|
کشف ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در سواحل چابهار توسط نیروی دریایی سپاه
ناوسالار یکم پاسدار سیدمهدی موسوی، فرمانده پایگاه دریایی امام علی(ع) چابهار گفت: رزمندگان گشت اطلاعات پایگاه، محموله ۵٠٠ کیلوگرمی مواد مخدر از نوع حشیش را با هوشمندی و رصد مستمر کشف و توقیف کردند. وی افزود: این اقدام با هدف مبارزه با قاچاق در خلال گشتهای دریایی نیروهای اطلاعاتی پایگاه دریایی امام علی(ع) که به یک شناور مشکوک شده بودند، انجام شد.
ارسال به دوستان
ایران روز چهارشنبه از حصول توافق با 1+4 برای از سرگیری مذاکرات تا ماه آینده خبر داد
وین؛ به زودی
گروه سیاسی: معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار روز چهارشنبه با «انریکه مورا» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام در بروکسل، برای رایزنیهای برجامی با هدف انجام مذاکرات دوجانبه با سرگئی ریابکوف، همتای روس خود درباره دور جدید مذاکرات در وین راهی مسکو شد.
به گزارش «وطنامروز»، علی باقری در شرایطی به روسیه سفر کرد که پس از دیدار چهارشنبه با انریکه مورا در پیامی توئیتری از حصول توافق بر سر آغاز مذاکرات وین قبل از پایان ماه نوامبر خبر داد. باقری در توئیتر نوشت: «گفتوگویی جدی و سازنده با انریکه مورا درباره عناصر ضروری مذاکرات موفق داشتم. توافق کردیم پیش از پایان ماه نوامبر مذاکرات را شروع کنیم. تاریخ دقیق هفته بعد اعلام خواهد شد».
معاون سیاسی وزیر امور خارجه پس از ورود به مسکو درباره زمان آغاز دور جدید مذاکرات با هدف لغو تحریمها گفت: آن چیزی که در دور جدید از اهمیت زیادی برخوردار است آمادگی طرف مقابل برای تصمیمگیری در زمینه لغو تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه است. باقری تصریح کرد: در مذاکرات لغو تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه علیه ملت ایران از این به بعد هم انتظار و هم پیشبینی ما این است که این ۲ کشور [روسیه و چین] همراهی خوبی را با مواضع جمهوری اسلامی ایران در قالب گفتوگوهایی که در قالب گروه 1+4 داریم، داشته باشند. معاون سیاسی وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره استقبال آمریکا از گفتوگوهای جدید گفت: «گفتوگوهای ما با کشورهای 1+4 است».
باقری و هیات همراه دیروز با سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه و میخائیل بوگدانف، نماینده ویژه رئیسجمهوری روسیه در امور خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزارت خارجه روسیه دیدار کردند.
* دیدار با ریابکوف
بر این اساس، علی باقری با سرگئی ریابکوف، همتای روس خود و مذاکرهکننده ارشد هستهای این کشور در وزارت خارجه روسیه درباره سازوکارهای لغو تحریمهای غیرقانونی علیه ملت ایران رایزنی کرد.
دیدار باقری با سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه برای اشتراک دیدگاهها درباره مذاکرات لغو تحریمهای ضدایرانی که قرار است در وین انجام شود برگزار شده است. بر اساس توافق انجامشده کشورمان با کشورهای گروه 1+4 قرار شد مذاکرات دوجانبهای نیز با هر یک از این کشورها برای اشتراک دیدگاهها درباره مذاکرات لغو تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران انجام شود و در همین چارچوب به دعوت ریابکوف نخستین دور این مذاکرات روز جمعه با طرف روس انجام شد.
در این دیدار ۲ طرف تاکید کردند گفتوگوهای جدید تنها در صورتی موفقیتآمیز خواهد بود که به لغو تحریمها و اجرای تمام و کمال تعهدات طرفین منجر شود. باقری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و چین، دیدگاههای نزدیکی درباره مسائل منطقهای و بینالمللی بویژه برجام دارند، افزود: لازم است اعضای اروپایی 1+4 نیز به تعهدات خود پایبند باشند و برای لغو تحریمهای غیرقانونی تلاش کنند.
