|
رزمایش مشترک ترکیه و آذربایجان
ترکیه و جمهوری آذربایجان قصد دارند یک رزمایش بزرگ در نزدیکی مرزهای ایران و ارمنستان برگزار کنند. آنکارا و باکو طی بیانیهای از برنامه خود برای اجرای یک رزمایش بزرگ در منطقه نخجوان و در نزدیکی مرزهای ایران و ارمنستان خبر دادهاند. این رزمایش که «برادری خللناپذیر» نام دارد، قرار است 5 اکتبر (13 مهر) آغاز شود و 8 اکتبر (16 مهر) پایان یابد.
ارسال به دوستان
گزارش تحلیلی بحران سوخت و ناامنی در انگلیس
بحران انگلیسیبودن
همزمان با تشدید بحران سوخت در انگلیس
فاجعه قتل «سابینا نسا» معلم آسیاییتبار ساکن لندن مسأله امنیت در این کشور را به چالش کشیده است
محمدجواد ریحانی *: کتککاری و تصادفات متعدد در صفهای جایگاههای سوخت از نظر کارشناس مطالعات بریتانیا به معنی بحران نیست اما اینکه بریتیش پترولیوم سومین تامینکننده سوخت در کل دنیا قول رفع مشکل سوخترسانی داده ولی در عمل به آن عاجز مانده و سوخت به بالاترین قیمت از سال۲۰۱۴ رسیده و ارتش انگلیس نیز به حالت آمادهباش درآمده، بیانگر شدت و نوع بحران در انگلستان است.
این مشکل بر اثر اعتصاب، سانحه یا حوادث غیرمترقبه روی نداده بلکه به دلیل کمبود بیش از 100 هزار کارگر ساده یا متخصص از جمله راننده، سرآشپز یا فروشنده به وجود آمده است. این کمبود نه تنها قابل پیشبینی و پیشگیری برای دولت انگلیس بود بلکه میتوان آن را مشکلی خودساخته به شمار آورد چرا که در زمان تصویب و اجرای خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی، مساله کارگران مهاجر مورد بحث بود اما همین دولتمردان کنونی اصرار به اجرای برگزیت و سختگیری بر مهاجران داشتند و این ناشی از همان روحیه خاص انگلیسی بودن و احساس برتری داشتن است؛ چونان که میبینیم حتی در زمان بروز بحران فعلی نیز انگلستان راضی به تغییر قوانین مهاجرت و پذیرش کارگران نیست بلکه فقط با صدور ویزای موقت یا تعلیق قانون رقابت کار، سعی در حل مشکل دارد. این فرهنگ سیاسی برتریطلبانه را در تصمیم به استفاده از زندانیان انگلیسی به جای رانندههای مهاجر نیز میتوان دید و این حقیقت را آشکارا نشان میدهد که دولت ملکه، زندانی انگلیسی را بر کارگر متخصص مهاجر ترجیح میدهد.
همزمانی این بحران و قتل سابینا نیز ارزش تحلیل دارد. سابینا نسا دختر ۲۸ ساله آسیاییتبار مسلمان ساکن لندن که به شغل معلمی مشغول بود، هفته گذشته در راه بازگشت به خانه به قتل رسید. قاتل دستگیر شد و اخبار آن بدون برجستهسازی منتشر شد اما در مقابل درباره قتل سارا اورارد که انگلیسی و سفیدپوست بود، هم رسانهها و هم مقامات با پرداختن به جزئیات و پوشش گسترده، موضوع را برجسته کردند و قاتل نیز اخیرا به حبس ابد محکوم شد. تبعیض در واکنش به قتل سابینای مسلمان آسیاییتبار و قتل سارا اورارد سفیدپوست کاملا آشکار و برخاسته از همان روحیه خاص خودبرتربینی انگلیسیهاست. متاسفانه در ایران نیز چون رسانهها اخبار انگلیس را عمدتا از منابع دست اول تهیه نمیکنند و در واقع مصرفکننده خروجی رسانههای انگلیسیاند، قتل سابینای مسلمان بازتاب کمی داشت.
