|
راهاندازی دارالشفای مجازی امام رضا(ع)
دارالشفای مجازی امام رضا(ع) برای یاریرسانی به بیماران و کادر درمان راهاندازی شد. مسؤول کانونهای خدمت رضوی منطقه ۶ بیان کرد: با توجه به پویش «همه خادم الرضاییم؛ نجات انسان رسم مسلمانی»، دفتر کانونهای خدمت رضوی با همکاری پزشکان، مشاوران و کارشناسان داوطلب شرکت در پویش اقدام به راهاندازی دارالشفای مجازی امام رضا(ع) کرد. خدمتی افزود: فعالیت اولیه دارالشفا برای گروه هدف شناسایی شده و بیماران قشر آسیبپذیر بوده و سپس به صورت گستردهتر فعالیت خواهد کرد.
ارسال به دوستان
درخواست مسوؤلان استانی از مردم برای کمک به زلزلهزدگان محروم شرق خوزستان
اندیکا فراموش نشود
ساکنان شرق خوزستان که در پی وقوع زلزلههای اخیر بیخانمان شدهاند، این روزها نیازمند اسکان موقت و دسترسی به ضروریات اولیه چون وسایل گرمایشی و اقلام زیستی هستند. البته در گام بعدی دولت باید برای ساخت و مرمت خانههای آسیبدیده، زیرساختهای ارتباطی و مصالح ساختمانی ارزان را در این منطقه تامین کند. به گزارش«وطنامرز»، ساخت و مرمت خانه زلزلهزدگان از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حال پیگیری است اما کار تامین مصالح ساختمانی به دلیل کوهستانی بودن منطقه و نبود زیرساختهای ارتباطی به نظر میرسد سخت انجام شود.
از طرفی تامین نیازهای اولیه معیشتی و اسکان موقت زلزلهزدگان ضرورتی است که باید در صدر برنامه مسؤولان استانی و حاکمیتی باشد ولی اقدامات بعدی برای ساخت و بازسازی خانههای آسیبدیده نیازمند برنامهریزی دقیقتری است که به گفته یکی از نمایندگان خوزستان باید مورد توجه هیأت دولت قرار گیرد، چرا که تامین نیازهای مالی برای ساخت مسکن زلزلهزدگان تا حدی خارج از حیطه وظایف مدیران استانی است.
مجتبی یوسفی در گفتوگو با «وطنامروز»، با بیان اینکه 700 خانه منطقه زلزلهزده شهرستان اندیکا در پی وقوع زمینلرزههای اخیر و به دلیل بهکارگیری مصالح ساختمانی که اکثرا از جنس سنگ و چوب بوده کاملا تخریب شده و مابقی خانهها نیز آسیب جدی دیده است، گفت: پرداخت وام بلاعوض و تسهیلات ارزانقیمت به ساکنان این منطقه برای ساخت و مرمت خانههای آسیبدیده ضروری است و دولت باید نسبت به این موضوع تصمیم عاجل بگیرد.
وی به محرومیت مردم این منطقه اشاره کرد و افزود: با توجه به فقر و نبود شغل بعید به نظر میرسد ساکنان این منطقه توان بازپرداخت اقساط وام یا تامین وثایق را داشته باشند؛ در چنین شرایطی وام بلاعوض و تامین مصالح ساختمانی رایگان برای ساخت مسکن ساکنان منطقه زلزلهزده باید جزو برنامههای دولت و نهادهای حمایتی باشد. یوسفی خاطرنشان کرد: البته اقدامات لازم برای بازسازی مناطق زلزلهزده در حال انجام است و مسؤولان نیز قولهایی برای تسریع در روند بازسازی دادهاند. امیدواریم با بازدیدی که دکتر محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیسجمهور از منطقه زلزلهزده داشتند، اقدامات لازم در راستای رفع مشکلات و تامین نیازهای اساسی مردم این منطقه انجام شود.
