|
مأرب؛ شکارگاه پهپادهای آمریکایی
سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن صبح دیروز (یکشنبه) اعلام کرد پدافند هوایی ارتش و کمیتههای مردمی یمن موفق به ساقط کردن یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکایی از نوع «اسکن ایگل» بر فراز شهر «الجوبه» در استان «مأرب» شده است. این پهپاد مجهز به دوربین باکیفیت «EO» و همچنین دوربین مادون قرمز «IR» است و از آن در مأموریتهای جاسوسی و مشخص کردن اهداف استفاده میشود.
ارسال به دوستان
«روسیه با گاز بر آلمان مسلط میشود»
ترامپ: بایدن سوژه خنده دنیا شده است
گروه بینالملل: کسی که تا یک سال پیش سکان رهبری ایالات متحده را در دست داشت، معتقد است آمریکا سوژه خنده جهان شده است. دونالد ترامپ در یک سخنرانی یک ساعت و 20 دقیقهای در شهر کانرو در ایالت تگزاس خطاب به هوادارانش بار دیگر مساله تقلب در انتخابات 2020 را پیش کشید و گفت اگر دموکراتها تقلب نمیکردند، حالا چهلوپنجمین رئیسجمهور آمریکا هنوز در کاخ سفید بود، نه یک رئیسجمهور فاقد صلاحیت مثل جو بایدن که آمریکا را اینگونه در جهان مضحکه کند. اگرچه مضمون کلی حرفهای ترامپ در تور تگزاس که در چارچوب تبلیغات در میان رایدهندگان حزب جمهوریخواه پیش از انتخابات میاندورهای کنگره انجام شد، همان تعریف و تمجیدهای همیشگی از عملکرد دولتش و ادعاهایی مثل انعقاد یک توافق آنچنانی با ایران به نفع آمریکا بود- ادعایی که در 4 سال ریاستجمهوریاش در عمل از انجام آن عاجز ماند – با این حال او مثل همیشه ناگفتههایی از افول هژمونی آمریکا را در لابهلای حرفهایش بر زبان آورد.
ترامپ پس از آنکه به هواداران جمهوریخواه خود اطمینان داد او و حزبش بزودی اکثریت کرسیهای خانه نمایندگان و سنا را در انتخابات میاندورهای 2022 کنگره پس گرفته و سپس خانواده مجرم بایدن را در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ از کاخ سفید بیرون میکنند، بار دیگر علیه چین موضعگیری کرد.
او از ویروس کرونا گرفته تا موضوع اختلافات در دریای چین جنوبی و تایوان به چینیها اتهام زد و دست آخر یک پیشبینی عامیانه را تکرار کرد: «بعد از برگزاری مسابقات المپیک زمستانی پکن، چین به تایوان حمله میکند». جالب اینکه چند روز جلوتر جو بایدن، رئیسجمهور سالخورده مدعی شده بود بعد از المپیک زمستانی پکن، روسیه به اوکراین حمله میکند! همین پیشبینیهای متناقض رئیسجمهور آمریکا و مهمترین رقیب او درباره اوضاع جهان میتواند تاییدی بر حرف ترامپ باشد که آمریکا سوژه خنده جهان شده است.
ترامپ یک روز جلوتر نیز به بحران اوکراین و تنشها میان آمریکا با روسیه نیز پرداخته و با انتقاد از بایدن گفته بود رئیسجمهور فعلی به جای اعزام نیرو برای حفظ امنیت مرز اوکراین، باید از مرزهای آمریکا حفاظت کند.
رئیسجمهوری پیشین آمریکا در گفتوگو با «گلن بک» مجری محافظهکار رادیو مرکوری همچنین گفت بحران میان اوکراین و روسیه مسالهای مربوط به اروپا و بیارتباط با آمریکاست. البته او مدعی شد اگر رئیسجمهور میماند، پوتین هرگز نیروهایش را به سمت اوکراین نمیبرد. او سپس مدعی شد روسیه با خط لوله گاز «نورد استریم ۲» بر آلمان تسلط مییابد.
