|
بلینکن: درباره مذاکرات وین و برجام با نتانیاهو رایزنی کردم
بر اساس گزارش تایمز اسرائیل، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که به سرزمینهای اشغالی سفر کرده است در نشست خبری با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با تاکید چندباره به تعهدات آمریکا بر امنیت اسرائیل اعلام کرد در این دیدار درباره مذاکرات کنونی در وین درباره برجام و بازگشت واشنگتن به این توافق با نتانیاهو رایزنی کرده است.
ارسال به دوستان
وزارتکشور اسامی کاندیداهای تأیید صلاحیت شده در شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم را اعلام کرد
7
گروه سیاسی: سرانجام روز گذشته پس از بررسی صلاحیتها توسط شورای نگهبان، وزارت کشور اسامی نهایی نامزدهای تایید صلاحیت شده را اعلام کرد.
به گزارش «وطنامروز»، پس از گذشت 10 روز از پایان زمان ثبتنام نامزدها برای شرکت در انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری، شورای نگهبان نتایج بررسی صلاحیت ثبتنامکنندگان را به وزارت کشور اطلاع داد. در این دوره از انتخابات چهرههای شاخص بسیاری ثبتنام کردند که از لحاظ تعداد نسبت به ادوار پیشین کمسابقه به شمار میآید. از این چهرههای شاخص میتوان به افرادی همچون سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه و کاندیدای پیشین انتخابات ریاستجمهوری، سعید جلیلی دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی و عضو فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی اردشیرلاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، اسحاق جهانگیری معاون اول دولتهای یازدهم و دوازدهم، مسعود پزشکیان عضو سابق هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی، عزتالله ضرغامی رئیس سابق سازمان صداوسیما، حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دولت یازدهم، رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم و فرمانده پیشین قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا و علیرضا زاکانی نماینده مجلس و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.
روز گذشته ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۱۵خود، اسامی نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران را که صلاحیت آنها مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته است اعلام کرد. بر اساس این بیانیه، اسامی نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است.
۱- آقای سعید جلیلی– فرزند محمدحسن- کد نامزد ۲۲
۲- آقای محسن رضاییمیرقائد– فرزند نجف- کد نامزد ۴۴
۳- آقای سیدابراهیم رئیسالساداتی مشهور به رئیسی– فرزند سیدحاجی- کد نامزد ۳۳
۴- آقای علیرضا زاکانی– فرزند حسین- کد نامزد ۵۵
۵- آقای سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی– فرزند سیدحسن- کد نامزد ۶۶
۶- آقای محسن مهرعلیزاده– فرزند رحیم- کد نامزد ۷۷
۷- آقای عبدالناصر همتی– فرزند احمدعلی- کد نامزد ۸۸
از میان 7 چهرهای که صلاحیتشان برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری تایید شده است، 4 چهره پیش از این نیز سابقه حضور در انتخابات ریاستجمهوری را داشتهاند که محسن رضایی با 3 بار حضور در انتخابات نسبت به دیگر چهرهها سابقه بیشتری دارد. رضایی نخستینبار سال 84 برای نهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرد اما یک روز پیش از برگزاری انتخابات انصراف داد، 4 سال بعد در دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با کسب 671 هزار رای نفر سوم انتخابات شد و نهایتا سال 92 با کسب 3 میلیون و 884 هزار رای رتبه چهارم را به خود اختصاص داد. ابراهیم رئیسی در دوره گذشته انتخابات ریاستجمهوری به عنوان جدیترین رقیب حسن روحانی در صحنه حاضر شد و با کسب 15میلیون و 800 هزار رای و حدود 39 درصد آرا، رتبه دوم انتخابات را کسب کرد. سعید جلیلی در انتخابات ریاستجمهوری سال 92 با کسب 4 میلیون و 168 هزار رای رتبه سوم را به خود اختصاص داد. محسن مهرعلیزاده نیز سال84 با کسب یک میلیون و 288 هزار رای رتبه هفتم را در میان کاندیداهای حاضر کسب کرد.
