|
آمریکا پیشتاز مرگ کرونایی در جهان
تعداد مبتلایان به کرونا در جهان به بیش از ۲۱۷ میلیون و ۲۲۰ هزار نفر رسیده است و این بیماری تاکنون باعث جان باختن بیش از 5/4 میلیون نفر در جهان شده است. به گزارش رویترز، در آمریکا بالاترین نرخ مرگومیر و ابتلا به کرونا ثبت شده است به گونهای که تاکنون کرونا در این کشور ۳۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را آلوده کرده است و تلفات ناشی از این بیماری در آمریکا به ۶۳۷ هزار و ۵۲۵ نفر رسیده است.
ارسال به دوستان
پروفسور اسرائیلی مسؤول ساخت واکسن کرونا:
اسرائیلیها موش آزمایشگاهی فایزر شدند
رژیم صهیونیستی تا ۲ ماه پیش مدعی بود نخستین دولتی است که اکثر شهروندانش را به اتکای واردات واکسنهای آمریکایی در مقابل همهگیری کرونا مصون کرده اما حالا واقعیتها نمایان میشود.
به نظر میرسد پروژه بلندپروازانه صهیونیستها برای مقابله با کرونا به اتکای واکسن آمریکایی به همان سرنوشت دل بستن به سراب امنیتی این جامعه اشغالگر به اتکای تسلیحات و حمایت آمریکایی دچار شده است.
حال سرزمینهای اشغالی درگیر موج جدیدی از همهگیری ویروس «کووید-19» شده و آمار ابتلای روزانه به میزان بیسابقه ۶ هزار نفر رسیده است. این در حالی است که مرگومیر روزانه بیش از 30 نفر در میان جامعه اسرائیلیها، آنها را در شرایطی بسیار بدتر از کشورهای اروپایی و حتی همسایگان عربشان با جمعیتی به مراتب بیشتر و نرخ واکسیناسیون عمومی به مراتب پایینتر از آنها قرار میدهد.
روزنامه یدیعوت آحارانوت در مصاحبه با یک پروفسور اسرائیلی، ابعاد ناگفته سیاست تبلیغاتی واکسیناسیون عمومی در سرزمینهای اشغالی را نمایان کرد.
پروفسور «شموئل شپیرا» که در 8 سال گذشته ریاست یکی از مخفیترین و مهمترین نهادهای علمی رژیم صهیونیستی را بر عهده داشته، از آنچه در ماههای اخیر بر او و دیگر اسرائیلیها گذشته احساس خشم و تحقیر میکند. او رئیس یک موسسه بیولوژیکی در «نس زایونا» بود؛ مرکزی که بعد از همهگیری کرونا، مسؤولیت ساخت واکسن بومی اسرائیلی را عهدهدار بود.
پروفسور شپیرا اما امروز از اینکه پروژه ملیشان به حال خود رها شده و جامعه صهیونیستها به موش آزمایشگاهی شرکتهای بزرگ داروسازی آمریکایی تبدیل شدهاند، سرخورده است. او درباره واردات چشمبسته واکسنهای فایزر و مدرنا توسط رژیم صهیونیستی مدعی است: «ما جایی هستیم که به اندازه کافی مهم و بزرگ هست و میتوانیم واکسن مخصوص خود را داشته باشیم. ممکن است فردا روابط خوبی با این کشور [آمریکا] یا کشورهای دیگر نداشته باشیم و واکسن از آنها دریافت نکنیم».
او با کنایه به اینکه ساکنان فلسطین اشغالی موش آزمایشگاهی واکسن فایزر شدهاند، ادامه میدهد: «ممکن است مدیرعامل یک شرکت تصمیم بگیرد آزمایش برای بررسی نتیجه واکسنهایش را نه روی شهروندان اسرائیل، بلکه روی شهروندان سنگاپور انجام دهد؛ آنوقت چه کنیم؟»
شموئل شپیرا از اینکه چرا واکسن اسرائیلی ساخته نشد نیز دل پری دارد و شرح میدهد: من مستندانی دارم که نشان میدهد مقامات دولت ماهها ما را متوقف کردند. آنها گفتند ساخت واکسن اسرائیلی غیرضروری است. ما در جولای ۲۰۲۰ یک واکسن موثر را در دست داشتیم. وزارت بهداشت، 4 مرتبه ما را به دلایلی که در نظر من و بسیاری از افراد موسسه بیربط بود، رد کرد».
