|
روایت انگلیسی از توطئه آمریکایی- سعودی در عراق
روزنامه انگلیسی اویل برایس در مطلبی با اشاره به برنامههای قدیمی آمریکا برای گسترش نفوذ در عراق آورده که این کشور در تلاش است با استفاده از پولهای عربستان، مقتدا صدر را به سکوت وادار و ایران را از عراق دور کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
20 کشته و زخمی در انفجار مسجدی در ننگرهار
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در شرق افغانستان 2 قربانی و دستکم 18 مجروح بر جا گذاشت. هنوز هیچ گروهی مسؤولیت این حمله خونین را که هنگام ادای نماز جمعه در منطقه «تریلی» شهرستان سپینغر ولایت ننگرهار انجام شد، بر عهده نگرفته است. «قاری حنیف» سخنگوی والی ننگرهار به شبکه الجزیره گفت حداقل ۱۵ مجروح این حادثه برای درمان به بیمارستان محلی منتقل شدند. به گفته او گمان میرود مواد انفجاری از قبل در داخل مسجد جاسازی شده است. «ولی محمد» فعال مدنی اهل ننگرهار نیز درباره جزئیات این حادثه گفت: «بمب در بلندگوی مسجد جاسازی شده بود و به محض اینکه برای گفتن اذان روشن شد، انفجار رخ داد».
این در حالی است که گروه طالبان هنوز هیچ اقدامی درباره دستگیری یا محاکمه عوامل احتمالی انفجارهای تروریستی خونبار کابل و قندوز که گروهک داعش مدعی ارتکاب آنهاست، انجام نداده است.
***
پیروزی اسیر فلسطینی پس از ۱۱۳ روز اعتصاب غذا
«مقداد القواسمی» اسیر فلسطینی که به مدت 113 روز در زندان رژیم صهیونیستی در اعتصاب غذا به سر میبرد، از پایان اعتصاب غذای خود خبر داد. بر اساس این گزارش، دادگاه رژیم صهیونیستی با درخواست القواسمی مبنی بر آزادی او در ماه فوریه موافقت کرد و او به اعتصاب غذای طولانیمدت خود پایان داد. «ایمان بدر» مادر القواسمی گفت: پسرم وارد نبرد بسیار سختی شد و موفق شد در این نبرد پیروز شود. او قول آزادی را گرفت و همین کافی است که به تنهایی در برابر صهیونیستها ایستاد. پس از عملیات موسوم به «تونل آزادی» که به فرار ۶ اسیر فلسطینی از زندان فوق امنیتی «جلبوع» انجامید، این رژیم اقدامات سختگیرانهای علیه اسرای فلسطینی اعمال کرد. اسرای فلسطینی در اعتراض به این اقدامات دست به اعتصاب غذا زدند. این اسیران عبارتند از «کاید الفسفوس»، «مقداد القواسمی»، «علاء الاعرج»، «هشام ابوهواش»، «شادی ابوعکر» و «عیاد الهریمی». این اسیران از اوضاع جسمانی مناسبی برخوردار نیستند، بویژه که برخی از آنها بیش از 100 روز است در اعتصاب غذا هستند.
***
استعفای ۳ مقام ارشد موساد
شکستهای پیاپی و سنگین امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی باعث ریزش کادر موساد شده است. رسانههای عبری اعلام کردند طی هفتههای گذشته ۳ مقام ارشد سازمان اطلاعات و عملیات ویژه (سازمان اطلاعات خارجی) اسرائیل استعفا کردهاند. جایگاه مقامات مستعفی موساد نشان میدهد رفتن آنها با حملات هکری هفتههای اخیر به زیرساختها و پایگاههای داده اداری و نظامی رژیم صهیونیستی ارتباط مستقیم داشته است. بر اساس این گزارش، رئیس «بخش فناوری»، رئیس «بخش جنگ با تروریسم» و رئیس «بخش اتصال» - بخش مرکزی سازمان برای عوامل عملیاتی - استعفا کردهاند. اگرچه ادعا شده این ۳ مقام ارشد موساد به خاطر سیاستهای جدید «دیوید برنع» رئیس جدید سازمان اطلاعات و عملیات ویژه، ماموریت خود را ترک کردهاند اما این را میتوان بهانهای پوششی دانست. وظیفه اصلی این سازمان مخفی، خنثیسازی فعالیتها علیه رژیم صهیونیستی است اما تصور بر این است که موساد نیز همانند نسخه آمریکاییاش، سازمان سیا، بر همه فعالیتها اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل در داخل و خارج اشراف دارد. این در حالی است که اخیرا تغییراتی در رأس سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) نیز صورت گرفته است. تغییرات مزبور در موساد متعاقب چند دور حملات کاری هکری به رژیم صهیونیستی است به طوری که بخشی از محرمانهترین اطلاعات نظامی و امنیتی اسرائیل به انتشار عمومی درآمد. در واکنش به این حملات بود که ژنرال کوخاوی، یکی از فرماندهان ارشد ارتش عبری اعتراف کرد اسرائیل توان مقابله با حملات سایبری را ندارد.
