|
حمایت قهرمان آمریکایی پرورشاندام جهان از مردم فلسطین
قهرمان آمریکایی پرورشاندام جهان از مردم فلسطین حمایت کرد. «کای گرین» قهرمان آمریکایی پرورشاندام با نوشتن عبارت «آزادی فلسطین» در توئیتر خود، از مردم فلسطین در برابر رژیم غاصب صهیونیستی حمایت کرد و خواستار آزادی فلسطین شد. پیش از این برخی دیگر از چهرههای ورزشی همچون عبدالرشید سعداللهیف، قهرمان کشتی آزاد جهان و المپیک از روسیه و رضا کایالپ، عنواندار کشتی فرنگی جهان و المپیک از ترکیه نیز از مردم فلسطین حمایت کرده بودند.
ارسال به دوستان
به بهانه درگیریهای انتهای داربی پایتخت و واکنشهای غیراخلاقی بازیکنان و مربیان
علیه زیبایی
داربی نودوپنجم میان استقلال و پرسپولیس برخلاف تصوراتی که از قبل وجود داشت، نمایشی با کیفیت پایینتر از داربیهای قبل بود و بیشتر از بار فنی، این «بیاخلاقی» و «عصبانیت»ها بود که به چشم آمد. کیفیت فنی ۲ دیدار قبلی پرسپولیس و استقلال در لیگ برتر و جام حذفی که بدون حضور تماشاگران برگزار شد، این امیدواری را ایجاد کرد که دیدار سوم ۲ تیم نیز با توجه به تفکرات فرهاد مجیدی و یحیی گلمحمدی و وعدههایی که آنها داده بودند، جذاب، تهاجمی و پرگل باشد اما آنچه در پایان داربی نودوپنجم رقم خورد، خلاف این تصور را ثابت کرد. سرمربیان ۲ تیم در نشستهای خبری قبل از بازی تاکید داشتند به دنبال ارائه فوتبال تهاجمی و رسیدن به پیروزی در این دیدار هستند. همین امر هواداران را امیدوار کرد شاهد دیداری جذاب و تماشایی با موقعیتهای گل پرتعداد باشند اما در طول ۹۰ دقیقه ۲ تیم نتوانستند به اندازه انگشتان یک دست هم موقعیت مطلوب گلزنی ایجاد کنند و هر چند بازی سرعتی و تهاجمی بود اما تماشایی و پرخطر نبود. در حالی که هنوز دقایق زیادی از بازی نگذشته بود و برخورد زیادی بین بازیکنان شکل نگرفته بود، سیاوش یزدانی در صحنهای که با شهریار مغانلو برخورد کرد - و این صحنه بارها در طول بازی تکرار شد- چهره عصبانی و خشنش نشان میداد برای از کار انداختن مهاجم سرخپوشان برنامهای غیر از مسائل فنی دارد. تکرار این صحنه در طول بازی نشان داد یا خود یزدانی تصمیم به «روی اعصاب» رفتن مهاجم حریف گرفته یا یکی از توصیههای کادر فنی استقلال برای از کار انداختن مهاجم پرسپولیس است. آنچه در تصاویر مشخص بود خشونت مدافعان استقلال بویژه سیاوش یزدانی هنگام برخورد با مهاجمان پرسپولیس بود. مدافعان استقلال به دنبال مهار فنی مهاجمان حریف نبودند و از همان دقایق اول دنبال عصبانی کردن مغانلو و خارج کردن او از بازی بودند. هر چند این حربه کارگر نیفتاد و مغانلو روی گل پرسپولیس تاثیرگذارترین فرد بود.
* درگیری فنی و فیزیکی در اولویت
هر چند انتظار میرفت بازیکنان ۲ تیم که بدون حضور تماشاگران روبهروی هم قرار میگرفتند به دور از هر گونه تنش و درگیری فقط به فکر ارائه فوتبال زیبا باشند اما متاسفانه در اکثر برخوردهایی که شکل میگرفت، بازیکنان عصبانی و پرخاشگر بودند و صحنههایی را ایجاد کردند که باعث تنش در بازی شد. سرخابیها در این بازی تا توانستند سر داور فریاد زدند و الفاظی را در طول بازی به کار بردند که از میکروفنهای کنار زمین براحتی شنیده میشد و باعث تاسف شنوندهها شد!
