|
ارسال به دوستان
نگاهی به چند اثر قابل توجه چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر
سیمرغ چهلم به پرواز درآمد
گروه فرهنگ و هنر: چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر بدون شک میتواند متفاوتترین و سختترین دوره برپایی جشنواره طی سالیان گذشته برای هنرمندان و دستاندرکاران این فستیوال باشد، از آن جهت که اضافه شدن بخش فرهنگی و دانشگاهی به جشنواره فیلم فجر امسال میتواند حال و هوای متفاوتی به جشنواره تزریق کند. از سوی دیگر یکی از چالشهایی که جشنواره چهلم فجر در این دوره با آن روبهرو است، حضور فیلمهایی است که مدیران سازمان سینمایی دولت سیزدهم نقشی در سیاستگذاری و ریلگذاری محتوای آنها نداشتهاند، چراکه تمام فیلمنامههای آثار متقاضی حضور در جشنواره امسال، در چارچوب شورای نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد دولت قبل پروانههای خود را دریافت کردهاند و مسؤولان برپایی جشنواره چهلم فجر تنها توانستهاند نحوه برپایی جشنواره را به لحاظ فرم تغییر دهند و عملا از نظر محتوایی هیچگونه دخل و تصرف و ریلگذاریای نمیتوانند داشته باشند.
همانطور که گفته شد، مسؤولان جشنواره چهلم فجر امسال به لحاظ فرم جشنواره دست به تغییراتی کوچک اما اساسی و مهم زدهاند که این مساله میتواند سرآغاز تحولات اساسی برای سینمای ایران باشد. چهلمین جشنواره فیلم فجر شامل ۲ گروه برنامه در «بخشهای فرهنگی» و «بخشهای رقابتی» است. این برنامهها شامل ۴ بخش گنجینههای سینمای ایران (قابهای ماندگار)، همایشهای فرهنگی سینما و اندیشه با حضور بزرگان اندیشه و فرهنگ (10 شب با متفکران)، نکوداشت بزرگان سینما (نقشهای ماندگار) در قالب برنامههای مفصل همراه با نمایش فیلم و تحلیل و بررسی و نشستهای رسانهای پیرامون فیلمهای بخش مسابقه است. همچنین در این دوره، شماری از کارگاههای تخصصی و حرفهای در حوزه سینما برگزار خواهد شد و با برنامهریزی جشنواره فجر، دانشگاهها و مراکز پژوهشی معتبر در برگزاری کارگاههای تخصصی و حرفهای سینمایی مشارکت خواهند داشت.
از سویی در سالن مرکزی جشنواره، در کنار نمایش فیلمهای مسابقه سینمای ایران و نشستهای رسانهای مربوط، برنامههای جدی برای برگزاری گردهماییهای فرهنگی تخصصی وجود دارد و توجه ویژه به گنجینه ارزشمند سینمای نوین ایران اسلامی با محوریت مفاهیم امید، اخلاق و آگاهی، سرلوحه آیین این دوره جشنواره محسوب میشود. بدیهی است با حضور فرهیختگان عرصه سینما و فرهنگ، در سالن مرکزی جشنواره، زمینه لازم برای بازخوانی فرهنگی سینمای ایران به عنوان یک فرصت ارزشمند فراهم خواهد آمد.
اما حذف بخش فیلم اولیها یا نگاه نو یکی دیگر از تغییرات مهم جشنواره چهلم است. در واقع باید گفت مسابقه فیلمهای اول نهتنها حذف نشده، بلکه فیلمهای اول همراه با تمام فیلمهای راهیافته به بخش مسابقه بررسی و برای تمام رشتهها داوری خواهند شد. تنها تفاوت در این دوره و برخی دورههای گذشته این است که بخشی جدا از بخش اصلی مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) برای نمایش فیلمهای اول پیشبینی نشده که این به نفع فیلمهای اول است.
امسال نیز تعداد فیلمهای سودای سیمرغ با افزایش نسبی مواجه شده است و عوامل 22 فیلم سینمایی در جشنواره چهلم برای کسب سیمرغ نهایت تلاش خود را کردهاند تا دستشان به سیمرغهای بخشهای مختلف برسد که در این میان چند اثر در ژانر دفاعمقدس و انقلاب اسلامی در کنار چند فیلم پرسروصدای جشنواره بیشترین شانس را برای کسب سیمرغها دارند که در ادامه نگاهی گذرا به این آثار شده است.