ترامپ این خط لوله انتقال گاز طبیعی از روسیه به آلمان را فاجعهبار خواند و یادآوری کرد در دوره ریاستجمهوریاش تحریمهایی را علیه شرکتهای همکار در ساخت «نورد استریم ۲» تصویب کرده بود که بایدن بهار گذشته آنها را تعلیق کرد. او گفت: «برلین به علت وابستگی به گاز روسیه، تحت تسلط مسکو قرار میگیرد. من تنها فردی بودم که هنگامی که کسی از آن آگاهی نداشت، این موضوع را مطرح کرد. در حالی که همیشه در این باره سخن میگفتم، [مخالفان و منتقدان] مرا به ضعف در برابر روسیه متهم میکردند. این من بودم که عملیات ساخت آن را متوقف کردم».
رئیسجمهور سابق ایالات متحده، این طرح را یکی از احمقانهترین اقداماتی توصیف کرد که تاکنون دیده و و ادعا کرد در صورت آغاز به کار آن، آلمان برای ۷۰ درصد انرژی خود به روسیه وابسته خواهد شد و علت اینکه آلمان نمیخواهد در شرق اروپا با روسیه درگیر شود، همین مساله انرژی است.
* آب پاکی ناتو روی دست اوکراین: نیرو نمیفرستیم!
دبیرکل دانمارکی ناتو اعلام کرد حتی در صورت حمله روسیه به اوکراین، سازمان پیمان امنیتی آتلانتیک شمالی برنامهای برای استقرار نیروی نظامی رزمی در این کشور ندارد. «ینس استولتنبرگ» دیروز در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه «بیبیسی» در این باره گفت: «ما هیچ برنامهای برای استقرار نیروهای نظامی در اوکراین نداریم... تمرکز ما بر ارائه پشتیبانی است. بین عضو ناتو بودن و یک شریک قدرتمند و بسیار ارزشمند بودن مثل اوکراین تفاوت است. هیچ تردیدی در این نیست».
با آنکه ۲ کشور پیشاهنگ ناتو یعنی ایالات متحده و انگلیس در هفتههای اخیر تحرکات خود را برای تحت فشار قرار دادن روسیه به بهانه بحران ساختگی در اوکراین تشدید کردهاند اما رئیسجمهور این کشور هفته گذشته تبلیغات آنگلوساکسونها درباره وخامت اوضاع را دروغین خواند. «ولودیمیر زلنسکی» پس از گفتوگوی تلفنی اخیر با همتای آمریکاییاش، از انتقاد خود به جو بایدن به خاطر متعادل نبودن اطلاعات ارائه شده از سوی دولت و رسانههای آمریکا درباره احتمال قریبالوقوع جنگ در اوکراین دفاع کرد. زلنسکی با متهم کردن آمریکاییها به اینکه عمدا درباره بحران اوکراین اغراق میکنند، از آنها خواست اطلاعاتشان درباره وضعیت میدانی این کشور را از طریق کییف بهروز کنند، چرا که بر خلاف ادعای واشنگتن و لندن، در خیابانهای شهرهای اوکراین خبری از تانک نیست. او اخبار تنشآلود رسانههای غربی درباره حتمی بودن اشغال کشورش توسط همسایه شرقیاش (روسیه) را عامل تضعیف باور شهروندان اوکراینی به دولت و ایجاد جنون اقتصادی در سراسر کشور دانست.
طبق تحلیل پولیتیکو، واکنش رئیسجمهور اوکراین در عین واقعگرایانه بودن، ناهماهنگی و شکاف میان کییف و واشنگتن را در برخورد با روسیه نشان میدهد.
البته حرفهای زلنسکی از جهت دیگری هم قابل تامل است؛ او مواضعش نسبت به احتمال حمله روسیه را در همین روزهای اخیر و زمانی تعدیل کرده که متوجه شده امیدش برای اعزام نیروهای رزمی یا تجهیزات نظامی و کمکهای اقتصادی آنچنانی از سوی آمریکا، انگلیس و آلمان به عنوان مهمترین اعضای ناتو، بیهوده بوده است.