* استقلالیها علیه خودشان
بازیکنان استقلال که در لیگ قهرمانان آسیا با آرامش بالایی به میدان رفتند و همین آرامش باعث شد نمایش قابل قبولی داشته باشند و در نهایت راهی مرحله بعدی این مسابقات شوند، در داربی نودوپنجم از همان ابتدای بازی این آرامش را نداشتند و آشفتگی بالایی در رفتار آنها دیده میشد. همین ناآرامی بزرگترین لطمه را به کار گروهی این تیم زد، چرا که بازیکنان استقلال بسیار عجول و سرآسیمه بودند و نتوانستند تفکرات کادر فنی را در زمین پیاده کنند.
* گریختن گلمحمدی با کمک استقلالیها
یحیی گلمحمدی که در دیدار با سپاهان تیمش را تا آستانه پیروزی برده بود و با یک گل از حریف پیش بود، در دقایق پایانی آن دیدار اسیر تفکرات تاکتیکی حریف شد و روی یک ارسال و حضور بازیکن بلندقامتی چون کیروش و ضربه تمامکننده محمد محبی ۳ امتیاز حساس را با یک امتیاز عوض کرد. در دیدار با استقلال هم همین سرنوشت در انتظار گلمحمدی بود اما بازیکنان استقلال در چند صحنه علیه خودشان رفتار کردند و اجازه ندادند سرنوشت بازی با سپاهان دوباره تکرار شود. ضربه سری که شیخ دیاباته زد و توپ را از روی سر اسماعیلی دور کرد، نمونه این اقدام علیه خود بود.
* بی فرهنگی در باشگاههای فرهنگی
سالهاست درباره خلأ بزرگ فرهنگی در تیمهای بزرگ صحبت شده و با هر درگیری و اتفاق تلخی عنوان شده چرا باشگاههای ورزشی که عنوان فرهنگی را هم با خود یدک میکشند، به این بخش مهم توجه نمیکنند و اکثر بازیکنان رفتاری غیراخلاقی در زمین دارند. در دقایق پایانی داربی نودوپنجم باز هم این خلأ بزرگ به چشم آمد و بازیکنان ۲ تیم به خاطر یک خطا به جان هم افتادند و صحنههای زشتی را رقم زدند. این بیفرهنگی لطمات زیادی به فوتبال ایران زده و ظاهرا هیچ مسؤولی هم در فدراسیون، سازمان لیگ و باشگاهها نیست که دغدغه پر کردن آن را داشته باشد.
***
تحلیل فنی داربی
استقلال برای داربی نودوپنجم نتوانست از روی نیمکت بخوبی مدیریت شود و تصمیمات مناسبی برای دیدار با پرسپولیس داشته باشد. سوال بزرگ داربی، ترکیب اولیه استقلال بود؛ جایی که مرادمند، یزدانی، مهدیپور و غلامی در ترکیب اصلی حاضر بودند تا شجاعیان، اسماعیلی، دیاباته و دانشگر از روی نیمکت بازی را دنبال کنند. در سیستم اتخاذ شده استقلال (۳-۴-۳) برای داربی - سیستمی که بیشترین نیاز به تمرین و استمرار و مرور و آموزش جاگیری را در بین سیستمهای متداول فوتبال دارد- قاعدتا باید 5 بازیکن در آرایشی (۲ + ۳) متشکل از یزدانی، غلامی، مرادمند، مهدیپور و ریگی، علاوه بر نقش اول در دفاع، به عنوان آغازگر بازی از دفاع، صاحب تواناییهای بالایی در بازیسازی میبودند اما جز ریگی، دیگر عناصر در نظر گرفته شده برای این مهم از سوی فرهاد مجیدی فاقد چنین هنری بودند. در واقع و به صراحت باید گفت پیراهنهای شماره ۴، ۵، ۷ و ۹ در استقلال قداست و حرمت خود را از دست داده و در تن صاحبان فعلی آنها بسیار بسیار گشادتر از معمول هستند. استقلال با فرهاد مجیدی که تنهاتر