* ابراز خرسندی چین
سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه در یک نشست خبری با اعلام اینکه دولت متبوعش از آغاز مجدد مذاکرات وین استقبال میکند، تأکید کرد احیای برجام به نفع جامعه بینالمللی است. وانگ ونبین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات روز گذشته علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه مذاکرات احیای برجام در وین قبل از پایان ماه نوامبر [حداکثر تا یک ماه آینده] از سر گرفته خواهد شد، گفت: «بازگرداندن برجام به مسیر عادی آن در اسرع وقت به نفع جامعه بینالمللی است و صلح و ثبات را در منطقه ارتقا میدهد». سخنگوی وزارت خارجه چین ادامه داد: چین از اظهارات ایران مبنی بر بازگشت به مذاکرات وین تا قبل از پایان نوامبر استقبال میکند. دیپلمات چینی با تأکید بر اینکه همه طرفهای مذاکرات وین باید برای دستیابی به نتایج عینی با رعایت اصل انصاف در مذاکرات تلاش کنند، اظهار داشت: «ایالات متحده باید سیاست غلط فشار حداکثری علیه ایران را اصلاح کند و ایران هم پایبندی کامل به تعهداتش را از سر گیرد. سایر طرفها نیز باید فضای مطلوبی را برای دستیابی به این اهداف فراهم کنند».
* کاخ سفید: آماده مذاکره با حسننیت هستیم
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به اعلام آمادگی ایران برای ازسرگیری مذاکرات در وین شامگاه پنجشنبه مدعی شد هنوز برای او مشخص نیست ایران آماده بازگشت به مذاکرات وین است یا خیر. جیک سالیوان در این باره گفت: «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ با «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه و «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس دیدار و درباره هماهنگسازی مواضع غرب در مذاکرات وین رایزنی خواهد کرد. سالیوان در جمع خبرنگاران در واشنگتن مدعی شد: «هنوز برای من کاملا روشن نیست که ایرانیها آماده بازگشت به مذاکرات هستند یا خیر. ما سیگنالهای مثبتی شنیدهایم که آنها آمادهاند اما فکر میکنم لازم است صبر کنیم ببینیم آنها در میز مذاکرات حاضر میشوند یا خیر یا اینکه این کار را چه زمانی انجام میدهند». مشاور امنیت ملی کاخ سفید اضافه کرد: ما برای مذاکره با حسننیت(!) جهت بازگشت دوجانبه به برجام آمادهایم. امیدواریم آنها هم آماده باشند!
* تلاش اتحادیه اروپایی برای تعیین تاریخ مذاکرات وین
اتحادیه اروپایی هم روز گذشته با مفید ارزیابی کردن دیدار «علی باقری» و «انریکه مورا» اعلام کرد به دنبال تعیین تاریخی برای بازگشت به وین است. «پیتر استانو» سخنگوی امور خارجه اتحادیه اروپایی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری رسمی کویت در این زمینه گفت: «میتوانم تأیید کنم که این ۲ مقام دیدار مفیدی داشتند. این دیدار به تعیین مسیری به سمت ازسرگیری مذاکرات در وین کمک کرد». دیپلمات اروپایی افزود: «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و هماهنگکننده امور برجامی و تیم وی بشدت در تلاش برای شروع مجدد گفتوگوهای وین در اسرع وقتند. استانو افزود: آنها همچنان مشغول هستند و در تلاش با دیگر شرکای خود به دنبال تعیین تاریخی برای گردهمایی دوباره در وین در سریعترین زمان ممکن هستند.