طبق گزارشهای موجود کمکرسانی به مردم زلزلهزده اندیکا و مناطق اطراف در حال انجام است به طوری که خیلی از نهادها و ارگانها چون سپاه، بسیج، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، هلالاحمر و... برای رفع مشکلات این منطقه پای کار آمدهاند تا به زلزلهزدگان خدماترسانی کنند. به طور مثال مدیرعامل بیمه برکت دیروز از پرداخت خسارت به خانههای روستایی آسیبدیده در زلزله اخیر استان خوزستان و منطقه اندیکا خبر داد. سیداحمد طالبی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به زلزله اخیر در منطقه اندیکا، شرکت بیمه برکت وابسته به بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با هماهنگی مسؤولان امور روستایی استانداری خوزستان نسبت به بازدید از مناطق زلزلهزده و شروع فرآیند کارشناسی و ارزیابی خسارت اقدام کرده است. وی با اشاره به اقدامات و خدمات بیمه برکت در استان خوزستان تصریح کرد: بیمه برکت ضمن هماهنگیهای لازم با استانداری خوزستان و انعقاد تفاهمنامه همکاری، اقدام به صدور بیمهنامه برای ۱۵۰ هزار خانه روستایی کرده است. طالبی خاطرنشان کرد: بر اساس این تفاهمنامه، ۱۵۰ هزار باب منزل مسکونی روستایی استان خوزستان تحت بیمه آتشسوزی و حوادث طبیعی قرار گرفته است. وی تاکید کرد: با حمایت بیمه برکت هر باب منزل روستایی در خوزستان تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال در قبال خطرات آتشسوزی، صاعقه، انفجار، سیل، زلزله، آتشفشان، طغیان آب رودخانهها و آبگرفتگی به مدت یک سال تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. مدیرعامل بیمه برکت با تاکید بر بیمه آتشسوزی و حوادث خانههای روستایی در مناطق محروم کشور تصریح کرد: بیمه برکت با هدف توسعه فرهنگ بیمهای در مناطق روستایی و کمتر برخوردار و ایجاد چتر حمایتی برای ساکنان آسیبپذیر این مناطق، اقدام به پوشش بیمهای منازل روستایی استانهای مختلف کشور از جمله خراسان شمالی، کهگیلویهوبویراحمد، لرستان و گلستان کرده است. به گفته مدیرعامل بیمه برکت، تا امروز منازل یکمیلیون و ۳۵۰ هزار خانه روستایی تحت پوشش بیمه حوادث طبیعی شامل سیل، زلزله، آتشسوزی و دیگر حوادث قرار گرفته است. طالبی در پایان یادآور شد: ۱۱ هزار و ۵۰۰ روستا و ۲ میلیون و ۲۵ هزار خانوار تحت پوشش فعالیتها و خدمات بیمه برکت در سراسر کشور قرار دارند.
* امدادرسانی به 5 هزار و ۲۴۰ آسیبدیده از زلزله در شهرستان اندیکا
امدادرسانیها به مردم زلزلهزده شرق خوزستان همچنان ادامه دارد. معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر خوزستان گفت: امدادگران اینجمعیت تاکنون به 5 هزار و ۲۴۰ آسیب دیده از زلزله در شهرستان اندیکا امدادرسانی کردهاند. علی پهلوان در جمع خبرنگاران بیان کرد: این امدادرسانی در قالب توزیع اقلام زیستی نظیر چادر، پتو، موکت، نایلون پوششی و بشکههای نگهداری آب، بستههای غذایی شامل برنج، حبوبات، کنسروجات و اقلام بهداشتی بوده است. وی گفت: چندین سورت پرواز نیز توسط ۲ بالگرد امدادی این جمعیت در روند امدادرسانی به روستاهای سختعبور و متأثر از زلزله اندیکا انجام گرفته است. معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر خوزستان با اشاره به اینکه این جمعیت در کنار امدادرسانی برای محرومیتزدایی در این منطقه نیز ورود کرده است، گفت: این جمعیت با اعلام کد دستوری #۶۱*۱۱۲* یا شماره کارت ۹۹۹۶-۹۹۹۹-۳۳۷۹-۶۱۰۴ پویش همدلی و مهربانی جهت دریافت کمکهای مردمی به زلزلهزدگان شهرستان اندیکا را راهاندازی کرده است و از خیران دعوت میشود با پیوستن در این پویش در این امر خداپسندانه و بشردوستانه شریک و سهیم شوند. معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر خوزستان با اشاره به آسیب رسیدن به سازههای تعدادی از مدارس اندیکا بر اثر وقوع زلزلههای اخیر بیان کرد: با توجه به حضوری برگزار شدن مدارس در این مناطق و برای حفظ سلامت دانشآموزان مقرر شده است سرپناههای موقتی با همکاری جمعیت هلالاحمر و آموزشوپرورش عشایری شهرستان اندیکا ایجاد شود.