* واکنشها به پایان بررسی صلاحیت متقاضیان
اعلام نهایی اسامی نامزدهای تایید صلاحیتشده انتخابات توسط وزارت کشور، واکنش چهرههای حاضر در فضای انتخاباتی را برانگیخت. حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در صفحه اینستاگرام خود، با انتشار فیلمی به این خبر واکنش نشان داد. در این کلیپ کوتاه، حجتالاسلام رئیسی در نشستی با جمعی نخبگان و جوانان دانشگاهی در پاسخ به دغدغه برخی حاضران گفت: دیروز عصر که از نتایج تعیین صلاحیتها مطلع شدم شاید شماها و خود آقایان هم خبر نداشته باشند؛ من تماسهایی گرفتم و در حال انجام رایزنیهایی هستم که صحنه انتخابات رقابتیتر و مشارکتیتر شود.
علی لاریجانی که در فضای عمومی به عنوان یکی از نامزدهای اصلی انتخابات شناخته میشد و فعالیتهای مجازی خود را آغاز کرده بود، پس از اینکه نامش در میان اسامی نهایی تایید صلاحیتشدگان نبود، با انتشار بیانیهای از تصمیم شورای نگهبان تمکین کرد. در قسمتی از این بیانیه آمده است: حال که روند انتخابات اینگونه رقم زده شد، بنده وظیفه خویش را در پیشگاه الهی و ملت عزیز انجام دادهام و راضی به رضای الهی هستم و از همه کسانی که در این مدت کوتاه، ابراز لطف فرمودند، سپاسگزارم و امیدوارم برای اعتلای ایران اسلامی، در انتخابات حضور یابید. عزتالله ضرغامی هم که نامش را در میان تایید صلاحیتشدگان نیافت، در صفحه شخصی خود با تشکر از تلاش مشاوران، کارشناسان و تیمهای اقتصادیاش اعلام کرد طرحهای آمادهشدهاش را به مدیران آینده، ارائه خواهد کرد. همچنین دفتر اطلاعرسانی مسعود پزشکیان با صدور اطلاعیهای اعلام کرد پزشکیان قصد اعتراض به تصمیم شورای نگهبان را ندارد. دیگر شخصی که صلاحیتش توسط شورای نگهبان مورد تایید قرار نگرفت، اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت بود. جهانگیری در بخشی از بیانیهای که منتشر کرد، نوشت: اکنون تکلیف از من ساقط است و پایان فعالیتهای انتخاباتی خود را اعلام میکنم. همچنین وی از عموم شهروندان دعوت کرد تا در انتخابات شرکت کنند.
برخی از ثبتنامکنندگان در انتخابات نیز قبل از اعلام اسامی نهایی تایید صلاحیتشدگان، انصراف خود را از ادامه حضور در این عرصه اعلام کردند. رستم قاسمی و حسین دهقان ۲ چهره شاخصی بودند که از حضور در این عرصه انصراف دادند. قاسمی طبق گفته خود به نفع جریان انقلاب و دهقان به نفع رئیسی از ادامه حضور منصرف شدند.
* آغاز رسمی تبلیغات انتخاباتی
بر اساس ماده ۶۶ قانون، فعالیت انتخاباتی نامزدهای ریاستجمهوری رسما از تاریخ اعلام اسامی آنان به وسیله وزارت کشور آغاز میشود و ۲۴ ساعت قبل از شروع اخذ رای خاتمه میپذیرد. بر این اساس، بازه رسمی تبلیغات از روز گذشته آغاز شد و تا ساعت 8صبح روز پنجشنبه 27 خردادماه ادامه خواهد داشت.
سیداحسان قاضیزادههاشمی، عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات اظهار داشت: با توجه به تعیین تعداد نامزدهای تایید صلاحیت شده، انشاءالله بنا بر پیشبینیای که انجام دادهایم به صورت قطع 3 مناظره زنده تلویزیونی بین نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری خواهیم داشت. وی با بیان اینکه جدول این مناظرات خدمت مردم و نامزدها اعلام خواهد شد، تصریح کرد: هر یک از مناظرهها بین نامزدها حداقل ۳ ساعت خواهد بود، چنانچه نامزدها موارد خلاف قانون را بیان کنند، به نامزد دیگر فرصت و زمان دیگری را خواهیم داد که ممکن است این زمان از ۳ ساعت هم افزایش پیدا کند. قرعهکشی جدول برنامههای انتخاباتی نامزدهای ریاستجمهوری هم ساعت22امشب برگزار میشود.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه نیز صبح روز گذشته در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاستجمهوری اظهار داشت: قوه قضائیه در فرآیند اجرا و نظارت بر نحوه برگزاری بر انتخابات مداخلهای ندارد. وی افزود: قوه قضائیه در موضوع انتخابات ۳ ماموریت پیشگیری از وقوع جرم، رسیدگی به جرائم و تخلفات احتمالی و نظارت بر حسن اجرای قانون در دستگاههای اجرایی را برعهده دارد.