اساسا از آنجا که انگلستان با اختلال شبکه توزیع مواجه است، کمبود یا حتی نبود اقلام ضروری و خردهفروشی کاملا ادامهدار خواهد بود، بویژه اینکه مراسمات سال نو میلادی و افزایش تقاضا و همچنین هراس عمومی از کمبود کالا بر شدت بحران خواهد افزود. جامعه مدنی انگلیس و همچنین ساختار شغلی حاکم بر آن، خود به خود توان حل چنین بحرانی را ندارد چرا که یک کارمند انگلیسی متوسط حتی اگر بیکار هم شده باشد حاضر به انجام مشاغل خرد نیست چون با دریافت بیمه بیکاری از مزایای بیشتری برخوردار میشود لذا به ناچار دولت انگلستان به مهاجران روی خواهد آورد اما به دلیل مشکلات مهاجران از جمله ترددهای زیاد فرامرزی و همچنین شیوع کرونا، روند حل بحران کند خواهد بود. واکنش رسانههای انگلیسی بویژه بیبیسی بسیار جالب توجه است چراکه ضمن کوچک و عادی جلوه دادن بحران سوخت، بیشتر به حل مساله پرداخته است تا پوشش رسانهای شدت و نوع اصل بحران؛ مثلا از رانندگان بیکار خواسته است مشکلاتشان را برای سرکار رفتن بیان کنند و این تجربه ارزشمندی برای رسانههای ایران است چراکه در موضوعات مشابه داخلی آنقدر به اصل بحران شاخ و برگ رسانهای میدهند که اساسا مساله غیرقابل حل جلوه داده میشود. دولت انگلیس بحران سوخت را بیشتر بحرانی امنیتی میداند چرا که هر مهاجری که به مرزهای سرزمین ملکه وارد شود حفره امنیتی محسوب میشود، بویژه اینکه شکست انگلیس در جنگ افغانستان بر شدت تقاضای مهاجرت افزوده است و دقیقا به همین دلیل است که میتوان وقوع عملیات تروریستی در انگلستان طی چند ماه آینده را پیشبینی کرد.
دولتمردان جمهوری اسلامی ایران بویژه سیاستگذاران دیپلماسی کشور بخوبی با روحیه برتریطلبانه انگلیسیها آشنا هستند و حتما در مذاکرات پیش روی هستهای و در برخورد قاطع با سفیر انگلیس در تهران آن را مدنظر قرار میدهند. سفیر پیشین انگلیس در تهران به بهانه همدردی با بازماندگان سقوط هواپیمای اوکراینی، شبانه به خیابان آمد و دستگیر شد و سفیر جدید نیز در بدو ورود و در سالگرد اشغال ایران توسط قوای سهگانه روس، آمریکا و انگلیس به سفارت روسیه رفت و با خالی گذاشتن جای نماینده آمریکا عکسی چالشبرانگیز منتشر کرد و اخیرا نیز در بحبوحه چالش تهران و باکو به سفارت آذربایجان در تهران رفت و عکس و خبر آن را رسانهای کرد. چقدر خوب است که ما مردم ایران این روحیه خود برتربینی و خودخواهی انگلیسیها را که حتی در مواجهه با بحرانها بروز واضح دارد، بشناسیم و واکنش مناسب و متقابل آن را از مسؤولان مطالبه کنیم.
