|
واکنش سخنگوی انصارالله به حملات بیامان ائتلاف سعودی
«محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله و رئیس هیأت مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن به حملات بیامان اخیر ائتلاف سعودی به یمن بویژه صنعا واکنش نشان داد. وی در توئیتر نوشت: اصرار ائتلاف متجاوز بر ارتکاب جنایات وحشیانه و نادیده گرفتن این جنایات توسط جهان به نبرد پایان نمیدهد، بلکه بر شدت آن میافزاید. ملتی که سالها با حملات و محاصره مقابله کرده، کاملا حق دارد انتقام قربانیانش را با هر ابزار مشروعی بگیرد.
ارسال به دوستان
دادگاه فدرال عراق تصمیمگیری درباره رخدادهای اولین جلسه پارلمان جدید را به هفته آینده موکول کرد
توافق اولیه بین چارچوب هماهنگی شیعه و صدر
گروه بینالملل: دادگاه فدرال عراق دیروز (چهارشنبه) در حالی برگزاری نشست تصمیمگیری و صدور حکم درباره تایید یا رد رخدادهای نخستین نشست مجلس جدید این کشور را به ۲۵ ژانویه جاری (۵ بهمن ۱۴۰۰) موکول کرد که قرار بود این نشست روز چهارشنبه برگزار شود. این تعویق منجر به تداوم حکم تعلیق حلبوسی خواهد شد. این وضعیت در شرایطی است که چشمانداز انتخاب رئیسجمهور و نخستوزیر نیز همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد. با این حال احزاب شیعی و سران آنها بویژه مقتدا صدر و هادی عامری ضمن دیدارهای دوجانبه، بر وحدت نظر پیرامون معرفی نخستوزیر مورد توافق و تشکیل فراکسیون واحد تاکید دارند.
* بازگشت جریان صدر به چارچوب هماهنگی
عضو ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری المالکی دیروز (چهارشنبه) از توافق اولیه بین چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه و جریان صدر برای تشکیل یک فراکسیون واحد خبر داد. «حیدر اللامی» عضو ائتلاف دولت قانون در سخنانی تلویزیونی گفت: یک توافق اولیه بین چارچوب هماهنگی و جریان صدر برای ورود به یک فراکسیون واحد وجود دارد و با خطوط کلی تشکیل یک فراکسیون واحد که شامل همگان شود، توافق کردیم و بازگشت جریان صدر به چارچوب هماهنگی امری طبیعی است. اللامی افزود: برای حلوفصل بحران سیاسی کشور، این حق چارچوب هماهنگی است که نامزد جریان صدر را وتو کند و برعکس آن هم صدق میکند. وی درباره تداوم نخستوزیری «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر کنونی عراق برای یک دوره دیگر، تصریح کرد: میدانیم که الکاظمی قادر به مدیریت کشور نیست و ما نامزدی دوباره او را رد میکنیم و نیروهای سیاسی کرد عراق نیز جلوگیری از نامزدی دوباره الکاظمی را تایید میکنند. ائتلاف چارچوب هماهنگی شنبهشب جلسه دیگری را با جریان صدر درباره بحثهای مربوط به پارلمان و مشارکت احزاب و جریانهای سیاسی در فرآیند سیاسی کنونی عراق برگزار کرد. در این جلسه «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح به نمایندگی از ائتلاف چارچوب هماهنگی و مقتدا صدر شرکت داشتند که جزئیات آن به طور رسمی منتشر نشده است. این در حالی است که «محمود السلامی» نماینده ائتلاف دولت قانون گفته است باب گفتوگو بین چارچوب هماهنگی و جریان صدر همچنان باز است.
