|
سفرهای استانی رئیسجمهور موجب اتخاذ تصمیمات دقیقتر برای حل مشکلات میشود
همایون سامهیح، نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به سفرهای استانی رئیسجمهور گفت: سفرهای استانی رئیسجمهور باعث آشنایی دقیقتر و بیشتر با مشکلات مردم میشود و این آشنایی دقیق موجب میشود دولت بتواند تصمیمات دقیقتری را برای حل مشکلات مردم اتخاذ کند. وی افزود: از سوی دیگر سفرهای استانی رئیسجمهور موجب امیدواری در میان مردم میشود که البته باید مراقب باشیم با اجرایی شدن بهموقع تصمیمات اتخاذشده در سفرهای استانی این امید به یأس مبدل نشود.
ارسال به دوستان
پس از ریچارد نفیو، آرین طباطبایی عضو ایرانیتبار هیأت آمریکایی در گفتوگوهای وین نیز از تیم مذاکراتی آمریکا کنار گذاشته شد
تیم تحریمها ترک برداشت!
دور هشتم مذاکرات وین متوقف شده و پس از بازگشت هیأتها به پایتختهای خود ادامه گفتوگوها به هفته آینده موکول شد
گروه سیاسی: دور هشتم مذاکرات کمیسیون برجام بین ایران، ۱+۴ و هماهنگکننده اتحادیه اروپایی جمعه هشتم بهمنماه با رایزنیها در هتل کوبورگ شهر وین برگزار شد و علی باقری، رئیس هیأت مذاکرهکننده جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا، هماهنگکننده اروپایی در این چارچوب دیدار و گفتوگو کردند. بر این اساس دور هشتم مذاکرات که از 27 دسامبر - یکماه پیش- آغاز شده طبق اعلام انریکه مورا، هماهنگکننده اتحادیه اروپا، با چند روز وقفه مواجه شده و پس از بازگشت هیأتها به پایتختهای خود ادامه گفتوگوها به هفته آینده موکول شد. به گزارش «وطنامروز»، مذاکرات وین این روزها در شرایطی ادامه دارد که شکافهای عمیق در تیم مذاکرهکننده آمریکایی بر فضای حاکم بر مذاکرات سایه انداخته است. طی هفته گذشته رسانههای آمریکایی از جدا شدن برخی اعضای تیم آمریکایی همچون «ریچارد نفیو» خبر داده بودند و حالا در پی این شکاف، «آرین طباطبایی» مشاور ارشد دفتر کنترل تسلیحات وزارت خارجه ایالات متحده نیز به دلیل اختلاف نظر با «راب مالی» نماینده آمریکا در امور ایران از تیم آمریکا در مذاکرات وین جدا شد. وزارت خارجه آمریکا اسفند سال گذشته، آرین طباطبایی را به عنوان مشاور ارشد معاون وزارت خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی و امور امنیت بینالملل منصوب کرد. «لورا روزن» خبرنگار آمریکایی وبگاه «دیپلماتیک» به نقل از برخی منابع گزارش کرد خروج ۲ نفر از تیم مذاکرهکننده آمریکا در گفتوگوهای هستهای ایران در نتیجه اختلافات سیاسیای است که مدتی است بین اعضای تیم آمریکایی به وجود آمده است. بر اساس این گزارش، «ریچارد نفیو» معاون نماینده آمریکا در امور ایران ماه دسامبر از تیم مذاکرهکننده آمریکا در مذاکرات هستهای ایران کنارهگیری کرد و در وزارت خارجه ایالات متحده باقی ماند. از طرف دیگر، طباطبایی که به عنوان مشاور ارشد دفتر کنترل تسلیحات وزارت خارجه آمریکا فعالیت دارد نیز از تیم راب مالی جدا شد و هماکنون به کار خود در دفتر معاونت کنترل تسلیحات و امنیت بینالمللی وزارت خارجه آمریکا ادامه میدهد. بر اساس گزارش وبگاه دیپلماتیک، نفیو و طباطبایی حاضر به اظهارنظر درباره این خبر نشدند. منابع دیپلماتیک آمریکا گفتهاند پاییز امسال، نفیو به این باور رسید که به جای دنبال کردن سیاست بازگشت به برجام، آمریکا باید به دنبال مذاکره برای یک توافق متفاوت با ایران باشد که این باور در تضاد با سیاستهای آمریکا به رهبری راب مالی بود که بر این باور است در صورت امکان، تلاش برای بازگرداندن محدودیتهای برجام در کوتاهمدت در راستای منافع ملی آمریکاست. یکی از مقامهای ارشد وزارت خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود درباره این موضوع اینگونه گفته است: «هیچ اختلاف شخصی وجود نداشته است. اگر هر اختلافی وجود داشت، اختلاف با سیاستهای دولت آمریکا بوده است». وبگاه دیپلماتیک گزارش داده است که این اختلافات در تیم مذاکرهکننده آمریکا اندکی پس از آن به اوج خود رسید که مذاکرات در اواخر نوامبر، پس از یک وقفه ۵ ماهه، در وین آغاز شد. بر اساس این گزارش، خروج نفیو پس از آن صورت گرفت که طرفهای مذاکرهکننده در وین، دور هفتم مذاکرات وین را ترک کردند تا با وقفهای کوتاه مجددا آن را آغاز کنند و طباطبایی نیز ظاهرا به دلیل اختلافات با راب مالی از تیم مذاکرهکننده آمریکا در وین استعفا کرده است.