5 زمین لرزه از ۱۲ تا ۱۹ مهرماه در شهرستان اندیکا به وقوع پیوست که باعث وارد شدن آسیب به منازل این منطقه و مصدوم شدن چندین نفر شد. همچنین طبق اعلام اداره کل نوسازی مدارس خوزستان، زلزلههای اخیر باعث آسیب زدن به ۵۰ مدرسه در این منطقه شده است. امدادرسانی هوایی و زمینی به این منطقه همچنان ادامه دارد.
همچنین نماینده ولیفقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز بر تسریع در بازسازی و تحویل منازل مردم زلزلهزده اندیکا تاکید کرد و گفت: این زلزله اسباب خیری برای توجه بیشتر به مردم این منطقه شد. حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالنبی موسویفرد دیروز در خطبههای نماز جمعه این هفته اهواز اظهار داشت: رسانههای دلسوز بویژه رسانه ملی و گروههای جهادی نباید اجازه دهند مساله اندیکا فراموش شود. وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۱۲۰ روستا در این زلزله از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدند، از مردم خواست در حد توان خود به زلزلهزدگان اندیکا کمک کنند، چون یک وجه از وقوع اتفاقاتی مانند زلزله، آزمون الهی است که نباید بیتفاوت عبور کنیم.
ارسال به دوستان
مدیرعامل سازمان انتقال خون در گفتوگو با «وطنامروز» مطرح کرد
افزایش تقاضای خون با فروکش کردن پاندمی کرونا
در شرایطی که ویروس کرونا بر روی نقشه جغرافیایی کشور رنگ باخته و میزان ابتلاع و مرگومیرهای ناشی از این بیماری سیر نزولی به خود گرفته، تقاضا برای عملهای جراحی و انجام دیگر اقدامات درمانی که نیازمند استفاده از خون است، افزایش یافته است. همین موضوع باعث میشود فشار مضاعفی به بانک خونی کشور وارد شود. در صورتی که میزان تقاضا افزایش و در مقابل تعداد مراجعهکنندگان برای اهدای خون کاهش یابد رسیدن به شرایط بحران خونی در کشور دور از تصور نیست. با توجه به اینکه رعایت دستورالعملهای بهداشتی به صورت جدی در مراکز اهدای خون مورد توجه قرار میگیرد، بر همین اساس نباید هیچگونه نگرانی نسبت به ابتلا به بیماری کرونا از سوی اهداکنندگان وجود داشته باشد.
در همین زمینه دکتر پیمان عشقی، مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور در گفتوگو با «وطنامروز» بر ضرورت استمرار اهدای خون توسط مردم تاکید کرد و گفت: از مردم عزیز کشورمان تقاضا میشود به صورت مستمر به منظور اهدای خون به پایگاههای انتقال خون که در استانها و شهرهای مختلف مستقر هستند، مراجعه کرده و بانک خونی کشور را تغذیه کنند. وی ادامه داد: بر اساس یافتههای علمی، آقایان هر ۳ ماه و بانوان هر 4 ماه یک بار میتوانند خون اهدا کنند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با اشاره به اینکه هماکنون در شرایط بحران خونی قرار نداریم، گفت: با نزدیک شدن به پایان دوران پاندومی کرونا، میزان درخواست برای عملهای جراحی افزایش مییابد، این در حالی است که هماکنون نیز با حجم بالایی از انباشت عملها مواجه هستیم که به دلیل پیکهای مختلف بیماری در کشور مجال اجرا پیدا نکرده بودند. برهمین اساس در آینده نزدیک شاهد افزایش عملها خواهیم بود که این عملها نیازمند استفاده از خون هستند. وی تاکید کرد: این افزایش میزان تقاضای عمل در شرایطی رخ میدهد که ما به صورت روزانه برای برخی بیماریهای خاص مصرف خون داریم. عشقی از مردم خواست همزمان با رونق گرفتن عملهای جراحی، برای اهدای خون اهتمام بیشتری داشته باشند. وی بیان داشت: به صورت روزانه 6 تا 7 هزار واحد خون در کشور اهدا میشود که به همین میزان نیز ما در کشور مصرف فرآوردههای خونی داریم لذا استمرار فرآیند اهدای خون توسط مردم یک امر ضروری است.