* هادی العامری معرفی گزینه برای نخستوزیری عراق را تکذیب کرد
در پی انتشار اخبار و گمانهزنیهایی مبنی بر اقدام کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) برای معرفی نامزد نخستوزیری، «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح اخبار منتشر شده در این باره را تکذیب کرد. دفتر اطلاعرسانی هادی العامری طی بیانیهای، نامزد کردن یکی از شخصیتهای سیاسی برای تصدی پست نخستوزیری را در جریان سفر اخیرش به منطقه کردستان تکذیب کرد. در این بیانیه که نسخهای از آن در «بغداد الیوم» منتشر شد، آمده است: «اخبار منتشر شده از سوی برخی رسانهها و شخصیتهای سیاسی درباره بحث تشکیل دولت یا نامزدی هر یک از شخصیتهای سیاسی برای تصدی پست نخستوزیری در سفر اخیر آقای هادی العامری به منطقه کردستان و گفتوگوهایی که با آقایان مسعود بارزانی، رئیس منطقه کردستان و نخستوزیر این منطقه انجام شد، بشدت تکذیب میشود. لذا هر آنچه در این زمینه منتشر میشود کذب محض و در حیطه تلاش برای برهم زدن قواعد بازی و گمراه کردن افکار عمومی است». در پایان این بیانیه آمده است: «از رسانهها میخواهیم دقت و تأمل داشته باشند و اطلاعات را از منابع رسمی دریافت و منتشر کنند». برخی رسانههای عراقی به نقل از چهرههای سیاسی این کشور طی چند روز اخیر از نامزدی شماری از شخصیتهای سیاسی برای پست نخستوزیری عراق خبر دادند. برخی منابع حتی ادعا کردند مقتدا صدر، رهبر جریان صدر نیز موافقت کرده است نامزد کمیته شیعیان در لیست نامزدهای منصب نخستوزیری قرار گیرد و از نامزدی محمد توفیق علاوی برای نخستوزیری ممانعت نکرده است. در لیست نامزدها، مصطفی الکاظمی نیز حضور دارد».
* دادگاه حل اختلافات سیاسی در عراق به ۵ بهمن موکول شد
دادگاه فدرال عراق دیروز با برگزاری نشستی تصمیمگیری و صدور حکم درباره تایید یا رد رخدادهای نخستین نشست مجلس جدید این کشور را به ۲۵ ژانویه جاری (۵ بهمن ۱۴۰۰) موکول کرد. دادگاه فدرال به عنوان بالاترین مرجع قضایی عراق دیروز از به تعویق افتادن بررسی شکایت و صدور حکم درباره اتفاقهای نشست نخست مجلس جدید عراق در روز یکشنبه ۱۹ دیماه جاری خبر داد. «اینا» خبرگزاری رسمی عراق در این باره اعلام کرد در نشست دادگاه فدرال، «باسم خشان» نماینده مجلس شکایتی درباره غیرقانونی بودن تصمیمهای جلسه نخست مجلس جدید ارائه کرد و اعضای دادگاه پس از شنیدن اظهارات شاکی و دفاع وکلا، صدور حکم نهایی در این زمینه را به ۲۵ ژانویه موکول کردند. خشان در اظهارت خود به دادگاه فدرال، تصمیمهای نشست نخست مجلس را بدون مبانی حقوقی دانست و گفت این جلسه در حالی ادامه یافت که رئیس سِنی حضور نداشت. وی افزود: ادامه نشست پس از درگیری و مشاجره و به دنبال آن خروج رئیس سنی مجلس از صحن علنی و اعلام تعلیق نشست، غیرقانونی و به دور از مبانی حقوقی است. نماینده مجلس عراق یادآور شد جلسه نخست مجلس به محلی برای زورآزمایی سیاسی تبدیل شده بود و افراد «کفنپوش»، رئیس سنی مجلس (محمود المشهدانی) را هُل دادند. خشان تاکید کرد پس از این حوادث و انتقال رئیس سنی به بیمارستان، ادامه یافتن جلسه در غیاب او مغایر با روح و اصول قانون اساسی بود. وی از دادگاه فدرال خواست مصوبات نخستین جلسه مجلس را باطل اعلام کند و جلسه بار دیگر برگزار شود. وکیل محمود المشهدانی، رئیس سنی مجلس عراق نیز گفت او پس از حمله فیزیکی یکی از نمایندگان به بیرون از صحن مجلس انتقال داده شد. وی با اعلام اینکه المشهدانی از ناحیه سر مورد حمله قرار گرفت و آسیب دید، افزود: مدارک پزشکی، حمله فیزیکی و جراحت رئیس سنی را تایید میکند.
