|
آخرین خبر از طلب کالدرون
باشگاه پرسپولیس که در هفتههای اخیر تلاش زیادی انجام داده تا مطالبات گابریل کالدرون را به حسابش در سوییس واریز کند، به خاطر مشکلات نقلوانتقال پول هنوز موفق نشده این کار را انجام بدهد. از قرار معلوم در روزهای اخیر پول واریز شده از سوی پرسپولیس برگشت داده شده و پرسپولیسیها دوباره باید مراحل انتقال پول را انجام دهند. مدیران باشگاه پرسپولیس در صدد هستند در روزهای آینده بخشی از طلب ۷۴۰ هزار دلاری کالدرون را واریز کنند تا پنجره نقلوانتقالاتی این باشگاه باز شود.
ارسال به دوستان
مرتضی فنونیزاده در گفتوگو با «وطن امروز» درباره برد پرسپولیس مقابل صنعتنفت آبادان:
به این برد نیاز داشتند
زهره فلاحزاده: تیم پرسپولیس پس از ۳ هفته در لیگ برتر به پیروزی رسید و توانست تیم صنعتنفت آبادان را در حضور تماشاگرانش با یک گل در آزادی شکست دهد. قرمزهای پایتخت در این دیدار یک گل دیگر هم به ثمر رساندند که از نظر کمک داور مسابقه این توپ از خط دروازه رد نشده بود. «وطنامروز» درباره این دیدار با مرتضی فنونیزاده، پیشکسوت پرسپولیس گفتوگو کرد.
***
* پرسپولیس پس از ۳ هفته که به بردی در لیگ برتر دست پیدا نکرده بود، سرانجام مقابل صنعتنفت آبادان به برتری رسید.
بله! پرسپولیس پس از ۳ هفته که زیر متوسط بازی کرد، به برد شیرینی دست پیدا کرد؛ بردی که روحیهبخش و بموقع بود، چرا که تنها ۲ بازی دیگر تا داربی پیش رو بود و به این برد نیاز داشتیم. نیمه اول خیلی خوب نبودیم اما نیمه دوم شرایط بهتر شد و به گل رسیدیم. این را هم بگویم که تیم صنعتنفت را تا این حد ضعیف ندیده بودم. آبادان مهد فوتبال ایران است اما آقای منصوریان نمیدانم چه فکری کرده بود که نوع بازی تیمش طوری بود که انگار آمدهاند 4-3 گل بخورند و بروند. هفتههای قبل مس رفسنجان یا گلگهر سیرجان مقابل پرسپولیس بازی کردند و موفق هم بودند اما صنعتنفت جز 10 دقیقه بعد گلی که خورد، چیزی برای ارائه نداشت. شیوه کار منصوریان مرا یاد کارلوس کیروش میاندازد که وقتی از ایران به تیم ملی کلمبیا رفت، با سبک دفاعیاش باعث شد آن تیم موفق، پشت هم باخت بیاورد و در نهایت هم اخراج شد. در هر صورت صنعتنفت خیلی ضعیف بازی کرد.
* پرسپولیس یک گل هم به ثمر رساند که داور اعلام کرد توپ از خط دروازه رد نشده است، در حالی که توپ گل شده بود؛ به نظر میآید فوتبال ایران به VAR خیلی نیاز دارد.
داشتن VAR در فوتبال ایران از نان شب هم واجبتر است. با این شرایط برای داربی باید داوری انتخاب شود که تجربه زیادی دارد تا تیمی متضرر نشود. اگر توپ سرلک گل نمیشد، داور میخواست درباره این اشتباهش چه جوابی دهد؟ البته خطنگهدار باید توپ عبدی را گل اعلام میکرد که این اتفاق نیفتاد. با آمدن VAR هم یک سوالی به وجود میآید: اینکه ناظران چه کسانی هستند؟ آنهایی که تصاویر را میبینند خودشان نیاز به ۳ کارشناس دارند که نظرشان را تأیید کنند(!)
