|
سامانه افبیآی هک شد
سامانه ایمیل دفتر تحقیقات فدرال پلیس آمریکا (افبیآی) مورد حمله سایبری قرار گرفت و به دنبال آن پیامهای اخطار جعلی برای شرکتهای آمریکایی ارسال شد. سازمان بینالمللی «اسپمهاوس پروجکت» که «هرزنامهها» (اسپم) را ردیابی میکند، دیروز اعلام کرد ایمیلهایی غیرعادی توسط چند حساب کاربری از پایگاه داده ثبت شمارههای اینترنتی آمریکا ارسال شده که خاستگاه آنها «افبیآی» یا وزارت امنیت داخلی ایالات متحده بوده است.
ارسال به دوستان
همزمان با حرکت نیروهای انصارالله در غرب یمن، مزدوران ائتلاف سعودی «الحدیده» را تخلیه کردند
انصارالله در دروازه بابالمندب
گروه بینالملل: دیگر بر هیچیک از تحلیلگران و ناظران مسائل منطقه پوشیده نیست که نیروهای ارتش و انصارالله یمن برتری قاطعی در صحنه نبرد میدانی دارند. طی یک سال اخیر آزادسازی مأرب از وجود اشغالگران ائتلاف سعودی و نیروهای منصورهادی برنامه اصلی نیروهای انصارالله بوده اما محاصره بندر الحدیده در مدت 6 سال تجاوز نظامی عربستان و متحدان آن به یمن سبب شده کالاهای پزشکی، ضروری و سوخت به سختی به مردم یمن برسد؛ معضلی که به شکل جدی منجر به سوءتغذیه و مشکلات اساسی برای مردم یمن شده است تا جایی که علاوه بر مقامات دولت صنعا، نمایندگان سازمان ملل نیز نسبت به لغو محاصره بندر الحدیده از سوی ائتلاف سعودی تاکید میکنند. بر این اساس حرکت جدید نیروهای انصارالله به سمت استان الحدیده و اقدام در جهت آزادسازی و شکست محاصره بندر راهبردی الحدیده مساله بسیار مهمی است که میتواند بر سرنوشت کشور یمن و اتحاد مردم آن تاثیر بسزایی داشته باشد.
منابع یمنی بعدازظهر دیروز خبر دادند ارتش و کمیتههای مردمی یمن توانستهاند تمام مناطق استان الحدیده (غرب یمن) را جز یک منطقه پاکسازی کنند. منابع مذکور در گفتوگو با شبکه «المیادین» در این باره خبر دادند تنها منطقه «الخوخه» در استان الحدیده پاکسازی نشده که انتظار میرود این منطقه نیز آزاد شود. منابع یمنی شامگاه پنجشنبه گذشته خبر داده بودند نیروهای ائتلاف سعودی- اماراتی در اقدامی ناگهانی از دهها موضع خود در جنوب و شرق استان الحدیده (غرب یمن) خارج شدهاند. منابع یمنی با اشاره به اینکه نیروهای ائتلاف پس از خروج از الحدیده، به سمت شهر «المخا» واقع در غرب استان تعز حرکت کردهاند، احتمال دادند هدف از این عقبنشینی ناگهانی، کمک به نیروهای دولت مستعفی یمن و حزب اخوانی الاصلاح در مأرب باشد. المیادین دیروز به نقل از منابع یمنی خبر داد عقبنشینی ائتلاف سعودی از سواحل غربی در پی نگرانی آمریکا و امارات از تحولات مأرب صورت گرفته است. این منابع در این باره گفتند: «ائتلاف پس از آنکه دانست آزادسازی ساحل غربی یک استراتژی پس از آزادسازی مأرب است، عقبنشینی کرد». در ادامه این گزارش آمده است نیروهای ائتلاف سعودی پیش از متحمل شدن شکستی سخت، هماکنون در حال ساماندهی اوضاع خود در جنوب یمن هستند. منابع یمنی اضافه کردند ائتلاف سعودی تمام نیروهای خود از جمله نیروهای «طارق صالح» (از افراد وابسته به متحدان امارات) و «اولویه العمالقه» (تیپهای غولپیکران) را از سواحل غربی یمن خارج کرده و آنها را به سمت عدن در جنوب یمن برده است. بر اساس این گزارش، در پی خروج نیروهای ائتلاف، ارتش و کمیتههای مردمی یمن ۷۰۰ کیلومتر در ساحل غربی یمن پیشروی داشتهاند. این گزارش در حالی منتشر شده است که رسانههای یمنی خبر میدهند پس از پیشروی چشمگیر ارتش و کمیتههای مردمی یمن در استان مأرب، شمارش معکوس برای آزادسازی این استان آغاز شده است.
