|
نخست وزیر انگلیس: مردم باید زندگی با ویروس کرونا را بیاموزند
شبکه خبری ایبیسی نیوز در گزارشی نوشت: بوریس جانسون ضمن اعلام برداشته شدن محدودیتها تا اواسط ماه جاری میلادی، با تغییر لحنی شگفتآور گفت انگلیس باید زندگی با این ویروس را بیاموزد. به گزارش تارنمای این شبکه خبری آمریکایی، «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس گفت «کشور به مرحله نهایی قرنطینه رسیده و اکنون زمان آن است که به جای کنترلهای قانونی، «مسؤولیت شخصی» را جایگزین کنیم».
ارسال به دوستان
حامد کرزی: حضور آمریکا عامل رشد تروریسم در افغانستان است
رنجنامه اشغالگری
گروه بینالملل: حامد کرزی، اولین رئیس جمهوری افغانستان پس از تجاوز نظامی آمریکا به این کشور، در مصاحبه با پایگاه خبری اسکاینیوز بر این اصل تاکید کرد که حضور آمریکا در افغانستان فاجعهبار بوده و این عملیات 20 ساله ناامنی و تروریسم را برای افغانستان به همراه داشته و حضور نیروهای نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان اوضاع را بدتر کرده است. امید بستن مقامات فعلی دولت افغانستان به کمکهای آمریکا نیز موضوع دیگری بوده که از سوی کرزی مورد انتقاد قرار گرفته است.
* مأموریت شکستخورده آمریکا پایان یابد
به گزارش «وطنامروز» به نقل از اسکاینیوز، «حامد کرزی» رئیسجمهور سابق افغانستان در مصاحبه با این پایگاه خبری انگلیسی بار دیگر با تاکید بر نقش آمریکا در گسترش تروریسم اظهار کرد گروه تروریستی داعش زیر نظر آمریکا و ناتو در افغانستان ظهور کرد. وی درباره هزینه هزاران میلیاردی طی این ۲۰ سال و کشته شدن هزاران نفر گفت: از جهت برآورده شدن آرزوی مردم افغانستان برای داشتن استقلال، حاکمیت، داشتن کشوری مقتدر و بهبود زندگی، دستاوردهایی بوده ولی برخی مسائل باقی مانده است؛ اهدافی مثل پایان دادن به افراطگرایی، ایجاد صلح و ثبات در کشور. این برای ما فاجعهآمیز بوده است. کرزی افزود: «جامعه بینالمللی به طور کامل از حضور ایالات متحده و نیروهای ناتو در افغانستان با نام مبارزه با تروریسم حمایت کرد... اما در دوران حضور آنها در افغانستان بود که داعش در این کشور ظهور کرد». او دلیل اصلی این شکست را سیاستهای ارتش آمریکا و برخی متحدانش دانست و گفت: نیروهای آمریکایی گاهی در کنار نیروهای شبهنظامی خود، کارهایی میکردند که هولناک بود. آنها به نام مبارزه با طالبان، روستاهای ما را بمباران میکردند. ما مردم افغانستان قربانی این شرایط غمانگیز هستیم. جامعه بینالمللی به نام مبارزه با تروریسم، از حضور آمریکا در افغانستان حمایت کرد. در طول دوران حضور آنها و نظارت آنها بود که داعش در افغانستان ظهور کرد. آنها چگونه میخواهند این را توضیح دهند؟ چگونه میشود؟
حامد کرزی در پاسخ به پرسش مجری اسکاینیوز که پرسید شما چگونه آن را توضیح میدهید، گفت: «کاملا بر این عقیدهام که حضور سربازان آمریکایی به رشد تروریسم در افغانستان کمک کرده و حضور نیروهای بینالمللی اوضاع را برای مردم کشور نه بهتر، بلکه بدتر کرده است». بر این اساس او تاکید دارد ماموریت آمریکا و ناتو در افغانستان شکست خورده است و به همین دلیل «بهتر است که به این ماموریت شکست خورده پایان دهند». او ضمن ابراز ناامیدی از نتیجه نشست اشرف غنی و جو بایدن، رؤسایجمهور افغانستان و ایالات متحده که در واشنگتن برگزار شد، گفت: «آنها باید درباره صلح صحبت میکردند نه در این باره که چند هلیکوپتر فراهم خواهد شد». کرزی همچنین در جریان این مصاحبه تاکید کرد طالبان باید بخشی از دولت آینده افغانستان باشد اما آنها باید خشونت را کنار بگذارند. او گفت: جنگیدن طالبان علیه مردم خودش به خاطر خواستههای نامشروع فرد دیگری است. این یک مناقشه خارجی است.