* خط دفاعی پرسپولیس نسبت به فصول گذشته عملکرد ضعیفتری دارد؛ تیمی که بعد از ۵ هفته، به نخستین کلینشیت خودش دست پیدا کرد. جایگزینان بازیکنانی مثل کنعانیزادگان در خط دفاع توانستهاند جای مدافعان جدا شده را پر کنند؟
من خودم به عنوان مدافع 9-8 سال در پرسپولیس بازی کردم. اگر خط دفاع تیم عملکرد خوبی داشته، به این دلیل بود که خط هافبک ما فوقالعاده عمل میکرد؛ بازیکنانی بودند که هم تکنیکی بودند و هم قدرتی. امسال خریدهایی که یحیی گلمحمدی داشته، همه بهترینهای تیم خودشان بودهاند اما موضوع اینجاست که فکر کردند پرسپولیس هم تیمی مثل پدیده و... است، در حالی که اینجا شما فرصت اشتباه نداری و با یک اشتباه سکونشین میشوی. مثلا رضا اسدی بازیکن خوبی در تیمهای قبلیاش بوده اما در پرسپولیس عملکرد ضعیفی داشته و شانس آورده هوادار در ورزشگاه نیست. زمانی که احسان پهلوان در بازی با صنعتنفت مصدوم شد، من فکر میکنم خود یحیی علاقه داشت اسدی را به میدان بیاورد اما به دلیل حضور هواداران و فشاری که روی این بازیکن است، کمال کامیابینیا را پس از مدتها ترجیح داد. آمدن کمال نقطه مثبت تیم بود. هم بازی تیم بهتر شد و هم تیم در میانه زمین مسلط شد. من فکر میکنم کمال تأثیرگذارتر از اسدی است. از اسدی با توجه به قد بلندی هم که دارد میشود در دفاع استفاده کرد.
* با توجه به نتایج و نحوه بازی پرسپولیس، به نظر شما این تیم باز هم مدعی اصلی قهرمانی خواهد بود؟
لیگی فرسایشی داریم و تیم باید در ۳ جبهه (لیگ برتر، جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا) بجنگد. تیم باید آنقدر بازیکن داشته باشد که مشکلی از این بابت نداشته باشد. البته تیم گلمحمدی بازیکن دارد اما من به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ پرسپولیس میگویم هر بازیکنی که بازی میکند باید حقانیت خودش را ثابت کند. مثلا مهدی شیری پس از خطای هند و پنالتیای که در فینال لیگ قهرمانان آسیا به اولسان کرهجنوبی داد، مورد غضب هواداران قرار گرفت اما او حالا در دفاع پرسپولیس خیلی خوب بازی میکند و تلاشش جواب داده که البته در حمله بازیکن ضعیفی است. با همه این اوصاف نخستین تیم مدعی امسال پرسپولیس است. اوایل فصل تیم هماهنگ نبود اما انشاءالله بچهها با گوش دادن به صحبتهای کادر فنی نتایج بهتری در زمین خواهند گرفت.
* مدیریت مجید صدری را در این مدت چطور دیدید؟
اگر از ورزشیها مثل دکتر دادکان، ذوالفقارنسب و... به عنوان مدیرعامل انتخاب نشوند، به نظرم همین دکتر صدری که مدتی هم رئیس هیأتمدیره تیم بود و در این فصل پس از رفتن سمیعی، سرپرست باشگاه شد، بهترین گزینه است. بالاخره به مسائل تیم اشراف دارد.
* ایشان وعده امضای قرارداد با کارگزار جدید را داده بود اما هنوز اتفاقی نیفتاده و تیم هم کم مشکل مالی ندارد.
آقای صدری چه کار کند؟ در 4-3 سال اخیر که بازیکنان مشکل مالی نداشتند، به دلیل این بود ۲ اپراتور همراه اول و ایرانسل تیم را حمایت میکردند. به نظرم باز هم میتوانند با آنها صحبت کنند تا به تیم در حال حاضر کمک شود.
ارسال به دوستان
لیگ برتر در برهوت گلزنی
وقتی همه خوابند
علیرضا خطیبی: 10 گل در هفته پنجم و همین تعداد گل در هفته ششم؛ لیگ برتر در بیستویکمین سال برگزاریاش به برهوت گل رسیده است. درست بعد از فیفادی آبان و بازگشت ملیپوشان به لیگ برتر، دوران فقدان گل شروع شد.
48 بازی تا پایان هفته ششم برگزار شده، آن هم در حالی که آمار عجیب و غریب تنها 72 گل در این تعداد بازی ثبت شده است. با احتساب و اضافه کردن 3 گل بازی برگزار نشده مس رفسنجان و شهرخودرو، این آمار به 75 میرسد یعنی 56/1 گل در هر بازی. این میانگین را مقایسه کنیم با بیش از 3 گلی که در 15 هفته اخیر لیگ جزیره برای هر بازی ثبت شده است.
