|
انهدام ۷۸ باند قاچاق اسلحه و مهمات توسط وزارت اطلاعات
وزارت اطلاعات در اطلاعیهای اعلام کرد: با اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی سربازان گمنام امام زمان عجلالله تعالی فرجهالشریف در وزارت اطلاعات، ۷۸ باند قاچاق اسلحه و مهمات طی ۶ ماه اول سال ۱۴۰۰ شناسایی و منهدم شده است. در این عملیاتها ۲۱۷۰ قبضه سلاح شامل ۴۷۳ قبضه اسلحه جنگی، ۶۸۵ قبضه اسلحه شکاری، ۷۸۲ قبضه اسلحه کمری و ۲۳۰ قبضه انواع سلاحهای دیگر کشف شد و با هماهنگی دستگاه قضایی ۲۰۱ نفر در این باره دستگیر و تحویل مرجع قضایی شدهاند.
ارسال به دوستان
اقدام توهینآمیز سفیر کرهجنوبی در اهدای 2000 ماسک به یک بیمارستان خصوصی خشم افکار عمومی را برانگیخت
خیریه دزدها !
گروه سیاسی: هر واقعیت تلخی قابلیت تبدیل شدن به تراژدی و کمدی را دارد اما لزوما نمیتوان به هر کمدی تلخی خندید. شاید این حکایت کوچکی از مناسبات میان تهران - سئول در 3 سال اخیر باشد، حکایت 8 میلیارد دلار پولهای بلوکه اخیر از آبانماه سال97؛ حکایتی که در این 3سال فراز و نشیبهای زیادی را با خود به همراه داشته؛ از روایت رئیس سابق بانک مرکزی مبنی بر اخذ هزینه نگهداری پولهای ایران توسط دولت کرهجنوبی تا سروصداها درباره خرید واکسن آنفلوآنزا با پولهای بلوکه ایرانی و موعد تحویل زمستان به جای پاییز و حالا رفتار توهینآمیز سفارت این کشور در تهران و اهدای 2000ماسک به یک بیمارستان خصوصی در پایتخت؛ حکایتهایی که حالا بیش از بار طنز رنگ و لعاب توهین به خود گرفته است. به گزارش «وطنامروز»، یکشنبهشب بود که حساب توئیتری سفارت کرهجنوبی در تهران با انتشار عکسی از سفیر این کشور در دیدار جمعی از مدیران بیمارستان خصوصی آتیه تهران نوشت: «در جریان دیدار از بیمارستان آتیه ایران برای غلبه بر «کووید-19»، جناب سفیر یون، 2000 ماسک (کی اف94) را به بیمارستان اهدا کردند». انتشار همین توئیت در همان ساعات اولیه با واکنش گسترده مخاطبان ایرانی در فضای مجازی روبهرو شد. بازنگرداندن 8میلیارد دلار بدهی ایران، خروج شرکتهای کرهجنوبی از ایران به بهانه تحریمهای آمریکا در کنار اهدای یک کارتن ماسک به یک بیمارستان خصوصی، آن هم در شرایطی که دیگر هیچ نقطهای از دنیا برای مقابله با کرونا با بحران کمبود ماسک روبهرو نیست، تنها نشان از توهین برنامهریزی شده سفیر کرهجنوبی در تهران به مردم ایران داشت. البته این نخستینبار نبود که این کشور با چنین رفتاری سعی در به فراموشی سپردن بدهی قدیمیاش به ایران داشته است. تابستان سال گذشته در جریان همهگیری ویروس کرونا نیز دولت سئول در رویکردی مشابه اقدام به ارسال محموله دارویی و پزشکی 500 هزار دلاری به کشورمان کرد؛ اقدامی که همان موقع نیز با واکنش مقامات ایرانی مواجه شد و سخنگوی وقت وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه کسی در ایران منتظر محموله نیم میلیون یا ۲ میلیون دلاری نیست، اظهار داشت: امیدواریم مقامات کرهای حجم منابع مالی مردم ایران در این کشور و عدم هیچ منع قانونی برای تجارت با ایران را به یاد داشته باشند. پس از این واکنشها نیز در نهایت با شکلگیری کارگروهی به نام «کارگروه تجارت بشردوستانه» بین وزارت بهداشت ایران و طرفهای کرهای نزدیک به 20میلیون دلار از پولهای بلوکه کشورمان صرف خرید دارو و تجهیزات پزشکی شد. با این اوصاف در شرایطی که حتی ایران از نظر واکسیناسیون نیز به جایگاه مطلوبی رسیده و ذخیره قابل توجهی برای تکمیل پروسه واکسیناسیون عمومی در اختیار دارد اهدای 2000ماسک به یک بیمارستان خصوصی و ادعای تلاش برای مقابله با کرونا در ایران توهینی آشکار به مردم ایران به حساب میآید. بعدازظهر روز گذشته و بعد از بالا گرفتن حجم اعتراضات عمومی نسبت به اقدام هتاکانه سفیر کرهجنوبی، حساب توئیتری این سفارتخانه با انتشار یک جدول، فهرست کمکهای پزشکی کرهجنوبی را برای مردم ایران یادآوری کرد؛ گزارش کاری که بیشتر به مثابه پاشیدن نمک به زخم مردم و تشدید خشم عمومی است. در این زمینه البته برخورد مدیران بیمارستان مذکور در همراه شدن با سیرک هزلآلود سفارت کرهجنوبی در تهران نیز مساله مهمی است که باید از سوی مقامات مربوط مورد بررسی قرار گیرد.