* چرایی اهمیت الحدیده
الحدیده با بیش از 13 هزار کیلومترمربع مساحت و نوار ساحلی 300 کیلومتری حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد. شهر الحدیده دومین بندر تجاری بزرگ یمن بعد از بندر عدن است و به دلیل داشتن امکانات صادرات و واردات و نزدیکی به معابر بینالمللی حملونقل کالا از اهمیت زیادی برخوردار است. موقعیت جغرافیایی الحدیده به گونهای است که به دلیل قرار گرفتن در مسیرهای انتقال کالا در دریای سرخ میتواند تبدیل به پایگاه اصلی نیروی دریایی دولت صنعا شود. تسلط بر الحدیده به دلیل موقعیت راهبردی و جغرافیایی آن یک دستاورد بزرگ در زمینه شکست محاصره دشمن ضد یمن محسوب میشود و اقلام مورد نیاز مردم مناطق شمالی یمن میتواند از طریق بندر الحدیده منتقل شود. 70 درصد واردات یمن از بندر الحدیده انجام میشود و این بندر شریان اصلی حیات برای ورود کمکهای انسانی به یمن محسوب میشود. استان ساحلی الحدیده یکی از آخرین راههای ارتباطی مردم یمن با دنیای خارج (دریای سرخ) محسوب میشود و نیروهای ائتلاف بارها تلاش کردند با اشغال شهر و بندر الحدیده این مسیر راهبردی را به طور کامل مسدود و فشار را بر دولت نجات ملی و انصارالله چند برابر کنند.
* تأثیر آزادسازی الحدیده بر یکپارچگی یمن
با توجه به اینکه الحدیده یک منطقه کاملا استراتژیک و راهبردی در یمن است، بدیهی است تصرف این منطقه میتوانست تسلط عربستان را بر یمن افزایش دهد. اساسا الحدیده از گذشته تاثیر بسیار عمیقی در اتحاد ۲ یمن شمالی و جنوبی داشته و دارد. از سوی دیگر الحدیده یک بندر دریایی است، لذا حضور هر یک از طرفین در این منطقه به معنای کنترل آنها بر بابالمندب است. مجموعه این شرایط الحدیده را به نقطه ثقل یمن در شرایط فعلی تبدیل کرده است. از طرف دیگر عربستان در کنار آمریکا و انگلیس اکنون به صورت جدی به دنبال تجزیه یمن هستند تا بتوانند در عین نفوذ بر بابالمندب تاثیر و حضور انصارالله را تا حد بسیار زیادی در یمن کمرنگ کنند. بسیاری از ناظران معتقدند اهمیت تسلط بر الحدیده تا حدی است که اگر سعودیها بر این منطقه مسلط میشدند، یک دستاورد بزرگ برای آنها در جنگ یمن محسوب میشد و حتی میتوانستند گزینه سیاسی برای حلوفصل جنگ یمن را نادیده بگیرند. در صورت تسلط ریاض بر این بندر مهم یقینا عربستان در گام بعدی نیروهای منصور هادی را در این منطقه مستقر میکرد و در واقع گام اصلی برای اجرای پروژه تجزیه یمن برداشته میشد. سناریوی مورد نظر سعودیها در یمن را میتوان در طرح «شش فدرالی» شورای همکاری خلیجفارس که از سوی عربستان ارائه شد، مشاهده کرد. طرح فدرالیته کردن یمن، نتیجه کنفرانس گفتوگوی ملی یمن در اوایل سال 2014 میلادی نیز بود که تقسیم این کشور به ۶ منطقه فدرالی را پیشنهاد کرد که عبارت بودند از:
- اقلیم حضرموت به مرکزیت المکلا
- اقلیم سبا به مرکزیت سبا
- اقلیم عدن به مرکزیت عدن
- اقلیم الجند به مرکزیت تعز
- اقلیم ازال به مرکزیت صنعا
- اقلیم تهامه به مرکزیت الحدیده
بر این اساس بخوبی میتوان درک کرد چرا تسلط انصارالله بر بندر الحدیده تا این حد اهمیت دارد و از سوی دیگر به روشنی مشخص میشود چرا ریاض و همپیمانان آن با صرف هزینههای میلیارد دلاری برای اشغال الحدیده تا این حد تلاش کردند. آنها بخوبی میدانستند اگر الحدیده را به تصرف خود درآورند، میتوانند با یک دستاورد حداقل نظامی پای میز مذاکره بیایند و انصارالله را مجبور به اجرای خواستههای عربستان کنند.
از سوی دیگر سعودیها بخوبی میدانند جنگ یمن و بویژه نبرد الحدیده به یک منازعه فرسایشی میدانی تبدیل شده و اگر این روند ادامه داشته باشد هزینههای انسانی و مالی بسیار زیادی برای آنها به وجود خواهد آمد. همه شاخصهای جنگ یمن در حال حاضر حاکی از دست برتر انصارالله بوده و نیروهای آن همزمان با تسلط بر جبهههای شمالی اکنون در حال نابودی دژهای ائتلاف متجاوز در مناطق غربی هستند و بعد از آزادسازی کامل این مناطق نوبت به جنوب یمن خواهد رسید.
* اصلیترین دژ سعودی در یمن در حال فرو ریختن
طی 5 سال گذشته استان مأرب اصلیترین پایگاه ائتلاف متجاوز سعودی- آمریکایی در مرکز یمن بوده و عربستان برای تثبیت مواضعش در این استان سرمایهگذاری زیادی انجام داده و مزدوران خود یعنی نیروهای وابسته به «منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی و فراری یمن را به انواع تجهیزات مدرن نظامی مجهز کرده است. مأرب که قلب یمن خوانده میشود، از محور غربی حدود 170 کیلومتر با شهر صنعا فاصله دارد و دروازه شرقی پایتخت محسوب میشود و شمال و جنوب یمن را به یکدیگر متصل میکند و سرشار از منابع گازی و نفتی است و همین مساله اهمیتش را چند برابر کرده است. آزادسازی مأرب ضربهای دوجانبه است؛ یکی به دولت مستعفی «عبد ربه منصور هادی» رئیسجمهور فراری یمن که دیگر تسلطی بر مناطق یمن نخواهد داشت و ضربه دیگر به عربستان که آخرین مراکز تحت اشغالش در یمن را از دست خواهد داد.