پس از آنکه واشنگتن و لندن، به رغم ارسال تجهیزات محدود و گروهی مستشار نظامی، علنا از زیر بار درگیر شدن با خرس سیبری در استپهای شرق اروپا فرار کردند و درخواستهای ملتمسانه کییف را بیپاسخ گذاشتند، حالا جواب سربالای ناتو نیز به معنای تنها گذاشتن اوکراین در مقابل یک قدرت شرقی است.
استولتنبرگ ماه گذشته نیز تصریح کرده بود حتی در صورت حمله احتمالی روسیه علیه اوکراین، از آنجا که این کشور عضو ناتو نیست، این سازمان هیچ برنامهای برای استقرار نیروهای نظامی در اوکراین ندارد و تمرکز آن فقط بر ارائه پشتیبانی است.
اوج تحقیر اوکراین توسط اعضای ناتو زمانی بود که برلین پس از اصرارهای فراوان کییف برای ارسال تجهیزات نظامی، اقدام به ایجاد بیمارستان صحرایی و ارسال 5 هزار کلاهخود به این کشور کرد!
تحقیرآمیزتر آنکه بایدن، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده بزودی 8 هزار و ۵۰۰ نظامی را به شرق اروپا اعزام میکند اما نه به اوکراین در معرض خطر.
دیروز هم دفتر بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس اعلام کرد این کشور احتمالا نیروهای نظامی خود را در استونی - در مرزهای شمال غرب روسیه - ۲ برابر میکند!
ارسال به دوستان
رئیس رژیم صهیونیستی دیروز با عبور از آسمان عربستان وارد ابوظبی شد و با «بنزاید» دیدار کرد
خوشرقصی امارات برای جنایات صهیونیستها
«اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی در سفر به امارات عربی متحده با محمد بنزاید، ولیعهد ابوظبی دیدار کرد. این نخستین سفر رئیس رژیم صهیونیستی به امارات است. رئیس رژیم صهیونیستی دیروز به ابوظبی رفت و با مقامهای اماراتی دیدار کرد. بنا بر گزارش رسانهها و منابع خبری رژیم صهیونیستی، هرتزوگ با محمد بنزاید، ولیعهد ابوظبی دیدار دوجانبه هم ترتیب داد. هرتزوگ پیش از ترک تلآویو به منظور عزیمت به امارات عربی متحده، در پیامی توئیتری سفر خود به این کشور عربی حاشیه خلیجفارس را «تاریخی» خوانده و از محمد بنزاید، ولیعهد ابوظبی به دلیل دعوت از وی برای انجام این سفر قدردانی کرده بود. رئیس رژیم صهیونیستی بعد از ترک فرودگاه تلآویو به مقصد ابوظبی نیز از محمد بنزاید به دلیل دعوت از او برای سفر به امارات تشکر کرد. به گزارش شبکه «العربیه»، دفتر هرتزوگ درباره سفر او به امارات عربی متحده بیانیه صادر کرد. در بیانیه این دفتر آمده که وی برای تقویت روابط تلآویو با کشورهای حاشیه جنوبی خلیجفارس با توجه به تنشها در منطقه و تلاش قدرتهای جهانی برای احیای توافق برجام، عازم امارات میشود.
تشکل «کمیتههای مقاومت فلسطین» سفر هرتزوگ به امارات را خنجر به ملت فلسطین توصیف کرد. این نهاد و تشکل فلسطینی با انتشار بیانیهای تأکید کرد این سفر، خنجر به تاریخ امت اسلامی، یک اشتباه بزرگ و مشروعیتبخشی و تشویق رژیم صهیونیستی است تا جنایات بیشتری در حق ملت فلسطین مرتکب شود. در ادامه بیانیه آمده است رژیم صهیونیستی از این سفرها که با نیت عادیسازی است، برای مشروعیت بخشیدن به اشغال ظالمانه سرزمین فلسطین استفاده میکند... ملتهای عربی و اسلامی صدای خود را در رد عادیسازی بالا ببرند؛ عادیسازیای که خیانت به مساله فلسطین، قدس و مسجدالاقصی است.