ارسال به دوستان
سخنگوی آتشنشانی تهران در گفتوگو با «وطنامروز»:
آتشنشانی نیازمند تقویت بدنه عملیاتی است
سازمان آتشنشانی یکی از مهمترین واحدهای امدادی است که برای اجرای ماموریت خود در شهری با گستردگی تهران نیازمند برخورداری از تکنولوژی و ابزار روز و نیروهای کارآمد است. متاسفانه در سالهای گذشته با وجود بهبود شرایط تکنولوژیکی آتشنشانی، خبرهایی مبنی بر کمبود نیرو در این سازمان حساس به گوش میرسد. در همین زمینه سخنگوی آتشنشانی تهران در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به ضرورتهای تقویت این سازمان از نظر نیروی انسانی گفت: طی 5 سال گذشته تنها یک بار مجوز جذب نیرو به سازمان آتشنشانی تهران داده شد و با وجود پیگیریهایی که صورت گرفت اما متاسفانه به دلیل مواردی همچون کرونا و مشکلات مالی مجوز لازم برای جذب نیرو صادر نشد.
جلال ملکی با بیان اینکه در سازمان آتشنشانی با ۲ پدیده افتتاح ایستگاههای جدید و بازنشستگی نیروهای قدیمی روبهرو هستیم، اظهار داشت: هماکنون تراز ورود نیرو به سازمان آتشنشانی تهران منفی است و باید گفت سرعت افتتاح ایستگاهها و بازنشستگی با سرعت جذب مطابقت ندارد. بعد از مدت طولانی به ما مجوز جذب داده شده است که ورود نیروهای جدید خود 6 ماه فرآیند دارد، لذا ضروری است برای جذب نیرو برنامهای جدید در دستور کار قرار گیرد.
این آتشنشان کهنهکار تهران خاطرنشان کرد: برای اجرای درست ماموریتها، آتشنشانی تهران نیازمند تقویت بدنه عملیاتی است اما باید این نکته را گفت که با وجود تمام کمبودهای نیرویی، تاکنون نگذاشتهایم در اجرای ماموریتها خللی ایجاد شود. مثلا اگر در ماموریتی نیاز به نیروی بیشتری باشد با فراخوان ایستگاهها تعداد نیروها را افزایش داده و عملیات را به پایان میرسانیم اما با این وجود تامین نیروی انسانی یک ضرورت انکارناپذیر است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا جلسهای با مدیران شهری دوره ششم جهت تامین نیازهای موجود در این بخش داشتهاید یا خیر، گفت: مدیران کنونی شهر با موضوعات شهر آشنا هستند و نیازها را بخوبی میشناسند و این نکته بسیار مهمی است و ما را امیدوار میکند با برنامهریزی دقیق در شرایطی که کرونا روند نزولی به خود گرفته، فرآیند جذب نیرو در آتشنشانی تسهیل شده و نیازهای سازمان در این بخش تامین شود.
ارسال به دوستان
اخبار
گلزارهای شهدا کانونهای فرهنگی میشوند
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از ایجاد کانونهای فرهنگی در هزار گلزار شهدای سراسر کشور خبر داد. سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما از ایجاد کانونهای فرهنگی در هزار گلزار شهدای سراسر کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر این کانون در گلزار شهدای کرمان ایجاد شده است. وی با اشاره به ایجاد هیات امنا از جامعه ایثارگران و جانبازان در برپایی این کانونها قدردانی کرد و افزود: در این کانونها علاوه بر برگزاری اعیاد مذهبی، وقف و نذر هم اجرا خواهد شد. رئیس بنیاد شهید با اشاره به اینکه شهدا چراغ راه آیندگان هستند، گفت: آرمانهای شهدا باید برای نسل آینده ترسیم شود. قاضیزادههاشمی به حضور مردم در فعالیتهای فرهنگی اشاره کرد و افزود: شبهای جمعه فرصت مناسبی برای تجدید میثاق و بهرهمندی از انرژی معنوی شهدا خواهد بود.
