|
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با میلاد عرفانپور، از مسؤولان مؤسسه شهرستان ادب و گزارشی از 10 سالگی این مجموعه فرهنگی
ده سالگی آفتابگردانها
مصطفی پورکیانی: میلاد عرفانپور، شاعر و مسؤول بخش شعر مؤسسه ادب، به بهانه 10 سالگی این مؤسسه در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: شهرستان ادب یک مجموعه مردمی بود که سال 89 با هدف انسجامبخشی به ادبیات، شعر و داستان انقلاب اسلامی و تربیت شاعران و نویسندگان جدید و تولید متون تاثیرگذار و فاخر در زمینه شعر، رمان و داستان آغاز به کار کرد که پس از مدتی دفاتر دیگری همچون انتشارات و موسیقی اضافه شد و جریان شهرستان ادب پیش آمد.
میلاد عرفانپور با توجه به اینکه مسؤول دفتر شعر این مؤسسه است، در این باره گفت: بیشتر اعضای مؤسس شهرستان ادب تحت رهبری استاد مؤدب، شاعر بودیم و از این جهت شعر اهمیت ویژهای در این مجموعه داشت، هر چند داستان هم برای ما مهم بود و در ادامه ۲ مجموعه شعر و داستان از نخستین دفاتر مؤسسه ادب بود که شکل گرفت. آن زمان در شرایط غربت شعر انقلاب قرار داشتیم، یعنی هم از لحاظ تئوری و نظریهپردازی و هم به لحاظ نیروی انسانی، صحبت در این مقوله بسیار غریب به نظر میآمد و مورد استقبال مخاطب قرار نمیگرفت و شاعران متعهد، در بعضی مواقع حتی جرأت اظهارنظر نداشتند.
در این شرایط ما در حوزه شعر بخش «آفتابگردانها» را شروع کردیم با محوریت دوره آموزشی جامع شعر جوان کشور شامل استعدادیابی و آموزش یکساله استعدادهای نوجوان و جوان که این طرح تا به امروز بیش از هزار فارغالتحصیل داشته و بسیاری از شاعران نوجوان و جوان بیش از یک سال در بسیاری از دورههای آموزشی حضوری و غیرحضوری ما شرکت کردند. ثمره این دورهها این است که خیلی از این چهرهها صاحب کتاب، کرسی و جلسات معتبر شعری شدند یا شخصیت فرهنگی قابل اتکایی در محل خودشان شدند که افتخار داشتیم حضرت آقا در سالهای گذشته چندین بار از این دورهها تجلیل کردند و از آنها نام بردند.
وی افزود: یکی از افتخاراتی که ما در شهرستان ادب به لطف خدا به دست آوردیم، «آفتابگردانها» بود که توانست یک هوای تازهای را وارد شعر جوان کشور کند. این در شرایطی بود که سالها بحث آموزش و استعدادیابی در زمینه شعر دچار افول شده بود و البته در کنار این، مدرسه رمان و زحمات دوستان ما در این بخش به ثمر نشست و آن نیز چندین مرتبه انجام شد که محصول آن دورهها رمانهای برجستهای شد که بعضی از آنها جزو رمانهای پرفروش این سالها هستند. اغلب از رماننویسان جوان و بیشتر هم با تمرکز بر داستانهایی در حوزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس بوده است تا خلأ رمان و داستان ما در این حوزه پر شود، چون در حوزه شفاهی تاریخ دفاعمقدس خیلی خوب کار کردیم اما در حوزه رمان تا پیش از مدرسه رمان ادب، چندان کار خاصی شکل نگرفته بود.
عرفانپور ادامه داد: در حوزههای دیگر مثل موسیقی و انتشارات هم مؤسسه ادب پیشرو بوده است. انتشارات ما جزو پرافتخارترین انتشارات تخصصی شعر و داستان بوده است. کتابهای این انتشارات نامزد و برگزیده بسیاری از جوایز جشنوارههای گوناگون بوده و همه اینها به رهبری و مدیریت هوشمندانه آقای مؤدب بوده است. گروهی دوستانه و تخصصی در شهرستان ادب گرد هم آمدهاند و هر کسی که در این مؤسسه مسؤولیتی دارد، یا شاعر بوده یا نویسنده و همه با دغدغه هنری و فارغ از نگاه کارمندی دور هم جمع شدهاند. شهرستان ادب محفل و مأمنی است برای هر کسی که به دنبال ادبیات اصیل انقلاب اسلامی و ادبیات سالم برای مصرف خانوادههاست.