* کارشناس ارشد مطالعات بریتانیا
***
عقبنشینی جانسون از قوانین سختگیرانه مهاجرت
پس از استیصال دولت انگلیس در بهبود وضعیت سوخترسانی در لندن، بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس با عقبنشینی از مواضع قبلی خود در اظهاراتی گفت: قوانین مهاجرت را مورد بازنگری قرار خواهم داد و برای مقابله با کمبود راننده که موجب کمبود شدید سوخت در کشور شده است، ویزاهای موقت بیشتری صادر خواهیم کرد. بر اساس این گزارش، انگلیس هفته گذشته اعلام کرد برای 5000 راننده خارجی کامیون و 5500 کارگر مرغداری ویزای موقت کار صادر خواهد کرد. ابتلای تعداد زیادی از رانندگان انگلیسی به ویروس کرونا و قرنطینه شدن آنها موجب شده است این کشور با بحران کمبود سوخت روبهرو شود. تا روز جمعه بسیاری از ایستگاههای عرضه سوخت در انگلیس با کمبود شدید سوخت روبهرو بودند. اگرچه وزرای کابینه بوریس جانسون ادعا کردهاند بحران کمبود سوخت تا حد زیادی فروکش کرده است ولی خردهفروشان میگویند هنوز بیش از 2000 جایگاه عرضه بنزین با کمبود شدید سوخت مواجه هستند. وزرای کابینه انگلیس برای مذاکره درباره چگونگی حلوفصل معضل مربوط به کمبود بیش از 100هزار راننده کامیون دیدار و گفتوگو کردند. منتقدان بر این باورند دولت انگلیس برای جلوگیری از بروز وضع موجود پیشبینی لازم را نکرده بود و حتی این احتمال وجود دارد که فروش سوخت در روزهای آینده سهمیهبندی شود.
ارسال به دوستان
دولت الجزیره سفیرش را از پاریس فراخوانده و آسمانش را به روی فرانسویها میبندد
الجزایر هم فرانسه را جواب کرد
جمهوری فرانسه که خود را قدیمیترین کشور همچنان پابرجای جهان و مهد حقوق بشر و دموکراسی میداند، حال به قهقراییترین مقطع تاریخ معاصرش رسیده است؛ دورانی که نه تنها شرکای آمریکایی و اروپایی پاریس اعتباری برایش قائل نیستند و این کشور را در معادلات قدرت بینالمللی به حساب نمیآورند، بلکه حنای فرانکوفیلها دیگر در مستعمرات سابقشان هم رنگی ندارد.
۲ هفته پس از آنکه آمریکا و انگلیس به اتفاق هم فرانسه را از بزرگترین قرارداد نظامی قرن استرالیا برای بهرهبرداری از چندین فروند زیردریایی هستهای و عادی محروم کردند و عملا پاریس را از معادلات جدید قدرت کنار گذاشتند، حال نوبت الجزایریهاست که دولت مکرون را جواب کنند. عبدالمجید تبون، رئیسجمهور جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر بدون کوچکترین ترسی از افزایش تنش با بزرگترین عضو اتحادیه اروپایی و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، با همتای فرانسویاش سرشاخ شده و به شکلی بیسابقه پاسخ جنگ لفظی امانوئل مکرون را به شکل عملی میدهد.
او در واکنش به اظهارات مکرون که در وجود ملت الجزایر در شمال آفریقا قبل از استعمار فرانسه تشکیک کرده بود، موضعی بسیار محکم اتخاذ کرده و سخنان مکرون را غیرمسؤولانه و حمله غیرقابل قبول به حافظه میلیونها الجزایری دانسته است.
اوجگیری تنش میان الجزیره و پاریس در حالی است که مکرون در سودای احیای قدرت استعماری سپری شده کشورش در نظم نوین بینالمللی در حال شکلگیری، به آب و آتش میزند و رفتارهای شاذ او هر از گاهی حمل به توهم یا خودبزرگبینی میشود. این در حالی است که دولت و مردم الجزایر از زمان پیروزی انقلابشان و استقلال در سال 1962 بارها از فرانسه خواستهاند بابت اشغال این کشور و کشتار یک میلیون نفر تنها در قرن بیستم عذرخواهی کرده و آن را به عنوان قتلعام به رسمیت بشناسد.
الجزایریها که هنوز در بسیاری از زمینهها با فرانسویها شراکت داشته و از مزیت یک جامعه مهاجر عظیم در این کشور اروپایی- تقریبا معادل یکپنجم جمعیت 44 میلیون نفری کشور خودشان- بهره میبرند، این بار تصمیم گرفتهاند رهبر کمتجربه کاخ الیزه پاریس را تنبیه کنند.