* نگهبان شب
فیلم سینمایی «نگهبان شب» به نویسندگی مشترک سیدرضا میرکریمی و محمد داوودی و کارگردانی و تهیهکنندگی رضا میرکریمی زمستان سال گذشته کلید خورد و محسن کیایی تنها بازیگر چهره این پروژه سینمایی است؛ میرکریمی با فراخوان و انجام تست بازیگری، چهرههای جدیدی را در این فیلم معرفی کرده است. تورج الوند، لاله مرزبان، علی اکبر اصانلو، صفورا خوشطینت، فهیمه هرمزی، زهرا اسلامی، پرهام غلاملو، محمدصادق ملک، علی غابشی، مهراد اکبرآبادی، ایمان سلگی، نوید بانی با حضور افتخاری ویشکا آسایش و کیومرث پوراحمد جمع بازیگران «نگهبان شب» را تشکیل میدهند.
* مرد بازنده
محمدحسین مهدویان پس از تولید اثر پرمخاطب «زخم کاری» در شبکه نمایش خانگی، فیلم سینمایی «مرد بازنده» را کلید زد تا آن را به چهلمین جشنواره فیلم فجر برساند.
این فیلم به تهیهکنندگی امیر بنان و کامران حجازی ساخته شده است تا نخستین همکاری بنان با مهدویان رقم بخورد. بنان یک سیمرغ بهترین فیلم را برای «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی در کارنامه دارد.
مهدویان همراه با ابراهیم امینی و حسین حسنی فیلمنامه این اثر را به نگارش درآوردهاند. امینی فیلمنامهنویس ۴ فیلم مهدویان شامل «درخت گردو»، «ماجرای نیمروز: رد خون»، «لاتاری» و «ماجرای نیمروز» بوده است.
جواد عزتی و رعنا آزادیور ۲ بازیگری هستند که بعد از «زخم کاری» در «مرد بازنده» روبهروی هم قرار میگیرند.
* بدون قرار قبلی
پنجمین فیلم سینمایی بهروز شعیبی با فیلمنامه فرهاد توحیدی و مهدی تراببیگی با نگاهی به یکی از داستانهای مصطفی مستور ساخته شده است.
پگاه آهنگرانی به عنوان شخصیت اصلی این فیلم معرفی شده و مصطفی زمانی، الهام کردا و صابر ابر سایر بازیگران چهره «بدون قرار قبلی» هستند.
شعیبی پیشتر گفته بود فیلمنامه این کار را ۱۵ سال پیش نوشته و داستانش درباره بازگشت یک هنرمند به کشور پس از سالها دوری است تا ادای دینی باشد به غم غربت هنرمندانی که سالها در غربت زندگی کردهاند. این فیلمساز کارگردانی فیلمهای دهلیز، سیانور، دارکوب و روز بلوا را در کارنامه دارد.
* دسته دختران
سینمایی «دسته دختران» به کارگردانی منیر قیدی و تهیهکنندگی محمدرضا منصوری که با نگاهی آزاد و براساس روایتهای واقعی از مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر در دفاعمقدس ساخته شده، به احتمال فراوان از فیلمهایی است که میشود برای آن چند سیمرغ کنار گذاشت.
منیر قیدی در «دسته دختران» راوی مقاومت و ایثار زنان در روزهای پرتلاطم ابتدایی جنگ است. او با بازسازی تصاویر زنده و مستند از نبرد خانهبهخانه خرمشهر، نخستین تصویر سینمایی با نگاه زنانه از آن مقاومت را خلق کرده است. قیدی پیش از این «ویلاییها» را با قصه خانوادههای فرماندهان جنگ در پشت جبهه کارگردانی کرده بود. نیکی کریمی، پانتهآ پناهیها، فرشته حسینی، هدی زینالعابدین، صدف عسگری، حسین سلیمانی، یاسین مسعودی و مهدی حسینینیا بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
«دسته دختران» محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی سوره حوزه هنری است.
*ضد
فیلم سینمایی «ضد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی از اواسط مهرماه در سکوت خبری کلید خورد و حالا یکی از 22 فیلم حاضر در مسابقه جشنواره فیلم فجر است. مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی در «ضد» ایفای نقش میکنند.