***
رزمایش دریایی مخفی امارات و بحرین با اسرائیل
شیخنشینهای امارات و بحرین برای نخستینبار به صورت پنهان اقدام به برگزاری رزمایش نظامی دریایی با رژیم صهیونیستی کردند. به گزارش شبکه عبری کان، بیانیه آمریکا درباره این رزمایش مشترک، مقامات تلآویو و ارتش اسرائیل را غافلگیر کرد، زیرا در این مقطع آنها ترجیح میدادند این موضوع علنی نشود.
ناوگان پنجم دریایی آمریکا پنجشنبه گذشته با انتشار بیانیهای اعلام کرد یک رزمایش مشترک دریایی 5 روزه به همراه اسرائیل، امارات و بحرین از روز چهارشنبه در نقطهای نامشخص از دریای سرخ آغاز کرده است. بر این اساس، رزمایش فوق دربرگیرنده تمرینات نظامی دریایی با تمرکز بر ورود به عرشه یک کشتی، گشت و پیگرد و تاکتیکهای مصادره است. این تمرینات روی عرشه کشتی باربری یواساس پورتلند انجام میشود.
خبرنگار این شبکه اسرائیلی تشریح کرد: «در اسرائیل گفته شد رهبری این رزمایش با آمریکاست و آنها کاملا مستقل عمل میکنند و همچنین گفته شد رزمایش در قلب دریا و دور از انظار برگزار میشود و میتوان آن را مخفی نگه داشت. ما شاهد هستیم ایرانیها در دریا بسیار فعال هستند، بویژه پس از حوادثی که در دریای عمان رخ داد و نیز رزمایش برگزار شد. این رزمایش نیز به طور کل ضد حضور نظامی ایران در دریا برگزار میشود». رزمایش دریایی صهیونیستها با امارات و بحرین یک سال پس از خیانت شیخنشینها به آرمان فلسطین با عادیسازی روابط میان طرفهای عربی با تلآویو برگزار میشود و اسرائیلیها به دنبال وارد کردن کشورهای دیگر مانند مصر و اردن به رزمایشهای بعدی هستند. دریای سرخ از مسیر آبراهه سوئز دریای مدیترانه را به خلیج عدن و سپس اقیانوس هند وصل میکند و یکی از مسیرهای کلیدی بینالمللی در انتقال نفت و تردد کشتیهای باری تجاری است.
ارسال به دوستان
سیدحسن نصرالله:
کشورهای عربی به پیروزی سوریه اعتراف کردند
دبیر کل حزبالله لبنان شامگاه پنجشنبه با ایراد سخنرانی، به بررسی تحولات لبنان و بحرانی پرداخت که عربستان سعودی برای این کشور به وجود آورده است.