* مواضع پرابهام واشنگتن!
مقامات دولت بایدن همچنان به رویه مواضع غیرشفاف و پرابهام خود جهت تاثیرگذاری منفی بر مذاکرات ادامه میدهند. دولتمردان آمریکایی به وضوح از اقداماتی که باید واشنگتن برای بازگشت موثر به برجام انجام دهد طفره میروند و در عوض از آماده شدن برای وضعیتی که دیپلماسی شکست بخورد صحبت به میان میآورند! در چنین شرایطی برت مکگورک، هماهنگکننده امور خاورمیانه در کاخ سفید روز پنجشنبه در مصاحبه با یکی از اعضای اندیشکده کارنگی، شانس توافق با ایران برای احیای برجام را محتمل دانست. وی در این باره گفت: «شانس توافق [با ایران] وجود دارد اما باید بگویم که شانس اینکه هیچ توافقی نیز حاصل نشود، وجود دارد. ما خودمان را برای هر دو سناریو آماده کردهایم». مقام ارشد آمریکایی درباره گمانهزنیهای مطرح شده درباره توافق موقت [که جمهوری اسلامی ایران قاطعانه آن را رد کرده است] گفت: «من همیشه به فکر یافتن یک راهکار برای محدود کردن پیشرفتهای هستهای ایران بودهام؛ شاید ارائه معافیتهای تحریمی محدود برای خریدن زمان. اما تمرکز ما بیشتر روی بازگشت کامل به توافق است». پایگاه آکسیوس به نقل از این مقام کاخ سفید نوشت: طرفها «در آستانه توافق احتمالی» هستند اما او نمیخواهد درباره میزان احتمال توافق گمانهزنی کند. آکسیوس نوشته اظهارات مکگورک را که در جریان همایشی در اندیشکده کارنگی مطرح شده میتوان خوشبینانهترین اظهارنظر از سوی یک مقام دولت آمریکا درباره مذاکرات وین از زمان آغاز آن در اواخر ماه دسامبر (اوایل آذرماه) دانست اما مکگورک توضیحی درباره دلیل رسیدن به این ارزیابی ارائه نکرد. مکگورک در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد گفتوگوها به «نقطه پایان» نزدیک شده و ایالات متحده آمریکا بهزودی خواهد فهمید که آیا ایران برای بازگشت به پایبندی کامل به توافق هستهای برجام آمادگی دارد یا نه. از سوی دیگر، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید با «ایال هولاتا» همتای صهیونیست خود درباره ایران رایزنی کرد. روزنامه صهیونیستی جروزالمپست در این باره گزارش کرد، سالیوان در جلسه با هولاتا گفته است در صورت شکست مذاکرات وین، ایالات متحده گزینههای دیگر را مورد بررسی قرار میدهد. کاخ سفید پیش از این اعلام کرده بود گروه مشورتی راهبردی ایالات متحده - رژیم صهیونیستی (SCG) بین سالیوان و هولاتا با تمرکز بر مذاکرات با ایران و تحولات چشمگیر اخیر در منطقه غرب آسیا برگزار شده است. بر اساس این گزارش، سالیوان در این دیدار مجازی مدعی شد واشنگتن به استفاده از دیپلماسی به عنوان روش ارجح برای رسیدگی به مذاکرات غیرمستقیم هستهای با جمهوری اسلامی ایران پایبند است اما با این حال گفت در صورت شکست دیپلماسی، کشورش برای بهکارگیری جایگزینهای دیگر که با هماهنگی شرکای آمریکا همچون رژیم صهیونیستی آماده شده، آمادگی دارد. پایگاه خبری آکسیوس درباره دیدار هولاتا و سالیوان نوشت که برگزاری این نشست از این جهت اهمیت دارد که تمرکز کاخ سفید بیشتر روی اوکراین متمرکز شده و مذاکرات با ایران هم اولویت بالایی دارد، بنابراین دولت «جو بایدن» معتقد است که باید زمان بیشتری را برای مشورت با تلآویو اختصاص دهد.