***
واکنش دولت مستعفی یمن به تحولات الحدیده
در واکنش به پیشروی نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن در غرب یمن و الحدیده، دولت مستعفی یمن به ریاست «عبد ربه منصور هادی» دیروز اعلام کرد عقبنشینی نیروهای ائتلاف سعودی از الحدیده بدون هماهنگی با ائتلاف و دولت مستعفی انجام شده است. بر اساس گزارش «آناتولی»، در بیانیه تیم دولت مستعفی یمن در کمیته هماهنگی ویژه بازاستقرار که به موجب توافق استکهلم تشکیل شده، آمده است: اقدامات مربوط به بازاستقرار باید با هماهنگی و توافق با تیم سازمان ملل در الحدیده انجام شود. در این بیانیه ادعا شده هر گونه پیشروی نیروهای صنعا در مناطق تحت تسلط دولت مستعفی در الحدیده تحت هر شرایطی، نقض آشکار توافق استکهلم است و اتخاذ موضع شفاف بینالمللی را میطلبد. توافق استکهلم در سوئد میان طرفهای یمنی به توافق آتشبس در استان الحدیده، خروج تمام افراد مسلح از بندر الحدیده و ۲ بندر دیگر در شمال این استان (رأسعیسی و الصلیف) و سپس خروج کامل نیروهای انصارالله و نیروهای وابسته به هادی از شهر الحدیده (مرکز استان الحدیده) اشاره میکند.
ارسال به دوستان
العامری: در عراق درگیری شیعه - شیعه نداریم
رئیس ائتلاف الفتح عراق با تمجید از فداکاریهای شهدای عراق در راه دین و وطن و حیثیت این کشور تاکید کرد درگیری بین شیعیان در عراق رخ نخواهد داد. «هادی العامری» دیروز در سخنرانی خود در سومین نمایشگاه هنری مرکز فرهنگی شهید «ابومهدی المهندس» و گرامیداشت شهدا، که تحت عنوان «سفر زیبا به محضر عشق» برپا شد، همچنین به دخالت تلآویو در انتخابات عراق اشاره کرد. به گزارش الایام، او گفت: «ما دخالت رژیم صهیونیستی در تقلب در انتخابات را بعید نمیدانیم. تقلب انتخاباتی عراق سایبری و هدف آن کشاندن کشور به هرج و مرج بود». رئیس ائتلاف الفتح با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران در حمایت از عراق در جنگ با داعش گفت: «برخی درباره نقش حشدالشعبی خود را به فراموشی میزنند اما این سازمان سوپاپ اطمینان کشور است». العامری ضمن حمایت از اعتراضهای مسالمتآمیز مردمی به روند تقلب در انتخابات پارلمانی اخیر و محکومیت حمله به تظاهراتکنندگان مسالمتجو، مواردی از ناکارآمدی کمیساریای عالی انتخابات را برشمرد؛ از جمله از کار افتادن 36 هزار دستگاه اخذ رای در روز اصلی انتخابات را مطرح کرد و گفت: «تقلب در این انتخابات سایبری بود و هدف آن، کشاندن عراق به تونلی تاریک بود و ما دخالت رژیم صهیونیستی در این امر را بعید نمیدانیم». با این حال این فرمانده بزرگ مقاومت و سیاستمدار برجسته شیعه تاکید کرد به رغم دخالتهای خارجی در روند انتخابات، هیچ درگیری شیعی - شیعی در عراق روی نخواهد داد. رئیس ائتلاف الفتح تصریح کرد: «برخی برای به راه انداختن درگیری میان شیعیان هزینه میکنند اما این امر تا زمانی که مرجعیت دینی و آیتالله سیستانی حضور دارد، محقق نخواهد شد و رهبران شیعی نیز عاقلتر، داناتر و منطقیتر از آن هستند که به این دام بیفتند و ما نیز اطمینان میدهیم به این مسیر وارد نخواهیم شد». ارسال به دوستان
پخش مستند همدستی غول سیمان فرانسه با داعش
مستندی که اخیرا از شبکههای دولتی ترکیه پخش شده، شواهد و ادله مربوط به همدستی دهها میلیون دلاری شرکت لافارژ، غول سیمان فرانسه با تروریستهای داعش و «پکک» در سوریه را ارائه کرده است.
این فیلم با عنوان «کارخانه» از شبکههای ترکیهای «تیآرتی وردلد» و «تیآرتی خبر» پخش شده و قرار است بخش دوم آن امشب پخش شود.