9 بازی بدون گل در 48 بازی برگزار شده شاید آمار بدی نباشد ولی وقتی بدانیم یکسوم بازیهای فصل یعنی 16 بازی تنها یک گل داشته و این مجموع 25 بازی یعنی بیشتر از نصف تا اینجای فصل با ثبت تنها یک گل به پایان رسیده است، عدم جذابیت بیشتر از هر زمان دیگری نمایان میشود. احتیاط مربیان شاید یکی از دلایل این امر باشد؛ مربیانی که یاد گرفتهاند بهتر است نبازند تا اینکه برای بردن ریسک کرده و تیمشان را برای حمله به زمین بفرستند. آنها بیشتر به نباختن فکر میکنند تا صندلی از زیرشان کشیده نشود اما احتمالا دلایل مهمتری هم وجود دارد. نگاهی به تیم ملی نشان میدهد هیچ هافبک بازیساز و مهاجمی از لیگ برتر وارد چرخه تفکرات اسکوچیچ نشده و نمیشود. حتی سجاد شهباززاده به عنوان آقای گل فصل قبل هم به تیم ملی دعوت نمیشود و این یعنی آنچه در لیگ برتر و در فاز هجومی تیمها جریان دارد، به هیچ عنوان مدنظر تیم ملی نیست. فاز هجومی تیم ملی را چه کسانی تشکیل میدهند؟ مهدی قائدی، مهدی طارمی، سردار آزمون، علیرضا جهانبخش، علی قلیزاده، کاوه رضایی، کریم انصاریفرد، سامان قدوس، وحید امیری، مهدی ترابی و حتی احمد نوراللهی. از این جمع تنها 2 نفر در لیگ برتر حضور دارند و هر 2 هم پیراهن پرسپولیس را به تن دارند. بقیه تیمها هیچ سهمی ندارند. از لیگ برتر چه مردانی به تیم ملی دعوت میشوند؟ سیاوش یزدانی که مدافع است، میلاد سرلک که هافبک دفاعی است، مهدی ترابی که هرگز فرصت بازی کردن پیدا نکرده و وحید امیری که معلق است بین 50 متر عقب زمین و 50 متر جلویی. سروش رفیعی و یاسین سلمانی هم هستند که در کنار سیاوش یزدانی برای خط خوردن و خروج از لیست و سکونشینی فعلا زندگی ملی دارند. حالا چه مهاجمانی در لیگ برتر داریم؟ ارسلان مطهری، امین قاسمینژاد، عیسی آلکثیر، مهدی عبدی، حامد پاکدل، سجاد شهباززاده، محمد عباسزاده، پیمان بابایی، شهریار مغانلو و جماعت دیگری که تعداد گلهای زدهشان در این فصل، روی هم به 10 نمیرسد. لیگی که هافبک خلاق و پاسور ندارد، لیگی که مهاجمانی برای زدن نیش نهایی در خود نمیبیند و لیگی که مربیانش بیشتر وارد تنشهای کنار زمین و «شو آف» میشوند و کمتر حواسشان به کار خودشان است؛ ثمره و برآیندش میشود لیگ برتری که اصلیترین جذابیت یک بازی فوتبال یعنی «گل» را در کمترین کمیت ممکن و در قعرنشینی محض نمودار اکیدا نزولی فوتبال ایران قرار داده است.