* آمریکاییها شبانه و بدون اطلاع بگرام را ترک کردند
همزمان با خروج نظامیان آمریکا از افغانستان، تخلیه پایگاه هوایی بگرام یکی از مسائلی بود که توجه رسانهها را به خود جلب کرد؛ خروجی که بنا به اظهارات فرمانده افغانستانی فعلی بگرام، بدون هماهنگی با ارتش افغانستان و مقامات دولتی بوده است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ارتش افغانستان با انتشار تصاویری از داخل پایگاه هوایی بگرام نگاهی اجمالی و بیسابقه از آنچه مرکز جنگ آمریکا برای براندازی طالبان و القاعده گفته میشد، ارائه داد. این پایگاه شامل مسیرهای متصلکننده سربازخانهها و ساختمانهایی شبیه آشیانه هواپیماست. ۲ باند فرودگاه و بیش از ۱۰۰ پارکینگ برای جنگندهها وجود دارد که دیوارههایی محکم دارد که در برابر انفجار مقاوم است. یکی از باندهای فرودگاهی ۳۶۶۰ متر طول دارد که در سال ۲۰۰۶ ساخته شده است. یک سالن استراحت، یک بیمارستان ۵۰ تختخوابی و چادرهای بزرگ حاوی وسایلی چون مبلمان نیز در پایگاه وجود دارد. مقامهای ارتش افغانستان اما درباره تخلیه بگرام میگویند آمریکاییها پس از ۲۰ سال بدون هیچ اطلاع قبلی، برق را خاموش کردند، در را بستند و از پایگاه بگرام خارج شدند. فرمانده جدید و افغان این پایگاه ۲ ساعت بعد، از رفتن آنها مطلع شد. ژنرال میراسدالله کوهستان گفت: شایعاتی شنیدیم مبنی بر اینکه آمریکاییها بگرام را تخلیه کردهاند و در نهایت ساعت ۷ صبح روز دوشنبه متوجه شدیم این قضیه که آنها از بگرام رفتهاند، صحت دارد. به گفته مقامهای ارتش افغانستان، پیش از آنکه ارتش بتواند کنترل بگرام را که درست یک ساعت با کابل فاصله دارد، به دست بگیرد، این پایگاه هوایی از سوی گروهی کوچک از غارتگران مورد هجوم واقع شد و آنها سربازخانهها را یکی پس از دیگری مورد غارت قرار دادند.
* ضربه مهلک آمریکاییها به محیطزیست افغانستان
در پی انتشار اخباری درباره انفجارهای مکرر در پایگاههای آمریکا و ناتو در افغانستان که با هدف تخریب تاسیسات الکترونیکی، خودروهای زرهی و ادوات سنگین مستقر در این پایگاهها از سوی نیروهای آمریکایی و ناتو انجام گرفته است، اداره ملی حفاظت محیطزیست افغانستان از این نیروها خواسته با از بین بردن تجهیزات نظامی و وسایل الکترونیکیشان محیطزیست افغانستان را آلوده نکنند. این اداره روز سهشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد تجهیزات نظامی که توسط این نیروها هنگام تخلیه پایگاههای در ولایات افغانستان تخریب میشود، حاوی «خطرناکترین مواد شیمیایی» است. این اداره با اشاره به پایگاه بگرام، بزرگترین پایگاه نیروهای آمریکایی در افغانستان گفت این نیروها تمام تجهیزات نظامی و الکترونیکی خود را در این پایگاه منفجر و نابود کردهاند. اداره ملی حفاظت محیطزیست افغانستان افزود مسؤولان در شهرستان بگرام ولایت پروان نیز وقوع انفجار در داخل پایگاه بگرام را تأیید کردهاند. بر اساس اعلام این اداره، انفجار این تجهیزات در داخل این پایگاه آسیبهای جدی به محیطزیست بویژه هوا، آب و خاک وارد کرده است. در همین حال، این نهاد تأکید کرده است نیروهای خارجی باید با تمکین به قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی از تخریب و انفجار این تجهیزات در پایگاههایشان خودداری کنند. اداره ملی حفاظت محیطزیست با توجه به مواد کنوانسیونهای بینالمللی درباره قوانین محیطزیستی و انتشار مواد شیمیایی خطرناک، نگرانیهای خود را قبلا در نامههای رسمی به سفارت آمریکا در کابل، پایگاه نظامی بگرام و دفاتر فرماندهی پلیس و ولایتپروان اعلام کرده بود.