***
ورود افسران زن به چرخه «کارآگاهی»
رئیس پلیس آگاهی ناجا از برنامهریزی برای ورود بانوان به چرخه کارآگاهی خبر داد. سردار محمد قنبری با بیان اینکه برای نخستینبار قصد داریم در جمهوری اسلامی که داعیهدار دفاع از حقوق بانوان است، افسران کارآگاه خانم را وارد چرخه کارآگاهی کنیم، گفت: قصد داریم در آینده نزدیک آموزشهای لازم کارآگاهی را به بانوان بدهیم؛ آزمونهای علمی لازم از آنها گرفته و نشان کارآگاهی اعطا شود تا در حوزه کشف جرم در زمینههایی که بانوان میتوانند کمک کنند، یاریرسان مجموعه پلیس آگاهی باشند. وی افزود: بانوان شم پلیسیشان قوی است، در دانشکده در علوم مختلفی تحصیل کرده و مجهزاند، از لحاظ علمی دارای توان قابل توجهی هستند و تفاوت آنچنانی با کارآگاهان مرد ندارند؛ تفاوتی را در آموزشها و طی مراحل نمیبینیم. رئیس پلیس آگاهی ناجا درباره «پلیس من» گفت: «پلیس من» را برای کاهش بروکراسیهای اداری در مجموعه پلیس آگاهی راهاندازی کردیم که اکنون در بحث سرقت خودرو فعال شده است و با نصب یک اپلیکیشن در تلفن همراه، فرد دیگر نیازی به مراجعه به پلیس ندارد و به محض اینکه خودروی فردی سرقت شد، میتواند با مراجعه به اپلیکیشن مشخصات خودرویش را ثبت کند. قنبری افزود: به این ترتیب مشخصات خودرو در سامانههای سراسر کشور مینشیند و اگر خودرو سرقتی ترددی داشته باشد میتوانند سریعا شناسایی و برخورد کنند. با این اقدام افراد نیازی به مراجعه ندارند تا زمان تشکیل پرونده که شماره پرونده برای پیگیریهای بعدی میدهند.
***
شیوه جمعآوری زباله باید تغییر کند
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه جمعآوری غیرمتعارف زباله و زبالهگردی چهره شهر را زشت و نازیبا میکند، بر لزوم تغییر شیوه جمعآوری زباله برای مبارزه با زبالهگردی و قطع دسترسی مافیا تاکید کرد. احمد صادقی در گفتوگو با ایسنا، در تشریح روند برخورد مدیریت شهری با تخلف در حوزه جمعآوری زباله و زبالهگردی، گفت: متاسفانه موضوع زبالهگردی و جمعآوری زباله به صورت غیرمتعارف و خارج از عرف اخیرا زیاد نشده بلکه از گذشته زیاد بوده و یکی از مواردی است که چهره شهر را زشت و نازیبا میکند. وی افزود: سود و نفع این کار هم به جیب محرومان نمیرود، بلکه این سود به یکسری مافیای جمعآوری زباله میرسد و از سوی دیگر این افراد شهر را هم از کسب درآمدهای این حوزه محروم میکنند. وی ادامه داد: درباره برخورد با این تخلف باید توجه کنیم که مجموعه شهرداری تهران ضابط قضایی نیست و در این جایگاه هم نیست که بتواند به عنوان ضابط قضایی به موضوع ورود داشته باشد، از سوی دیگر گستره این کار هم آنقدر گسترده است که شاید تشکیلات عظیمی نیاز باشد تا مشکل و معضل این بخش را حل کند. عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: باید شیوه جمعآوری زباله را تغییر دهیم تا از طریق تحقق این مهم، دسترسی مافیا به زبالهها قطع و به دنبال آن هم زباله گردی کم شود، لذا نیازمند انجام کاری مبنایی هستیم که خوشبختانه در کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران این کار آغاز شده است.