عبدالمجید تبون به عنوان رئیس حکومت و نخستوزیر کابینه جدید دولت، ایمن بن عبدالرحمن، یک موضعگیری قاطع ۳ مرحلهای را برای پاسخگویی به گستاخیهای اخیر مکرون طراحی کردهاند. ابتدا مدیرکل وزارت خارجه الجزایر، به نشانه اعتراض به تصمیم جدید دولت فرانسه مبنی بر کاهش صدور ویزا برای شهروندان برخی کشورها از جمله الجزایر، مراکش و تونس، سفیر فرانسه را احضار کرد. او خطاب به سفیر فرانسه اعلام کرد این اقدام پاریس تصمیمی یکجانبه است و پیامدهایی منفی برای آزادی عمل شهروندان الجزایری برای سفر به فرانسه دارد.
سپس شنبه شب گذشته دفتر ریاستجمهوری الجزایر با صدور بیانیهای اعلام کرد سفیر خود در پاریس را برای مشورت فراخوانده است. سپس دیروز در حالی که روابط ۲ کشور به نهایت تنش دیپلماتیک که در سالهای اخیر سراغ داشتهایم رسیده، شبکه الجزیره قطر به نقل از منابع نظامی در الجزیره اعلام کرد پایتخت الجزایر حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای نظامی فرانسه که برای انجام ماموریت در منطقه ساحل (کشورهای فرانسویزبان جنوب و حاشیه صحرای بزرگ آفریقا) اعزام میشوند، میبندد.
ارسال به دوستان
اخبار
انفجار در مراسم طالبان در کابل
انفجار دیروز بعدازظهر در میانه مراسم ترحیم مادر یکی از سران اصلی طالبان، چندین کشته و زخمی در میان سران حکومت فعلی کابل و همچنین غیرنظامیان بر جا گذاشت. به گزارش تسنیم به نقل از «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان، این انفجار در نزدیکی ورودی مسجد عیدگاه کابل رخ داد. به گفته مجاهد که در عین حال معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان نیز هست، مراسم فاتحهخوانی برای مادر متوفی او در این محل در جریان بوده است. شاهدان محلی میگویند پس از برخاستن صدای انفجار، صدای تیراندازی نیز در این محل شنیده شده ولی تاکنون هیچ گروهی مسؤولیت حمله را به عهده نگرفته است.
***
هراس صهیونیستها از زیرساختهای مقاومت در کرانه باختری
یک روزنامه صهیونیستی در واکنش به درگیریهای مسلحانه اخیر در کرانه باختری مدعی شد جنبش حماس در کنار تحرکات نظامی در غزه، مدتهاست به دستور مقامات ارشد خود «زیرساختهای سازمانیافتهای در کرانه باختری» ایجاد کرده است. در درگیریهای مسلحانه اخیر میان نظامیان صهیونیست و فلسطینیها در جنین و قدس چند فلسطینی به شهادت رسیدند که برخی از آنها وابسته به شاخه نظامی حماس(کتائب القسام) بودند.
«رون بنیشای» تحلیلگر روزنامه یدیعوت آحارانوت در یادداشتی به همین موضوع پرداخت و مدعی شد ضربه به زیرساختهای افراد مسلح در کرانه باختری به معنای نابودی کامل آن نیست. حماس در کنار تحرکات نظامی در غزه، مدتهاست به دستور مقامات ارشد خود «زیرساختهای سازمانیافتهای در کرانه باختری» ایجاد کرده است. بنیشای سپس ادعا کرد آموزش اعضا و تلاش برای تولید مواد منفجره در داخل منازل انجام شده است. اعضای «هسته» مذکور روستاییهایی از رامالله و جنین هستند. حماس عملا یک زیرساخت قدرتمند در کرانه باختری دارد و تشکیلات خودگردان و نیروهای امنیتیاش در اقدام علیه این زیرساخت با مشکل روبهرو شدهاند، زیرا از آن آگاه نبودند یا اینکه از ورود به روستاها و شهرهایی که عناصر حماس آنجا هستند، میترسیدند اما این زیرساخت به تدریج و حین عملیاتهای روتین دستگاههای امنیتی کشف شد.