***
مشارکت؛ پیششرط پیروزی
یونس مولایی: موعد انتخابات ریاستجمهوری در ادوار مختلف بحثهای حاشیهای زیادی را با خود به همراه داشته است، با این حال اساسیترین بحثی که همواره نسبتی جداناشدنی با مقوله انتخابات داشته، مساله «مشارکت عمومی» بوده است. هر چند همواره انتخاباتها با نتایج نهاییشان در ذهنها باقی میمانند اما اصل انتخابات نسبتی ذاتی و پیوندی جداناشدنی با مقوله مشارکت سیاسی دارد. بر همین مبنا نادیده انگاشتن چنین صورت مساله مهمی فراتر از نتایج نهایی انتخابات، بر سپهر سیاسی جامعه و قدرت خارجی هر نظام سیاسی تاثیر مستقیم میگذارد. با این توضیحات دور از عقلانیت نخواهد بود اگر اصل مشارکت عمومی را واجد اهمیتی مضاعف در قیاس با نتیجه انتخاباتهای مختلف به حساب آوریم.
در این میان همواره مصلحان اجتماعی و خردمندان سیاسی بر لزوم تقویت مشارکت در تعیین سرنوشت جمعی مردم تاکید داشتهاند. مشارکت از یک سو به تقویت سواد سیاسی، تحلیل و مسؤولیتپذیری جامعه کمک میکند و از سوی دیگر به تقویت قدرت درونی هر کشوری منتهی میشود. پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در سال57 و برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی در مدت کوتاهی پس از پیروزی انقلاب و رای مردم به نظام سیاسی بدیعی که بر ۲ رکن «جمهوریت» و «اسلامیت» تاکید داشته باعث شد مشارکت سیاسی مردم به عنوان یکی از اصول تخلفناپذیر نظام اسلامی در طول 4 دهه گذشته مورد توجه رهبران انقلاب قرار گیرد. تعابیری که بنیانگذار کبیر انقلاب و بعدها رهبر حکیم انقلاب پیرامون اهمیت و اولویت مشارکت عمومی به کار بردند گواهی روشن بر این موضوع است. بر این مبنا برقراری یک پیوند دوطرفه میان مردم و حاکمیت ضمن ایجاد فضایی برای رقابت سالم میان نیروهای سیاسی، تقویت جامعه و جلوگیری از خشونت، به ارتقای قدرت ملی یک کشور در برابر دشمنانش نیز کمک میکند؛ مسالهای که چندی پیش رهبر انقلاب نیز در دیدار رمضانی با دانشجویان بار دیگر بر آن تاکید و خاطرنشان کردند: «در همین انتخابات هم، کار اساسی و دمدستی که شما دارید، این است که همه را از جمله دانشجویان را و دیگران را به مشارکت تشویق کنید. بعضی از این اظهاراتی که امروز شد که به عنوان دلسوزی گفته شد، واقعا هم درست است اما این جور نباشد که همین اظهارنظر دلسوزانه موجب شود کسانی از مشارکت دلسرد بشوند؛ به این باید توجه کرد». رهبر انقلاب در ادامه این سخنان و در تبیین علل و اهمیت مشارکت افزودند: «نفس حضور مردم برای انتخاب مسؤولان کشور، از صدر تا ذیل، یک مسأله مهمی است؛ مساله انسانی مهمی است، مسأله تمدنی بسیار مهمی است؛ مردمسالاری است. بعد هم همینطور که میدانید، حضور مردم در انتخابات، بر تواناییها و قوت آن دولت منتخب تأثیر زیادی دارد؛ بالاخره یک دولتی انتخاب خواهد شد، یک رئیسجمهوری انتخاب میشود و دولتی تشکیل میدهد؛ هر چه پشتوانه او بیشتر باشد، قویتر باشد، قطعا بهتر است و قدرت بازدارندگی کشور را بالا میبرد، امنیت میدهد به کشور، برای کشور آبرو ایجاد میکند. بنابراین مشارکت، خیلی مهم است».