به عبارت دیگر در سرزمینی که حکومت صهیونیستی آن تمام موجودیت خود را به کمک آمریکا گره زده و کلمه فایزر در یک سال گذشته در آن تبدیل به واژهای مقدس همانند یک کشتی نجات بینالمللی شده است، این دانشمند هنوز به واکسن بومی اعتقاد دارد.
او درباره دور سوم واکسیناسیون عمومی جامعه صهیونیستها معتقد است در میان مشکلات زیادی که در این راستا وجود دارد، یک مشکل از همه حادتر است: «وقتی یک مشکل پزشکی جدی وجود دارد، ما تلاش میکنیم از چندین جهت متفاوت به عامل به وجود آورنده آن مشکل ضربه بزنیم اما در اینجا آنها دوباره برای دفعه سوم، از همان راه قبلی و با همان واکسنی که برای این نوع جهشیافته مناسب نیست، به کرونا حمله میکنند. فکر نمیکنم واکسن فایزر، واکسن فوقالعادهای بود. این واکسنی بود که برای 4 تا 5 ماه خوب بود اما در مقابل جهشهای جدید، سریعا کارایی خود را از دست میدهد. اساسا ما همچنان آزمایشگاه جهان برای مشاهده نتیجه واکسن هستیم. در تزریق نوبت اول و دوم واکسنها، ما آزمایشگاه واکسن بودیم و اکنون در دور سوم تزریق واکسن، وضعیت ما هنوز مانند دور اول و دوم است و آزمایشگاه جهانی واکسن هستیم. خود من واکسن نمیزنم و کمی منتظر میمانم ببینم چه میشود».
یدیعوت آحارانوت همچنین در گزارش خود از کتاب پروفسور شپیرا نوشته که قرار است منتشر کند. او در کتاب «سیرگ پندمیک» مکررا نوشته است: «اسرائیلیهای واکسینه شده، در واقع در آزمایش جمعی یک شرکت تجاری شرکت کردند». هفته گذشته شمار مبتلایان به کرونا در جمعیت 10 میلیونی ساکن فلسطین اشغالی از مرز یک میلیون نفر گذشت. این در حالی است که نرخ ابتلای روزانه به 5800 نفر و نرخ مرگومیر روزانه به نزدیک 40 نفر رسیده است.
پیشتر شبکه 12 تلویزیون اسرائیل در گزارش دیگری از نارضایتی عمومی در فلسطین اشغالی از مسؤولان رژیم صهیونیستی بر اساس نظرسنجیهای انجام گرفته خبر داد و اینکه رژیم در نگاه جامعه اسرائیلی در موضوع مبارزه با ویروس کرونا نمره قبولی نگرفته است. بر اساس این نظرسنجی، 59 درصد جامعه اسرائیل نسبت به برنامههای مسؤولان اسرائیلی در مبارزه با ویروس کرونا بدبین هستند و تنها 35 درصد آن را خوب توصیف کردهاند. این در حالی است که از زمان این نظرسنجی نرخ ابتلا و مرگومیر بر اثر کرونا در سرزمینهای اشغالی چند برابر شده است.
افزایش میزان مبتلایان در فلسطین اشغالی در حالی است که بیش از 60 درصد اسرائیلیها یعنی 6 میلیون نفر واکسینه شدهاند که از این تعداد نزدیک به 5/5 میلیون نفر ۲ دوز و 6 میلیون نفر نیز یک دوز واکسن تزریق کردهاند.
ارسال به دوستان
یادداشت نویسنده جروزالمپست
فرار از افغانستان نشانه پایان امپراتوری آمریکاست
عاموتس عاس- ائیل:* امپراتوری آمریکا، دوران پرهزینه، متناقض و جاهطلبانه تاریخ این کشور در آستانه پایان قرار گرفته است. چیزی که با تصرف هاوایی و فیلیپین در ۱۲۰ سال قبل شروع شد و سپس به قدرتمندترین امپراتوری تاریخ بدل شد، اکنون از نظر اندازه به پوچی، از نظر هزینه به گزافی و از نظر اهداف به بیربطی رسیده است. زمانی که جامعه آمریکا با مشکلات بسیار دیگری از هم گسیخته شده - از کنترل تسلیحاتی و نظام درمانی گرفته تا رفاه و سقط جنین - عقبنشینی امپریالیستی یکی از اهدافی بود که دونالد ترامپ، باراک اوباما و همینطور جو بایدن در آن شریک بوده و آن را انجام دادند، البته با درجههای مختلفی از بیعرضگی.