این مستند روابط مشکوک میان سازمان اطلاعات خارجی فرانسه (دژ اس ای) و شرکت لافارژ از یک سو با گروهکهای تروریستی در سوریه بویژه «پکک» و داعش را از زبان شاهدان عینی فاش میکند. دولت فرانسه با پرداخت میلیونها دلار، اجازه ادامه فعالیت کارخانه سیمان شرکت لافارژ در 50 کیلومتری شهر «کوبانی» در شمال سوریه را از کردهای سوری و خلافت خودخوانده داعش گرفته، در حالی که سازمان اطلاعات ترکیه(میت) نیز در جریان موضوع بوده است.
وزیر وقت خارجه فرانسه «لوران فابیوس» در آن زمان به نایبرئیس شرکت لافارژ گفته باقی ماندن این شرکت در سوریه ضروری است. بر اساس یک سند مربوط به این شرکت در سال ۲۰۱۱ اثبات میشود میلیونها دلار به «پکک» تحت عنوان کمک داوطلبانه، مالیات یا آزادی کارگران پرداخت شده است. در ادامه این گزارش آمده، مکاتبات ایمیلی مربوط به مدیران شرکت نشان میدهد لافارژ مابین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ هر ماه، دهها هزار یورو به داعش پرداخته تا اجازه ادامه فعالیت این شرکت در سوریه داده شود. لافارژ میلیونها دلار نفت خام از گروهک داعش در سوریه خریداری کرده است. سیمان تولید این کارخانه فرانسوی سالها صرف ساخت سنگرهای بتنی و تونلهای زیرزمینی داعش و سپس القاعده میشده است.
ارسال به دوستان
سفیر پیشین آمریکا در دمشق: این پیروزی اسد است
نخستین حضور نماینده سوریه در نشست کشورهای عربی
تنها چند روز پس از سفر وزیر خارجه امارات به دمشق برای دیدار با بشار اسد که از آن تحت عنوان پیروزی سوریه متعاقب یک دهه جنگ تحمیلی- تکفیری به این کشور یاد شد، حال روند بازگشت سوریه به جهان عرب شتاب گرفته است.
به گزارش روزنامه الاهرام، نماینده جمهوری عربی سوریه دیروز در نشست سازمانهای اطلاعاتی کشورهای عربی در قاهره شرکت کرد که نخستین حضور یک نماینده رسمی دمشق در یک اجلاس رسمی متشکل از دولتهای عربی بعد از یک دهه محسوب میشد. این اجلاس که از سهشنبه هفته گذشته با سخنرانی میزبان دورهای آن یعنی «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر از طریق ویدئوکنفرانس آغاز شده، روز شنبه شاهد حضور «حسام لوقا» مدیر سازمان اطلاعات کل سوریه بود؛ فردی که طبق تحریمهای آمریکایی موسوم به «قانون سزار» تحت پیگرد واشنگتن قرار دارد.
«حسین مرتضی» خبرنگار سرشناس لبنانی با انتشار تصویری از لوقا و «خالد الحمیدان» همتای سعودی او در توئیتر، خبر داد در حاشیه این نشست ۲ طرف با یکدیگر دیدار کردهاند. الحمیدان چندی پیش در صدر هیأتی بلندپایه وارد دمشق شده و در جلساتی محرمانه با مقامات ارشد این کشور گفتوگو کرده بود.
ریاست نشست بسیار مهم سازمانهای اطلاعاتی کشورهای عربی را «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب بر عهده داشت و کشورهای مشارکتکننده مسائل مختلفی از جمله تحولات کشور افغانستان را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
از هفته گذشته که «عبدالله بنزاید آلنهیان» وزیر خارجه امارات پس از گذشت 10 سال در صدر هیأتی بلندپایه وارد دمشق شد و با اسد گفتوگو کرد، تحلیلهایی مطرح شده مبنی بر اینکه ابوظبی ابتکار عمل بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب (عرب لیگ) را در دست گرفته و قرار است در اجلاس سال آتی در الجزایر، روند الحاق مجدد این کشور در دستور کار قرار گیرد.