سیدحسن نصرالله با اشاره به اینکه شهدا در شکست طرح تروریستی آمریکا در منطقه نقش داشتند و حزبالله در این جنگ پیروز شد، گفت: «طی روزها و هفتههای گذشته خبرهایی درباره تماسهای رؤسا و پادشاهان عرب با بشار اسد منتشر شد... وزیر خارجه امارات هم به سوریه رفت... این به منزله پذیرش پیروزی سوریه توسط کشورهای عربی و اعتراف آنان به شکست پروژهای است که به خاطرش، صدها میلیارد دلار هزینه کردند». نصرالله با اشاره به اینکه این سفر به منزله اعلام شکست کشورهای عربی است، خاطرنشان کرد: «از دستاوردهای این شهدا و خونهای پاک، جلوگیری از جنگ داخلی لبنان است... به برکت این خونها، از این جنگ جلوگیری کردیم... و دستاورد خون آنان، جلوگیری از هژمونی کامل آمریکا بر لبنان بود». وی با بیان اینکه در سخنرانی به ۲ مساله مقابله با دشمن اسرائیلی و اختلاف عربستان سعودی با لبنان خواهد پرداخت، گفت: «نگرانی، شاخصه امروز اسرائیل است... رزمایشهای مکرر اسرائیل در شمال فلسطین اشغالی نیز نشانگر نگرانی اسرائیل از لبنان است. این رزمایشها نشان میدهد اسرائیل از یورش لبنان به الجلیل واهمه دارد... برای نخستینبار است که از لبنان میترسد که جنگ الجلیل آغاز شود... این جنگ در محاسبات نظامی آنان اهمیت بسزایی دارد... به همین دلیل هر ماه و هر فصل، رزمایش برگزار میکنند». دبیر کل حزبالله با اشاره به اینکه در دوره «بهار عربی» اسرائیل از دوره محیط امن برای خود سخن میگفت اما امروز نگران است، خاطرنشان کرد: «این رزمایش نشان میدهد اسرائیل به قدرت محور مقاومت باور دارد... اگر جنگ الجلیل آغاز شود، پیامدهای بسیاری برای این رژیم دارد... آنان نگران موشکهای نقطهزن مقاومت هستند. اسرائیل از یک خمپاره لبنان نمیترسد، بلکه میترسد در جنگ آتی، بخشی از شمال فلسطین اشغال شود... امروز در حال برگزاری رزمایشهای شهری هستند. آنها انتظار این را دارند که مقاومت در جنگ آتی وارد الجلیل شود».
* ایران و سوریه دوستان واقعی لبنان هستند، نه عربستان
نصرالله در بخش دیگر سخنرانی خود به بحرانی پرداخت که عربستان علیه لبنان آغاز کرده و «جورج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی لبنان را متهم کرده است: «عربستان بحران اخیر را به وجود آورد. ما اهمیتی به تنش نمیدهیم... در این زمینه چند احتمال وجود دارد. احتمال اول اینکه سعودیها پیش از این، این سخنان را نشنیده بودند و پس از آن شنیدند و خشمگین شده و خواستار استعفای وی شدند... ولی واکنش سعودی به سخنان قرداحی، بسیار بسیار بسیار مبالغهآمیز و غیرقابل فهم است... چنین سخنانی درباره جنگ یمن که جنگی بیهوده است، خیلی بیان شده است، حتی در آمریکا هم این حرف را زدهاند، حتی دبیرکل سازمان ملل نیز گفته است اما هیچ واکنشی از سعودیها دیده نشد».
وی ادامه داد: «برخی مسائل مهم دیگری وجود دارد که درباره عربستان مطرح شده است، مانند اینکه عربستان میگوید پادشاهش خادم اسلام است... ولی طی سالهای گذشته برخی کشورها به اسلام اهانت کردند... با این وجود، عربستان نه سفیر اخراج کرد و نه صادرات و واردات را به حالت تعلیق درآورد... آیا چیزی که وزیر اطلاعرسانی گفت بسیار شنیعتر از اهانت به رسولالله(ص) بود؟» دبیرکل حزبالله با اشاره به اینکه «عربستان خود را دوست لبنان میداند، هر چند با حزبالله دشمن است و این مساله نیز مهم نیست»، خطاب به مسؤولان سعودی گفت: «اگر با بخشی از مردم لبنان که حزبالله است، مشکل دارید، چرا سفیر لبنان را اخراج میکنید... چرا چنین رفتاری با دوست خود، لبنان، میکنید؟ این سوالی است که باید از دوستان سعودی در لبنان پرسید».