* گفتوگوی مستقیم با آمریکا در دستور کار نبوده
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه (ششم بهمنماه) به دعوت رئیس و اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی حاضر شد و ضمن تشریح آخرین وضعیت مذاکرات جاری در وین، به سوالات نمایندگان ملت پاسخ گفت. امیرعبداللهیان به ارائه گزارشی از روند مذاکرات در ۴ حوزه رفع تحریمها، تعهدات هستهای، اخذ تضامین و راستیآزمایی پرداخت و ضمن پاسخ به سوالات، دیدگاههای نمایندگان حاضر در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را دریافت کرد. وزیر امور خارجه با تبیین تلاش جدی مذاکرهکننده ارشد، علی باقری و ابتکارات مطروحه از سوی جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکرهکننده اظهار داشت: اراده جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، پایدار و قابل اتکا قطعی است. امیرعبداللهیان همچنین در جمع اعضای کمیسیون امنیت ملی با تأکید بر اینکه تا به امروز هیچ گفتوگوی مستقیمی بین تیمهای مذاکراتی جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در وین صورت نگرفته است، اظهار داشت: نظرات فنی ۲ طرف از طریق یادداشتهای مکتوب غیررسمی و به واسطه هماهنگکننده اتحادیه اروپایی منتقل میشود.
* گمانهزنی اولیانوف از زمان حصول توافق
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین که به عنوان مذاکرهکننده ارشد کشورش در مذاکرات وین حضور دارد، چهارشنبهشب در مصاحبه با شبکه خبری روسیه24 از احتمال رفع تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران از ماه آوریل (اواسط فروردین 1401) در صورت احیای برجام سخن گفت. دیپلمات ارشد روس در این باره گفت: «اگر مذاکرات با سرعتی بیشتر نسبت به سرعت کنونی آن انجام شود، امکان حصول توافق تا پایان ماه فوریه (دهه اول اسفندماه) واقعی به نظر میرسد». وی ادامه داد: «البته پس از آن چند ماه برای ازسرگیری اجرای توافق هستهای زمان نیاز است». اولیانوف در عین حال پیشبینی کرد در صورت حصول توافق در ماه فوریه، تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران از ماه فوریه (اواسط فروردین 1401) برداشته خواهد شد. وی در این رابطه گفت: «برای اینکه آمریکاییها آماده لغو تحریمها شوند و شرایط مورد نظر برای بازگشت تجارت خارجی ایران به حالت عادی را تضمین کنند، مدتی زمان لازم است که احتمالاً همه این مسائل باید تا قبل از ماه آوریل حلوفصل شود. تهران نیز چند ماه زمان نیاز دارد تا برای بازگشت به اجرای تعهدات خود در برجام آماده شود».
ارسال به دوستان
گیلان مقصد پانزدهمین سفر استانی رئیسجمهور
رئیسی در دیار میرزاکوچک خان
رئیسی با اشاره به پروژه احداث خطآهن قزوین- رشت- انزلی: تکمیل کریدور شمال به جنوب را میتوان یک پروژه ایرانی- منطقهای نامید
گروه سیاسی: رئیسجمهور روز گذشته در پانزدهمین سفر استانی دولت سیزدهم راهی گیلان شد.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی در بدو ورود به این استان در جمع خبرنگاران گفت: استان گیلان در حوزه اقتصاد دریا، گردشگری و صنعت از ظرفیتهای فراوانی برخوردار است که با فعال کردن آن میتوان مشکلات و نگرانیهای مردم استان بویژه در حوزه بیکاری را برطرف کرد. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: پیش از انجام این سفر استانی، نیازها و مشکلات استان مورد بررسی قرار گرفته است و پیشنهاداتی برای رفع مشکلات تهیه شده که در جلسه شورای اداری استان پس از بحث و بررسی به تصویب خواهد رسید. وی گفت: امیدوارم اقدامات جدی که برای پیشرفت و آبادانی استان گیلان آغاز شده است، به رفع مشکلات و ارتقای سطح استان در حوزههای مختلف بینجامد.