***
طالبان: طرح صلح خود را ماه آینده ارائه میکنیم
در حالی که درگیریها در افغانستان افزایش یافته و مذاکرات صلح در بنبست قرار دارد، طالبان اعلام کرد این گروه تا ماه آینده طرح صلح مکتوب خود را ارائه میکند. «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان اظهار داشت که روند صلح و مذاکرات بینالافغانی در روزهای آینده تسریع خواهد شد و انتظار میرود این روند وارد مرحله مهمی شود. وی با اعلام ارائه طرح صلح طالبان تا یک ماه آینده به «رویترز» گفت: احتمالا یک ماه زمان میبرد تا به مرحلهای برسیم که ۲ طرف (دولت افغانستان و طالبان) طرح مکتوب صلح خود را به اشتراک بگذارند. مجاهد افزود: اگرچه ما در میدان جنگ دست بالا را داریم اما درباره گفتوگوهای صلح بسیار جدی هستیم. این در حالی است که نمایندگان سازمان ملل و اتحادیه اروپایی در هفتههای اخیر در دیدار با طالبان خواستار توقف خشونتها و اولویت قرار گرفتن روند صلح شدند. مذاکرات بینالافغانی شهریورماه سال گذشته در قطر آغاز شد اما این مذاکرات تاکنون نتیجه قابل توجهی نداشته و دیدارهای ۲ طرف نیز از چند ماه پیش عملا متوقف شده است. «حمدالله محب» مشاور امنیت ملی افغانستان چندی قبل اظهار داشت که تنها مذاکره با طالبان، افغانستان را به ثبات دائمی نمیرساند و تنها به صلح موقت با طالبان منجر خواهد شد. وی اظهار داشت که افغانستان تجربههای صلح را نیز داشته است و فرصت کنونی نیز برای صلح در این کشور «تاریخی» است. مذاکرات کنونی میتواند به جنگ جاری پایان دهد.
ارسال به دوستان
تحلیلی بر عوامل واگرایی عربستان و امارات پس از چندین سال رابطه استراتژیک
پایان ماه عسل آل سعود و آل نهیان
گروه بینالملل: بعد از علنی شدن اختلافات امارات و عربستان در جریان جلسه اوپک پلاس که وزرای انرژی 2 کشور صراحتا مواضع تندی علیه سیاستهای یکدیگر اتخاذ کردند، اکنون به نظر میرسد آخرین ملاحظات پیرامون حفظ اتحاد سیاسی- استراتژیک بین عربستان و امارات رنگ باخته است. با آنکه پادشاهی سعودی همواره در 3 دهه گذشته سعی داشته در قالب شورای همکاری خلیجفارس سیادت خود را بر شیخنشین ابوظبی و امیرنشینان پادشاهیهای حاشیه جنوبی خلیجفارس حفظ کند اما در سالهای اخیر عربستان سعودی در پی رویکردهای غیرمعقول ولیعهدی چون بنسلمان که در عمل زمام همه امور حکومتی را در اختیار گرفته است، در پروندههای متعدد منطقهای و بینالمللی دچار اشتباهات راهبردی شده که آشکار شدن اختلافات با امارات و سر باز زدن آلنهیان از فرامین آلسعود یکی از تبعات این اقدامات است؛ اختلافاتی که ابتدا در جریان تجاوز نظامی ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان و همراهی چندین کشور عربی و آفریقایی از جمله امارات به یمن در قالب مسائل تاکتیکی بروز کرد اما بعد از آن تحت تاثیر تحولات منطقهای و بینالمللی این شکل از رابطه امارات و عربستان در عرصههای روابط سیاسی، روابط فرامنطقهای و اختلاف نظر پیرامون اتخاذ موضع علیه کشورهای منطقه نظیر قطر نیز نمایان شد. بر این اساس به نظر میرسد این روند ادامهدار باشد و 3 حوزه نفت، مناطق تحت درگیری در غرب آسیا و شمال آفریقا و سرمایهگذاری خارجی و توریسم عرصههای تقابل جدی ۲ طرف باشد. در این بین نقش بازیگران منطقهای و فرامنطقهای نظیر ایران، ترکیه، مصر، عراق، قطر، اردن، یمن، ایالات متحده، چین و رژیم صهیونیستی در کنش و واکنش این دو در برابر یکدیگر قابل توجه است.