نصرالله در ادامه به مقایسه رفتارهای ایران و سوریه با لبنان پرداخت و گفت: «سوریه را ببینید. طی 16 سال سیاستمداران لبنان با سوریه چه رفتاری کردند اما تا به لطف کشتیهای حامل نفت ایران، آمریکا خواستار ارسال گاز از مصر و اردن به سوریه و از آنجا برای لبنان شد، سوریها موافقت کردند. نه فحش دادند نه گفتند شما علیه ما جنگ جهانی راه انداختید و... . این حرفها را نزدند. این دوست واقعی است... مثال دیگر، ایران. چقدر حرفها در لبنان علیه ایران زده شد اما جمهوری اسلامی همیشه اعلام کرده دست کمکش برای لبنان دراز است... آیا [مثل برخی کشورها مانند عربستان] ایران گفته است اگر ما نبودیم، لبنان چنین و چنان میشد؟» وی با بیان اینکه حزبالله موضع قرداحی را تأیید میکند و نباید استعفا کند، تصریح کرد: «استعفای وزیر، سرآغازی بر سستی و نشان دادن ضعف است... امروز اگر [تحت فشار سعودی] وزیری استعفا کند، فردا باید کل دولت استعفا کند. آیا این، کشور آزاد و شریف و باعزت است؟... خواستههای سعودی در لبنان تمامشدنی نیست... آیا منافع ملی ما در لبنان، در گرو تن دادن به خواستههای خارج است؟ میخواهند لبنان را خوار کنند».
* عربستان، صرفا در پی جنگ داخلی در لبنان است
دبیرکل حزبالله با بیان اینکه یکی از احتمالهای بحران این است که عربستان به دنبال بهانهای برای بحرانسازی است، خاطرنشان کرد: «عربستان با مقاومت لبنان مشکل دارد... این بخشی از نبرد با حزبالله و مقاومت در لبنان است... عربستان از سال ۲۰۰۶ در حال جنگ با حزبالله است... در جنگ تموز [۳۳ روزه] عربستان، اسرائیل را تحریک میکرد... عربستان برای خدمترسانی به آمریکا و اسرائیل، از همپیمانان خود در لبنان میخواهد جنگ داخلی با حزبالله آغاز کنند». وی با اشاره به اینکه عربستان چندین سال است هیچ کمکی به لبنان نمیکند، بلکه در پی بروز جنگ داخلی در این کشور است، تصریح کرد: «در لبنان ۲ گروه وجود دارند: یک گروه در پی جنگ داخلی نیست و گروه دوم هم قدرت ندارد که چنین جنگی را آغاز کند... به هر حال، وزیر خارجه عربستان اعتراف کرد مشکلش با لبنان در واقع با حزبالله است... عربستان همچنین اعتراف کرد مشکلش با لبنان، همان یمن است».
***
مخالفت قاطع سران حماس و جهاد اسلامی با هر گونه مذاکرات سازش
رهبران حماس و جهاد اسلامی فلسطین در جریان دیداری که در بیروت انجام شد، بر گزینه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی تاکید کردند. «صالح العاروری» نایبرئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس و «حسام بدران» عضو دفتر سیاسی این جنبش با «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیروت دیدار کردند. طرفین در این دیدار درباره آخرین تحولات فلسطین، راههای تحقق وحدت ملی بر اساس مقاومت در برابر اشغالگران، حمایت از قدس، مقدسات، اسرا و شکستن محاصره غزه گفتوگو کردند. رهبران حماس و جهاد اسلامی همچنین بر پایبندی خود به گزینه مقاومت به عنوان تنها راه مقابله با رژیم اشغالگر، آزادسازی سرزمین فلسطین و بازپسگیری حقوق سلب شده و مقدسات تاکید کردند. آنها بار دیگر مخالفت قاطع خود را با هر گونه مذاکرات سازش با دشمن و تصمیمگیریهای یکطرفه اعلام و بر ضرورت مشورت با ملت و برگزاری انتخابات شورای ملی به عنوان راهکاری طبیعی جهت وحدت و یکپارچهسازی ملت فلسطین تاکید کردند. ۲ طرف ضمن تمجید از تلاشهای مصر در راستای پایان دادن به دودستگی و اختلافات داخلی فلسطین، بار دیگر اعلام کردند مساله اسرا در راس اولویتهای مقاومت قرار دارد.