* 10 سالگی عدالت فرهنگی با کلیدواژه شهرستان ادب
دیدار نیمه رمضان سال 95 بود که رهبر انقلاب با اشاره به مجموعههایی مانند شهرستان ادب، بسترسازی آنها برای شعر امروز را موضوعی امیدوارکننده عنوان کردند. به گزارش «وطنامروز»، حالا هم قرار است پیام رهبر انقلاب به مناسبت دهمین سال تاسیس «شهرستان ادب» امروز منتشر شود. آنطور که علیمحمد مؤدب، مدیرعامل شهرستان ادب اعلام کرده، جشن ۱۰ سالگی شهرستان ادب امروز، یکشنبه دوم خرداد در مجموعه شهدای سرچشمه برگزار میشود که در این برنامه پیام مقام معظم رهبری برای ۱۰ سالگی شهرستان ادب قرائت میشود. مؤدب گفت: این پیام مایه افتخار ما است هر چند که میدانیم نسبت به کاری که ادبیات و فرهنگ ما نیاز دارد، در آغاز راهیم. علیمحمد مؤدب در نشست خبری جشن ۱۰ سالگی موسسه شهرستان ادب، به طور خلاصه به برخی فعالیتهای این مجموعه اشاره کرد و گفت: در ۱۰ سال اول شهرستان ادب تلاش ما برشناخت فضا بود. ارتباطات مختلف با اساتید گرفته شد و مطالعاتی نیز انجام دادیم تا جنس فعالیتهای ادبی روزگارمان را بشناسیم. بعد از شناخت دقیق عرصه فعالیتهای فرهنگی، سعی کردیم مهمترین شاخصه نگاهمان احترام به مؤلف باشد؛ اینکه مؤلف همه سرمایه ما در ادبیات است. یعنی انسان توانایی تولید ادبی دارد و خودش اصل ماجرای فعالیتهای ادبی است. به گزارش مهر، مدیرعامل شهرستان ادب در ادامه گفت: ما به طور خاص دنبال موضوعات نرفتیم، بلکه به دنبال انسانهایی رفتیم که ویژگی اصلیشان پایبندی به ارزشهای انقلاب باشد و توانایی کار خلاقه را در ادبیات داشته باشند. با این نگاه بود که دورههای آموزشی آفتابگردانها و مدرسه رمان برای استعدادهای جوان کشور در ۲ حوزه شعر و داستان برپا شد.
مدیر موسسه شهرستان ادب همچنین به موضوع انتشار و ترویج کتاب در حوزههای شعر و داستان اشاره کرد و افزود: بخش دوم فعالیتهای ما چاپ، انتشار و ترویج آثار در ۲ حوزه شعر و داستان است. ۹ دوره آموزشی شعر جوان انقلاب با عنوان اردوهای آفتابگردانها برگزار شد و بیش از ۱۲۰۰ شاعر از تمام نقاط کشور شناسایی شدند. در مجموع اتفاق اردوهای آفتابگردانها یکی از مهمترین اتفاقات دهه اخیر کشور در تربیت شاعران است. «عدالت فرهنگی» دیگر رویکرد شهرستان ادب در این سالها بوده که علیمحمد مؤدب درباره آن اینطور توضیح داده است: هدف ما گسترش عدالت فرهنگی در همه مناطق از جمله مناطق محروم کشور بود. این کشف استعدادها در حوزه رمان باعث انجام کارهای سنگین و جدی شد که در حوزه داستان، نهادی به نام مدرسه رمان تعریف شد و نخستین آموزش رسمی و نهادی را در این زمینه پایهگذاری کرد که توانست در ۵ دوره با مشارکت بیش از هزار نویسنده داوطلب در مدرسه رمان، حدود ۵۰ چهره تازه به عرصه رماننویسی کشور معرفی کند. هر کدام از این ۵۰ نفر یکی از ثروتهای ادبیات داستانی امروز ایران هستند. وی افزود: حدود ۴۰ رمان تولید شد که ۲۰ عنوان آنها منتشر شده و تعدادی نیز در صف انتشار هستند. انجمن ادبی چهارشنبههای شهرستان ادب که هر هفته با حضور ۶۰ نفر برگزار میشود، از دیگر برنامههای دهه اول است که در دوران کرونا به فضای مجازی منتقل شد. نشستهای تخصصی نقد، نشستهای اصل اثر، بوطیقا و... بخشی از فعالیتهایی بودند که با همراهی و مشارکت فعالان ادبیات انقلاب در این بازه زمانی رقم خوردند.