نکته جالب توجه اینکه مردم کشورهای منطقه از روز جمعه تحت تاثیر اقدام تنیسور نوجوان کویتی در انصراف از مقابله با حریف اسرائیلی، گفتمان مقابله با عادیسازی و شعارهای ضد اسرائیلی را در کشورهای خود ترویج دادهاند.
* رابطه یکسویه امارات و اسرائیل
عادیسازی روابط بین امارات و رژیم صهیونیستی را که سال 2020 رقم خورد، میتوان مصداق بارز همپیمانی یکجانبه و به عبارت دقیقتر رابطه یکسویه دانست. هنوز ایام زیادی از اعلام عادیسازی روابط امارات عربی متحده با رژیم صهیونیستی نگذشته بود که حاکمان امارات با مخالفت جدی صهیونیستها درباره خرید جنگندههای «اف 35»
از ایالات متحده، شوکه شدند. مخالفت صهیونیستها آنقدر جدی بود که موجب عقبنشینی دونالد ترامپ از فروش جنگندههای «اف 35» به امارات شد. این اقدام صهیونیستها زمانی انجام شد که هنوز توافقنامه نهایی بین ۲ طرف امضا نشده بود. هفته گذشته نیز صهیونیستها صراحتا با فروش سامانههای موشکی گنبد آهنین به امارات مخالفت کردند. آنچه از سوی مقامات رژیم صهیونیستی به عنوان علت اصلی مخالفت با فروش سامانههای دفاع هوایی به امارات عربی متحده اعلام شده، جلوگیری از در اختیار قرار دادن فناوریهای رژیم صهیونیستی به کشورهای منطقه است. صهیونیستها در حالی این بهانه را مطرح میکنند که پیشتر این سامانه را به چند کشور اروپایی و ایالات متحده برای بازاریابی و فروش ارائه کردهاند اما حالا حاضر نیستند آن را به امارات عربی متحده- که از قبل آن طی ۲ سال گذشته منافع سرشاری دریافت کردهاند- بفروشند. این در حالی است که صهیونیستها در این مدت به واسطه حضور در دوبی و ابوظبی، منافع اقتصادی و امنیتی قابل توجهی را از آن خود کردهاند.
* حماس: امارات، اسرائیل را به جنایت تشویق میکند
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) استقبال مقامات امارات عربی متحده از رئیس رژیم اسرائیل را محکوم کرد. حماس دیروز یکشنبه در واکنش به سفر «اسحاق هرتزوگ» به امارات بیانیهای صادر کرد و گفت: «استقبال از رؤسای دشمن اشغالگر در پایتختهای عربی و اسلامی پاداش اشغالگری و تشویق آنها به ارتکاب جنایتهاست». حماس با ابراز تأسف از این اقدام گفت: این سفر در سایه تشدید حملات اشغالگران علیه ملت ما و کشتار و بازداشت آنها صورت میگیرد. جنبش حماس افزود: «اینگونه سفرها که در راستای عادیسازی روابط با اشغالگران انجام میشود، آنها را به ادامه و تشدید حملات علیه مردم ما در فلسطین تشویق خواهد کرد». هرتزوگ دیروز یکشنبه برای نخستین بار راهی امارات شد و از سوی «عبدالله بن زاید» وزیر خارجه امارات مورد استقبال قرار گرفت. او قبل از عزیمت به امارات گفت که این سفر بنا به دعوت رسمی «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی صورت میگیرد و طی آن علاوه بر او، با سایر مقامات امارات نیز دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تظاهرات هزاران نفر در اتاوا
نخستوزیر کانادا به مکان نامعلومی منتقل شد
