|
صفآرایی صنعت نفت مقابل استقلال با ۵ غایب
تیم فوتبال صنعت نفت آبادان در حالی این هفته برابر استقلال تهران قرار خواهد گرفت که 5 بازیکن این تیم مصدوم هستند و نمیتوانند در این بازی حساس به میدان بروند. حسن بیتسعید، فرزاد جعفری، محمود مطلقزاده، حسین ساکی و رضا جبیره بازیکنان مصدوم صنعت نفت هستند که مراحل درمانی را پشت سر میگذارند و به بازی امروز مقابل استقلال تهران نمیرسند.
ارسال به دوستان
آیا تغییر سیستم به استقلال کمک میکند؟
ریسک گرفتن جام
علی کلهری: استقلال امروز در حالی در ورزشگاه تختی آبادان به مصاف نفت میرود که در فاصله یک روز تا برگزاری این بازی، اخبار پراکندهای پیرامون تغییر چیدمان آبیها به گوش میرسید. فرهاد مجیدی فصل گذشته کارش را با سیستم 4 دفاعه در استقلال آغاز کرد و در بازیهای ابتدایی و مرحله گروهی رقابتهای لیگ قهرمانان به تناوب از سیستم 2-4-4 و 1-3-2-4 استفاده کرد اما پس از بازگشت از رقابتهای آسیایی و جدایی فراز کمالوند از تیم، فرهاد مجیدی تیمش را با سیستم ۳ دفاعه به میدان میفرستاد و آغاز این قضیه هم از داربی دور برگشت بود که با نتیجه یک بر صفر در آن شکست خوردند. روند کسب نتایج و کمکی که تعداد نفرات دفاعی سیستم ۳ نفره به فرهاد میکرد، شرایط را طوری رقم زد که استقلال تا همین بازی گذشته از این سیستم فاصله نگرفته بود. وقتی دلایل حرکت به سوی سیستم 3 دفاعه در استقلال را بررسی میکنیم به چند نکته مهم میرسیم.
* تحکیم ساختار دفاعی با سیستم 3 دفاعه
بیراه نگفتهایم اگر به این نکته اشاره کنیم که شخصیت و ذهنیت مثبت یک تیم رابطه مستقیمی با عملکرد خط دفاعی تیم دارد. زمانی که فرهاد سرمربی استقلال شد، این تیم از لحاظ دفاعی به هیچ عنوان عملکرد خوبی نداشت و مصدومیتهای پی در پی یزدانی هم مزید بر علت شده بود تا آبیهای تهران چه در جریان بازی و چه روی ضربات شروع مجدد اشتباهات زیادی داشته باشند. اگر به بازیهای این تیم در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا در مرحله گروهی نگاهی بیندازیم کاملا متوجه این قضیه میشویم. حرکت استقلال به سوی سیستم ۳ دفاعه و اضافه شدن بازیکنی مثل سیاوش یزدانی به ترکیب، اوضاع را برای این تیم بهتر کرد و ما شاهد بازیهای زیادی بودیم که خط دفاعی استقلال عملکرد فوقالعادهای داشت. نمونهاش بازی داربی حذفی یا دیدار مقابل گلگهر که استقلال در این بازیها در شرایط عادی توان هجومی برابری با تیم رقیب نداشت اما روند دفاعی تیم آنقدر خوب بود که بازی را به سمتی که فرهاد مجیدی میخواست، هدایت میکرد. خود فرهاد مجیدی هم تمرکز بسیاری روی شخصیت دفاعی تیمش داشت، برای مثال پس از بازی با آلومینیوم که استقلال نتوانست این تیم را ببرد، وقتی از سرمربی استقلال پرسیدند چرا در روزی که تیم پیروز نشده به بازیکنان پاداش دادهای؟ گفت: مهمترین قضیه گل نخوردن است و این یعنی شخصیت تیم ما در حال شکلگیری است. این روند برای نیمفصل دوم لیگ بیستم که استقلال از کورس قهرمانی خارج شد و به دنبال قهرمانی در یک تورنمنت حذفی بود، رویکرد مناسبی محسوب میشد و میتوانست برای این فصل و رسیدن به قهرمانی هم رویکرد خوبی باشد اما فعالیت استقلال در فصل نقل و انتقالات به گونهای نبود که مهرههایی در خور این سیستم جذب کند. برای مثال استقلال در این فصل در پست پیستون چپ مشکل اساسی دارد و با جدایی میلیچ و نادری که از موتورهای هجومی استقلال بودند، این تیم در آن سمت دچار مشکل شده است یا در خط میانی این تیم بازیکنان خوبی را نتوانست جذب کند؛ زبیر نیکنفس در حالی جذب شد که اصلا به درد این نوع بازی استقلال نمیخورد و هر بازی را روی نیمکت آغاز میکند. پس تشکیل عرض 5 نفره دفاعی با این مهرهها، استقلال را در بازی مقابل تیمهایی که برای تساوی میآیند، دچار مشکل میکند. فصل گذشته استقلال با این سیستم بخش زیادی از بازیهایش را با خلاقیت بازیکنی مثل مهدی قائدی پیروز شد. یعنی کافی بود پاسهای مدافعان به ریگی برسد؛ رضاوند توپ را از ریگی دریافت میکرد و این توپ اگر به قائدی میرسید، فرآیند انتقال به فاز نهایی بازیسازی انجام میشد.