ارسال به دوستان
اخبار
موزه فلسطین میزبان نمایشگاه نقاشی «سوم خرداد» میشود
نمایشگاه نقاشی «سوم خرداد» به همت انجمن تجسمی انقلاب و دفاع مقدس با ۳۵ اثر از هنرمندان حوزه نقاشی انقلاب از روز دوشنبه ۳ خرداد در موزه فلسطین برپا میشود.
به گزارش «وطنامروز»، نمایشگاه نقاشی با محوریت سوم خرداد همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر «روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی» با ۳۵ اثر از مجموعه آثار هنرمندان و اساتید انقلابی حوزه نقاشی از روز دوشنبه سوم لغایت دوازدهم خردادماه در محل موزه هنرهای معاصر فلسطین برپا میشود. این نمایشگاه به همت انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با مشارکت موزه هنرهای معاصر فلسطین تا ۱۲ خرداد به جز ایام تعطیل از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ الی ۱۸ و پنجشنبه از ساعت ۱۰ الی ۱۵ میزبان عموم علاقهمندان و مخاطبان خواهد بود. آیین افتتاح نمایشگاه با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی، روز دوشنبه سوم خردادماه ساعت ۱۶ در محل موزه هنرهای معاصر فلسطین به نشانی خیابان طالقانی، خیابان برادران مظفر، شماره ۷۴ برگزار میشود.
***
روز «قصه و قصهگویی» در تقویم تصویب شد
شورای فرهنگ عمومی ثبت سیام آذر (شب یلدا) را در تقویم رسمی کشور به نام روز «قصه و قصهگویی» تصویب کرد.
به گزارش «وطنامروز»، ثبت سیام آذر در تقویم رسمی کشور به عنوان روز قصه و قصهگویی، توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شده بود که بتازگی در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسیده است. این مناسبت پس از طرح و تصویب نهایی در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در تقویم رسمی کشور ثبت خواهد شد. فاضل نظری، مدیرعامل پیشین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سال گذشته با ارسال نامهای رسمی به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی این پیشنهاد را با هدف پاسداشت و هدایت هدفمند میراث معنوی یلدا و سنت ارزشمند قصه و قصهگویی بهصورت رسمی مطرح کرد. در این زمینه پس از موافقت دبیر این شورا، موضوع به شورای فرهنگ عمومی کشور ارجاع شد و کانون نیز مستندات و پژوهشهایی در حوزه قصه و قصهگویی به ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کرد. ایده نامگذاری یلدا به عنوان روز قصه و قصهگویی در تقویم رسمی کشور سالهای گذشته توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مطرح شد اما این پیشنهاد به صورت رسمی در سال ۱۳۹۹ ارائه و در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت.
ارسال به دوستان
دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر پاسخ میدهد
چرا «فجر جهانی» میزبان ستارههای هالیوود نمیشود؟
دبیر سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به تشریح آخرین وضعیت برگزاری این رویداد پرداخت.
به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی عسگرپور، دبیر سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر درباره برگزاری این رویداد و انتخاب آثار حاضر در بخشهای مختلف آن گفت: دبیرخانه جشنواره جهانی فیلم فجر و همه جشنوارههای بینالمللی دنیا باید در طول سال فعال باشند. هم باید جشنوارههای دیگر را رصد کنند و هم باید با کمپانیهای مختلف در ارتباط باشند. جشنواره سیوهشتم را ما سال گذشته برگزار نکردیم در حالی که فیلمها انتخاب شده و جدول نمایش هم بسته شده بود. تصور میکردیم همان فیلمها را امسال هم میتوانیم داشته باشیم اما بعد از لغو جشنواره سال گذشته برخی آثار وارد بازار شدند. عسگرپور درباره ملاکهای انتخاب آثار در جشنواره جهانی گفت: تنوع اقلیمی باید در ترکیب آثار وجود داشته باشد و نباید به گونهای باشد که انگار نگاه متمرکز به یک منطقه است. از نظر موضوعی هم آثار باید مرتبط با فرهنگ کشور برگزارکننده باشد. شاید برخی آثار خوب وجود داشته باشند که نیاز به اصلاح داشته باشند که درباره آنها با صاحبان آثار مذاکره میکنیم. وی افزود: بیش از هزار فیلم دیده و بررسی شده است که از میان آنها حدود ۱۲۰ فیلم در بخشهای مختلف جشنواره نمایش داده میشود. ما ۲ بخش رقابتی و چند بخش غیررقابتی داریم. وی در پاسخ به این پرسش که بودجه صرف شده برای برگزاری جشنواره جهانی چه کمکی به سینمای ایران میکند؟ گفت: امکانی که جشنواره جهانی فجر در این سالها و مشخصا امسال برای فیلمهای ایرانی به وجود میآورد، بازار فیلم است. در سالهای قبل بازار به صورت فیزیکی برگزار میشد که فیلمهای ایرانی هم امکان حضور در آن را داشتند، امسال اما در پلتفرم مجازی سیناندو ظرفیت بازار ما صرفا به فیلمهای ایرانی اختصاص یافته که این اتفاقی ویژه برای فیلمهای سینمای ایران است؛ شرایطی که فکر میکنم بهتر و مناسبتر از دورههای قبل و شکل برگزاری فیزیکی بازار هم باشد. وی در پاسخ به دعوت نکردن از ستارههای سینمای هالیوود در جشنواره جهانی فجر و تفاوت رویکرد این جشنواره با دیگر جشنوارههای سینمایی کشورهای منطقه از جمله امارات، گفت: نمیدانم این قیاس چقدر درست است، تصور میکنم این مشابه مقایسه معماری شیراز و اصفهان با معماری امروز امارات است؟ آیا قابل مقایسهاند؟ آنجا شاید در ظاهر همه چیز شکیلتر باشد اما اصالتش ما را به تاریخ مشخصی ارجاع نمیدهد. سینمای ما هم همین وضعیت را دارد. برخی جشنوارههای دنیا شاید سعی کردهاند با پمپاژ پول و دعوت از چهرههای هالیوودی اعتباری برای خود بهوجود بیاورند اما سینمای کشور ما بیش از ۱۲۰ سال عمر دارد. ما جزو 4-3 کشور اول دنیا در این زمینه هستیم. همین امروز وقتی با برخی فیلمسازان اروپایی صحبت میکنیم، آنها معتقدند ایران بهشت فیلمسازان اول است. این ویژگیها یک فضا پیرامون سینمای ایران به وجود آورده است. این اصالت، حرف اول را در برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر هم میزند.
* شرایط اکران فیلمها و فروش بلیت برای مخاطبان
عسگرپور درباره فرآیند دسترسی مخاطبان به بلیتهای جشنواره و تماشای فیلمها گفت: برنامهریزیها در این زمینه انجام شده و جزئیات آن بزودی منتشر میشود تا مخاطبان از طریق سایت سینماتیکت، اقدام به تهیه بلیت کنند. به شکل طبیعی و بر اساس پروتکلها باید محدودیتهایی در نظر بگیرم. ظرفیت سالنها و تعداد سانسها طبیعتا محدودتر از سالهای قبل خواهد بود و اکران فیلمها باید تا ساعت ۹ شب تمام شود.
ارسال به دوستان
کتاب
«زنبقهای عاشق» روایت سقوط و فتح خرمشهر
کتاب «زنبقهای عاشق» نوشته منیرالسادات موسوی توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، کتاب «زنبقهای عاشق» نوشته منیرالسادات موسوی شامل ۲ اثر داستانی بلند راجع به سقوط و فتح خرمشهر است که توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است.
این اثر در قالب ۲ داستان بلند با عنوانهای «جنگ و عشق» و «طوفان و زنبق» نوشته شده است. کتاب زنبقهای عاشق به زیبایی حوادث و اتفاقات تلخی که برای مجروحان رخ داده و فداکاری پرستاران و پزشکان را با ظرافت و دقت بسیار به رشته تحریر آورده است. در داستان نخست با عنوان جنگ و عشق، نویسنده به زندگی نوجوانی خرمشهری به نام قاسم میپردازد، این داستان با شهادت پدر و مادر قاسم جلوی چشمانش شروع و بعد محاصره شهر خرمشهر، شهادت برادرش عبدو را بازگو میکند. در داستان دوم موسوی به سرگذشت 6 جانباز که در آسایشگاهی هم اتاق هستند، میپردازد. هر کدام از آنها چگونگی اعزام، اتفاقاتی که در جنگ برایشان رخ داده و جانباز شدن خود را برای همدیگر و پزشک معالجشان بازگو میکنند.
***
«ساجی» در سالروز آزادسازی خرمشهر با شکل و شمایل تازه منتشر میشود
کتاب «ساجی» خاطرات نسرین باقرزاده به قلم بهناز ضرابیزاده با طرح جلد و صفحهآرایی جدید توسط نشر سوره مهر روانه بازار کتاب میشود.