* اکنون نوبت بایدن است
نشریه آمریکایی «ویک» در یادداشتی تحلیل کرد اگر ایران به توافق هستهای بازنگردد، باید واشنگتن را مقصر آن دانست. این نشریه در توضیح عبارت مذکور نوشت: «ما این را میدانیم، زیرا ایران روز چهارشنبه اعلام کرد برای احیای توافق هستهای، دوباره به مذاکرات خواهد پیوست. این خبری غافلگیرکننده است، زیرا انتخاب ابراهیم رئیسی در ماه ژوئن به ریاستجمهوری، امیدها به توافق آمریکا و ایران را کاهش داد اما ظاهرا هنوز امیدی هست». این گزارش ادامه میدهد: «اکنون نوبت بایدن است که تلاشی همراه با حسننیت برای احیای توافق هستهای انجام دهد. سوال اینجاست که آیا او از این فرصت استفاده خواهد کرد؟» نشریه ویک میافزاید: «گفتن آن سخت است. بایدن سال گذشته به طرز معقولی در کمپین انتخاباتی خود مبنی بر تعامل مجدد با ایران شرکت کرد اما او اکنون اقدامات سردرگمکنندهای را انجام میدهد. ماه فوریه، دولت پیشنهادی را رد کرد که در آن واشنگتن و تهران به طور همزمان مجددا به توافق هستهای بازگردند؛ یعنی همزمان با از سرگیری پایبندی ایران به تعهداتش، آمریکا نیز تحریمها را کاهش دهد. در عوض، کاخ سفید به ایران گفت اول شما [به تعهداتتان بازگردید]. ایران نیز به جای پذیرش این شرط نابرابر، ترجیح داد به افزایش ذخایر اورانیوم غنیشده خود ادامه دهد».
***
وندی شرمن: میخواستیم غنیسازی ایران را برای همیشه تعطیل کنیم
«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا در مصاحبهای با فارنپالیسی به شکست برنامههای دولتهای متعدد کشورش برای به تعطیلی کشاندن برنامه غنیسازی جمهوری اسلامی ایران اعتراف کرد. شرمن که در دولت «باراک اوباما» معاون سیاسی وزارت خارجه و سرپرست تیم مذاکرهکننده آمریکا با ایران بود، در مصاحبه با مجله فارنپالیسی به توضیح سیاستهای دولتهای آمریکا درباره برنامه غنیسازی ایران پرداخت. او گفت: «ایالات متحده در تمام جلسات رسمی تأکید کرده بود ایران نباید هیچ تأسیسات غنیسازی یا فرآیند غنیسازی داشته باشد». معاون وزیر خارجه آمریکا در ادامه به درک حاصلشده در دوران ریاستجمهوری باراک اوباما درباره امکانناپذیر بودن سیاست «غنیسازی صفر» پرداخت و افزود: «ما میخواستیم برنامه[غنیسازی ایران] را برای همیشه تعطیل کنیم اما رئیسجمهور [اوباما] به این درک رسیده بود که نمیتوان دانش یاد گرفته شده را از آدمها پس گرفت و به همین خاطر، او اینکه ایران یک برنامه غنیسازی کوچک، محدود و غیرنظامی را که ذیل معاهده منع اشاعه تسلیحات اتمی و تحت نظارت و راستیآزمایی آژانس اتمی باشد، بررسی کرد».
ارسال به دوستان
آیا طالبان دیدگاه همسایگانش درباره مشارکت همه اقوام افغانستان در قدرت را میپذیرد؟
دولت فراگیر از شعار تا عمل
گروه سیاسی: نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان بهعلاوه روسیه در تهران در سطحی بالاتر از دور قبلی آن به میزبانی پاکستان برگزار شد. یکی از موارد مهم و مورد بحث در این نشست که در بیانیه پایانی هم مورد تاکید قرار گرفت، تشکیل حکومت فراگیر متشکل از تمام اقوام بود؛ مسالهای که به نظر میرسد با وجود توافق در کلیات، در جزئیات مورد اختلاف است.