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از رای الیوم، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر روزنامه رای الیوم در مقالهای به تنشهای اخیر میان عربستان سعودی و امارات عربی متحده در اوپک پلاس پرداخت و نوشت: کشورهای عربی حوزه خلیجفارس طی 30 سال گذشته همواره تمایل داشتند خود را از سایر اعراب جدا کنند و میخواستند این تمایز نهتنها در میزان ثروت، بلکه از نظر توانایی این کشورها در کنترل امور خود و برقراری ثبات و جلوگیری از بروز انقلابهای مشابه سایر کشورهای عربی منعکس شود. این کشورها همچنین تلاش میکردند از هویت جمعی خود در منطقه خلیجفارس محافظت کنند و در اتحاد با یکدیگر باشند اما نگاهی گذرا به نظام منطقهای شورای همکاری خلیجفارس و روابط بین کشورهای این شورا طی دوره اخیر تصویری کاملا متفاوت از آنچه کشورهای مذکور آرزو میکردند، ارائه میدهد. تنش میان عربستان و امارات حداقل طی ۳ سال گذشته در حال افزایش بوده و اختلاف در زمینه نفت بهانه تازهای برای بروز مجدد این تنشها شد. برجستهترین موارد اختلاف میان ریاض و ابوظبی را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد: رقابت اقتصادی میان ۲ کشور که با سیاستهای آشکار محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی و اصرار برای رقابت با امارات در زمینه گردشگری موجب کاهش تعداد گردشگران سعودی در امارات میشود و همین امر موجب نگرانی ابوظبی شده است. مورد دوم آشتی سریع عربستان با قطر بدون هماهنگی با امارات است که همچون صاعقهای برای ابوظبی بود. توافقنامه آشتی برای رفع محاصره قطر که در منطقه «العلا»ی عربستان به امضا رسید، یک توافق کاملا دوجانبه میان ریاض و دوحه بود که همین امر خشم متحدان عربستان یعنی بحرین و امارات و شاید مصر را که با پیروی از ریاض اقدام به تحریم قطر کرده بودند، برانگیخت. سوم اینکه عربستان سعودی اخیرا در یک تصمیم ناگهانی اعلام کرد شرکتهای فعال در اراضی آن باید مقرهای خود را از امارات به عربستان منتقل کنند و هر شرکتی که این دستور را نقض کند، از تمام فعالیتهای خود منع خواهد شد. این تصمیم ضربه مهلکی به اقتصاد امارات وارد میکند، بویژه برای دوبی بسیار زیانبار خواهد بود، چرا که مقر اصلی شرکتهای مذکور در آنجا قرار داشته و درصد زیادی از آنها سعودی هستند. در مقابل، امارات تصمیم به خروج یکجانبه از ائتلاف نظامی متجاوز به یمن در سال 2019 بدون هماهنگی و مشورت قبلی با ریاض گرفت. در آخر اینکه امارات، عربستان را متهم میکند این کشور را به سمت توافق عادیسازی با رژیم صهیونیستی و عجله در امضای توافقنامههای عادیسازی سوق داده؛ به این صورت که محمد بنسلمان در یک توافق محرمانه با ابوظبی متعهد شده بود ریاض بلافاصله بعد از امارات به این توافقنامهها میپیوندد اما ولیعهد سعودی به دلیل ترس از واکنشهای داخلی در عربستان و همچنین پس از شکست «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا که مهمترین حامی بنسلمان بود، از اعلام برقراری روابط علنی با رژیم صهیونیستی خودداری کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سقوط هواپیمای روسی با 28 مسافر
یک هواپیمای روسی متعلق به شرکت هواپیمایی کامچاتکا در منتهیالیه شمال شرقی این کشور سقوط کرد و تمام 28 مسافر و خدمه آن کشته شدند. به گزارش خبرگزاری دولتی ریانووستی، گروههای گشت و نیروهای امداد و نجات وزارت حوادث غیرمترقبه روسیه قطعات هواپیمای «آن-۲۶» را در مناطق ساحلی کامچاتکا پیدا کردند. هواپیمای مذکور دیروز با 22 مسافر، از جمله ۲ کودک خردسال و چند مقام دولتی منطقه و 6 خدمه، در مسیر پتروپاولوفسک به سمت پالانا در حال پرواز بود اما قبل از نزدیک شدن به باند فرود، از صفحه رادار مرکز کنترل هوایی ناپدید شد. وزارت حوادث غیرمترقبه نیز محل سقوط را در 4 الی 5 کیلومتری باند فرود در خطوط ساحلی صعبالعبور منطقه کامچاتکا مشخص کرده است. هواپیمای مسافربری ملخدار آنتونف «آن-۲۶» کاربرد دوگانه نظامی و مسافری دارد و در حال حاضر به جز روسیه حدود 50 کشور جهان در نیروی هوایی یا خطوط مسافری کوتاه خود از آن بهره میبرند.
