبت بیشتری دارند. استانهای آذربایجان شرقی، هرمزگان و سیستانوبلوچستان نیاز به دقت و رعایت بیشتری دارند. به گفته وی، خوشبختانه روند ورودی بیمارستانی و حوزه سرپایی کاهشی شده است. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: امروز (دیروز شنبه) روز پایانی ثبتنام داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری است و از همه کاندیداها و طرفداران آنان خواهش میکنم ضمن برگزاری انتخابات پرشور، مراقب شیوع و انتقال بیماری باشند. هرگونه تجمع کنترل نشده در فضای بسته و با تراکم بالا، بدون ماسک و تهویه باعث شیوع بیماری میشود و تا حد امکان باید از فضای باز استفاده و از برگزاری تجمعات جلوگیری کنیم و از فضای مجازی و صداوسیما برای تبلیغات بهره ببریم. کشور در شرایط نسبتا پایداری قرار گرفته است و خدایی نکرده نباید این آرامش بهم بخورد یا موج بیماری شکل بگیرد.
* 200 خانواده دیگر عزادار شدند
بر اساس آمار، تاکنون بیش از ۲ میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است اما با این وجود هنوز میزان آمار متوفیان کرونا روی رقم 200 متوقف مانده است. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون یک میلیون و ۷۵۶ هزار و ۹۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۳۵۲ هزار و ۶۲۶ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۲ میلیون و ۱۰۸ هزار و ۷۲۱ دوز رسیده است. طی روزهای جمعه 24 اردیبهشت و شنبه 25 اردیبهشت و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷۷۲۳ هزار بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۱۲۸۲ نفر از آنان بستری شدند تا بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به رقم ۲ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۸۷۵ نفر برسد. متاسفانه در طول 24 ساعت، ۲۰۰ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۶ هزار و ۶۳۳ نفر رسید. این در حالی است که خوشبختانه تاکنون ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار و ۸۵۱ نفر از بیماران، بهبود یافتهاند. بر اساس آمار، ۵۳۹۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
حذف ۳۰ درصد محتوای کتب درسی در امتحانات نهایی و کنکور
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی درباره امتحانات و حذفیات کتب درسی توضیح داد و گفت: ۳۰ درصد محتوای کتب درسی حذف شده که برای ۲ پایه نهم و دوازدهم که امتحان هماهنگ و نهایی دارند از این حذفیات سوال طرح نمیشود و تصمیم در این مورد قطعی است. حسن ملکی گفت: برای تسهیل شرایط و متناسبسازی زمان آموزش و محتواهای درسی حدود ۳۰ درصد از محتوای هر یک از کتابهای درسی را به عنوان مطالعه آزاد تعیین کردیم. مطالعه آزاد به این معناست که هر دانشآموزی علاقهمند باشد میتواند به صورت اختیاری مطالعه کند و اگر هم مطالعه نکند یا فرصت نداشته و مایل نباشد، از آن بخشها در امتحانات سوال مطرح نمیشود. این حذفیات را به استانها هم اعلام کردهایم؛ هدف این کار این بود که یک تناسب ایجاد کنیم. وی افزود: کاهش حجم کتب نوعی انعطاف است و اگر این کار را نمیکردیم پیامدها و آثار دیگری به همراه داشت. در واقع با این کار نظام تعلیم و تربیت خواست خودش را با شرایط سازگار کرده و اندکی منعطف کند تا قدری از مشکلات دانشآموزان و خانوادهها بکاهد. ملکی در پاسخ به اینکه آیا در 3-2 سال آینده با نسلی که ممکن است دچار افت تحصیلی شود، روبهرو نمیشویم و چطور باید این ۳۰ درصد را جبران کرد؟ گفت: اندکی افت به طور طبیعی وجود دارد و باید این واقعیت را پذیرفت. برای آغاز سال تحصیلی آتی صحبتهای اولیه شده اما هنوز قطعی نشده، ممکن است برنامهریزی شود که در ابتدای سال تحصیلی معلمان یک مروری به مطالب سال قبل داشته باشند. وی درباره اینکه آیا این ۳۰ درصد در کنکور هم لحاظ میشود؟ عنوان کرد: این حذفیات برای پایه دوازدهم هم شامل امتحانات نهایی و هم شامل کنکور میشود. این ۳۰ درصد برای ۲ پایه نهم و دوازدهم که امتحان هماهنگ و نهایی دارند، حذف شده و در واقع از این حذفیات سوال طرح نمیشود و تصمیم در این زمینه قطعی است. برای بقیه پایهها مثلا دهم، یازدهم و... از اختیارات استانهاست؛ شرایط استانها متفاوت بود و نمیشد نسخه واحدی تجویز کرد.