ارسال به دوستان
یک هفته تا انتخابات زودهنگام پارلمانی در عراق
آغاز شمارش معکوس برای برگزاری انتخابات پارلمانی
عراق با ورود به ماه اکتبر ۲۰۲۱ شاهد رویدادی مهم خواهد بود و آن برگزاری انتخابات پارلمانی در دهم این ماه است که نقشه سیاسی 4 سال آینده عراق طی آن ترسیم میشود. پارلمان در نظام سیاسی عراق به دلیل نقشی که در معرفی نخستوزیر و تأیید کابینه دارد، دارای جایگاهی ویژه است. رهبران سیاسی عراق بر اساس یک قانون نانوشته، پستهای کلیدی کشور شامل نخستوزیری، ریاستجمهوری و ریاست پارلمان را بین طوایف قومی و مذهبی بزرگ این کشور تقسیم کردهاند به نحوی که نخستوزیری برای شیعیان، ریاستجمهوری در اختیار کردها و ریاست پارلمان با اهلسنت است. طبق قانون، بزرگترین فراکسیون پارلمان مسؤولیت معرفی نخستوزیر را به عهده دارد که بعد از معرفی به رئیسجمهوری، مأمور تشکیل کابینه میشود و در نهایت نخستوزیر و اعضای کابینه باید از پارلمان رأی اعتماد بگیرند. دوره کنونی پارلمان عراق به طور معمول باید تا سال 2022 ادامه مییافت اما پس از تحولات و اعتراضات مردمی در اواخر سال 2019، تصمیم به برگزاری انتخابات زودهنگام گرفته شد که پس از کشوقوسهای فراوان سرانجام دهم اکتبر سال جاری برای برگزاری این انتخابات قطعی شد. بر این اساس روز 10 اکتبر که در عراق به عنوان روز انتخابات و تعطیل رسمی اعلام شده است، حدود 25 میلیون عراقی واجد شرایط رأی دادن برای انتخاب 329 نماینده جدید مجلس عراق میتوانند نامزد انتخاباتی مورد نظرشان را برگزینند. در این میان بیش از 500 ناظر بینالمللی به همراه 291 خبرنگار این انتخابات را تحت نظارت و پوشش رسانهای قرار خواهند داد. تدابیر امنیتی در روز انتخابات هم در بالاترین سطح خواهد بود؛ تا جایی که از ساعت 9 شب شنبه 9 اکتبر، یعنی یک روز پیش از موعد انتخابات، فرودگاهها بسته میشوند و بسته بودن فرودگاهها تا پایان فرآیند رأیگیری ادامه خواهد داشت. نیروهای امنیتی عراق همچنین اقدام به اعمال محدودیت برای تردد بیناستانی به منظور کنترل اوضاع امنیتی خواهند کرد اما ممنوعیت آمدوشد اعمال نخواهد شد.