گفته میشود یک هواپیمای بحرینی حامل مقامات این شیخنشین نیز فردای سفر بنزاید در فرودگاه بینالمللی دمشق فرود آمده است.
ماه قبل نیز «عبدالله دوم» شاه اردن پس از مدتها در تماس تلفنی با بشار اسد با او درباره مسائل فیمابین گفتوگو کرد.
البته طبیعی بود «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا واکنشی منفی به سفر فرستاده ابوظبی به دمشق داشته باشد و نارضایتی واشنگتن را از این گام ابراز کند. او در این باره گفت: «آمریکا روابط خود با رژیم اسد را عادیسازی یا ارتقا نخواهد بخشید و از انجام این اقدام توسط دیگر کشورها نیز حمایت نمیکند».
در مقابل «رابرت فورد» سفیر پیشین آمریکا در سوریه در گفتوگو با شبکه «فرانس ۲۴» از پایان جنگ شام با پیروزی اسد صحبت کرد و گفت: «معارضان سوریه به تکههای متعددی تبدیل شدهاند و سیاست آمریکا در یکپارچهسازی این گروههای معارض شکست خورده است. دولت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه همچنان هست و بر ۷۰ درصد خاک سوریه از جمله شهرهای بزرگ تسلط دارد. معارضان مسلح قادر نیستند اسد را کنار بزنند. به رغم آنکه اقتصاد سوریه ویران شده است اما در پایان این اسد بود که در جنگ داخلی پیروز شد». فورد همچنین از ضرورت ادامه همزیستی کشورهای عربی با دولت سوریه برخلاف میل آمریکاییها و اسرائیلیها صحبت کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
گشوده شدن درهای بقیع پس از 2 سال
درهای قبرستان بقیع در مدینه منوره پس از حدود ۲ سال به روی زائران باز شد. به گزارش فارس، پس از عادی شدن شرایط کرونا در عربستان و پذیرش زائر خارجی، به نظر میرسید امکان تشرف به مزار ۴ امام معصوم شیعیان، امام حسن مجتبی، امام سجاد، امام جعفرصادق و امام محمدباقر علیهمالسلام در بقیع میسر شود اما وهابیون همچنان درهای آن را برای زیارت حتی در ساعاتی خاص به روی زائران باز نکردند تا اینکه روز شنبه با موافقت متولی حرم نبوی و مسؤولان سعودی، بقیع به روی زوار گشوده شد. البته فعلا تنها حرکت آرام و بدون صلوات زائران برای تشرف به بقیع میسر است.
***
طالبان: 3 عامل حمله به نمازگزاران مسجد ننگرهار بازداشت شدند
طالبان اعلام کرد 3 نفر از عاملان انفجار روز جمعه در مسجدی در شهرستان سپینغر ولایت ننگرهار دستگیر شدهاند. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی مرکزی طالبان در حساب توئیتری خود نوشت با متهمان این حمله مطابق با شریعت اسلامی برخورد صورت میگیرد. روز جمعه ۲۱ آبان انفجاری در داخل یک مسجد در شهرستان سپینغر ولایت ننگرهار سبب کشته و زخمی شدن شماری از غیرنظامیان شد. قاری محمد حنیف، سخنگوی این ولایت گفت این انفجار زمانی در منطقه تریلی رخ داد که ساکنان محلی مشغول ادای نماز جمعه بودند. سخنگوی گروه طالبان همچنین افزود که در این انفجار حداقل ۱۵ نفر زخمی شدهاند اما ساکنان محلی میگویند تعداد تلفات بیشتر است. مسؤولیت این انفجار را تاکنون هیچ شخص یا گروهی برعهده نگرفته است اما پیش از این شاخه خراسان گروه داعش مسؤولیت حملات مشابه را ادعا کرده بود. به گفته مقامات، رویداد انفجاری در منطقه تریلی شهرستان سپینغر ننگرهار، ۳ کشته و ۱۵ زخمی بهجا گذاشته است. یک منبع محلی نیز به رسانهها گفت مواد انفجاری در محراب مسجد جاسازی شده بود.