***
اهدای ۵۰۰۰ بسته معیشتی و فرهنگی به خانواده دانشآموزان کمبضاعت تهرانی
همزمان با عید سعید فطر ۵۰۰۰ بسته معیشتی در۷۵۰ مدرسه تهران به خانوادههای کمبرخوردار دانشآموزان اهدا شد. مسؤول قرارگاه جهادی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در آیین اهدای این بستهها گفت: با کمک اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان، بیش از ۵۰۰۰ بسته معیشتی و فرهنگی در ۷۵۰ مدرسه استان تهران بین خانوادههای کمبرخوردار دانشآموزان توزیع شد. میثم نعمتی افزود: این بستهها شامل برنج، روغن، رب گوجهفرنگی، ماکارونی، حبوبات و همچنین بستههای پروتئینی گوشت قرمز و سفید است. به علاوه در این بستهها کالاهای فرهنگی هم قرار گرفته است. وی افزود: بنیاد احسان وابسته به ستاد اجرایی، رزمایشهای متعددی را تحت عنوان رزمایش همدلی و احسان برگزار کرده که در ۵ مرحله از این رزمایش هر بار یک میلیون بسته توسط گروههای مردمی، خیریهها و گروههای جهادی در مناطق محروم کشور توزیع شده است. وی خاطرنشان کرد: ۱۶ هزار گروه جهادی در امر توزیع این بستهها مشارکت دارند و بازوی اجرایی بنیاد احسان در امر خدمترسانی به مردم هستند. سمیعی، مسؤول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی شهر تهران نیز در این مراسم گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در تمام بحرانها در کنار مردم بوده است. همچنین امروز در کنار کمکهای ستاد اجرایی، بیش از یک میلیارد ریال نیز توسط دانشآموزان برای کمک به خانوادههای کمبرخوردار دانشآموزان جمعآوری شد.
***
مرگ ۵ نفر در پی سقوط خودرو از اتوبان شهید بابایی تهران
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از جان باختن ۵ نفر در پی حادثه مرگبار در بزرگراه شهید یاسینی خبر داد. سیدجلال ملکی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ساعت ٢٣:٠٧ دقیقه روز جمعه ٢۴ اردیبهشت یک مورد حادثه خودرویی در بزرگراه شهید یاسینی، زیر پل شهید بابایی به سامانه ١٢۵ سازمان آتشنشانی تهران اطلاع داده شد. آتشنشانان پس از حضور در محل مشاهده کردند یک دستگاه خودروی پژو ٢٠۶ اسدی در حاشیه جاده داخل کانال آبی که خشک بود واژگون شده است. خودرو کاملا له شده بود. وی با بیان اینکه ۵ نفر داخل خودرو محبوس شده بودند، اظهار کرد: ظاهر امر نشان میداد این خودرو در مسیر بزرگراه شهید بابایی تردد میکرده که به دلایل نامشخصی پس از برخورد با گاردریلهای کناری بزرگراه به پایین و حاشیه جاده شهید یاسینی سقوط کرده است. وی ادامه داد: آتشنشانان عملیات را آغاز و سرنشینان را که ۴ مرد و یک خانم بودند خارج کردند. بر اساس شواهد، این افراد حدودا ٣٠ تا ۴٠ سال سن داشتند که به تأیید عوامل اورژانس مشخص شد هر ۵ نفر بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست دادهاند.