دادگاه فدرال عراق ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) پس از دریافت ۲ شکایت توسط باسم خشان و «محمود داوود سلمان»، نمایندگان جریان مستقل مجلس درباره نقض قانون اساسی و آییننامه داخلی مجلس در نخستین نشست پارلمان، به تعلیق موقت فعالیت رئیس مجلس جدید (محمد الحلبوسی) و نواب وی رای داد.
ارسال به دوستان
سعودیلیکس از ائتلاف پنهان شاهزادگان و مخالفان از جمله مبلغان برای براندازی ولیعهد سعودی خبر داد
اتحاد شاهزادگان سعودی علیه محمد بنسلمان
منابع دیپلماتیک اعلام کردند حکومت عربستان شاهد ائتلاف شاهزادگان با مخالفان «محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی خواهد بود که این امر مانع رسیدن وی به تاج و تخت پادشاهی میشود. این منابع به سعودیلیکس اعلام کردند ارتباط پنهان شاهزادگان سعودی با مخالفان و معارضان از جمله علما و مبلغان با هدف ایجاد ائتلافی علیه ولیعهد سعودی و سیاستهای متزلزل او وجود دارد. این منابع در ادامه تاکید کردند تعدادی از شاهزادگان سعودی به دنبال ایجاد ائتلافی با علما برای برکناری محمد بنسلمان هستند. ناظران به اتفاق آرا معتقدند اگر شاهزادگان سعودی در اسرع وقت برای برکناری این شاهزاده جوان و مستبد اقدامی نکنند، پس از مرگ «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان با چالشهای جدی روبهرو خواهند شد. علاوه بر این وبسایت انگلیسی «میدل ایست آی» اعلام کرد اختلاف در خانواده سلطنتی عربستان ممکن است مانع رسیدن ولیعهد سعودی به تاج و تخت پادشاهی شود. بزرگترین کابوس ولیعهد سعودی مخالفت داخلی در خاندان آلسعود است. مشخص نیست او توافقی از طرف خانواده سلطنتی برای تاییدش به عنوان پادشاه آینده داشته باشد، چرا که این شاهزاده جوان در حذف رقبای خاندان سلطنتی خود بیرحمانه عمل کرد. ولیعهد جوان سعودی در ماهیت حکومت عربستان سعودی تغییرات زیادی را با وجود مخالفان و منتقدان اعمال کرد و این امر موجب نارضایتی بسیاری از مبلغان و روحانیون شد. شاهزادگان سعودی احساس میکنند برای کنار زدن بنسلمان میتوانند روی آن دسته از مبلغان معارض که اقدامات ولیعهد سعودی موجب کمرنگ شدن نقش آنها در جامعه شده، حساب کنند. همچنین این شاهزادگان سعودی، تعداد زیاد جوانان بیکار، تورم بالا، مالیاتهای گزاف و مشکلات معیشتی در عربستان را مقدمهای برای شورش مدنی علیه ولیعهد سعودی میدانند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: در حال حاضر ملک سلمان از لحاظ جسمانی امکان اداره امور را ندارد و به نظر نمیرسد این ماه بتواند به مناسبت هفتمین سالروز پادشاهیاش در مراسم ادای سوگند هر ساله که به این مناسبت برگزار میشود، شرکت کند. در هر صورت شاه سعودی تا زمان مرگش در این سمت باقی خواهد ماند، هرچند بدون تردید محمد بنسلمان در عمل اکنون حاکم عربستان است.
در پایان این گزارش آمده است: «به نظر نمیرسد شاهزادگان رقیب، در حال حاضر بخواهند علیه بن سلمان شورش کنند، چرا که از ابزار و قدرت لازم برخوردار نیستند اما نمیتوانیم در طولانیمدت منتظر آشوبهایی که به برکناری محمد بنسلمان منجر شود، نباشیم. قتل روزنامهنگاران و بازداشت مخالفان یا زندانی کردن آنها و محروم کردنشان از مراقبتهای پزشکی تشابهی با زندانی کردن عموزادگان و شاهزادگان ندارد. در نظام پادشاهی مطلقه، سرکوب مخالفان امری طبیعی و شایع است و میتواند برای مدت طولانی ادامه یابد اما چنددستگی در داخل خانواده سلطنتی، یک تهدید خطرناک به شمار میرود».