از همیشه روی نیمکت بود، در ادامه با تفکری احساسی به سیستم ۳-۳-۴ روی آورد و دست آخر نیز با دستور «بکِش بکِش» که دستوری ناکارآمد بود، علاوه بر شکست در داربی، در ورطه سقوط و بحران و دوری هرچه بیشتر از جام قرار گرفت. در آن سو محتملترین نتیجه برای پرسپولیس پیروزی اقتصادی و به عادت درآمده یک بر صفر بود؛ تیمی که از سوی یحیی گلمحمدی و نیمکت همراه و آگاه و مسلط، بخوبی هدایت میشود؛ تیمی که برای پیروزی و قهرمانی در لیگ برتر ایران، ثابت قدم بوده و این ثبات در سیستم بازی، ترکیبهای معمول، تعویضهای قابل انتظار، زوجسازیهای متناسب و روشهای حمله بخوبی آشکار و مبرهن است. چربش احساس بر منطق در داربی نودوپنجم نمود عینی داشت؛ جایی که پرسپولیس در بیشترین زمانهای بازی و استقلال در کل زمان بازی توانایی اولیه خود را برای اتخاذ فوتبالی معمول و مالکانه از دست داده بودند؛ داربیای که شبیهترین به داربیهای از نوع ایرانی بود.
ارسال به دوستان
مهدی طارمی تأثیرگذارترین بازیکن تازهوارد فوتبال اروپا
بالاتر از سوارز، موراتا و...
با اعلام یک سایت پرتغالی، هیچ بازیکنی در ۶ لیگ برتر اروپا که این فصل به تیم جدیدی رفته، به اندازه مهدی طارمی، مهاجم ایرانی پورتو تاثیرگذار نبوده است.
سایت «noticiasaominuto» در گزارشی به بررسی عملکرد مهدی طارمی، مهاجم ایرانی تیم فوتبال پورتو پرداخت و او را تاثیرگذارترین بازیکن جدید این فصل فوتبال اروپا تا این جای کار معرفی کرد.
این سایت با بررسی عملکرد بهترین مهاجمان و بازیکنان ۶ لیگ برتر فوتبال اروپا (فرانسه، پرتغال، اسپانیا، ایتالیا، انگلیس و آلمان) و با آمار، ثابت کرده طارمی بالاتر از هر بازیکن جدید دیگری از لحاظ تاثیرگذاری ظاهر شده است.
سایت پرتغالی نوشت: «مهاجم ایرانی با ۱۵ گل و ۹ پاس گل در رأس فوتبال اروپاست. این بازیکن عملکرد بیعیب و نقصی داشته است و هیچکس در ۶ لیگ برتر اروپا چنین تاثیری نداشته است».
در ادامه این گزارش آمده است: «طارمی یکی از بازیکنان جدید تیم پورتو در فصل جاری بود و با وجود مشکلاتی که برای هماهنگی و سازگاری در هفتههای ابتدایی داشت، به یکی از بازیکنان اصلی سرجیو کونسیسائو تبدیل شد. گلزن ایرانی در ۳۲ بازی لیگ پرتغال و در فاصله ۲ بازی مانده تا پایان مسابقات، ۱۵ گل زده و ۹ پاس گل داده است. این ارقام طارمی را در راس فوتبال اروپا قرار میدهد، چرا؟ خب! هیچ بازیکن در پرتغال، اسپانیا، فرانسه، انگلیس، ایتالیا و حتی آلمان موفق به تاثیرگذاری تا این حد در ورود به یک باشگاه جدید نشده است. در لیگ ما طارمی با پاته (اسپورتینگ) رقابت میکند که با این وجود رکورد کمتری (۱۸ گل و ۴ پاس گل) نسبت به مهاجم ایرانی پورتو دارد. علاوه بر این در سراسر اروپا اسامی بزرگی وجود دارد که در این اطلاعات آماری در سطح طارمی نیستند. به عنوان مثال، لوئیز سوارز پس از مدتها حضور در بارسلونا، در تابستان به اتلتیکو مادرید رفت و در ۲ بازی مانده به پایان لیگ، ۱۹ گل و ۳ پاس گل داشته است.