***
جریمه ۳۷۱ هزار وسیله نقلیه در تعطیلات عید فطر
رئیس پلیس راهور ناجا از اعمال قانون ۳۷۱ هزار وسیله نقلیه در تعطیلات عید سعید فطر خبر داد. به گزارش فارس، سردار سیدکمال هادیانفر درباره آخرین آمار سفر در تعطیلات عید فطر اظهار داشت: با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر محدودیت و ممنوعیت سفر از ساعت 14 بیستویکم اردیبهشت، پلیس راهنمایی و رانندگی با بهرهگیری از 1291 دستگاه دوربین ثبت تخلف و همچنین استقرار نیرو در 2693 نقطه به همراه عوامل انتظامی اقدام به اعمال قانون برای برخورد با متخلفان کرد. وی گفت: در این طرح ۴ روزه در مجموع تعداد 371 هزار و 413 وسیله نقلیه اعمال قانون شدند. رئیس پلیس راهور ناجا افزود: میزان تردد در این بازه زمانی نسبت به تعطیلات سعید فطر سال 1399 به میزان 22درصد و نسبت به ایام عید فطر سال 1398، 40 درصد کاهش داشته است. وی اعلام کرد: این میزان نسبت به ایام تعطیلات نوروز امسال که سفر بلامانع اعلام شده بود، 61 درصد کاهش داشت.
ارسال به دوستان
شهرفروشی در دوره پنجم مدیریت شهری !
با آنکه مدیران شهری دوره پنجم مدعی هستند در این دوره شهرفروشی نشده و عملکرد مدیریت شهری نیز بسیار شفاف است اما گویا واقعیت چیز دیگری است، چرا که هم شهرفروشی رخ داده و هم کارنامه مدیریت شهری در این دوره غیرشفاف است. معاون محمدباقر قالیباف در زمان شهرداری تهران در این باره میگوید در دوره پنجم مدیریت شهری، جذب دستیار مدیران در شهرداری با هیچ منطق علمی در حوزه منابع انسانی منطبق نیست؛ اینکه افراد صفر کیلومتر را که فقط در مصاحبه علمی برنده شدند، ببرید در صدر سازمان قرار دهید و بعد تعدادی نیروی متخصص را خانهنشین کرده و حتی اسامی افراد جذبشده را هم در سامانه شفافیت اعلام نمیکنید، با هیچ منطق علمی سازگار نیست. از طرفی در دوره فعلی مدیریت شهری نیروهایی جذب شهرداری شدند و تاکنون هم آمار رسمی و دقیقی از تعداد جذبشدگان و قراردادهای جدید و همچنین افرادی که از شهرداری خارج شده یا قراردادشان تمدید نشده منتشر نشده است.
جعفر تشکریهاشمی در گفتوگو با فارس با بیان اینکه مدیریت فعلی شهری مدعی شفافسازی است اما تاکنون اسامی جذبشدگان و ورودیهای جدید به شهرداری تهران، فیشهای حقوقی مدیران و اسامی افرادی که واکسن دریافت کردهاند، یا منتشر نشده یا به صورت نصفهونیمه در این باره اطلاعرسانی شده است، گفت: زمانی که به سایت شفافیت مراجعه میکنید، اصلا متوجه نخواهید شد داستان چیست، چرا که اطلاعات به صورت ناقص است. وی ادامه داد: شهرداری تهران بیش از 60 هزار پرسنل باتجربه، باسواد و متخصص دارد. پرسنل متخصص را خانهنشین و گوشهنشین کرده و نیروهای جدید را با حقوقهای نامتعارف و بدون سابقه کار به عنوان دستیار مدیر وارد شهرداری کردهاند.
تشکریهاشمی با بیان اینکه ارتقای نیروی انسانی باید به صورت پلکانی باشد، گفت: در دوره کنونی مدیریت شهری، افراد صفر کیلومتر را به عنوان دستیار مدیر جذب کردند، از آن سو برخی پرسنل و مدیران شهری را بهرغم تحصیلات عالی و تجارب مدیریتی ارزشمند، صرفا به جرم اینکه در زمان مدیریت قالیباف به عنوان شهردار تهران مدیر بودند، خانهنشین و گوشهنشین کردند.