* تغییر سیستم به 4 دفاعه چه کمکی به استقلال میکند؟
وقتی تیم شما یک نفر به خط دفاعی اضافه میکند تا عرض 5 نفرهاش را تشکیل دهد، عملا بخشی از برتری عددی خود در جلوی زمین را از دست میدهد و در ازای آن از مزایایی همچون تحکیم ساختار دفاعی و حضور پیستونها در خط حمله استفاده میکند اما استقلال با حضور بازیکنی مثل جعفر سلمانی در پست پیستون چپ به هیچ عنوان نمیتواند روزهایی را که محمد نادری یا میلیچ در آن پست بازی میکردند، تکرار کند. استقلال در حال حاضر از لحاظ دفاعی تیمی باشخصیت است اما فرآیند بخش هجومی این تیم نشانهای از تیم باشخصیت ندارد و به بیان دیگر خط حمله این تیم بیهویت است (بیهویت به این معنا که این تیم از ۳ کانال اصلی طولی زمین در هیچ کدام نمیتواند برتری و تسلط خود را از لحاظ هجومی نشان دهد).
وقتی تیمی به این بنبست میرسد و به مشکل گلزنی میخورد، میتواند از پلن اضافه کردن مهره هجومی استفاده کند و حداقل از لحاظ عددی چه در میانه زمین و چه در بخش جلویی زمین برتری ایجاد کند تا این برتری تیم حریف را دچار دردسر کند. البته همین تغییر سیستم هم خودش یک ریسک بزرگ است، چرا که ممکن است همان عملکرد دفاعی خوب تیم هم مثل گذشته نباشد اما شرایط فعلی تیم استقلال شباهتی به تیمی که میخواهد به قهرمانی لیگ برسد، ندارد. آخرین باری که یک تیم با سیستم ۳ دفاعه به قهرمانی لیگ رسید را به یاد دارید؟ جواب این سوال ربطی به ناکارآمدی سیستم ۳ دفاعه ندارد، بلکه پاسخ آن به نحوه استفاده تیمهای ما از این سیستم و نداشتن ابزار لازم برای ۳ دفاعه بازی کردن بازمیگردد.
قطعا همیشه نخستین باری وجود خواهد داشت اما این استقلال مهرههای مناسب رسیدن به قهرمانی لیگ برتر با سیستم ۳ دفاعه را ندارد. فرهاد مجیدی هنوز نتوانسته شعاع حرکتی و پست مناسب امین قاسمینژاد را پیدا کند و اوضاع برای بقیه مهرههای هجومی تیم هم اصلا خوب نیست. پس بعید نیست این تیم به سمت سیستمی مشابه 1-3-2-4 حرکت کند. حداقل فایدهای که این سیستم برای استقلال خواهد داشت این است که میتواند از برتری عددی خود جلوی زمین بهره ببرد و استفاده مناسبتری از بازیکنانی مثل امین قاسمینژاد داشته باشد.
استقلال فعلی برای قهرمانی یا باید دست به چنین ریسکی بزند، یا تا نیمفصل خودش را بالای جدول حفظ کند و سپس با اضافه شدن چند مهره در نقل و انتقالات زمستانی، اوضاع خود را بهتر کند. استقلال در 6 هفته، 5 گل به ثمر رسانده است که یک گل آن از روی ضربه پنالتی حاصل از یک کرنر بوده، یک گل روی یک ضربه کرنر، یک گل روی یک شوت از راه دور و ۲ گل هم در بازی ذوبآهن روی توپگیری یامگا و ضدحمله دقیقه آخری بوده است.