با در نظر گرفتن تاریخچه امپریالیسم، شرایط بینالمللی و ژنتیک جامعه آمریکا، اکنون عقبنشینی در عرصه جهان تنها کاری است که عمو سام باید انجام دهد... . امپراتوری آمریکا در سراسر جهان ۸۰۰ پایگاه نظامی ایجاد کرد، بیشتر از ۲۰ برابر ترکیب 4 ابرقدرت دیگر. تعداد نیروهای آمریکایی که در خارج از کشورشان مستقر هستند، ۲۰۰ هزار نفر است که برابر اندازه کل ارتش فرانسه است. حدود ۱۵۰ کشور از کل ۱۹۵ کشور جهان، میزبان نیروهای آمریکایی هستند. بودجه نظامی سالانه آمریکا نیز بیش از ۷۷۰ میلیارد دلار است.
آمریکاییها در طول تاریخ و در برهههای مختلف، به دنبال چیزهای متفاوتی بودند... . در پایان جنگ دوم جهانی، موضع امپریالیستی آمریکا تغییر کرده بود؛ آمریکا دیگر یک کشور جوان نبود که به دنبال اعمال قدرت خود باشد، بلکه اکنون نگرانیها برای بقا در جهان آن را به جلو میراند.
ابتدا اتحاد جماهیر شوروی در پی اقدامات آمریکا و پایان جنگ سرد فروپاشید. سپس امپراتوری آمریکا به سمت فاز سوم خود رفت؛ چالشی که برنده آن نشد؛ ایجاد نوکیشی... امپراتوری آمریکا در آن زمان به دنبال انجیل و کتاب مقدسی مختص خود بود. تحمیل عقاید امپریالیستی آمریکا پیش از حضور این کشور در افغانستان نیز شکست خورده بود و بعد از آن نیز شکست خواهد خورد. شانس عمو سام برای وادار کردن جهان به پذیرش باورهایش، بیش از بقیه نیست. به همین دلیل، شکست در افغانستان باید آخرین جنگ امپریالیستی آمریکا باشد.
اینکه قدرت داشته باشی تا از یک تفکر محافظت کنی، مانند آنچه آمریکا در جنگ سرد انجام داد، یک چیز است اما اینکه بخواهی از آن قدرت برای گسترش تفکر خود استفاده کنی، چیزی کاملا متفاوت است. این روش کارگر نیست. این دومین دلیل برای بیمعنی بودن امپراتوری آمریکا در حال حاضر است. نخستین دلیل نیز این است که ابرقدرتهای رقیب، برخلاف شوروی سابق، به دنبال ترویج عقاید خود نیستند. روسیه و چین ضد دموکراسی هستند اما راه و روش مدیریتی غرب را به چالش نمیکشند.
در نهایت باید این پرسش را از رهبران واشنگتن پرسید که پس چرا هنوز جهان را با نیروهای آمریکایی، پایگاهها و ناوهای هواپیمابر محاصره میکنید؟ و اینکه چرا باید ۷۷۰ میلیارد دلار را سالانه خرج بودجه نظامی کنید، در حالی که کلانشهرهای آمریکا به دلیل زاغهنشینهای گسترده، متعفن شدهاند؛ مکانهایی که میلیونها آمریکایی بیسواد در فقر، تحقیر و ناامیدی زندگی میکنند؟
امپراتوری آمریکا به نوعی پوچی رسیده که به مردم خود بیاعتنایی میکند اما خزانه خود را برای جنگیدن برای آرمانی غیرممکن علیه دشمنی که دیگر وجود ندارد، خالی میکند. دوران امپراتوری آمریکا دشوار بود.