به گزارش «وطنامروز»، نشست تهران متشکل از وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان بهعلاوه روسیه توانست بازخورد زیادی در جوامع خبری داشته باشد. حضور روسیه در نشست و پیام آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خطاب به شرکتکنندگان، بر اهمیت این اجلاس افزود. بیانیه پایانی نیز مورد استقبال کشورهای دیگر و فعالان سیاسی قرار گرفت. در این بیانیه به مسائل مهمی همچون تشکیل یک ساختار سیاسی فراگیر با مشارکت همه اقوام، ضمانت طرفهای مسؤول ذیربط افغان به منظور عدم استفاده از قلمرو افغانستان برای تهدید کشورهای همسایه، رسیدگی به مساله آوارگان و... اشاره شد. در این میان مشارکت تمام اقوام و گروهها در قدرت و تشکیل یک دولت فراگیر، مهمترین موضوع مورد تاکید بود. با اینکه تمام طرفها در موضعگیریهای خود دولت فراگیر را نیاز فعلی افغانستان میدانند، ممکن است تعریف هر طرف با طرف دیگر متفاوت باشد. برخی طرفها اعتقاد دارند کابینه فعلی طالبان با تغییرات اندکی همان حکومت فراگیر را به دنبال خواهد آورد! برای مثال میتوان به سخنان معاون سخنگوی طالبان در واکنش به خواسته نشست تهران برای ایجاد حکومت همهشمول اشاره کرد. «احمدالله وثیق» ضمن استقبال از برگزاری این نشست در تهران و اهداف آن گفت: «کابینه کنونی فراگیر است و احتمال تغییر نیز در این کابینه وجود دارد». از این گفته معاون سخنگوی طالبان اینگونه برداشت میشود که این گروه علاقهای به تغییرات حداکثری در رویکرد فعلی خود ندارد و شکل حکومت خود را فراگیر و ائتلافی میداند. البته برداشت طالبان تنها مختص خود این گروه نیست و برخی حامیان منطقهایاش نظیر پاکستان نیز همین نظر را دارند. بنابراین باید در مواجهه با مفاهیم کلی نظیر «دولت فراگیر» این اصطلاح معروف انگلیسی را به خاطر آورد که «شیطان در جزئیات است»! موضع جمهوری اسلامی ایران درباره فراگیر بودن دولت به صورت جزئی بیان شده است. بدین صورت که تعریف تهران از دولت فراگیر، دولتی همهشمول است که تمام اقوام و گروهها در افغانستان را به رسمیت شناخته و به آنان در قدرت بها داده شود؛ موضعی که بر اساس شرایط میدانی افغانستان و ویژگیهای این کشور کاملا معقول به نظر میرسد.
* چرا تشکیل دولت فراگیر اهمیت دارد؟
افغانستان از لحاظ تعدد اقوام، کشوری خاص محسوب میشود. 50 قوم و تیره مختلف در این کشور زندگی میکنند که از لحاظ جمعیتی هیچ کدام در اکثریت مطلق قرار ندارند. اقوام اصلی ساکن در افغانستان به ترتیب جمعیتی پشتونها، تاجیکها، هزارهها و ازبکها هستند. در کنار این تعدد قومیتی، جغرافیای سخت افغانستان به نحوی است که اعمال حاکمیت دولت مرکزی در کابل را بر تمام نقاط این کشور سخت و حتی غیرممکن میکند. گروه طالبان که قریب به 3 ماه است حکومت را در این کشور بهدست گرفته، از لحاظ قومیتی و سنتی متعلق به پشتونهای افغانستان است و آن هم نه تمام پشتونها. همچنین کابینه اولیه اعلامی این گروه نیز نشان از تمامیتخواهی آنان داشت که در لیست اعضای کابینه به جز 2 تاجیک و یک ازبک، باقی افراد پشتون و از افراد اصلی طالبان بودند. از یک طرف با توجه به تنوع قومیتی افغانستان و از طرف دیگر رویکرد تمامیتخواهانه طالبان در قدرت، آینده همسایه شرقی ایران از لحاظ ثبات و امنیت مثبت ارزیابی نمیشود. تجربه سالیان اخیر نشان داده تبعات بیثباتی در افغانستان به کشورهای اطراف آن به صورت ناامنی و مهاجرت سیل عظیم آوارگان مشاهده خواهد شد که فشارهای بسیاری را به همسایگان وارد میکند. بنابراین اهمیت تشکیل یک دولت فراگیر متشکل از تمام اقوام و گروهها در افغانستان به مسائل انسانی و حق تعیین سرنوشت برای اکثریت آحاد مردم این کشور خلاصه نمیشود؛ مشارکت اقوام اعم از پشتونها، تاجیکها، هزارهها و ازبکها برای تامین امنیت و ثبات در این کشور نیز اهمیت زیادی دارد.