فرهاد مجیدی بدون شک در یکی از حساسترین مقاطع فصل قرار دارد و هر تصمیمی که درباره سیستم تیمش بگیرد، روی روند و فرم تیم در این فصل تاثیرگذار است.
ارسال به دوستان
دلیل ناراحتی دبیر از صالحیامیری چه بود؟
وعدهای که عملی نشد
رضا نصیری: رئیس فدراسیون کشتی میگوید به خاطر «خلف وعده» رئیس کمیته ملی المپیک نسبت به انتصابهای او برای کمیسیون ورزشکاران این کمیته معترض شده است. کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک که طی سالهای گذشته همواره درگیر حاشیهها و چالشهای داخلی و خارجی بود، پیش از آغاز به کار دوره جدید هم با این معضل مواجه شده و این بار به خاطر رئیس فدراسیون کشتی و اظهاراتی که پایه و اساس قانونی ندارد اما «نتیجه یک بدقولی» است. در واقع اختلاف میان علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی و سیدرضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک است با ردپایی که از حمید سوریان به جا مانده است؛ ورزشکاری که در انتخابات کمیسیون ورزشکاران شرکت نداشت اما قرار بود به ترکیب این کمیسیون راه پیدا کند که البته اینگونه نشد و همین موضوع دلیل حاشیهها و اختلافات شده است. در این باره به نقل از یکی از خبرگزاریها شنیده میشود پیش از انتخابات کمیسیون ورزشکاران، در گفتوگویی که بین رئیس کمیته ملی المپیک و علیرضا دبیر شکل گرفته است، رئیس فدراسیون کشتی در دفاع از حمید سوریان خواستار حضور وی در جمع اعضای کمیسیون ورزشکاران میشود که صالحیامیری عنوان میکند سوریان را در بین ۴ عضو انتصابی توسط خودش قرار خواهد داد. با این حال با وجود قول و قرارهای شفاهی گذاشته شده، در انتخاب ورزشکاران انتصابی، شانسی برای حمید سوریان در نظر گرفته نمیشود و همین موضوع دلیل موضعگیری فدراسیون کشتی میشود. البته به اقدام صالحیامیری برای انتخاب ۲ ورزشکار مرد و ۲ ورزشکار زن از رشتههای تکواندو، شنا، تنیس روی میز و بدمینتون بر اساس تاکید آییننامه کمیسیون ورزشکاران مبنی بر برابری منصفانه جنسیتی و رشتههای ورزشی نقد و اشکالی وارد نیست اما دلخوری علیرضا دبیر از این است که رئیس کمیته ملی المپیک خلف وعده کرده و برخلاف قراری که گذاشته عمل کرده است. به همین دلیل فدراسیون کشتی در آستانه برگزاری نخستین نشست کمیسیون جدید ورزشکاران، ضمن اعتراض به انتصابهای انجام شده در این کمیسیون، بر مهندسی بودن انتخابات تاکید و اعلام کرد حسن یزدانی و محمدرضا گرایی در نشست شرکت نمیکنند. در هر صورت اقدام رئیس کمیته ملی المپیک برای تعیین ورزشکاران انتصابی کمیسیون ورزشکاران قانونی انجام شده است اما نادیده گرفتن قولی که او در رابطه با حمید سوریان به رئیس فدراسیون کشتی داده و در نهایت نادیده گرفته شده هم جای تأمل دارد. به هر حال حمید سوریان با ۶ مدال المپیک و جهانی که بازیهای ۲۰۱۶ ریو آخرین حضور المپیکیاش بود، یکی از ورزشکاران اصلح برای انتخابات کمیسیون ورزشکاران و حتی ورود به ترکیب این کمیسیون بود اما اینکه «چرا باید درباره این ورزشکار زدوبند اینچنینی شود که در نهایت به گله و ناراحتی بینجامد؟!» پرسشی است که باید پاسخ داده شود. ارسال به دوستان
اخبار
پرونده لیگ کشتی با تماشاگر بسته میشود؟