در لیگ برتر انگلیس مثال دیگری موجود است. تیمو ورنر (چلسی) بازیکن جدیدی است که ۶ گل و ۱۱ پاس گل ثبت کرده است. در ایتالیا، آلوارو موراتا (یوونتوس) با ۹ گل و ۱۰ پاس گل، بهترین عملکرد را در سری آ داشته است. در آلمان، ماکس کروزه از یونیون برلین بهترین رکورد را با ۱۰ گل و ۵ پاس گل دارد. جالب اینجاست که در لیگ فرانسه کوین فولاند با ۱۶ گل و ۸ پاس گل نزدیک به طارمی است اما ۵۶۲ دقیقه بیشتر از مهاجم پورتو بازی کرده است».
در جدول منتشر شده در این سایت، مهدی طارمی تا هفته سیودوم لیگ پرتغال، با حضور ۲۱۰۰ دقیقهای در زمین، ۱۵ گل به ثمر رسانده، ۹ پاس گل داده و به این ترتیب امتیاز تاثیرگذاریاش به نسبت دقایق بازی (۲۴) بیش از هر بازیکن تازه وارد دیگری در این فصل فوتبال اروپاست.
سایت noticiasaominuto در پایان گزارش خود به گل زیبای مهدی طارمی در یکچهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا برابر چلسی اشاره کرد و نوشت: با وجود حذف پورتو از این مسابقات، گل طارمی به عنوان بهترین گل هفته انتخاب شد. شاید این گل بهترین گل مسابقات هم شود.
ارسال به دوستان
اخبار
نظری: آذریجهرمی در الفاظی که به کار میبرد دقت کند
سخنگوی باشگاه استقلال گفت: آذریجهرمی چون سمتی در باشگاه پرسپولیس ندارد، درباره الفاظی که برای استقلال و دیگر رقبای پرسپولیس به کار میبرد دقت بیشتری کند. حجت نظری درباره اینکه آیا مدیران باشگاه استقلال از این تیم در داربی انتظار بیشتری داشتند، اظهار داشت: استقلال بازی خوبی را به نمایش گذاشت. بازیکنان و کادر فنی همه تلاششان را انجام دادند و فکر میکنم هواداران هم به این اذعان دارند که حق استقلال باخت نبود. وی افزود: هم توپ برای ما نچرخید و هم سوت علیه ما زده شد. اگر آن پنالتی اول بازی که تقریبا تمام کارشناسان داوری گفتند پنالتی بود، گرفته میشد، ممکن بود سرنوشت بازی تغییر کند. باشگاه استقلال حتما به داوری اعتراض میکند اما این اعتراض نتیجه را تغییر نمیدهد. نمیدانیم اگر آن پنالتی گرفته میشد نتیجه بازی در نهایت چه میشد؟ اما واقعیت این است که وقتی ابتدای بازی پنالتی گرفته نشده و سوتی به ضرر شما زده شده و کار آنطور که میخواستید پیش نرفته، شرایط سخت میشود، البته مشخص نبود حتی اگر آن پنالتی هم گرفته میشد، نتیجه چگونه رقم میخورد. عضو هیأتمدیره باشگاه استقلال در گفتوگو با تهران ورزشی درباره انتقاد فرهاد مجیدی از وزیر ارتباطات اظهار داشت: من فکر میکنم فرهاد مجیدی پاسخ آذریجهرمی را داد. او یک وجه حقیقی دارد؛ همه انسانها میتوانند طرفدار یک تیم باشند و درباره آن تیم و رقبایش صحبت کنند اما وقتی فردی جایگاه حقوقی دارد، باید دقت بیشتری کند که مواضع شخصی، به جایگاه حقوقی او خدشهای وارد نکند، لذا انتظار داریم آذریجهرمی چون سمتی در باشگاه پرسپولیس ندارد، درباره الفاظی که برای استقلال و دیگر رقبای پرسپولیس به کار میبرد، دقت بیشتری کند. سخنگوی باشگاه استقلال درباره اینکه آیا کسانی در دولت و در حد وزیر هستند که استقلالی باشند و درباره این تیم صحبت کنند، گفت: من در کابینه کسی که این شرایط را داشته باشد سراغ ندارم. در این باره که آیا همه پرسپولیسی هستند اطلاعی ندارم اما در کابینه حسن روحانی وزیر یا معاون رئیسجمهوری را ندیدیم که از استقلال حمایت کند.