جمهوری اسلامی ایران باید علاوه بر تبیین موضع اصولی خود، از کشورهای دیگر دخیل نیز بخواهد موضع خود را شفاف کرده و در راستای همراستایی دیدگاهها تلاش کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
هر جا مشکلی وجود دارد ناشی از حذف مردم است
رئیس مجلس گفت: به یقین هر جا چالشی وجود دارد، همان جایی است که مردم را حذف کردهایم. ما در بخشهای دولتی خود را جایگزین مردم کردیم که این یک اشتباه راهبردی و تاکتیکی است. محمدباقر قالیباف در مراسم تجلیل از جامعه پزشکی و تکریم و معارفه رؤسای کل سازمان نظام پزشکی ایران با بیان اینکه جامعه پزشکی در مسیر عدل و عقل حرکت کرده است، گفت: البته نمیخواهم اغراق کنم و بگویم جامعه پزشکی بدون ایراد است، چرا که ایراد در تمام اقشار جامعه وجود دارد اما برآیند کار میگوید ارزشها قابل انکار نبوده و به وضوح قابل مشاهده است و جامعه پزشکی نباید به فرصتطلبان فرصت دهد که چنین ارزشهایی را خدشهدار کنند. رئیس قوه مقننه اظهار کرد: یکی از چالشهای مهم ما در آغاز گام دوم انقلاب این است که هر چه زمان گذشت، مردم را در تمام عرصهها خرد خرد حذف کردیم، در حالی که انقلاب خود را با مردم آغاز کرده و پیروزی آن را مدیون آنها هستیم. این در حالی است که در هر موضوع قابل ملاحظهای ردپای مردم مشخص است و به یقین هر جا چالشی وجود دارد، همان جایی است که مردم را حذف کردهایم. ما در بخشهای دولتی خود را جایگزین مردم کردیم که این یک اشتباه راهبردی و تاکتیکی است.
***
آمریکا تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کرد
وزارت خزانهداری آمریکا عصر جمعه تحریمهایی را علیه ۴ فرد و ۲ نهاد ایرانی اعمال کرد. به گزارش فارس، آمریکا روز جمعه تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال کرد که این تحریمها 4 فرد و ۲ نهاد را به لیست تحریمهای آمریکا اضافه میکند. یوسف ابوطالبی، سعید آقاجانی، عبدالله محرابی و محمدابراهیم زرگرطهرانی ۴ فردی هستند که به لیست تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا افزوده شدهاند. شرکت «کیمیا پارت سیوان با مسؤولیت محدود» و شرکت «اوج پرواز ما دو نفر» ۲ نهادی هستند که به لیست تحریمهای خزانهداری آمریکا اضافه شدهاند. وزارت خزانهداری آمریکا مدعی شده افراد و نهادهایی که تحریم شدهاند در توسعه صنعت پهپادی ایران نقش دارند. دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا مدعی شد افراد و نهادهایی که تحریم شدهاند حمایتهای مهمی از برنامه هواپیماهای بدونسرنشین سپاه پاسداران انقلاب و سپاه قدس انجام دادهاند. در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده است: «سعید آقاجانی» که فرماندهی یگان پهپادی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر عهده دارد، به طور مستقیم در برنامهریزی، تجهیز و آموزش عملیاتهای پهپادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش دارد. شرکت کیمیا پارت سیوان (کیپاس) نیز شرکتی ایرانی است که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای بهبود برنامه نیروی پهپادی ایران همکاری دارد. در بیانیه وزارت خزانهداری ادعا شده است: «سعید آقاجانی» فرمانده هوا فضای سپاه قدس انقلاب اسلامی فرماندهی حمله به کشتی تجاری «مرسر استریت» در ساحل عمان را در تاریخ 29 جولای 2021 انجام داده است که طی آن ۲ خدمه این کشتی کشته شدند. وزارت خزانهداری آمریکا در ادامه بیانیه خود در ادعایی که هیچگونه دلیلی برای آن ارائه نکرده، نوشته است. سعید آقاجانی پشت حملات پهپادی به پالایشگاه نفتی عربستان سعودی در سال 2019 بوده است.