بعد از حضور تماشاگران در برخی دیدارهای مرحله مقدماتی لیگ برتر کشتی، هنوز درباره حضور آنها در مرحله پایانی لیگ برتر تصمیمگیری نشده است. رقابتهای لیگ برتر آزاد و فرنگی در 4 گروه مجزا در هر رشته به صورت رفت و برگشت برگزار شد. در لیگ آزاد تیمهای فولادین ذوب آمل، صنایع مازندران، سهند ارس و دانشگاه آزاد اسلامی و در لیگ فرنگی فولادین ذوب آمل، دانشگاه آزاد اسلامی، سیناصنعت ایذه و امیدهای لرستان جواز حضور در مرحله نیمه پایانی را به دست آوردند. پرونده لیگ فرنگی روز 16 آذر و لیگ آزاد 18 آذر با برگزاری مراحل نیمهنهایی و نهایی در سالن 12 هزار نفری آزادی بسته خواهد شد. در حالی که مدت زیادی از آخرین حضور تماشاگران در سالنهای ورزشی میگذشت، برخی دیدارهای لیگ برتر کشتی در حضور تماشاگر برگزار شد. در این باره گفته میشود مسؤولیت تصمیمگیری درباره حضور تماشاگران در سالنهای کشتی با ستاد مقابله با کرونا در استانها بوده است. با توجه به اینکه خوشبختانه ایران از وضعیت قرمز کرونا خارج شده و آمار مرگ و میر در این زمینه کاهش یافته و به کمتر از 100 نفر رسیده است، باید دید مرحله پایانی لیگ برتر با حضور تماشاگران برگزار میشود یا خیر. مسابقات در سالن آزادی به انجام میرسد و این احتمال وجود دارد که با نمونه منفی PCR یا کارت واکسن، تعداد محدودی، تماشاگر مرحله پایانی لیگ برتر کشتی باشند که با توجه به استفاده تیمها از کشتیگیران خارجی و ملیپوش، قطعا شاهد رقابتهای هیجانانگیزی خواهیم بود.
***
مدال طلای بانوی تکواندوکار ایران در رقابتهای عربستان
پایان کار ایران با یک طلا و ۲ برنز
زهرا شیدایی، تکواندوکار وزن ۵۷- کیلوگرم ایران با غلبه بر تمام رقیبان خود موفق شد مدال طلای مسابقات آزاد قهرمانی تکواندوی زنان جهان ۲۰۲۱ را به دست آورد. به گزارش ایسنا، نخستین دوره مسابقات آزاد قهرمانی تکواندوی زنان جهان ۲۰۲۱ (G4) با حضور ۱۷۰ تکواندوکار از ۳۱ کشور از روز پنجشنبه چهارم آذرماه در سالن «گرین هال» ریاض آغاز شد و روز شنبه ششم آذر به پایان رسید. زهرا شیدایی، تکواندوکار وزن ۵۷- کیلوگرم کشورمان که روز گذشته با برتری در 4 مبارزه توانست به فینال رقابتهای آزاد جهانی راه پیدا کند، در این مرحله به مصاف «مارگاریتا بلیزنیاکوا» قهرمان اروپا از روسیه رفت که این دیدار با نتیجه ۱۱ - ۱۱ به راند طلایی کشیده شد و در نهایت با برتری شیدایی به پایان رسید تا عنوان قهرمانی این رویداد را کسب کند. شیدایی ابتدا به مصاف «النا میرونیوک» قهرمان و نایب قهرمان اروپا از روسیه رفت و ۱۲ بر ۹ به برتری رسید؛ سپس رو در روی «نیکیتا گلاسنویچ» دارنده مدال برنز جهان از کرواسی قرار گرفت که در راند طلایی پیروز شد. نماینده وزن چهارم تکواندوی کشورمان در گام سوم با «النا کریویچنکو» از روسیه مبارزه کرد که ۱۲ بر ۳ به پیروزی رسید. زهرا شیدایی در مرحله نیمهنهایی به مصاف «آلیاه پاول» دارنده مدال برنز قهرمانی جهان از انگلیس رفت و با شایستگی ۱۷ بر ۹ پیروز شد تا به فینال این دوره از رقابتها راه پیدا کند.
هدایت تکواندوکاران کشورمان بر عهده مهرو کمرانی به عنوان سرمربی و ریحانه فولادی به عنوان مربی بود. مسابقات آزاد قهرمانی تکواندوی زنان جهان ۲۰۲۱، G4 است و به نفرات اول تا سوم به ترتیب ۴۰، ۲۴ و 40/14 امتیاز در راستای افزایش رنکینگ المپیکی تعلق میگیرد. همچنین در رقابتهای روز پایانی غزل سلطانی در وزن ۵۳- کیلوگرم، در نخستین مبارزه مقابل نماینده عربستان ۲۰ بر صفر به برتری رسید اما در دومین دیدار برابر «ماریا پرز» از اسپانیا ۱۸ بر ۶ شکست خورد و حذف شد. به این ترتیب تیم ملی تکواندوی بانوان ایران با یک طلای زهرا شیدایی و ۲ برنز کوثر اساسه و ملیکا میرحسینی به کار خود در این رقابتها پایان داد.