***
بارسای کومان در راه بدترین بارسای 13 سال اخیر
تیم فوتبال بارسلونا اگر در 2 بازی باقی مانده خود در لالیگا نتواند به پیروزی دست یابد، ضعیفترین آمار را در 13 سال اخیر به ثبت خواهد رساند. امشب از ساعت 21 تمام بازیهای لالیگا به صورت همزمان برگزار میشود و کمتر کسی به دیدار بارسلونا به چشم یک جدال مهم نگاه میکند. بارسلونا در 4 بازی اخیر خود یک فاجعه رقم زد و در حالی که برای قهرمانی به برد نیاز داشت، 2 تساوی و یک باخت را به ثبت رساند و تنها به یک برد برابر والنسیا دست یافت تا جام در مادرید بماند. اکنون در جدول لالیگا، اتلتیکو با 80 امتیاز صدرنشین، رئالمادرید با 78 امتیاز دوم و بارسلونا با 76 امتیاز سوم است و باید دید از بین 2 تیم مادریدی کدام تیم قهرمان این فصل لالیگا خواهد شد. بارسلونا که 2 بازی مقابل سلتاویگو و ایبار پیش رو دارد، میخواهد به پیروزی دست یابد تا بدترین بارسای 13 سال اخیر نام نگیرد. اگر بارسلونا بتواند 6 امتیاز دیگر به دست آورد، به امتیاز 82 خواهد رسید و با امتیاز فصل ضعیف قبل برابر خواهد شد. بارسلونا که فصل پیش با اخراج والورده و آمدن ستین یکی از ضعیفترین فصلهای خود را به ثبت رساند، شاید بتواند از بارسای کومان با امتیاز بیشتر تیم بهتری لقب گیرد! آخرین باری که بارسلونا با امتیاز زیر 82 فصل را به پایان رساند، به فصل 2008-2007 و آخرین سال حضور رایکارد در نوکمپ بازمیگردد که بارسلونا با 67 امتیاز در رده سوم قرار گرفت. پس از رایکارد، پپ گواردیولا با مسی جوان آمد و دوران با شکوه آبیواناریها آغاز شد. باید دید آیا کومان میتواند با کسب 2 پیروزی حداقل به امتیاز تیم ستین در فصل گذشته برسد؟
***
دستور عزیزیخادم برای برخورد
با خاطیان دیدار استقلال - پرسپولیس
رئیس فدراسیون فوتبال برای برخورد با خاطیان داربی دستور ویژه صادر کرد. به گزارش سایت فدراسیون فوتبال، به دنبال افزایش اشتباهات داوری و رفتار و گفتارهای خارج از اخلاق حرفهای در جامعه فوتبال ایران و مسابقات مختلف لیگ، رئیس فدراسیون فوتبال در دستوری ویژه به کمیته انضباطی و سرپرست کمیته داوران خواهان برخورد قانونی با عوامل این ناهنجاریها شد. شهابالدین عزیزیخادم در نامه رسمی به رئیس کمیته انضباطی ضمن تاکید بر اهمیت خشونتزدایی و سالمسازی فضای فوتبال کشور شامل اماکن ورزشی، فضای رسانهای، شبکههای اجتماعی و احترام به داوری و روح جوانمردی مسابقات، دستور داد در اسرع وقت و بدون مصلحتاندیشی، مطابق آییننامه انضباطی فدراسیون با خاطیان در هر جایگاهی برخورد قانونی شود. گفتنی است با دستور ریاست فدراسیون، کمیته انضباطی ضمن رسیدگی به حواشی و درگیریهای اخیر فوتبال کشور، باید ترتیبی اتخاذ کند که از تکرار چنین حوادثی جلوگیری شود.
همچنین رئیس فدراسیون در گفتوگو با سرپرست کمیته داوران از خداداد افشاریان خواست اقدامات لازم برای رسیدگی به اشتباهات داوری را داشته باشد تا نه تنها اعتراضها به قضاوتهای اشتباه کاهش پیدا کند، بلکه در هفتههای پایانی لیگ حقی از تیمها ضایع نشود.