ارسال به دوستان
افزایش فشارها بر بوریس جانسون در پی رسواییهای اخیر
احتمال شورش در حزب حاکم انگلیس
در حالی که فشارها بر بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس برای استعفا ادامه دارد، احتمال شورش همحزبیهای نخستوزیر خبرساز شده است. فشارها علیه نخستوزیر و رهبر حزب حاکم انگلیس طی هفتههای اخیر به دلیل رسوایی برگزاری مراسمها و «جشن میگساری» در ساختمان شماره ۱۰ داونینگ استریت (دفتر کار و اقامت نخستوزیری) در دوره قرنطینه کرونا ادامه دارد. رویترز دیروز گزارش داد بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس در حال مبارزه با شورش قانونگذاران همحزبی خود برای حفظ مقام نخستوزیری است. جانسون سال ۲۰۱۹ در انتخابات درونحزبی حزب محافظهکار انگلیس توانست با شعار «کار برگزیت را انجام دهید» به رهبری این حزب و نخستوزیری این کشور برسد. به نوشته رویترز، جانسون به دلیل سلسله افشاگریها درباره برگزاری جشنها و گردهماییها در ساختمان نخستوزیری در دوره قرنطینه کرونا و نقض قانون، با درخواستها برای استعفا مواجه است. این خبرگزاری انگلیسی در گزارش خود نوشت: «جانسون به طور مکرر درباره این مراسمها عذرخواهی کرده و گفته فکر میکرده قرار است در یک نشست کاری شرکت کند». رویترز ادامه داد رهبر حزب محافظهکار و نخستوزیر انگلیس هم اکنون با خطر شورش داخلی قانونگذاران محافظهکار و رقابت برای رهبری بر این حزب مواجه است. طبق این گزارش، در صورتی که حداقل ۵۴ نماینده پارلمان انگلیس از حزب محافظهکار نامه «رای عدم اعتماد» به بوریس جانسون را به رئیس «کمیته ۱۹۲۲ حزب محافظهکار» بدهند، رقابت بر سر نخستوزیری در این حزب آغاز میشود. حزب محافظهکار که حزب حاکم انگلیس است، دارای ۳۶۰ نماینده در پارلمان انگلیس است. پارلمان این کشور دارای ۶۵۰ کرسی نمایندگی است. روزنامه «تلگراف» انگلیس پیشتر گزارش داده بود 20 نماینده همحزب نخستوزیر این کشور که در انتخابات سال ۲۰۱۹ وارد پارلمان شدند، قصد ارسال نامه عدم صلاحیت بوریس جانسون را دارند. «لورا کوئنسبرگ» دبیر سیاسی تحریریه شبکه «بیبیسی» نیز خبر داد: «گروه نمایندگان ۲۰۱۹ نامه «عدم اعتماد به بوریس جانسون» ارسال میکنند تا به ۵۴ نامه مورد نیاز برای آغاز رقابت بر سر نخستوزیری و خلع بوریس جانسون برسد». روزنامه انگلیسی «تایمز» هم در گزارش خود از تنش درونحزبی بوریس جانسون با نمایندگان حزب محافظهکار نوشت. تحلیلها نشان میدهد ۵۸ قانونگذار حزب محافظهکار از نخستوزیر انتقاد کرهاند. خبرگزاری رویترز نیز نوشت: «ارسال نامه عدم اعتماد، یک موضوع محرمانه است، در نتیجه رئیس کمیته ۱۹۲۲ حزب محافظهکار تنها کسی است که میداند چه تعداد قانونگذار نامه عدم اعتماد ارسال کردهاند». ارسال به دوستان
دور دنیا
افزایش تحرکات آمریکا در دریای چین جنوبی طی ۲۰۲۱