هزاران نفر با برپایی تظاهرات مسالمتآمیز در شهر اتاوا - پایتخت کانادا - نسبت به اجباری شدن تزریق واکسن کرونا از سوی نخستوزیر این کشور اعتراض کردند. در شرایطی که اعتراضات نسبت به اعمال محدودیتهای کرونایی و اجباری شدن واکسن در کشورهای مختلف ادامه دارد و شیوع سویه اُمیکرون موجب نگرانیهای گستردهای شده است، هزاران نفر در شهر اتاوا نسبت به اجباری شدن تزریق واکسن کرونا از سوی جاستین ترودو، نخستوزیر این کشور تظاهرات مسالمتآمیز برگزار کردند. تظاهرات مردم کانادا در مقابل ساختمان پارلمان این کشور برگزار شد. این تظاهرات ابتدا توسط رانندگان کامیون آغاز شد ولی در ادامه منجر به تظاهرات ضد دولتی مردم شد. رانندگان کامیون نسبت به اجباری شدن واکسن کرونا برای عبور از مرز کانادا اعتراض کرده بودند. یک راننده کامیون با خطرناک توصیف کردن تزریق واکسن کرونا گفت: من دیگر نمیتوانم کار کنم چون اجازه عبور از مرز را به من نمیدهند. پلیس کانادا از ترس خشونتآمیز بودن تظاهرات در خیابانهای اطراف پارلمان حضور داشت ولی این تظاهرات ظاهرا به صورت آرام و مسالمتآمیز برگزار شده است. ترودو و خانوادهاش نیز به خاطر نگرانیهای امنیتی مجبور شدند خانه خود در اتاوا را ترک کنند و به مکان نامعلومی منتقل شدند. تاکنون حدود 90 درصد رانندگان کامیون و 77 درصد جمعیت کانادا 2 دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند. ترودو در آستانه انتخابات اکتبر تزریق واکسن کرونا را برای کارکنان فدرال اجباری کرده بود و ماه گذشته نیز واکسن کرونا را برای رانندگان کامیون که قصد عبور از مرز را دارند، اجباری کرد.
***
توکایف: مخالف تحقیقات بینالمللی درباره ناآرامیهای قزاقستان هستم
رئیسجمهور قزاقستان در مخالفت با قطعنامه مصوب پارلمان اروپا، تاکید کرد انجام تحقیقات بینالمللی درباره ناآرامیهای ماه گذشته در این کشور لزومی ندارد و همچنین اعلام کرد بیش از ۲ دوره در مقام ریاستجمهوری باقی نخواهد ماند. به گزارش شبکه خبری سیجیتیان، قاسم جومارت توکایف به پایگاه خبری محلی خبر24 گفت: گمان نمیکنم انجام تحقیقات بینالمللی درباره رویدادهای قزاقستان لازم باشد، ما خودمان از عهده این موضوع برمیآییم. ما افراد صادق و بیطرفی داریم که ریاست کمیسیونهای عمومی را عهدهدار میشوند. توکایف همچنین قطعنامه اخیر مصوب پارلمان اروپا را «جهتدار، زودهنگام و دیکتهشده از سوی لابیگرها» توصیف کرد و گفت: این قطعنامه که الزام حقوقی ندارد خواستار انجام تحقیقات بینالمللی درباره رویدادهای کشور قزاقستان در آسیای مرکزی شده است. اوایل ماه ژانویه اعتراضاتی در واکنش به افزایش قیمت سوخت در چند شهر قزاقستان روی داد که برخی از این اعتراضها به خشونت کشیده شد و طی آن دستکم 225 نفر کشته و بیش از 4 هزار و 500 نفر مجروح شدند. توکایف در گذشته بارها گفته است نیروهای خارجی در این ناآرامیها دست داشتهاند. وی همچنین تاکید کرد بسیاری از افرادی که در درگیریهای خشونتآمیز در شهر آلماتی دست داشتند این شهر را ترک کرده و برخی از آنها به کشورهای همسایه فرار کردهاند.