***
تداوم رفتارهای نژادپرستانه در آلمان با حمله به یک خانواده ترک
منابعی در پلیس آلمان شامگاه دوشنبه از حمله نژادپرستانه علیه یک خانواده ترکیهای ساکن شهر «لوبک» خبر دادند. به نوشته خبرگزاری«آناتولی»، طبق بیانیه اداره پلیس لوبک، سوم جولای بین یک زوج آلمانی و یک خانواده 4 نفره ترکیهای در این شهر مشاجرهای با مبنای نژادپرستانه رخ میدهد. در جریان این مشاجره، مرد ۵۱ ساله آلمانی به سمت خانواده ترکیهای گاز اشکآور شلیک میکند که در پی این اقدام، پدر و 2 فرزند 4 و ۸ ساله او دچار آسیب جدی میشوند. بر اساس این گزارش، خانواده ترکیهای سپس برای مداوا با آمبولانس به بیمارستان لوبک منتقل شدند. به نوشته آناتولی، پلیس این شهر میگوید زوج آلمانی مذکور که به این خانواده ترکیهای حمله کردند، سلاحهای غیرمجاز از جمله اسپری گاز اشکآور با خود حمل میکردند. بهرغم انتقال زوج آلمانی به اداره پلیس لوبک اما دقایقی بعد آنها به بهانه اینکه دلیلی برای بازداشتشان وجود ندارد، آزاد شدند. با این حال پلیس آلمان اعتراف کرده در این حادثه نشانههایی از نژادپرستانه بودن حمله وجود دارد.
***
عملیات جنگندههای ترکیه در شمال عراق
وزارت دفاع ترکیه در اطلاعیهای اعلام کرد جنگندههای این کشور عملیاتی را در شمال عراق علیه عناصر گروه تروریستی پکک انجام دادهاند. در این عملیات که در منطقه متینا انجام شده، 2 عنصر پکک از پای درآمدند. در این اطلاعیه بر مبارزه ترکیه با گروه پکک به صورت جدی و ادامهدار تاکید شده است. عملیات نیروهای نظامی ترکیه طی 2 سال گذشته افزایش چشمگیری در شمال عراق داشته است که این موضوع نارضایتی بغداد را به همراه داشته و مقامات عراقی بارها ضمن محکوم کردن این حملات، نسبت به شکایت به مجامع بینالمللی و کاهش روابط خود با ترکیه هشدار دادهاند. ترکیه هدف خود از عملیات را مقابله با گروه تروریستی پکک عنوان میکند. حزب کارگران کردستان یا پکک، گروهی چپگرا و مسلح در کردستان ترکیه است که از سال 1984 به عنوان سازمانی چریکی شناخته شده که به صورت مسلحانه علیه دولت ترکیه برای خودمختاری کردستان مبارزه میکند. این گروه توسط آمریکا، اتحادیه اروپایی و بسیاری از کشورها به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده است.