بر اساس جدیدترین گزارشها، میزان تحرکات آمریکا در دریای چین جنوبی طی سال ۲۰۲۱ میلادی در مقایسه با سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ با افزایش روبهرو شده است. به گزارش روزنامه هنگکنگی «ساوت چاینا مورنینگ پست»، گروههای تهاجمی ناو آمریکایی سال گذشته میلادی ۱۰ بار وارد دریای چین جنوبی شدهاند. این در حالی است که این تعداد در سال ۲۰۲۰ میلادی ۶ بار و سال ۲۰۱۹ پنج بار گزارش شده است. به گزارش این نشریه، در سال ۲۰۲۱ میلادی نهتنها میزان ورود ناو آمریکایی به این دریا افزایش داشته، بلکه رزمایشهای برگزار شده در این دریا نیز پیچیدهتر شده است. مساله دریای چین جنوبی یکی دیگر از مصادیق اختلاف میان چین و آمریکا به شمار میآید، چرا که به استناد گزارشهای خبری، آمریکا همواره میکوشد حضور خود را در دریای چین جنوبی گستردهتر کند. خبرگزاری «گلوبالتایمز» نیز در این باره مینویسد: پیشتر وزارت خارجه چین در واکنش به سخنان «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و اتهامزنیهای وی اعلام کرده بود اگر آمریکا حقیقتا خواستار بهبود و پیشرفت صلح در منطقه آسیا- اقیانوسیه است، باید از تحریک کشورهای منطقه دست بردارد. به گزارش این رسانه چینی، پیشتر «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین در بیانیهای اعلام کرده بود سخنان بلینکن آشکارا با ادعای این کشور درباره اینکه آمریکا به دنبال راه انداختن جنگ سرد جدیدی در منطقه نیست، مغایرت دارد. بلینکن ادعا کرده بود رقابت منطقهای با محوریت چین یا آمریکا در میان نیست و نگرانیهای زیادی از شمال شرق آسیا تا جنوب شرق از رودخانه «مکونگ» تا جزایر اقیانوسیه به خاطر اقدامات خشونتآمیز و تهاجمی چین وجود دارد.
***
کرملین خطاب به آلمان:
خاموش کردن «نورد استریم ۲» غیرممکن است
سخنگوی کاخ کرملین به اظهارات تهدیدآمیز صدراعظم آلمان درباره احتمال «خاموش شدن» پروژه گازی «نورد استریم ۲» واکنش نشان داد و از پیشنهاد ترکیه درباره میانجیگری بین روسیه و اوکراین استقبال کرد. تنش بین کشورهای غربی و روسیه بر سر اوکراین همچنان ادامه دارد و «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین درباره این موضوع در جمع خبرنگاران اظهارنظر کرد. خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد سخنگوی کرملین به اظهارنظر اخیر «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان درباره احتمال خاموش شدن پروژه «نورد استریم ۲» در نتیجه «حمله روسیه به اوکراین» واکنش نشان داد. دیمیتری پسکوف اعلام کرد غیرممکن است پروژه «نورد استریم 2» خاموش شود، برای اینکه تحویل گاز به این پروژه هنوز شروع نشده است. وی گفت: «روسیه به طور مرتب توسط کسی تهدید میشود. پروژه تجاری بینالمللی «نورد استریم ۲» را نمیتوان خاموش کرد، زیرا هنوز روشن نشده است». این مقام روس با هشدار درباره وضعیت جاری در رابطه با اوکراین از مواضع غربیها و کشورهای عضو ناتو بویژه ارسال تسلیحات به اوکراین بشدت انتقاد کرد.