* طنز نیست؟
رفتار توهینآمیز سفیر کرهجنوبی هر قدر که با واکنش قاطع کاربران فضای مجازی مواجه شد متقابلا چندان با واکنشی از سوی مقامات و چهرههای سیاسی کشورمان همراه نبود و تنها در جریان نشست خبری روز گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه مطرح شد. سعید خطیبزاده در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در واکنش به خبر منتشر شده مبنی بر اهدای ۲۰۰۰ ماسک توسط کرهجنوبی به یکی از بیمارستانها در تهران و اینکه آیا این خبر طنز است و نگاه ایران به این خبر و اقدام کرهجنوبی چیست، گفت: طنز نیست. وی ادامه داد: البته اجازه بدهید همین موضوع را در حد طنز نگه داریم. مردم کرهجنوبی در جاهای مختلف نشان دادهاند نسبت به آنچه دولت کره در قبال ایران نشان داده به نوعی نارضایتی دارند و ما این را در موضوعات مختلف احساس میکنیم. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: ما سعی کردهایم موضوعاتی را که مربوط به اقدامات و سیاستهای دولت کره در قبال پولهای بلوکه ایران در کره است از برخی مسائل دیگر جدا کنیم تا کمترین تأثیر را بر روابط ۲ کشور بگذارد. وی ادامه داد: فکر میکنم هیچ ملتی برنتابد که دست کشور و ملت دیگری در جیبش باشد. این پولها متعلق به ملت ایران است و باید به مردم ایران بازگردانده شود. تلاشهایی در این زمینه صورت گرفته ولی به اندازه کافی نبوده است. ما در وزارت امور خارجه با بانک مرکزی و همچنین طرف کرهای صحبت کردهایم و ارتباط داریم. ارادهای در این زمینه وجود دارد ولی محقق نشده است و باید سعی کنیم این موضوع محقق شود.
* صیانت از آبروی ایران
عدم پرداخت طلب 8میلیاردی کشورمان از سوی کرهجنوبی و وعدههای عملیاتی نشده کرهجنوبی در چند سال اخیر برای تجدیدنظر در روابط میان تهران و سئول به اندازه کافی اهمیت دارد، آنچنان که این کشور در سالهای اخیر همواره تلاش کرده به رغم عدم آزادسازی اموال ایران، بازار کشورمان را برای فروش لوازم تولیدیاش در اختیار داشته باشد که البته با رفتارهای جدیدی از سوی تهران روبهرو بوده است. در این میان اما رفتار توهینآمیز سفارت این کشور مسالهای نیست که بتوان براحتی از کنار آن عبور کرد.
اهدای 2000 ماسک حتی در روزهای ابتدایی پاندمی کرونا نیز رفتاری توهینآمیز به حساب میآمد، چه برسد به این روزها که بیش از 20 ماه از همهگیری این ویروس در کشورمان گذشته است و ایران در مراحل پایانی واکسیناسیون عمومی قرار گرفته است. بر همین اساس، این اقدام و انتشار توئیتی در این باره از سوی حساب توئیتری سفارت کرهجنوبی باید با واکنش قاطع دستگاه دیپلماسی و چهرههای سیاسی و اجتماعی کشورمان همراه شود. به بیان دیگر تغییر ریل دیپلماسی کشور نیازمند مخابره پیامهای جدید به جهان است و تحمل چنین توهینی در این شرایط نمیتواند قابل اغماض و چشمپوشی باشد. دیپلماسی انفعالی دولت سابق به عنوان یکی از ویژگیهای تثبیت شده در دولت روحانی شناخته میشود که دولت جدید و دستگاه سیاست خارجی نباید آن را به ارث ببرند. برخورد قاطع با این هتاکی و پیگیری رویکرد فعال برای آزادی سرمایههای گروگان گرفته شده کشورمان توسط دولت کرهجنوبی انتظار بجایی است که از دستگاه دیپلماسی کشور میرود.