ارسال به دوستان
برگزاری یا عدم برگزاری المپیک توکیو؛ مسأله این است!
در دو راهی تاریخی
با اینکه کمتر از 3 ماه به برگزاری المپیک باقی مانده اما به نظر میرسد مشکلات ژاپنیها برای ساماندهی بازیها ادامه دارد.
در حالی که ۱۰ هفته به آغاز بازیهای المپیک توکیو باقی مانده اما به نظر میرسد روز به روز به چالشها و مشکلات مقامات برگزاری افزوده میشود به طوری که دولت ژاپن به منظور برگزاری یا عدم برگزاری آن بشدت تحت فشار قرار گرفته است. مخالفت ادامهدار مردم ژاپن، اعتراضات گسترده در مناطق مختلف این کشور، سوال نمایندگان مجلس از نخستوزیر، مخالفت ستارههای تنیس و... از جمله چالشهای جدید کمیته برگزاری بازیهاست.
* مخالفت ۶۰ درصدی مردم ژاپن با برگزاری المپیک
نظرسنجی صورتگرفته توسط یک رسانه ژاپنی در اوایل هفته گذشته نشان داد ۶۰ درصد مردم ژاپن مخالف برگزاری المپیک هستند؛ این در حالی است که در میان گزینهها «تعویق المپیک» به چشم نمیخورد. این نظرسنجی واکنش یوشیهیده سوگا، نخستوزیر ژاپن را هم به دنبال داشت به طوری که گفته بود المپیک اولویت دولت نیست، بلکه سلامتی و ایمنی مردم مهمتر است.
از طرفی برخی فرمانداران ژاپن نیز اعلام کردند در طول بازیها نمیتوانند بیمارستانهای خود را در اختیار بیماران کرونایی المپیک قرار دهند، چرا که شهروندانشان در اولویت هستند.
* ستارههای تنیس هم مخالف المپیک شدند
علاوه بر شهروندان ژاپنی، نائومی اوساکا و کی نیشیکوری ۲ ستاره تنیس این کشور هم اعلام کردند اگر سلامت مردم به خطر بیفتد، برگزاری المپیک درست نیست.
از طرفی سرنا ویلیامز و رافائل نادال ۲ تنیسور مطرح جهان نیز اعلام کردند حضور آنها در بازیهای توکیو آن هم در بحران کرونا هنوز مشخص نیست.
* تظاهرات در اطراف استادیوم ملی المپیک و دادخواست آنلاین
با برگزاری مسابقات آزمایشی در استادیوم المپیک ژاپن، حدود ۱۰۰ مخالف با دادن شعار و در دست داشتن پرچم تظاهرات کردند. آنها اعلام کردند در شرایط کرونا چرا دولت اصرار به برگزاری المپیک دارد.
از طرفی با طرح دادخواست آنلاین در مخالفت با المپیک، بیش از ۳۰۰ هزار نفر آن را امضا کردند تا به این صورت مخالفت خود را نشان دهند. اعتراضات گسترده باعث شد نمایندگان مجلس سوالاتی را از یوشیهیده سوگا، نخستوزیر داشته باشند، البته آنها از پاسخ سوگا قانع نشدند و اعلام کردند صحبتهای نخستوزیر بیشتر به شعار شباهت دارد. نمایندگان کشور میزبان اعلام کردند در شرایط کنونی برگزاری المپیک به صلاح نیست.
* دغدغه مسؤولان ورزش کشور از شائبههای تعلیق المپیک
تمام این موارد در حالی گزارش شده که مسؤولان ورزش کشورمان دغدغههای خود را با مقامات برگزاری مطرح کردند اما تاکید دولت ژاپن بر برگزاری مسابقات است. آنها بر این باورند مردم ژاپن نگران هستند با ورود خارجیها کرونا شیوع یابد اما باید مردم را آگاه کرد که ورزشکاران واکسینه میشوند و ایمنی آنها به خطر نمیافتد.