ارسال به دوستان
کارشناس امنیتی و سیاسی عراقی جزئیات حمله به اقامتگاه نخستوزیر را تشریح کرد
پهپاد فرانسوی، پایگاه آمریکایی
افشاگریهای کارشناس برجسته امور امنیتی و سیاسی درباره رخدادهای هفته گذشته در منطقه سبز بغداد، احتمالا به یک رسوایی سیاسی در رأس دولت عراق بدل خواهد شد. این در حالی است که اعتراض بخش اعظم احزاب سیاسی پارلمان به نتایج انتخابات اخیر همراه با تظاهرات مردمی ادامه دارد. «کاظم الحاج» شامگاه پنجشنبه گذشته در گفتوگو با شبکه عراقی دجله، با ذکر جزئیاتی فنی درباره حمله یکشنبه هفته پیش به منزل نخستوزیر عراق، فرضیات اولیه رسانههای مورد حمایت جریان حاکم بر دولت بغداد را نقض کرد. کارشناس عراقی به ویژگیهای پهپادهای مهاجمی که گفته میشود بدون رصد شدن توسط سامانه آمریکایی سی رام، بر فراز منطقه خضرای بغداد شامل سفارتخانه آمریکا و نهادهای ریاستجمهوری و نخستوزیری پرواز کردهاند اشاره کرد و گفت این نوع پرندههای بدون سرنشین که قدرت حمل راکت دارند، ساخت فرانسه هستند. همچنین تارنمای عراقی نانونیوز در گزارشی نوشت: «پهپادهای مهاجم از یک پایگاه آمریکایی نزدیک به خانه الکاظمی به پرواز درآمده بودند».
پیشتر وزارت کشور عراق در آنچه سناریوی ترور نافرجام «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر این کشور خوانده میشود، به نوع ۳ پهپاد مشارکتکننده در حمله اشارهای نکرده بود. «ضحی الخالدی» تحلیلگر و پژوهشگر مسائل سیاسی عراق علاوه بر محکومیت این حادثه در شرایط دشواری که عراق در آن به سر میبرد، رابطهای مستقیم بین آن و اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات را برقرار میداند. او هدف از حمله به خانه نخستوزیر را برهم زدن معادلات برای سرپوش گذاشتن بر جنایت کشتار تظاهراتکنندگان معترض به نتایج انتخابات پارلمانی اخیر دانست که با گلوله جنگی در دروازههای منطقه الخضرا هدف قرار گرفتند. الخالدی همچنین یکی دیگر از اهداف این حمله را زمینهچینی برای اتهامزنی به فرماندهان مقاومت و گروههای مخالف دومین دوره نخستوزیری کاظمی میداند؛ گروههایی که مخالف سرپوش گذاشتن بر عملکرد نامناسب کمیساریای انتخابات و تقلب آشکار در آن هستند. تحلیلگر عراقی همچنین با سوالبرانگیز خواندن عملکرد سامانه ضدهوایی سفارت آمریکا در منطقه الخضرای بغداد که در نزدیکی محل اقامت الکاظمی است، خاطرنشان کرد: این زمان مشخص بسیار مهم است و تردیدهای زیادی درباره فعال نبودن سامانه پدافند موشکی سفارت آمریکاست. این موضوع را طرفهای ذیربط در عراق در تحقیقات فراگیری پیگیری کنند که همه نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در آن مشارکت داشته باشند. در نهایت خانم خالدی به تناقضها در اظهارات الکاظمی و هسته اطلاعرسانی امنیتی اشاره میکند به طوری که هسته اطلاعرسانی امنیتی از حمله موشکی سخن گفته، در حالی که طرف دیگر از حمله پهپادی سخن گفته است. او توضیح داد: «مساله دیگری که شکبرانگیز است، این است که در این مقر که گفته میشود هدف حمله قرار گرفته، هیچکس ساکن نیست و تصاویر منتشر شده نشان میدهد اثاثیه مشخصی وجود ندارد و اینکه هیچکس متضرر نشده و هیچ فرد یا خانوادهای متضرر نشده و هیچیک از اعضای خانواده آقای الکاظمی هم در این مکان زندگی نمیکنند».
این در حالی است که تحلیلگرانی مثل«عمار البغدادی» فرضیه وجود طرف سوم در این توطئه را مطرح میکنند. او مظنون به تلاش برخی طرفهای عربی برای شعلهور کردن آتش فتنه در عراق و حذف نخستوزیر برای فلج کردن امور اجرایی این کشور است.