ارسال به دوستان
دستور رئیس قوه قضائیه برای برخورد قضایی با مدیران متخلف گمرک و سازمان اموال تملیکی
اتمام حجت قاضیالقضات
گروه سیاسی: رئیس دستگاه قضا در جلسه روز گذشته شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به سفر کاری ۱۸ ساعته خود و همکارانش به استان خوزستان در هفته گذشته و بررسی میدانی مشکلات این استان اظهار داشت: استان خوزستان دارای مواهب غنی الهی است اما به خاطر برخی ضعفها مردم گرفتار مشکلاتی شدهاند که حقیقتا مستحق آن نیستند و دشمن هم به دنبال سوءاستفاده از این ضعفهاست.حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای تأکید کرد: مسائل استان خوزستان باید به طور ویژه دیده شود و با اقدامات متعارف و مرسوم نمیتوان مشکلات آب، مسائل زیستمحیطی و فرهنگی و اقتصادی مردم این منطقه را حل کرد و تلاش ما این است با یک نسخه خاص به طور فوقالعاده به این مسائل توجه کنیم.
رئیس دستگاه قضا در واکنش به گزارش دادستان کل کشور درباره انبارهای نگهداری کالا که در جریان سفر استانی خوزستان مورد بازدید قرار گرفته بود، با نامطلوب ارزیابی کردن وضع موجود به دادستان کل کشور و رئیس سازمان بازرسی دستور داد به صورت مستمر این موضوع را بررسی و تدبیری برای رفع مشکل نگهداری کالا در انبارها اتخاذ کنند. وی با گلایه از وضعیت نگهداری کالاها در انبارهای سازمان امور تملیکی و گمرکات کشور که بعضا منجر به فاسد شدن آنها میشود و با بیان اینکه به رئیسجمهور و رئیس مجلس اظهار کردهام این موضوع با عقل و منطق و شرع پذیرفته نیست، گفت: کالاهای زیادی میآید و در انبار گمرک میماند و انبار را اشغال میکند و وقتی انبار اشغال شد، محلی برای کالای دیگر که باید تخلیه شود موجود نیست و باید در نوبت بماند که این موضوع هزینهبر میشود. رئیس قوه قضائیه ادامه داد: کالا میماند و به هر دلیلی ترخیص نمیشود، در حالی که باید درباره کالایی که میآید پیشبینی شود که آیا میتواند تخلیه و ترخیص شود و اگر نمیتواند چند وقت میتواند نگهداری شود. محسنیاژهای با بیان اینکه این کالا مورد نیاز کشور است، تخلیه هم میشود اما ترخیص نمیشود تا زمانی که فاسد شود، از روند موجود انتقاد کرد و گفت: چه منطقی است که کالا را نیاز داشته باشیم، پول هم داده باشیم ولی آن کالا بیاید تا در انبار بماند!
مأموریت به دادستانی کل و سازمان بازرسی برای رفع مشکلات انبارهای سازمان اموال تملیکی
رئیس قوه قضائیه با طرح این سوال که ۲ نماینده قوه قضائیه در سازمان اموال تملیکی چه کاری انجام میدهد، گفت: اموال زیادی در انبارهای سازمان اموال تملیکی وجود دارد که فاسد شده و تاریخ گذشته است یا تعداد آن از مقدار ذکر شده روی کارتن کمتر است که مشخص نیست تعدی به این کالا، در کجا رخ داده است؟ محسنیاژهای با تاکید بر اینکه هیچکس این وضعیت ورود، نگهداری و ترخیص کالا را قبول نمیکند، به رئیس سازمان بازرسی و دادستان کل کشور ماموریت داد هر اقدامی که میشود برای رفع مشکلات موجود انجام دهند. وی با اشاره به اینکه ممکن است در این زمینه قانونگذاری نیاز باشد، در عین حال تاکید کرد: با همین قوانین فعلی هم میشود بهتر از روند موجود عمل کرد. رئیس دستگاه قضا آمادگی خود را برای استقرار قاضی سیار یا ثابت در همه گمرکات کشور اعلام کرد و گفت: تا جایی که جزو اختیارات بنده است، هر نوع همکاری را انجام میدهم، چرا که وضعیت بسیار نامناسب است. وی ادامه داد: این موضوع از طریق وزارت اقتصاد باید دنبال شود، به صرف اینکه یک نامه نوشته شود که فلان آسیب موجود است، نباید موضوع رها شود. هر فردی که کوتاهی کرده است؛ چه در دولت سابق و چه در این دولت و چه در دستگاههای دیگر و در قوه قضائیه، باید از نظر قضایی پیگیری شود.