***
۸۰ درصد مشکلات امنیتی اسرائیل از جانب ایران است
ژنرال ارتش صهیونیستی در مقالهای، ایران را منبع ۸۰ درصد مشکلات امنیتی این رژیم دانست و گفت تلآویو باید توان دفاعی و تهاجمی خود را در برابر ایران افزایش دهد. «گیورا آیلند» ژنرال نیروهای ذخیره رژیم صهیونیستی در مقالهای در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت نوشت انواع تهدیدات از جانب ایران متوجه این رژیم است و تلآویو باید خود را برای چندین سناریو از جمله مواجهه نظامی آماده کند. به نوشته رأیالیوم، او نوشت رژیم صهیونیستی چارهای جز بهبود توان دفاعی و همچنین قدرت تهاجمی بویژه در حوزه سایبری خود ندارد. «گیورا آیلند» همچنین ادعا کرد احتمال دارد حمله سایبری به جایگاههای سوخت در ایران از سوی اسرائیل صورت گرفته باشد و این موضوع نشان میدهد تلآویو به این بخش حیاتی بیتوجه نیست. روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: «حتی اگر اسرائیل هم در پشت پرده حمله سایبری به ایران نباشد -حملهای که به رانندگان بیگناه آسیب زد- اما این حمله با ایدئولوژی جدید دستگاههای امنیتی اسرائیل مطابق است». ژنرال «گیورا آیلند» در ادامه افزود: «در دهه اخیر ایران منبع ۸۰ درصد مشکلات امنیتی اسرائیل بوده است. علاوه بر این مشکل حزبالله لبنان که تحت حمایت ایران است نیز وجود دارد. میتوان حداقل ۴ تهدید مستقیم از جانب ایران را علیه اسرائیل برشمرد؛ اول: تلاش ایران برای ایجاد یک نیروی مشابه حزبالله در سوریه، دوم: تلاش برای حمله سایبری به اسرائیل، سوم: توانایی ایران برای حمله موشکی و پهپادی از سوریه، عراق و یمن به اسرائیل و چهارم تهدید ساخت سلاح هستهای». او سپس ادعا کرد رژیم صهیونیستی از حمله به ایران امتناع میکند و این گزینه از سال ۲۰۱۳ کاملا مسکوت مانده است و بویژه در سالهایی که توافق هستهای امضا شد، حمله نظامی به ایران «غیرمنطقی» بود.
***
اجرای عملیات کمین و ضدکمین گردانهای یگان فاتحین
در آخرین روز تمرین تاکتیکی نبی اکرم یگان ویژه فاتحین سپاه تهران بزرگ، عملیات کمین و ضدکمین توسط گردانهای رزم و تخریب یگان فاتحین اجرا شد. در این مرحله گردانهای یگان ویژه فاتحین با اجرای آتش سنگین، ستون خودرویی دشمن فرضی را زمینگیر کردند. گردان تخریب یگان فاتحین نیز با اجرای انفجارات گسترده و منظم، ستون خودرویی و پیاده دشمن فرضی را منهدم کردند.