البته این نخستینباری نبود که ایشان بر اهمیت این مساله تاکید وافر داشتهاند و نگاهی به سیر مواضع و عملکرد رهبر انقلاب موید این نکته است که مشارکت عمومی اولویت همیشگی نظام جمهوری اسلامی در میدان انتخابات بوده است. در این میان، استفاده از تعابیری همانند «قدرت بازدارندگی» برای توصیف مشارکت حداکثری مردم نشان از تاثیر تعیینکننده مشارکت عمومی بر سرنوشت جمعی مردم دارد. مضاف بر این، میزان مشارکت و رای نهایی کاندیدای منتخب در میدان رقابتهای انتخاباتی دست دولت جدید را نیز برای ایجاد تغییرات گسترده بازتر میکند. تجربه ادوار انتخابات در 4 دهه گذشته و روی کار آمدن دولتهایی با تفاوتهای حداکثری، نتایج مختلفی برای جامعهشناسان و تحلیلگران مسائل سیاسی به همراه داشته است که یکی از مهمترین آنها را میتوان سنجش قدرت دولتها بر اساس پشتوانه مردمیشان و تعداد آرایی دانست که در حمایت از آن دولت به صندوقهای رای ریخته شده است. بر همین مبنا و با توجه به شرایط دشواری که در سایه دولتداری 8 ساله غربگرایان به مردم تحمیل شده است، دولت آینده فارغ از آنکه به ریاست چه شخصی باشد، نیازمند پشتوانه عمومی درخور برای ایجاد تغییرات و اصلاح وضعیت موجود است. به عبارت دیگر مشارکت حداکثری مردم فراتر از انتخاب گزینه نهایی، حد توانمندی دولت آینده را نیز مشخص میکند.
* مشارکت به وقت آزمون سیزدهم
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری پیش روی ملت ایران قرار گرفته است؛ انتخاباتی که البته در شرایطی خاصتر نسبت به ادوار پیشین برگزار میشود. تجربه 8 ساله دولتداری جریان غربگرا در کنار خسارات تحمیل شده به مردم باعث شده پیشاپیش نگاههای بیشتری به آغاز تحولات از سوی دولت بعدی دوخته شود. در این میان اما عرصه انتخابات و صندوق رای به عنوان مهمترین ابزار انتخابی مردم میتواند اهمیتی فراتر از نتیجه نهایی انتخابات دارد. غفلت از اهمیت انتخابات و تاثیرات اجتماعی مشارکت عمومی نباید تحت هیچ شرایطی توجیه شود. تاکید دائمی رهبر انقلاب بر لزوم مشارکت گسترده مردم در انتخابات به عنوان تبلوری از مردمسالاری دینی میتواند به بیمه شدن کشور در مقابل مخاطرات بیرونی منتهی شود. مقام شامخ ولایت پیش از این در باب اهمیت انتخابات خاطرنشان کرده بودند: «انتخابات در کشور ما یک حرکت نمایشی نیست. پایه نظام ما همین انتخابات است. یکی از پایهها، انتخابات است. مردمسالاری دینی با حرف نمیشود؛ مردمسالاری دینی با شرکت مردم، حضور مردم، اراده مردم، ارتباط فکری و عقلانی و عاطفی مردم با تحولات کشور صورت میگیرد؛ این هم جز با یک انتخابات صحیح و همگانی و مشارکت وسیع مردم ممکن نیست». با تمام این توضیحات، اولویت مشارکت مردم در انتخابات 28 خردادماه بیش از هر زمان دیگری ملموس است؛ مشارکتی که رهبر حکیم انقلاب آن را اولویت نخست هر انتخاباتی از جمله انتخابات پیش رو میدانند. دولت منتخب مردم فارغ از آنکه کدام یک از شخصیتها حائز صلاحیت باشند، به رای قابل قبولی از سمت مردم و پشتوانه عمومی برای ایجاد تغییرات و اصلاحات اساسی نیازمند است که پیششرط کسب آن شکلگیری مشارکت حداکثری مردم است.