ارسال به دوستان
اخبار
قالیباف: تصور کنیم اعضای خانواده خودمان در مناطق زلزلهزده حضور دارند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مناطق زلزلهزده از نظر شرایط اقتصادی به گونهای هستند که نباید محدودیتی در امدادرسانی به آنها دیده شود و باید اینطور تصور کنیم که مردمی که آنجا آسیب دیدهاند، خانواده ما هستند. محمدباقر قالیباف دیروز در نشست پیگیری اقدامات انجامشده در مناطق زلزلهزده استانهای خوزستان، چهارمحالوبختیاری، خراسان شمالی و کرمان، با بیان اینکه مشکلات مناطق زلزلهزده زرند کرمان را پیگیری کردهام، گفت: این مناطق زلزلهزده از نظر شرایط اقتصادی و محرومیت به گونهای هستند که نباید محدودیتی در امدادرسانی به آنها دیده شود و باید اینطور تصور کنیم که مردمی که آنجا آسیب دیدهاند، خانواده ما هستند و تمام دستگاهها باید با این نگرش مسائل را پیگیری کنند. وی همچنین با بیان اینکه در مناطق محرومی همچون بازفت و اندیکا و محرومترین نقاط زاگرس زلزله رخ داده است، تاکید کرد: باید تامین اعتبارات مربوط به این مساله با جدیت از سوی رؤسای کمیسیونهای عمران و کشاورزی پیگیری شود.
***
دموکراتها به دنبال افزایش کارایی تحریمها علیه ایران
کارشناس مسائل بینالملل گفت: دموکراتها به دنبال افزایش کارایی تحریمها علیه ایران هستند. به گزارش تسنیم، پژوهشگران حوزه اقتصاد تحریم مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه سلسله جلسات خود با عنوان «راهبردهای احتمالی ایالات متحده در قبال تحریمهای جمهوری اسلامی ایران» با «مصطفی خوشچشم» کارشناس مسائل بینالملل به گفتوگو نشستند. خوشچشم در این نشست با اشاره به تلاش آمریکا برای به اوج رساندن تحریمها بیان کرد: باید اقدامات لازم را برای خنثیسازی و دور زدن تحریمها انجام داد. وی افزود: عنصر تحریم در شرایط فعلی از هر زمان دیگری اهمیت بیشتری پیدا کرده و دموکراتها به دنبال کیفیسازی تحریمها و افزایش کارایی آن نسبت به گذشته هستند. کارشناس مسائل بینالملل گفت: نگرش ما به مساله تحریمها باید به مثابه یک امر راهبردی باشد و در این راهبرد ۲ بسته پدافندی و آفندی باید مورد توجه قرار گیرد. در کوتاهمدت اتصال راهآهن رشت به آستارا میتواند گام بزرگی در خنثیسازی تحریمها باشد و هر چه سریعتر باید این پروژه تکمیل شود. وی در ارتباط با مذاکرات وین تصریح کرد: مسیر و ساختار مذاکرات وین باید تغییر کند و برای این امر باید راهبرد مناسبی داشته باشیم تا بتوانیم موفق شویم. یکی از مهمترین عواملی که موجب موفقیت ما میشود، نگرش راهبردی به مساله سیاست خارجی است.