بازدید از شرکت صنایع پوشش ایران که پس از سالها توقف فعالیت در چند ماه اخیر عملیات نوسازی و راهاندازی آن در دست اجراست، نخستین برنامه رئیسی بود. رئیسجمهور از پیشرفت چشمگیر عملیات نوسازی و راهاندازی این واحد تولیدی به عنوان نمادی از همت و پشتکار دستاندرکاران برای احیا و رونق تولید یاد و از تلاشها در این زمینه قدردانی کرد. وی در گفتوگو با کارکنان و کارگران شرکت صنایع پوشش ایران، از نزدیک در جریان دغدغهها و مشکلات آنان قرار گرفت. شرکت صنایع پوشش ایران از ۱۷ سال پیش به دنبال واگذاری بیضابطه به بخش خصوصی به طور کامل تعطیل شده بود که سال ۹۹ به دنبال سفر حجتالاسلام رئیسی در کسوت رئیس قوه قضائیه، روند رفع مشکلات و راهاندازی مجدد آن آغاز شد. رئیسجمهور در ادامه با بازدید از مرکز کنترل ترافیک دریایی بندر کاسپین، از نزدیک در جریان ظرفیتها و مزیتهای توسعه این بندر قرار گرفت. در این بازدید همچنین گزارشی از مزیتهای صادراتی و ترانزیت دریایی اسکله بندر کاسپین ارائه شد.
رئیسجمهور در ادامه برنامههای این سفر در بازدید از پروژه احداث خطآهن قزوین- رشت- انزلی با اشاره به اهمیت اتصال کریدور خطآهن شمال به جنوب اظهار داشت: تکمیل این خطآهن میتواند ضمن تسهیل حملونقل کالا، زمان و هزینههای انتقال کالا را کاهش دهد. وی خاطرنشان کرد: تکمیل کریدور شمال به جنوب فواید اقتصادی فراوانی برای کشور و نیز کشورهای همسایه شمالی دارد و میتوان آن را یک پروژه ایرانی- منطقهای نامید.
* حضور رئیسجمهور بر مزار میرزاکوچکخان جنگلی
رئیسجمهور همچنین با حضور بر سر مزار میرزاکوچکخان جنگلی با قرائت فاتحه به مقام شامخ این مبارز شهید ادای احترام کرد. رئیسی با گرامیداشت رشادتها و مبارزات مجاهدانه میرزاکوچک خان در مقابل استبداد داخلی و استعمار خارجی اظهار داشت: باید رشادت، مبارزات و مجاهدتهای شخصیتهایی مانند میرزاکوچک خان جنگلی به نسل جوان و آینده شناسانده شود. رئیسجمهور همچنین گیلان را دیار علما، فلاسفه و سرداران رشید و پرافتخار دانست و گفت: مردم گیلان در دوران دفاعمقدس و نیز دفاع از حرم، رشادتهای چشمگیر و ماندگاری از خود به نمایش گذاشتند.
* تأکید بر ساماندهی و رفع آلودگی رودخانههای گوهررود و زرجوب رشت
رئیسی در ادامه برنامههای سفر به استان گیلان وضعیت رودخانه گوهررود در مرکز شهر رشت را از نزدیک مورد بررسی قرار داد. در این بازدید رئیس سازمان محیطزیست و مسؤولان شهرداری رشت گزارشی از دلایل آلودگی این رودخانه و آسیبهای زیستمحیطی ناشی از آن ارائه و تخلیه فاضلاب شهری و صنعتی در این رودخانهها را علت اصلی آلودگی اعلام کردند. رئیسجمهور پس از این گزارش با انتقاد از وضعیت نامناسب رودخانه گوهررود خواستار برنامهریزی و ساماندهی وضعیت این رودخانهها در کمترین زمان ممکن شد. وی ادامه داد: این رودخانه میتواند از جلوههای زیبا و جاذبههای گردشگری باشد و مسؤولان باید با همکاری مردم در این زمینه همت کنند. رئیسی در جریان این بازدید همچنین در گفتوگوی چهره به چهره با ساکنان این محل مشکلات آنان را از نزدیک مورد بررسی قرار داد.