***
هفتمین آزمایش موشکی کرهشمالی طی ۲ هفته اخیر
ارتش کرهجنوبی اعلام کرد کرهشمالی صبح دوشنبه به وقت محلی اقدام به شلیک پرتابه ناشناس کرده است. این هفتمین آزمایش موشکی کرهشمالی طی ۲ هفته اخیر است. بر اساس گزارش خبرگزاری یونهاپ، ارتش کرهجنوبی اعلام کرده است کرهشمالی این پرتابه را که هنوز مختصات آن مشخص نیست به سمت دریای ژاپن پرتاب کرده است. دولت ژاپن در واکنش اولیه به این آزمایش اعلام کرده است پیونگیانگ احتمالا یک موشک بالستیک آزمایش کرده است. ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی گفته پرتاب این موشک را در استان «جاگانگ» در نزدیکی مرز چین با کرهشمالی شناسایی کرده است. این همان منطقهای است که کرهشمالی سپتامبر 2021 و ژانویه 2022 موشکهای فوق فراصوت خود را مورد آزمایش قرار داده بود. «مون جائه این» رئیسجمهور کرهجنوبی نیز فورا خواستار نشست شورای امنیت ملی این کشور شده است. اگر این آزمایش تایید شود هفتمین آزمایش موشکی کرهشمالی طی ماه جاری است؛ رقمی که بیشتر از تمام آزمایشهای موشکی این کشور در سال ۲۰۲۱ است. کرهشمالی روز چهارشنبه نیز اعلام کرده بود ۲ فروند موشک کروز دوربرد و هدایتشونده تاکتیکی سطح به سطح را آزمایش کرده و رهبر این کشور نیز از کارخانه محل تولید این تسلیحات بازدید کرده است. به دنبال آزمایش موشکی روز چهارشنبه، سخنگوی اقدام خارجی اتحادیه اروپایی از کرهشمالی درخواست کرد به آزمایشهای موشکی خاتمه داده و به گفتوگوها درباره خلع سلاح اتمی شبهجزیره کره بازگردد.
ارسال به دوستان
لغو بیش از ۶ هزار پرواز بر اثر بارش برف در ایالات متحده
5 ایالت آمریکا در وضعیت فوقالعاده
در پی تشدید کولاک و برف و بوران در سواحل شرق آمریکا که با وزش بادهای شدید همراه است، دستکم ۵ ایالت این کشور در وضعیت فوقالعاده قرار گرفتند و بیش از ۶ هزار پرواز نیز لغو شد. وبگاه «بوستون ۲۵» با انتشار این خبر گزارش کرد، توفان سهمگین و برف و بوران در کرانه شرقی آمریکا بیش از ۵۶۰۰ پرواز ایالاتمتحده را که قرار بود بین جمعه و یکشنبه انجام شود متوقف کرد و تنها در روز شنبه نزدیک به ۴۸۰۰ پرواز لغو شد. توفان مذکور از سهمگینترین توفانهای زمستانی است که در ۴ سال گذشته، شرق آمریکا را درنوردیده و ترکیبی از بارش برف و تندباد است که از سوی اقیانوس اطلس به سواحل ایالاتی چون نیویورک و ماساچوست آمده است. طبق این گزارش، شدت توفان به اندازهای بوده که دستکم ۵ ایالت آمریکا با وضعیت فوقالعاده مواجه شده و برق دهها هزار خانه نیز در سواحل شرقی آمریکا قطع شده است. روزنامه انگلیسی «تایمز» گزارش کرد کارشناسان هواشناسی آمریکا انتظار دارند اواخر هفته توفان سهمگین به سمت شمال پیش رود و احتمال وقوع سیل وجود دارد. بنا بر اعلام کارشناسان هواشناسی، سرمای شدید دیروز (یکشنبه ۳۰ ژانویه) اکثر مناطق شمال شرق آمریکا را فرا گرفت و به ساکنان این مناطق توصیه شد حتیالامکان از خانه خارج نشوند و از سفر بپرهیزند.