«ضد» به نویسندگی حسین ترابنژاد، درامی سیاسی است که در بستر یکی از حوادث مهم و ملتهب ابتدای انقلاب اسلامی روایت میشود.
این فیلم از تازهترین محصولات سازمان سینمایی حوزه هنری است که خود را برای حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر آماده میکند.
ربیعی پیش از این فیلم سینمایی «لباس شخصی» را کارگردانی کرده بود که نامزد بهترین فیلم اول در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر شد و توجه منتقدان و اهالی رسانه را به همراه داشت.
* 2888
کیوان علیمحمدی و علیاکبر حیدری به صورت مشترک کارگردانی فیلم سینمایی «۲۸۸۸» را برعهده دارند.
علیمحمدی درباره این فیلم گفته است عنوان فیلم پیش از این «سوباشی» بود که به «۲۸۸۸» تغییر یافته است. در این فیلم 8 سال جنگ ایران و عراق روایت میشود و از روز اول تا روز آخر جنگ را دربر میگیرد. در این فیلم با یک فضای جنگی متفاوت روبهرو هستیم و نام بسیاری از شخصیتهای مهم زمان جنگ که در جبههها حضور داشتند و شهید شدند یا رشادت داشتند آورده میشود.
علیمحمدی و حیدری پیش از این «سینما شهر قصه» را به صورت مشترک کارگردانی کرده بودند که در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
* شب طلایی
فیلم سینمایی «شمش طلا» به کارگردانی یوسف حاتمیکیا و تهیهکنندگی ابراهیم حاتمیکیا با نام «شب طلایی» در جشنواره فیلم فجر حضور دارد.
این فیلم پربازیگر که نخستین تجربه یوسف حاتمیکیا در مقام کارگردان است، توسط عماد خدابخش تدوین شده است.
حسن معجونی، یکتا ناصر، مریم سعادت، مسعود کرامتی، سوگل خلیق، بهناز جعفری، سینا رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک بهشاد، ناصر هاشمی، زهرا بهروزمنش، شکوفه هاشمیان، ناصر عاشوری، نسا افرنگه، بهادر مالکی، پانتهآ کیقبادی، فرسیما دمیرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساوهدرودی و مسعود ساکتاف بازیگران این فیلم هستند.
«شب طلایی» به موضوع روابط پیچیده درون یک خانواده میپردازد که در دوران کرونا با بحرانی جدی مواجه میشوند.
ابراهیم حاتمیکیا، کارگردان مطرح سینما به عنوان تهیهکننده در این پروژه سینمایی حضور دارد و امیر حسین اسدبیگی به عنوان سرمایهگذار، حاتمیکیای جوان را همراهی میکند.
* موقعیت مهدی (باکری)
مینیسریال 7 قسمتی سیمافیلم با عنوان «عاشورا (ل ۳۱)» به کارگردانی هادی حجازیفر تهیه شده است و یک نسخه سینمایی از آن با نام «موقعیت مهدی» نیز راهی جشنواره شده است.
این مینیسریال به رشادتهای لشکر ٣١ عاشورا میپردازد و ضمن نمایش فرازهایی از مجاهدتهای خاموش برخی دلاوران این لشکر در عملیاتهای خیبر و بدر و نمایش رشادتهای حمید باکری، زندگی و شهادت مهدی باکری را محور داستان خود قرار داده است. هادی حجازیفر که نقش مهدی باکری را ایفا میکند، کارگردانی این مجموعه را نیز برعهده دارد.
ارسال به دوستان
تهدید سینماداران به تعطیلی سینماها
فیلم پرفروش اکران کنید
نمایندگان صنف سینماداران در شورای صنفی نمایش تأکید کردند در صورت اکران نشدن یک فیلم پرفروش از تاریخ ۲۳ بهمن، تمام سینماها را تعطیل خواهند کرد.
به گزارش «وطنامروز» بر اساس مصوبات جلسه روز یکشنبه (۱۰ بهمنماه) شورای صنفی اکران که با حضور همه اعضا تشکیل شد، فیلم سینمایی «مستطیل قرمز» به کارگردانی حسین صیدخانی از چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ روانه پرده سینماها خواهد شد.