***
رژیم صهیونیستی یک مدرسه را در قدساشغالی تخریب کرد
اشغالگران صهیونیست دیروز (سهشنبه 6 ژوئیه)، با حمله به یک مدرسه در حال ساخت در محله «السلام» واقع در حد فاصل اردوگاه «شعفاط» و شهرک «عناتا» در شمال شرق شهر قدس اشغالی، آن را تخریب کردند. به نوشته خبرگزاری«وفا»، شاهدان عینی میگویند این مدرسه متعلق به «صالح علقم» از ساکنان اردوگاه شعفاط است که مدتهاست برای گرفتن مجوز ساخت این مدرسه از شهرداری صهیونیستها، اقدام کرده اما هر بار با تعلل در صدور مجوز برای اتمام بنای مدرسه مواجه شد تا اینکه دیروز با بولدوزرهای اسرائیلی تخریب شد. برخی منابع رسانهای میگویند تخریب این مدرسه به درگیریهای خشونتباری میان شهروندان فلسطینی و نیروهای اشغالگر منجر شده اما تا لحظه تنظیم این خبر، گزارشی درباره شمار مجروحان این درگیری در دست نیست. نیروهای اشغالگر اغلب تاسیسات و منازل فلسطینیها را بویژه در منطقه «ج» در کرانه باختری و محلههای قدس اشغالی با هدف کوچ اجباری ساکنان این منطقه و اشغال کامل آن تخریب میکنند.
***
کشته شدن بیش از ۱۵۰ نفر در هفته استقلال آمریکا
به گزارش سیانان، آمارهای منتشر شده نشان میدهد در بیش از 400 تیراندازی به وقوع پیوسته در آمریکا در تعطیلات آخر هفته گذشته، بیش از 150 نفر قربانی شدند. براساس این گزارش، آمارهای موسسه غیرانتفاعی
Gun Violence Archive نشان میدهد حوادث مربوط به خشونت مسلحانه در شهرهای بزرگ و مهم آمریکا بشدت رو به افزایش است. این آمارها حاکی است تنها در نیویورک طی روزهای جمعه تا یکشنبه 26 نفر در جریان 21 تیراندازی جان خود را از دست دادهاند. از ابتدای سال 2021 تاکنون آمار خشونت با اسلحه در نیویورک با 40 درصد افزایش نسبت به سال قبل روبهرو شده است. در تیراندازیهای آخر هفته در شیکاگو نیز 83 نفر زخمی و 14 نفر کشته شدهاند. ۲ دختر 5 و 6 ساله در بین زخمیشدگان تیراندازیهای شیکاگو هستند. به نوشته سیانان، در تعطیلات آخر هفته گذشته چند مورد تیراندازی کور هم رخ داده است. تیراندازی کور به حوادث تیراندازیای گفته میشود که حداقل 4 نفر غیر از فرد شلیککننده، کشته یا زخمی شوند. افزایش چشمگیر موارد خشونت با اسلحه به یکی از مهمترین نگرانیهای مردم آمریکا تبدیل شده است. به اعتقاد تحلیلگران، آزادی حمل سلاح دلیل اصلی تشدید بحران تیراندازی و خشونت با اسلحه در ایالات متحده به شمار میرود.
ارسال به دوستان
ناکارآمدی فایزر در فلسطین اشغالی
مقامات بهداشتی رژیم صهیونیستی پس از واکسیناسیون عمومی اهالی سرزمینهای اشغالی با واکسن آمریکایی «فایزر- بیونتک»، حالا فاش میکنند نهتنها تاثیر آن برای جلوگیری از ابتلا به کرونا 30 درصد کمتر از میزان ادعایی اولیه (94 درصد) بوده است، بلکه این واکسن تاثیری بر موج جدید همهگیری ویروس «کووید-19» موسوم به کرونای دلتا ندارد.
در همین راستا، وزارت بهداشت این رژیم اعلام کرد با توجه به موج جدید گونه دلتای ویروس کرونا که از ماه گذشته در فلسطین اشغالی مشاهده شده، احتمال بازگشت برخی محدودیتها شامل الزامی شدن ماسک و قرنطینه اجتماعی وجود دارد. بر اساس جدیدترین دادهها، موج جدید کرونای دلتا باعث شده تعداد موارد ابتلای ثبت شده در سرزمینهای اشغالی طی دو هفته به بیش از 2 هزار و 700 مورد افزایش پیدا کند که 90 درصد مبتلایان جدید به گونه ویروس «کووید-19» دلتا مبتلا هستند.