* هیچ دستگاه دولتی حق ندارد ساحلی را که متعلق به مردم است اشغال کند
رئیسی در ادامه برنامههای سفر به استان گیلان، در دیدار نخبگان، علما، خانواده شهدا، ایثارگران و جمعی از اقشار مختلف استان اظهار داشت: امروز حرکت در جهت تغییر وضع موجود به نفع مردم و ارزشهای انقلابی، اقدامی پسندیده است که میتواند آثار و برکات فراوانی داشته باشد. رئیسجمهور همچنین برگسترش ارتباط نخبگان با دولت تاکید کرد و گفت: به همه مدیران دستگاهها تاکید دارم با نخبگان، صاحبنظران و فرهیختگان ارتباط نزدیک داشته باشند. رئیسی در ادامه با اشاره به اشغال بخشی از سواحل توسط دستگاههای اداری تاکید کرد: همه دستگاههای اداری در گیلان و هر استانی که دارای ساحل است باید آن مقدار از سواحل را که برخلاف مقررات اشغال کردهاند بهسرعت به نفع مردم آزاد کنند و هیچ دستگاهی در دولت حق ندارد ساحلی را که متعلق به مردم است اشغال کند و در این رابطه باید به حدودی که قانون تعیین کرده است، برگردند.
ارسال به دوستان
اخبار
امیرعبداللهیان خطاب به همتای قطری:
افزایش تحرکات نظامی به بازتولید جنگ در منطقه میانجامد
وزیر امور خارجه ایران در دیدار همتای قطری خود گفت افزایش تحرکات نظامی اخیر به بازتولید جنگ در یمن و منطقه میانجامد و وزیر خارجه قطر نیز ضمن ابراز نگرانی از افزایش تنش جدید در منطقه، افزود: معتقدیم بحران یمن راهحل نظامی ندارد.
«محمد بنعبدالرحمن آلثانی» معاون نخستوزیر و وزیر خارجه قطر که به تهران سفر کرده، ظهر پنجشنبه با حضور در محل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دیدار و گفتوگو کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در این دیدار درباره تحولات منطقه تأکید کرد: در هفتههای اخیر شاهد افزایش تحرکات نظامی درباره یمن بودهایم و این موارد به بازتولید جنگ در یمن و منطقه انجامیده و مسیر صلح را تخریب میکند. وزیر خارجه قطر نیز در دیدار با امیرعبداللهیان گفت: ما نیز نگران افزایش تنش جدید در منطقه هستیم و اعتقاد داریم بحران یمن راهحل نظامی ندارد و از طریق گفتوگو باید به راهحل برسد و این وضعیت به نفع هیچ یک از طرفها نیست.
***
توضیح معاون فنی صداوسیما درباره هک شدن شبکههای تلویزیون
عصر روز پنجشنبه برخی شبکههای رادیو و تلویزیون در صداوسیما برای لحظاتی هک شدند.
خبرگزاری صداوسیما در توضیح این اتفاق نوشت: افراد یا گروهی ناشناس تلاش کردند چند شبکه صداوسیما را هک کنند. تصویر شبکه یک سیما برای لحظاتی امروز هک شد. در میان پخش آنونس برنامهها به مدت 10 ثانیه، تصاویری از سران منافقین و صوت یکی از سخنرانیهای آنها روی آنتن شبکه یک دیده و شنیده شد. مسؤولان فنی سازمان صداوسیما میگویند احتمالا سرور، مورد حمله هکری قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، اتفاقاتی شبیه به این در شبکه قرآن، رادیو پیام و جوان هم رخ داده است.