***
گفتوگوی تلفنی باقری با همتای چینی
معاون سیاسی وزیر امور خارجه از گفتوگوی تلفنی خود با همتای چینیاش خبر داد و در توئیتی با اشاره به موضع مشترک ۲ کشور درباره غیرقانونی بودن تحریمهای آمریکا، نوشت: لغو تحریمها علیه اشخاص، نهادهای ایرانی و طرفهای ثالث و تضمین به عدم تکرار مورد تأکید قرار گرفت. به گزارش فارس، «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه عصر روز گذشته در توئیتی به گفتوگوی تلفنیاش با معاون وزیر خارجه چین اشاره کرد و نوشت: در یک گفتوگوی تلفنی دوستانه و ثمربخش با آقای «ما ژائو» معاون وزارت خارجه چین، از مواضع مثبت و تعاملات سازنده چین قدردانی کردم. وی افزود: ایران و چین به عنوان شرکایی قابل اعتماد، درباره غیرقانونی بودن تحریمهای یکجانبه آمریکا و اهمیت حاکمیت قانون در روابط بینالملل موضع مشترکی دارند. همچنین باقری در توئیت دیگری نوشت: لغو تحریمها علیه اشخاص و نهادهای ایرانی و طرفهای ثالث و تضمین به عدم تکرار مورد تاکید قرار گرفت. رایزنیها بین ۲طرف درباره طیفی از موضوعات بویژه در عرصه بینالمللی در آینده ادامه خواهد یافت.
***
واکنش خطیبزاده به بیانیه سران آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به بیانیه سران فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا در رم اعلام کرد بحران بهاصطلاح هستهای که در این بیانیه به گزافه از آن یاد شده، یک بحران ساختگی و تبلیغاتی بیشتر نیست. «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز در واکنش به بیانیه سران فرانسه، آلمان، انگلیس و ایالاتمتحده آمریکا در حاشیه نشست گروه۲۰ تاکید کرد: بحران به اصطلاح هستهای که در این بیانیه به گزافه از آن یاد شده است، یک بحران ساختگی و تبلیغاتی بیشتر نیست اما هر چه هست، شرایط کنونی در واقع حاصل عدم مسؤولیتپذیری و عدم پایبندی نسبت به اجرای تعهدات توسط دولتهای صادرکننده این بیانیه بوده و خروج غیرقانونی و نقض قطعنامه ٢٢٣١ (٢٠١۵) شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط دولت ایالاتمتحده آمریکا و بیعملی طرفهای اروپایی در اجرای تعهدات خود منجر به ایجاد وضعیت کنونی شده است.
***
خاجی:
رفع محاصره ظالمانه، مقدمه حلوفصل سیاسی بحران یمن است
هانس گروندبرگ، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن که به تهران سفر کرده است با علیاصغر خاجی، مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی ملاقات کرد و پیرامون مسائل و ابعاد مختلف بحران یمن و آخرین تحولات آن به بحث و گفتوگو پرداخت. به گزارش ایسنا، در این دیدار، مشاور ارشد وزیر امور خارجه کشورمان ضمن اشاره به اینکه تصمیمگیرنده نهایی درباره سرنوشت یمن، مردم این کشور هستند، رفع محاصره ظالمانه را مقدمه حلوفصل سیاسی بحران یمن عنوان کرد. وی همچنین با ارزیابی نقش سازمان ملل در بحران یمن، بیاعتمادی ایجادشده را حلقه مفقوده پیشرفت مذاکرات دانست و تاکید کرد بازسازی اعتماد باید با اقدامات عملی بویژه در زمینه امور بشردوستانه همراه باشد. خاجی در این دیدار حمایت جمهوری اسلامی ایران را از هر گونه تلاش عادلانه سازمان ملل در حل بحران یمن اعلام کرد. نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن نیز با تایید اینکه مردم یمن تصمیمگیرندگان نهایی خواهند بود، نقش کشورهای منطقه را برای حمایت از فرآیند صلح بسیار مهم ارزیابی کرد و در این زمینه حمایت ایران را مهم دانست.