***
سازمان جهانی بهداشت:
یک میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه هستند
سخنگوی سازمان جهانی بهداشت گفت حداقل یک میلیون کودک زیر 5 سال در افغانستان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند. «مارگارت هریس» در این باره افزود: سوءتغذیه همچنان چالشی رو به رشد برای سلامتی در سراسر افغانستان است. پیشبینی میشود حدود 2/3 میلیون کودک زیر 5 سال تا پایان سال دچار سوءتغذیه حاد شوند. حداقل یک میلیون از این کودکان بدون درمان فوری، در معرض خطر مرگ بر اثر سوءتغذیه حاد قرار دارند. این مقام سازمان جهانی بهداشت همچنین به شیوع سرخک در افغانستان در سال ۲۰۲۱ اشاره و خاطرنشان کرد: «برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه، سرخک حکم اعدام است». وی افزود: از ژانویه ۲۰۲۱ بیش از ۲۴۰۰۰ مورد بالینی سرخک، ۲۳۹۷ مورد تایید شده آزمایشگاهی سرخک و ۸۷ مورد مرگ گزارش شده است. هریس در ادامه از جامعه جهانی خواست به کودکان و نیازمندان در افغانستان کمک کنند. پیشتر، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد در 6 ماه نخست سال جاری میلادی بیش از ۴۶۰ کودک در نتیجه خشونتها در افغانستان جان باختند. این نهاد اوضاع کنونی کودکان را نگرانکننده خواند و تاکید کرد مصونیت و حفاظت از کودکان باید اولویت کاری در بخشهای کار حکومت باشد. «سمنتا مورت» مسؤول صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد گفت: «ما درباره کودکانی که در نتیجه وسایل انفجاری امسال جان باختهاند نگران هستیم».
***
کارشناس صهیونیست:
حماس به افزایش سیطره خود بر فلسطین ادامه میدهد
«میخائیل میلشتاین» کارشناس صهیونیست و متخصص امور فلسطین در مقالهای که در روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت منتشر شد، اعلام کرد آرامش نسبیای که بعد از گذشت چند ماه از جنگ اخیر غزه (نبرد شمشیر قدس) بر این منطقه حاکم شده مشابه آرامشی است که چند روز قبل از آغاز جنگ مذکور در این منطقه وجود داشت و بعد از آن در پی تشدید تنشهایی که در قدس به وجود آمد، حماس این جنگ را آغاز کرد. به گزارش پایگاه اینترنتی رای الیوم، کارشناس صهیونیست افزود: اسرائیل موفق شد در این جنگ به یک آتشبس و آرامش نسبی برسد اما موفقیتی در تحقق بیشتر اهداف استراتژیک خود در این جنگ نداشت و وعده داد تغییر ریشهای در قواعد بازی با حماس به وجود بیاورد. به گفته وی، حماس به افزایش آمادگی و قدرت و نیز سیطره خود در مناطق فلسطینی ادامه میدهد و به لطف بهبود اوضاع اقتصادی جایگاه خود را در میان فلسطینیها تقویت کرده است. وی تاکید کرد حلوفصل اوضاع در غزه بدون تسلیم شدن حماس در پروندههای حساسی همچون پرونده تبادل اسرا و همچنین در سایه افزایش قدرت نظامی این جنبش در کرانه باختری امکانپذیر نیست، بویژه بعد از آنکه عناصر جنبش حماس طی 6ماه گذشته تحرکات نظامی متعددی علیه اسرائیل انجام دادند. حماس امروز عملا یک خواسته دارد: آرامش امنیتی در نوار غزه؛ وضعیتی که از زمان سیطره کامل این جنبش بر غزه حاکم شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|