* انتخابات بر پایه قانون جدید
تغییر بارز در انتخابات کنونی که پنجمین انتخابات پس از سال 2003 محسوب میشود، تصویب قانون جدید انتخابات است. به موجب قانون انتخابات شماره 9 سال 2020، عراق به جای 18 حوزه انتخابیه به 83 حوزه انتخابیه تقسیم شده است و آرای رأیدهندگان به طور مستقیم به سبد نامزدهای آنها میرود، بر خلاف قانون قبلی که در آن نامزدها به آرای فهرست انتخاباتی تکیه داشتند. بر خلاف نظام انتخابات سابق که 4 انتخابات پارلمانی میان سالهای 2006 تا 2018 بر اساس آن برگزار شد، در نظام جدید کشور به 83 حوزه انتخابیه بر اساس نسبت جمعیتیاش تقسیم شده است؛ از جمله بغداد که پرجمعیتترین استان عراق است و بیش از 21 درصد جمعیت عراق را در خود جای داده به 17 حوزه تقسیم شده است. از تغییرات مهم در این نظام آن است که رقابت نامزدها نه در سطح استانی که در سطح حوزههای انتخابیه است، با این توضیح که در نظام سابق، رأیدهنده میتوانست به هر نامزدی در استان که بخواهد رأی دهد اما در نظام حاضر فقط به نامزدهایی که در حوزه انتخابیه خودش هستند رأی میدهد. از دیگر موضوعاتی که کار را بر نامزدها سخت کرده است، بویژه در مناطق غیرشهری که تحت نفوذ عشایرند، آن است که گاه رأیهای یک عشیره بین چند حوزه انتخابیه تقسیم میشد ولی در ساختار جدید طبیعتا اینطور نخواهد بود. از دیگر تغییرات مهم در نظام جدید انتخابات آن است که نامزدها تبلیغاتشان را در دایرههای انتخاباتیشان محدود کردهاند و دیگر پوسترهای تبلیغاتی نامزدهای مطرح در سرتاسر استان دیده نمیشود.
* سهم هر استان از کرسیهای پارلمان
کرسیهای پارلمانی استانهای عراق به این شرح است؛ استان بغداد 71 کرسی، نینوا 34، بصره 25، ذیقار 19، سلیمانیه 18، بابل 17، اربیل 16، الانبار 15، دیالی 14، کرکوک 13، استانهای واسط، دهوک، نجف و صلاحالدین هرکدام 12، کربلا و دیوانیه 11، میسان 10 و المثنی 7 کرسی است.
* ترکیب ائتلافها و احزاب شرکتکننده در انتخابات عراق
در انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق برای تعیین 329 نماینده، 21 ائتلاف سیاسی با یکدیگر به رقابت میپردازند. بر اساس این گزارش، تعداد احزاب شرکتکننده در این انتخابات 167 حزب است که 58 حزب از آنها در چارچوب ائتلافها هستند. تعداد کل نامزدها در انتخابات پارلمانی عراق، ۳ هزار و 249 نفر عنوان شده است که زنان سهمی 951 نفری از کل نامزدها را تشکیل میدهند. از این تعداد، 789 نامزد به صورت مستقل، 959 نامزد در قالب ائتلاف انتخاباتی و یکهزار و 501 نفر نیز در قالب اعضای احزاب در انتخابات آینده شرکت میکنند.
* حوزههای انتخابیه و سهم 25 درصدی زنان
بر اساس قانون انتخابات عراق، شمار حوزههای انتخابیه 83 حوزه است و هر حوزه بین 3 تا 5 کرسی دارد که حداقل یک کرسی متعلق به زنان است و سهمیه زنان در هر استان یکچهارم کرسیها یا بیشتر خواهد بود. اقدام بسیاری از احزاب مؤثر عراق در نامزد کردن انحصاری زنان در حوزههای انتخابیهای که قصد رقابت در انتخابات زودهنگام را دارند، نشاندهنده تأثیر واضح سهمیه زنان در پارلمان عراق بر معادله انتخابات است. تقسیم عراق به 83 حوزه انتخابیه و مشخص کردن شمار کرسیهای زنان در پارلمان عراق برای تضمین حضور یک زن در هر کدام، موجب شده است زنان نماینده در پارلمان عراق بر این باور باشند که سازوکار جدید قانون انتخابات و تغییر رویه احزاب در روی آوردن به زنان، سهم آنها را در پارلمان آتی عراق بیشتر میکند. بر اساس قانون اساسی عراق، شمار کرسیهای زنان در پارلمان نباید کمتر از 25 درصد کل نمایندگان پارلمان باشد. تأثیر زنان در انتخابات سابق در عراق اندک بود و ائتلافهای بزرگ اهمیت کمتری به نامزدهای زن میدادند اما قانون فعلی انتخابات نقش بیشتری به زنان میدهد به گونهای که کرسیهای هر استان به حوزههای انتخابیه تقسیم شده است و سهم زنان برای تضمین حضور یک زن در هر حوزه انتخابیه نیز مشخص شده است، از این رو برخی احزاب که میدانستند نمیتوانند با نامزدهای مرد رقابت کنند، فقط با نامزدهای زن وارد رقابت شدند.