ارسال به دوستان
اخبار
آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی در دفاعمقدس به لحاظ نظامی و دفاعی بود
محمدباقر قالیباف در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی، در نطق پیش از دستور خود، با تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر به همه ملت ایران، افزود: بدون شک آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی از بعد معنوی، سیاسی، نظامی و دفاعی در دوران دفاعمقدس بود. حضرت امام(ره) نیز از همین جهت فرمودند که «خرمشهر را خدا آزاد کرد». این اوج اعتقاد به سنت و نصرت الهی برای رزمندگان مخلص بود که نحوه رفتار دنیا را در اوج قدرت رزمندگان در بعد سیاسی و نظامی تغییر داد. رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه، یاد شهدا، امام شهدا، رزمندگان، ایثارگران و جانبازان دوران دفاعمقدس را گرامی داشت. قالیباف همچنین با گرامیداشت چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری مردم دزفول، گفت: دزفول در دوران دفاعمقدس بیش از 3 هزار بار با موشک، توپخانه و حملات هوایی مورد تجاوز دشمن واقع شد، لذا این روز را به مردم عزیز دزفول تبریک گفته و امیدواریم این مردمان موفق و مؤید باشند.
***
سرلشکر سلامی: مرزها را در برابر نفوذ اشرار مصونیت بخشیدهایم
فرمانده کل سپاه با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، درباره پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات بیتالمقدس و همچنین پیروزیهای اخیر مردم مظلوم فلسطین در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی گفت: در کنار تلاشها و مجاهدتهای فوقالعاده سنگینی که نیروی زمینی سپاه در برقراری امنیت در منطقه جنوب شرق کشور انجام میدهد و مرزها را در برابر نفوذ اشرار مصونیت میبخشد، همچنین امنیتی را فراهم میکند که با آن امنیت، آبادانی، پیشرفت و رفاه مردم شکل گیرد.
به گزارش تسنیم، سرلشکر سلامی افزود: نیروی زمینی سپاه از کمک به اقشار نیازمند این منطقه غافل نیست و یکی از سیاستهای مهم و اصولی سپاه پاسداران در مناطقی که مأموریتهای امنیتی دارد این است که به موازات برقراری امنیت، خدماترسانی و رفع دغدغه معیشت مردم را در کانون توجهات خود قرار دهد.
فرمانده کل سپاه در ادامه تصریح کرد: رفع محرومیت از مناطقی که کمبرخوردارند و همچنین ارائه کمکهای معیشتی به مردمی که چه بر اثر کرونا یا غیرکرونا آسیب دیدهاند و همچنین ایجاد سهولت برای ازدواج جوانان، راهی را باز میکند که مردم بتوانند راحتتر زندگی کنند و این مسیر توقفناپذیری است که به شکل یک فرهنگ عمومی و بویژه در سپاه به یک حرکت ثابت تبدیل شده است و اختصاص به یک منطقه ندارد. وی اضافه کرد: نیروی زمینی ما در شمال غرب و در شمال شرق کشور نیز این خدمات را ارائه میدهد و مردم ما شایسته ارائه بهترین خدمات در ابعاد امنیتی، اشتغالزایی، رفع بیکاری و سهولت برای آغاز زندگی هستند.
***
نتانیاهو: به تقابل با برنامه هستهای ایران ادامه میدهیم
نخستوزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر بر تقابل این رژیم با هستهای شدن ایران تاکید کرد.
به نوشته روزنامه جروزالمپست، نتانیاهو پیش از سفر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالاتمتحده به فلسطین اشغالی، تهدید کرد به اقدامات خودسرانه علیه برنامه هستهای ایران ادامه میدهند. نتانیاهو شامگاه دوشنبه طی مراسمی برای اعطای جایزه به مأموران سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد)، گفت: «مأموریت اصلی برای هر کدام از شما این است که مانع تجهیز ایران به سلاح اتمی شوید. این بالاترین مأموریت است». به گزارش فارس، وی با تقدیر از حمایتهای آمریکا از امنیت رژیم کودککش صهیونیست، اظهار داشت: «لازم است با توافق یا بدون توافق، تصمیمات شجاعانه و مستقلی بگیریم و هر کاری بتوانیم برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی انجام میدهیم، زیرا این مساله وجودی ما است».
***
رابرت مالی: هنوز کار زیادی برای احیای برجام باقی است
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پیامی توئیتری درباره دور جدید و پنجم گفتوگوها در وین برای احیای توافق هستهای برجام اظهارنظر کرد. «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، ضمن سازنده خواندن دور قبلی گفتوگوها در وین برای احیای توافق هستهای ایران تاکید کرد هنوز کار زیادی برای احیای کامل این توافق باقی مانده است. این مقام آمریکایی در پیامی توئیتری نوشت: «دور قبلی مذاکرات (در وین) سازنده بود و شاهد پیشرفت معنادار بودیم اما هنوز کار زیادی باید انجام شود». نماینده ویژه دولت جو بایدن در امور ایران افزود: «برای دور پنجم (گفتوگوها) در راه وین هستیم و امیدواریم بتوانیم برای بازگشت متقابل به پایبندی (به توافق برجام) بیشتر جلو برویم».