در همین ارتباط رضا علیدادی ـ معاون توسعه و فناوری صداوسیما ـ در توضیح این اتفاق به شبکه خبر گفت: با توجه به اینکه زیرساختهای مدنظر از قبل در نظر گرفته شده بود، به نظر میرسد این اتفاق، کار سادهای نیست؛ کار فوقالعاده پیچیدهای است که به احتمال خیلی زیاد کسانی که صاحب این تکنولوژی هستند میتوانند از بک دورها و امکاناتی که خودشان از قبل روی سیستمها در نظر گرفتهاند، بهرهبرداری کنند و بتوانند به زیرساختها صدمه بزنند. وی افزود: همکاران ما دارند بررسی میکنند. امیدواریم در کوتاهترین زمان ممکن بتوانیم علت و محدوده مشکل را اعلام کنیم.
***
آمریکا به دنبال غارتگری است نه مذاکره
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه آمریکا به دنبال غارتگری است نه مذاکره، تاکید کرد: همه تحریمها باید به طور دائم لغو شود و ما تعلیق تحریمها را قبول نداریم.
آیتالله سیداحمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه تهران که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: جهاد در عرصه سیاسی بسیار مهم است و نباید اجازه دهیم بیگانگان برایمان تصمیم بگیرند. به برکت انقلاب اسلامی ما سرنوشتمان را خودمان تعیین میکنیم.
وی متذکر شد: رهبر معظم انقلاب بر غیرت دینی تأکید فرمودند که ما پای دین خود بایستیم و فرمودند «۱۹ دی حاصل غیرت دینی بود». برخی از افراد نام غیرت دینی را خشونت و بیمنطقی میگذارند، درحالیکه غیرت دینی تبلور خردورزی است و آن فردی که غیرت دینی دارد، برای دین خود ارزش قائل است و پای دین خود میایستد؛ این غیرت دینی در بزنگاهها انقلاب را نجات داده، میدهد و خواهد داد.
وی با بیان اینکه آمریکا در پی غارتگری است نه مذاکره گفت: آمریکا میگوید «شما آن طرف میز مذاکره بنشینید و ما اینطرف میز مذاکره مینشینیم و هر چه ما میگوییم شما باید گوش دهید»؛ آمریکا خواب و خیال غارتگری قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را در سر دارد؛ خوابی که هرگز تعبیر نشده و نخواهد شد.
***
نماینده ایران در سازمان ملل تأکید کرد
ضرورت رعایت و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه
معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل بر رفع تحریمهای یکجانبه علیه سوریه تأکید کرد و گفت: باید اطمینان حاصل شود کمکهایی که از طریق عملیات فرامرزی وارد سوریه شده به دست مردم نیازمند برسد و به دست گروههای تروریستی نیفتد.
زهرا ارشادی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت و تحولات بشردوستانه در سوریه، با اشاره به نشست اخیر ایران، روسیه و ترکیه در چارچوب روند آستانه گفت: در این نشست کشورهای عضو به عنوان ضامن، خواستار بهبود وضعیت انسانی در سوریه شدند و از جامعه بینالملل، سازمان ملل و کارگزاریهای بشردوستانه خواستند کمکهای خود را به مردم سوریه افزایش دهند.
نماینده کشورمان در این نشست مجددا بر موضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت رعایت و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تأکید کرد و اظهار داشت: این امر تنها از طریق پایان دادن به اشغال سوریه، توقف تجاوزات رژیم اسرائیل به سوریه، مقابله با تهدیدات تروریستها و رفع کامل تحریمهای غیرقانونی و غیرانسانی علیه مردم سوریه انجام میشود. وی با اشاره به وضعیت نسبتا آرام در سوریه گفت: این امر امکان بازگشت بیشتر آوارگان به سوریه و همچنین تسریع تلاشهای بازسازی را فراهم کرده است.