*روزنامهنگار تحقیقی برجسته اسرائیلی
و سردبیر پیشین روزنامه جروزالمپست
ارسال به دوستان
دور دنیا
نامزد حزب رقیب مرکل برنده نخستین مناظره
اولین مناظره تلویزیونی میان نامزدهای سمت صدراعظمی آلمان عصر یکشنبه برگزار شد. در این مناظره که در کمتر از یک ماه پیش از آغاز انتخابات پارلمانی سراسری چهارم مهرماه در این کشور برگزار شد، ۳ نامزد اصلی به مدت حدود 2 ساعت به سوالات ۲ مجری شبکههای «آرتیال» و «انتیفاو» که مشترکا میزبان این مناظره بودند، پاسخ دادند. در نهایت نظرسنجی انجام گرفته از طرف مؤسسه فورسا نشان داد این «اولاف شولتز» معاون حال حاضر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و البته رقیب اصلی نامزد همحزبی او بوده که با فاصله آشکار برنده این دوئل تلویزیونی شده است؛ مناظرهای که نقطه عطف آن بحثهای محیطزیستی بویژه درباره نحوه مدیریت عواقب گرمایش کره زمین بود که بویژه پس از سیلهای بیسابقه این تابستان و همچنین آتشسوزیهای وسیع جنگلهای اروپایی، به دغدغه عمومی بدل شده است. در حالی که آنگلا مرکل پس از 17 سال صدارت متوالی بر دولت آلمان کنارهگیری خود را از قدرت و سیاست اعلام کرده، اولاف شولتز که در حال حاضر وزیر دارایی آلمان و معاون صدراعظم است، از سوی حزب سوسیال- دموکرات با گرایش چپ میانه به عنوان نامزد پست صدراعظمی نامزد شده است و 2 رقیب او «آرمین لاشت» از اتحادیه احزاب حاکم متحد مسیحی و خانم «آنالنا بائربوک» از حزب سبز به رقابت با او خواهند پرداخت. در این مناظره تلویزیونی نامزدها به موضوعات مختلفی از جمله چگونگی مبارزه با کرونا، سیاست امنیتی، امنیت داخلی، سیاست آب و هوایی، سیاست مالیاتی و موضوعات دیگر پرداختند. از بین 2500 تماشاگر واجد شرایط رای دادن این مناظره تلویزیونی 30 درصد اعلام کردند خانم بائر بوک پیروز این انتخابات خواهد شد، 36 درصد اولاف شولتز را برتر دانستند و تنها 25 درصد به آرمین لاشت رای دادند. همچنین شهروندان در پاسخ به این پرسش که کدام نامزد از همه دوستداشتنیتر بود، 38 درصد شولتز را نام بردند، 37 درصد به بائربوک رای دادند و تنها 22 درصد به لاشت رای دادند. نتیجه این نظرسنجی همچنین نشان داد در پاسخ به این پرسش که شما به چه کسی بیشترین اعتماد را دارید که بتواند این کشور را رهبری کند، 47 درصد به اولاف شولتز، 24 درصد به آرمین لاشت و 20 درصد هم به آنالنا بائربوک رای دادند.
***
حماس و جهاد اسلامی:
دیدار عباس با گانتس خنجر از پشت به ملت فلسطین است
سخنگوی جنبش حماس دیدار محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان با بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را خنجر از پشت به ملت فلسطین و جانفشانیهای آن و نیز خیانت به خون شهدا دانست. به گزارش تارنمای العهد، «عبداللطیف القانوع» اعلام کرد عباس به دست کشیدن از ارزشهای ملی و تلاش برای ترمیم چهره رژیم اشغالگر ادامه میدهد. القانوع همه اقشار ملت فلسطین و گروههای آن را به تشکیل جبههای در مخالفت با این رفتار اهانتآمیز عباس فراخواند و تأکید کرد عباس نماینده ملت فلسطین نیست، بلکه تنها نماینده خودش است. گانتس بامداد دوشنبه خبر از دیدار با عباس داد و توئیت زد در این دیدار موضوعات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. «طارق سلمی» سخنگوی جنبش جهاد اسلامی نیز در واکنش به این رویداد تاکید کرد دیدار عباس با گانتس در بحبوحه جنایتهای رژیم اشغالگر و محاصره و تجاوزات آن به منزله خنجری از پشت به ملت فلسطین است. به گزارش خبرگزاری فلسطینی سما، سلمی افزود خون کودکانی که به دستور گانتس به شهادت رسیدهاند، هنوز خشک نشده است. او معتقد است تشکیلات خودگردان فلسطین و رئیس آن به توافق ملی پشت کرده و شروطی برای از سرگیری گفتوگوی ملی تعیین میکنند که به نفع رژیم اشغالگر است، حال آنکه برای دیدار با سران دشمن صهیونیستی از همدیگر سبقت میگیرند و دستشان را در دستان آنها که آلوده به خون بیگناهان است، قرار میدهند و همکاریهای امنیتی و سیاسی با دشمن ملت فلسطین را گسترش میدهند.