***
فعالیت ۶۰ هزار پلیسیار در کشور
جانشین پلیس پیشگیری ناجا با تاکید بر ضرورت مشارکت اقشار مختلف جامعه در پایدارسازی امنیت، گفت: با تلاشهای مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا، فعلا ۶۰ هزار پلیسیار در ۱۲ هزار نقطه کشور تحت آموزش و نظارت ۷۵۵ موسسه خدمات حفاظتی و مراقبتی نقشآفرینی میکنند. سردار رضا بنیاسدیفر در مراسم مانور خودرویی و موتوری موسسات خدمات حفاظتی و مراقبتی و پلیسیاران با تاکید بر لزوم مشارکت مردم در تامین نظم و امنیت عمومی، تصریح کرد: پلیسیاران نقش موثری در کمک به تامین سلامت اجتماعی و امنیت محلات، اماکن عمومی، تجاری و مسکونی و پیشگیری از وقوع جرم دارند که این مهم ایجاب میکند شهروندان با مشارکت در پایدارسازی امنیت به مسؤولیت اجتماعی خود عمل کنند. وی با اشاره به راهاندازی ۷۵۵ موسسه خدمات حفاظتی و مراقبتی توسط مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا در سطح کشور افزود: در حال حاضر ۶۰هزار پلیسیار در ۱۲ هزار نقطه کشور به منظور تحقق امنیت محلهمحور و مردم پایه نقشآفرینی میکنند که درصدد هستیم در گامهای بعدی تعداد پلیسیاران را به ۱۰۰ هزار نفر افزایش دهیم. جانشین پلیس پیشگیری ناجا افزود: تلاش برای تامین امنیت عبادت است و هیچ شغلی عزتمندتر از تامین آسایش و آرامش مردم نیست. وی راهاندازی مؤسسات خدمات حفاظتی و مراقبتی و جذب و بهکارگیری پلیسیاران مومن و متعهد را علاوه بر کمک به اشتغالزایی جوانان، بیانگر ایفای نقش نیروی انتظامی در «تولید» و «حفظ امنیت» ارزیابی و اظهار امیدواری کرد: با همکاری بیش از پیش مردم با پلیس و در سایه الطاف خداوند متعال شاهد توسعه و آبادانی کشور در عرصههای مختلف باشیم.
ارسال به دوستان
طی 24 ساعت 197 بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند
آمادگی برای مقابله با موج ششم کرونا
بر اساس آمار اعلامی، شمار مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به ۲۴۰ میلیون و ۴۰۵ هزار و ۳۲۱ نفر رسیده و مرگ ۴ میلیون و ۸۹۷ هزار و ۶۰۸ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است که از این میزان 123 هزار و 695 متوفی مربوط به ایران است. بیشتر آمار متوفیان کرونا در کشور به موج پنجم کرونا با سویه قالب دلتا اختصاص دارد. در حالی که تمام استانهای کشور بر اساس آمار از موج پنجم کرونا عبور کردهاند، برخی کارشناسان هشدار جدی درباره آغاز موج ششم کرونا از اوایل آبان دادهاند. با این وجود وزیر بهداشت اعلام کرده نگران موج ششم نیست. دکتر بهرام عیناللهی با اشاره به رتبه نخست ایران از نظر سرعت واکسیناسیون در دنیا گفت: با این حجم از واکسیناسیون انجام شده، دلهره و نگرانیای بابت اوجگیری موج ششم نداریم. وی در حاشیه مراسم تقدیر از برترینهای کنکور تجربی سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ که در مجتمع سپید مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از مردم، جوانان، دانشجویان، بسیجیان، هلالاحمر و... که در ۲ ماه اخیر در زمینه واکسیناسیون انقلابی به پا کرده و رتبه ایران در سرعت واکسیناسیون را به جایگاه نخست دنیا رساندهاند، تشکر میکنم. عیناللهی افزود: شب گذشته (پنجشنبه گذشته) در استان فارس حضور داشتم و شاهد بودم در ساعات پایانی شب، جوانان بدون هیچ چشمداشتی واکسیناسیون انجام میدادند. خوشبختانه با حجم بالای واکسیناسیون انجام شده، احتمالا امشب (23 مهرماه) میزان تزریق واکسن در عرض ۲ ماه به مرز ۷۰ میلیون دوز برسد. تاکنون ۶۵ میلیون دوز واکسن تزریق شده که این یک کار انقلابی به حساب میآید. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مطالعات علمی در دنیا نشان داده واکسیناسیون در کاهش مرگومیر موثر است. منتها یک تصور غلط میان برخی وجود دارد که فکر میکنند تزریق واکسن به معنای تمام شدن کروناست. واکسیناسیون یک قدرت دفاعی در بدن انسان ایجاد میکند؛ همانطور که در جبهه جنگ برای دفاع از حملات دشمن خاکریز میزنند. این ویروس در دنیا کماکان فعالیت دارد و به این زودیها هم از بین نمیرود. عیناللهی خاطرنشان کرد: از مردم تقاضا دارم از ماسک استفاده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند. امیدوارم با رعایت پروتکلها از سوی مردم، نگرانی زیادی برای موج بعدی نداشته باشیم. برای موج ششم تمهیدات لازم اندیشیده شده و بیمارستانها در حال آمادهباش قرار دارند. پرسنل، پزشکان، پرستاران و کمیتههای علمی ما نیز در حال آمادگی هستند اما در مجموع و با تجربیاتی که از قبل داشتهایم، نگرانی بابت درمان وجود ندارد. وی عنوان کرد: اگر مردم پروتکلها را رعایت نکنند، زحمات ما نتیجه نخواهد داد. از مردم تقاضا دارم پروتکلها را رعایت کنند تا موج بعدی از موج پنجم سبکتر باشد. هدف اصلی ما کاهش میزان مرگومیر است. ثابت شده واکسیناسیون میزان مرگومیر را کاهش میدهد. در صورت واکسیناسیون اگر ابتلا به بیماری هم باشد، قدرت دفاعی بدن با آن مقابله میکند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره میزان ورود واکسن به کشور تصریح کرد: به لحاظ ورود واکسن به کشور هیچ مشکلی نداریم. تاکنون نزدیک به ۷۰ میلیون دوز تزریق شده و ۱۱۰ میلیون دوز واکسن نیز به کشور وارد شده است. در ۲ هفته آینده هم حدود ۳۰ میلیون دوز دیگر وارد کشور خواهد شد. با توجه به کاهش سن تزریق واکسن تا ۱۲ سال و برآوردهای انجام شده، واکسن به میزان فراوان و برای هر ۲ دوز موجود است. یکی از دلگرمیهای بزرگ ما تولید داخل است که در حال شتابگیری است و در آینده میتواند نیازهای بعدی را تامین کند.
* واکسیناسیون ۶۰ درصد دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله
طبق اعلام سخنگوی وزارت آموزشوپرورش در امر بازگشایی مدارس تاکنون ۸۵ درصد معلمان و حدود ۶۰ درصد دانشآموزان ۱۲ تا 18ساله واکسینه شدهاند. بازگشایی مدارس به صورت تدریجی و از مناطق روستایی و کمجمعیت آغاز شده و انتظار میرود از نیمه دوم آبان نیز با توجه به شرایطی که در کشور حاکم خواهد شد و طی هماهنگی با وزارت بهداشت، امر بازگشایی مدارس انجام شود. بر اساس آخرین اطلاعیه وزارت آموزشوپرورش درباره بازگشایی مدارس، تا روز بیستم مهرماه، با ایجاد ۴۲۷ پایگاه تجمیعی واکسیناسیون ویژه فرهنگیان در سراسر کشور، ۸۵ درصد معلمان واکسینه شدهاند. همچنین واکسیناسیون مربیان مهدهای کودک، اساتید، کارکنان و دانشجو- معلمان دانشگاههای فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و تمام کارکنان مرتبط با آموزشوپرورش و دانشآموزان انجام و بر این اساس قریب به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در سراسر کشور به افراد مرتبط با امر آموزش تزریق شده است.
ابلاغ دستورالعمل بازگشایی و بهداشتی مدارس به ادارات کل آموزشوپرورش استانها و نظارت بر اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی، تکمیل چکلیست بهداشتی مدارس بر اساس اولویت به عنوان گام اول ورود به فرآیند آموزش حضوری یا غیرحضوری، بازگشایی حضوری مدارس با اولویت مدارس روستایی و عشایری با هر جمعیتی (حتی ۳۰ دانشآموز) مشروط به دریافت مجوز، در نظر گرفتن اولویت آموزشهای حضوری برای دانشآموزان پایه اول ابتدایی و دانشآموزان مهارتی و صدور مجوز بازگشایی حضوری مدارس منوط به تکمیل و ارائه چکلیستهای بهداشتی و خودارزیابی مدیران مدارس از دیگر اقدامات وزارت آموزشوپرورش برای بازگشایی حضوری مدارس بوده است.
* شناسایی ۱۱ هزار و ۸۵۷ بیمار جدید کرونا
بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، در طول 24 ساعت، ۱۹۷ بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۳ هزار و ۶۹۵ نفر رسید. از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه ۲۳ مهر ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱ هزار و ۸۵۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۱۵۹۱ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۷۶۵ هزار و ۹۰۴ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۲۹۴ هزار و ۹۸۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۹۲۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۳ میلیون و ۷۸۷ هزار و ۹۵۲ آزمایش تشخیص کرونا در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر ۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۴۸ شهر در وضعیت زرد و ۸۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|