ارسال به دوستان
دادگاه عالی بحرین حکم محکومیت علیه بانکهای ایرانی را که به دلایل واهی صادر شده بود، تأیید کرد
رأی سیاسی در محکومیت بانکهای ایرانی
گروه سیاسی: دادگاه عالی تجدیدنظر بحرین حکم صادرشده علیه بانکهای ایرانی را تایید کرد. دادستان عمومی بحرین فوریه 2020 در ادعایی بیپایه و اساس اعلام کرده بود بانک مرکزی ایران از طریق «بانک المستقبل» که در بحرین تأسیس شده و تحت کنترل ۲ بانک دیگر ایران است، قصد دارد میلیاردها دلار را پولشویی کند. به گزارش «وطنامروز» به نقل از پایگاه خبری میدل ایست٢٤، دادگاه عالی تجدیدنظر بحرین حکم صادر شده علیه بانک مرکزی ایران، بانک المستقبل، 6 نفر از کارکنان آنها و همچنین چند بانک ایرانی دیگر را با ادعای پولشویی مورد تایید قرار داد. وائل بوعلاوی، معاون دادستان کل بحرین ضمن اعلام این خبر گفت ۵ نفر از کارکنان بانک المستقبل، در مجموع به ١٠سال حبس و نفر ششم نیز به ۵ سال زندان محکوم شدهاند. همچنین هر ۶ نفر به پرداخت یک میلیون دینار بحرین جریمه شدهاند. این مقام بحرین افزود: بانک مرکزی ایران و دیگر بانکهای ایرانی نیز هر کدام به پرداخت یک میلیون دینار بحرین محکوم شدهاند. همچنین حوالههایی به ارزش ۱۴۸ میلیون دلار، 9/967 میلیون دلار، 3/53 میلیون درهم امارات و ۲۳۵ میلیارد ریال ایران نیز ضبط شده است. گفتنی است بانک المستقبل با سرمایهگذاری مشترک ۲ بانک ملی و صادرات ایران و همچنین بانک الاهلی یونایتد بحرین تأسیس شد و سپس دفتر مرکزی خود را در منامه افتتاح کرد. دادستانی کل بحرین مدعی است فعالیتهای این بانک خلاف قوانین بوده و بانک مرکزی ایران از طریق آن برای انجام «معاملات مالی مشکوک» استفاده کرده است. بوعلاوی همچنین گفت تحقیقات درباره این پرونده ادامه دارد و انتظار میرود افراد بیشتری در ارتباط با پولشویی و انجام تراکنشهای غیرقانونی متهم شوند. لازم به ذکر است رای اولیه درباره اتهامات مطرح شده مردادماه امسال صادر شده بود که آن زمان این رای با اعتراض ایران روبهرو شد. «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه رای دادگاه عالی کیفری بحرین علیه بانک مرکزی و چند بانک ایرانی را فاقد وجاهت قانونی و موجب مسؤولیت دولت بحرین خواند و گفت: در دفاع از منافع و حقوق حقه اتباع خود کوتاه نخواهیم آمد. وی در پاسخ به سوالی در این باره تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران قویاً اقدامات نسبت داده شده به بانک مرکزی و بانکهای ایرانی در بحرین را رد میکند. سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: فرآیند قضایی طی شده در محاکم بحرین علیه بانک مرکزی و اشخاص و بانکهای ایرانی آنقدر مخدوش است که ما غیر از برخی منابع رسانهای، هیچ منبع رسمی و موثقی جهت اطلاع از جزئیات پروندهها نداریم. بنابراین هر گونه اعلام نظر در این باره بر اساس اخبار منتشر شده در رسانهها انجام میشود. سعید خطیبزاده تاکید کرد: هدف کلی از طرح این پروندهها و ایراد اتهامات و ادعاهای بیاساس علیه بانک مرکزی و بانکهای صادرات و ملی و برخی مدیران این بانکها، مبتنی بر انگیزههای سیاسی و فاقد هر گونه ارزش حقوقی است. با توجه به مخدوش بودن روند دادرسی و ارائه نشدن دلایل و مدارک کافی از طرف دولت بحرین، رای دادگاه بحرینی علیه بانکهای ایرانی، بیش از اینکه جنبه قضایی- حقوقی داشته باشد، یک رای سیاسی است. پیش از این نیز دادگاه بحرین بارها بانک المستقبل وابسته به بانکهای ایرانی را به دلایل واهی به دادگاه کشانده و جریمه کرده بود. به طور مثال تیرماه سال 99 نیز حکمی شبیه به حکم فعلی علیه بانک المستقبل اعلام شد که در مردادماه همان سال به تایید دادگاه تجدیدنظر رسید و طی آن 3 مسؤول بانک مذکور به 5 سال حبس و پرداخت ۳۵ میلیون دینار غرامت محکوم شدند. علاوه بر آن مبالغ حواله موضوع جرم به مبلغ 80 هزار دلار نیز مصادره شد. ارسال به دوستان
سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند از سفر قریبالوقوع امیر عبداللهیان به این کشور خبر داد
روابط نو تهران - دهلی
گروه سیاسی: سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلینو ضمن بیان ارتقای روابط دوجانبه بین ایران و هند در دولت جدید، از سفر قریبالوقوع وزیر امور خارجه ایران به این کشور خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، «علی چگنی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلینو در مصاحبهای با روزنامه «پرینت» هند گفت: روابط ۲ کشور ایران و هند در زمان ریاستجمهوری سیدابراهیم رئیسی در آستانه رسیدن به سطحی جدید است. وی همچنین افزود: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران قصد دارد اواخر ماه میلادی جاری (نوامبر) برای حضور در کمیسیون مشترک اقتصادی هند و ایران به دهلینو سفر کند.