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی طی گزارشی اعلام کرده که کارآیی واکسنهای «فایزر-بیونتک» در جلوگیری از سرایت عمومی ویروس جهشیافته نوع هندی یا دلتا تا 64 درصد کاهش داشته است. این در حالی است که گزارش ماههای مه و ژوئن وزارت بهداشت اسرائیل میگفت کارآیی واکسن فایزر در جلوگیری از بستری شدن مبتلایان بین ۹۳ تا ۹۸ درصد بوده و این واکسن در ماه مه به میزان 3/94 درصد از ابتلای افراد به ویروس کرونا جلوگیری کرده است.
رادیو ارتش اسرائیل صبح دوشنبه گزارش داد کابینه تلآویو قصد دارد تصمیمگیری نهایی برای خرید یک میلیون دوز اضافی واکسن فایزر را به تعویق بیندازد و همچون اسپانیا و آلمان برای بالا بردن ایمنی افراد در برابر سویه دلتا از تزریق ذخیره واکسن مدرنا به عنوان دوز دوم مورد نیاز برای افرادی که مرحله نخست واکسیناسیون خود را با واکسن فایزر آغاز کردهاند، استفاده کند.
همچنین کابینه نفتالی بنت، نخستوزیر جدید قصد دارد با تشکیل جلسهای، محدودیتهای جدیدی را همزمان با افزایش موارد ابتلا در این رژیم وضع کند که شامل محدودیت سفرهای توریستی و بازگشت پاسپورت کرونا میشود.
رژیم تلآویو مدعی بود در یکی از سریعترین کارزارهای واکسیناسیون جهان که از پاییز گذشته آغاز شده ۹۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال را واکسینه کرده است اما بر اساس آمار اخیر وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، حدود یکپنجم از ساکنان اراضی اشغالی واجد شرایط هنوز واکسن ضدکرونا نزدهاند. با این وجود مقامات تلآویو قصد دارند واکسنهای مازاد «فایزر- بیونتک» خود را به دیگر کشورها قالب کنند. صهیونیستها در هفتههای گذشته نیز سعی کرده بودند که واکسنهای فایزر تاریخ مصرف گذشته را به فلسطینیها بدهند اما تشکیلات خودگردان پس از آنکه متوجه منقضی شدن تاریخ آنها شد، مرجوعشان کرد. حال اسرائیلیها به دنبال بهرهبرداری دیپلماتیک و تجاری از بیش از 700 هزار دوز واکسن آمریکایی هستند که به خاطر بیاثر بودن بر گونه جدید دلتای ویروس کرونا در سرزمین اشغالی خواهانی ندارد. هتزی لوی، مدیرکل وزارت بهداشت این رژیم پیشتر گفته بود تاریخ انقضای واکسنهای فایزر موجود، ۳۱ جولای (اواسط هفته گذشته) بوده و هر توافقی برای مبادله آنها با کشوری دیگر، نیاز به تأیید فایزر دارد.
جالب اینکه کرهجنوبی و بریتانیا، کشورهایی که خود مدعی ساخت واکسن بومی هستند، به عنوان نخستین مقصدهای فایزرهای مازاد اسرائیلی معرفی شدهاند. به گزارش رویترز، نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفته در تماس مدیرعامل اسرائیلیتبار شرکت فایزر، درباره دریافت واکسنهای بیشتر و مبادله احتمالی آنها با سایر کشورها صحبت کرده است. سخنگوی فایزر هم از این طرح استقبال کرد. مقامات بهداشتی اسرائیل گفتهاند هفته پیش مذاکراتی با انگلیسیها در این زمینه صورت گرفت که نتیجهای نداشته است. دیروز اما دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی خبر داد کرهجنوبی- کشوری که واکسنهای نوواکس و آسترازنکا را در داخل میسازد- حاضر شده فایزرهای مازاد اسرائیلیها را بخرد. گفته میشود در چارچوب این توافق، 700 هزار دوز واکسن فایزر- بیونتک که تاریخ انقضای آنها نزدیک شده به کرهجنوبی ارسال شده و این کشور در مقابل حجم مشابهی از همین نوع واکسن را که پاییز آتی خریداری میکند به اسرائیل خواهد فرستاد!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|