به گزارش «وطنامروز»، «ساجی» دربردارنده خاطرات نسرین باقرزاده است؛ جوان خرمشهریای که همراه با همسرش بهمن باقری در خرمشهر زندگی خوبی دارد و هرگز فکرش را هم نمیکرد جنگ وارد خانهاش شود و به ناگاه با شروع جنگ معادلههایش به هم بریزد. باقرزاده روزهای ابتدایی جنگ را در خرمشهر سپری میکند اما بعد مجبور به ترک خرمشهر میشود و همراه دیگر زنان خانواده به شیراز میرود ولی مردها در خرمشهر میمانند و از این شهر حفاظت میکنند. چاپ پنجم این کتاب با طرح جلدی متفاوت از چاپهای قبلی و صفحهآرایی جدید در آستانه سالگرد حماسه آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد، از سوی نشر سوره مهر روانه بازار کتاب خواهد شد.
ارسال به دوستان
برای بزرگ شده توسط گرگها 6 بازیگر معرفی شدند
۶ بازیگر جدید به ترکیب بازیگران فصل دوم سریال «بزرگ شده توسط گرگها» به کارگردانی ریدلی اسکات اضافه شدند. به گزارش «وطنامروز»، ۶ نفر به فصل دوم سریال علمی- تخیلی «بزرگ شده توسط گرگها» ساخته ریدلی اسکات برای اچبیاو مکس اضافه شدند. این بازیگران پیتر کریستوفرسن از سریال «وقتی آب از آسیاب افتاد»، سلینا جونز بازیگر «بخشها»، مورگان سانتو از سریال «محافظان»، جیمز هارکنس بازیگر «آن بولین»، کیم انگلبرشت از سریال «فلش» و جنیفر ساینگ از سریال «نفرین شده» هستند. این سریال که توسط آرون گوزیکوفسکی، سازنده «زندانیها» ساخته میشود، درباره ۲ روبات است که ماموریت بزرگ کردن کودکان انسانها را در یک سیاره مرموز دارند. کریستوفرسن نقش شخصیت «کلیور» را بازی میکند که یک سرباز کارکشته است، جونز نقش شخصیت «مادربزرگ» را دارد که یک روبات قوی است و سانتو در قالب شخصیت «وریل» ظاهر خواهد شد که یکی دیگر از روباتهاست. هارکنس مسؤولیت ایفای نقش «تامرلین» را دارد که یک سرباز سرسخت با شخصیتی مقابلهگر است. انگلبرشت هم «دسیما» خواهد بود؛ یک دانشمند و توسعهدهنده سلاح که در زمین نقش مهمی ایفا میکرد. در نهایت، ساینگ هم در قالب شخصیت «نروا» ظاهر میشود که مسؤولیت هدایت شبکهای زیرزمینی از کالاها و خدمات را بر عهده دارد. «بزرگ شده توسط گرگها» توسط شرکت اسکات فری پروداکشنز متعلق به اسکات تهیه میشود و اسکات در کنار دیوید زوکر از سریال «مرد در قلعه مرتفع» و جردن شیهان از «وحشت» تهیهکنندگان سریال هستند. در سپتامبر ۲۰۲۰ نمایش فصل اول «بزرگ شده توسط گرگها» در شبکه اچبیاو مکس در ۱۰ اپیزود آغاز شد. ۲ قسمت اول توسط ریدلی اسکات که تولیدکننده اجرایی سریال است، کارگردانی شده است. ساخت فصل دوم این سریال به دلیل استقبال زیاد مخاطبان انجام شد.
ارسال به دوستان
فیلم جدید سودربرگ در جشنواره ترایبکا دیده میشود
جدیدترین فیلم استیون سودربرگ با عنوان «حرکت ناگهانی ممنوع» برای نخستینبار در جشنواره فیلم ترایبکا ۲۰۲۱ در نیویورک به نمایش درمیآید.
به گزارش «وطنامروز»، «حرکت ناگهانی ممنوع» استیون سودربرگ برای نخستینبار ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) در جشنواره ترایبکا روی پرده بزرگ دیده میشود.
این فیلم که سال پیش با رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا ساخته شد در «بتری پارک» نیویورک و در فضای باز به نمایش درمیآید.
جشنواره فیلم ترایبکای امسال قرار است به صورت ترکیبی از نمایشها و برنامهها در فضای باز و بسته در نیویورک برگزار شود.