ارسال به دوستان
پلیآف حساستر از همیشه
کابوس وداع با جام جهانی
سیدهالهه موسوی: قرعهکشی مسابقات پلیآف جامجهانی در منطقه اروپا انجام شد و تیمهای حاضر در این مرحله رقیبان خود را شناختند. با پایان مرحله انتخابی جامجهانی 2022 قطر در قاره اروپا، 10 تیم به صورت مستقیم به این رقابتها صعود کرده و 12 تیم نیز به مرحله پلیآف راه پیدا کردند. ایتالیا و پرتغال جزو مهمترین تیمهایی بودند که نتوانستند مجوز صعود مستقیم به جامجهانی 2022 قطر را کسب کنند و به پلیآف رفتند تا رویای حضورشان در جامجهانی را در این رقابتها پیگیری کنند. قرعهکشی این مسابقات جمعهشب انجام شد و به نظر میرسد کار دشواری پیش روی کریستیانو رونالدو و یارانش و قهرمان یورو 2020 باشد. بر اساس قرعهکشی انجام شده پرتغال باید روبهروی ترکیه قرار بگیرد و ایتالیا نیز با مقدونیه شمالی بازی میکند و برنده هر کدام از این ۲ دیدار، به مصاف یکدیگر میروند. این قرعه به این معناست که از بین پرتغال و ایتالیا تنها یک تیم به جامجهانی قطر راه پیدا خواهد کرد. در دیگر دیدار این مسابقات، اسکاتلند باید به مصاف اوکراین برود و ولز نیز به مصاف اتریش خواهد رفت و برندگان این دو دیدار نیز دیگر فینال پلیآف اروپا را برگزار میکند. روسیه و لهستان و سوئد و چک نیز دیگر دیدارهای نیمه نهایی را برگزار میکنند تا برنده هر کدام از آنها در دیدار فینال روبهروی هم قرار گرفته و تکلیف تیم سوم صعودکننده به جامجهانی را مشخص کنند. دیدارهای نیمهنهایی این مرحله در تاریخ 24 و 25 مارس 2022 و دیدار فینال نیز 28 و 29 مارس 2022 برگزار خواهد شد. روبرتو مانچینی، سرمربی ایتالیا پس از مشخص شدن قرعه این تیم در پلیآف گفت: «این قرعه بسیار سختی برای ما است چون مقدونیه شمالی تیم خوبی است و اگر پیروز شویم باید با پرتغال یا ترکیه در فینال بازی کنیم که هر دوی این تیمها بسیار قوی هستند».
پلیآف جامجهانی2022 در قاره اروپا
گروه A
اسکاتلند - اوکراین
ولز - اتریش
گروه B
روسیه - لهستان
سوئد - چک
گروه C
ایتالیا - مقدونیه شمالی
پرتغال - ترکیه
از هر گروه تنها یک تیم راهی قطر میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
جهش VAR؛ آفسایدگیری اتومات بدون سوت داور
فیفا قصد دارد فناوری جدیدی از VAR را در مسابقات جام عرب رونمایی کند. تکنولوژی کمکداور ویدئویی (VAR) از جامجهانی 2018 روسیه به صورت رسمی پا به عرصه فوتبال گذاشت. در 3 سال گذشته از حضور VAR در مستطیل سبز انتقادهایی از این تکنولوژی شد. یکی از بحثهای جنجالی در این زمینه تشخیص آفساید به کمک VAR بود. داوران در این زمینه نظرهای متفاوتی میدادند و با وجود VAR بعضا تصمیمات اشتباهی در این زمینه میگرفتند که انتقادهایی را به همراه داشت. در جدیدترین خبر در این زمینه، این تکنولوژی در جام عرب که برای اولینبار تحت نظارت فیفا در دوحه برگزار میشود، میخواهد جهشی داشته باشد تا اشتباهات داوری در این زمینه به صفر برسد. فیفا قصد دارد از فناوری جدیدی در زمینه VAR در ورزشگاههای میزبان جامجهانی 2022 که قرار است میزبان جام عرب باشند، رونمایی کند. در فناوری جدید فیفا تکنولوژی VAR بدون نیاز به سوت داور به صورت اتومات آفسایدگیری میکند و ضریب خطا به صفر میرسد. البته فیفا این فناوری جهشیافته را به صورت آزمایشی در این تورنمنت استفاده میکند و اگر موفقیتآمیز باشد در جامجهانی 2022 قطر اجرایی خواهد کرد.