***
احضار ۴ متحد نزدیک ترامپ توسط مجلس نمایندگان آمریکا
کمیته ویژه مجلس نمایندگان آمریکا که در حال تحقیق درباره یورش مرگبار ۶ ژانویه به ساختمان کنگره است، ۴ متحد نزدیک دیگر به دونالد ترامپ را احضار کرده است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کنگره، کمیته ویژه تحقیقاتی مجلس نمایندگان آمریکا سهشنبه «رودی جولیانی» وکیل سابق شخصی ترامپ را به همراه 3 وکیل دیگر کارزار انتخاباتی وی احضار کرده است؛ جینا الیس، سیدنی پاول و بوریس اپشتاین. کمیته ویژه مجلس نمایندگان آمریکا که در حال تحقیق درباره یورش مرگبار 6 ژانویه به ساختمان کنگره است، عملا هسته اصلی حقوقی تیم ترامپ را برای ادای توضیحات احضار کرده است. این تیم حقوقی نقش مهم و موثری در تنظیم ادعاهای ترامپ درباره تقلب و کلاهبرداری و سرقت نتایج انتخابات داشته است. «بنی تامپسون» رئیس کمیته تحقیقاتی مجلس نمایندگان آمریکا در این باره گفت: این کمیته به دنبال یافتن ریشهها و عواملی است که در خشونت 6 ژانویه نقش داشته است؛ از جمله تلاشهای انجام شده برای قانونی جلوه دادن ادعاهای بیپایه و اساس درباره تقلب در انتخابات 2020. وی در ادامه افزود: 4 نفری که احضار کردیم، نقش مهمی در طراحی تئوریهای مربوط به تقلب در انتخابات داشتهاند و تلاش زیادی برای ابطال نتایج انتخابات انجام دادند.
***
وضعیت اضطراری در قزاقستان به پایان رسید
وضعیت اضطراری که در بحبوحه شورش و ناآرامیهای اوایل ماه ژانویه در کشور قزاقستان برقرار شده بود، نیمهشب چهارشنبه به وقت محلی به پایان رسید. مقامات قزاقستان میگویند نظم و قانون در تمام مناطق کشور برقرار شده اما عملیات ضدتروریستی در چند منطقه ادامه دارد. پنجم ژانویه در بحبوحه ناآرامیها و شورشهای فزاینده در کشور قزاقستان، قاسم جومارت توقایف، رئیسجمهوری این کشور وضعیت اضطراری در این کشور تا نیمهشب ۱۹ ژانویه اعلام کرده بود. در همین حال مقررات منع آمد و شد نیز از ساعت ۲۳ تا ۷ صبح تا همین تاریخ اعلام شده بود. بعد از تثبیت اوضاع، دولت این کشور به آرامی وضعیت اضطراری را از روز ۱۲ ژانویه برداشته است. ۷ ژانویه کمیته امنیت ملی قزاقستان هشدار سطح قرمز تهدید تروریستی اعلام کرد که این سطح هشدار نیز با تثبیت اوضاع تا روز ۱۳ ژانویه لغو شد. وضعیت هشدار قرمز در شهر آلماتی که عملیات ضد تروریستی ادامه دارد، همچنان برقرار است. تظاهرات گسترده در قزاقستان دوم ژانویه سال جاری میلادی آغاز شد و ساکنان شهرهای ژانائوزن و آکتائو در منطقه مانگیستائو به افزایش قیمت گاز مایع اعتراض کردند و سپس اعتراضات به شهرهای دیگر سرایت کرد. بر اساس گزارشها، اوضاع در قزاقستان به آرامی در حال بازگشت به ثبات و وضعیت عادی است، عملیات ضدتروریستی ادامه دارد و دسترسی به اینترنت احیا شده است.