وی افزود: قرار بود در مدل شفافیت هیچ چیز از مردم پنهان نشود، مثلا اسامی جذبشدگان و همچنین حقوق و دستمزد معاونان شهردار در سامانه شفافیت درج شود اما تا این لحظه این کار عملی نشده یا در صورت انجام مبهم است. البته همه میدانند که اینها ادعایی بیش نیست و بیشتر میخواهند فریبکاری کنند، اگر نه چنانچه شفافسازی بود باید تاکنون اسامی استخدامیهای 4 سال اخیر درج میشد. تشکریهاشمی در ادامه گفت: با توجه به اطلاعاتی که به من داده شده حدود 200 دستگاه اتوبوس بیآرتی در حال حاضر به خاطر نبود قطعات غیرفعال شدهاند و از آنها استفاده نمیشود. وی در پاسخ به اینکه مدیران فعلی معتقدند شهری بدهکار را تحویل گرفتند، در نتیجه نتوانستند خدمات ارائه دهند، گفت: بهتر است مدیران فعلی جسارت داشته و همه واقعیت را بگویند. ما حدود ۲۶ هزار میلیارد بدهی برای 12 سال با آن همه پروژه داشتیم. اگر آن اتفاقات آن زمان رخ نمیداد، الان شهر اینگونه نبود.
آقایان شورای شهر میگویند در حال حاضر ساخت هر کیلومتر مترو 1200 میلیارد تومان هزینه دارد. ما در دوره قبل هر کیلومتر مترو را حدود 200 میلیارد میساختیم، پس بهتر است مدیران فعلی قدردان مدیران قبلی باشند، چرا که در هر کیلومتر 1000 میلیارد تومان در هزینههای شهر صرفهجویی شده است. به عبارتی با ساخت 220 کیلومتر مترو در دوران قالیباف 220،000،000،000،000 تومان صرفهجویی شده که در همین یک قلم 8/5 برابر مبلغ بدهی، ارزش افزوده در شهر داشتهایم. صدها پروژه دیگر که همتراز و بلکه بیشتر برای شهر ارزش افزوده داشتهاند، بماند. هزینهها همیشه باید با درآمدها در کنار هم مقایسه شوند. بیان یک طرف این تراز مالی، درست مثل یکطرفه به قاضی رفتن است.
وی در پاسخ به اینکه مدیران فعلی تأکید دارند که بزرگترین مگاپروژه آنها شهرنفروشی است و معتقدند در دوره قبل شهرفروشی زیادی رخ داده است، تصریح کرد: شهرفروشی یک اصطلاح پوپولیستی و برای انحراف افکار عمومی است. صدور پروانه ساختمان بر اساس طرح جامع و تفصیلی نهتنها شهرفروشی نیست، بلکه حقوق حقه و قطعی شهروندان است. لابد کمتر صادر شدن پروانه در این چند سال اخیر را نتیجه سیاستهای شهریشان میدانند! اگر در این توهم هستند باید گفت دلیل کاهش صدور پروانه، تورم لجامگسیخته ناشی از بیتوجهی به اقتصاد مقاومتی، کوچ کردن سرمایهها به سمت سفتهبازی، افزایش بیرویه عوارض ساختوساز و کاهش قدرت خرید مردم بوده و هیچ ربطی به سبک بیمدیریتی ایشان ندارد. شاید اگر بخواهیم مصداق واقعی شهرفروشی را بیان کنیم، فروش سرمایههای شهر از جمله عمارت اقدسیه معروف به خانه شهرداران بود. چگونه و با چه منطقی این عمارت را که دهها سال به عنوان یکی از بناهای قدیمی شهر بود، فروختند و حتی گود کنار برج میلاد را هم فروختند. از آقایان فقط یک سوال ساده دارم. توضیح دهند عمارت اقدسیه را که یک نماد قدیمی است و معروف به خانه شهرداران بود به چه کسی و برای چه فروختهاند یا اینکه زمین کنار برج میلاد را که جزو طرحهای توسعهای بود برای چه فروختهاند؟ تشکریهاشمی ادامه داد: این مدیران حتی میخواستند میدان میوهترهبار میدان بهمن را هم بفروشند که البته با ورود نهادهای نظارتی این کار متوقف شد. باور کنید این اتفاقات در همین دوره رخ داده است. در این دوره درآمدها بالا بوده است و تقریبا با محاسبه سال 1400، در دوره فعلی درآمد شهرداری 120 هزار میلیارد تومان بوده است، این در حالی که است که کل درآمد 12 ساله قالیباف در شهرداری 118 هزار میلیارد تومان بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|