نصرالله سجادی، سرپرست کاروان ایران در المپیک توکیو در این باره گفت: «تاکید ژاپن تا امروز بر برگزاری بازیها بوده و شرایط برای برگزاری ایمن مسابقات با اخذ تست کرونا و پروتکلهای بهداشتی فراهم است». با این حال، اکنون برگزاری یا عدم برگزاری این بازیها در راس اخبار قرار گرفته و باید منتظر ماند و دید چه سرنوشتی در انتظار این رویداد است.
ارسال به دوستان
جنگ با حماس، آخرین دست و پا زدنهای نتانیاهو؟
فرزانه دانایی: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که بعد از چهارمین دور انتخابات سراسری در سرزمینهای اشغالی نیز نتوانست احزاب اسرائیلی را وادار کند یک دور دیگر به دوران نخستوزیریاش اضافه کنند، حالا با جنگ در غزه به دنبال به دست گرفتن اوضاع و تمدید دوران نخست وزیریاش است. اما آیا تندروی و به راه انداختن جنگ با فلسطینیان میتواند راه را برای دور بعدی نخستوزیریاش هموار سازد؟
نتانیاهو روز جمعه در بیانیهای درباره اینکه آرام شدن اوضاع در کرانه باختری و همچنین در سرزمینهای اشغالی چقدر زمان میبرد، خاطرنشان کرد جنگ با حماس در غزه «زمان» میبرد. او در این بیانیه تصریح کرد که حملات هوایی به مواضع حماس در غزه به این زودیها تمام نمیشود. نخستوزیر رژیم صهیونیستی بعد از دیدار از پایگاه سامانه دفاعی گنبد آهنین نیز گفت: «این مساله زمان میبرد اما با قاطعیت هم به صورت دفاعی و هم تهاجمی به سمت رسیدن به هدفمان در بازگرداندن آرامش به اسرائیل میرویم».
همین صحبتها نشان میدهد منظور نتانیاهو از به راه انداختن جنگ با غزه و همچنین جنگ خیابانی با مسلمانان در خیابانهای بیتالمقدس چیست. او همیشه در زمانی که دادگاه رسیدگی به مفاسدش آغاز میشده یا نمیتوانست در پارلمان این رژیم به عنوان نخستوزیر انتخاب شود، از تهدیدات حماس و فلسطینیان میگفت و سعی داشت با به راه انداختن جنگ و فرماندهی آن، از خود برای صهیونیستها یک قهرمان بسازد که آرامش را به آنها و شهرهایشان باز میگرداند. این بار نیز ظاهرا قرار است همین سناریو برای غزه تکرار شود تا بلکه او بتواند بار دیگر به عنوان نخستوزیر، کابینه تندروی خود را تشکیل داده و هدفش در تبدیل رژیم صهیونیستی به رژیمی آپارتاید به صورت رسمی را دنبال کند؛ رژیمی که تنها به یهودیان خدمات ارائه میدهد و دولت یهود در سرزمینهای اشغالی تشکیل میدهد و تمام مسلمانان را از خدمات اجتماعی محروم میکند.
واشنگتنپست در تحلیلی در این باره نوشته است: افزایش میزان تنشها و خشونتها بین اسرائیل و فلسطینیان در غزه، همانطور که قدرت حماس در این منطقه را به رخ میکشد و به محبوبیت آن در بین مردم فلسطین میافزاید، میتواند مزیتی برای نتانیاهو نیز به حساب آید. بر این اساس، افزایش تنشها میتواند در دقیقه آخر باعث بازگشت او به عرصه سیاست در سرزمینهای اشغالی شود و وی را از محو شدن از عالم سیاست دور کند.
هفته پیش گروهی از رقبای نتانیاهو در طول چند روز، ساعاتی طولانی را برای شکل دادن به نخستین دولت صهیونیست یک دهه اخیر بدون حضور نتانیاهو در جلسه گذراندند. تنها چند ساعت قبل از اینکه درگیریها شروع شود، بسیاری از احزاب صهیونیستی از راست میانهرو گرفته تا راست افراطی و چپ همه با هم بر سر این مساله متحد بودند که دولت بعدی باید بدون نتانیاهو تشکیل شود. آنها شرایط برای تشکیل یک دولت ائتلافی بدون حضور او را فراهم کرده بودند. با این حال در نهایت برگزاری این جلسات با به وجود آمدن مسائل امنیتی و راکتباران سرزمینهای اشغالی توسط حماس، به حالت تعلیق درآمد. در شرایط فعلی چشمانداز شکل گرفتن دولتی بدون نتانیاهو در تعلیق قرار دارد و احتمالا با طولانی شدن درگیریها و آغاز جنگ با حماس در غزه، این چشمانداز بیشتر از پیش از دسترس خارج میشود.