ارسال به دوستان
کوتاهترین قصه پیروزی
محمدرضا کردلو: بعضی روزهای تقویم شبیه مسافرانی هستند که سالی یک بار میهمان آدم میشوند، میگویند و میشنوند، خوشوبش میکنند و حسابی آدم را سر حال میآورند. یک شب هم بیشتر نمیمانند که حسن همجواری خراب تکرار دیدار نشود. 8 آذر از آن روزهاست. وقتی میرسد، آدم حتی هوارهایی را که 24 سال قبل در کوچه و خیابان زده با جزئیات به یاد میآورد. مثل من که به خاطر این برد، مدرسهمان تعطیل شد. با سرعتی شبیه سرعت رکورددار دوی صد متر راهی خانه شدم. کیفم را یک گوشه انداختم و راهی کوچه و خیابان شدم و تا جایی که میشد دویدم و داد و بیداد. و مردم خوشحالترین مردمی بودند که تا آن روز میدیدم. بعدش هم راستش را بخواهید هیچ خوشحالیای شبیه آن خوشحالی نشد؛ کوتاهترین قصه در بلندترین معنا. ما از دروازه جهنم راهی بهشت شدیم. از دل ناامیدی، امیدوارانه پر کشیدیم. از میان آتش ققنوسوار پرواز کردیم و در هوای سرد آذرماه، حسابی گرم شدیم، عرق کردیم از بالا و پایین پریدن. آخ که چه روزی بود. باید آنجا باشید تا بدانید. باید 8 آذر 76 به امروزتان سفر کند تا حس شوق آن روز را بچشید.
میدانید؟ آدمها حرفهایی دارند که در شرایط عادی از گوش کسی تو نمیرود. مخاطب اصلا توجهی به آن حرفها نمیکند. برایش مهم نیستند اصلا. باید وقتش برسد؛ وقتش مثل زمانی که جواد خیابانی پشت میکروفن گزارش بازی برگشت ایران ـ استرالیا در ملبورن رفت. یک بار دیگر این گزارش را گوش کنید. صدایی خسته که تلاش میکند ناامیدیاش را در میان کلماتی که میگوید پنهان کند. آن صدا، صدای همه ما بود که در سختترین شرایطی که میشد، قرار بود به جامجهانی برویم. یعنی قرار نبود، ما قرار را عوض کردیم. ایران با تیمی متشکل از بازیکنانی که از همه جای ایران بودند و در چهرهشان صفا و لوطیگری جنوب شهر و روستا داد میزد، قرار را عوض کرد. تکلیف جامجهانی 98 را ایران روشن کرد. انتهای فهرست حاضران در جامجهانی بیشتر از یکی جا نداشت. یا ما یا استرالیا. «ما» در آن جایگاه نشست و ما صعود کردیم. ما به خیابانها ریختیم و همه ما شبیه ویرا، بعد از گل پیروزی، وقتی رفت سراغ سیگار نصفهونیمهای که روی زمین انداخته بود، رفتیم تا کار نصفهونیمه را تمام کنیم. پیروزی در استادیوم ملبورن، همان سیگار نصفهونیمه بود. کاری میخواست کارستان که در تهران و شهرهای دیگر باید این کار نصفهونیمه را تمام میکردیم. آن انرژی باید آزاد میشد تا نام ایران بلندتر از همیشه شنیده شود. و این اتفاق افتاد و انگار خرمشهر آزاد شده باشد.
خدا حمیدرضا صدر را هم رحمت کند که اگر نبود شاید کسی حوصله نمیکرد این بخش مهم از کتاب دیوید گلدبلات، نویسنده انگلیسی یعنی «تاریخ جهانی فوتبال» را ترجمه کند! که امروز پیروزی اجتماعی را با روایت او بخوانیم. و چه توجه خوبی. اینکه ایرانیان در شادی آن روز با دستهگل سراغ سفارت فرانسه رفتند: «کسی نمیتوانست مفهوم اجتماعی آن پیروزی را انکار کند. زنان و مردان کنار هم به خیابانها ریخته و به پایکوبی پرداختند... جماعتی هم راهی سفارت فرانسه شدند. اعضای میخکوب شده سفارت به وحشت افتادند ولی با پرتاب دستههای گل و غریو شعار «تو پاریس میبینمتون» روبهرو شدند. آن پیروزی، در ایران شکست آنهایی بود که فوتبال را متعلق به ایران نمیخواندند و سالها تلاش کرده بودند فوتبال ایران را در محاق نگاه دارند...».
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|