***
نگرانی آژانس از فعالیت مجدد رآکتورهای اتمی کرهشمالی
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی ضمن ابراز نگرانی از آغاز دوباره فعالیتها در تأسیسات اتمی کرهشمالی گفت این نخستین فعالیت اتمی پیونگیانگ از اوایل سال ۲۰۱۹ است. این گزارش بر اساس تصاویر ماهوارهای از تأسیسات اتمی کرهشمالی بوده است. به گزارش رویترز، آژانس در گزارش سالانه خود آورده است کرهشمالی یک رآکتور اتمی را که احتمال تولید پلوتونیوم درجه تسلیحاتی در آن وجود دارد، دوباره راهاندازی کرده است. بر اساس این گزارش، نشانه تلاشهای کرهشمالی برای توسعه زرادخانه اتمی خود، فعالیت در رآکتور ۵ مگاواتی پیونگیانگ است که توانایی تولید پلوتونیوم برای تسلیحات اتمی را دارد و برای نخستینبار از اواخر سال ۲۰۱۸ فعالیت آن دیده شده است.
در این گزارش آمده است: «از اوایل جولای ۲۰۲۱ نشانههایی از فعالیت عملیاتی مانند خروجی آب خنککننده از رآکتور یونگبیون مشاهده شده است».
آژانس اتمی از سال ۲۰۰۹ در پی اخراج بازرسانش از پیونگیانگ، هیچگونه دسترسی به کرهشمالی نداشته و فقط از طریق تصاویر ماهوارهای به رصد فعالیتهای اتمی این کشور میپردازد.
در حالی که سفیر کرهشمالی در چین بتازگی تمرینات نظامی مشترک اخیر آمریکا و کرهجنوبی را نشانگر عملکرد خصمانه آمریکا علیه این کشور خوانده بود، نمایندگان ویژه آمریکا و کرهجنوبی در امور کرهشمالی طی دیدار در سئول، درباره احیای سریع گفتوگوهای خلع سلاح اتمی با کرهشمالی رایزنی کردند، بی آنکه از نقش این ۲ کشور در تحریک پیونگیانگ دم بزنند.
ارسال به دوستان
بیاحترامی رئیسجمهور سالخورده آمریکا به نظامیان کشته شده خشم عمومی را برانگیخت
بایدن زیر تیغ انتقادات
انتقادها از رفتار غیردیپلماتیک جو بایدن، رئیسجمهور سالخورده آمریکا در مراسم رسمی به اوج خود رسیده است. پیرمرد 79 ساله دموکرات، روز یکشنبه در مراسم ادای احترام به جنازه 13 نظامی تروریست کشته شده آمریکایی در انفجار پنجشنبه گذشته فرودگاه کابل، با نگاه کردن به ساعت مچیاش که نشاندهنده بیحوصلگی او از شرکت در یک مراسم ملی بود، خشم کهنهسربازان آمریکایی را برانگیخت. به گزارش شبکه اسکاینیوز، حامیان جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا مدعی شدند ساعت او هدیه پسر فقیدش بو بایدن است که به خاطر مشکل مغزی درگذشته اما این ادعای آنها خیلی سریع غلط از آب درآمد، چرا که رسانههای جمهوریخواهان بلافاصله یادآوری کردند موضوع ساعت رولکس بایدن در جریان مراسم آغاز به کار ریاستجمهوری نیز مطرح شده و کاخ سفید تایید کرده بود این هدیهای از جانب جیل بایدن، بانوی اول آمریکاست. جو بایدن شنبه گذشته نیز با چرت زدن یک دقیقهای در جریان دیدار 25 دقیقهای بسیار مهمش با نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی رسوایی سیاسی به بار آورده بود که باعث شد مشکل زوال عقل او بار دیگر نقل محافل سیاسی شود و کنایههای دونالد ترامپ به او که بایدن را «جوی خوابالو» میخواند، توسط افکار عمومی به خاطر آورده شود.