ارسال به دوستان
رکورد جدیدی در ابتلا به «کووید-۱۹» در اروپا ثبت شد
شناسایی نیم میلیون مبتلای جدید به کرونا در فرانسه طی روز
آمارهای رسمی نشان میدهد طی روز سهشنبه حدود نیم میلیون نفر در فرانسه به ویروس کرونا مبتلا شدند. گزارشهای رسمی حاکی از آن است طی روز سهشنبه دستکم 464 هزار و 769 نفر در فرانسه به ویروس کرونا مبتلا شدند. این آمار، بالاترین میزان ابتلا به کرونا در فرانسه از آغاز همهگیری کرونا در این کشور به شمار میآید. اخیرا سویه جدید کرونا با نام اُمیکرون در حال شیوع در کشورهای جهان است و آمریکا و اروپا را با موج جدیدی از موارد ابتلا و بستری مواجه کرده است. سازمان جهانی بهداشت ۵ آذر ۱۴۰۰ طی جلسهای در ژنو با انتشار بیانیهای رسما سویه «B.۱.۱۵۲۹» را با نام اُمیکرون معرفی کرد و آن را در ردههای نگرانکننده در کنار سویههای آلفا، بتا، دلتا و گاما قرار داد. این سازمان در بیانیه خود به تمام کشورهای جهان توصیه کرد با افزایش نظارت و بررسی ژنتیکی سویه به درک بهتر آن کمک کنند. این نهاد جهانی اخیرا در گزارشی اعلام کرد موارد ابتلا به اُمیکرون هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت 2 برابر میشود که این امر نشان میدهد این سویه جدید از «رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا برخوردار است. در حالی که تصور میشود بیماری ناشی از سویه اُمیکرون به طور بالقوه شدت کمتری دارد، مقامات بهداشت و سلامت هشدار دادهاند تعداد زیاد ابتلاها میتواند سیستمهای درمانی را تحت فشار قرار دهد که برخی از آنها همین حالا هم در تلاش برای مدیریت افزایش بیماران و کمبود کارکنان هستند.
* عبور شمار مبتلایان روزانه به کرونا در آلمان از ۱۰۰ هزار نفر
موسسه کخ آلمان گزارش داد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور در روز چهارشنبه (دیروز) به ۱۱۲ هزار و ۳۲۳ نفر رسید که رکورد جدیدی را در آمار روزانه ابتلاها به کرونا در این کشور به ثبت رسانده است. خبرگزاری رویترز با اشاره به تازهترین رکورد ابتلاهای روزانه به ویروس کرونا، به نقل از وزیر بهداشت آلمان نوشت تا ماه مه (اردیبهشت) باید واکسن اجباری شود. بر اساس گزارش موسسه بیماریهای عفونی کخ، شمار مبتلایان به کرونا در آلمان تاکنون به ۸ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۸۵۰ مورد رسیده است و تلفات کرونایی در این کشور با افزایش ۲۳۹ نفر، چهارشنبه به ۱۱۶ هزار و ۸۱ نفر رسیده است. کارل لوترباخ، وزیر بهداشت آلمان گفته است انتظار دارد موج جدید کرونا در این کشور در چند هفته آینده افزایش یابد، بویژه که میزان ابتلا به سویه جدید کرونا موسوم به اُمیکرون در این کشور، موارد ابتلا را در یک هفته گذشته به 4/454 در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت این کشور افزایش داده است. وی سهشنبهشب گفت: فکر میکنم تا اواسط ماه فوریه موج جدید کرونا به اوج خود برسد و بعد از آن دوباره ممکن است کاهش یابد اما ما هنوز به نقطه اوج نرسیدهایم. این مقام آلمانی همچنین گفت بر این باور است تعداد کنونی موارد ابتلای گزارش نشده ۲ برابر بیشتر از آمار منتشر شده است و واکسیناسیون اجباری باید به سرعت در ماههای آوریل و مه اجرایی شود تا از موج جدید ابتلا به بیماری با سویه جدید در پاییز جلوگیری شود. اعمال محدودیتهای کرونایی توسط برخی دولتهای اروپایی اعتراضاتی را به دنبال داشته است. هلند یکی از سختترین محدودیتها را طی یک ماه آخر سال میلادی گذشته (دسامبر/ آذر) اعمال کرد. در این میان مارک روته، نخستوزیر این کشور جمعه گذشته از بازگشایی مغازهها، آرایشگاهها و باشگاههای ورزشی و کاستن از محدودیتها با وجود افزایش موارد ابتلا خبر داد. رستورانها و اماکن فرهنگی همچنان و تا 28 ژانویه (۸ بهمن) به دلیل مطمئن نبودن از آینده شیوع کرونا بسته خواهند بود. خیابانهای بوداپست نیز محل رویارویی مخالفان واکسیناسیون بود که توسط حزب راست افراطی «نهضت وطن ما» تدارک دیده شده بود. دولت مجارستان تزریق واکسن را برای آموزگاران و نیروهای درمانی اجباری کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|