* وجود حدود 500 هزار رأی باطله!
همزمان با اعلام یکی از اعضای ائتلاف فتح مبنی بر اینکه این حزب بدون بازشماری دستی آرا در تشکیل دولت آینده شرکت نخواهد کرد، خبرگزاری الفرات به نقل از منابع کمیساریای عالی انتخابات عراق، از وجود 489 هزار آرای باطله در انتخابات اخیر خبر داد که در مقایسه با تعداد رایدهندگان رقم بالایی است.
همچنین مصطفی الکاظمی در دیداری که کاملا نمایشی به نظر میرسید با «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی این کشور دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش السومریهنیوز، زیدان که منصوب خود الکاظمی و دارای روابط ویژه با آمریکاییهاست، پیش از این دیدار گفته بود تاکنون دلیل قانونی مبنی بر تقلب در انتخابات به دست نیامده است. این در حالی است که سرور اصلی انتخابات در کشور امارات قرار داشته است. او همچنین اعلام کرد هیات قضایی در انتظار پایان فعالیتهای کمیته تحقیقات در قضیه کشتار تظاهراتکنندگان منطقه سبز بغداد است. با ادامه تظاهرات مردمی در بغداد و شهرهای دیگر علیه تقلب در انتخابات 10 اکتبر، جمعی از معترضان خواهان اصلاح ساختار امنیتی فعلی عراق شدند. به گزارش صابریننیوز، آنها با تجمع در میدان النسور بغداد تعویض نیروهای امنیتی با یک سیستم جایگزین را خواستار شدند.
ارسال به دوستان
نیروهای صنعا بر دهها موضع در غرب یمن مسلط شدند
پس از مأرب نوبت به «الحدیده» رسید
منابع میدانی یمن دیروز خبر دادند ارتش و کمیتههای مردمی یمن پیشروی خود را در غرب یمن عملا آغاز کردهاند.
پایگاه خبری شبکه «المیادین» به نقل از منابع میدانی مذکور گزارش داد پس از خروج نیروهای ائتلاف سعودی، نیروهای صنعا به سمت میدان فرودگاه الحدیده پیشروی کردهاند. منابع یمنی خبر دادند نیروهای ائتلاف سعودی-اماراتی در اقدامی ناگهانی از دهها موضع خود در جنوب و شرق استان الحدیده (غرب یمن) خارج شدهاند. منابع یمنی با اشاره به اینکه نیروهای ائتلاف پس از خروج از الحدیده، به سمت شهر «المخا» واقع در غرب استان تعز حرکت کردهاند، احتمال دادند هدف از این عقبنشینی ناگهانی، کمک به نیروهای دولت مستعفی یمن و حزب اخوانی الاصلاح در مأرب باشد. طبق گزارش شبکه المیادین، ارتش و کمیتههای مردمی یمن دیروز مجموعه تولید مواد غذایی و لبنی الحدیده را تحت کنترل خود درآوردند. این منابع همچنین خبر دادند نیروهای صنعا امنیت را در دهها موضعی که ائتلاف سعودی از آنها خارج شده است، برقرار کردهاند. المیادین اضافه کرد ارتش و کمیتههای مردمی یمن بر شهر «الصالح»، «کیلو ۱۶» و مجتمع «اخوان ثابت» در شرق الحدیده مسلط شدهاند. منابع میدانی به المیادین خبر دادند منطقه «المنظر» در اطراف فرودگاه الحدیده نیز تحت کنترل نیروهای صنعا درآمده است.
این گزارش در حالی منتشر شده است که رسانههای یمنی خبر میدهند پس از پیشروی چشمگیر ارتش و کمیتههای مردمی یمن در استان مأرب، شمارش معکوس برای آزادسازی این استان آغاز شده است. اهمیت مأرب از این جهت که این استان دارای ذخایر قابل توجه نفت و گاز است و میدان نفتی صافر نیز در این استان واقع شده، بسیار قابل توجه است. ضمن اینکه آزادسازی استان الحدیده و خارجسازی بندر این استان از محاصره سبب خواهد شد علاوه بر واردات کالاهای معیشتی و سوخت، امکان صادرات نیز برای یمنیها فراهم شود. عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی تحت حمایت آمریکا از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیسجمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد. این تجاوز نظامی هیچکدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن دهها هزار یمنی، آواره شدن میلیونها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساختهای این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیر در این کشور همراه شده است.