* افزایش تعاملات دوجانبه در دولت جدید
در ۳ ماهی که از مراسم تحلیف رئیسجمهور جدید در ایران میگذرد، مراودات دیپلماتیک ۲ کشور افزایش چشمگیری پیدا کرده است. در نخستین گام، «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند یکی از میهمانان مراسم تحلیف ریاستجمهوری حجتالاسلام رئیسی در مردادماه بود. فردای این مراسم نیز وی به دیدار رئیسجمهور جدید رفت. در این دیدار، رئیسی بر لزوم داشتن برنامه مشترک در مسیر افزایش سطح روابط تهران- دهلینو تاکید کرد. رئیسجمهور همچنین به همگرایی ۲ کشور در جهت حفظ ثبات در منطقه بویژه افغانستان اشاره کرد. جایشانکار نیز با نامطلوب خواندن سطح روابط دوجانبه کنونی گفت: مصمم هستیم با توجه به اراده جدی طرف ایرانی، همکاریهای بلندمدتی را در راستای منافع ملتهای خود برقرار کنیم. ۳ هفته پس از این دیدار، جایشانکار در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان با اشاره به زمینههای گسترده همکاریهای دوجانبه، منطقهای و مواصلاتی بین ایران و هند، به منظور انجام مذاکره در این باره از وزیر امور خارجه کشورمان برای سفر به هند دعوت به عمل آورد؛ سفری که قرار بود زودتر انجام شود اما به تعویق افتاد. «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت خارجه ایران ۲۲ شهریور در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره علت این تعویق گفت: این سفر به دلیل چندین موضوع مرتبط با هم از جمله سفر رئیسجمهور کشورمان به تاجیکستان برای شرکت در نشست شانگهای و مقدمات مرتبط با انجام این سفر و همچنین چندین جلسه مهم و فوری مرتبط با موضوعات سیاست خارجی، انجام نشد. در نشست شانگهای و در حاشیه نشست سالانه سازمان ملل نیز ایران و هند در نشستهای جداگانهای به بحث و گفتوگو پرداخته بودند.
* ظرفیتهای موجود برای توسعه روابط ایران- هند
هند تا قبل از تحریمهای دوران ترامپ، مشتری بزرگ نفت ایران بود و صادرات بر اساس روپیه انجام میشد. همچنین به گفته سفیر ایران در هند، تجارت دو طرفه بین هند و ایران که در سال ۱۹-۲۰۱۸ از مرز ۱۷ میلیارد دلار گذشته بود، در صورتی که واردات نفت توسط هند متوقف نشده بود، پتانسیل آن را داشت که تا این سال مالی به ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار برسد. دهلینو ماه مه ۲۰۱۹ تحت فشار تحریمهای اقتصادی شدید دولت ترامپ، واردات نفت از تهران را به صفر رساند. پروژه توسعه بندر چابهار یکی از مهمترین موضوعات در روابط طرفین است که همواره با بالا و پایین روبهرو بوده است. با تکمیل این پروژه، ارتباط هند با افغانستان، آسیای مرکزی و اروپای شرقی افزایش چشمگیری خواهد یافت اما با اینکه سرمایهگذاری هند در چابهار از تحریمهای زمان ترامپ معاف شده بود، دهلینو در این راستا کوتاهی به عمل آورد. بر همین مبنا ایران تصمیم گرفت خط ریلی را به تنهایی توسعه دهد و بیش از ۷۰ درصد شبکه ریلی بین چابهار و زاهدان را تکمیل کرد. آخرین مسالهای که میتواند ۲ کشور را به یکدیگر نزدیکتر کند، تنشها در افغانستان است. ۲ کشور تقریبا مواضع مشترکی در این باره دارند که زمینههای همگرایی بیشتر را فراهم میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|