در زمانی که هنوز آرامش در سرزمینهای اشغالی برقرار بود، بسیاری بر این عقیده بودند که دیگر نیازی به حضور نتانیاهو به عنوان یک نخستوزیر رادیکال کاملا راستگرا وجود ندارد. با این حال آغاز جنگ نشان داد شاید احزاب سیاسی در سرزمینهای اشغالی مدنظر داشته باشند که همچنان این نخستوزیر رادیکال و تندرو است که میتواند آرامش را برای آنها به همراه بیاورد.
با وجود همه این تحلیلها، در مقابل اما تحلیلگرانی نیز هستند که معتقدند نتانیاهو این بار نمیتواند از تندرویهای خود نتیجه مثبت بگیرد. نیویورکتایمز در این باره نوشته است این بار مخالفان نتانیاهو او را مقصر اصلی این تنشها میدانند و سعی دارند با همین رویکرد مانع حضور دوباره او در منصب نخستوزیری شوند. با این حال تا زمانی که سلاحها صحبت میکنند، سیاستمداران در سرزمینهای اشغالی معمولا سکوت اختیار میکنند و بعد از تمام شدن این تنش است که میتوان نتیجه آن را در سیاست در سرزمینهای اشغالی مشاهده کرد. یئیر لاپید که حالا مسؤول تشکیل کابینه در سرزمینهای اشغالی شده، بیان کرده است که اتفاقات رخ داده در هفته گذشته، نمیتواند توجیهی برای نگه داشتن نتانیاهو در قدرت یا حفظ کابینه او باشد، بلکه بر عکس، این حرکات دلیل قطعی برای این است که او باید هر چه سریعتر از این سمت کنار گذاشته شود. لاپید تنها تا روز دوم ژوئن، یعنی ۲ هفته دیگر زمان دارد تا کابینه خود را نهایی کند و دولت خود را تشکیل دهد. در صورتی که احزاب مختلف نتوانند با او اجماع کنند، احتمال اینکه نتانیاهو از فرصت جنگ استفاده کرده و دوباره خود را به عنوان نخستوزیر مطرح کند، بسیار زیاد است. با این حال باید دید عوارض جنگ برای ساکنان در سرزمینهای اشغالی تا چه میزان خواهد بود. اگر درگیریها در داخل سرزمینهای اشغالی همچنان ادامه یابد، تلاشها برای باقی ماندن نتانیاهو در قدرت نیز بینتیجه خواهد ماند. در هر صورت امید زیادی به پیروزی رژیم صهیونیستی در جنگ زمینی با حماس در غزه یا نزدیکی مرزهای غزه نیست و یک اشتباه از طرف نتانیاهو کافی است تا او را برای همیشه از عرصه سیاست در اسرائیل خارج کند. اگر او تصمیم بگیرد درهای جنگ نظامی در غزه را بگشاید، در واقع درهای جهنم را به روی آینده سیاسی خود باز کرده است و با افزایش تلفات در بین سربازان رژیم صهیونیستی یا اسیر شدن چند تن از آنها به دست حماس و نیروهای فلسطینی، دیگر کار برای سیاست این رژیم تمام خواهد شد. علت تردید نتانیاهو برای شروع حمله نظامی زمینی به غزه نیز همین مساله است اما شاید او در فکر این است که با همراهی اطلاعاتی آمریکا راه را برای ورود بیشتر به غزه و اشغال این منطقه باز کند تا بلکه بتواند محبوبیت بیشتری برای خود در سرزمینهای اشغالی به دست بیاورد؛ قماری که به نظر نمیرسد چندان هم به نفع او تمام شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|