ارسال به دوستان
عراق از اکتبر 2019 تا نوامبر 2021
سعیده اسدی*: اعتراضات اکتبر 2019 در عراق سرآغاز شروع دومینووار تظاهرات در این کشور شده و پیامدهایی را به دنبال داشته است که از جمله آنها میتوان به درخواست تظاهراتکنندگان برای کنارهگیری دولت عادل عبدالمهدی و همچنین برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق اشاره کرد. در نتیجه همراهی مرجعیت و احزاب سیاسی این کشور هر ۲ درخواست به نتیجه رسید و ابتدا با استعفای عادل عبدالمهدی از نخستوزیری، مصطفی الکاظمی توانست به عنوان نخستوزیر موقت این کشور انتخاب شده و انتخابات پارلمانی نیز در موعدی زودتر در 18 مهرماه (10 اکتبر 2021) برگزار شود. هر چند این انتخابات به درخواست تظاهراتکنندگان پیش از موعد مقرر خود برگزار شد اما در اتفاقی غیرمنتظره حضور 41 درصد از واجدان شرایط رای دادن در انتخابات به نوعی نشان از تحریم این انتخابات داشت که این میزان 3 درصد کمتر از میزان مشارکت مردم در سال 2018 بود و آنچنان که گمان میرفت برگزاری زودهنگام انتخابات رافع بخشی از خواسته معترضان و جریانات مختلف عراق نبود و نتوانست رضایت آنان را کسب کند.
علاوه بر این، با اعلام نتایج بخشی از گروهها و جریانات سیاسی این کشور با ادعای تقلب در انتخابات اعتراضات خود را آغاز کردند که این امر به تشدید تنش در فضای سیاسی این کشور و همچنین کشته و زخمی شدن معترضان منجر شد؛ این در حالی است که تغییر قانون انتخابات در عراق و تشکیل کمیساریای عالی انتخابات عراق نیز نتوانست مانعی در برابر شروع اعتراضات و ادعاها مبنی بر تقلب در انتخابات عراق باشد، لذا با گذشت بیش از یک ماه از انتخابات، فضای سیاسی این کشور با التهابات و اعتراضات سیاسی همراه بوده است که دامنه آن تا منطقه سبز بغداد و همچنین تلاش برای سوءقصد به الکاظمی به عنوان یکی از گزینههای مطرح نخستوزیری دولت آینده نیز کشیده شد. تلاش برای ترور الکاظمی فارغ از چرایی و چگونگی آن مسالهای است که اعتراضات را بیش از پیش پیچیده کرده و بهرغم محکومیت این عمل توسط گروههای مقاومت عراقی و همچنین کشورهای دیگر، نتایج آن را بدون شناسایی عاملان اصلی این اقدام، متوجه گروههای مقاومت و حشدالشعبی کرده و سبب خواهد شد جایگاه این گروه در آینده سیاسی عراق مورد تردید و تزلزل شده و دولت آینده تلاشهایی را جهت گرفتن سلاح حشدالشعبی تحت عنوان گروه موازی با دولت انجام دهد. در همین راستا کاظم الحاج، کارشناس امور امنیتی و سیاسی عراق در مصاحبه خود با شبکه تلویزیونی دجله اعلام کرد پهپادهای استفاده شده در این حادثه، ساخت کشور فرانسه بوده است، لذا با توجه به شرایط موجود در صورت عدم مدیریت فضای سیاسی کشور عراق، این وضعیت میتواند به تشدید تنشها و اختلافات درونی بویژه در بین جریانات شیعه منجر شده و آینده ثبات این کشور را با تردید روبهرو کند؛ به همین دلیل شناسایی عاملان این حادثه در کنار شناسایی عاملان کشتار معترضان نتایج انتخابات اخیر، مسالهای است که میتواند تا حد زیادی ابهامات این حادثه و همچنین نیت فاعلان و بازیگران آن را روشن و مدیریت حوادث را ممکن کند.
* کارشناس غرب آسیا
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|