همچنین در این جلسه مقرر شد فیلمهای سینمایی «بیصدا حلزون» به کارگردانی بهرنگ دزفولیزاده، «مورچهخوار» به کارگردانی شاهد احمدلو، «عاشقپیشه» به کارگردانی داوود موثقی، «عنکبوت» به کارگردانی ابراهیم ایرجزاد، «آینده» به کارگردانی امیر پورکیان و «ترانه عاشقانهای برایم بخوان» اثر مهرداد غفارزاده از تاریخ ۲۳ بهمن اکران شوند.
در این جلسه نمایندگان انجمن سینماداران ضمن اعتراض شدید به سیاستهای وزارت ارشاد، اعلام کردند چنانچه یک فیلم پرمخاطب در کنار فیلمهای ذکرشده اکران نشود، از ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ همه سینماهای کشور تعطیل خواهند شد.
همچنین نمایندگان انجمن سینماداران تاکید کردند با وجود هزینههای سرسامآور پایان سال، به هیچ عنوان امکان حیات و بقای سینما وجود نخواهد داشت.
نمایندگان همه صنوف اعتراض شدید خود را به نحوه فروش و عرضه فیلمهای جشنواره فیلم فجر و نحوه تعامل ستاد جشنواره با سینماها اعلام کردند.
همچنین نمایندگان همه صنوف نسبت به عدم تصمیمگیری درباره افزایش بهای بلیت بشدت اعتراض داشتند. در پایان این جلسه شورای صنفی نمایش ضمن اعتراض شدید نسبت به بازبینی مجدد فیلمهای دارای پروانه نمایش، خواهان پایان این روند غیرقانونی شدند.
ارسال به دوستان
برنامههای پربیننده شبکههای سیما اعلام شدند
شبکه 3 پیشتاز تلویزیون
نظرسنجی مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما پیرامون برنامههای سیما در دیماه ۱۴۰۰ نشان میدهد 78.9 درصد مردم در این ماه مخاطب برنامههای تلویزیون بودند. به گزارش «وطنامروز»، از میان برنامههای نظرسنجی شده شبکه یک، برنامه «دستپخت» با 15.3 درصد بیننده، پربینندهتر بوده است. در شبکه ۲، «گلچین عمو پورنگ» با 15.7 درصد پربینندهترین برنامه این شبکه بوده است. برنامه «فوتبال برتر (پخش زنده فوتبال لیگ برتر)» با 26.4 درصد در صدر برنامههای پربیننده شبکه ۳ قرار دارد. در شبکه ۴، برنامه «کابوس آمریکا» با 2.2 درصد بیننده صدرنشین پربینندهترین برنامههای این شبکه بوده است. برنامه «به خانه برمیگردیم» با 12.2 درصد بیننده در صدر برنامههای پربیننده شبکه ۵ قرار دارد. برنامه «دکتر سلام» با ۱۰ درصد بیننده، پرمخاطبترین برنامه شبکه آموزش از میان برنامههای نظرسنجی شده بوده است. در میان برنامههای نظرسنجی شده شبکه قرآن، برنامه «یاد خدا» با 8.5 درصد پربینندهترین برنامه این شبکه بوده است. «حیات وحش» شبکه مستند با ۲۸ درصد صدرنشین شبکه مستند بوده است. برنامه «شبهای فوتبالی» با 13.8 درصد بیننده، پرمخاطبترین برنامه شبکه ورزش بوده است. همچنین برنامه «شهروند و مافیا» با 7.9 درصد بیننده، پرمخاطبترین برنامه شبکه سلامت بوده است. برنامه «خندوانه» با 39.9 درصد، پرمخاطبترین برنامه شبکه نسیم بوده است. برنامه «انارستان» شبکه افق هم با 6.4 درصد بیننده بین مخاطبان شبکه افق در صدر قرار دارد. همچنین 19.2 درصد مخاطبان تکرار برنامهها را از طریق اینترنت دیدهاند. نکته قابل تأمل در این نظرسنجی پیشتازی شبکه سوم سیماست. بر اساس نظرسنجی دی ماه از میان 10 برنامه پرمخاطب، 8 برنامه به شبکه سوم سیما تعلق داشتند. فوتبال برتر، گزارش ورزشی، سیم آخر، سمت خدا، زوجینو، اعجوبهها و طبیب از جمله این برنامهها هستند. ارسال به دوستان
اخبار
«نفس» به چاپ هشتم رسید