***
ظریف با الهام علیاف دیدار کرد
وزیر امور خارجه که به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات جمهوری آذربایجان دوشنبهشب وارد باکو شد، سهشنبه با «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار طرفین ضمن ابراز خرسندی از روند رو به گسترش و سطح مناسب روابط ۲ کشور در سالهای اخیر، بر توسعه و تعمیق هر چه بیشتر مناسبات ۲ کشور تاکید کردند.
آخرین تحولات روابط دوجانبه، پروژههای مشترک اقتصادی، مشارکت ایران در مینروبی و بازسازی مناطق آزاد شده، آخرین تحولات اجرای بیانیه آتشبس بین ارمنستان و آذربایجان و تنشهای مرزی اخیر بین ۲ کشور، کریدورهای ارتباطی، ارتباطات ریلی بین ایران، آذربایجان و ارمنستان، اجرایی شدن ابتکار همکاریهای منطقهای ششجانبه و سایر مسائل مورد علاقه ۲ طرف از محورهای گفتوگو و رایزنی محمدجواد ظریف با رئیسجمهور آذربایجان در این دیدار بود. رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه این سفر راهی ایروان میشود تا با مقامات ارمنستان هم دیدار و گفتوگو کند.
ارسال به دوستان
کاندیداهای منتخب فراکسیون اکثریت مجلس برای انتخابات هیأترئیسه مشخص شدند
قالیباف تنها گزینه فراکسیون انقلاب اسلامی برای ریاست مجلس
گروه سیاسی: نشست مجمع عمومی فراکسیون مردمی انقلاب اسلامی برای تصمیمگیری درباره انتخاب هیأترئیسه برای سال دوم مجلس دیروز برگزار شد.
به گزارش «وطنامروز»، در این جلسه ۲۲۶ نفر از اعضا از مجموع 250 عضو حاضر، محمدباقر قالیباف را به عنوان گزینه فراکسیون برای ریاست مجلس انتخاب کردند. همچنین عبدالرضا مصری با ۱۴۳ رأی و علی نیکزاد با ۱۴۰ رای به عنوان گزینههای فراکسیون برای نواب رئیس اول و دوم در انتخابات هیأترئیسه اجلاسیه دوم انتخاب شدند. علیاصغر خانی، نماینده شاهرود در مجلس در گفتوگو با تسنیم اعلام کرد: در جلسه فراکسیون انقلاب امیرحسین قاضیزادههاشمی، علی نیکزاد، عبدالرضا مصری و همچنین حمیدرضا حاجیبابایی برای نوابرئیسی ثبتنام کرده بودند که بر اساس رایگیری انجام شده، عبدالرضا مصری، نماینده کرمانشاه در مجلس با 143 رای و علی نیکزاد با 140 رای به عنوان نواب رئیس انتخاب شدند، همچنین حاجیبابایی و امیرحسین قاضیزادههاشمی هر کدام به ترتیب 104 و 86 رای کسب کردند.
خانی عنوان کرد: همچنین محسن دهنوی با 139 رای، علی کریمی فیروزجایی با 119 رای، روحالله متفکرآزاد با 106 رای، محمد رشیدی با 98 رای، حسینعلی حاجیدلیگانی با 85 رای و مجتبی یوسفی با 76 رای گزینه فراکسیون برای دبیری هیأترئیسه پارلمان شدند. نماینده شاهرود در مجلس تصریح کرد: محسن پیرهادی با 126 رای، سیدنظام موسوی با 107 رای و محمدحسین فرهنگی با 86 رای به عنوان کارپرداز هیأترئیسه مجلس انتخاب شدند.
سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، نایبرئیس فراکسیون انقلاب اسلامی پیش از برگزاری این انتخابات در گفتوگو با فارس اظهار داشت: این انتخابات تعیینکننده است و تکلیف هیأترئیسه سال دوم مجلس یازدهم را مشخص میکند. کسانی که در فراکسیون رای بیاورند معمولا در صحن مجلس هم رای میآورند. نایبرئیس فراکسیون انقلاب اسلامی یادآور شد: این نمایندگان، منتخبان فراکسیون اکثریت برای نامزدی عضویت در هیأترئیسه اجلاسیه دوم مجلس یازدهم هستند و تعهد و برنامه فراکسیونی ما این است که افرادی که در فراکسیون اعلام کاندیداتوری کرده و رأی لازم را کسب نکردند در صحن مجلس کاندیدا نشوند اما افراد دیگر که در مجمع عمومی کاندیدا نشدند ممکن است در جلسه صحن اعلام کاندیداتوری کنند. گفتنی است جلسه انتخابات هیأترئیسه مجلس برای اجلاسیه دوم مجلس یازدهم امروز برگزار میشود.
محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی خبر داد: بر اساس رویه سال گذشته و سال جاری به خاطر شرایط کرونایی، انتخابات هیأترئیسه به صورت الکترونیک برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
رزمایش جنگ الکترونیک «سپر آسمان 1400» ارتش برگزار شد
رصد ۳ ساعته زیردریایی آمریکایی توسط پهپادهای ارتش
گروه سیاسی: رزمایش مشترک جنگ الکترونیک ارتش جمهوری اسلامی ایران با عنوان «سپر آسمان 1400» با شرکت گسترده و کاربردی بخشی از یگانهای جنگ الکترونیک نیروهای چهارگانه ارتش و با محوریت قرارگاه تاکتیکی ذوالفقار، ظهر سهشنبه با موفقیت به کار خود پایان داد.
به گزارش «وطنامروز»، در این رزمایش که کاربردیترین تمرین مشترک حوزه جنگ الکترونیک ارتش در سالهای اخیر بود، یگانهای واکنش سریع و سامانههای جنگال نیروهای زمینی، هوایی، پدافند و دریایی ارتش با محوریت منطقه عمومی اصفهان در گستره وسیعی از کشور با اجرای تاکتیکهای آفندی و پدافندی در حوزه جنگ الکترونیک، دستاوردها و توانمندیهای خود در این حوزه حساس و راهبردی را مورد استفاده قرار دادند. در این رزمایش یگانهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف اطلاعات سیگنالی در قالب یک رزم الکترونیک دوسویه کنترلشده، مأموریتهای محوله را اجرا کردند. عملیات کشف، رصد و پایش اطلاعات سیگنالی از ایستگاههای زمینی و ماهوارهای، عملیات نفوذ و ایجاد اختلال در عملکرد هواگردها و استفاده از تجهیزات موقعیتیاب و بهرهبرداری از سامانههای جدید منصوب بر بالگردها از جمله اقدامات دیروز رزمایش جنگ الکترونیک سپر آسمان بود. عملکرد هوشمند و دقیق سامانههای راداری بومی در شناسایی پهپادها و ریزپرندههای مهاجم و اجرای بیش از یکصد عملیات در حوزه جنگ الکترونیک با ترکیب مطلوب تکنیک و تاکتیک و بهرهگیری از عناصر متخصص خبره و جوان و بهکارگیری گسترده پهپادها در مناطق مرزی از نقاط قوت مرحله نهایی این رزمایش مشترک محسوب میشد.
پایش و رصد ۳ ساعته ناوگروه زیردریایی «جورجیا» متعلق به نیروی دریایی آمریکا در هنگام خروج از تنگه هرمز با پهپادهای شرکتکننده در رزمایش و ارسال تصاویر به مرکز کنترل و فرماندهی رزمایش مشترک سپر آسمان 1400 از جمله اقدامات مهم روز گذشته بود.
امیر دریادار حبیبالله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش و فرمانده قرارگاه تاکتیکی ذوالفقار ارتش در منطقه رزمایش مشترک سپر آسمان 1400 با اشاره به ارزیابی مثبت فرماندهان، ناظران و داوران حاضر در منطقه رزمایش از عملکرد موفق یگانها و سامانههای جنگ الکترونیک ارتش جمهوری اسلامی ایران و ارتقا و رشد چشمگیر ظرفیتها و توانمندیهای حوزه جنگال در این رزمایش مشترک گفت: هماهنگی، یکپارچگی، سرعت و دقت عملیاتی بین نیروهای آفندی و موفقیت تاکتیکی در جلوگیری از کشف و رصد اطلاعات راداری و مخابراتی توسط یگانهای جنگ الکترونیک مستقر در منطقه عمومی رزمایش یکی از مهمترین جلوهها و دستاوردهای این رزمایش بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|