***
اعتراض فدراسیون کشتی به انتخابات کمیسیون ورزشکاران
فدراسیون کشتی اعتراض خود را به انتصابات رئیس کمیته ملی المپیک در کمیسیون ورزشکاران اعلام کرد. بیانیه فدراسیون کشتی به این شرح است: «پس از برگزاری انتخابات کمیسیون ورزشکاران، حسن یزدانی، دارنده مدالهای طلا و نقره المپیک و طلا، نقره و برنز جهان در کشتی آزاد و محمدرضا گرایی دارنده مدالهای طلای المپیک و جهان در کشتی فرنگی با رأی ورزشکاران واجد شرایط به عنوان عضو کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک انتخاب شدند. بر این اساس 15 نماینده کمیسیون ورزشکاران با رأی ورزشکاران واجد شرایط و از طریق انتخابات به عضویت این کمیسیون درآمدند و 4 نفر دیگر با انتصاب سیدرضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک عضو این کمیسیون شدند، این در حالی است که جایگاه کشتی ایران در میادین المپیک، جهانی و بازیهای آسیایی کاملا مشخص است و افتخارات این رشته ورزشی در چند ماه گذشته، بارها باعث شادی دل مردم و پیام تبریک مسؤولان ارشد نظام بویژه مقام معظم رهبری شده است. جامعه کشتی کشور نسبت به انتصابات رئیس کمیته ملی المپیک اعتراض شدید خود را اعلام میدارد و باید با توجه به جایگاه کشتی کشور حداقل یک نماینده از قهرمانان کشتی در این انتصابات قرار داده میشد. بر این اساس حسن یزدانی و محمدرضا گرایی، نمایندگان منتخب کشتی فردا (امروز یکشنبه) در نخستین نشست این کمیسیون حاضر نخواهند شد و فدراسیون کشتی اعتراض خود را به این انتخابات مهندسی شده رسما به کمیته بینالمللی المپیک (IOC) اعلام خواهد کرد».
***
واکنش جالب کیروش به حضور در منچستر یونایتد
سرمربی تیم ملی فوتبال مصر به جدایی از این تیم و حضور در منچستر یونایتد واکنش جالبی داشت. اخراج سولسشایر از منچستر یونایتد باعث شده است بار دیگر از احتمال حضور کارلوس کیروش در این تیم سخن به میان آید. کیروش که هدایت تیم ملی فوتبال مصر را بر عهده دارد در واکنش به این خبر گفت: اگر قرار باشد هر خبری را در شبکههای اجتماعی باور کنید ممکن است به خودتان شلیک کنید. خداوند به ما ۲ گوش و یک زبان داده است اما به نظر میرسد بعضی بیشتر دارند!
***
خطونشان کشتیگیر روس برای حسن یزدانی
آرتور نایفونوف اعلام کرد کاملا آماده کشتی با حسن یزدانی است. به گزارش تلگراف، آرتور نایفونوف، دارنده مدال برنز کشتی آزاد جهان آماده مبارزه با حسن یزدانی قهرمان المپیک ایران است. او در حالی که ۲ بار مغلوب ستاره ایرانی شده، درباره مبارزه احتمالی با حسن یزدانی در لیگ ایران گفت: مبارزه با حسن؟ آمادهام چرا نه؟ من یک رقیب هستم که باید آماده مبارزه با هر کسی و در هر مکانی باشم. با این حال، من فقط یزدانی و تیلور را هدف قرار نمیدهم. ورزشکاران خوب زیادی در کشتی و وزن من حضور دارند. دارنده مدال برنز المپیک توکیو که در مسابقات ارتشهای جهان در تهران قهرمان شد، در این باره گفت: همه برای پیروزی تلاش میکنند. سطح برگزاری مسابقات کشتی آزاد ارتشهای جهان در ایران در بالاترین حد بود. رویکرد توسعه کشتی در ایران حرفهای است. علاوه بر این، من مردم ایران را خیلی دوست دارم. آنها بسیار صمیمی هستند. در مسابقات احساس خوبی داشتم».
ارسال به دوستان
مراقب نخبهنماهای برآمده از ثروتهای بادآورده باشیم
دکتر علیرضا سلیمی*: برخی محافل که عمدتا سیاسی هستند، جوان نخبه ایرانی را تشویق به مهاجرت میکنند در صورتی که این اقدام آنها غلط بوده و ظلم به کشور است؛ زمینههای فراوانی در کشور برای ظهور و بروز نخبگان وجود دارد؛ متأسفانه برخی دستگاههای متولی نخبگان به وظایف خود بخوبی عمل نمیکنند. این در حالی است که یکی از زمینههایی که میتوان نخبه ایرانی را برای عدم مهاجرت قانع کرد، توسعه و تعمیق شرکتهای دانشبنیان است.
هیچ کس با مراودات علمی مخالف نیست و نخبگان هم میتوانند در این زمینه فعالیت داشته باشند، این در حالی است که جریانات سیاسی نباید در این باره هیاهو راه بیندازند که عدهای در کشور مخالف مراوده علمی هستند. همگان به دنبال تعمیق و توسعه مناسبات علمی بین دانشگاهها و دانشجویان هستند اما بحث اصلی آن است که ما باید از نظر علمی به حدی رشد کنیم که دارای مرجعیت علمی باشیم و زمانی هم میتوانیم در این زمینه گام برداریم که مهاجرت معنای دیگری پیدا کند؛ یعنی نخبه به خارج کشور رفته، برگردد و علم، دانش و فناوریای را که فراگرفته در داخل ایران توسعه دهد.