رمان عاشقانه «نفس» نوشته بهزاد دانشگر برای هشتمین بار منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، چاپ اول رمان عاشقانه «نفس» سال 97 و چاپ هشتم آن پس از چند ماه پیگیری و در کشوقوس نبود و گرانی کاغذ، در بهمن 1400 منتشر شد. رمان «نفس» زندگینامهای با تم عاشقانه و روایت داستان زندگی دختر نوجوانی است که درگیر رابطهای عاشقانه میشود. شیوه تعامل و رفتارها در این رابطه، با آداب و سنتهای قدیمی در تعارض است و او به دنبال حل این مشکل است. این کتاب برگرفته از واقعیت است و برای قشر نوجوان و جوان امروز، عاشقانهای را روایت میکند که در رأس دغدغههای دختران است و اگر محتوایی با پرداختن به این بعد از نیاز آنها، مسیر درست و سبک و سیاق سالم را پیش روی آنها نگذارد، چهبسا به بیراهه خواهند رفت. رمان «نفس» نوشته بهزاد دانشگر، در 246 صفحه با قیمت 40 هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
***
«سینما ملت» در آستانه فجر متولد شد
«سینما ملت» ویژهبرنامهای تلویزیونی در ایام جشنواره فیلم فجر است که با اجرای وحید رونقی از شبکه 4 سیما پخش میشود. به گزارش «وطنامروز»، چهلمین جشنواره فیلم فجر از ۱۱ بهمنماه (امروز) در برج میلاد به عنوان خانه جشنواره شروع میشود و قرار است «سینما ملت» هم برنامه جدید سینمایی تلویزیون در این بازه زمانی باشد. «سینما ملت» را وحید رونقی اجرا میکند که پیش از این اجرای برخی برنامههای تخصصی سینمایی و همچنین برنامههای مختلف را بر عهده داشته است. همچنین احسان حسینی تهیهکنندگی و سجاد مهرگان سردبیری این برنامه را بر عهده دارند که قرار است از شبکه 4 سیما روی آنتن برود. این برنامه ویژه جشنواره فیلم فجر خواهد بود و با آیتمهای مختلفی با حضور منتقدان و عوامل فیلمها از ابتدا تا انتهای جشنواره روی آنتن میرود.
***
معرفی هیأت داوران جایزه «موسیقی و رسانه»
داوران سومین دوره جایزه «موسیقی و رسانه» سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر معرفی شدند.
به گزارش «وطنامروز»، یونس شکرخواه، امیرعبدالرضا سپنجی، آروین صداقتکیش، سیدعلیرضا میرعلینقی، مریم قرهسو، ویدا همراز، نرگس ذاکرجعفری و ایلناز رهبر به عنوان اعضای هیات داوران سومین دوره جایزه «موسیقی و رسانه» در بخش جنبی سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر به دبیری سعید میرمحمدصادق معرفی شدند.
همچنین با اعلام دبیرخانه جشنواره، در پی درخواست شرکتکنندگان برای ثبتنام در جایزه «موسیقی و رسانه»، با اعلام دبیرخانه جشنواره و به منظور احترام به درخواستهای متقاضیان شرکت در این جایزه، ثبتنام و ارسال آثار تا 12 بهمن تمدید میشود.
سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر همزمان و در گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران از ۲۲ تا ۲۶ بهمنماه ۱۴۰۰ به دبیری حسن ریاحی در بخشهای رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار میشود. جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه و نشستهای پژوهشی، برنامههای دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.
***
«ویلاییها» در یونان
فیلم «ویلاییها» به کارگردانی منیر قیدی در یونان نمایش داده میشود.
به گزارش «وطنامروز»، با همکاری معاونت بینالملل بنیاد سینمایی فارابی، رایزن فرهنگی ایران در یونان و ادارهکل همکاریهای فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هفته فیلم ایران در یونان همزمان با ایام دهه فجر با عنوان «10 روز با فیلمهای ایرانی» برگزار میشود.
به مناسبت چهلوسومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ هر ۲ روز، یک فیلم ایرانی با زیرنویس یونانی در پلتفرم ایران فلیکس برای مخاطبان یونانی نمایش داده میشود.