داستان «حرکت ناگهانی ممنوع» داستانی جنایی است که در سال ۱۹۵۴ در دیترویت میگذرد. گروهی از مجرمان غیرحرفهای برای مأموریتی ساده میخواهند سندی را سرقت کنند و وقتی در جستوجوی فردی که استخدامشان کرده برمیآیند، با اتفاقهای غیرمنتظره روبهرو میشوند.
سودربرگ که اهل نیویورک است با انتشار بیانیهای گفت از اینکه فیلم نخستینبار در نیویورک دیده میشود بسیار خوشحال است. وی نوشت: یک سال پیش من در منطقه ترایبکا قرنطینه بودم و هرگز تصور نمیکردم بتوانیم ۱۲ ماه بعد شاهد اکران یک فیلم جدید برای مخاطبانی که به صورت زنده در رویداد حضور دارند، آن هم در همسایگی خودمان باشیم.
دان چیدل، بنسیو دل تورو، دیوید هاربر، ایمی سایمتس و ری لایوتا بازیگران این فیلم هستند.
«حرکت ناگهان ممنوع» در اچیبیاو مکس از اول جولای (۱۰ تیر) برای علاقهمندان پخش میشود.
ارسال به دوستان
انتشار فراخوان پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان
فراخوان پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با اضافه شدن بخش آهنگسازی، در بخشهای موسیقی نواحی ایران، موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، فراخوان پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با اضافه شدن بخش آهنگسازی، در بخشهای موسیقی نواحی ایران، موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک منتشر شد. این دوره از جشنواره به دبیری هومان اسعدی و با مشارکت گسترده استادان موسیقی کشور به صورت مجازی و در ۴ بخش «موسیقی دستگاهی ایران»، «موسیقی کلاسیک»، «موسیقی نواحی ایران» و «آهنگسازی» برگزار میشود.
در بخش «موسیقی دستگاهی ایران» خوانندگان و نوازندگان سازهای تار، تنبک، دف، سنتور، سهتار، عود، قانون، کمانچه و نی، در بخش «موسیقی کلاسیک» نوازندگان سازهای اُبوا، پیانو، ترومبون، ترومپت، فلوت، کلارینت، کنترباس، گیتار، ویلن، ویلنسل، ویولا و هورن و در بخش «موسیقی نواحی ایران» خوانندگان و نوازندگان سازهای زهی، بادی و کوبهای از مناطق مختلف کشور به رقابت خواهند پرداخت. امسال بخش آهنگسازی با امکان استفاده از سازهای دستگاهی، نواحی و کلاسیک در قالبهای دوئت، تریو و کوارتت به پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان اضافه شده است، به طوری که متقاضیان با در نظر گرفتن سقف سنی ۲۹ سال میتوانند در این بخش شرکت کنند. با توجه به شیوع بیماری کرونا، پانزدهمین دوره جشنواره ملی موسیقی جوان همانند سال گذشته به صورت مجازی برگزار میشود. پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پاییز امسال به دبیری هومان اسعدی و با مشارکت گسترده استادان موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران با همکاری بنیاد رودکی برگزار میشود.
***
محور اصلی جشنواره موسیقی نواحی مشخص شد
ستاد اجرایی چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در تازهترین جلسه خود ضمن بررسی تمدید ۳ ساله میزبانی شهر کرمان از این رویداد، موضوع و محور اصلی جشنواره را نیز مشخص کرد. به گزارش «وطنامروز»، دومین جلسه ستاد اجرایی چهاردهین جشنواره موسیقی نواحی ایران برگزار شد. در ابتدای این نشست، وحید محمدی، معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان از آماده شدن پیشنویس تفاهمنامه بین استاندار کرمان و معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری موسیقی نواحی در استان کرمان خبر داد. در این تفاهمنامه پیشنهاد برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در استان کرمان به مدت ۳ سال مطرح شده است. در ادامه محمدعلی مرآتی، دبیر جشنواره، فراخوانی را که در شورای سیاستگذاری نهایی شده است، قرائت کرد که در این فراخوان زمان برگزاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی مصادف با هفته وحدت سال جاری پیشبینی شده است. تم اصلی این دوره از جشنواره به منظور جذب حداکثری هنرمندان شاخص این حوزه، «وحدت در کثرت موسیقایی اقوام بر اساس محورهای سنت، اصالت و آفرینشهای درونقومی و بینقومی» در نظر گرفته شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|