* اعلام وضعیت اضطراری در نیویورک
به گزارش خبرگزاری فرانسه، با وجود هشدارهای وزش کولاک، شهرهایی مانند «نیویورک» و «بوستون» از صبح شنبه به وقت محلی توفان سنگین را متحمل شدند و هشدار یخزدگی تا جنوب فلوریدا اعلام شد و سرویس ملی هواشناسی هشدارهای مختلف تا حتی سقوط درختان را اعلام کرد. «اریک آدامز» شهردار نیویورک در توئیتی اعلام کرد ۳۰ سانتیمتر برف پیشبینی شده است. وی از شهروندان نیویورک خواست در صورت امکان در خانه بمانند. فرمانداران نیویورک و نیوجرسی نیز وضعیت اضطراری اعلام کردند، در حالی که شهردار بوستون وضعیت اضطراری برفی اعلام کرد. «کتی هوچول» فرماندار نیویورک نیز از مردم خواست از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.
* قطع برق 95 هزار خانه در ۲ ایالت آمریکا
توفان قدرتمند زمستانی همراه با برف سنگین و بادهای شدید روز شنبه سواحل شرقی ایالات متحده را درنوردید و با اعلام هشدارهای هواشناسی شدید در منطقهای حدود ۷۰ میلیون نفری، گرفتاریهایی را برای مردم ایجاد کرد. این توفان در مناطق شمال شرق آمریکا و نواحی میانی اقیانوس اطلس موجب اعلام وضعیت اضطراری در چندین ایالت شده و گارد ملی آمریکا به حالت آمادهباش درآمده است. طی روزهای اخیر فروشگاههای مواد غذایی صحنه هجوم مردم و نایاب شدن کالاهای ضروری شده است. گزارشها نشان میدهد در نیویورک و ماساچوست بیش از ۶۰ سانتیمتر برف باریده است و ۹۵ هزار خانه در سرمای زیر صفر با قطع برق مواجه شدهاند و همچنین شدت سرما در شرق آمریکا به حدی است که برخی کارشناسان میگویند احتمال میرود پدیده سقوط ایگواناها را رقم بزند که در آن ایگواناها که از تیره مارمولکها و موجوداتی خونسرد هستند بر اثر سرمای بیش از حد فلج میشوند و از روی درختها بر زمین سقوط میکنند.
چند ماه پیش نیز رسانههای محلی گزارش کردند توفان و گردبادهای اخیر ایالتهای مختلف آمریکا از جمله کنتاکی، تنسی، ایلینوی و آرکانزاس را درنوردید و به قطع برق بیش از ۲۰۰ هزار نفر در ایالتهای تنسی و کنتاکی منجر شد. در پی این فاجعه بیسابقه در ایالت کنتاکی و مرکز و جنوب آمریکا حداقل ۸۰ نفر کشته و بیش از ۱۰۰ تن زخمی شدند. دانشمندان فدرال بتازگی اعلام کردهاند ۲۰۲۱ سال فاجعهبار و مرگبار دیگری به لحاظ بلایای طبیعی و آب و هوایی در ایالات متحده بود. اداره ملی اقیانوسی و جوی نیز گزارش داد ۲۰ فاجعه جداگانه رخ داده که هر یک حداقل یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است. طبق این گزارش، در مجموع هزینه بلایای ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ از ۱۴۵ میلیارد دلار فراتر رفت که جایگاه سوم به لحاظ پرهزینهترین را ثبت کرد. سال ۲۰۲۱ همچنین سال مرگباری برای آمریکا بود: حداقل ۶۸۸ آمریکایی در بلایای طبیعی جان باختند. این بیشترین تلفات ناشی از بلایا برای ایالات متحده از سال ۲۰۱۱ تاکنون و بیش از ۲ برابر ۲۶۲ مورد سال گذشته بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|