پنجشنبه گذشته فرودگاه بینالمللی حامد کرزی در کابل هدف حملات انتحاری قرار گرفت که گروه تروریستی موسوم به امارت اسلامی خراسان یا شاخه شرقی داعش مسؤولیت آن را پذیرفت. پنتاگون مدعی است هدف این حمله انتحاری اتوبوس حامل سربازان تروریست آمریکایی در ورودی فرودگاه مزبور بوده که به هلاکت ۱۳ سرباز و مجروحیت 18 تن دیگر انجامیده است اما شاهدان عینی میگویند آمریکاییها خود در کشتار مردم بیگناه حاضر در محل دخیل بودهاند. به گفته شاهدان بسیاری از 170 غیرنظامی کشته شده در آن روز بر اثر شلیک نظامیان دیدهبان آمریکایی از فراز دیوارهای فرودگاه به قتل رسیدند.
* لیندسی گراهام مجددا خواهان استیضاح بایدن شد
از طرف دیگر فشارهای جمهوریخواهان به دولت دموکرات آمریکا درباره افغانستان و مرگ ۱۳ نظامی آمریکایی در جریان انفجارها در فرودگاه کابل تشدید شده و یک سناتور ارشد جمهوریخواه درباره احتمال تکرار حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا هشدار داده است.
لیندسی گراهام، نماینده جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی در مجلس سنای آمریکا که هفته گذشته ضمن محکوم کردن مواضع و عملکرد دولت بایدن در قبال افغانستان خواستار استیضاح رئیسجمهور شده بود، باز هم در این باره صحبت کرد.
به گزارش تارنمای هیل، ارگان کنگره، این سناتور ارشد جمهوریخواه در مصاحبه با برنامه «در پیشگاه ملت» شبکه سیبیاس هشدار داد با خروج نظامیان آمریکا از افغانستان احتمال تکرار حملات تروریستی مشابه حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بشدت زیاد شده است.
گراهام گفت: «ما داریم به هزاران نفر از متحدان افغانستانی خودمان که شجاعانه در کنار ما جنگیدند، پشت میکنیم. ما داریم به صدها شهروند آمریکایی هم پشت کرده و آنها را در آنجا رها میکنیم. احتمال اینکه شاهد یک ۱۱ سپتامبر دیگر باشیم شدیدا زیاد شده است».
او به حملات پهپادی آمریکا به مناطقی از افغانستان علیه «طراحان و برنامهریزان» حمله انتحاری مرگبار داعش به فرودگاه کابل هم اشاره کرد. در حمله تروریستی داعش حداقل 180 نفر شامل ۱۳ آمریکایی کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند.
سناتور ایالت کارولینای جنوبی ادامه داد: «این حملات پهپادی باعث متلاشی شدن داعش نخواهد شد. تعداد جنگجویان داعش ۲ برابر شده است. ما داریم به متحدانمان پشت میکنیم... ما داریم شرایط را برای وقوع یک 11 سپتامبر دیگر مهیا میکنیم. من هرگز هیچ وقت مثل الان درباره احتمال حمله به وطنمان نگرانی نداشتم».
او با رد مواضع دولت بایدن درباره چرایی پایان دادن به جنگ آمریکا در افغانستان مدعی شد: «ما جنگ را پایان ندادیم. رئیسجمهور بایدن گفت میخواست مساله و موضوع افغانستان را برای رؤسایجمهور آینده (آمریکا) تمام کند اما او دقیقا عکس این کار را انجام داد. برای 20 سال آینده رؤسایجمهور آمریکا مجبور خواهند بود با فاجعه افغانستان مواجه شوند. این جنگ تمام نشده است؛ ما وارد یک فصل جدید و کشندهتر شدهایم. هماکنون تروریستها مسؤولیت افغانستان را بر عهده دارند». قانونگذار ارشد جمهوریخواه که پیش از این خواستار استیضاح جو بایدن به دلیل عملکرد و موضعش در قبال افغانستان شده بود، باز هم این موضوع را مطرح کرد و گفت رئیسجمهور باید با عواقب زیادی مواجه شود؛ از جمله استیضاح.
پیش از این ۲ عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان خواستار استیضاح آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا شده بودند و تعدادی دیگر از افراد شناخته شده در این حزب از قبیل دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق، بر لزوم برکناری بایدن از ریاستجمهوری تاکید کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|