باید برای توسعه دانش در کشورمان قدمهای بلند و عملی برداریم تا در نهایت مرجعیت علمی ایران در دنیا تثبیت شود.
در حوزه نخبگانی در کشور شاهد عدم مدیریت متمرکز در این زمینه هستیم که بسیار آسیبزاست و همین موجب سرگردانی نخبگان شده است. از سوی دیگر با آنکه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری متولی اصلی هدایت و اجرای برخی اقدامات در این زمینه است اما وظایف آنها در قبال نخبگان هماهنگ و کافی نبوده و حتی در برخی مواقع مخالف با اقدامات سایر دستگاههاست، در حالی که باید اقدامات عملی به منظور حمایت از نخبگان در کشور یکدست شده و توسعه پیدا کند. گاهی اوقات معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری یک نخبه را شناسایی میکند اما برخی دانشگاهها مخالف اقدام صورتگرفته عمل میکنند و شاهد عدم اقدام واحد در قبال نخبگان هستیم، در حالی که این مدیریت باید آنقدر قوی بوده و قدرت مانور داشته باشد که بتواند تصمیماتی نافذ گرفته و نخبه را برای عدم مهاجرت ترغیب کند.
با اینکه سامانههایی برای شناسایی نخبگان ایرانی در خارج از کشور وجود دارد اما به نظر میرسد این سامانهها ناقص بوده و کارکرد لازم را ندارند؛ این سؤال هم وجود دارد که با توجه به حجم انبوه نخبگان، آیا زمینهای برای جذب آنان در ایران ایجاد شده است؟ این زمینه باید در حدی باشد که جذابیت لازم را برای حضور نخبه در داخل کشورمان به وجود آورد. به عبارت روشنتر باید تلاش کنیم همان امکاناتی که در خارج از کشور برای نخبه ایرانی وجود دارد در داخل ایران به وجود آوریم و اگر این امکانات در تراز واقعی نخبه باشد، ظهور و بروز نخبهای که مؤثر بوده و میتواند در تولید علم راهگشا باشد را در داخل کشورمان داشته باشیم تا او بتواند در تجاریسازی علم، گامهای بلندی بردارد.
گاهی اوقات یک نخبه میتواند منشأ تحول بزرگی در داخل کشور باشد و باید تلاش کنیم از این دست نخبگان حمایت لازم را داشته باشیم.
باید به این موضوع هم توجه کنیم که هم نخبه داریم و هم نخبهنما؛ تفاوت بین این دو بسیار فاحش است، چراکه برخی افراد با ثروت فراوان تلاش میکنند برای خود مدرکسازی کرده و مسیر پیچیده نخبگی را دور بزنند تا خود را به عنوان نخبه جا بزنند؛ شناسایی نخبه واقعی از نخبهنما پیچیدگیهای خاصی دارد که دستگاههای متولی میتوانند آن را شناسایی کنند، این در حالی است که وجود برخی نخبهنماها فضا را برای نخبگان واقعی تنگ کرده است، بنابراین نباید اجازه دهیم نخبهنماها از امکانات حمایتی که در این مسیر وجود دارد استفاده کنند. متولیان شناسایی و اقدامات حمایتی از نخبگان باید آنقدر وزن علمی داشته باشند که براحتی بتوانند نخبه را از نخبهنما تمیز دهند، البته نباید این مسیر را آنقدر تنگ کنیم که نخبه واقعی به دردسر بیفتد و در مسیر آزمون و خطا قرار گیرد.
باید حمایت از نخبگان در حدی باشد که مسیرشان تسهیل شده و آنها را در پیچ و خم اداری نیندازیم. این در حالی است که یکی از انتقادات بحق نخبگان وجود بروکراسی شدید در حوزه فعالیت آنهاست.
رفع موانع حرکت نخبگان، شناسایی نخبه از نخبهنما و بالا بردن تراز علمی دستگاههای متولی نخبگان از موضوعاتی است که به آن باید توجه ویژهای داشته باشیم.
* عضو هیأترئیسه مجلس
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|