ارسال به دوستان
رئیس قوه قضائیه:
دستگاه قضا و دولت، هفتتپه را تنها نمیگذارند
گروه سیاسی: رئیس دستگاه قضا روز پنجشنبه در سفری یکروزه راهی استان خوزستان شد. بررسی مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی، رسوب کالاهای اساسی در بنادر، بررسی آخرین وضعیت شرکت نیشکر هفتتپه و حضور در شورای اداری استان از جمله برنامههای سفر حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای به خوزستان بود. رئیس قوه قضائیه در دیدار صنعتگران خوزستان در اهواز اظهار کرد: باید بررسی کنیم آیا با هزینه سنگین، کشور را اداره میکنیم یا خیر و این مسالهای است که در دستور کار دولت، مجلس و قوه قضائیه قرار گرفته است. باید به این مساله دقت و توجه شود که کجا محدودیتهایی را برای افراد اعمال میکنیم. لزومی ندارد در همه موارد افراد را مسدودالحساب و ممنوعالخروج کنیم. به جد دنبال این مساله هستیم، زیرا بسیاری از ممنوعیت خروجها به امور مالیاتی، امور بانکها و قوه قضائیه مربوط است. محسنیاژهای در ادامه در جلسه بررسی آخرین وضعیت پرونده شرکت هفتتپه پس از واگذاری به دولت که در اهواز برگزار شد، شرکت کرد. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه مساله اقتصاد، تولید و حمایت و رونق تولید داخلی مهمترین مساله امروز است که مقام معظم رهبری در یک دهه گذشته بویژه در سالهای اخیر بر آن تاکید فراوان داشتهاند، گفت: اگر در عرصه تولید بتوانیم سرآمد شویم، میتوانیم دشمن را ناامید کنیم و همانطور که در جنگ نظامی و بعد از آن جنگ سیاسی پیروز شدیم، در این عرصه نیز دشمن را شکست میدهیم. وی با اشاره به برخی مشکلات ناشی از واگذاریهای مسالهدار بنگاههای دولتی به بخش خصوصی تصریح کرد: بدون تردید در گذشته اشکالاتی در واگذاریها وجود داشته است. محسنیاژهای گفت: خوشبختانه اکنون آنطور که اعلام شد درباره اداره شرکت نیشکر هفتتپه توافق خوبی حاصل شده است و مشکل خاصی وجود ندارد. وی افزود: از هیاتمدیره و کارگران هفتتپه درخواست داریم برای مدیریت بهتر این شرکت همه تلاش خود را به کار گیرند. اگر شرکت نیشکر هفتتپه بهتر از گذشته و به نحو احسن اداره شود، تولید بالا برود، کشاورزی رونق یابد، شرکت با توسعه به سوددهی بیشتر برسد و مشکلات حقوقی برای کارگران به وجود نیاید و حاشیه ایجاد نشود؛ به عنوان یک نمونه موفق مایه افتخار خواهد بود اما اگر شکست بخورد، بر دیگر موضوعات نیز اثر منفی میگذارد. رئیس قوه قضائیه گفت: دستگاه قضا و دولت حتما مدیران شرکت نیشکر هفتتپه را در اداره بهتر این مجموعه کمک میکنند و اجازه نمیدهند در این مسیر تنها بمانند.
* باید حجم بروکراسی در کشور را کاهش دهیم
حجتالاسلام محسنیاژهای در نشست شورای اداری خوزستان با بیان اینکه باید بتوانیم مردم را با خود همراه کنیم تا بتوانیم مشکلات را در خوزستان حل کنیم، گفت: علاوه بر بودجه، مدیریت و توجه مرکز، نیاز به همراهی مردم داریم. اگر بتوانیم از ظرفیتهای مردمی استفاده کنیم، کار پیش میرود. وی بیان کرد: همه مدیران در بخشهای مختلف اگر همدلی و همراهی و وحدت داشته باشند، کارها پیش خواهد رفت اما اگر مدیران به دنبال مچگیری از یکدیگر باشند و یکدیگر را مقصر مشکلات بدانند، قطعا کار پیش نمیرود. رئیس قوهقضائیه با بیان اینکه یکی از مسائل مهم و اولویتدار در کشور بویژه استان خوزستان توجه به تولید و اشتغال است، گفت: در خوزستان نباید بیکاری باشد. بسیاری از ناهنجاریها در خوزستان از جمله سرقت، مواد مخدر و اقدام علیه اشخاص به دلیل مشکلات اشتغال در استان است و اگر تولید و اشتغال ایجاد شود، از ناهنجاری اجتماعی کاسته خواهد شد. وی گفت: باید به افزایش تولید و اشتغال توجه داشته باشیم تا شاهد دلگرمی و آرامش مردم باشیم. باید زمینه و لوازم را برای تسهیل امور و رفع موانع تولید فراهم کنیم و همچنین صادرات و ورود مواد اولیه را تسهیل کنیم. باید اجازه دهیم مردم کار کنند و این حجم از بروکراسی را از میان برداریم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|