ارسال به دوستان
رئیس دستگاه قضا در پنجمین سفر استانی به خراسان رضوی رفت
خطونشان قاضیالقضات برای ساختوساز در حریم رودخانهها
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه در پنجمین سفر استانی خود همراه جمعی از مسؤولان عالی قضایی به استان خراسان رضوی سفر کرد. حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در جمع فعالان اقتصادی و کارآفرینان این استان با تشریح اقدامات دستگاه قضا در راستای فراهم کردن بستر سرمایهگذاری پایدار و ایجاد امنیت اقتصادی گفت: کوتاه کردن فرآیند رسیدگیهای قضایی به پروندههای تولیدکنندگان، ازجمله اولویتهای دستگاه قضا است و تاکید ما به مسؤولان قضایی همواره آن است که در رسیدگی به پروندههای اقتصادی میان وقوع تخلف و جرم تفکیک قائل شوند و پس از وصول گزارش دستگاههای نظارتی و حفاظتی، موضوع را در بدو امر به شعب بازپرسی ارجاع ندهند و بخشی را تعبیه کنند تا در بدو شکلگیری پرونده، تخلفآمیز یا مجرمانه بودن آن و همچنین کیفری یا حقوقی بودن آن را تمییز و تفکیک دهند. رئیس قوه قضائیه ادامه داد: همچنین تاکید ما به مسؤولان و مراجع قضایی همواره این است که در رسیدگی به همه پروندهها بویژه پروندههای اقتصادی پیش از احضار یا صدور قرار برای متهم یا متهمان، ابتدا به تکمیل تحقیقات بپردازند و اینگونه نباشد که پیش از تکمیل تحقیقات، برای متهمی قرارهایی نظیر ممنوعالخروجی یا ممنوعالمعاملهای یا مسدودالحسابی صادر شود.
محسنیاژهای در ادامه این سفر در دیدار با اقشار مختلف مردم استان خراسان رضوی با اشاره به ضرورت الگو بودن این استان و شهر مشهد در حوزههای مختلف گفت: وجود برخی ناهنجاریها و کمبودها و بیعدالتیها در شهر مشهد نازیباتر است و همه مسؤولان و دستگاهها در بخشهای مختلف باید نهایت تلاش خود را در راستای مشکلات مبتلابه این استان و این شهر مصروف دارند. وی با اشاره به تلاش و اهتمام قوای سهگانه برای رفع مسائل و مشکلات مردم گفت: امروز یک دولت مصمم و انقلابی در کشور روی کار آمده است که همه وجودش را صرف رفع مشکلات مردم کرده است و من شهادت میدهم که همه مسؤولان در قوای سهگانه در حال تلاش مستمر برای رفع مشکلات مردم هستند، البته بدون تردید نیاز به انسجام و هماهنگی بیشتر برای نیل به توفیقات فزاینده در راستای رفع مسائل و مشکلات کشور و مردم است.
* اکثر تجاوزات به حریم رودخانهها از سوی دستگاههای دولتی است
محسنیاژهای همچنین در جلسه شورای اداری استان خراسان رضوی با اشاره به اهمیت مقوله حفاظت و حراست از محیطزیست، به موضوع تغییر کاربری اراضی زراعی و تعدی و تجاوز به منابع طبیعی و اراضی ملی و همچنین ساختوسازهای غیرقانونی در بستر و حریم رودخانهها گریزی زد و گفت: در حوزه مسائل ناظر بر تجاوزات و تعدیات به اراضی ملی و منابع طبیعی با مشکل و معضل کوتاهی و قصور دستگاههای مسؤول مواجه هستیم و این کوتاهی و قصور دارای جنبهها و ابعاد گوناگونی است. وی با اشاره به مقوله ساختوسازهای غیرقانونی در بستر و حریم رودخانهها که آسیبهای متعددی را به منابع آبی و خاکی کشور و سلامت شهروندان وارد میآورد، از اقدامات غیرقانونی و متخلفانه برخی دستگاهها در این رابطه سخن گفت و مشخصا به یک مورد از ایجاد مستحدثات غیرقانونی در حریم و بستر رودخانه با مجوز صادره توسط یک دستگاه دولتی به تعاونی مرتبط با خود اشاره کرد و اظهار داشت: باید دستگاههای مسؤول نسبت به تعیین حریم قطعی رودخانهها اقدامات مقتضی را صورت دهند و پس از آن هر فرد و دستگاهی چه به صورت خصوصی یا دولتی مبادرت به ساختوساز در حریم رودخانهها کرد، نسبت به آنها برخورد قانونی لازم صورت گیرد. رئیس دستگاه قضا بیان داشت: متاسفانه اکثر تجاوزات و تعدیات به حریم و بستر رودخانهها و اقدام به ساختوسازهای غیرقانونی در آنها از سوی دستگاههای دولتی و حکومتی رخ میدهد که این دستگاهها بعضا در زمینه مقابله با تعدیات و حفاظت از منابع زیستمحیطی دارای تکالیف و مسؤولیتهای قانونی هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|