* رأیگیری نیروهای امنیتی 2 روز زودتر
بر اساس قوانین عراق، نیروهای امنیتی و نظامی این کشور به همراه آوارگان و زندانیان ۲ روز قبل از رأیگیری سراسری یعنی هشتم اکتبر در یک رأیگیری خاص شرکت میکنند تا مسؤولیت آنها در تأمین امنیت انتخابات با مسؤولیت رأیدادنشان تداخل پیدا نکند. بر این اساس کارکنان وزارت کشور، وزارت دفاع، سازمان مبارزه با تروریسم، وزارت داخلی اقلیم کردستان، وزارت پیشمرگه، پناهندگان و زندانیان زندانهای عراق گروههای خاص شرکتکننده در انتخابات عراق نام گرفتهاند. با وجود این، کمیساریای عالی مستقل انتخابات اعلام کرد نیروهای حشدالشعبی مشمول این وضعیت نمیشوند و آنان هم مانند عموم مردم در رأیگیری عمومی شرکت میکنند. دلیل این مساله در برخی منابع تاخیر در ارائه لیست نیروهای حشدالشعبی اعلام شده که برخی مقامات این سازمان این دلیل را رد کردند.
* شبح هکرها در فضای انتخاباتی عراق
در حال حاضر علاوه بر تهدیدات تروریستی نظیر بمبگذاری و حملات مسلحانه به مراکز رایگیری و ستادها، موضوع هکرها و احتمال ورود آنها به سامانه الکترونیک شمارش آرا، یکی از نگرانیهای جدی مقامات برگزارکننده انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق است. قدرت برخی هکرها در تغییر آزمایشی نتایج آرا در عراق در مدت زمان کمتر از ۵ دقیقه باعث شده است از هماکنون تعدادی از صاحبنظران این کشور، از احتمال تغییر نتایج الکترونیک آرا ابراز نگرانی کنند.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق در سومین و آخرین عملیات شبیهسازی انتخابات عراق در ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ که با نظارت مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق برگزار شد، اعلام کرد: «انتقال نتایج رایگیری از مراکز و حوزههای رای به مرکز ملی شمارش آرا در کمیسیون عالی مستقل انتخابات با دستگاه «ثریا» (ارتباط ماهوارهای) انجام میشود و انتقال صندوقهای رایگیری در حیطه مسؤولیت کمیته امنیتی عالی انتخابات عراق خواهد بود». نقش هکرها در احتمال تغییر نتایج آرا بویژه بعد از بازداشت باند موسوم به «بانوی سبز» در بغداد در ۲۸ آگوست گذشته (ششم شهریور ۱۴۰۰) بیش از هر زمان، امنیت و صیانت از آرای مردمی را در عراق زیر سوال برده است. با توجه به اینکه سامانه جمعآوری و شمارش آرا، رایانهای و الکترونیکی است، نگرانیها از احتمال رو آوردن جریانهای سیاسی عراقی به هکرهای زبردست برای تغییر نتایج انتخابات به دلخواه خود، بشدت در صحنه سیاسی عراق ایجاد نگرانی کرده است. این نگرانی فقط محدود به جریانهای سیاسی نمیشود، بلکه از آن مهمتر، ورود کشورهای خارجی در تغییر نتایج انتخابات به نفع سیاست خود در عراق است، بویژه اینکه برخی از این کشورها مانند آمریکا، ید طولایی در خرابکاری هکری در انتخابات دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|