در این رویداد فرهنگی فیلمهای سینمایی «سارا و آیدا» به کارگردانی و تهیهکنندگی مازیار میری، «خانهای در خیابان چهلویکم» به کارگردانی حمیدرضا قربانی و تهیهکنندگی سیدمحمود رضوی، «برگ جان» به کارگردانی و تهیهکنندگی ابراهیم مختاری، «ویلاییها» به کارگردانی منیر قیدی و تهیهکنندگی سعید ملکان و «آپاندیس» به کارگردانی حسین نمازی و تهیهکنندگی مقصود جباری اکران خواهند شد.
بنیاد سینمایی فارابی در سالهای اخیر اقدام به برگزاری ۷ هفته فیلم در کشورهای مختلف از جمله ژاپن، ارمنستان، لهستان، صربستان، چین سریلانکا و تاجیکستان کرده است.
ارسال به دوستان
چهلمین جشنواره تئاتر فجر با ۳۰ درصد ظرفیت سالن برگزار میشود
در بازدید مسوؤلان وزارت ارشاد از دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر این موضوع مطرح شد که چهلمین جشنواره تئاتر فجر با ۳۰ درصد ظرفیت سالن برگزار میشود.
به گزارش «وطنامروز»، محمود سالاری، معاون هنری ارشاد در این بازدید با بیان اینکه جشنواره تئاتر فجر یکی از دشوارترین جشنوارههای ما است، اظهار امیدواری کرد با حضور آقایان قادر آشنا و حسین مسافرآستانه این دوره جشنواره بدون مشکلات مرسوم برگزار شود و گفت: اگر بتوانیم این رویداد را با گفتمانهای دینی و ملی خودمان عجین کنیم شاهد اتفاقی بزرگ خواهیم بود.
قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی هم در ادامه با بیان اینکه تمهیداتی برای مواجهه با شرایط بحرانی احتمالی از نظر شیوع کرونا در جشنواره تئاتر فجر اندیشیده شده است، گفت: دوستان ما در دبیرخانه جشنواره ۳ حالت را برای برگزاری این رویداد پیشبینی کردهاند؛ در بدبینانهترین حالت که بدتر شدن شرایط به واسطه شیوع بیشتر کروناست، صرفا از طریق پلتفرمهایی مانند تلویزیون تئاتر ایران جشنواره را برگزار میکنیم. حالت دیگر این است که ۵۰ درصد جشنواره اجرای زنده داشته باشند و ۵۰ درصد آثار از طریق پلتفرمها اجرا شوند و حالت سوم هم این است که وضعیت عادی شده و اجراها به صورت زنده برگزار شوند. مدیرکل هنرهای نمایشی با اشاره به ویژگیها و جزئیات چهلمین جشنواره تئاتر فجر توضیح داد: هر ساله بخش بینالملل جشنواره با حضور گروههایی از کشورهای اروپایی و صرف هزینه و در عین حال تحمل چالشهای متعدد برگزار میشد اما امسال تصمیم گرفتیم در این بخش، به کشورهای حوزه تمدنی ایران باستانی و اسلامی توجه کنیم و پذیرای هنرمندانی از کشورهای همسایه خواهیم بود.
مدیرکل هنرهای نمایشی همچنین درباره تغییر شیوه داوری آثار در چهلمین جشنواره تئاتر فجر گفت: هر سال تعداد اعضای هیات انتخاب ۳ تا ۵ نفر بود اما امسال تعداد آنها به ۱۵ نفر افزایش یافت که از طریق سامانه تلویزیون تئاتر ایران آثار را تماشا و ارزیابی کردند. ضمن اینکه تعداد داوران استانی بیشتر از تهرانیها بود و داوران از اسامی همدیگر اطلاع نداشتند.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به دشواری تصمیمگیری در شرایط کرونایی که در پیشبینی آینده اثرگذار است، بیان کرد: در روزهای اخیر جلساتی با ستاد مقابله با کرونا درباره نحوه برگزاری جشنوارههای هنری فجر داشتیم که بر اساس آن هفته گذشته ظرفیت سامانه بلیتفروشی جشنواره فیلم مشخص و درباره جشنوارههای تئاتر و موسیقی فجر هم مقرر شد امکان بلیتفروشی با حداقل ۳۰ درصد ظرفیت سالنها فراهم شود تا بتوان سلامت جامعه هنری را تضمین کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|